Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: happiness στις Ιουνίου 25, 2008, 12:28:02 am
-
Πολύ ενδιαφέρουσα η έρευνα του συλλόγου αδιόριστων (http://www.pde.gr/forum/index.php?page=343) που δημοσιεύεται στην κεντρική σελίδα. Και πολύ ενδιαφέροντα τα ερωτήματα που θέτει. Τελικά ΤΙ κέρδισε ο κλάδος των εκπαιδευτικών με τον ΑΣΕΠ όταν οι βασικές ειδκότητες διορίζονται περίπου στην ίδια ηλικία; Είναι πιο "άξιοι" (το θέμα της "αξιοσύνης" ήταν το 2ο μεγάλο "επιχείρημα" του ΑΣΕΠ, μαζί με το θέμα της ηλικίας) σε σχέση με αυτούς που διορίζονταν από την επετηρίδα επειδή επί 8+ χρόνια έχουν "λιώσει" πάνω από την ύλη του ΑΣΕΠ; Και ΤΙ κέρδισε η παιδεία;
Μήπως τελικά είχαν δίκιο όσοι δεν ήθελαν την εγκαθίδρυση του ΑΣΕΠ και είχαν παλέψει τότε ενάντια στην εφαρμογή του;
-
Για εκείνους που τους αρέσουν οι διηγήσεις των παλιών:
Το έχω αναφέρει κι αλλού στο Φόρουμ πως τη χρονιά 1998-1999 ήμουν Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπληρωτών Ν.Φωκίδος και ως εκ τούτου αγωνίστηκα με τους Αναπληρωτές για την επαναφορά της επετηρίδας. Ήμουν από κείνους που ήταν έξω από τα Εξεταστικά και έβλεπαν τους μαθητές τους (φρέσκους απόφοιτους των ΑΕΙ) να περνούν μέσα από τα δακρυγόνα για να πάνε να δώσουν. Μετά να διορίζονται (όλοι, βέβαια οι επιτυχόντες) και σήμερα εγώ να έχω τρία χρόνια προϋπηρεσία και εκείνοι δέκα! Και ξέρετε τι κατάλαβα; Ότι αν είχα παραβιάσει τις αρχές μου και πήγαινα να δώσω τότε, ίσως να είχα γλιτώσει την ταλαιπωρία που τράβηξα στον ιδιωτικό τομέα μέχρι να διοριστώ μέσω ΑΣΕΠ. Αλλά τότε δεν θα ήμουν εγώ...να μην αναφέρω, όμως, τότε συναδέλφους - προέδρους και αξιωματούχους της ΠΕΑΕ που φρόντιζαν να περνούν ρυθμίσεις που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένους λίγους, ενώ το σύνθημά μας ήταν: ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ...έστω και μια υπογραφή σύμβασης. Τουλάχιστον μέσω του ΑΣΕΠ είδα να περνούν όσοι γνωστοί μου πάλεψαν και στη Σχολή και μετά, και δε φίλησαν κ..........ς ποδιές για να διοριστούν [χωρίς να σημαίνει πως στους δυο πρώτους ΑΣΕΠ δεν είδα να περνάνε τα κομματόσκυλα της Σχολής μου συγκεκριμένης παράταξης, που μόνο φοιτητές (με την έννοια της λέξης) δεν υπήρξαν...]
-
Πολύ ενδιαφέρον το θέμα που άνοιξες , hapiness .
Η δική μου κρίση αφορά στα 2 συστήματα διορισμού που έχω γνωρίζει (και όχι απλά γνωρίσει) και στα οποία αναφέρεται το θέμα που άνοιξε η hapiness .
Mεταξύ ΑΣΕΠ και επετηρίδας θα ψήφιζα ΑΣΕΠ, όχι γιατί οι του ΑΣΕΠ είναι πιο άξιοι , αλλά γιατί ,αν έμενε το σύστημα της επετηρίδας , οι απόφοιτοι κάποιων σχολών δε θα έβλεπαν ποτέ διορισμό στο δημόσιο ως εκπαιδευτικοί .
Προσωπικά θα με συνέφερε η διατήρηση της επετηρίδας γιατί θα είχα διοριστεί εδώ και μερικά χρόνια, αλλά δε θέλω να μιλάω υποκειμενικά. Μειονεκτήματα πολλά έχουν αναμφισβήτητα και τα 2 συστήματα , αλλά το ένα θεωρώ ότι έχει λιγότερα.
-
Αυτό που εγώ έχω καταλάβει είναι ότι οι περισσότερες θέσεις δεν δόθηκαν προς διεκδίκηση μέσω ΑΣΕΠ. Η επετηρίδα παρέμεινε μέσω των διαφόρων ρυθμίσεων με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν παρά ελάχιστες συνολικά θέσεις οι οποίες διεκθικήθηκαν με βαθμολογική κατάταξη μέσω ασεπ.Καλύτερα να υπήρχε μόνο επετηρίδα ή μόνο ΑΣΕΠ
-
Oι εξετάσεις του ΑΣΕΠ είναι σύστημα αποκλεισμού των αιτούντων την πολυπόθητη θέση στο δημόσιο...
Σε καμία περίπτωση δεν τις θεωρώ αξιοκρατικές...το έχω πει πολλές φορές άλλωστε...Πώς μπορεί ένα γραπτό να σε κάνει δάσκαλο;Πώς μπορεί η προσωπικότητά σου, οι ψυχικές αντοχές σου, η ανεκτικότητά σου, η διαλλακτικότητά σου, η υπομονή σου να εγγραφούν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ή σε σχέδια διδασκαλίας "επί χάρτου"............ :o :o :o...όσοι λίγο έχουν ζήσει τα παιδιά και είναι συγκροτημένοι ως άτομα, ξέρουν...Και αυτή η περιβόητη κατάρτιση στο γνωστικό, πώς αξιολογείται;;;;;;;;;;;;;Με υποσημειώσεις ανούσιων λεπτομερειών....;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Άρα: ούτε οι διοριστέοι είναι de facto άξιοι, ούτε οι μη διοριστέοι είναι de facto ανάξιοι...............δεν είναι η αξιο-λόγηση το έργο του ΑΣΕΠ, είναι η απόρριψη... >:(
Αλλά...το απαράδεκτο αυτό σύστημα επιλογής είναι απείρως "δικαιότερο" και "τιμιότερο" και "αξιοκρατικότερο"(τα εισαγωγικά σημαίνουν τη σχετικότητα των χαρακτηρισμών) και...τι άλλο να πω;;;;;;;;;;;;;;;; από...τις αδιαφανέστατες διαδικασίες...αναπλήρωσης και ωρομισθίας και ΠΔΣ...και μορίων μέσω χρόνιου γλυψίματος...και συνδικαλιστικής χρησιμοθηρίας και ιδιοτέλειας...όταν το σύστημα παρασαπίζει, μεταφυσικά σχεδόν... ;D...το ανασταίνουν οι στάχτες του...και όχι το πρόγραμμα καποιας πολιτικής ηγεσίας...κι έτσι πολλοί-πάρα πολλοί- διορίζονται άνευ εμπλοκής στη σαπίλα...εμφανιζόμενοι απλώς στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ...είτε είναι 25 χρονοι πιτσιρικάδες είτε είναι 45χρονοι "παππούδες"...και δεν ξεπούλησαν γι' αυτό όλη την ύπαρξή τους...κι αυτό για μένα είναι ένα ελάχιστο κάτι... ;)...
-
Το γράφημα αυτό καταρρίπτει και το τελευταίο επιχείρημα ότι με τον ΑΣΕΠ διοριζόμαστε γρηγορότερα. 10 χρόνια μετά το μόνο που τελικά αποδεικνύεται είναι η εργασιακή ανασφάλεια, η διεύρυνση της ελαστικής εργασίας και τα 15000 παράθυρα που μπορεί κανείς να "ψάξει" για να εξασφαλίσει μια θέση. Μπορεί να σας ακουστεί κάπως, αλλά θα προτιμούσα μια κατάσταση που μου εξασφάλιζε σιγουριά στο ότι διορίζομαι σε 10 χρόνια, παρά αυτό που συμβαίνει τώρα που δε μου εξασφαλίζει τίποτα. Κάθε 2 χρόνια πρέπει να "σταματά" η ζωή μου για να διαβάζω πράγματα στα οποία εξετάστηκα στα 4 χρόνια της σχολής, να μην ξέρω από ποιον τελικά εξαρτάται ο διορισμός μου, να , να , να... Επιπλέον, νομίζω ότι υπάρχει άλλος ένας κίνδυνος. Αν το σκεφτούμε σοβαρά, το πρόβλημα που προκύπτει αυτή τη στιγμή με τον ΑΣΕΠ μετά από 10 χρόνια, παρουσιάστηκε μετά από 20+ χρόνια με την επετηρίδα. Κοινώς αυτό που λέω είναι ότι δε θα μου φανεί περίεργο με τον ίδιο τρόπο που το ΥΠΕΠΘ το 1997 προσπαθούσε να μας πείσει ότι η επετηρίδα δεν είναι καλή, μπορεί να το κάνει και με τον ΑΣΕΠ και να προχωρήσει σε νέο σύστημα διορισμού πολύ πιο γρήγορα. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δε θα είναι υπέρ μας, αν πάρουμε υπόψη μας και τις φωνές περί προσωπικής συνέντευξης και διορισμών μέσω δήμων.
Παροτρύνω τους πάντες να έρθουν στην εκδήλωση του Σαββάτου είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν και αυτό γιατί πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια ξανανοίγουμε σοβαρά τη συζήτηση γύρω από το θέμα του διορισμού.
-
.. εγω θα έλεγα να σταματήσουμε επιτέλους τις κινδυνολογίες... κουραστήκαμε!
-
Αν έτσι χαρακτηρίζεις τις δηλώσεις του ΥΠΕΠΘ, ok. Ακόμα, όμως, κι αν παραμείνουν τα πράγματα έτσι - κάτι που δε συμβαίνει, αφού οι τόσες ρυθμίσεις, αναγνωρίσεις κτλ λίγο, λίγο κάτι αλλάζουν- δε μου αρκεί.
-
Το γράφημα αυτό είναι ενδεικτικό μιας κατάστασης, δηλ. του μέσου όρου ηλικίας των διοριστέων από Ασεπ. Δεν νομίζω ότι καταρρίπτει το μύθο ότι με αυτό το σύστημα διοριζόμαστε σε μικρότερη ηλικία, όπως βαρύγδουπα γράφτηκε. Επιπλέον είναι αποπροσανατολιστικό διότι αποκρύπτει στοιχεία, και έτσι δεν μας βοηθά να έχουμε όλη την εικόνα μπροστά μας.
Πρώτον, σκοπός του διαγωνισμού δεν ήταν η πρόσληψη σε μικρότερη ηλικία αλλά η πρόσληψη των πιο ικανών. Στην προκειμένη περίπτωση, αυτών που έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν σοβαρά με το διαγωνισμό. Πολλά λέγονται για την αξιοκρατία του συστήματος, με κάποια από τα οποία συμφωνώ. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση, αλλά οφείλουμε να δεχτούμε πως είναι ένα σύστημα επιλογής που λειτουργεί τόσα χρόνια. Και είναι σαφώς πολύ καλύτερο από την άκριτη πρόσληψη μέσω επετηρίδας. Και εν πάση περιπτώσει δεν έχω δει κανέναν ικανό που να ασχολήθηκε σοβαρά με τον διαγωνισμό και να μην πέρασε!
Δεύτερον, το γράφημα δεν καταρρίπτει το μύθο ότι με το διαγωνισμό διοριζόμαστε σε μικρότερη ηλικία για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν μας δίνει τον μέσο όρο ηλικίας που θα είχαμε μέσω της επετηρίδας. Στους φιλολόγους πχ. η ηλικία για διορισμό αν ίσχυε η επετηρίδα θα ήταν περίπου τα 78 χρόνια (στα 22 λήψη πτυχίου και 56 χρόνια αναμονής).
Τρίτον, προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου η τυραννία των μέσων όρων. Γιατί κάποιος που ήταν ικανός και επιμελής φοιτητής να μην έχει τη δυνατότητα να βρει δουλειά αμέσως μετά το πτυχίο; Και σίγουρα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι που χαίρομαι να τους βλέπω να διορίζονται.
-
Τι εννοείς όταν λες αποκρύπτει στοιχεία. (ρωτάω ώστε να τα δούμε και να μπορέσει να συμπληρωθεί).
Σχετικά δε με την ικανότητα των εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ διαφωνώ πλήρως, μη έχοντας ως κύριο επιχείρημα το θέμα του διαβλητού της διαδικασίας, αλλά το τι εξεταζόμαστε και κυρίως το ότι πιστεύουμε ότι γινόμαστε καλύτεροι με μια εξέταση και ένα διάβασμα κάποιων μηνών. Αντί αυτού θα πρότεινα σοβαρότερα και πιο μελετημένα προγράμματα σπουδών στο πανεπιστήμιο, συχνή και σοβαρή επιμόρφωση στους διορισμένους. Όσο για τους ικανούς που πέρασαν και διορίστηκαν καλώς, αλλά δεν ξέρω σε τι στερούν οι χιλιάδες άλλοι που δουλεύουν σε φροντιστήρια ή ιδιαίτερα, που δεν έχουν τον χρόνο ή αν θες και το κουράγιο να δίνουν διαρκώς εξετάσεις.
Ούτε εμένα μου αρέσουν οι στατιστικές ιδιαίτερα, απλά είναι ενδεικτικές μιας κατάστασης, όπως είπες.
Όσο για το θέμα της επετηρίδας και του χρόνου αναμονής ψάξαμε στοιχεία, αλλά ό,τι βρήκαμε δεν ήταν πλήρως αξιόπιστο. Πώς ισχυρίζεσαι αυτό για τους φιλολόγους, όταν έστω και από τα λίγο που βρήκαμε η αναμονή υπολογιζόταν στα 10-15 χρόνια περίπου;;; (πάλι η απορά μου είναι ειλικρινής) .
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Ας μη μεταφέρουμε εδώ τον τσακωμό και το ύφος άλλων θεμάτων. Αν θέλετε για τον ΟΑΕΔ ας ανοίξουμε άλλο θέμα όπου θα εκφραστούν οι απόψεις μας
Τέλος, πιστεύω είτε με επετηρίδα είτε με ΑΣΕΠ είτε με τούμπες ο μέσος όρος αλλάζει ανάλογα με τους διορισμούς που προκηρύσσονται. Όσο αυτοί μειώνονται τόσο οι μέσοι όροι ανεβαίνουν. Το ίδιο έγινε με την επετηρίδα το ίδιο γίνεται και με το διαγωνισμό.
-
.... Μπορεί να σας ακουστεί κάπως, αλλά θα προτιμούσα μια κατάσταση που μου εξασφάλιζε σιγουριά στο ότι διορίζομαι σε 10 χρόνια, παρά αυτό που συμβαίνει τώρα που δε μου εξασφαλίζει τίποτα. ....
Αν η επετηρίδα εξασφάλιζε ότι ο διορισμός θα ερχόταν μετά από 10 χρόνια, θα το δεχόμουν αυτό που λες . Αν όμως το σύστημα της επετηρίδας είχε παραμείνει, ούτε οι αποφοιτοι του '93 θα είχαν διοριστεί σήμερα(αναφέρομαι στους φιλολόγους) . Επομένως η διατήρηση του συστήματος αυτού δε θα εξασφάλιζε τίποτα .Αντίθετα μέσω του διαγωνισμού ΑΣΕΠ δόθηκε η δυνατότητα και σε αποφοίτους του 2005 να είναι σήμερα διορισμένοι .
-
Τι εννοείς όταν λες αποκρύπτει στοιχεία. (ρωτάω ώστε να τα δούμε και να μπορέσει να συμπληρωθεί).
Εννοούσα πως τα αποτελέσματα της έρευνας δεν προσφέρουν δυνατότητα σύγκρισης με το προηγούμενο σύστημα, και άρα δεν δίνουν μια αξιόπιστη εικόνα. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνουν συμπεράσματα από σύγκριση ενώ λείπει ο ένας όρος της σύγκρισης.
Όσο για το θέμα της επετηρίδας και του χρόνου αναμονής ψάξαμε στοιχεία, αλλά ό,τι βρήκαμε δεν ήταν πλήρως αξιόπιστο. Πώς ισχυρίζεσαι αυτό για τους φιλολόγους, όταν έστω και από τα λίγο που βρήκαμε η αναμονή υπολογιζόταν στα 10-15 χρόνια περίπου;;; (πάλι η απορά μου είναι ειλικρινής) .
Αν υποθέσουμε πως τελειώνουν από τις φιλοσοφικές της Ελλάδας περίπου 3.000 ΠΕ02 το χρόνο (χοντρικά), ο αριθμός των αδιόριστων το 2008 θα ήταν 46.000 (με 800 διορισμούς ανά έτος, που είναι υπεραισιόδοξο δεδομένο). Οι 46.000 για να διοριστούν χρειάζονται περίπου 56 χρόνια αναμονής.
Με λίγα λόγια, όταν βγαίνει μία ανακοίνωση που θέλει να είναι σοβαρή πρέπει έχει σαφή συμπεράσματα από όλο το εύρος ενός θέματος. Εν προκειμένω, χρειάζεται επιπλέον έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα. Αν αυτή δεν είναι εφικτή, τα εν λόγω συμπεράσματα είναι αναληθή.
-
Συμφωνώ με xr15gr και syrrahm για τα συμπεράσματα της στατιστικής μελέτης και νομίζω ότι δεν παρουσιάζει την πραγματικότητα. Η ίδια η καθημερινή επαφή με τους συναδέλφους αποδεικνύει σε μένα το αντίθετο μάλιστα, καθώς πλέον βλέπω τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερους νέους σε ηλικία ανθρώπους στα σχολεία. Μπορεί φυσικά να κάνω και λάθος, αλλά αυτή την εντύπωση αποκομίζω.
Κι επιπλέον να πω ότι ναι, μπορεί η συμμετοχή και μόνο σε ένα διαγωνισμό να μην σε κάνει δάσκαλο, μπορεί η προσωπικότητά σου, οι ψυχικές αντοχές σου, η ανεκτικότητά σου, η διαλλακτικότητά σου, η υπομονή σου να μην γίνεται να εγγραφούν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής ή σε σχέδια διδασκαλίας "επί χάρτου", όπως ανέφερε η VICA παραπάνω, αλλά μπορούσε η επετηρίδα άραγε να τα εξασφαλίσει αυτά; Η χρόνια αναμονή και πιθανότατα η ενασχόληση και με άσχετες με το αντικείμενο εργασίες δημιουργούσε άξιους εκπαιδευτικούς;
-
Δεν υπερασπίστηκα μια επετηρίδα όπως λειτουργούσε. Αυτό που υπερασπίζομαι είναι την κατάργηση ενός συστήματος απόρριψης και τη δημιουργία ενός συστήματος διορισμού εκπαιδευτικών. Προφανώς και ένα σχολείο έτσι όπως λειτουργεί σήμερα δεν μπορεί να απορροφήσει τους εκπαιδευτικούς που πρέπει. Η συνταξιοδότοση, ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη, η κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας, οι ανάγκες της επαρχίας, η επιμόρφωση και χίλια δυο άλλα θα βοηθούσαν ιδιαίτερα την αύξηση των διοιρσμών είτε με ΑΣΕΠ είτε με επετηρίδα. Γι αυτό και λέω ότι δεν είναι το σύστημα διορισμού που λύνει το πρόβλημα.
Όσο για την έρευνα, συνάδελφοι, δε μίλησε κανείς για το αλάθητο. Στοιχεία μαζεύουμε και τα δημοσιεύουμε για να μπορέσουμε μέσω διαλόγου να καταλήξουμε κάπου. Αντικείμενο συζήτησης θα είναι στην εκδήλωση, όπως και τα στοιχεία που πήραμε για τους διορισμούς από τις δευτεροβάθμιες. Ενδείξεις είναι οι αριθμοί. Σαφώς και υπάρχει κόσμος που διορίζεται και στα 25, αλλά περισσότερος είναι ο κόσμος που εγκαταλείπει ή διοριζεται στα 30++
-
«10 χρόνια ΑΣΕΠ – 10 χρόνια Αδιοριστία
…..
ΠΕΑΕ»
Δηλαδή εδώ και 10 χρόνια δεν έγινε κανένας διορισμός εκπαιδευτικού?
Και για αυτό ευθύνεται το ΑΣΕΠ?
-
Αν δεν αντιλαμβάνεσαι τη σημειολογία του τίτλου, να σου εξηγήσω ότι εννοεί ότι μετά από 10 χρόνια που έταζαν λαγούς με πετραχήλια οι διορισμοί μειώνονται (βλ.και τους αριθμούς που μόλις ανακοινώθηκαν) και η ωρομισθία αυξάνεται, άρα η αδιοριστία μεγαλώνει
-
Και εν πάση περιπτώσει δεν έχω δει κανέναν ικανό που να ασχολήθηκε σοβαρά με τον διαγωνισμό και να μην πέρασε!
Αυτό που λες απλά δεν υπάρχει. Η (μικρή ή απίθανη) δυσκολία των θεμάτων καθορίζει το ποσοστό επιτυχόντων (δεν λέμε καν διοριστέων) σε κάθε διαφορετικό ΠΕ ανάλογα και με τα κέφια αυτών που βάζουν τα θέματα. Η διαφοροποίηση σε δυσκολία είναι πάρα πολύ μεγάλη ακόμα και σε συναφείς κλάδους. Μια απλή μελέτη αποτελεσμάτων δείχνει αμέσως το προφανές, το οποίο έμμεσα επηρεάζει και την "ορθή" πρόσβαση σε πίνακες αναπληρωτών - ορωμισθίων σε κάποια ΠΕ, ενώ σε άλλα, αυτό γίνεται εύκολα.
Κατά τα άλλα, η υπερβολική δυσκολία (ή τα "απίθανα" θέματα) έχει το ρόλο του ρυθμιστή ροής, όπως και όλο το σύστημα συνολικά. Από μια σύγκριση αποτελεσμάτων δεν προκύπτει ότι ο τάδε κλάδος αποτελείται π.χ. από 60% ηλίθιους ή καθυστερημένους, ή αδιάβαστους, και ο άμεσα παρεμφερής κλάδος έχει μόνο 20% ηλίθιους ή καθυστερημένους ή αδιάβαστους. Απλά κάποιοι είχαν πολύ πιο δύσκολα θέματα από κάποιους άλλους, ενώ και το ίδιο το γνωστικό αντικείμενο σε ορισμένους κλάδους δεν προσφέρεται καν για υπερβολικής δυσκολίας θέματα.
Στο γενικότερο τώρα που συζητάτε, το σύστημα του ΑΣΕΠ θα ήταν αποδεκτό αν υπήρχαν παραπλήσιας δυσκολίας θέματα, ειδικά σε παρεμφερείς κλάδους, και αν ήταν Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ εισόδου. Αντίθετα αυτό δεν συμβαίνει επειδή το σύστημα παρέχει δυνατότητα για συνεχές ανακάτεμα της τράπουλας στο θέμα, αφού το όλο θέμα το χειρίζονται οι ...άξιοι και ...τίμιοι πολιτικοί άνδρες (και γυναίκες) της χώρας.
Όπως έχει αναφερθεί και από άλλους, ειδικά για κάποιες ειδικότητες, η επετηρίδα δεν θα λειτουργούσε αποτελεσματικά, και με την παραδοχή ότι δεν γίνεται να δουλέψουν όλοι γιατί δεν υπάρχουν ανάλογα πολλές θέσεις, ίσες με την παραγωγή των πανεπιστημίων (ή και ΤΕΙ), με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να γίνεται επιλογή, ή ρύθμιση ροής. Όμως το σύστημα θα έπρεπε να είναι τίμιο, η μεταχείριση ισότιμη για όλους, και επίσης το σύστημα να είναι σταθερό και να μην το μαγειρεύουν κάθε χρόνο. Αλλά ποιοί θα το κάνουν αυτό; Οι Έλληνες πολιτικοί;
-
Όσο για την έρευνα, συνάδελφοι, δε μίλησε κανείς για το αλάθητο. Στοιχεία μαζεύουμε και τα δημοσιεύουμε για να μπορέσουμε μέσω διαλόγου να καταλήξουμε κάπου. Αντικείμενο συζήτησης θα είναι στην εκδήλωση, όπως και τα στοιχεία που πήραμε για τους διορισμούς από τις δευτεροβάθμιες. Ενδείξεις είναι οι αριθμοί. Σαφώς και υπάρχει κόσμος που διορίζεται και στα 25, αλλά περισσότερος είναι ο κόσμος που εγκαταλείπει ή διοριζεται στα 30++
CHRISOYLA δεν ξέρω κατά πόσο συμμετείχες στην έρευνα και την ανακοίνωση της ΠΕΑΕ. Όπως κι αν έχει, θα με ενδιέφερε να δω το σχόλιο σου στο παραπάνω μήνυμά μου για τα συμπεράσματα της ΠΕΑΕ.
-
Η χρόνια αναμονή και πιθανότατα η ενασχόληση και με άσχετες με το αντικείμενο εργασίες δημιουργούσε άξιους εκπαιδευτικούς;
Η δουλειά δεν είναι ντροπή, δεν ζούνε όλοι με τα λεφτά του μπαμπά περιμένοντας να δώσουν στον ΑΣΕΠ, ή να έρθει η σειρά τους με την επετηρίδα για να αναφερθώ και σε παλιότερες εποχές.
Αντίθετα, είναι τιμή και φτιάχνει καλύτερους και πιο ολοκληρωμένους ανθρώπους που έχουν πραγματική επαφή με την κοινωνία σε όλες τις εκφάνσεις της, και δεν τη γνώρισαν απλά διαβάζοντας βιβλία, ή κάνοντας παρέα με τους φίλους τους και τους ομοίους τους (για όποιον δεν το ξέρει, οι φίλοι και το περιβάλλον μας δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι υπάρχει εκεί έξω).
Αν το αναλύσω παραπάνω, περισσότερες και πιο αντιπροσωπευτικές γνώσεις αποκτούν αυτοί που εργάζονται για την επιβίωση και όχι για το χαρτζηλίκι ή για έξτρα λεφτά στις διακοπές τους, αφού τους τα παρέχει όλα τα άλλα η οικογένεια.
Επίσης από αυτούς που δεν εργάστηκαν ποτέ, είτε για επιβίωση, είτε για χατζηλίκι, χόμπυ, επειδή βαριόνταν, για την "εμπειρία" κτλ, συγκριτικό πλεονέκτημα έχουν οι άνδρες λόγω της θητείας του στρατού, όπου αν εξαιρέσουμε τα μεγάλα βύσματα που κάνουν θητεία από το σπίτι τους, όλοι οι άλλοι κάτι μαθαίνουν εκεί μέσα, που τους παρέχει χρήσιμες εμπειρίες για αργότερα.
Οπότε απαντώντας στο παραπάνω, προτιμώ έναν εκπαιδευτικό που έχει δουλέψει και αλλού, για μερικά χρόνια τουλάχιστον, ξέρει "πόσα απίδια πιάνει ο σάκος", περισσότερο από έναν που αυτά τα χρόνια διάβαζε βιβλία και πέρασε πριν από τον άλλο, και με καλύτερη σειρά ενδεχομένως σε έναν διαγωνισμό.
Προσωπικά για μένα, αυτά που σου μαθαίνει η ζωή είναι οι ουσιαστικές γνώσεις για έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο, και η αξία τους είναι πολλαπλάσια από το οτιδήποτε μπορεί να έγραψε κάποιος σε ένα βιβλίο, όποιος και αν είναι αυτός. Επειδή και ο μαθητής θα μάθει περισσότερα από έναν άνρωπο με πραγματική εμπειρία από τη ζωή και όχι από έναν βιολογικό υπολογιστή που γνωρίζει τέλεια όλους τους τύπους και τις ασκήσεις των όποιων βιβλίων, αυτό δηλαδή που σταδιακά επιτυγχάνει το σύστημα του ΑΣΕΠ.
-
Da Kancho, δεν το ανέφερα για να υποτιμήσω τους συναδέλφους που περιμένοντας το... τρένο της επετηρίδας ορθά και λογικά ασχολήθηκαν και με κάτι άλλο για να ζήσουν, αλλά για να αμφισβητήσω το επιχείρημα ότι η επετηρίδα ήταν καλύτερη από τον ΑΣΕΠ στο να κρίνει αν ένας εκπαιδευτικός είναι άξιος να διδάξει ή όχι. Εξάλλου κι εγώ μέχρι να διοριστώ είχα ασχοληθεί και με άσχετες με το αντικείμενό μου δουλειές. Η δουλειά δεν είναι ντροπή, όπως πολύ σωστά λες.
-
Δημόσια συγχαρητήρια, Da Cancho, για την εξαιρετική σου τοποθέτηση. Άγγιξες την ουσία του τι είναι επιτυχημένος εκπαιδευτικός και τι όχι.
Και πάλι μπράβο!
-
+1000
-
Η χρόνια αναμονή και πιθανότατα η ενασχόληση και με άσχετες με το αντικείμενο εργασίες δημιουργούσε άξιους εκπαιδευτικούς;
Η δουλειά δεν είναι ντροπή, δεν ζούνε όλοι με τα λεφτά του μπαμπά περιμένοντας να δώσουν στον ΑΣΕΠ, ή να έρθει η σειρά τους με την επετηρίδα για να αναφερθώ και σε παλιότερες εποχές.
Αντίθετα, είναι τιμή και φτιάχνει καλύτερους και πιο ολοκληρωμένους ανθρώπους που έχουν πραγματική επαφή με την κοινωνία σε όλες τις εκφάνσεις της, και δεν τη γνώρισαν απλά διαβάζοντας βιβλία, ή κάνοντας παρέα με τους φίλους τους και τους ομοίους τους (για όποιον δεν το ξέρει, οι φίλοι και το περιβάλλον μας δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του τι υπάρχει εκεί έξω).
Αν το αναλύσω παραπάνω, περισσότερες και πιο αντιπροσωπευτικές γνώσεις αποκτούν αυτοί που εργάζονται για την επιβίωση και όχι για το χαρτζηλίκι ή για έξτρα λεφτά στις διακοπές τους, αφού τους τα παρέχει όλα τα άλλα η οικογένεια.
Επίσης από αυτούς που δεν εργάστηκαν ποτέ, είτε για επιβίωση, είτε για χατζηλίκι, χόμπυ, επειδή βαριόνταν, για την "εμπειρία" κτλ, συγκριτικό πλεονέκτημα έχουν οι άνδρες λόγω της θητείας του στρατού, όπου αν εξαιρέσουμε τα μεγάλα βύσματα που κάνουν θητεία από το σπίτι τους, όλοι οι άλλοι κάτι μαθαίνουν εκεί μέσα, που τους παρέχει χρήσιμες εμπειρίες για αργότερα.
Οπότε απαντώντας στο παραπάνω, προτιμώ έναν εκπαιδευτικό που έχει δουλέψει και αλλού, για μερικά χρόνια τουλάχιστον, ξέρει "πόσα απίδια πιάνει ο σάκος", περισσότερο από έναν που αυτά τα χρόνια διάβαζε βιβλία και πέρασε πριν από τον άλλο, και με καλύτερη σειρά ενδεχομένως σε έναν διαγωνισμό.
Προσωπικά για μένα, αυτά που σου μαθαίνει η ζωή είναι οι ουσιαστικές γνώσεις για έναν ολοκληρωμένο άνθρωπο, και η αξία τους είναι πολλαπλάσια από το οτιδήποτε μπορεί να έγραψε κάποιος σε ένα βιβλίο, όποιος και αν είναι αυτός. Επειδή και ο μαθητής θα μάθει περισσότερα από έναν άνρωπο με πραγματική εμπειρία από τη ζωή και όχι από έναν βιολογικό υπολογιστή που γνωρίζει τέλεια όλους τους τύπους και τις ασκήσεις των όποιων βιβλίων, αυτό δηλαδή που σταδιακά επιτυγχάνει το σύστημα του ΑΣΕΠ.
+1.000.000....... (δεν θα μπορούσες να τα έχεις πει καλύτερα)!!!
-
Κατ' αρχήν συνάδελφοι, μην μπερδεύουμε τα "παραθυράκια" διορισμού με το ζήτημα ΑΣΕΠ/επετηρίδα. Όταν ίσχυε η επετηρίδα δεν υπήρχε ο θεσμός του ωρομίσθιου, δεν υπήρχε ΠΔΣ, άρα δεν υπήρχε μάζεμα προϋπηρεσίας με μέσο κτλ κτλ Επίσης, όταν ίσχυε η επετηρίδα (διορθώστε με σας παρακαλώ εάν κάνω λάθος εδώ) αυτή ήταν ο μόνος τρόπος διορισμού (εκτός από τους πολύτεκνους). Δεν ισχύει το ίδιο με τον ΑΣΕΠ.
Το ζήτημα με τον ΟΑΕΔ δεν το γνωρίζω, αλλά επειδή εμπίπτει στην κατηγορία "παραθυράκια", παρακαλώ να μην συζητηθεί στο παρόν θέμα.
Εδώ έχω μία απορία να θέσω: όταν ίσχυε η επετηρίδα με ποιον τρόπο ορίζονταν οι αναπληρωτές; τους πέρναν και αυτούς από την επετηρίδα και τους χρησιμοποιούσαν ως αναπληρωτές μέχρι να "ανοίξει" μία θέση μόνιμου;
Αν υποθέσουμε πως τελειώνουν από τις φιλοσοφικές της Ελλάδας περίπου 3.000 ΠΕ02 το χρόνο (χοντρικά), ο αριθμός των αδιόριστων το 2008 θα ήταν 46.000 (με 800 διορισμούς ανά έτος, που είναι υπεραισιόδοξο δεδομένο). Οι 46.000 για να διοριστούν χρειάζονται περίπου 56 χρόνια αναμονής.
xr15gr ο μέσος όρος αναμονής για τον διορισμό, δεν υπολογίζεται με τόσο απλά μαθηματικά :) Από το σύνολο των αποφοίτων των σχολών ενός κλάδου δεν γράφονται όλοι στην επετηρίδα, και από αυτούς που γράφονται δεν αποδέχονται όλοι τον διορισμό τους όταν έρχεται η σειρά τους (διότι προφανώς θέλουν να ασκήσουν άλλη εργασία). Επειδή όμως ο αριθμός των παραπάνω είναι άγνωστος, ο μόνος τρόπος να τον προσεγγίσεις είναι να βρεις στοιχεία για την ηλίκια αυτών που έφτασαν να διοριστούν με την επετηρίδα και από αυτούς να υπολογίσεις τον μέσο όρο αναμονής. Δεν ξέρω τι στοιχεία βρήκε η ένωση αδιόριστων, αλλά καλή την πίστη αυτά που γράψαν στην ανακοίνωσή τους τα θεώρησα αληθή. Καλό θα ήταν βέβαια να μας δώσουν και τα συγκεκριμένα στοιχεία.
σωστός ο Da_Kancho σε αυτά που λέει για την ανισότητα του επιπέδου των θεμάτων του ΑΣΕΠ. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο ανακύπτει ΣΕ ΚΑΘΕ γραπτή εξέταση που λειτουργεί ως κύριο μέσο αξιολόγησης. Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι απλά απαράδεκτο να ακυρώνεις την απόκτηση πτυχίου , η οποία είναι αποτέλεσμα μίας πολύχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας (που μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει ούτως ή άλλως και πάμπολλες γραπτές εξετάσεις) και να την αντικαθιστάς με μία διετή γραπτή εξέταση .
Το θέμα που ήθελα να θίξω εγώ προσωπικά με το αρχικό μου μήνυμα, είναι να καταδειχθεί η πλήρης (κατά την γνώμη μου) κατάρρευση των βασικών επιχειρημάτων με τα οποία είχε εισαχθεί ο ΑΣΕΠ, τα οποία όπως τα θυμάμαι εγώ (ήμουν και λίγο μικρή τότε και δεν είχα ασχοληθεί επισταμένα με το θέμα) ήταν 1ον η ηλικιακή ανανέωση των εκπαιδευτικών και 2ον η άνοδος του επιπέδου των εκπαιδευτικών (η οποία υποτίθεται ότι εκπορεύεται από τον συνδιασμό της γραπτής εξέτασης και του γεγονότος ότι οι νέοι σε ηλικία απόφοιτοι τα είχαν "φρέσκα").
Και να εκφράσω και την γνώμη μου, που είναι ότι με την αποδοχή του ΑΣΕΠ ο κλάδος των εκπαιδευτικών "σκότωσε" το δικαίωμα του συνόλου, το πτυχίο* να θεωρείται επαρκές προσόν για την άσκηση του επαγγέλματος για να "κερδίσουν" μερικοί μόνο , την περίπτωση να διορίστουν με λιγότερα χρόνια αναμονής. Η δε παιδεία γενικότερα δεν νομίζω ότι κέρδισε τίποτα.
*δεν θα ήθελα να τεθούν επιχιερήματα σχετικά με την πραγματικότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης , τον τρόπο απόκτησης των πτυχίων , την "αξιοσύνη" μερικών αποφοίτων κτλ κτλ , όχι γιατί τα παραβλέπω, αλλά γιατί δεν βλέπω τι σόι "βελτίωση" είναι να διοριστεί ένας είδα-φως-και-μπήκα απόφοιτος μόνο και μόνο επειδή παπαγάλισε την ύλη του ΑΣΕΠ.
-
Εδώ έχω μία απορία να θέσω: όταν ίσχυε η επετηρίδα με ποιον τρόπο ορίζονταν οι αναπληρωτές; τους πέρναν και αυτούς από την επετηρίδα και τους χρησιμοποιούσαν ως αναπληρωτές μέχρι να "ανοίξει" μία θέση μόνιμου;
Ναι, τους έπαιρναν από την επετηρίδα, αλλά δεν υπήρχε καμία σύνδεση προϋπηρεσίας-αναπλήρωσης και μόνιμου διορισμού, ούτε ήταν εγγυημένο ότι κάποιος θα δούλευε κάθε χρόνο αναπληρωτής μέχρι να έρθει η σειρά του στην επετηρίδα. Η επετηρίδα ήταν αδιάβλητη σε ό,τι αφορούσε τους μόνιμους διορισμούς, αλλά στους αναπληρωτές υπήρχαν "παραθυράκια" (κάτι που διαπιστώθηκε αργότερα, όταν βγήκαν οι πρώτοι πίνακες προϋπηρεσίας), γιατί οι προσλήψεις γίνονταν από τις β/θμιες, στις οποίες στέλνονταν ταχυδρομικά οι αιτήσεις (καθένας είχε δικαίωμα να δηλώσει μέχρι 4 νομούς, εκτός από τον δικό του). Ήταν δύσκολο να ελέγξει κάποιος π.χ. από την Αθήνα που έστελνε την αίτησή του στα Δωδεκάνησα, αν είχε τηρηθεί η σειρά. Αλλά επειδή τότε δεν έπαιζε ρόλο η προϋπηρεσία, δεν το ψάχναμε και πολύ...
Πάντως αυτά τα "παραθυράκια" δεν ήταν τίποτα μπροστά σε αυτό που γίνεται σήμερα...
Υπήρχαν και ωρομίσθιοι, αλλά όχι βέβαια το σημερινό χάλι...
Επειδή όμως ο αριθμός των παραπάνω είναι άγνωστος, ο μόνος τρόπος να τον προσεγγίσεις είναι να βρεις στοιχεία για την ηλίκια αυτών που έφτασαν να διοριστούν με την επετηρίδα και από αυτούς να υπολογίσεις τον μέσο όρο αναμονής. Δεν ξέρω τι στοιχεία βρήκε η ένωση αδιόριστων, αλλά καλή την πίστη αυτά που γράψαν στην ανακοίνωσή τους τα θεώρησα αληθή. Καλό θα ήταν βέβαια να μας δώσουν και τα συγκεκριμένα στοιχεία.
Είχα αποπειραθεί πέρσι, όταν συζητούσαμε πάλι αυτό το θέμα, να κάνω περίπου αυτό που λες για τον αριθμό των αδιόριστων φιλολόγων και τον χρόνο αναμονής, με βάση τη δική μου σειρά στην επετηρίδα. Το αποτέλεσμα δεν απείχε πολύ από τον υπολογισμό που έκανε ο xr15gr:
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=1212.msg10736#msg10736
Και να πω κι εγώ ότι προσυπογράφω κάθε λέξη του Da Kancho...
-
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ να χουμε όλοι , οι ξενιτεμένοι αναπληρωτές καλη επιστροφή στα σπίτια μας και απο φθινόπωρο συνεχίζουμε .... ;D
-
Πέρυσι δούλευα 16 ώρες την ημέρα, φέτος 12 - 14. Δε νομίζω ότι έγινα καλύτερη εκπαιδευτικός επειδή καταχωρώ σε έναν υπολογιστή microchip ζώων ή επειδή τρέχω σε όλη την Αθήνα για να κάνω ιδιαίτερα και να μπορώ να συντηρούμαι, αφού δε μένω με τους γονείς μου και ο βασικός μισθός δε φτάνει, όπως φαντάζομαι ξέρετε καλά. Μάλλον καλύτερη θα γινόμουν αν δούλευα από νωρίς σε ένα σχολείο και φρόντιζαν κάποιοι να με επιμορφώνουν, να μου δίνουν ικανοποιητικό μισθό κτλ...έχουμε άλλη οπτική μάλλον, δεκτό. Εδώ, όμως, συζητούσαμε το διάγραμμα.
xr15gr, δεν κατάλαβα τι θέλεις να σχολιάσω ακριβώς. Κάντο μου πιο συγκεκριμένο και ευχαρίστως. Από αύριο, όμως, διότι σήμερα δεν μπορώ άλλο να είμαι στον υπολογιστή. Καλό βράδυ
-
Το αν έγινες καλύτερη εκπαιδευτικός και πιο ολοκληρωμένος και ώριμος άνθρωπος θα το καταλάβεις όταν διοριστείς και κάνεις μόνο αυτό και τίποτε άλλο. Τότε θα αποσβεστούν οι εμπειρίες που απέκτησες, τη διαφορά θα την καταλάβεις βλέποντας γύρω σου και άλλους συναδέλφους που πέρασαν στη ζωή τους πιο "εύκολα".
-
Mπορει να εχω διδαξει πολλα χρονια στα φροντιστηρια (απο 22 ετων) επειδη νομιζα οτι οποιος διοριζοταν επρεπε να περασει απο ΑΣΕΠ και να μην ειχα ιδεα για παραθυρακια ,αλλα ειναι δυνατον τα παραθυρακια των πολλων μοριων να μην εχουν αμεση σχεση με το διαγραμμα,ειναι δυνατον να μην αλλοιωνουν την πιστοτητα του διαγραμματος??
Φυσικος ειμαι ξερω απο διαγραμματα...μη μου ακυρωνεις το πτυχιο Happiness!!! Ελεος!!
(α ξεχασα τι ηθελα.......
-
1.Συμφωνώ με τον/την Da Kancho... κι εγώ έχω εργαστεί σε διάφορους τομείς : από ιδιαίτερα και φροντιστήρια μέχρι και σε γραφείο συνοικεσίων ;D και τα τελευταία 6 χρόνια ως επιμελητής/διορθωτής κειμένων... (ελεύθερος συνεργάτης, βεβαίως βεβαίως ;D)...τουλάχιστον με "παρηγορεί" ότι έχω κάνει και κάποια άλλα πράγματα στη ζωή μου πέρα απ' το διάβασμα για ΑΣΕΠ! 2.Όσον αφορά τις ηλικίες, όντως,μεγάλος αριθμός διοριστέων/επιτυχόντων είναι περίπου 35+! 3.Για τους νεότερους συναδέλφους τι να πω; όταν η δική μου γενιά ήμασταν φοιτητές, ήμασταν περισσότερο ευτυχισμένοι (μέσα στην άγνοια μας)...και τα ταξιδάκια μας στο εξωτερικό τα κάναμε, και τα παρτάκια μας, και τη ζωούλα μας τη ζήσαμε! Αντίθετα, τα φουκαριάρικα τα νέα παιδιά τώρα απ την πρώτη μέρα που μπαίνουν σε μια σχολή προσανατολίζονται (αναγκαστικά) για τις επερχόμενες εξετάσεις του ΑΣΕΠ, οπότε πού διάθεση για ο,τιδήποτε άλλο!
Καλό κουράγιο σε όλους!
-
Πολύ εύκολη είσαι στις κουβέντες, ρε bobo1. Μέσο, συνδικαλίζοντες κτλ. Αν όλα αυτά τα ξέρεις πες τα και σε εμάς με λεπτομέρειες γιατί μάλλον κάτι μας ξέφυγε. Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων δεν σκοπεύω να προσκομίσω σε κανέναν, αλλά επειδή με ένα ψευδώνυμο και ένα υπολογιστή δεν έμαθες και κάτι, καλύτερα να είσαι πιο προσεκτική.
Θα ήθελα πολύ να συνεχίσουμε την κουβέντα, αλλά εγώ έτσι δεν μπορώ. Έχω αξιοπρέπεια, πάντα λειτουργώ όχι για την πάρτη μου, γιατί ξέρω ότι έτσι δε θα καταφέρω κάτι, αλλά συλλογικά, γιατί μέσα από το συλλογικό περνάει και το ατομικό. Έτσι λειτουργούσα πάντα και ας έχασα ευκαιρίες πολλές.
Τέλος, αυτό που πρέπει να καταλάβεις bobo1 είναι ότι διαφωνούμε στη λογική του ΑΣΕΠ και των εξετάσεων μετά το πτυχίο και επίσης, το copy paste να το κάνεις ολοκληρωμένα, διότι το αίτημα λέει μόνιμους διορισμούς με μόνη προϋπόθεση το πτυχίο και μάλιστα ακολουθούν αιτήμα "διευκρινιστικά" σε αυτό. Έχεις διαφωνία, στο έχω ξαναπεί, είναι αποδεκτό και συζητάμε. Άλλωστε αν δεν υπήρχαν απόψεις σαν τη δική σου πώς θα είχαμε φτάσει εδώ. Και αυτό το λέω γιατί θεωρώ την άποψή σου μερική και χωρίς προοπτική να λύσει προβλήματα.
Τέλος, θα συμφωνήσω με τη smaragdi στην περιγραφή που κάνει για την κατάσταση των νέων φοιτητών και αποφοίτων. Η εντατικοποίηση και η πειθάρχηση ανήκουν στα αποτελέσματα αυτού του διαγωισμού.
Ζητώ συγγνώμη για το ύφος μου, αλλά η κριτική και η διαφωνία δε με ενοχλούν, οι βαριές κουβεντες και το υποτιθέμενο "σφάξιμο" με το γάντι με ενοχλεί. Προτείνω να είμαστε πιο σοβαροί. Κατα καιρούς έφυγε κόσμος από το forum εξαιτίας τέτοιου ύφους που προερχόταν από διάφορους...ας προσέχουμε όλοι περισσότερο
-
Ερωτηση, πώς ειναι δυνατον να βγαλω ενα σωστο κατα 100% πορισμα 10 ετων για το αν λειτουργει σωστα ο ΑΣΕΠ απο τη στιγμη που εχει γινει απιστευτη εισροη εκπαιδευτικων στον πινακα διοριστεων πραγματικης προϋπηρεσιας που δε σχετιζονται με το διαγωνισμο ΑΣΕΠ...
Το παραπάνω αποδίδει την πραγματικότητα .Θα είχαμε μία ολοκληρωμένη άποψη για τον ΑΣΕΠ αν τον είχαν αφήσει να "ορθοποδήσει" .Από το 1998 εξελίσσεται ένας ακρωτηριασμός του με τελευταίο κρούσμα τις θέσεις του επερχόμενου ΑΣΕΠ που ανακοινώθηκαν χθες και οι οποίες είναι οι λιγότερες από καταβολής του .
Σωστά όσα λέει ο Da Kancho . Αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι άλλο είναι να κάνεις κάτι επειδή το θέλεις ,όντας συνειδητοποιημένος γι'αυτό, και άλλο να κάνεις κάτι επειδή αναγκάζεσαι αφού δεν έχεις τη δυνατότητα να ασχοληθείς με αυτό που πραγματικά θα ήθελες .
Θέμα εμπειριών δεν τίθεται .Όσο ζούμε συλλέγουμε εμπειρίες .
-
Ερωτηση, πώς ειναι δυνατον να βγαλω ενα σωστο κατα 100% πορισμα 10 ετων για το αν λειτουργει σωστα ο ΑΣΕΠ απο τη στιγμη που εχει γινει απιστευτη εισροη εκπαιδευτικων στον πινακα διοριστεων πραγματικης προϋπηρεσιας που δε σχετιζονται με το διαγωνισμο ΑΣΕΠ.Ηappiness θα σου πω το πιο απλο παραδειγμα πολλων μοριων που δεν κραυγαζεται απο τους περισσοτερους, η αναγνωριση προϋπηρεσιας απο ιδιωτικα σχολεια.Μπαινουν κατευθειαν στον πινακα αναπληρωτων πανω πανω (το εχουν προϋπολογισει) πανε αναπληρωτες κατευθειαν χωρις να δωσουν ΑΣΕΠ για 2 χρονια (νομιζω) και μετα ο διορισμος.
Αυτό ακριβώς σου είπα και στο προηγούμενο μήνυμα. Τα στοιχεία αυτά (απ'ότι καταλαβαίνω εγώ) αφορούν ΜΟΝΟ αυτούς που διορίζονται με την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό , όχι ΟΛΟΥΣ τους διορισμένους (δλδ από προϋπηρεσία κτλ).