Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Σχολική ζώνη => Μήνυμα ξεκίνησε από: ikiki στις Μάρτιος 15, 2018, 10:57:19 μμ

Τίτλος: Αλλαγές ωρολόγιου προγράμματος σε καθημερινή βάση
Αποστολή από: ikiki στις Μάρτιος 15, 2018, 10:57:19 μμ
Γεια σας,

θέλω να ρωτήσω το εξής. Στο σχολείο μας (λύκειο) το ωρολόγιο πρόγραμμα αλλάζει σε εβδομαδιαία βάση, ακόμα και καθημερινή. Αλλαγές μας ανακοινώνονται στις ώρες μας ακόμα και αυθημερόν. Το επιχείρημα είναι ότι κάποιος συνάδελφος λείπει κλπ.

Κάποιοι συνάδελφοι διαμαρτύρονται, κάποιοι άλλοι σιωπούν. Οι μαθητές πάντως αντιδρούν με την καθημερινή πλέον αλλαγή προγράμματος.
Θέλω να ρωτήσω, επιτρέπεται κάτι τέτοιο; Όταν λείπουν συνάδελφοι στο σχολείο σας, τι κάνετε; Αλλάζετε το πρόγραμμα; Μοιράζετε τους μαθητές; Και ποιος έχει την ευθύνη σε περίπτωση κενού ή αν αλλάζει το πρόγραμμα και σχολάνε τα παιδιά νωρίτερα; Δεν πρέπει να το ξέρουν οι γονείς τους από την προηγούμενη; Ο διευθυντής μας λέει ότι είναι μεγάλα παιδιά (17 χρονών) και δεν θα πάθουν κάτι.

Τι προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση; Δεν μου έχει ξανατύχει πρόγραμμα που να αλλάζει συνεχώς από την αρχή της χρονιάς...
ευχαριστώ πολύ
Τίτλος: Απ: Αλλαγές ωρολόγιου προγράμματος σε καθημερινή βάση
Αποστολή από: gagarin_3 στις Μάρτιος 16, 2018, 11:53:31 πμ
Αλλάζει και σε μας αλλά μόνο όσον αφορά τα κενά ή τη σειρά των τμημάτων που μπαίνεις. Όχι να κάνεις κάποιο τμήμα το οποίο δεν είχες στο αρχικό πρόγραμμα. Έτσι αποφασίστηκε από το σύλλογο στην αρχή της χρονιάς και προσωπικά το βρίσκω καλύτερο από την εναλλακτική να τρώνε χώσιμο αυτοί που έχουν κενό για απασχόληση τμήματος ή να μοιράζονται τα παιδιά σε άλλες τάξεις και να γίνεται μπάχαλο.
Τίτλος: Αλλαγές ωρολόγιου προγράμματος σε καθημερινή βάση
Αποστολή από: kinegiros στις Μάρτιος 16, 2018, 07:32:52 μμ
Ο Διευθυντής υποχρεούται από το καθηκοντολόγιο του να κάνει αλλαγές για να μην έχει κενά όταν λείπει κάποιος εκπαιδευτικός και να σχολάσει το τμήμα νωρίτερα.
Επίσης κανονικά πρέπει να ειδοποιηθούν οι γονείς. Αλλά αυτό πρακτικά δεν το κάνουν. Συνήθως τα παιδιά που φεύγουν μόνα τους απλά φεύγουν, ενώ όσοι τους παίρνουν οι γονείς τους είτε περιμένουν είτε τους παίρνουν τηλέφωνο τα ίδια τα παιδιά να έρθουν νωρίτερα.

Από εκεί και πέρα εφόσον υπάρχει κενό τα παιδιά δεν μπορεί να περιφέρονται και ο σύλλογος πρέπει να έχει ορίσει τρόπο να απασχολούνται από κάποιο εκπαιδευτικό.