Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί => Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ => Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων => Μήνυμα ξεκίνησε από: Syllas στις Νοεμβρίου 15, 2008, 11:12:31 pm
-
Με ενδιαφέρει η άποψή σας, για να δω πόσο έχω εκτιμήσει και εγώ τα ενδεχόμενα.
Εγώ πιστεύω ότι γενικά τα θέματα θα είναι πολύ δύσκολα, πρώτον γιατί πάντα στους Πε02 είναι δύσκολα και ακόμη περισσότερο φέτος επειδή θα είναι λιγότερες οι θέσεις. Είχα διαβάσει κάποιες εκτιμήσεις, που τις θεωρώ και σωστές, ότι δηλαδή χρονιές που είναι πολλές οι θέσεις σε ένα κλάδο τα θέματα είναι πιο εύκολα, η επίδοση ανεβαίνει και οι βάσεις επίσης. Αντίθετα, χρονιές που σε κλάδους είναι πολύ λίγες οι θέσεις, τα θέματα δυσκολεύουν, το ηθικό και η απόδοση πέφτει και οι βάσεις επίσης.
παράθεση από stratos91:
- Πάντως αν βάλουν σαν τα προηγούμενα παιδαγωγικά θα είναι τέλεια. Ή τουλάχιστον και έτσι να μην είναι, ασ βάλουν το 75% των ερωτήσεων με βάση τη λογική και μόνο το 25% για θεωρίες και βλακείες, που στο κάτω κατω νόημα δεν έχουν, αφού ειδικά αυτά δεν θα τα ξαναδούμε μπροστά μας. Τουλάχιστον ιστορία π.χ. θα τη χρησιμοποιήσουμε και στο μέλλον, αλλά το τι είπε ο Piaget και ο Rogers, τι να τα κάνουμε;-
Πιστεύω ότι φέτος τα θέματα στα παιδαγωγικά θα είναι πολύ πιο δύσκολα από περυσι, γιατί φέτος δίνουμε ίδια μέρα με ειδικότητες που παλιά τους έβαζαν δύσκολα θέματα (τους δασκάλους τους βγάζω, θα τους δώσουν άλλα θέματα πιο εύκολα), τα παιδαγωγικά των φιλολόγων το 2002, 2005 ήταν από τα πιο δύσκολα. Το 2007 για λόγους οικονομίας έδωσαν ίδια θέματα για όλους την ίδια μέρα και έτσι το επίπεδο δυσκολίας έπεσε για εμάς.
Στην ιστορία πιστεύω ότι θα είναι πολύ δύσκολα, γιατί το έχουν δοκιμασμένο κα τους βγήκε καλά το 2007.
Νέα και Αρχαία πιστεύω ότι θα έχουν πάνω-κάτω τον ίδιο βαθμό δυσκολίας.
Πιστεύω τελικά ότι οι βάσεις και η επίδοση θα πέσει λόγω δύσκολων παιδαγωγικών και λόγω γενικότερης απογοήτευσης από μειωμένο αριθμό θέσεων.
-
........
Ανούσιο θέμα θέτεις
.........
-
χωρίς να υιοθετώ τον τρόπο που εκφράζεται ο ντιμστελλα,θα εκφράσω και εγώ την άποψη ότι στην παρούσα φάση βρίσκω άκαιρη και άσκοπη την ανάρτηση αυτού του θέματος.
Δεν έχει κανένα νόημα.Ακούγεται σαν παιδική απορία.
-
Συνηθως δεν παρεμβαινω για να σχολιαζω γραφομενα συναδελφων ομως dimstella , η Syllas ειναι παλιο μελος στο forum, γνωστο άτομο στον κύκλο των πρωτων μελων και σιγουρα δεν εχει σκοπο ουτε να "σπειρει" ζιζανια, ουτε να πανικοβαλλει απλα μονο να εκφρασει τους προβληματισμους της. Αν ψαξεις καλυτερα τα μηνυματα της θα δεις ποσο κοσμο εχει βοηθησει και τι εχει προσφερει στους συναδελφους απ'ολες τις πλευρες.
Επειδη λοιπον το μελος αυτο ειναι γνωστο και εχει προσφερει πολλα στους αδιοριστους συναδελφους νομιζω οτι αξιζει λιγο περισσοτερο σεβασμο.
-
τροποποίησα το μύνημα μου, κοινώς αυτολογοκρίθηκα, απλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε για την περίπτωση σας, δεν παλεύεστε
-
Τις θεωρίες των μεγάλων επιστημόνων-θεωρητικών της παιδαγωγικής ο εκπαιδευτικός του 2008 δεν χρειάζεται να τις γνωριζει ή μαλλον θα τις μαθει για να γράψει και να διοριστεί και μέτα "τι να τις κανει";;;; Καταλαβα καλά;;
Τι μπορει τελικά να διαβάσει κανείς σε ένα φόρουμ "εκπαιδεύτικων"! :o :o :o
Επειδη διαφωνω με τον τροπο που εξεταζονται τα παιδαγωγικα στον ΑΣΕΠ θεωρω οτι τα περισσοτερα θεματα έχουν ελλιπη επιστημονικη και παδαγωγικη βαση. Στο μονο λοιπον που δεν χρειαζεται να εξεταζεται ενας υποψηφιος "δασκαλος" ειναι στη θεωρια των παιδαγωγικων και την ιστορια της αγωγης. Η διαχειριση ταξης και η εξατομικευμενη αντιμετωπιση του παιδιου ειναι αντικειμενα στα οποια ο εκπαιδευτικος οφειλει συνεχως να ενημερωνεται και να μελετα. Θεωρω λοιπον αχρηστο το να μαθεις την πολλαπλη νοημοσυνη του Gardner εαν δεν γνωριζεις να την εφαρμοσεις. Για εμενα λοιπον ο τροπος εξετασης των παιδαγωγικων ελαχιστα αποδεικνυει αν μπορεις να σταθεις παιδαγωγικα μεσα στην ταξη. Σε αυτα τα συμπερασματα εχουν καταληξει Ελληνες φοιτητες οι οποιοι κανουν το διδακτορικο τους στην Αγγλια πανω στον τροπο που εξεταζονται τα παιδαγωγικα στον ΑΣΕΠ. Αυτη τη συζητηση την καναμε με τον καθηγητη μου που εκανα μαζι του το μεταπτυχιακο μου στην Αγγλια και ο ιδιος μου ειπε οτι τα θεματα των παιδαγωγικων του ΑΣΕΠ
1.Δεν αποδεικνυουν οτι εισαι καλος παιδαγωγος
2 Πολλα απο αυτα δεν εχουν ακομη διερευνηθει πληρως επιστημονικα ή υπαρχουν γι'αυτα διαφορετικες αποψεις απο διαφορετικες παιδαγωγικες σχολες
3.Τα περισσοτερα ειναι ανεφάρμοστα
4.Στηριζονται σε λαθος υποθεση.
5.Αναπαραγουν το υπάρχον εκπαιδευτικο συστημα (το οποιο ειναι τρωτο)
6.Ει ναι κομμενο και ραμμενο στην καθεστηκυια εκπαιδευτικη εξουσια.
-
τροποποίησα το μύνημα μου, κοινώς αυτολογοκρίθηκα, απλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε για την περίπτωση σας, δεν παλεύεστε
Το παραπανω μηνυμα αφορα εμενα? ???
-
τροποποίησα το μύνημα μου, κοινώς αυτολογοκρίθηκα, απλά δεν μπορώ να κάνω τίποτε για την περίπτωση σας, δεν παλεύεστε
Το παραπανω μηνυμα αφορα εμενα? ???
οχι προσωπικά σε σένα, ούτε σε κάποιον άλλο, γενικά στη "συνομοταξία" των φιλολόγων αναφερόμουν.
Με αφορμή κι άλλες συζητήσεις που παρακολούθησα, διαπίστωσα οτι σε γενικές γραμμές "βλέπουν μόνο κοντά".
Τέλος παντων μη δίνετε σημασία, ψάχνω για λίγη "εκτόνωση" από το διάβασμα, μη δίνετε σημασία
-
Επειδή φαντάζομαι ότι η Syllas θα θέλει και κάποια απάντηση στο ερώτημα της, σε γενικές γραμμές νομίζω ότι θα είναι το ίδιο δύσκολα, σε διαφορετικά αντικείμενα όμως. Αρχαία δε νομίζω ν΄αλλάξει κάτι, η ιστορία όμως πιστεύω ότι θα είναι πιο βατή, γιατί την τελευταία φορά έφαγαν πολύ κράξιμο, από την άποψη ότι φαινόταν ότι κάποιοες ερωτήσεις μπήκαν μόνο και μόνο για να κοπούν μονάδες. Από την άλλη νομίζω ότι στα νέα θα βάλουν αρκετά πιο δύσκολα. Την τελευταία φορά οι ερωτήσεις στα νέα για όποιον είχε κάνει ένα καλούτσικο διάβασμα και είχε καλό επίπεδο γενικών γνώσεων στη λογοτεχνία ήταν εύκολες. Τα παιδαγωγικά πιστεύω ότι θα είναι πιο απαιτητικά, εκτός και αν βαριούνται να βγάλουν νέα θέματα. Η διδακτική είναι έτσι κι αλλιώς ότι του φανεί του Λολοστεφανή, οπότε ... καλή μας τύχη. Τελοσπάντων, εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε και μετά...
-
Το να κάνουμε προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένο. Ίσως και φέτος να έχουμε εύκολα παιδαγωγικά, αν είναι κοινά με άλλων κλάδων, διαφορετικά τη βάψαμε. Στο γνωστικό, λόγω του χρόνου που είχαμε για προετοιμασία, πιστεύω πως θα είναι πιο δύσκολα. Αυτα είναι εικασίες. Στην ιστορία, πιστεύω, πως ίσως προσέξουν παραπάνω να μην υπάρχουν ασάφειες, αλλά όχι ότι θα είναι πιο εύκολα, γιατί είναι το μάθημα που διαμορφώνει τη βάση στο γνωστικό. Θα δούμε!!
Να προσθέσω ότι δε βρίσκω ανόητο το θέμα. Είναι μια συζήτηση ανθρώπινη που όσο και ώριμος να είσαι και να ξέρεις τις πιθανόητες λάθους, θα την κάνεις. Είναι ένας τρόπος για να απαλλαγείς από την αγωνία σου ;)
-
αν δωσουμε δεκεμβρη δεν εχουμε πολυ παραπανω χρονο απ οτι στον προηγουμενο.
στον προηγουμενο η υλη ειχε βγει αρχες αυγουστου και δωσαμε τελη γεναρη
τωρα βγηκε αρχες ιουνη. αν δωσουμε τελη δεκεμβρη ουσιαστικα ενα μηνα παραπανω εχουμε
-
Δεν πιστεύω ότι η μείωση των θέσεων θα επηρεάσει, σημαντικά τουλάχιστον, τη δυσκολία των θεμάτων. Και αυτό γιατί αν δούμε τις βαθμολογίες των τριών τελευταίων ΑΣΕΠ, η αυξητική τάση στο Μ.Ο. του τελευταίου διοριστέου είναι μικρή και γενικά δεν έχουμε σημαντικές βαθμολογικές αποκλίσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί η πλειοψηφία των επιτυχόντων που ξεπερνά το 70 κυμαίνεται ως το 75 Μ.Ο., ενώ από κει και πάνω μειώνεται σταδιακά ο αριθμός αυτών που πετυχαίνουν μεγαλύτερες βαθμολογίες, π.χ. "μόλις" 89 άτομα είχαν βαθμό γραπτής εξέτασης 80+ στον τελευταίο διαγωνισμό. Με δυο λόγια θέλω να πω ότι ούτως ή άλλως και έτσι όπως έχουν τα θέματα οι υψηλές βαθμολογίες είναι δύσκολη υπόθεση, οπότε δε χρειάζεται να αυξήσουν τη δυσκολία των θεμάτων- με βάση το 2007 ο τελευταίος διοριστέος φέτος θα κυμανθεί λογικά στο 78. Αυτό που φοβάμαι με τη μείωση των θέσεων είναι η βάση της αναπλήρωσης, που λογικά θα ανέβει, αλλά πόσο είναι το ερώτημα. Και ίσως δυσκολότερα θέματα να έχουν στόχο να "κλαδέψουν" τους επιτυχόντες, που "συνωστίζονται" μεταξύ 65 και 75 Μ.Ο.
-
Αυτό που φοβάμαι με τη μείωση των θέσεων είναι η βάση της αναπλήρωσης, που λογικά θα ανέβει, αλλά πόσο είναι το ερώτημα.
Αυτός είναι ο ένας από τους 2 βασικούς παράγοντες που καθορίζουν τη βάση της αναπλήρωσης. Ο άλλος παράγοντας είναι το πλήθος των αναπληρωτών που θα προσλάβει του χρόνου. Πολλές προσλήψεις, χαμηλή βάση, λίγες προσλήψεις , ψηλή βάση.
Μια έγκυρη εκτίμηση της βάσης της αναπλήρωσης θα πρέπει να περιλαμβάνει και τους 2 παράγοντες
-
Λογικά θα αυθηθούν οι θέσεις των αναπληρωτών, αφού περικόπηκαν οι θέσεις των μονίμων. Γι αυτό μείωσαν τις θέσεις από 600 σε 480, λάμβανοντας υπόψιν τα οικονομικά στοιχεία. Έτσι δεν ανέφερε η ανακοίνωση ή κάνω εγώ λάθος;
-
υποθεσεις περι υποθεσεων και πανω απο ολα ο καθεις και ο μικροκοσμος του.
δυσκολα τα θεματα? για αλλους ναι, για αλλους οχι.
θα ξαναγινω αναπληρωτης με 141,381 μορια? μπορει απο νοεμβρη, μπορει και απο γεναρη.
διαβαζετε ή δουλευετε? αλλοι το 1, αλλοι το 2., κλπ.
μονο σε λιγους φαινονται ολα αυτα παραλογα? :o
ξυπνηστεεεεεεεεε, ειμαστε βρεγμενοι ως το κοκκαλο και ανησυχειτε μη βραχειτε? ελεος.
-
Πρώτον, μικρόκοσμο φανερώνουν τέτοιου είδους διατυπώσεις (και μικροψυχία νομίζω). Όποιος συζητάει εδώ έχει κάποιες σκέψεις ή αγωνίες να εκφράσει. Και να ακούσει την άποψη άλλων που βρίσκονται στην ίδια θέση. Δε νομίζω ότι κανείς είναι υποχρεωμένος να δώσει λόγο για όσα σκέφτεται. Αν από την άλλη κάποιος δεν αντέχει να τα "υφίσταται" όλα αυτά και έχει κάτι να χρεώσει στους άλλους, ας κλείσει τον υπολογιστή του και ας κρατήσει την άποψη του για τον εαυτό του. Ούτως ή άλλως δεν προσφέρει κάτι στους άλλους.
Παρεμπιπτόντως, όταν ξυπνήσουμε θα ζητήσουμε τα φώτα των ήδη ξύπνιων.
-
Πρώτον, μικρόκοσμο φανερώνουν τέτοιου είδους διατυπώσεις (και μικροψυχία νομίζω). Όποιος συζητάει εδώ έχει κάποιες σκέψεις ή αγωνίες να εκφράσει. Και να ακούσει την άποψη άλλων που βρίσκονται στην ίδια θέση. Δε νομίζω ότι κανείς είναι υποχρεωμένος να δώσει λόγο για όσα σκέφτεται. Αν από την άλλη κάποιος δεν αντέχει να τα "υφίσταται" όλα αυτά και έχει κάτι να χρεώσει στους άλλους, ας κλείσει τον υπολογιστή του και ας κρατήσει την άποψη του για τον εαυτό του. Ούτως ή άλλως δεν προσφέρει κάτι στους άλλους.
Παρεμπιπτόντως, όταν ξυπνήσουμε θα ζητήσουμε τα φώτα των ήδη ξύπνιων.
Καλό! Συμφωνώ μαζί σου! Μάλλον η συνάδελφος εννοεί ότι είναι απαράδεκτη η κατάσταση στην οποία είμαστε και τέτοιου είδους συζητήσεις είναι ασήμαντες. Τι θα πρέπει να κάνουμε, όμως; Να πηγαίνουμε κόντρα στο σύστημα μια ζωή. Το δοκίμασα, δεν ωφελεί. Έχει νόημα όταν όλοι πάνε ενάντια στο σύστημα. Για χρόνια δεν έδινα ΑΣΕΠ και από άποψη (θεωρούσα ότι με προσβάλλει η διαδικασία). Διδάσκω 8 χρόνια σε φροντιστήρια και έχω αρκετές επιτυχίες. Τι μας θεωρούν όλους εμάς, πώς μας χαρακτηρίζουν, ακόμη και οι "συνάδελφοί" μας στα σχολεία; Παραπαιδεία, και ας κάνουμε ποιοτικά ανώτερη διδασκαλία έναντι εκείνων. Θέλω να πω ότι όλοι προβληματιζόμαστε, αλλά δε βλάπτουν που και που και τέτοιου είδου συζητήσεις που τις θεωρώ ανθρώπινες. Εντάξει, δεν έχουν νόημα, αλλά βοηθούν στην ψυχολογική μας εκτόνωση!