Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ειδικές δομές εκπαίδευσης => Ιδιωτική Εκπαίδευση => Μήνυμα ξεκίνησε από: ΑΚ Νηπιαγωγός στις Ιουνίου 25, 2008, 05:43:03 pm

Τίτλος: Νηπιαγωγοί σε θέση Δασκάλας
Αποστολή από: ΑΚ Νηπιαγωγός στις Ιουνίου 25, 2008, 05:43:03 pm
Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την αγωνία μου πιστεύοντας οτι με την καλή σας θέληση και τις δικές σας εμπειρίες θα με βοηθήσετε. Δουλεύω για τρίτη χρονιά σε παιδικό σταθμό-νηπιαγωγείο στον οποίο μπορεί να μην υποφέρω αλλά μισθολογικά δεν είμαι σε καλή κατάσταση και από δημιουργικότητα το απόλυτο τίποτα. Νιώθω οτι μένοντας σ`αυτή την κατάσταση χάνω το νόημα γιατί τελικά ουτε χαρά αποκομίζω ούτε μπορώ να προχωρήσω τη ζωή μου .
Για τη νέα χρονιά είχα μια πρόταση από ιδιωτικό σχολείο που ανήκει στο Παιδείας αλλά το κλίμα είναι "οικογενειακό". Δηλαδή μια οικογένεια ιδρυσε και δουλεύει το σχολείο και λίγες ακόμα κοπέλες. Η συνέντευξη ήταν αρκετά "ψαρωτική" κι όλο μου έλεγαν πόσο υπέροχη ήταν η κοπέλα που θα αντικαταστήσω. Το δίλημμά μου είναι να το τολμήσω και να πάρω τη θέση ή να κάτσω στα αβγά μου? Είναι εύκολο στην πράξη μια Νηπιαγωγός να αναλαμβάνει την Πρώτη Δημοτικού? Πώς πρέπει να προετοιμαστώ?...
Από ωράριο μου είπαν  7ωρο (θα κάνω και τη μελέτη μετά το μάθημα), με 1.100 ευρώ και τις νόμιμες άδειες. Για το είδος της σύμβασης δε ρώτησα..
Παρακαλώ πολύ ...SOS!
Τίτλος: Απ: Νηπιαγωγοί σε θέση Δασκάλας
Αποστολή από: kellykou στις Ιουνίου 25, 2008, 10:46:37 pm
Λυπάμαι που στο λεω αλλα θεωρω οτι σε εκμεταλλευονται.
Οι νηπιαγωγοι που δουλευουν στην πρωτη και δευτερα δημοτικού δηλώνονται από το σχολείο στην πρωτοβάθμια οτι καλυπτουν θέση δασκαλας.
Αυτο σημαινει οτι εχεις ολα τα δικαιωματα πραγμα που σημαινει οτι θα πρεπει να παιρνεις 1180 ευρω καθαρα και να δουλευεις 25 ωρες την εβδομαδα.
Δεν ειναι ευκολο να αναλαμβανεις την πρωτη του δημοτικου αλλα εξαρταται το ποσο θελεις να κοπιασεις και αν θα εχεις υποστηριξη ή οχι.
Σε συμβουλευω να ρωτησεις λεπτομερειες και πρωτα απ'ολα να μη ψαρωνεις. Εχεις και εσυ τα προσοντα σου αλλιως δε θα σου προτειναν τη θεση.
Προσπαθησε να πιστευεις στον εαυτο σου και στην αξια σου. Μη πηγαινεις σαν το κοριτσακι που καταπινει οτι του δωσουν. Παρουσιασου ως μια επιτυχημενη επαγγελματιας που ήδη εργαζεται και αν σε θελουν πρεπει να σε καλυπτουν απ'ολες τις πλευρες.
Τίτλος: Απ: Νηπιαγωγοί σε θέση Δασκάλας
Αποστολή από: smev στις Ιουνίου 26, 2008, 10:39:44 am
Το ωράριο των δασκάλων με προϋπηρεσία ως 10 χρόνια είναι 24 ώρες την εβδομάδα. Για τις επιπλέον ώρες είναι υποχρεωμένος ο εργοδότης να σε πληρώσει υπερωριακά. Στα ιδιωτικά σχολεία επιτρέπεται να αναλαμβάνουν νηπιαγωγοί α΄και β΄τάξη (γιατί υπάρχει έλλειψη δασκάλων). Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δουλεύουν άλλο ωράριο.
Η πρώτη τάξη είναι σίιγουρα  δύσκολη και έχεις τεράστια ευθύνη. Η διδασκαλία της πρώτης γραφής και ανάγνωσης χρειάζεται ειδικές γνώσεις, που δεν τις έχεις διδαχθεί στο Πανεπιστήμιο. Αν όμως ενδιαφέρεσαι πραγματικά, έχεις σωστή καθοδήγηση και δουλέψεις πολύ  μόνη σου, θεωρώ ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Πρέπει όμως, να έχεις μια σαφή  άποψη πως μαθαίνει το παιδί και όχι απλώς να ακολουθείς τα βιβλία. Τα καινούργια βιβλία δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία στον εκπαιδευτικό, αλλά μπορούν να δημιουργήσουν  προβλήματα σε άπειρους δασκάλους ...
Τίτλος: Απ: Νηπιαγωγοί σε θέση Δασκάλας
Αποστολή από: kathyk στις Ιουνίου 27, 2008, 10:26:33 am
Η διδασκαλία της πρώτης γραφής και ανάγνωσης χρειάζεται ειδικές γνώσεις, που δεν τις έχεις διδαχθεί στο Πανεπιστήμιο.

δεν θα συμωνησω μαζί σου!το κυριοτερο που εχουμε διδαχτει ειναι η πρωτη γραφη και αναγνωση!που τα εχεις ακουσει αυτα;
Τίτλος: Απ: Νηπιαγωγοί σε θέση Δασκάλας
Αποστολή από: MENIA στις Ιουνίου 27, 2008, 07:37:59 pm
Γειάααααααααααααααααααααααααα σας  ! Ηθελα να πω, πως και εγώ εργάζομαι ως δασκάλα και θεωρώ οτι και στο δημόσιο θα έπρεπε να γίνεται αυτό, γιατί είμαστε οι καταληλότεροι για αυτή την ηλικία(πρώτη-δευτέρα δημοτικού). Τα βιβλία είναι βασισμένα στη διαθεματικότητα και μπορείς μέσω του παιχνιδιού και της παραστατικότητας να μεταδώσεις στο παιδί τον διδακτικό στόχο. Το μόνο που δεν ξέρω είναι, αν ΤΕΛΙΚΑ μετράει η προυπηρεσία μας. :)Μπορεί κανείς να με διαφωτσει; :)
Τίτλος: Απ: Νηπιαγωγοί σε θέση Δασκάλας
Αποστολή από: ΑΚ Νηπιαγωγός στις Ιουνίου 30, 2008, 06:40:16 pm
Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τις συμβουλές σας. Δεν ήξερα ποιο είναι το ωράριο του δασκάλου. Πάντως όλα στην πράξη καταστρατηγούνται. Όλοι εκμπεταλλεύονται την ανάγκη για δουλειά.
Δεν ξέρω εάν η Νηπιαγωγός μπορεί να φέρει εις πέρας τη δουλειά του δασκάλου στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού αλλά μέσα μου πιστεύω οτι "έκαστος στο είδος του". Άλλο νηπιαγωγός, άλλο δασκάλα. Άλλο να προγραμματίζεις δραστηριότητες να απολαμβάνεις το δημιουργικό παιχνίδι, τις χειροτεχνίες με τα παιδιά, τα τραγούδια και τα τόσα άλλα..κι άλλο να διδάσκεις σχολικά μαθήματα. Εξαρτάται κανείς και τί ονειρεύεται για τη ζωή του βέβαια. Αλλά νομίζω πως ένας Νηπιαγωγός που συνειδητά διάλλεξε το επάγγελμά του, θα αισθάνεται θλίψη δουλεύοντας στο Δημοτικό.
 Σήμερα στον παιδικό που δουλεύω η διευθύντρια ρώτησε μια μια τις κοπέλες εάν σκοπεύουν να μείνουν έγκυες μέσα στην νέα χρονιά ώστε να το γνωρίζει και να μην τις ξαναπροσλάβει... Σε άλλη είπε να προγραμματίσει το γάμο τις Πάσχα ή χριστούγεννα για να μην ζητήσει άδεια. Κι είναι και τόσα άλλα..τέτοια και χειρότερα σε άλλους σταθμούς. Σίγουρα δεν ονειρευτήκαμε τέτοιες καταστάσεις σπουδάζοντας..
Τίτλος: Απ: Νηπιαγωγοί σε θέση Δασκάλας
Αποστολή από: kathyk στις Ιουνίου 30, 2008, 06:49:32 pm
Άλλο νηπιαγωγός, άλλο δασκάλα. Άλλο να προγραμματίζεις δραστηριότητες να απολαμβάνεις το δημιουργικό παιχνίδι, τις χειροτεχνίες με τα παιδιά, τα τραγούδια και τα τόσα άλλα..κι άλλο να διδάσκεις σχολικά μαθήματα.

λυπαμαι που το διαβαζω αυτό..δηλ για σενα στο νηπιαγωγειο μόνο αυτα γίνονται;; όλη η δουλεια που γινεται για την αποκωδικοποιηση της γλωσσας και των μαθηματικων,εστω και με χιλιους τροπους για να το απολαμβανει το παιδί δεν ειναι σημαντική;
Τίτλος: Απ: Νηπιαγωγοί σε θέση Δασκάλας
Αποστολή από: ΑΚ Νηπιαγωγός στις Ιουλίου 01, 2008, 08:29:20 pm
kathyk Να μη λυπάσαι για τίποτε άλλο παρα μόνο για την κακοπροαίρετη διάθεσή σου.Το τί αντίληψη έχει η καθεμιά μας για τη δουλειά της ούτε τη γνωρίζεις, ούτε σε αφορά, ούτε θα την κρίνεις. Εκτός αν θεωρείς τον εαυτό σου αυθεντία, ή απλά αυτοεπιβεβαιώνεσαι μέσα από τέτιου είδους σχόλια.
Τίτλος: Απ: Νηπιαγωγοί σε θέση Δασκάλας
Αποστολή από: kathyk στις Ιουλίου 02, 2008, 11:26:32 am
kathyk Να μη λυπάσαι για τίποτε άλλο παρα μόνο για την κακοπροαίρετη διάθεσή σου.Το τί αντίληψη έχει η καθεμιά μας για τη δουλειά της ούτε τη γνωρίζεις, ούτε σε αφορά, ούτε θα την κρίνεις. Εκτός αν θεωρείς τον εαυτό σου αυθεντία, ή απλά αυτοεπιβεβαιώνεσαι μέσα από τέτιου είδους σχόλια.

καταρχην ως νηπιαγωγος και την γνωριζω τη δουλεια,και με αφορα και μπορω να την κρινω. αυθεντια δεν ειμαι, και ουτε νομιζω ότι απο την απαντηση μου βγηκε αυτο το συμπερασμα. η ενστασή μου ειναι ως προς τη δουλεια στο νηπιαγωγειο που ανεφερες ότι ειναι δημιουργικα παιχνιδια,τραγουδια,χειροτεχνιες κτλ.. θεωρω ότι ειναι πολυ περισσοτερο απο αυτο..
θα ηταν προτιμοτερο να μου απαντησεις με επιχειρηματα παρα να στηριζεις την απαντηση σου στην "κακοπροαιρετη διαθεση μου"..
Τίτλος: Απ: Νηπιαγωγοί σε θέση Δασκάλας
Αποστολή από: ΑΚ Νηπιαγωγός στις Ιουλίου 02, 2008, 09:03:57 pm
Άλλο νηπιαγωγός, άλλο δασκάλα. Άλλο να προγραμματίζεις δραστηριότητες να απολαμβάνεις το δημιουργικό παιχνίδι, τις χειροτεχνίες με τα παιδιά, τα τραγούδια και τα τόσα άλλα..

αυτό έγραψα και αν προσεχες λιγακι το "και τα τοσα άλλα" θα καταλάβαινες οτι δεν εννοουσα πως είναι ΜΟΝΟ αυτά. Ή μήπως έχεις πρόβλημα και με τη σειρά που τα έχω γράψει?

Υπαινιγμοί τέτοιου τύπου κατα τη γνώμη μου δημιουργούν αρνητικό κλίμα. Και αποπροσανατολίζουν και τις συζητήσεις.
Τίτλος: Απ: Νηπιαγωγοί σε θέση Δασκάλας
Αποστολή από: kathyk στις Ιουλίου 02, 2008, 09:16:19 pm
κανενας υπαινιγμός και χαλαρωσε!πολύ επιθετική γινεσαι!