Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Εργασιακά => Αναθέσεις/Ωράριο => Μήνυμα ξεκίνησε από: annie74 στις Ιούνιος 05, 2009, 07:48:21 πμ

Τίτλος: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 05, 2009, 07:48:21 πμ
Συνάδελφοι τώρα που κάποιοι από εμάς θα παρουσιαστούν στις καινούριες τους οργανικές πολλά σχολεία "μοιράζουν από φέτος " τις τάξεις για να δέσουν καλά καλά τον γάιδαρο τους....Πείτε μου τι ξέρετε για το θέμα.Ποιος προηγείται? Ποιος διαλέγει πρώτος κ.τ.λ.?
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: aeee στις Ιούνιος 05, 2009, 08:01:00 πμ
αυτό που έχω δει είναι να προηγείται ο πιο τζαμπουκάς ή ο πιο παλιός, ή ο έχων μέσο.
όμως να σου πω την αλήθεια, δεν αξίζει να χάνεις την ψυχική σου ηρεμία γι' αυτό
τελικά εάν είσαι θετικό άτομο ότι και να σου δώσουν θα περάσεια καλά στο τέλος, θα δείς!
ποτέ δεν διεκδικώ τίποτε, κ μου δίνουν ότι δεν τους αρέσει, όμως εγώ μένω ευχαριστημένη στο τέλος!
χαχα και εκείνοι που νομίζουν ότι μου την έφεραν και έτσι περνάμε όλοι καλά!! ;) ;)
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 05, 2009, 08:06:27 πμ
Σε αυτό δεν έχεις άδικο ποτέ δεν περνάς άσχημα στην χρονιά άσχετα εάν πήρες την τάξη που δεν επιθυμούν οι άλλοι....
Απλά ήθελα να ξέρω την διαδικασία...
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: kyriostade στις Ιούνιος 05, 2009, 11:38:34 πμ
Αποφάγια ?? Αποκαλείτε τα παιδιά που σας έχουν εμπιστευτεί οι γονείς ως αποφάγια ???
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: ipap στις Ιούνιος 05, 2009, 11:55:49 πμ
Καλημέρα σ'όλους. Πρώτη φορά σχολιάζω αν και σας διαβάζω συχνά.
Και μερικές φορές εκπλήσσομαι με κάποιες απόψεις. Ξεκίνησα να ενημερώνομαι από το forum πιστεύοντας ότι το να διαβάζω τα προβλήματα, τις ανησυχίες κλπ που βιώνετε ίσως με βοηθήσει να λύσω απορίες και να χωνέψω ευκολώτερα τη νοοτροπία του δημοσίου, να πλησιάσω περισσότερο τους δασκάλους του σχολειού μας και να κατανοήσω τις τόσες χαμένες διδακτικές ώρες χωρίς γκρίνια.

Ομολογώ ότι απόψεις για ΤΑΞΕΙΣ-ΑΠΟΦΑΓΙΑ  δεν με βοηθούν ιδιαίτερα έως καθόλου. Μάλλον το αντίθετο. Μήπως ειναι καλό να αρχίσετε να διαβάζετε και εσείς κάποιο forum γονέων? Ισως έτσι κατανοήσετε και την άλλη άκρη.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: kyra_daskala στις Ιούνιος 05, 2009, 03:57:50 μμ
Κατά αρχάς, τέτοια εποχή στα Δημοτικά Σχολεία δεν μοιράζονται τάξεις, δεν προβλέπεται από τη λειτουργία του σχολείου. Ίσως σε κάποια σχολεία να γίνεται μια φιλική κουβέντα για το τι σκοπεύει ο καθένας να κάνει. Ο καταμερισμός των τάξεων γίνεται το Σεπτέμβριο, παρουσία όλων των συναδέλφων. Προηγούνται στην επιλογή οι συνάδελφοι, που θέλουν να συνεχίσουν την τάξη τους για δεύτερη χρονιά. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά.

Σε ένα σχολείο, που θα είσαι το νέο μέλος στο σύλλογο και δεν ξέρεις τι συνθήκες που επικρατούν στις τάξεις, πως προεξοφλείς ότι θα σε ρίξουν;
Με τι κριτήρια επιλέγεις εσύ τα τμήματα;
Ίσως είμαι τυχερή και έχω πέσει σε συλλόγους που συζητούν, παρόλα αυτά και τις τρεις χρονιές που είμαι στο δημόσιο σχολείο, έχω καταλήξει με το τμήμα που δεν θέλει κανείς (για το ιδιωτικό δεν το συζητώ, δεν υπήρχε θέμα επιλογής, ο διευθυντής αποφασίζει) αλλά αυτό εξυπηρετούσε και εμένα γιατί εγώ προσπαθούσα να αποφύγω την πρώτη.

Όσον αφορά τον ατυχή χαρακτηρισμό της συναδέλφου, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας! Υπάρχουν δύσκολα τμήματα σε κάθε σχολείο και σε κάθε βαθμίδα. Δύσκολα γιατί είναι ατίθασα και αυθάδικα τα παιδιά, ή πολύ χαμηλό το μαθησιακό επίπεδό τους  ή γιατί είναι περίεργοι και χωρίς πνεύμα συνεργασίας οι γονείς ή καμιά φορά και οι τρεις λόγοι μαζί! Τι να κάνουμε; Μπορούμε να κατηγορήσουμε τον εκπαιδευτικό που δεν θέλει να αναλάβει ένα τέτοιο τμήμα; Δεν είναι άνθρωπος και αυτός, που υπολογίζει και το προσωπικό του κόστος;
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: kyriostade στις Ιούνιος 05, 2009, 04:21:48 μμ
Αγαπητή kyra_daskala, όταν ο χαρακτηρισμός ενός τμήματος 16 παιδιών ως 'δύσκολο' και ως 'χειρότερο του σχολείου' δίνεται από εκπαιδευτικούς από την πρώτη τάξη του δημοτικού (όπως ήταν στην δική μας περίπτωση) και όταν η δασκάλα που το ανέλαβε στην β' τάξη αναφέρεται διαρκώς στα παιδιά ως ανάγωγα και τα περιλούζει με όμορφες λεξούλες όπως 'βούλωστο' και 'σκάσε', επιτρέψτε μου να έχω τις αμφιβολίες μου για το ότι για κάθε 'δύσκολο' τμήμα φταίνε μόνο τα παιδιά, οι γονείς και το μαθησιακό επίπεδο αλλά ποτέ ο εκπαιδευτικός ή ο διευθυντής του σχολείου.

Και όταν ευθέως ο γονιός ρωτήσει τον εκπαιδευτικό τί σκοπεύει να κάνει για να προσεγγίσει τα παιδιάκια αυτά (των 7-8 ετών) και του απαντάει... εμένα ο ρόλος μου είναι μόνο να διδάσκω, δεν είναι στον ρόλο μου η διαπαιδαγώγηση των παιδιών !!!!

Και στη προτροπή να φωνάξει τους γονείς είτε όλους του τμήματος είτε των 'ατίθασων' παιδιών ο δάσκαλος απαντάει ότι δεν θα αλλάξει κάτι γιατί τα παιδιά αυτά φέρνουν στο σχολείο την κακή συμπεριφορά του σπιτιού που οφείλεται στην κακή ελληνική πραγματικότητα... Και μιλάμε για παιδάκια 7-8 ετών που τα έχει ήδη καταδικάσει αυτός ο εκπαιδευτικός.

Γνωρίζω και για γονείς δύσκολους και για γονείς που δεν ακούνε τις συμβουλές ή παρατηρήσεις των δασκλάλων και διευθυντών και νομίζουν ότι ποτέ ο κανακάρης τους δεν έκανε κάτι. Ναι, γνωρίζω. Αλλά δεν είναι όλοι οι γονείς και ολα τα παιδιά έτσι.

Και εν πάση περιτπώση, ο δάσκαλος κάνει λειτούργημα. Αυτό δεν μαθαίναμε πάντα ? Δεν είναι μια απλή δουλειά, που αν μου τύχει δύσκλολο/βαρετό αντικείμενο, απλά διεκπεραιώνω και ότι βγει. Εδώ μιλάμε για ψυχούλες παιδιών. Μικρών παιδιών, και κανένας, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει το δικαίωμα να τα υποτιμά και να αναφέρεται σε αυτά ως αποφάγια. Δεν είναι απλά ένας ατυχής χαρακτηρισμός. Είναι ένας ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ χαρακτηρισμός, που σαν γονιό με ΘΙΓΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ. Ναι, και ο εκπαιδευτικός είναι άνθρωπος. όσο άνθρωποι είναι και τα ανυπεράσπιστα παιδάκια μπροστά στην πιθανή ανικανότητα του κάθε εκπαιδευτικού που θα τα ονομάσει ΑΠΟΦΑΓΙΑ, που θα τα βρίσει, που θα τους φωνάξει κλπ. Ναι έχετε προσωπικό κόστος, το κόστος ενός ενήλικα που συνειδητά ασκεί ένα επάγγελμα/λειτούργημα με αντικείμενο ανθρώπινες ψυχές. Δεν σας ανάγκασε κανείς να το κάνετε. Το προσωπικό κόστος των παιδιών που ακόμη διαμορφώνεται ο χαρακτήρας τους στα 6-7 τους ποιος θα το υπολογίσει και ποιος θα τα προστατέψει ?

Το σύστημα (είτε δουλεύει σωστά είτε όχι) έχει διαδικασίες για να αντιμετωπίζετε 'δύσκολα' τμήματα. Οφείλετε να ζητήσετε στήριξη από τον διευθυντή του σχολείου, από τον σχολικό σύμβουλο, από την πρωτοβάθμια. Έχετε την ευέλικτη ζώνη για να προσπαθήσετε να προσεγγίσετε διαφορετικά τα παιδιά χωρίς άγχος και την πίεση της ύλης. Να αγγίξετε τις ψυχές τους και να τα αγαπήσετε.

Τρόποι υπάρχουν, αρκεί να υπάρχει θέληση. Και πάνω απ' όλα σεβασμός.
Όταν επιλέξατε να γίνετε εκπαιδευτικοί (για τους λόγους που ο καθένας το έκανε), σας εγγυήθηκε κανείς ότι θα διδάσκετε σε τάξεις που όλα τα παιδάκια θα είναι παναγίες και σούζα στην κάθε προσταγή σας ? Ένας απλος γονιός είμαι και έχω παρακολουθήσει μόνο 8-9 2ωρα παιδοψυχολογίας και μου είναι αρκετά για να γνωρίζω τί σημαίνει να μεγαλώνεις και να εκπαιδεύεις και να διαπαιδαγωγείς παιδιά.

Και το άλφα και το ωμέγα είναι να τα αγαπάς. Και όταν αγαπάς κάποιον το σέβεσαι. Και όταν το σέβεσαι, δεν τον αποκαλείς αποφάι ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές του.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και σας εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας και κουράγιο σε όλους μας.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: kathyk στις Ιούνιος 05, 2009, 05:16:09 μμ
θεωρω ότι η εκφραση "αποφαγια" γραφτηκε για να δειξει οτι καποιοι επιλεγουν τμηματα και καποια απο αυτα περισσευουν για προφανεις δυσκολιες
 που μπορει να υπαρχουν. οταν υπαρχει εστω κ ενα παιδι με πολυ μεγαλο προβλημα κ ειναι γνωστο οτι ο προηγουμενος εκπαιδευτικος εφτυσε αιμα λογικο ειναι να φοβουνται ολοι να το αναλαβουν.η μαγκια βεβαια ολων αυτων που προσπαθουν να υπερισχυσουν ειναι να αποδειξουν την ικανοτητα τους στο δυσκολο τμημα.απο την αλλη ξερουμε οτι πολλες φορες οι γονεις βριζουν τους εκπαιδευτικους κ τους βαζουν στο ιδιο τσουβαλι. η λεξη λειτουργημα συνηθως χρησιμοποιειται οταν εχουν παραπονο απο τον εκπαιδευτικο κ οχι οταν πρεπει να του αναγνωρισουν την καλη δουλεια που εκανε..
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: kyriostade στις Ιούνιος 05, 2009, 05:42:08 μμ
Πιστέψτε με, εκφράζω την αναγνώρισή μου προς εκπαιδευτικούς που κάνουν καλή δουλειά με πολύ μεγάλη ευκολία και χαρά και ικανοποίηση, όπως θα το κάνω στις 15 Ιουνίου προς την διευθύντρια του μικρού μου που πηγαίνει δημόσιο νηπιαγωγείο και όπου έχει γίνει εκπληκτική δουλειά με τα παιδιά χωρίς να ακούσουμε ίχνος παραπόνων ή γκρίνιας για δύσκολα παιδιά κλπ.

Σας παρακαλώ, ας μην βάζουμε όλους τους γονείς στο ίδιο τσουβάλι, όπως δεν μπορούμε να βάζουμε και όλους τους εκπαιδευτικούς στο ίδιο τσουβάλι.

Δεν νομίζω ότι μπορείτε να μου αρνηθείτε ότι υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θυμούνται το λειτούργημα μόνο όταν βρίσκονται στους δρόμους διεκδικώντας, αλλά τα ξεχνάνε το ίδιο λεπτό που θα μπουν στην αίθουσα διδασκαλίας.

Η διαφορά ξέρετε ποια είναι ? Ότι είτε μας αρέσει είτε όχι, ο δάσκαλος έχει ιδιαίτερα υπεύθυνη θέση όταν βρίσκεται μέσα στην τάξη του, και εκπαιδεύεται για να μπορεί να διαπαιδαγωγεί και να εκπαιδεύει παιδιά. Και φυσικά θα κριθεί και από τους γονείς και από τους προισταμένους του. Ο δάσκαλος έχει υποχρέωση να είναι συνεπής.

Ο γονιός είναι ένα μεμονομένο άτομο, που μπορεί να έχει μόρφωση μπορεί και όχι, μπορει να είναι καλός μπορεί και όχι. Σίγουρα ο παράγοντας γονιός μπορεί να δυσκολέψει το έργο σας, δεν αντιλέγω. Αλλά στο τέλος της μέρας η ευθύνη σας είναι προς τα 15-20 παιδιά μιας τάξης, ανεξαρτήτως του γονιού που έχουν. Και πιστεύω ότι με ευθύτητα και ανοιχτή επικοινωνία προς το σύνολο των γονιών, και συνέπεια στην δουλειά σας, θα έχετε την υποστήριξη που χρειάζεστε από τους συνετούς γονείς. Εμείς που έχουμε βρει κλειστή πόρτα και μη-επικοινωνία και μη αναγνώριση ακόμη και οφθαλμοφανών προβλημάτων από εκπαιδευτικούς το γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό.

Ας μην το κάνουμε γονείς εναντίον εκπαιδευτικών ή εκπαιδευτικοί εναντίον γονέων. Δεν είμαστε άραγε όλοι υπέρ των παιδιών ???

Ευχαριστώ θερμά.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: kyra_daskala στις Ιούνιος 05, 2009, 06:07:33 μμ
Αγαπητέ μου γονέα, δεν υπερασπίστηκα το χαρακτηρισμό απλά τόνισα αυτό που πιθανότατα η συνάδελφος ήθελε να πει. Δεν το συζητώ ότι η λέξη αποφάγια είναι προσβλητική για όποιο θέμα και αν αναφέρεται.

Έχετε προσωπική εμπειρία και ίσως δεν σας επιτρέπει να καταλάβετε. Αν για ένα δύσκολο τμήμα ευθύνεται ο εκπαιδευτικός, τότε με το που θα αλλάξουν δάσκαλο, θα έπρεπε να παύσει και το θέμα. Τέτοια ήταν η περσινή μου τάξη. Ήταν το τμήμα, που δεν ήθελε κανείς. Το ήξερα από την αρχή, οι συνάδελφοι με ενημέρωσαν ότι ο προηγούμενος δάσκαλος ζήτησε απόσπαση για να μην τα αναλάβει πάλι. Από τις διάφορες κουβέντες των παιδιών αλλά και από τον τρόπο που συμπεριφερόντουσαν στην δασκάλα των Αγγλικών κατάλαβα ότι επικρατούσε ένα χάος, τσακωμοί συνεχώς, φωνές, φασαρίες, κατηγόριες για κλεψιές, αδιαφορία για τα μαθήματα και υποτίμηση για το δασκαλό τους. Από το μαθησιακό επίπεδο όλων των παιδιών, από τις εργασίες που έκαναν στην περιβαλλοντική αγωγή, διέκρινα ότι ο προηγούμενος δάσκαλος σίγουρα δεν ήταν αδιάφορος. Ίσως δεν κόλλησε η χημεία τους, ίσως δεν άρεσαν στους γονείς οι βαθμοί που έβαλε, ίσως να μην μπορούσε να επιβληθεί στα παιδιά. Τι να πω; Κουράστηκα   αλλά τα παιδιά έστρωσαν, ώστε φέτος τα ζητούσαν όλοι.  Θα έπρεπε να διεκδικώ τίποτα παιδαγωγικές δάφνες με τρια χρόνια προϋπηρεσίας μόνο; Τα παιδιά είχαν το υπόβαθρο και με τον κατάλληλο χειρισμό, βγήκε.
 
Η φετινή μου τάξη μια από τα ίδια (ίσως και χειρότερα γιατί το μόνο που μου είπαν, αφού μου ανατέθηκε είναι ότι τα παιδιά είναι προκλητικά). Έχω κουραστεί σε τέτοιο βαθμό που μετράω τις ώρες μέχρι να λήξει η χρονιά. Έχω κάνει τα πάντα, ό,τι παιδαγωγική μέθοδο είχα διδακτεί ή έστω είχα ακουστά, έχω κάνει συναντήσεις με τους γονείς όλους μαζί, με τους γονείς ορισμένων μαθητών ξεχωριστά, έχει κληθεί η σύμβουλος, μέχρι και παιδοψυχολόγο επισκέφθηκα αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Καμμία αλλαγή. Οι συνάδελφοι με αντιμετωπίζουν συγκαταβατικά, με έχουν ελαφρύνει από πολλές εξωδιδακτικές εργασίες και ετοιμάζονται να μου στήσουν ανδριάντα. Κάποιοι από τους γονείς έρχονται σχεδόν ενοχικά και προσφέρουν τη βοήθειά τους. Τι έγινε; Έχασα το χάρισμά μου; Φέτος το πάλεψα πολύ περισσότερο από κάθε χρονιά. Οπότε επιτρέψτε μου και εμένα να αμφιβάλλω όταν δυο διαφορετικοί δάσκαλοι χαρακτηρίζουν τα παιδιά σας δύσκολα, ότι φταίνει αυτοί και δεν υπάρχει κάποιος από τους λόγους που προανέφερα.

Την διαπαιδαγώση των παιδιών την είχαν αναλάβει οι παλιότεροι δάσκαλοι, όταν ήταν ακόμη λειτούργημα το επάγγελμά μας. Σήμερα συναντάς απαξίωση για τους εκπαιδευτικούς. Κάποτε το παιδί ερχόταν στο σχολείο με μοναδικό εφόδιο να σεβεται και να ακούει το δάσκαλο. Σήμερα που έρχεται η μαμά στο σχολείο για να μου πει γιατί δεν κάθεται το παιδί της με το τάδε παιδάκι, ή γιατί έβαλα στον κανακάρη της Β και όχι Α, που αμφισβητεί την παιδαγωγική μου κατάρτιση, ή την κατανόηση που δεν έχω γιατί δεν είμαι μάνα και τα παιδιά είναι σήμερα δύσκολα και απαιτητικά. Που με το ακουν τη λέξη όρια, παθαίνουν αμόκ για τα δικαιώματα των παιδιών. Τι να κάνει ο δάσκαλος που βάζει κανόνες, όρια και συνέπειες στο σχολείο για έξι ώρες και τις υπόλοιπες στο σπίτι υπάρχει το απόλυτο χάος.
Δεν φτάνει πάντα η αγάπη.
Όσο και να τα αγαπάω εγώ, όταν γυρίζουν σε διαλυμένα σπίτια, προβληματικές οικογένειες ή στους δρόμους ή την διαπαιδαγώγισή τους την έχει αναλάβει η τηλεόραση...


Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Ritalamp στις Ιούνιος 05, 2009, 07:30:00 μμ
Συμφωνώ με την κυρά- δασκάλα. Επειδή πάντα είμαι αλεξιπτωτιστής στα σχολεία που υπηρετώ μέχρι στιγμής (παρουσιάζομαι Σεπτέμβριο και αλλάζω σχολείο κάθε χρόνο) , μόνο δύσκολα τμήματα έχω αντιμετωπίσει, ακριβώς γιατί οι παλιότερες έχουν κάνει τις επιλογές τους.

 Μου έχουν τύχει τμήματα που όντως ήταν θέμα χειρισμού του εκπαιδευτικού και επομένως ζήτημα χρόνου μέχρι να κυλήσουν ομαλά. Μου έχουν τύχει και τμήματα, όμως που ό,τι κι αν έκανα, ό,τι κι αν διάβαζα, όποια βοήθεια κι αν έπαιρνα, απλά δεν υπήρχε αποτέλεσμα. Κι εκεί ήταν καταλυτική η ευθύνη των γονέων.

Επιπλέον kyriostade, κατανοώ πλήρως την αγανάκτησή σας για τον ατυχή χαρακτηρισμό (που μάλλον αναφερόταν στη στάση που τηρεί μέρος των αρχαιότερων εκπαιδευτικών που "ξεσκαρτάρουν" τμήματα πρακτική την οποία και έχουμε αποκηρύξει μέχρι στιγμής όπως βλέπετε), μια αγανάκτηση, όμως που μας πνίγει κι εμάς όταν στα διάφορα fora γονέων και σε κοινωνικές συναντήσεις οι εκφράσεις που συνοδεύουν τον εκπαιδευτικό και το έργο του δεν είναι διόλου κολακευτικές. Αν λοιπόν δεν πρέπει να υπάρχει τσουβάλι για τα παιδιά ή τους γονείς, αντίστοιχα δεν πρέπει να υπάρχει και για τους εκπαιδευτικούς. Χαίρομαι που όπως λέτε αναγνωρίζετε το έργο μας και είμαι σίγουρη ότι αυτή σας την πεποίθηση τη μεταφέρετε και σε άλλους.

Γιατί μέχρι στιγμής κάθε φορά που μπαίνω στην τάξη αισθάνομαι υπόλογη και κατηγορούμενη για τα πάντα, χωρίς κάποιος να με γνωρίζει από πριν ούτε ποια είμαι ούτε τι δουλειά κάνω. Στην τελική κι εμείς για τα παιδιά παλεύουμε, για να έχουν καλύτερη και ποιοτικότερη εκπαίδευση και μάλιστα πολλές φορές με τεράστιο προσωπικό, οικονομικό και οικογενειακό κόστος.

Επί της ουσίας για το θέμα. Γνωρίζω ότι ένας εκπαιδευτικός μπορεί να έχει το ίδιο τμήμα μόνο για δύο συνεχόμενες χρονιές οπότε στι επιλογές παίζει ρόλο και το τι τμήμα είχαν την προηγούμενη χρονιά. Γενικά μετράει η αρχαιότητα (και μάλιστα στο συγκεκριμένο σχολείο όχι γενικά), αλλά όπως έλεγε και κάποιος γνωστός μου "μετράει και ποια θα κλαφτεί περισσότερο στο διευθυντή". Ίσως μια ματιά στο Ν1566 να προσφέρει κάποιες παραπάνω διευκρινίσεις ίσως και στο ΠΔ 201/1998.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 05, 2009, 09:55:19 μμ
θεωρω ότι η εκφραση "αποφαγια" γραφτηκε για να δειξει οτι καποιοι επιλεγουν τμηματα και καποια απο αυτα περισσευουν για προφανεις δυσκολιες
 που μπορει να υπαρχουν. οταν υπαρχει εστω κ ενα παιδι με πολυ μεγαλο προβλημα κ ειναι γνωστο οτι ο προηγουμενος εκπαιδευτικος εφτυσε αιμα λογικο ειναι να φοβουνται ολοι να το αναλαβουν.η μαγκια βεβαια ολων αυτων που προσπαθουν να υπερισχυσουν ειναι να αποδειξουν την ικανοτητα τους στο δυσκολο τμημα.απο την αλλη ξερουμε οτι πολλες φορες οι γονεις βριζουν τους εκπαιδευτικους κ τους βαζουν στο ιδιο τσουβαλι. η λεξη λειτουργημα συνηθως χρησιμοποιειται οταν εχουν παραπονο απο τον εκπαιδευτικο κ οχι οταν πρεπει να του αναγνωρισουν την καλη δουλεια που εκανε..

Το αποφάγια γράφτηκε όχι για τα παιδιά  ...προς θεού δεν χαραχτηρίζουμε τα παιδιά αποφάγια ...αλλά είναι μια ΕΚΦΡΑΣΗ που χρησιμοποιούμε στην ΕΛΛΑΔΑ για να δείξουμε ότι παίρνουμε κάτι που κανένας άλλος δεν ήθελε.. χρησιμοποιήθηκε για να τονίσω πως σαν καινούρια θα πάρω αυτό που μένει...την τάξη που μένει ...που δεν θέλει κανείς
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 05, 2009, 09:58:18 μμ
Πιάνεστε από μια λέξη και το κάνετε ολόκληρο θέμα...ήμαρτον συνάδελφοι...και σχολιάζετε κάτι που δεν το έχετε δει ποτέ,δεν το συναντήσατε πουθενά και δεν συμβαίνει ΠΟΤΕ?
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: kyriostade στις Ιούνιος 05, 2009, 11:29:48 μμ
Αγαπητέ μου γονέα, δεν υπερασπίστηκα το χαρακτηρισμό απλά τόνισα αυτό που πιθανότατα η συνάδελφος ήθελε να πει. Δεν το συζητώ ότι η λέξη αποφάγια είναι προσβλητική για όποιο θέμα και αν αναφέρεται.

Έχετε προσωπική εμπειρία και ίσως δεν σας επιτρέπει να καταλάβετε. Αν για ένα δύσκολο τμήμα ευθύνεται ο εκπαιδευτικός, τότε με το που θα αλλάξουν δάσκαλο, θα έπρεπε να παύσει και το θέμα. Τέτοια ήταν η περσινή μου τάξη. Ήταν το τμήμα, που δεν ήθελε κανείς. Το ήξερα από την αρχή, οι συνάδελφοι με ενημέρωσαν ότι ο προηγούμενος δάσκαλος ζήτησε απόσπαση για να μην τα αναλάβει πάλι. Από τις διάφορες κουβέντες των παιδιών αλλά και από τον τρόπο που συμπεριφερόντουσαν στην δασκάλα των Αγγλικών κατάλαβα ότι επικρατούσε ένα χάος, τσακωμοί συνεχώς, φωνές, φασαρίες, κατηγόριες για κλεψιές, αδιαφορία για τα μαθήματα και υποτίμηση για το δασκαλό τους. Από το μαθησιακό επίπεδο όλων των παιδιών, από τις εργασίες που έκαναν στην περιβαλλοντική αγωγή, διέκρινα ότι ο προηγούμενος δάσκαλος σίγουρα δεν ήταν αδιάφορος. Ίσως δεν κόλλησε η χημεία τους, ίσως δεν άρεσαν στους γονείς οι βαθμοί που έβαλε, ίσως να μην μπορούσε να επιβληθεί στα παιδιά. Τι να πω; Κουράστηκα   αλλά τα παιδιά έστρωσαν, ώστε φέτος τα ζητούσαν όλοι.  Θα έπρεπε να διεκδικώ τίποτα παιδαγωγικές δάφνες με τρια χρόνια προϋπηρεσίας μόνο; Τα παιδιά είχαν το υπόβαθρο και με τον κατάλληλο χειρισμό, βγήκε.
 
Η φετινή μου τάξη μια από τα ίδια (ίσως και χειρότερα γιατί το μόνο που μου είπαν, αφού μου ανατέθηκε είναι ότι τα παιδιά είναι προκλητικά). Έχω κουραστεί σε τέτοιο βαθμό που μετράω τις ώρες μέχρι να λήξει η χρονιά. Έχω κάνει τα πάντα, ό,τι παιδαγωγική μέθοδο είχα διδακτεί ή έστω είχα ακουστά, έχω κάνει συναντήσεις με τους γονείς όλους μαζί, με τους γονείς ορισμένων μαθητών ξεχωριστά, έχει κληθεί η σύμβουλος, μέχρι και παιδοψυχολόγο επισκέφθηκα αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Καμμία αλλαγή. Οι συνάδελφοι με αντιμετωπίζουν συγκαταβατικά, με έχουν ελαφρύνει από πολλές εξωδιδακτικές εργασίες και ετοιμάζονται να μου στήσουν ανδριάντα. Κάποιοι από τους γονείς έρχονται σχεδόν ενοχικά και προσφέρουν τη βοήθειά τους. Τι έγινε; Έχασα το χάρισμά μου; Φέτος το πάλεψα πολύ περισσότερο από κάθε χρονιά. Οπότε επιτρέψτε μου και εμένα να αμφιβάλλω όταν δυο διαφορετικοί δάσκαλοι χαρακτηρίζουν τα παιδιά σας δύσκολα, ότι φταίνει αυτοί και δεν υπάρχει κάποιος από τους λόγους που προανέφερα.

Την διαπαιδαγώση των παιδιών την είχαν αναλάβει οι παλιότεροι δάσκαλοι, όταν ήταν ακόμη λειτούργημα το επάγγελμά μας. Σήμερα συναντάς απαξίωση για τους εκπαιδευτικούς. Κάποτε το παιδί ερχόταν στο σχολείο με μοναδικό εφόδιο να σεβεται και να ακούει το δάσκαλο. Σήμερα που έρχεται η μαμά στο σχολείο για να μου πει γιατί δεν κάθεται το παιδί της με το τάδε παιδάκι, ή γιατί έβαλα στον κανακάρη της Β και όχι Α, που αμφισβητεί την παιδαγωγική μου κατάρτιση, ή την κατανόηση που δεν έχω γιατί δεν είμαι μάνα και τα παιδιά είναι σήμερα δύσκολα και απαιτητικά. Που με το ακουν τη λέξη όρια, παθαίνουν αμόκ για τα δικαιώματα των παιδιών. Τι να κάνει ο δάσκαλος που βάζει κανόνες, όρια και συνέπειες στο σχολείο για έξι ώρες και τις υπόλοιπες στο σπίτι υπάρχει το απόλυτο χάος.
Δεν φτάνει πάντα η αγάπη.
Όσο και να τα αγαπάω εγώ, όταν γυρίζουν σε διαλυμένα σπίτια, προβληματικές οικογένειες ή στους δρόμους ή την διαπαιδαγώγισή τους την έχει αναλάβει η τηλεόραση...


Προφανώς κάνετε πολύ καλά την δουλειά σας και σας συγχαίρω για αυτό. Δεν διαφωνώ με τίποτα από όσα λέτε. Και για τα όρια και για διαλυμένα σπίτια. Απλά (και έχετέ μου εμπιστοσύνη), στην δική μας περίπτωση δεν έγιναν οι προσπάθειες που εσείς αναφέρετε ότι κάνατε φέτος. Δεν υπήρξε καν αναγνώριση από τον εκπαιδευτικό ότι υπήρχε λόγος να προσπαθήσει καν. Συνεχίστε να προσπαθείτε. Αξίζει τον κόπο. Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: kyriostade στις Ιούνιος 05, 2009, 11:32:18 μμ
θεωρω ότι η εκφραση "αποφαγια" γραφτηκε για να δειξει οτι καποιοι επιλεγουν τμηματα και καποια απο αυτα περισσευουν για προφανεις δυσκολιες
 που μπορει να υπαρχουν. οταν υπαρχει εστω κ ενα παιδι με πολυ μεγαλο προβλημα κ ειναι γνωστο οτι ο προηγουμενος εκπαιδευτικος εφτυσε αιμα λογικο ειναι να φοβουνται ολοι να το αναλαβουν.η μαγκια βεβαια ολων αυτων που προσπαθουν να υπερισχυσουν ειναι να αποδειξουν την ικανοτητα τους στο δυσκολο τμημα.απο την αλλη ξερουμε οτι πολλες φορες οι γονεις βριζουν τους εκπαιδευτικους κ τους βαζουν στο ιδιο τσουβαλι. η λεξη λειτουργημα συνηθως χρησιμοποιειται οταν εχουν παραπονο απο τον εκπαιδευτικο κ οχι οταν πρεπει να του αναγνωρισουν την καλη δουλεια που εκανε..

Το αποφάγια γράφτηκε όχι για τα παιδιά  ...προς θεού δεν χαραχτηρίζουμε τα παιδιά αποφάγια ...αλλά είναι μια ΕΚΦΡΑΣΗ που χρησιμοποιούμε στην ΕΛΛΑΔΑ για να δείξουμε ότι παίρνουμε κάτι που κανένας άλλος δεν ήθελε.. χρησιμοποιήθηκε για να τονίσω πως σαν καινούρια θα πάρω αυτό που μένει...την τάξη που μένει ...που δεν θέλει κανείς

Επιτρέψτε μου να έχω πρόβλημα με την λέξη αυτή όταν χαρακτηρίζουμε είτε τάξη είτε παιδιά. Υπάρχουν πολύ ομορφότερες ελληνικές λέξεις να εξηγήσουν αυτό που είχατε υπόψη.

Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω άλλο από τον χώρο αυτό που ανοίχτηκε για να συζητήσετε άλλο θέμα. Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: rania81 στις Ιούνιος 06, 2009, 07:25:10 μμ
Αγαπητέ μου γονέα, δεν υπερασπίστηκα το χαρακτηρισμό απλά τόνισα αυτό που πιθανότατα η συνάδελφος ήθελε να πει. Δεν το συζητώ ότι η λέξη αποφάγια είναι προσβλητική για όποιο θέμα και αν αναφέρεται.

Έχετε προσωπική εμπειρία και ίσως δεν σας επιτρέπει να καταλάβετε. Αν για ένα δύσκολο τμήμα ευθύνεται ο εκπαιδευτικός, τότε με το που θα αλλάξουν δάσκαλο, θα έπρεπε να παύσει και το θέμα. Τέτοια ήταν η περσινή μου τάξη. Ήταν το τμήμα, που δεν ήθελε κανείς. Το ήξερα από την αρχή, οι συνάδελφοι με ενημέρωσαν ότι ο προηγούμενος δάσκαλος ζήτησε απόσπαση για να μην τα αναλάβει πάλι. Από τις διάφορες κουβέντες των παιδιών αλλά και από τον τρόπο που συμπεριφερόντουσαν στην δασκάλα των Αγγλικών κατάλαβα ότι επικρατούσε ένα χάος, τσακωμοί συνεχώς, φωνές, φασαρίες, κατηγόριες για κλεψιές, αδιαφορία για τα μαθήματα και υποτίμηση για το δασκαλό τους. Από το μαθησιακό επίπεδο όλων των παιδιών, από τις εργασίες που έκαναν στην περιβαλλοντική αγωγή, διέκρινα ότι ο προηγούμενος δάσκαλος σίγουρα δεν ήταν αδιάφορος. Ίσως δεν κόλλησε η χημεία τους, ίσως δεν άρεσαν στους γονείς οι βαθμοί που έβαλε, ίσως να μην μπορούσε να επιβληθεί στα παιδιά. Τι να πω; Κουράστηκα   αλλά τα παιδιά έστρωσαν, ώστε φέτος τα ζητούσαν όλοι.  Θα έπρεπε να διεκδικώ τίποτα παιδαγωγικές δάφνες με τρια χρόνια προϋπηρεσίας μόνο; Τα παιδιά είχαν το υπόβαθρο και με τον κατάλληλο χειρισμό, βγήκε.
 

Η φετινή μου τάξη μια από τα ίδια (ίσως και χειρότερα γιατί το μόνο που μου είπαν, αφού μου ανατέθηκε είναι ότι τα παιδιά είναι προκλητικά). Έχω κουραστεί σε τέτοιο βαθμό που μετράω τις ώρες μέχρι να λήξει η χρονιά. Έχω κάνει τα πάντα, ό,τι παιδαγωγική μέθοδο είχα διδακτεί ή έστω είχα ακουστά, έχω κάνει συναντήσεις με τους γονείς όλους μαζί, με τους γονείς ορισμένων μαθητών ξεχωριστά, έχει κληθεί η σύμβουλος, μέχρι και παιδοψυχολόγο επισκέφθηκα αλλά δεν έχει γίνει τίποτα. Καμμία αλλαγή. Οι συνάδελφοι με αντιμετωπίζουν συγκαταβατικά, με έχουν ελαφρύνει από πολλές εξωδιδακτικές εργασίες και ετοιμάζονται να μου στήσουν ανδριάντα. Κάποιοι από τους γονείς έρχονται σχεδόν ενοχικά και προσφέρουν τη βοήθειά τους. Τι έγινε; Έχασα το χάρισμά μου; Φέτος το πάλεψα πολύ περισσότερο από κάθε χρονιά. Οπότε επιτρέψτε μου και εμένα να αμφιβάλλω όταν δυο διαφορετικοί δάσκαλοι χαρακτηρίζουν τα παιδιά σας δύσκολα, ότι φταίνει αυτοί και δεν υπάρχει κάποιος από τους λόγους που προανέφερα.

Την διαπαιδαγώση των παιδιών την είχαν αναλάβει οι παλιότεροι δάσκαλοι, όταν ήταν ακόμη λειτούργημα το επάγγελμά μας. Σήμερα συναντάς απαξίωση για τους εκπαιδευτικούς. Κάποτε το παιδί ερχόταν στο σχολείο με μοναδικό εφόδιο να σεβεται και να ακούει το δάσκαλο. Σήμερα που έρχεται η μαμά στο σχολείο για να μου πει γιατί δεν κάθεται το παιδί της με το τάδε παιδάκι, ή γιατί έβαλα στον κανακάρη της Β και όχι Α, που αμφισβητεί την παιδαγωγική μου κατάρτιση, ή την κατανόηση που δεν έχω γιατί δεν είμαι μάνα και τα παιδιά είναι σήμερα δύσκολα και απαιτητικά. Που με το ακουν τη λέξη όρια, παθαίνουν αμόκ για τα δικαιώματα των παιδιών. Τι να κάνει ο δάσκαλος που βάζει κανόνες, όρια και συνέπειες στο σχολείο για έξι ώρες και τις υπόλοιπες στο σπίτι υπάρχει το απόλυτο χάος.
Δεν φτάνει πάντα η αγάπη.
Όσο και να τα αγαπάω εγώ, όταν γυρίζουν σε διαλυμένα σπίτια, προβληματικές οικογένειες ή στους δρόμους ή την διαπαιδαγώγισή τους την έχει αναλάβει η τηλεόραση...



+1000000
Δε νομίζω πως θα μπορούσες να περιγράψεις καλύτερα την κατάσταση.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 06, 2009, 08:44:25 μμ
kyra daskala συμφωνώ απόλυτα μαζί σου σε βαθμό που αναρωτιέμαι αν αυτο το τελευταίο είναι πλέον γενικό φαινόμενο δηλαδή να έρχονται οι γονείς και να απαιτούν άσχετα πράγματα....βλ.ποιος θα είναι ο διπλανός του παιδιού τους και ΟΧΙ για την ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ  του παιδιού τους....ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΞΕΡΕΙ....
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: marilina στις Ιούνιος 07, 2009, 07:24:25 μμ
απ' όσο γνωρίζω για να μοιραστούν οι τάξεις πρέπει να είναι όλοι παρόντες και να γίνει συμβούλιο.

το να διαλεγουν πρώτοι τις τάξεις τους οι αρχαιότεορι ή οι παλιοτεροι του σχολειου γίνεται άτυπα, είναι συνηθως "παράδοση"/
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 07, 2009, 07:59:47 μμ
Και γιατί να μην γίνονται όλα νόμιμα και ΟΧΙ κατά παράδοση?
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: marilina στις Ιούνιος 07, 2009, 11:08:20 μμ
αα, ναι, δεν συμφωνω με την παραδοση.

παντως "όλως τυχαιως" μεχρι τώρα -έχω 2 χρονια μονιμη και 1 ως αναπληρώτρια- τις δυσκολοτερες ταξεις που δινουν, και με λυπηση στο βλεμα, ασχετα αν τελικά μπορεί να λατρεψω αυτες τις ταξεις στο τελος της χρονιάς.

υπαρχει γερο κατεστημενο, όταν παορυσιαστηκα το σεπτεμβρη στο σχολειο που ειμαι φετος, τα ειχαν ηδη κανονισμενα!
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Ritalamp στις Ιούνιος 07, 2009, 11:12:35 μμ
Μπορείς να το δεις από δυο μεριές. Η μια είναι ο σεβασμός στον αρχαιότερο συνάδελφο που σίγουρα έχει περάσει δύσκολα (αδιοριστία, δύσκολες μεταθέσεις, πολύ κακό κτιριακό κ.λ.π.), η άλλη είναι η στρατιωτική λογική (χώσιμο του νέου). Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όταν μπεις στη διαδικασία να κοντραριστείς ειδικά αν είσαι η νεοφερμένη και η νεότερη σίγουρα θα είναι σε βάρος σου. Θέλει καλούς ελιγμούς και όχι τσαμπουκά. Καλό είναι να ξέρεις τα δικαιώματά σου, αλλά για να διαχειριστείς επαρκώς την κατάσταση και όχι για να τους "τα τρίψεις".
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 08, 2009, 08:38:32 πμ
Μπορείς να το δεις από δυο μεριές. Η μια είναι ο σεβασμός στον αρχαιότερο συνάδελφο που σίγουρα έχει περάσει δύσκολα (αδιοριστία, δύσκολες μεταθέσεις, πολύ κακό κτιριακό κ.λ.π.), η άλλη είναι η στρατιωτική λογική (χώσιμο του νέου). Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι όταν μπεις στη διαδικασία να κοντραριστείς ειδικά αν είσαι η νεοφερμένη και η νεότερη σίγουρα θα είναι σε βάρος σου. Θέλει καλούς ελιγμούς και όχι τσαμπουκά. Καλό είναι να ξέρεις τα δικαιώματά σου, αλλά για να διαχειριστείς επαρκώς την κατάσταση και όχι για να τους "τα τρίψεις".

Ritalamp  συμφωνώ μαζί σου ήδη σε πολλά σχολεία οι τάξεις είναι μοιρασμένες...Τώρα όλοι πάνω κάτω γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας...το θέμα έιναι όπως το λες  ΠΩΣ  ΝΑ  ΤΑ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ   όταν το κατεστημένο διοικεί και βασιλεύει...
Αυτά που σου συνέβηκαν εσένα έχουν συμβεί και σε όλους τους νέους....χώσιμο, άρνηση,κλίκες...τί μπορούμε να κάνουμε ?
ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ?
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: kathyk στις Ιούνιος 08, 2009, 10:46:48 πμ
σε σχολειο πο ημουνα με αποσπαση ηταν 2 μονιμες κ οι αλλες 2 παντα με αποσπαση.τα παιδια τα μοιραζανε απο ιουνιο αφου βλεπανε στην..οντισιον τις ευκολες κ δυσκολες περιπτωσεις.κ ολως τυχαιως ηταν τα δυσκολα παιδια στις αποσπσμενες.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: kyra_daskala στις Ιούνιος 08, 2009, 11:52:53 πμ
Προσωπικά, δεν με πειράζει η ανάθεση του δύσκολου τμήματος από άποψη παιδιών. Αν δεν πάρω τώρα που είναι νωρίς τέτοια τμήματα, αργότερα θα είναι αργά.
Σημαντικότερο θέμα θεωρώ την ανάθεση δύσκολης τάξης.
Με τι λογική φτάνεις νεοδιόριστη ή αναπληρώτρια σε σχολείο και η τάξη που σε περιμένει είναι η Α Δημοτικού; Σκηνικό που διαδραματίζεται κατά κόρον στην Αθήνα. Οι περισσότερες φίλες μου αναπληρώτριες την πρώτη τους χρονιά, πήραν ή Α΄ ή Ε' τάξη.
Ίσως είναι προσωπική ανασφάλεια, αλλά εμένα μου πήρε τέσσερα χρόνια για να οργανώσω το υλικό μου και αφού μελέτησα 9 διαφορετικές δασκάλες πρώτης δημοτικού να καταλήξω σε κάποια συμπεράσματα για το τι να κάνω και τι όχι.
Σε αυτό το σημείο παίζει ρόλο ο διευθυντής και αν μπορεί να διαχειριστεί το έμψυχο δυναμικό του.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Ritalamp στις Ιούνιος 08, 2009, 01:27:00 μμ

Σε αυτό το σημείο παίζει ρόλο ο διευθυντής και αν μπορεί να διαχειριστεί το έμψυχο δυναμικό του.

Πολύ σωστό. Σπάνια, όμως οι διευθυντές έχουν τέτοιες ηγετικές και διοικητικές ικανότητες και αυτό είναι πολύ μεγάλο ζητούμενο.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Νάκης Ιωάννης στις Ιούνιος 08, 2009, 02:09:41 μμ
Είμαι κι εγώ δάσκαλος - δεν είμαι διευθυντής - με 20 χρόνια υπηρεσίας. Παρακολουθώ τη συζήτηση και τη βρίσκω άνευ σημασίας. Υπάρχει ένα άτυπο καθεστώς που μειώνει τις εντάσεις, οι οποίες μπορεί να δημιουργηθούν στο μοίρασμα των τάξεων. Όποιος θέλει διατηρεί την τάξη του για δεύτερο έτος και κατά αρχαιότητα διαλέγει ο επόμενος από ό,τι μένει. Μπορείτε να μου πείτε τι θα γίνει, αν όλοι οι δάσκαλοι -ες θέλουν πχ το Δ1; Βάση του νόμου ο σύλλογος αποφασίζει. Θα γίνει χαμός. Επεμβαίνει ο Διευθυντής και μοιράζει. Τότε είναι ο Διευθυντής απολυταρχικός ή κλικαδόρος ή ανάξιος ή ... . Έστω ότι το περιζήτητο τμήμα δίνεται στον  αναπληρωτή, ο οποίος του χρόνου φεύγει. Τι μένει πίσω; Μια πικρία από το μόνιμο προσωπικό και μια αιτία συγκρούσεων. Κατα τη γνώμη μου η πρακτική έδειξε πως πρέπει να γίνεται το μοίρασμα των τάξεων. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 08, 2009, 02:53:29 μμ
Είμαι κι εγώ δάσκαλος - δεν είμαι διευθυντής - με 20 χρόνια υπηρεσίας. Παρακολουθώ τη συζήτηση και τη βρίσκω άνευ σημασίας. Υπάρχει ένα άτυπο καθεστώς που μειώνει τις εντάσεις, οι οποίες μπορεί να δημιουργηθούν στο μοίρασμα των τάξεων. Όποιος θέλει διατηρεί την τάξη του για δεύτερο έτος και κατά αρχαιότητα διαλέγει ο επόμενος από ό,τι μένει. Μπορείτε να μου πείτε τι θα γίνει, αν όλοι οι δάσκαλοι -ες θέλουν πχ το Δ1; Βάση του νόμου ο σύλλογος αποφασίζει. Θα γίνει χαμός. Επεμβαίνει ο Διευθυντής και μοιράζει. Τότε είναι ο Διευθυντής απολυταρχικός ή κλικαδόρος ή ανάξιος ή ... . Έστω ότι το περιζήτητο τμήμα δίνεται στον  αναπληρωτή, ο οποίος του χρόνου φεύγει. Τι μένει πίσω; Μια πικρία από το μόνιμο προσωπικό και μια αιτία συγκρούσεων. Κατα τη γνώμη μου η πρακτική έδειξε πως πρέπει να γίνεται το μοίρασμα των τάξεων. Τα άλλα είναι λόγια  του αέρα.

Έχω το δικαίωμα να μην συμφωνώ μαζί σου και ας έχω μόνο 7 έτη προυπηρεσίας...Αυτές οι ενέργειες είναι απολυταρχικές και δεν δημιουργούν κλίμα ευφορίας σε ένα συλλογο...Γιατί να μην μπει μια τάξη σε κλήρωση και να είναι όλα δικαια και αντικειμενικά και πρέπει πάντα να αδικούμε το νεοδιόριστο ή τον αναπληρωτή...ΚΑΙ ΕΜΈΙΣ ΚΑΠΟΤΕ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ...
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Νάκης Ιωάννης στις Ιούνιος 08, 2009, 07:36:31 μμ
ΧΡΥΣΩ και η κλήρωση είναι μια πρόταση. Πρότεινέ τη στο Σύλλογό σου, πρότεινέ τη και σε όποιο άλλο Σχολείο θες. Είμαι περίεργος πώς θα ψηφίσει ο κάθε Σύλλογος μιας και αυτός είναι αρμόδιος για το μοίρασμα των τάξεων. Πιστεύω πως δημοκρατικότατα ο Σύλλογος θα ψηφίσει να απορριφθεί η πρότασή σου.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Ritalamp στις Ιούνιος 09, 2009, 12:06:55 πμ
Επίσης όταν είσαι καινούριος σε ένα σχολείο μπορείς να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου, ακριβώς γιατί οι ισορροπίες έχουν διαμορφωθεί με κόπο. Καταλαβαίνω πώς νοιώθεις, όμως πολλές φορές είναι μεγαλύτερο το όφελος όλων των εμπλεκομένων όταν κάνεις πίσω σε κάτι τέτοιο στην αρχή της χρονιάς. Μπορείς να θέσεις το ζήτημα στο σύλλογο και να το παλέψεις, αλλά μέχρι εκεί. Μια καλημέρα με όλους είναι πάντα καλή και η καλή θέληση ακόμη καλύτερη. Αν πάλι βλέπεις ότι κάποιος προσπαθεί εσκεμμένα να σε "ρίξει" ή να σε μειώσει καλό θα ήταν να το επισημάνεις.

Γνωρίζω αναπληρώτρια νηπιαγωγό, η οποία άλλαξε ολόκληρο το νηπιαγωγείο. Ξήλωσε ράφια, μετακίνησε ντουλάπες και τον Ιούνιο έφυγε. Όχι μόνο ήρθε σε σύγκρουση με τις παλιότερες συναδέλφους, όχι μόνο η ίδια μπήκε σε τεράστιο κόπο, αλλά τελικά το μόνο που έμεινε από εκείνη τη χρονιά ήταν η άτεγκτη στάση της. Να μη δεχόμαστε νταηλίκια, αλλά πολλές φορές το κόστος του να κάνουμε πίσω είναι πολύ μικρότερο από να αποδεχτούμε κάτι και με βάση αυτό να βάλουμε τα όριά μας. Αν είσαι σε ένα σχολείο και κάθε χρόνο αντιμετωπίζεις την ίδια συμπεριφορά φυσικά και θα αντιδράσεις, αλλά τον πρώτο χρόνο μπορείς νακ άνεις λίγο τα στραβά μάτια.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 09, 2009, 07:53:16 πμ
Επίσης όταν είσαι καινούριος σε ένα σχολείο μπορείς να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου, ακριβώς γιατί οι ισορροπίες έχουν διαμορφωθεί με κόπο. Καταλαβαίνω πώς νοιώθεις, όμως πολλές φορές είναι μεγαλύτερο το όφελος όλων των εμπλεκομένων όταν κάνεις πίσω σε κάτι τέτοιο στην αρχή της χρονιάς. Μπορείς να θέσεις το ζήτημα στο σύλλογο και να το παλέψεις, αλλά μέχρι εκεί. Μια καλημέρα με όλους είναι πάντα καλή και η καλή θέληση ακόμη καλύτερη. Αν πάλι βλέπεις ότι κάποιος προσπαθεί εσκεμμένα να σε "ρίξει" ή να σε μειώσει καλό θα ήταν να το επισημάνεις.

Γνωρίζω αναπληρώτρια νηπιαγωγό, η οποία άλλαξε ολόκληρο το νηπιαγωγείο. Ξήλωσε ράφια, μετακίνησε ντουλάπες και τον Ιούνιο έφυγε. Όχι μόνο ήρθε σε σύγκρουση με τις παλιότερες συναδέλφους, όχι μόνο η ίδια μπήκε σε τεράστιο κόπο, αλλά τελικά το μόνο που έμεινε από εκείνη τη χρονιά ήταν η άτεγκτη στάση της. Να μη δεχόμαστε νταηλίκια, αλλά πολλές φορές το κόστος του να κάνουμε πίσω είναι πολύ μικρότερο από να αποδεχτούμε κάτι και με βάση αυτό να βάλουμε τα όριά μας. Αν είσαι σε ένα σχολείο και κάθε χρόνο αντιμετωπίζεις την ίδια συμπεριφορά φυσικά και θα αντιδράσεις, αλλά τον πρώτο χρόνο μπορείς νακ άνεις λίγο τα στραβά μάτια.


Θα ακολουθήσω τις προτοπές σας παιδιά να δω που θα με βγάλει.  Πρώτη χρονιά σε αυτό το σχολείο,έχω οργανική θα κάτσω πολλά χρόνια άλλωστε...θα σω πως είναι το κλίμα και θα πράξω ανάλογα!Ευχαριστώ πολύ ...
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Ritalamp στις Ιούνιος 09, 2009, 10:14:15 πμ
Άντε προς το παρόν καλό καλοκαίρι. Να κλείσει με το καλό η χρονιά, να ξεκουραστείς και από Σεπτέμβρη ... χωρίς γρύλλο! ;) Περιμένουμε νέα.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: ipap στις Ιούνιος 09, 2009, 05:11:33 μμ
Καλό καλοκαιρι λοιπόν. Και καλη δύναμη και φώτιση σε όλους σας για να πράτετε το καλύτερο και να αντέχετε να δίνετε τον καλύτερο εαυτό σας.

Θα σταθώ στην kyra daskala

Προσωπικά, δεν με πειράζει η ανάθεση του δύσκολου τμήματος από άποψη παιδιών. Αν δεν πάρω τώρα που είναι νωρίς τέτοια τμήματα, αργότερα θα είναι αργά.
Σημαντικότερο θέμα θεωρώ την ανάθεση δύσκολης τάξης.
Με τι λογική φτάνεις νεοδιόριστη ή αναπληρώτρια σε σχολείο και η τάξη που σε περιμένει είναι η Α Δημοτικού; Σκηνικό που διαδραματίζεται κατά κόρον στην Αθήνα. Οι περισσότερες φίλες μου αναπληρώτριες την πρώτη τους χρονιά, πήραν ή Α΄ ή Ε' τάξη.
Ίσως είναι προσωπική ανασφάλεια, αλλά εμένα μου πήρε τέσσερα χρόνια για να οργανώσω το υλικό μου και αφού μελέτησα 9 διαφορετικές δασκάλες πρώτης δημοτικού να καταλήξω σε κάποια συμπεράσματα για το τι να κάνω και τι όχι.
Σε αυτό το σημείο παίζει ρόλο ο διευθυντής και αν μπορεί να διαχειριστεί το έμψυχο δυναμικό
 γιατί μου άρεσε πολύ η προσέγγιση και η οργάνωση της
(πες μας σε ποιο σχολείο εισαι ναρθουμε!!!)

και στο ότι τελικά, όπως φάνηκε στην πορεία της συζήτησης  όλοι, ή έστω οι περισσότεροι, γονείς και δάσκαλοι, φαίνεται να έχουν διάθεση για ανταλλαγή απόψεων, για σεβασμό, για φιλική προσέγγιση, για κατανόηση της καθημερινότητας και των προβλημάτων. Ας το θυμόμαστε κάθε φορά που αντικριζουμε τα μάτια τους, ειτε στην τάξη, είτε στο σπίτι.
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: argi37 στις Ιούνιος 09, 2009, 06:25:16 μμ
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΟΝΕΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟ.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Ritalamp στις Ιούνιος 09, 2009, 08:17:57 μμ
Διαφωνώ και μάλιστα το βρίσκω εξαιρετικά έντιμο το ότι παρενέβησαν αντί να κατασκοπεύουν. Δημοκρατία έχουμε και είπαν την άποψή τους. Καλό είναι να βλέπουμε πώς σκέφτεται ο άλλος μπας και τον συναντήσουμε κάπως και καταφέρουμε να συνεργαστούμε. Άλλωστε κάποιοι συνάδελφοι είναι και γονείς, θα μπορούσαν να είχαν αντιδράσει εκείνοι.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: emmaki στις Ιούνιος 09, 2009, 08:22:26 μμ
Πρόκειτα για ένα θέμα που αφορά όχι μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τους γονείς, επίσης, υπάρχουν άλλα θέματα που αφορούν ο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Δεν νομίζω ότι ως εκαπιδευτικοί πρέπει να μπούμε σε μία ομάδα και να μην δεχόμαστε παρεμβάσεις/απόψεις από άλλους.
Άλλωστε, όπως λέει και η Ritalamp καλύτερα να συμμετέχουν, παρά να κατασκοπεύουν και να κουτσομπολεύουν ;)
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 10, 2009, 08:00:03 πμ
ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ!ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΟΡΟ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΟΝΕΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΠΟΥ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΦΕΛΙΜΟ.

Δεν μπορούν βέβαια οι απλοί γονείς να τα δουν από την σφαίρα της εκπαιδευτικής ματιάς...άρα μπορούν να ενημερώνονται αλλά το φόρουμ είναι για εκπαιδευτικούς...οπότε κρατάω επιφυλάξεις   
υπάρχουν ΦΟΡΟΥΜ που απευθύνονται ΜΟΝΟ σε γονείς...
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: someone στις Ιούνιος 10, 2009, 09:11:46 πμ
Απ΄όσο ξέρω, πάντως, τα φορουμ για γονεις καλοδέχονται πάντα τη συμμετοχή και τις απόψεις των εκπαιδευτικών - ειτε είναι κι εκεινοι γονεις είτε όχι...

Άλλωστε, πάντα βοηθάει η ανταλλαγή απόψεων και η "άλλη" , αντιθετη ίσως αλλά καλοπροαίρετη άποψη, και θα περίμενα ένας εκπαιδευτικός να ειναι ανοιχτόμυαλος, να υποστηρίζει κατι τέτοιο και, ακομα περισσότερο, να το διδασκει στα παιδια.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 10, 2009, 04:05:37 μμ
Απ΄όσο ξέρω, πάντως, τα φορουμ για γονεις καλοδέχονται πάντα τη συμμετοχή και τις απόψεις των εκπαιδευτικών - ειτε είναι κι εκεινοι γονεις είτε όχι...

Άλλωστε, πάντα βοηθάει η ανταλλαγή απόψεων και η "άλλη" , αντιθετη ίσως αλλά καλοπροαίρετη άποψη, και θα περίμενα ένας εκπαιδευτικός να ειναι ανοιχτόμυαλος, να υποστηρίζει κατι τέτοιο και, ακομα περισσότερο, να το διδασκει στα παιδια.

Το να διαφώνείς με κάτι δεν σημαίνει πάντα ΚΑΚΟ έτσι ?
 Ο καθένας έχει την άποψη του σεβαστή είναι.... για αυτό συμμετέχουμε στο φόρουμ για να λέμε τι πιστεύουμε και τι νιώθουμε...
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: skiouras στις Ιούνιος 11, 2009, 09:53:23 μμ
Το παρακάτω αποτελεί μέρος από τον "προγραμματισμό 2009-2010" που στάλθηκε στα σχολεία της Π.Ε. με υπογραφή του κ. Αλέξανδρου Κοπτσή.

Κατανομή τμημάτων
Προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση  των σχολείων και παράλληλα οι εκπαιδευτικοί να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να οργανώσουν το εκπαιδευτικό τους έργο, κρίνεται αναγκαίο, όπου είναι δυνατόν, η κατανομή των τμημάτων για το επόμενο διδακτικό έτος να γίνεται το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, μετά από εισήγηση του Δ/ντή του σχολείου και απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων.
Για την αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό λαμβάνονται υπόψη οι Φ.3/897/97652/Γ1/25-9-2006  (ΦΕΚ 1507/2006, τ.Β) και Φ.3/898/97657/Γ1/25-9-2006 (ΦΕΚ 1507, τ. Β΄) Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών - Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Επισημαίνεται ότι είναι παιδαγωγικά ορθό ο χρόνος ανάληψης τάξης ή τμήματος από εκπαιδευτικό να μην υπερβαίνει τη συνεχόμενη διετία, καθώς επίσης οι εκπαιδευτικοί να μην αναλαμβάνουν τμήματα, στα οποία φοιτούν τα τέκνα τους. Η ανάληψη του ιδίου τμήματος από εκπαιδευτικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, ειδικά αιτιολογημένη και παιδαγωγικά τεκμηριωμένη και με σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου. Σημειώνεται επίσης ότι δε θεωρείται παιδαγωγικά ορθή και ωφέλιμη η πολύχρονη παρουσία του ίδιου δασκάλου στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου.
Στα Ολοήμερα Νηπιαγωγεία οι θέσεις των Νηπιαγωγών είναι ενιαίες, χωρίς να γίνεται διάκριση σε θέσεις για πρωινό ή απογευματινό ωράριο, για κλασικό ή ολοήμερο πρόγραμμα και κατά συνέπεια όλες οι Νηπιαγωγοί  έχουν τα ίδια δικαιώματα στην επιλογή προγράμματος και ωραρίου. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ομόφωνη απόφαση του συλλόγου διδασκόντων για την κατανομή των τμημάτων, οριστική λύση δίνει ο/η  Σχολικός Σύμβουλος προσχολικής αγωγής.
Συγκρότηση ολιγομελών τμημάτων γίνεται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις (μεγάλος αριθμός αλλοδαπών μαθητών κ.λ.π.), ύστερα από αιτιολογημένη πρόταση του Διευθυντή του σχολείου και σύμφωνη γνώμη του οικείου Σχολικού Συμβούλου, ο οποίος σε  συνεργασία με το Διευθυντή Εκπαίδευσης  διαβιβάζει γραπτώς το αίτημα για έγκριση στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Π.Ε και Δ.Ε.


Επίσης να αναφέρω οτι αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορεί να υπάρχει συνεννόηση για την ανάθεση μιας τάξης ή ένσταση από κάποιον εκπαιδευτικό το θέμα πηγαίνει στον/στην σχολικό σύμβουλο που ανήκει το σχολείο. Αυτός/Αυτή έχει και τον τελευταίο λόγο για την ανάθεση-ανάληψη της τάξης από τον/την εκπαιδευτικό.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 12, 2009, 07:56:51 πμ
Κατανομή τμημάτων  
Προκειμένου να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση  των σχολείων και παράλληλα οι εκπαιδευτικοί να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για να οργανώσουν το εκπαιδευτικό τους έργο, κρίνεται αναγκαίο, όπου είναι δυνατόν, η κατανομή των τμημάτων για το επόμενο διδακτικό έτος  να γίνεται το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, μετά από εισήγηση του Δ/ντή   του σχολείου και απόφαση του Συλλόγου διδασκόντων.
Για την αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό λαμβάνονται υπόψη οι Φ.3/897/97652/Γ1/25-9-2006  (ΦΕΚ 1507/2006, τ.Β) και Φ.3/898/97657/Γ1/25-9-2006 (ΦΕΚ 1507, τ. Β΄) Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών - Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επισημαίνεται ότι είναι παιδαγωγικά ορθό ο χρόνος ανάληψης τάξης ή τμήματος από εκπαιδευτικό να μην υπερβαίνει τη συνεχόμενη διετία, καθώς  επίσης οι εκπαιδευτικοί να μην αναλαμβάνουν τμήματα, στα οποία φοιτούν τα τέκνα τους. Η ανάληψη του ιδίου τμήματος από εκπαιδευτικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά γίνεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μετά από απόφαση του συλλόγου διδασκόντων, ειδικά αιτιολογημένη και παιδαγωγικά τεκμηριωμένη και με σύμφωνη γνώμη του Σχολικού Συμβούλου. Σημειώνεται επίσης ότι δε θεωρείται παιδαγωγικά ορθή και ωφέλιμη η πολύχρονη παρουσία του ίδιου δασκάλου στο Ολοήμερο Πρόγραμμα του σχολείου.
Άρα δεν είχα άδικο που έλεγα ότι σαν πρωτοφερμένη στο σχολείο θα μείνουν τα απομεινάρια ...γιατί αν πω την άλλη λέξη θα πέσετε να με φάτε....Τις μοιράζουν τις τάξεις ...και εσείς λέτε...


 
 
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 12, 2009, 08:12:10 πμ
Όταν είχα ανοίξει το θέμα την πρώτη φορά είχα ακούσει κάποιες 'σπόντες' ας τις πούμε από διάφορους που μου έλεγαν ότι οι τάξεις θα μοιραστούν τον Ιούνιο...παραξενεύτηκα λοπόν και να..... που το αγαπημένο μας ΥΠΕΠΘ στέλνει εγκύκλιο στα σχολεία και ενημερώνει τους διευθυντές για τον διαμοιρασμο των τάξεων!!!!!!
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Νάκης Ιωάννης στις Ιούνιος 12, 2009, 10:24:57 πμ
Φίλη ΧΡΥΣΩ, το μοίρασμα των τάξεων τον Ιούνιο δεν είναι φετινό φρούτο. Γίνεται εδώ και χρόνια.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: someone στις Ιούνιος 12, 2009, 12:56:25 μμ
Αν υποθέσουμε οτι η κατανομή γινεται μεσα στο 2ο δεκαημερο του Ιουνιου - και ότι μεσα σ'αυτο το δεκαήμερο ο καθε 'καινουριος' δασκαλος εχει φροντισει να παρουσιαστει στο σχολειο (μεχρι ή στις 19/6 δεν γινεται?), δεν θα ειναι παρών κατα το "μοιρασμα"?
Λογικο δεν ειναι το σκεπτικο να γνωρίζει κανεις απο νωρις τι ταξη θα πάρει ωστε να μπορει να προετοιμαστει? Εκτός αν το διάστημα απο 1 εως 10 Σεπτεμβρη ειναι αρκετο...
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Ritalamp στις Ιούνιος 12, 2009, 01:58:18 μμ
Συνήθως παρουσιάζεσαι την τελευταία μέρα και αν έχουν την καλή θέληση θα σε ενημερώσουν. Το ζήτημα είναι να παρίστασαι στη σχετική συνεδρίαση του συλλόγου. Πόσες χρονιές σερί μπορεί να αντέξεις την ίδια τάξη; Αν αλλάζεις σχολείο κάθε χρόνο για πέντε χρόνια μπορεί να αναλαμβάνεις επί πέντε χρόνια την Α' Δημοτικού π.χ. ή στην περίπτωσή μου να έχεις πάντα το τμήμα με τα περισσότερα προνήπια ή τα περισσότερα δύσκολα παιδιά ή τα περισσότερα αλλοδαπά ή τα περισσότερα παιδιά με ιδιαιτερότητες, κοινώς ότι επιλέγουν οι πιο παλιοί να αποφύγουν κάθε φορά. Ε, δεν είναι και το καλύτερο.

Από την άλλη ας υπάρχει προγραμματισμός σε κάποια πράγματα μπας και παρασύρει και τα υπόλοιπα (βλέπε αιτήσεις αναπληρωτών χωρίς αποτελέσματα ΑΣΕΠ κ.λ.π.)
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 12, 2009, 11:51:45 μμ
Συνήθως παρουσιάζεσαι την τελευταία μέρα και αν έχουν την καλή θέληση θα σε ενημερώσουν. Το ζήτημα είναι να παρίστασαι στη σχετική συνεδρίαση του συλλόγου. Πόσες χρονιές σερί μπορεί να αντέξεις την ίδια τάξη; Αν αλλάζεις σχολείο κάθε χρόνο για πέντε χρόνια μπορεί να αναλαμβάνεις επί πέντε χρόνια την Α' Δημοτικού π.χ. ή στην περίπτωσή μου να έχεις πάντα το τμήμα με τα περισσότερα προνήπια ή τα περισσότερα δύσκολα παιδιά ή τα περισσότερα αλλοδαπά ή τα περισσότερα παιδιά με ιδιαιτερότητες, κοινώς ότι επιλέγουν οι πιο παλιοί να αποφύγουν κάθε φορά. Ε, δεν είναι και το καλύτερο.

Από την άλλη ας υπάρχει προγραμματισμός σε κάποια πράγματα μπας και παρασύρει και τα υπόλοιπα (βλέπε αιτήσεις αναπληρωτών χωρίς αποτελέσματα ΑΣΕΠ κ.λ.π.)
Ritalamp,και γω την τελευταία μέρα θα παρουσιαστώ...δηλαδή 19 Ιουνίου ...εγώ ήδη ξέρω ότι στο σχολείο που θα πάω έχουν μοιραστεί οι τάξεις έχουν βγει ποιες θα έχουν  τετράωρα και πεντάωρα  κ.τ..λ.
 Βάλε με το μυαλό σου δηλαδή πλοκή και σενάριο...
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 12, 2009, 11:53:02 μμ
Φίλη ΧΡΥΣΩ, το μοίρασμα των τάξεων τον Ιούνιο δεν είναι φετινό φρούτο. Γίνεται εδώ και χρόνια.

Ιωάννη πρέπει να το αφήσουμε έτσι?
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Νάκης Ιωάννης στις Ιούνιος 13, 2009, 09:32:57 πμ
Χρύσω, το μοίρασμα των τάξεων τον Ιούνιο γίνεται με τη λογική πως ο κάθε δάσκαλος έχει το χρόνο το καλοκαίρι να μελετήσει την ύλη της τάξης και να προγραμματίσει το έργο του. Αυτό είναι πολύ σωστό άσχετα αν κάποιοι δεν το εφαρμόζουν. Δυστυχώς οι τοποθετήσεις ολοκληρώνονται το Σεπτέμβρη (νεοδιόριστοι, αποσπάσεις, αναπληρωτές). Αυτοί παίρνουν ό,τι μένει. Τον Ιούνιο πάλι όποιος θέλει μπορεί να κρατήσει την τάξη του και οι υπόλοιποι παίρνουν τις τάξεις με τη σειρά αρχαιότητας συνήθως. Αν υπάρξει διαφωνία στον τρόπο αυτό καληνύχτα ζωή. Πρέπει να αποφασίσει ο Σύλλογος, αν διαφωνήσει προτείνει ο Διευθυντής, αν η διαφωνία παραμείνει επεμβαίνει ο Σύμβουλος. Και μένει η πικρία σε όλους για κλίκες, ή μεροληπτικός Διευθυντής. Όλη η χρονιά στον αέρα. Γι' αυτό γίνεται εθιμικά το μοίρασμα των τάξεων. Μπορείς να μου βρεις έναν διαφορετικό τρόπο, που να περάσει από την ψηφοφορία του Συλλόγου Διδασκόντων και να γίνεται το μοίρασμα των τάξεων; Κι εγώ μαζί σου τότε. Κι επειδή σε κανένα Σύλλογο δε θα περάσει διαφορετική πρόταση θα παραμείνει η υπάρχουσα κατάσταση και θα μιλάμε άσκοπα.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: happiness στις Ιούνιος 13, 2009, 01:08:46 μμ
Και μένει η πικρία σε όλους για κλίκες, ή μεροληπτικός Διευθυντής.
Ιωάννη, καταλαβαίνω ότι η σειρά αρχαιότητας επιλύει εκ των προτέρων πολλές διαφωνίες, αλλά δεν νομίζεις ότι και με αυτόν τον τρόπο "πικρία για κλίκες και μεροληπτικό διευθυντή" μένει και σε όλους τους νέους συναδέλφους του σχολείου; και αναφέρομαι κυρίως σε αναπληρωτές και συναδέλφους στην διάθεση, που συνήθως κάθε χρόνο αλλάζουν σχολείο. Το σύστημα της αρχαιότητας μπορεί να λειτουργούσε "καλά" παλιότερα που τέτοια φαινομενα δεν υπήρχαν. Τότε που όλοι οι νεοδιοριζόμενοι παίρναν σχεδόν αμέσως οργανική, οπότε στο σχολείο που πηγαίναν απλά κάναν υπομονή μέχρι να έρθει η "σειρά" τους στα δικαιώματα. Τώρα υπάρχουν συνάδελφοι που είναι "νέοι" για πολλά χρόνια και "νέοι στο σχολείο" για ακόμα περισσότερα.

Πρόταση επίλυσης διαφωνιών; κλήρωση (μετάξύ των "αντίδικων" μόνο, όχι για όλους). Δεν θα το δεχτούν οι σύλλογοι; πολύ πιθανό. όχι όμως επειδή δεν είναι καλός τρόπος επίλυσης των διαφωνιών, αλλά επειδή το σύστημα της αρχαιότητας βολεύει τους παλιότερους, ενώ η κλήρωση δεν βολεύει κανέναν.
Άρα είναι θέμα βολεύματος, όχι θέμα ειρηνικής επίλυσης των θεμάτων. Οπότε έχουμε κάθε "δικαίωμα" οι νεότεροι συνάδελφοι να το θεωρούμε απαράδεκτο και να θέλουμε να ανατραπεί :)


ΥΓ: εγώ είμαι δευτεροβάθμιας, αλλά και εκεί μπαίνει το θέμα της αρχαιότητας στο μοίρασμα των μαθημάτων και των τάξεων.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 13, 2009, 02:44:37 μμ
Ιωάννη συμφωνώ και εγώ με την hapiness μια και το θέμα αρχαιότητας λειτουργούσε περισσότερα τα περασμένα χρόνια και θα επιθυμούσα την ΚΛΗΡΩΣΗ....Όταν πήρα τοποθέτηση σε αυτό το σχολείο που χιλιομετρικά είναι ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ από το κοντινότερο αστικό κέντρο που είμαι ,ποτέ δεν φανταζόμουν ποως θα βρισκόμουν στη δεινή θέση 1η Σεπτεμβρίου να πάρω συγκεκριμένη τάξη με τις εξής δικαιολογίες:
1. Έχει τα περισσότερα παιδιά από τις υπόλοιπες 5 τάξεις του σχολείου
2.Υπάρχουν παιδιά με προβληματικές συμπεριφορές
3.Υπάρχουν μανάδες με υπερβολικές απαιτήσεις στους δασκάλους

Και σκέφτομαι εγώ....οι τάξεις μοιράστηκαν για να προετοιμαστουν οι δάσκαλοι που είναι ΗΔΗ  στο σχολείο το καλοκαίρι ή για να ξεφορτωθούν  την ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ τάξη μην τυχόν μπει στην κλήρωση και την τύχουν?
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 13, 2009, 02:48:42 μμ
Πρόταση επίλυσης διαφωνιών; κλήρωση (μετάξύ των "αντίδικων" μόνο, όχι για όλους). Δεν θα το δεχτούν οι σύλλογοι; πολύ πιθανό. όχι όμως επειδή δεν είναι καλός τρόπος επίλυσης των διαφωνιών, αλλά επειδή το σύστημα της αρχαιότητας βολεύει τους παλιότερους, ενώ η κλήρωση δεν βολεύει κανέναν.
Άρα είναι θέμα βολεύματος, όχι θέμα ειρηνικής επίλυσης των θεμάτων. Οπότε έχουμε κάθε "δικαίωμα" οι νεότεροι συνάδελφοι να το θεωρούμε απαράδεκτο και να θέλουμε να ανατραπεί :)

Συμφωνώ και θα προσπαθήσω να το περάσω...τώρα τι μυαλά θα βρω ...άγνωστον
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: aeee στις Ιούνιος 13, 2009, 02:59:29 μμ
παιδιά για σκεφτείτε λιγάκι....... ???.όταν γίνετε εσείς παλιοί με 20 χρόνια προϋπηρεσίας τι θα θέλατε να γίνει στο μοίρασμα των τάξεων.....  ;)μήπως έχουν λιγάκι δίκιο οι παλιοί;;;;; μη με παρεξηγήσετε μια σκέψη κάνω :-\
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Ritalamp στις Ιούνιος 13, 2009, 03:37:59 μμ
To καταλαβαίνω αυτό που λες απόλυτα. Επίσης καταλαβαίνω και τη Χρυσώ. Νομίζω ότι το όλο ζήτημα είναι ο γρύλλος. Αν πας με θετική διάθεση του στυλ ό,τι κάτσει θα το αντιμετωπίσουμε, είναι πιο πιθανό να περάσεις καλή χρονιά φέτος και να θέσεις τις βάσεις για καλύτερη χρονιά του χρόνου εφόσον εκεί έχεις οργανική. Όλα γίνονται και όλα ξεγίνονται αν λειτουργήσεις με ηρεμία και σεβασμό.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: aeee στις Ιούνιος 13, 2009, 08:38:00 μμ
To καταλαβαίνω αυτό που λες απόλυτα. Επίσης καταλαβαίνω και τη Χρυσώ. Νομίζω ότι το όλο ζήτημα είναι ο γρύλλος. Αν πας με θετική διάθεση του στυλ ό,τι κάτσει θα το αντιμετωπίσουμε, είναι πιο πιθανό να περάσεις καλή χρονιά φέτος και να θέσεις τις βάσεις για καλύτερη χρονιά του χρόνου εφόσον εκεί έχεις οργανική. Όλα γίνονται και όλα ξεγίνονται αν λειτουργήσεις με ηρεμία και σεβασμό.


Μπράβο Συμφωνώ...... με ηρεμία και σεβασμό!!!!!!
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: happiness στις Ιούνιος 14, 2009, 02:06:04 μμ
παιδιά για σκεφτείτε λιγάκι....... ???.όταν γίνετε εσείς παλιοί με 20 χρόνια προϋπηρεσίας τι θα θέλατε να γίνει στο μοίρασμα των τάξεων.....  ;)μήπως έχουν λιγάκι δίκιο οι παλιοί;;;;; μη με παρεξηγήσετε μια σκέψη κάνω :-\
Εάν από την αρχή της καριέρας μου έχω δαλουχηθεί και συμφιλιωθεί με την σκέψη ότι το πόσο "δύσκολη" ή δύσκολη θα είναι η χρονιά μου, είναι περισσότερο θέμα τύχης και όχι θέμα 1ον ηλικίας 2ον στενών σχέσεων με τον διευθυντή κτλ κτλ , τότε σε 20 χρόνια δεν θα ζητάω τπτ διαφορετικό από αυτό που ζητάω τώρα. Ειδική μεταχείρηση μπορώ να κατανοήσω μόνο σε συναδέλφους που είναι <5 χρόνια από την σύνταξη, όπου θα το δικαιολογούσα να μην πάρουν πχ (στην βθμια) καινούρια μαθήματα που θα χρειαστεί να διαβάσουν και να φτιάξουν υλικό.
Εάν όμως ως νέα στην καριέρα μου έχω φάει στην μάπα όλες τις αδικίες, τότε είναι πολύ πιθανό σε 20 χρόνια να μην θέλω πλέον να είμαι ο *#&*@#^*@ της ιστορίας και να προτάσω το θέμα της αρχαιότητας για να "ρίξω" νεότερους συναδέλφους.
Επειδή όμως ΔΕΝ θέλω να γίνω έτσι, γι αυτό προσπαθώ από τώρα να ανατραπούν αυτές οι πρακτικές.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 14, 2009, 06:56:35 μμ
Και ίσως είναι καιρός να αλλάξει το πράγμα....δεν μπορούμε να λειτουργούμε με το ρητό ' εκεί που είσαι ήμουνα εκεί που είμαι θάρθεις...' αυτά συμβαίναν παλιά και δεν τα εφαρμόζουν οι νέοι είναι στερεότυπα ξεπερασμένα !!!!
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: emmaki στις Ιούνιος 14, 2009, 08:05:52 μμ
Και όμως, εγώ θα ήθελα να πάρω την τάξη που θεωρείται "πρόβλημα" σε ένα σχολείο (αν και θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να ετικετοποιούνται έτσι παιδιά), γιατί είναι μία πρόκληση. Γιατί άραγε αυτά τα παιδιά είναι τα πιο ζωηρά; Γιατί θεωρούνται "π΄ροβλημα" και δεν τα θέλει κανένας; Μήπως κάτι συνέβη; Μήπως κάποιος τα προσέγγισε με λάθος τρόπο; Μήπως έχουμε αυτοεκπληρούμενη προφητία;
Για να το σκεφτούμε και αυτό!!! Όσα "δύσκολα" παιδιά αντιμετώπισα και εγώ (σε νηπιαγωγείο) και η μετέρα μου (32 χρόνια σε λύκειο είναι) πάντα η απειθαρχία τους είχε σχέση με τον τρόπο προσέγγισης τους.

Όσο για την επιλογή τάξεων...νομίζω ότι είναι μία καλή πρακτική, αν και όντως μπορεί να άδικήσει τους νεώτερους συναδέλφους, γιατί όσο παλιός και να είναι ένας εκπαιδευτικός, το καλοκαίρι θέλει να ετοιμάσει το υλικό του. Επίσης, δεν μπορείς (στη β/βάθμια) να βάζεις συναδέλφους με 20 χρόνια υπηρεσία να μαθαίνουν καινούρια ύλη, όπως και να το κάνουμε ένας νέος μαθαίνει πιο εύκολα!!!
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: kathyk στις Ιούνιος 15, 2009, 12:09:30 πμ
Και όμως, εγώ θα ήθελα να πάρω την τάξη που θεωρείται "πρόβλημα" σε ένα σχολείο (αν και θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να ετικετοποιούνται έτσι παιδιά), γιατί είναι μία πρόκληση.


αλλο να διαλεξεις μονος σου μια ταξη και αλλο να σου την επιβαλλουν γιατι σκεφτονται οι αλλοι "πονηρα" αν μπορω να το πω ετσι


γιατί όσο παλιός και να είναι ένας εκπαιδευτικός, το καλοκαίρι θέλει να ετοιμάσει το υλικό του.

δηλ τοσα χρονια στη δουλεια ενας ικανος δασκαλος δεν ξερει να διδαξει ολες τις ταξεις;; δε νομιζω οτι τιμα κανεναν να λεει οτι δεν μπορει να αναλαβει αλλαη ταξη.εκτος αν εχουν μερικοι παραμεινει για καμια δεκαρια χρονια στην ιδια..ε, τοτε λογικο ειναι να φοβαται.

στην τελικη ολοι εχουμε τα ιδια δικαιωματα, δεν γινεται να βαζουμε μπροστα ηλικιες και οικογενειακη κατασταση κ ενα σωρο αλλα θεματα  για να κατευθυνουμε τα πραγματα οπως μας αρεσει
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: annie74 στις Ιούνιος 15, 2009, 09:29:55 πμ
ΣΩΣΤΟ...μήν βάζουμε ετικέτες και δικαιολογίες σε κάτι που κάποιοι παλιοί αρνούνται να καταλάβουν...Έχουμε ίσα δικαιώματα και λέμε ΟΧΙ στις ΚΛΙΚΕΣ....
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Tangerine στις Ιανουάριος 29, 2011, 08:28:31 μμ
Καλησπέρα παιδιά. Ήθελα να ρωτήσω κάτι, αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει, σχετικά με τους δασκάλους. Ας υποθέσουμε οτι σε ένα δημοτικό δεν έχει γίνει ανάθεση τάξεων στους δασκάλους (για την επόμενη χρονιά) τον Ιούνιο. Έρχεται ο Σεπτέμβριος και παρουσιάζονται ένας νεοδιόριστος και ένας αναπληρωτής. Ποιός έχει προτεραιότητα να πάρει τάξη; Ο άλλος θα κάνει συμπλήρωση ωρών ή ολοήμερο.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Wolfgang στις Ιανουάριος 29, 2011, 09:49:47 μμ
Από τη μικρή εμπειρία μου στα σχολεία, οι διευθυντές ακούνε τις επιθυμίες των δασκάλων. Κανονικά η ανάθεση τάξεων γίνεται με συζήτηση. Αν κάποιοι διεκδικούν την ίδια τάξη, οι διευθυντές τους έλεγαν να επιλέξουν βάσει μορίων.

Μια χρονιά είχε τύχει ένας διευθυντής να προτείνει να γίνει κλήρωση, αλλά έπεσαν να τον φάνε ότι ο μόνιμος έχει πρέπει να διαλέξει πρώτος σε σχέση με τον αναπληρωτή. Δεν ξέρω αν όντως υπάρχει τέτοιος νόμος αλλά κάπως έτσι λειτουργούν όλοι.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: AnnaB στις Ιανουάριος 30, 2011, 01:15:11 μμ
Ας υποθέσουμε οτι σε ένα δημοτικό δεν έχει γίνει ανάθεση τάξεων στους δασκάλους (για την επόμενη χρονιά) τον Ιούνιο.

Συγνώμη, για την ίσως "ανόητη" ερώτησή μου, αλλά η ανάθεση των τάξεων δεν γίνεται τον Σεπτέμβριο;
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Νάκης Ιωάννης στις Ιανουάριος 30, 2011, 01:24:40 μμ
Σύμφωνα με τις διαταγές κάθε Ιούνιο ο Σύλλογος Διδασκόντων συνεδριάζει και κάνει μια πρώτη κατανομή των τμημάτων. Αυτό σημαίνει πως οι μόνιμοι και οι υπηρετούντες την οργανική τους θέση προηγούνται. Το πώς θα γίνει το μοίρασμα είναι αντικείμενο προστριβών. Συνήθως οι αρχαιότεροι προηγούνται στην επιλογή. Υπάρχουν άφραφοι κανόνες σε κάθε σχολείο. Δε λέω πως είναι η λύση αλλά είναι μια πρώτη βάση για να αρχίσει ο διάλογος. Πάνω απ' όλους είναι ο Σύλλογος Διδασκόντων. Προσοχή μήπως με τη στάση μας τον απαξιώσουμε και δώσουμε τις αρμοδιότητές του σε άλλο όργανο.
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: Tangerine στις Ιανουάριος 30, 2011, 07:13:54 μμ
Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να δίνει προτεραιότητα στον νεοδιόριστο? Είναι θέμα απόφασης συλλόγου? Και αν σύλλογος δεν πάρει θέση, αποφασίζει ο διευθυντής?
Τίτλος: Απ: Ανάθεσης τάξης σε δημοτικό
Αποστολή από: kyra_daskala στις Ιανουάριος 30, 2011, 11:08:49 μμ
Δεν υπάρχει νομοθεσία αλλά συνηθίζεται να δίνεται η τάξη στο νεοδιόριστο έναντι του αναπληρωτή, διότι σε περίπτωση που γυρίσει πίσω ο εκπαιδευτικός που είναι σε άδεια, ο αναπληρωτής θα πρέπει να φύγει.