Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ειδικές δομές εκπαίδευσης => Τεχνική εκπαίδευση => ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ/ΟΤΕΚ => Μήνυμα ξεκίνησε από: ianna03 στις Αύγουστος 08, 2013, 11:27:33 μμ

Τίτλος: Ψήφισμα Πανελλήνιας Γενικής Συνέλευσης μονίμων εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ
Αποστολή από: ianna03 στις Αύγουστος 08, 2013, 11:27:33 μμ
           ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.
Δ/νση: Εθνικής Αντίστασης 8 – Τράχωνες-Καλαμάκι Τ.Κ. 174.56
Τηλ.9989661,9989686

                                                              
ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ.

Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 08/08/2013 συνήλθε στην Αθήνα το σύνολο των εκπαιδευτικών του Ο.Α.Ε.Δ., σε Πανελλαδική Γενική Συνέλευση και παρουσία Βουλευτών, εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων και Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ομόφωνα αποφασίστηκαν τα παρακάτω:
1. Απαιτούμε από την  πολιτική ηγεσία και την Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ. την άμεση απόσυρση της διαθεσιμότητας-απολύσεων των υπαλλήλων του Ο.Α.Ε.Δ. 
Απεναντίας ζητάμε εφαρμόζοντας την κυβερνητική απόφαση, της μιας πρόσληψης σε πέντε αποχωρήσαντες, να κινηθεί η διαδικασία και με αξιοκρατικά κριτήρια να προσληφθούν εκατό (100) υπάλληλοι (Εκπαιδευτικοί και Διοικητικοί) πρώτης γραμμής,  που έχουν ανάγκες οι υπηρεσίες και τα σχολεία μας,  τα οποία ως γνωστό εκπαιδεύουν πάνω από 12.000 μαθητές.
2.  Στο νομοσχέδιο για το Επαγγελματικό Λύκειο, να περιγραφεί η δυνατότητα συνέχισης της εκπαιδευτικής δράσης του Ο.Α.Ε.Δ., με αναβαθμισμένο πλαίσιο, με αναβάθμιση της Μαθητείας, με διδασκαλία Τεχνικών και Γενικών μαθημάτων και με συνέχιση των κοινωνικών παροχών στους μαθητές.
3.  Λειτουργία των ειδικοτήτων που ήδη έχουν προκηρυχθεί στις ΕΠΑ.Σ του Ο.Α.Ε.Δ. για το σχ. έτος 2013-14 και έχουν ανταποκριθεί  χιλιάδες μαθητές σε μαζικές εγγραφές για την Α΄ τάξη.
4.  Συστρατευόμαστε με τους Διοικητικούς υπαλλήλους του Οργανισμού σε κοινούς αγώνες, όποτε  και αν προκηρυχθούν, μετά από διαβούλευση και  κοινή απόφαση των δύο Ομοσπονδιών.
5. Θεωρούμε απαράδεκτη  και καταγγέλλουμε την απουσία μελών της Διοίκησης από την Γενική Συνέλευση των Εκπαιδευτικών.
6.  Αποφασίζουμε τη δημοσιότητα και την έκδοση Δελτίου Τύπου, για την ενημέρωση του Ελληνικού λαού.

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ.

Πέμπτη 08 Αυγούστου 2013

            ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
                      ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ