Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Τυπική Εκπαίδευση => Γενικό Λύκειο => Σχολικά μαθήματα => Θετικά μαθήματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Dr_Michael στις Φεβρουάριος 02, 2006, 06:11:33 μμ

Τίτλος: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Dr_Michael στις Φεβρουάριος 02, 2006, 06:11:33 μμ
http://www.e-yliko.gr/freesw.htm
http://www.spinet.gr/glossomatheia/
http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/aepp/aepp_sites.htm

Από τον malicious: http://www.kep.gov.gr/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8244
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: cool11 στις Σεπτέμβριος 20, 2006, 10:42:58 μμ
Επειδη δεν εχω καποια επαφη με το τι διδασκεται στα Λυκεια (ολων των τυπων), θα ηθελα να ξερω αν διδασκεται καποιο μαθημα για Web Design ή ότι παρεμφερες με Web-internet.

Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: liaki στις Οκτώβριος 11, 2006, 11:15:52 πμ
Στο ενιαιο λύκειο δεν διδάσκεται τίποτα τέτοιο από προσωπική εμπειρία και μέχρι πέρυσι που ξέρω από μα8ητες όχι. Τα πρώτα μαθήματα έγω συγκεκριμένα που στο λύκειο ήμουν τεχνολογική κατεύθυνση, χρήση ΤΠΕ κτλ έκανα σε πανεπιστημιακό έπιπεδο. Ας εξαιρέσουμε κιόλας την Α΄ λυκείου που είχε μάθημα επιλογής ΤΠΕ που απλά κοιτούν οι μαθητές σελίδες χωρίς ιδιαίτερη διάδραση.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: euler στις Οκτώβριος 11, 2006, 06:22:18 μμ
 Τι λέτε ρε παιδιά θα μας τρελάνετε? Αρκετοί καθηγητές στη Β και στη Γ Λυκείου κάνουν δημιουργία ιστοσελίδων στο Frontpage αρχικά και αν τα παιδιά
τραβάνε μπορείς να κάνεις και HTML και Javascript.
    Όσον αφορά τουλάχιστον το μάθημα επιλογής ο καθηγητής είναι υποχρεωμένος να κάνει προγραμματισμό και ιστοσελίδες. Αν αφήσεις τους μαθητές απλά να κοιτάνε σελίδες χωρίς να κάνουν τίποτα τότε τι τους μαθαίνεις;
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: gioas στις Οκτώβριος 11, 2006, 08:10:05 μμ
Τι λέτε ρε παιδιά θα μας τρελάνετε? Αρκετοί καθηγητές στη Β και στη Γ Λυκείου κάνουν δημιουργία ιστοσελίδων στο Frontpage αρχικά και αν τα παιδιά
τραβάνε μπορείς να κάνεις και HTML και Javascript.
    Όσον αφορά τουλάχιστον το μάθημα επιλογής ο καθηγητής είναι υποχρεωμένος να κάνει προγραμματισμό και ιστοσελίδες. Αν αφήσεις τους μαθητές απλά να κοιτάνε σελίδες χωρίς να κάνουν τίποτα τότε τι τους μαθαίνεις;

Πάντως στο ΤΕΕ που είμαι εγώ ο καθηγητής μόνο στο Internet τους  βάζει και το πολύ καμιά θεωρία για ΗΤΜL, Frontpage κτλ. Άυτό που λες για Javascript και προγραμματισμό μόνο από ένα καθηγητή στο Τ.Ε.Ε της Μήλου το έχω ακούσει. :) :)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: pe20katerina στις Οκτώβριος 26, 2006, 05:48:11 μμ
Δείτε στο www.alkisg.com  (http://www.alkisg.com) . Υπάρχει για λίγες μέρες ο διερμηνευτής της ΓΛΩΣΣΑΣ διαθέσιμος δωρεάν. Και στο φορουμ του θα βρείτε ενδιφέροντα εκπαιδευτικά
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Kotsios στις Ιανουάριος 17, 2007, 05:44:07 μμ
Ποιες είναι οι εμπειρίες των ωρομισθίων που έχουν αναλάβει το μάθημα?

Εγώ παρατήρησα εχθρική αντιμετώπιση από τον καθηγητή που κάνει το μάθημα ( Μαθηματικός με σεμινάριο χρήσης office ),
και μη διάθεση ενημέρωση της ύλης που κάνει στο κάνονικό πρόγραμμα κάτι στο οποίο στηρίζεται η ενισχυτική.
Όσοι το είχαν αναλάβει στο παρελθών μου είπαν και διαπίστωσα και εγώ ο ίδιος ότι οι παλιοί καθηγητές "Πληροφορικής" το θεωρούν ως κατόρθωμα αν υπολειτουργήσει ή διακοπεί η ενισχυτική στην ανάπτυξη εφαρμογών.Επίσης η πλειοψηφία των μαθητών κάνουν ιδιαίτερα στους καθηγητές που κάνουν και το μάθημα στην πρωινή ζώνη,οπότε περιορίζεται σημαντικά ο αριθμός των μαθητών που συμμετέχουν στην ΠΔΣ.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: mavoglou στις Ιανουάριος 17, 2007, 08:34:34 μμ
Συνάδελφε θα σου έκανα τις εξής προτάσεις:

1) Μην επηρεάζεσαι αρνητικά από τις κινήσεις που γίνονται γύρω σου. Να έχεις πάντα καθαρά στο μυαλό σου το σκοπό σου, να βοηθήσεις τους μαθητές.

2) Στο μάθημα της ενισχυτικής εγώ θα επικεντρωνόμουν κυρίως στις ασκήσεις και στη μεθοδολογία επίλυσης των ασκήσεων.

3)Δεν έχεις το άγχος να τελειώσεις συγκεκριμένη Ύλη οπότε καλύτερα λιγότερες ασκήσεις και καλές.

4) Για να κάνεις σωστά το μάθημα χρειάζεται να αφιερώσεις χρόνο. Π.χ. δημιουργία φύλλων εργασίας. Με αυτά έχεις το πλεονέκτημα να μπορείς να δίνεις κίνητρα ώστε ο κάθε μαθητής να δουλεύει με διαφορετικό προσωπικό ρυθμό και να μην περιμένει τους άλλους.

5)Από ότι ακούω ελάχιστοι καθηγητές διδάσκουν μεθοδολογία επίλυσης μιας άσκησης, δηλ. πώς μπορούν να καταστρώσουν σχέδιο οι μαθητές για να λύσουν μια άσκηση. Π.χ. σχεδίαση ενός πίνακα τιμών, σχεδίαση της δομής δεδομένων που θα χρησιμοποιηθεί σε έναν αλγόριθμο που απαιτεί πίνακες, κατανόηση του τρόπου σχεδιασμού του αλγορίθμου της ταξινόμησης, βήμα βήμα. Ειδικά στο τελευταίο έχω ακούσει πολλούς που διδάσκουν το μάθημα να λένε στους μαθητές τους να μαθαίνουν τον αλγόριθμο απέξω! Όσοι το έκαναν αυτό όμως τον Ιούνιο του 2004 δεν μπόρεσαν να λύσουν το 4ο θέμα.

6) Γενικά επαναλαμβάνω η σωστή προετοιμασία χρειάζεται χρόνο. 2 ώρες διδασκαλίες χρειάζονται τουλάχιστον 4 ώρες προετοιμασίας, ειδικά αν δεν έχει κάποιος διδάξει ξανά το μάθημα. Το κέρδος όμως θα είναι να καταφέρεις να αντιστρέψεις το αρνητικό κλίμα που προσπαθούν, όπως λες, να καλλιεργήσουν οι συνάδελφοι.

7) Διαφήμισε το μάθημά σου, δώσε υλικό το οποίο να γράφει το όνομά σου, αν είναι ευχαριστημένοι οι μαθητές σου πες τους να φέρουν και άλλους συμμαθητές τους στην τάξη, ακόμα και αν κάνουν αλλού φροντιστήριο.

8)Χρησιμοποίησε ασκήσεις από παλιά θέματα. Δούλεψε με αυτά και φέρε στην επιφάνεια τις αδυναμίες των μαθητών. Προσπάθησε με αυτά τα θέματα να τα κάνεις να σκεφτούν και να νιώσουν το κλίμα των εξετάσεων. Δείξε τους δρόμους α)πως να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες β)πως μπορούν ακόμα και αν αφήσουν κάποιο ερώτημα αναπάντητο να προχωρήσουν στη συνέχεια των υποερωτημάτων, ώστε να μην χάσουν όλες τις μονάδες από το θέμα που τους φάνηκε βουνό.

Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σου.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Kotsios στις Ιανουάριος 17, 2007, 09:22:56 μμ
Όταν ξεκινάνει η ενισχυτική και έρχονται από τα 15-20 παιδιά τα δύο,τα οποία δεν έχουν την οικονομική άνεση να κάνουν ιδιαίτερα φροντιστήρια,καταλαβαίνεις ότι υποβαθμίζεται συστηματικά ο ρόλος της ενισχυτικής στο λύκεια από τους ίδιους τους μόνιμους καθηγητές που διδάσκουν το μάθημα.Δεν είναι προσωπική επίθεση πιστεύω αλλά φαντάζομαι προσπάθεια διατήρησης του καθεστώτος μαύρου εισοδήματος από τον μόνιμο καθηγητή.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: mavoglou στις Ιανουάριος 17, 2007, 09:43:18 μμ
Συνάδελφε,
τα ξέρω όλα αυτά και τα καταλαβαίνω, αλλά πιστεύω ότι σε κάθε πρόβλημα υπάρχει τρόπος προσπάθειας αντιμετώπισής του (πρόσεξε τις φράσεις που χρησιμοποιώ, δεν γράφω αντιμετώπιση, αλλά προσπάθεια αντιμετώπισης.
Δες τα θετικά: ότι έρχονται δύο μαθητές. Σκέψου να μην ερχόταν κανένας, θα ήταν χειρότερα. Μια φορά που προσπάθησα να κάνω ενισχυτική σε ένα σχολείο που οι μαθητές έκαναν στην πλειοψηφία τους ιδιαίτερα, και ήθελα να ανοίξω "δρόμο"..., δεν δήλωσε κανέας μαθητής Πρόσθετη, οπότε και δεν άρχισε ποτέ το τμήμα.

Προτάσεις που θα σου πρότεινα να κάνεις.
Φτιάξε φύλλα εργασίας 3-5 μέρες πριν το μάθημα και πήγαινε εσύ στο σχολείο να τα μοιράσεις στους μαθητές που δεν έρχονται σε ένα διάλειμμα (αν μπορείς αυτό είναι το καλύτερο) ή δώστα να τα μοιράσουν οι δύο μαθητές που έρχονται. Βγάλε ανακοινώσεις, σαν μορφή διαφήμισης (γιατί όχι;), σε εμφανή σημεία στο σχολείο.
Ζήτησε από τους δύο μαθητές που έρχονται την επόμενη φορά να φέρουν έναν ακόμα μαθητή.
Αλλά μπορείς να προβείς σε ακόμα και σε ακραία συμπληρωματικά μέτρα, όπως δώσε μια σοκολάτα σε κάθε μαθητή που έρχεται.

Όλα αυτά καταλαβαίνω ότι προϋποθέτουν κόπο που δεν πληρώνεται και αυτό είναι προφανές σε όλους. Αλλά μερικές φορές πρέπει να αντιστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις.

Και βέβαια πάνω απ' όλα κάνε μάθημα που να αξίζει τον κόπο να το παρακολουθήσουν οι μαθητές, που σημαίνει οργανωμένο και προετοιμασμένο.

Τελευταίο να μην νιώσουν οι μαθητές την αγωνία σου αλλά καλλιέργησε ένα κλίμα αισιοδοξίας.

Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να σκεφτείς και άλλους τρόπους.

Όσο δύσκολος είναι ο στόχος τόσο πιο πολύ αξίζει η προσπάθεια και σκέψου πόσα εσύ σαν άνθρωπος θα κερδίσεις αν καταφέρεις όσα σήμερα σου φαίνονται βουνό.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Kotsios στις Ιανουάριος 18, 2007, 12:31:20 πμ
Ας μείνουν όσο ειπώθηκαν ως παράδειγμα για τιυς συνάδελφους ωρομίσθιους που ανέλαβαν την ενισχυτική στην ανάπτυξη εφαρμογών καθώς και για τους μόνιμους(για όσους ακολουθούν παραδοσιακές φροντιστηριακές τακτικές) να καταλάβουν ότι δεν έιμαστε χαζοί να μην καταλάβουμε τον δόλο.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: happiness στις Μάρτιος 12, 2007, 07:15:32 μμ
Για όσους δεν το γνωρίζουν ήδη, υπάρχουν στην αγορά κάποια προγράμματα διαχείρισης σχολικού εργαστηρίου πληροφορικής, όπως το NetSupport (http://www.netsupportschool.com/overview.asp) και το NetOp (http://www.netop.com/netop-8.htm) (ενδεχομένως να υπάρχουν κι άλλα), τα όποια έχουν πολλές και χρήσιμες δυνατότητες που θα κάνουν το μάθημα πιο εύκολο και ευχάριστο*.
Περιηγηθείτε στις επίσημες ιστοσελίδες για να δείτε όλο το εύρος των δυνατοτήτων τους. Και τα δύο αυτά που κατάφερα να βρω εγώ είναι shareware , αλλά άμα δεν θέλετε να τα αγοράσετε (ή δεν θέλει το σχολείο σας :)) κυκλοφορούν σπαστήρια (τα οποία όμως δεν έχω δοκιμάσει ακόμα).



* Για εμάς....γιατί για τα παιδιά μάλλον θα το χαλάσει  :P Όταν αράδιασα σε μια συνάδελφο τις δυνατότητες των προγραμμάτων, μου απάντησε ρωτώντας "Τι ωραίο πρόγραμμα! Μαστίγιο έχει;;; "  ;D
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Gi@ στις Σεπτέμβριος 07, 2007, 04:23:13 μμ
Υπεύθυνοι για τα Σχολικά Εργαστήρια Πληροφορικής και Εφαρμογών θα οριστούν στα Γυμνάσια και Λύκεια –Η εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ
07/09/2007 12:37

Ως Υπεύθυνος Σ..Ε.Π.Ε.Η.Υ. επιλέγεται εκπαιδευτικός , κατά προτίμηση ειδικότητας πληροφορικής, ο οποίος υπηρετεί στη σχολική μονάδα στην οποία ανήκει το εργαστήριο και δεν έχει οριστεί υπεύθυνος άλλου εργαστηρίου , σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπ. Παιδείας

Όταν στην σχολική μονάδα υπηρετούν περισσότεροι του ενός εκπαιδευτικοί       ειδικότητας πληροφορικής, τότε επιλέγεται ένας βάσει των κριτηρίων επιλογής.




ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

       

    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
          ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ
    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
-    Περιφερειακές Διευθύνσεις   
     Εκπαίδευσης όλης της χώρας
-   Δ/νσεις Β/θμιας Εκπ/σης όλης   
      της χώρας
-   Γυμνάσια και Ενιαία Λύκεια
      όλης της χώρας (δια των Δ/νσεων   
       Β/θμιας Εκπ/σης)
-   ΚΕ ΠΛΗΝΕΤ όλης της χώρας (δια
      των Δ/νσεων Β/θμιας Εκπ/σης)
          ΤΜΗΜΑ ΣΤ’ ΜΕΛΕΤΩΝ
      
Ερμού  15
101 85  Αθήνα
Τηλέφωνο :  210 3231883
FAX  : 210 32 31883                  ΠΡΟΣ
e. mail :  t05sde42@ypepth.gr       
Πληροφορίες: Ελένη Τσουράκη

(Πληροφορίες για τα σχολεία στα
κατά τόπους ΚΕ. ΠΛΗΝΕΤ )                  

   

ΘΕΜΑ: - Επιλογή και Ορισμός Υπεύθυνου Σχολικού Εργαστηρίου Πληροφορικής και
                Εφαρμογών Η/Υ (Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.) των Γυμνασίων και Ενιαίων Λυκείων.

             - Εφαρμογή Τρίωρης Εργαστηριακής απασχόλησης του Υπεύθυνου
               Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ


1.   Διαδικασία Επιλογής και Ορισμού του Υπεύθυνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.

Η επιλογή του Υπεύθυνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. γίνεται στην αρχή κάθε διδακτικού έτους, κατά τη συνεδρίαση για την κατανομή των εξωδιδακτικών εργασιών του συλλόγου διδασκόντων του Γυμνασίου ή του Ενιαίου Λυκείου στο  οποίο υπάγεται το Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.
      Ο σύλλογος διδασκόντων προτείνει έναν εκπαιδευτικό από αυτούς οι οποίοι διδάσκουν τα μαθήματα Πληροφορικής ( κατά προτεραιότητα κλάδου ΠΕ19 ή ΠΕ20 ), ως Υπεύθυνο για κάθε  Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. του σχολείου.
     Η πρόταση για τον Υπεύθυνο Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. διαβιβάζεται στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
     Ο Διευθυντής της οικείας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με απόφασή του ορίζει τον Υπεύθυνο Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. για ένα διδακτικό έτος (αν ο Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ είναι αναπληρωτής, η θητεία του διαρκεί όσο ο χρόνος αναπλήρωσης).
     Η απόφαση κοινοποιείται στο σχολείο και στη Δ/νση ΣΕΠΕΔ / Τμήμα ΣΤ’ Μελετών του ΥΠΕΠΘ.

2.    Προϋποθέσεις επιλογής


   Ως Υπεύθυνος Σ..Ε.Π.Ε.Η.Υ. επιλέγεται εκπαιδευτικός , κατά προτίμηση ειδικότητας πληροφορικής, ο οποίος υπηρετεί στη σχολική μονάδα στην οποία ανήκει το εργαστήριο και δεν έχει οριστεί υπεύθυνος άλλου εργαστηρίου.
     Όταν στην σχολική μονάδα υπηρετούν περισσότεροι του ενός εκπαιδευτικοί       ειδικότητας πληροφορικής, τότε επιλέγεται ένας βάσει των κριτηρίων επιλογής.
     Στην περίπτωση που δεν υπάρχει εκπαιδευτικός ειδικότητας πληροφορικής, προτείνεται ως Υπεύθυνος Σ..Ε.Π.Ε.Η.Υ.  ένας εκπαιδευτικός άλλης ειδικότητας πιστοποιημένος στις Τ.Π.Ε.
     Προϋπόθεση για τον ορισμό Υπεύθυνου σε εργαστήριο είναι αυτό να λειτουργεί        τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα.

3.    Κριτήρια επιλογής


Εάν υπάρχουν περισσότεροι του ενός υποψήφιοι, τα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέγεται ο Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. είναι, κατά φθίνουσα σειρά, τα ακόλουθα:

   Οργανική θέση στη σχολική μονάδα στην οποία ανήκει το εργαστήριο
   Μεταπτυχιακός τίτλος Πληροφορικής
   Άλλοι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών
   Θητεία  ως Υπεύθυνος  ΚΕ. ΠΛΗ.ΝΕ.Τ
   Εμπειρία σε δικτυακές εφαρμογές
   Θητεία  ως Υπεύθυνος  Σ.Ε.Π.Ε.Η.Y
   Συμμετοχή σε διαδικασίες ανάπτυξης Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. (επιτροπές προδιαγραφών,
αξιολόγησης προσφορών κλπ).
   Γνώση ξένων γλωσσών


4.    Καθήκοντα του Υπεύθυνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ

    Τα καθήκοντα  του  Υπεύθυνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. περιγράφονται αναλυτικά στον «Κανονισμό Λειτουργίας Εργαστηρίου Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ».





5.     Τρίωρη Εργαστηριακή απασχόληση του Υπεύθυνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.

   Για την αποτελεσματική κάλυψη των  υποχρεώσεών του, οι οποίες εντάσσονται στα διδακτικά του καθήκοντα, ο Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ θα διαθέτει 3 ώρες από το υποχρεωτικό διδακτικό του ωράριο.
   Οι τρεις αυτές ώρες θα καταγράφονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του  σχολείου στο οποίο ανήκει το εργαστήριο.
   Εάν μετά την κάλυψη του εργαστηριακού τριώρου του Υπεύθυνου Σ,Ε.Π.Ε.Η.Υ, προκύψουν ανάγκες σε ώρες διδασκαλίας των  μαθημάτων Πληροφορικής, αυτές ανατίθενται υπερωριακά σε καθηγητές του σχολείου που διδάσκουν Πληροφορική  ή καλύπτονται από αποσπασμένο στο σχολείο καθηγητή, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα προσωπικού στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
O Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ απαλλάσσεται από κάθε εξωδιδακτική εργασία, εκτός των εφημεριών.

Με ευθύνη των Διευθυντών των σχολείων να ενημερωθούν ενυπόγραφα οι καθηγητές που διδάσκουν τα μαθήματα Πληροφορικής.
                        

 Ο      ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ                                                                     
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΛΟΣ

Εσωτ. Διανομή
Γραφείο Υπουργού
Γραφείο Υφυπουργού
Γραφείο Γενικού Γραμματέα
Γραφείο Ειδικού Γραμματέα         
Δ/νση ΣΕΠΕΔ / Τμήμα ΣΤ’ Μελετών                              
Δ/νση Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης
Δ/νση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης
Δ/νση Π.Ο.Δ.Ε.
Δ/νση Ξένων και Μειονοτικών Σχολείων
Δ/νση Ειδικής Αγωγής

Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: happiness στις Σεπτέμβριος 08, 2007, 03:18:09 πμ
Πολύ ενδιαφέρον!!! Ειδικά η λίστα με τα κριτήρια επιλογής του υπευθύνου. Βέβαια...εκείνο το 6ο είναι χαντάκωμα για μας τους νέους συναδέλφους, διότι με βάση αυτά για να οριστούμε υπεύθυνοι εργαστηρίου θα πρέπει να βρεθούμε σε κάποιο σχολείο μόνοι μας  :-\ , αλλά δυστυχώς είναι και λογικό να εκτιμάται η πρώτερη εμπειρία σε διαχείρηση εργαστηρίου.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Wizard στις Σεπτέμβριος 08, 2007, 10:18:32 πμ
Μα μιλάς για το 6ο κριτήριο. Τα κριτήρια πάνε κατά σειρά. Αν π.χ. δεν έχετε οργανική θέση κι εσύ έχεις μεταπτυχιακό Πληροφορικής, εσύ γίνεσαι υπεύθυνη κι ας ήταν ο άλλος 5 χρόνια υπεύθυνος.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: happiness στις Σεπτέμβριος 08, 2007, 02:15:39 μμ
Μα μιλάς για το 6ο κριτήριο. Τα κριτήρια πάνε κατά σειρά. Αν π.χ. δεν έχετε οργανική θέση κι εσύ έχεις μεταπτυχιακό Πληροφορικής, εσύ γίνεσαι υπεύθυνη κι ας ήταν ο άλλος 5 χρόνια υπεύθυνος.

Ναι, προφανώς. Απλά γενικά θεωρώ ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων δεν έχει κάποιον μεταπτυχιακό τίτλο. Γι αυτό θεωρώ ότι είναι πιο πιθανό να βρεθώ "αντιμέτωπη" με κάποιον συνάδελφο που ήδη έχει γίνει υπεύθυνος εργαστηρίου παρά με κάποιον που έχει μεταπτυχιακό.

Btw, το 3ο κριτήριο το βρίσκω άδικο. Το να δίνεται προτεραιότητα σε κάποιον που έχει μεταπτυχιακό στην πληροφορική είναι αυτονόητο. Να δίνεται προτεραιότητα σε κάποιον που έχει μεταπτυχιακό ΄γενικά' δεν το καταλαβαίνω. Σε τι σε κάνει πιο ικανό να διαχειριστείς το σχολικό εργαστήριο πληροφορικής ένας μεταπτυχιακός τίτλος στην φιλοσοφική ή ακόμα και στην παιδαγωγική;;;  ???
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: alekos στις Σεπτέμβριος 13, 2007, 06:05:47 μμ
Γειας, φέτος θα διδάξω το μάθημα επιλογής Εφαρμογες υπολογιστων στη Β Λυκείου. Ψάχνω να βρω κάποιο εκπαιδευτικό λογισμικό. Γνωρίζετε κανενα??
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: smile στις Σεπτέμβριος 19, 2007, 01:32:02 μμ
Μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρώ σημειώσεις, ασκήσεις για το ανάπτυξη εφαρμογών της γ λυκείου? Απο internet κυρίως!!!
Ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Wizard στις Σεπτέμβριος 19, 2007, 03:01:05 μμ
http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/aepp/aepp.htm
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: smile στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 12:20:22 μμ
Μπορείτε να μου πείτε που μπορώ να βρώ σημειώσεις, ασκήσεις για το ανάπτυξη εφαρμογών της γ λυκείου? Απο internet κυρίως!!!
Ευχαριστώ :)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: aex στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 01:02:36 μμ
Κοίτα και την σελίδα http://users.otenet.gr/~genic/
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Wizard στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 03:02:40 μμ
Admins & mods: γιατί σβήστηκε η απάντησή μου; ???
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Emmortal στις Σεπτέμβριος 20, 2007, 04:14:46 μμ
www.αναπτυξηεφαρμογων.gr
http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/aepp/aepp_diag.htm
Πιστεύω από αυτές τις σελίδες θα βρεις αρκετό υλικό. Αν πάλι χρειαστείς επιπλέον γράψε ξανά...
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: smile στις Σεπτέμβριος 21, 2007, 11:06:49 πμ
Ευχαριστώ :) :) :)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: happiness στις Σεπτέμβριος 23, 2007, 11:12:43 μμ
Βοηθήστε λίγο βρε συνάδελφοι  :D
Και γω ψάχνω υλικό γι αυτό το μάθημα. Οτιδήποτε. Προγράμματα, διαφάνειες, σημειώσεις ή απλά γενικές κατευθύνσεις για τα θέματα που πρέπει να καλύψω.

Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: happiness στις Σεπτέμβριος 24, 2007, 08:43:26 μμ
Κανείς ρε παιδιά;  :(

Συνάδελφε alekos άλλαξε άμα μπορείς τον τίτλο του θέματος σε "εφαρμογές πληροφορικής" για να είναι πιο σαφές. Ίσως αυτό τραβήξει την προσοχή των συναδέλφων μας :)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: margy70 στις Σεπτέμβριος 26, 2007, 07:49:18 μμ
για ρίξε μια ματιά εδώ είδα απο εναν συνάδελφο κάποιες εργασίες
 http://1lyk-kalamp.tri.sch.gr/mathimata.htm  ίσως να σε βοηθήσουν
όσο γίνεται γιατί τα παιδιά(και οχι μόνο) το μετατρέπουν σε net-cafe
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: mop στις Οκτώβριος 02, 2007, 07:58:01 μμ
Μήπως ξέρει κανείς σε ποιο βοήθημα υπάρχουν οι παρακάτω ασκήσεις;

1. Ένας υπάλληλος σε μια εταιρία χρηματιστηριακή μισθοδοτείται ως εξής: Στο βασικό μισθό του γίνονται κρατήσεις 10 % αλλά σε αυτόν προστίθενται τα έσοδα από τις υπερωρίες που πληρώνονται προς 15 ευρώ την ώρα και το bonus που του δίνει η εταιρία. Τα έσοδα από τις υπερωρίες φορολογούνται με 15% ενώ το bonus είναι αφορολόγητο. Να αναπτύξετε αλγόριθμο ο οποίος:
α) θα διαβάζει το βασικό μισθό, τις ώρες των υπερωριών και το bonus του υπαλλήλου, και
β) θα υπολογίζει τα μικτά χρήματα που παίρνει, τους φόρους που πληρώνει και τα χρήματα που τελικά φτάνουν στα χέρια του.

2. Η ημερήσια πίεση ενός ασθενή υπολογίζεται στο νοσοκομείο ως ο μέσος όρος τριών μετρήσεων
(πρωί, μεσημέρι, βράδυ). Να αναπτύξετε αλγόριθμο ο οποίος:
α) Θα διαβάζει το επώνυμο του ασθενή εμφανίζοντας το μήνυμα ‘Δώσε επώνυμο', και την ημέρα που έγιναν οι μετρήσεις εμφανίζοντας το μήνυμα' Δώσε ημέρα'.
β) Θα υπολογίζει την ημερήσιά του πίεση και θα την εμφανίζει μαζί με την ημέρα και το επώνυμο του ασθενή.

Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: eDimitris στις Οκτώβριος 02, 2007, 08:08:00 μμ
Μήπως ξέρει κανείς σε ποιο βοήθημα υπάρχουν οι παρακάτω ασκήσεις;

1. Ένας υπάλληλος σε μια εταιρία χρηματιστηριακή μισθοδοτείται ως εξής: Στο βασικό μισθό του γίνονται κρατήσεις 10 % αλλά σε αυτόν προστίθενται τα έσοδα από τις υπερωρίες που πληρώνονται προς 15 ευρώ την ώρα και το bonus που του δίνει η εταιρία. Τα έσοδα από τις υπερωρίες φορολογούνται με 15% ενώ το bonus είναι αφορολόγητο. Να αναπτύξετε αλγόριθμο ο οποίος:
α) θα διαβάζει το βασικό μισθό, τις ώρες των υπερωριών και το bonus του υπαλλήλου, και
β) θα υπολογίζει τα μικτά χρήματα που παίρνει, τους φόρους που πληρώνει και τα χρήματα που τελικά φτάνουν στα χέρια του.

2. Η ημερήσια πίεση ενός ασθενή υπολογίζεται στο νοσοκομείο ως ο μέσος όρος τριών μετρήσεων
(πρωί, μεσημέρι, βράδυ). Να αναπτύξετε αλγόριθμο ο οποίος:
α) Θα διαβάζει το επώνυμο του ασθενή εμφανίζοντας το μήνυμα ‘Δώσε επώνυμο', και την ημέρα που έγιναν οι μετρήσεις εμφανίζοντας το μήνυμα' Δώσε ημέρα'.
β) Θα υπολογίζει την ημερήσιά του πίεση και θα την εμφανίζει μαζί με την ημέρα και το επώνυμο του ασθενή.



Πες μου ότι δεν ξέρεις να τις επιλύσεις? :) Αποκλείεται να'σαι καθηγητής Πληροφοροικής μάλλον μαθητής είσαι ε?
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: mop στις Οκτώβριος 02, 2007, 08:29:17 μμ
Φοιτήτρια είμαι, ξέρω να τα επιλύσω, απλά ο αδελφός μου είναι μαθητής και ο καθηγητής τους εβαλε αυτές τις ασκήσεις και θέλω να δω μήπως τις παίρνει από κάποιο συγκεκριμένο βοήθημα...
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: eDimitris στις Οκτώβριος 02, 2007, 08:55:49 μμ
Φοιτήτρια είμαι, ξέρω να τα επιλύσω, απλά ο αδελφός μου είναι μαθητής και ο καθηγητής τους εβαλε αυτές τις ασκήσεις και θέλω να δω μήπως τις παίρνει από κάποιο συγκεκριμένο βοήθημα...

http://www.unc.edu/depts/jomc/academics/dri/idog.jpg

 ;D
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Οκτώβριος 02, 2007, 09:02:13 μμ
ο καθηγητής τους εβαλε αυτές τις ασκήσεις και θέλω να δω μήπως τις παίρνει από κάποιο συγκεκριμένο βοήθημα...

Άτσα η mop.........  ;)

Εγώ πάντως δεν ξέρω να σε ενημερώσω!
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: katgial στις Οκτώβριος 20, 2007, 11:28:20 πμ
Με ποιά σειρά είναι καλύτερο να διδάξουμε τα κεφάλαια στην Ανάπτυξη εφαρμογών;

Ευχαριστώ!!!
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: mavoglou στις Οκτώβριος 21, 2007, 03:34:14 μμ
Με ποιά σειρά είναι καλύτερο να διδάξουμε τα κεφάλαια στην Ανάπτυξη εφαρμογών;

Ευχαριστώ!!!

Μια πρόταση είναι η:

1
2-7-8
3-9
4
6
10
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: walkleon στις Οκτώβριος 21, 2007, 10:59:29 μμ
Με ποιά σειρά είναι καλύτερο να διδάξουμε τα κεφάλαια στην Ανάπτυξη εφαρμογών;

Ευχαριστώ!!!

Με τη σειρά που τα διδάσκει ο Μόνιμος στο πρωινό πρόγραμμα  8) Είναι αδύνατον εσύ να τα διδάξεις με άλλη σειρά.
Έχω μια απορία...katgial,πώς είσαι σίγουρη ότι θα σε καλέσουνε για ΠΔΣ;;;
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: katgial στις Νοέμβριος 01, 2007, 02:26:36 μμ
Στο πρωϊνό πρόγραμμα είμαι!!! Δεν πρόσεξα τον τίτλο ΠΔΣ.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: katgial στις Νοέμβριος 01, 2007, 03:41:23 μμ
Γνωρίζει κανείς πόσες διδακτικές ώρες είναι οι "Εφαρμογές Πληροφορικής" στα Μουσικά Σχολεία;
Στο σχολείο μου είπαν τώρα, οτι είναι μόνο μία ώρα την εβδομαδα αντί για δύο που είναι στα Ενιαία Λύκεια.
Στο ΥΠΕΠΘ γράφει για τα επιλογής μαθήματα στα μουσικά σχολεία, οτι ισχύει ο,τι και στα Ενιαία. 
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: ioanna89 στις Νοέμβριος 01, 2007, 03:50:28 μμ
Δες εδώ:
http://dide.flo.sch.gr/Press_Releases/MousikaSxoleia-OrologioProgramma.pdf
(Είναι από το 2005-06)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: etsimip στις Νοέμβριος 18, 2007, 05:11:45 μμ
Καλησπέρα σε όλους
.Κάνω το μάθημα επιλογής στην Α τάξη και Γ τάξη εφαρμογές πληροφορικής υπολογιστών σε μερικά όμως τμηματα δεν υπάρχει εργαστήριο ελεύθερο με αποτέλεσμα να κάνω το μάθημα θεωρητικό καθαρά, που αυτό πιστεύω δεν είναι σωστό.Το πρόγραμμα μου λένε ότι δεν αλλάζει αλλα έτσι δεν γίνεται δουλειά.Τί μπορώ να κάνω?Στο σχολείο που είμαι έχουν την πληροφορική σε δεύτερη μοίρα οι καθηγητές αλλά δεν νομίζω αυτό και για τα παιδιά.
Όλα αυτά που σας είπα έχουν σαν αποτέλεσμα οι μαθητές να μην δείχνουν ενδιαφέρον και να ξενερώνουν με το να γίνεται το μάθημα θεωρητικό.
Παρακαλώ διαφωτίστε με   
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: greco στις Νοέμβριος 18, 2007, 05:26:24 μμ
Γεια χαρά,
μπορείς να προσπαθήσεις να μιλήσεις με τον σύμβουλο πληροφορικής. Πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει. 
 :-\
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: etsimip στις Νοέμβριος 18, 2007, 06:22:31 μμ
Το έχω κάνει ήδη και έδειξε ενδιαφέρον πραγματικό, αλλά δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο διότι δεν υπάρχει αίθουσα αλλά ούτε μπορεί να αλλάξει το πρόγραμμα.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: mavoglou στις Νοέμβριος 19, 2007, 07:24:55 μμ
Είναι στη δικαιοδοσία του να σου προτείνει τι άλλο μπορείς να κάνεις ή πώς να κάνεις το μάθημα.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: happiness στις Νοέμβριος 19, 2007, 09:59:48 μμ
Φαντάζομαι ότι υπάρχει 1 τουλάχιστον εργαστήριο στο σχολείο ε; Κανόνισε με τον άλλο καθηγητή να μπαίνετε στο εργαστήριο εναλλάξ. Οι περισσότεροι έτσι κάνουν νομίζω.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: etsimip στις Νοέμβριος 20, 2007, 09:44:43 μμ
ακριβώς υπάρχει 1 εργαστήριο αλλά επειδη το λυκειο ειναι μεγάλο και εχει πολλά παιδιά κάποια τμήματα κάνουν μέσα σε αιθουσα
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: happiness στις Νοέμβριος 20, 2007, 10:53:06 μμ
ακριβώς υπάρχει 1 εργαστήριο αλλά επειδη το λυκειο ειναι μεγάλο και εχει πολλά παιδιά κάποια τμήματα κάνουν μέσα σε αιθουσα

Να ζητήσεις να μπαίνετε εναλλάξ στο εργαστήριο. Πόσα τμήματα πληροφορικής υπάρχουν ανά τάξη; 2; 3; Θα μπαίνει το κάθε τμήμα "κυκλικά". Είναι λογική λύση πιστεύω.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Mixanikos_HY στις Νοέμβριος 24, 2007, 10:47:18 πμ
Καλημέρα..θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε υπόψη σας ιστοσελίδες με θέματα-σημειώσεις-διαφάνειες-διαγωνίσματα για το μάθημα Εφαρμογές Υπολογιστών και Τεχνολογία Επικοινωνιών
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: bagia στις Νοέμβριος 24, 2007, 12:22:18 μμ
με ποια γρηγορη αναζητηση στο google βρηκα αυτο http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/education/files/te_sites.htm
ελπιζω να σε βοηθησει!
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: psych@ra στις Νοέμβριος 26, 2007, 05:10:29 μμ
Σε πολλά τμήματα e-class μπορεί να βρει κάποιος όοοτι θέλει.
Γράψτε σε μια μηχανή αναζήτησης: e-class και το μάθημα, και πιστεύω θα βρείτε αυτό που θέλετε  8)
π.χ. e-class εφαρμογές υπολογιστών
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: sarakiniotis στις Νοέμβριος 27, 2007, 03:33:29 μμ
Πολύ καλό υλικό για τα μαθήματα επιλογής ( Εφαρμογές Πληροφορικής ) στον Σύνδεσμο Καθηγητών Πληροφορικής Κύπρου ΣΥΚΑΠ


http://www.sykap.com.cy/downloads_a_lyceum.html
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: etsimip στις Δεκέμβριος 15, 2007, 04:31:04 μμ
καλησπέρα σε όλους πώς μπορώ να βρώ σταυρόλεξα πληροφορικής μπορεί να έχει κάποιος?ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Δεκέμβριος 15, 2007, 06:44:37 μμ
Στα πρώτα-πρώτα τεύχη του περιοδικού "computer active" θυμάμαι είχε, όταν πρωτοκυκλοφόρισε.Θα το βρεις και στο internet
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: etsimip στις Δεκέμβριος 15, 2007, 06:52:13 μμ
ευχαριστώ θα ψάξω στο internet μήπως και τα βρώ
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: etsimip στις Δεκέμβριος 15, 2007, 11:55:04 μμ
δεν βρήκα κάτι!κάποιος help
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: xyz στις Δεκέμβριος 16, 2007, 03:23:51 μμ
Με λίγο ψάξιμο στο διαδίκτυο έχω βρει:
http://www.phys.uoa.gr/~nektar/science/technology/tech_crossword.htm
http://www.asda.gr/lyk11per/Computer_Lab/crossword.html
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: etsimip στις Δεκέμβριος 16, 2007, 04:38:03 μμ
σε ευχαριστώ τα έχω δεί αυτά και ψάχνω και κανένα άλλο
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Panos25m στις Δεκέμβριος 17, 2007, 09:00:25 πμ
υπαρχει ενα προγραμμα που λεγεται Hot Patatoes.. μπορεις να το κατεβασεις, να το εγκαταστησεις και εχει κουιζ, σταυρολεξα, κα, τα οποια μπορεις να τα φτιαξεις εσυ ο ιδιος εισαγοντας δεδομενα, (ερωτησεις και απαντησεις).
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: killbill στις Φεβρουάριος 07, 2008, 03:42:05 μμ
Τι θα εκτυπώσει το κυρίως πρόγραμμα για την τιμή του Α; Θα ήθελα την γνώμη σας. Ευχαριστώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΗ
 ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ
   ΑΚΕΡΑΙΕΣ: Α, Β
ΑΡΧΗ
 Α<--10
 Β<--FUN(Α)

 ΓΡΑΨΕ Α

ΤΕΛΟΣ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ FUN(X):ΑΚΕΡΑΙΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ
ΑΚΕΡΑΙΕΣ:Χ
ΑΡΧΗ
Χ<--Χ+5
FUN<--1
ΤΕΛΟΣ_ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ

Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Dr_Michael στις Φεβρουάριος 07, 2008, 05:34:39 μμ
10 ???
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: petrosp_13 στις Φεβρουάριος 07, 2008, 05:53:41 μμ
10 σίγουρα
Η συνάρτηση δεν μπορεί να αλλάξει το Α
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: jaffar στις Φεβρουάριος 07, 2008, 09:12:08 μμ
Σοβαρά? μήπως μπορείς να μας πεις και που το λέει αυτό στο βιβλίο??? Γιατί στο βιβλίο εξηγεί μόνο έναν τρόπο περάσματος ορισμάτων που είναι στην παράγραφο 10.5.3

Η άσκηση είναι λάθος!!!!!!
Ποτέ δεν πειράζεις την παράμετρο μέσα σε συνάρτηση, αν ήθελες να της αλλάξεις τιμή έπρεπε να κάνεις διαδικασία
Οποιος βάζει τέτοια θέματα είναι άσχετος με το μάθημα


10 σίγουρα
Η συνάρτηση δεν μπορεί να αλλάξει το Α
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: killbill στις Φεβρουάριος 08, 2008, 04:45:10 μμ
Σοβαρά? μήπως μπορείς να μας πεις και που το λέει αυτό στο βιβλίο??? Γιατί στο βιβλίο εξηγεί μόνο έναν τρόπο περάσματος ορισμάτων που είναι στην παράγραφο 10.5.3

Η άσκηση είναι λάθος!!!!!!
Ποτέ δεν πειράζεις την παράμετρο μέσα σε συνάρτηση, αν ήθελες να της αλλάξεις τιμή έπρεπε να κάνεις διαδικασία
Οποιος βάζει τέτοια θέματα είναι άσχετος με το μάθημα


10 σίγουρα
Η συνάρτηση δεν μπορεί να αλλάξει το Α


Και όμως έχει μπει στις πανελλήνιες. Δες το 2ο θέμα του 2006 στις επαναληπτικές εξετάσεις στο Ενιαίο Λύκειο: http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/aepp/aepp_panel_epanen_2006.htm (http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/aepp/aepp_panel_epanen_2006.htm)

Ενδεικτικά σου αντιγράφω εδώ μόνο την συνάρτηση

ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ Συν1(ε, ζ): ΑΚΕΡΑΙΑ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ
ΑΚΕΡΑΙΕΣ: ε, ζ
ΑΡΧΗ
  ζ <- ζ + 2
  ε <- ε * 2
  Συν1 <- ε + ζ
ΤΕΛΟΣ_ΣΥΝΑΡΤΗΣΗΣ

όπως βλέπεις φίλε μου, "πειράζει" τις τιμές των παραμέτρων μεσα στη συνάρτηση!! και έχει μπει και στις πανελλήνιες!!!! το θέμα είναι τι γίνεται στο κυρίως πρόγραμμα, δηλαδή αν οι νέες τιμές αυτές θα επηρεάσουν και τις πραγματικές παραμέτρους του κυρίως προγράμματος, ή αν η συνάρτηση τις πείραξε έτσι για πλάκα......

Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: mavoglou στις Φεβρουάριος 10, 2008, 12:20:11 πμ
Η απάντηση είναι 10.

Η άσκηση είναι παγίδα, αλλά έχουν ξαναβάλει παγίδες στις Πανελλήνιες.

Μπορούμε να πειράξουμε τις παραμέτρους σε μια συνάρτηση. Δεν απαγορεύεται. Απλά είναι κακός προγραμματισμός.

Βιβλίο μαθητή. σελ 211. Ορισμός.
Η συνάρτηση είναι ένας τύπος υποπρογράμματος που υπολογίζει και επιστρέφει μόνο μία τιμή με το όνομά της.

Από τον ορισμό είναι προφανές ότι οι τιμές των τυπικών παραμέτρων, αν έχουν αλλάξει μέσα στη συνάρτηση, δεν επιστρέφονται στις πραγματικές.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: petrosp_13 στις Φεβρουάριος 10, 2008, 04:50:08 πμ
Σοβαρά? μήπως μπορείς να μας πεις και που το λέει αυτό στο βιβλίο??? Γιατί στο βιβλίο εξηγεί μόνο έναν τρόπο περάσματος ορισμάτων που είναι στην παράγραφο 10.5.3

Η άσκηση είναι λάθος!!!!!!
Ποτέ δεν πειράζεις την παράμετρο μέσα σε συνάρτηση, αν ήθελες να της αλλάξεις τιμή έπρεπε να κάνεις διαδικασία
Οποιος βάζει τέτοια θέματα είναι άσχετος με το μάθημα


10 σίγουρα
Η συνάρτηση δεν μπορεί να αλλάξει το Α

Γιατί να είναι άσχετος με το μάθημα; Δεν το κατάλαβα
Οι παράμετροι μιας συνάρτησης μπορούν να αλλάζουν τιμή, αλλά οι αλλαγές δεν θα μεταφερθούν στο πρόγραμμα
Όποιος βάζει τέτοιου τύπου ασκήσεις, όχι μόνο δεν είναι άσχετος, αλλά κάνει και πολύ καλά την δουλειά του, αφού δεν δίνει τυποποιημένα μια συνάρτηση και ζητάει τι θα εμφανίσει, αλλά εξετάζει την κρίση των μαθητών και πώς μπορούν να εφαρμόσουν αυτό που έμαθαν
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: jaffar στις Φεβρουάριος 10, 2008, 01:03:22 μμ

Η επιτροπή δε βάζει παγίδες, απλά κάνει λάθη επειδή από αυτούς που συμμετέχουν στην επιτροπή σχεδόν κανένας δεν έχει ούτε πτυχίο πληροφορικής (από τη μεριά των εκπαιδευτικών)

Και η αλλαγή του μετρητή μέσα στην Για...από είναι κακός προγραμματισμός αλλά για κάντο στις εξετάσεις, σίγουρα θα σου κόψουν μονάδες.

Καλά όλα αυτά που λες για τη μια τιμή, που λέει όμως στο βιβλίο για το πέρασμα παραμέτρων ? μήπως στην 10.5.3 όπου μιλάει γενικά για υποπρογράμματα?

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν η επιτροπή εξετάσεων ήταν σοβαρή δεν θα έβαζε θέματα τα οποία δεν είναι ξεκάθαρα στο βιβλίο

Η απάντηση είναι 10.

Η άσκηση είναι παγίδα, αλλά έχουν ξαναβάλει παγίδες στις Πανελλήνιες.

Μπορούμε να πειράξουμε τις παραμέτρους σε μια συνάρτηση. Δεν απαγορεύεται. Απλά είναι κακός προγραμματισμός.

Βιβλίο μαθητή. σελ 211. Ορισμός.
Η συνάρτηση είναι ένας τύπος υποπρογράμματος που υπολογίζει και επιστρέφει μόνο μία τιμή με το όνομά της.

Από τον ορισμό είναι προφανές ότι οι τιμές των τυπικών παραμέτρων, αν έχουν αλλάξει μέσα στη συνάρτηση, δεν επιστρέφονται στις πραγματικές.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: jaffar στις Φεβρουάριος 10, 2008, 01:11:09 μμ

Πες μου που λέει στο βιβλίο ότι οι αλλαγές στις παραμέτρους μιας συνάρτησης δεν μεταφέρονται στο πρόγραμμα. Μην πεις
ότι εννοείται ή είναι προφανές και άλλα τέτοια, απλά που ακριβώς το λέει
Γιατί να είναι άσχετος με το μάθημα; Δεν το κατάλαβα
Οι παράμετροι μιας συνάρτησης μπορούν να αλλάζουν τιμή, αλλά οι αλλαγές δεν θα μεταφερθούν στο πρόγραμμα

Καλά πλάκα μας κάνεις, αυτό είναι το μη τυποποιημένο θέμα? Και ποιοι κάνουν καλά τη δουλειά τους? Αυτοί που έχουν καταντήσει το μαθήμα σε μάθημα παπαγάλων? που όλοι ξέρουν το 4ο θέμα κάθε χρόνο? για δες τα τελευταία χρόνια το 4ο . Είναι ακριβώς το ίδιο πίνακες δυο διαστάσεων μέσοι όροι μέγιστα και άλλες παπαγαλίες.

Μην τρελαθούμε, ξέρουν πολυ καλά ότι αν βάλουν πρωτότυπα θέματα θα φάνε όλοι τα μούτρα τους και βάζουν κάθε χρόνο 4ο τυποποιημένο και τα άλλα γελοία, για να δουλεύουν τα φροντιστήρια
Παράθεση
Όποιος βάζει τέτοιου τύπου ασκήσεις, όχι μόνο δεν είναι άσχετος, αλλά κάνει και πολύ καλά την δουλειά του, αφού δεν δίνει τυποποιημένα μια συνάρτηση και ζητάει τι θα εμφανίσει, αλλά εξετάζει την κρίση των μαθητών και πώς μπορούν να εφαρμόσουν αυτό που έμαθαν
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: petrosp_13 στις Φεβρουάριος 11, 2008, 11:36:36 πμ
Όταν ο ορισμός της συνάρτησης είναι αυστηρός ότι η μόνη τιμή που επιστρέφεται στο πρόγραμμα είναι η τιμή της συνάρτησης, τι ψάχνεις παραπάνω; Το σχολικό βιβλίο είναι κάκιστο, οπότε ο καθένας κάνει ότι μπορεί, ανάλογα με τις γνώσεις προγραμματισμού που έχει.
Σε πείραξε αυτό το πράγμα, το οποίο είναι προφανές σε κάθε γλώσσα προγραμματισμού και δεν σε πειράζουν άλλοι συνάδελφοι που δεν ξέρουν ότι μπορούμε να κλείσουμε ένα Αλλιώς_αν χωρίς Αλλιώς, ή που υποχρεώνουν τους μαθητές να βάζουν "Ναι" δεξιά και "Όχι" αριστερά στις συνθήκες των διαγραμμάτων ροής;
Το θέμα των συναρτήσεων είναι καθαρό, όχι επειδή το λέει το βιβλίο, αλλά επειδή θα πρέπει να υπάρχει υποπρόγραμμα που να επιστρέφει τιμή με call by value και όχι με call by reference.
Πιστεύω ότι συμφωνείς πώς όποιος διδάσκει προγραμματισμό (δεν μιλάω στενά για μάθημα) πρέπει να ξεφεύγει από τα στενά όρια ενός άχρηστου βιβλίου..
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: jaffar στις Φεβρουάριος 11, 2008, 03:23:52 μμ
  Μα εκεί είναι το πρόβλημα, είναι αυστηρός ο ορισμός της συνάρτησης? Επιστρέφει λέει μόνο μια τιμή. οκ και εγώ εκτυπώνω με μια εντολή Γράψε όσες τιμές θέλω. Και αυτό θεωρείται έξοδος δεν θεωρείται? Και μην πει κανείς ότι δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις Γράψε, Διάβασε μέσα σε συνάρτηση

Όταν ο ορισμός της συνάρτησης είναι αυστηρός ότι η μόνη τιμή που επιστρέφεται στο πρόγραμμα είναι η τιμή της συνάρτησης, τι ψάχνεις παραπάνω; Το σχολικό βιβλίο είναι κάκιστο, οπότε ο καθένας κάνει ότι μπορεί, ανάλογα με τις γνώσεις προγραμματισμού που έχει.
Σε πείραξε αυτό το πράγμα, το οποίο είναι προφανές σε κάθε γλώσσα προγραμματισμού και δεν σε πειράζουν άλλοι συνάδελφοι που δεν ξέρουν ότι μπορούμε να κλείσουμε ένα Αλλιώς_αν χωρίς Αλλιώς, ή που υποχρεώνουν τους μαθητές να βάζουν "Ναι" δεξιά και "Όχι" αριστερά στις συνθήκες των διαγραμμάτων ροής;

Ναι το θέμα όμως είναι ότι ο τρόπος περάσματος παραμέτρων στα υποπρογράμματα του βιβλίου δεν είναι ούτε call by value ούτε call by reference!!!!!
Παράθεση
Το θέμα των συναρτήσεων είναι καθαρό, όχι επειδή το λέει το βιβλίο, αλλά επειδή θα πρέπει να υπάρχει υποπρόγραμμα που να επιστρέφει τιμή με call by value και όχι με call by reference.

Όποιος διδάσκει προγραμματισμό ναι, όχι όμως όποιος διδάσκει ένα μάθημα το οποίο δίνουν τα παιδιά στις πανελλήνιες και κάθε βλάκεια που μπορείς εσύ να τους πεις επειδή το θεωρείς επιστημονικά σωστό μπορεί να τους κάψει στις εξετάσεις.
Για παράδειγμα στα κριτήρια του αλγορίθμου έχεις δει τον ορισμό της αποτελεσματικότητας? Είναι παντελώς λάθος και δεν έχει καμία σχέση με την αποτελεσματικότητα όπως ορίζεται σε άλλα σοβαρά επιστημονικά βιβλία. Εσύ όμως τι θα πεις στον μαθητή? Μάθε τον ορισμό του Knuth ή τον λάθος ορισμό του βιβλίου, γιατί δεν νομίζω ότι αυτοί που βάζουν τα θέματα έχουν ακούσει ποτέ τον Knuth, γιατί αν τον είχαν θα έβαζαν σοβαρά θέματα.

Παράθεση
Πιστεύω ότι συμφωνείς πώς όποιος διδάσκει προγραμματισμό (δεν μιλάω στενά για μάθημα) πρέπει να ξεφεύγει από τα στενά όρια ενός άχρηστου βιβλίου..

Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: blue στις Φεβρουάριος 15, 2008, 10:33:43 μμ
Γεια σας,

Ξέρει κάποιος πού μπορώ να βρω υλικό για μάθημα σχετικά με "Αντικειμενοστραφής Προγραμματισμός με C++";
Το internet έχει σκόρπια πράγματα.. Θα καταλήξω σε κάποιο βιβλίο, αλλά αν ξέρει κάποιος κανένα site, ας απαντήσει.

Ευχαριστώ..
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Φεβρουάριος 16, 2008, 12:13:43 πμ
Από τη σχολή σου δεν έχεις βιβλία;
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: blue στις Φεβρουάριος 16, 2008, 02:26:03 μμ
αν είχα, θα ρώταγα;
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Dr_Michael στις Φεβρουάριος 16, 2008, 02:34:30 μμ
Αντικειμενοστραφής ή αντικειμενοστρεφής;
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Φεβρουάριος 16, 2008, 04:43:53 μμ
αν είχα, θα ρώταγα;
Ναι ε;
Μου κάνει εντύπωση! :-\
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Zafiris στις Φεβρουάριος 16, 2008, 09:39:14 μμ
Στα bookmarks μου υπάρχει αυτό:
http://people.debian.org/~markos/guides/Course-C++-Notes.pdf
Η άδεια χρήσης (GNU FDL) σου επιτρέπει να τις διανέμεις (αν και διάβασε την άδεια)

Με λίγο ψάξιμο στο google "σημειώσεις προγραμματισμός C++ filetype:pdf" θα βρεις κι άλλα πιστεύω.

Ο όρος είναι Αντικειμενοστρεφής από το Αντικείμενο και το Στρέφομαι (object oriented).
Κακώς πολλοί χρησιμοποιούν τον όρο αντικειμενοστραφής.

Υπάρχει τμήμα Πληροφορικής (όλα, από ΠΕ19 και ΠΕ20) που όντως να μην έχει κάνει C++;
Έχω την εντύπωση ότι το τρίπτυχο C/C++/Java το έχουν όλοι λίγο πολύ.
Εκτός κι αν ο συνάδελφος έχει απωλέσει τα βιβλία...

Υ.Γ. ΔΕΝ θέλω να κάνω κανένα flamewar τώρα με το πιο τμήμα είναι καλύτερο, απλά μου κάνει εντύπωση...
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: blue στις Φεβρουάριος 16, 2008, 10:42:11 μμ
Αντικειμενοστραφής ή αντικειμενοστρεφής;

ΑντικειμενοστρΑφής
(άλλο το ένα, άλλο το άλλο;)

Υπάρχει τμήμα Πληροφορικής (όλα, από ΠΕ19 και ΠΕ20) που όντως να μην έχει κάνει C++;
Έχω την εντύπωση ότι το τρίπτυχο C/C++/Java το έχουν όλοι λίγο πολύ.
Εκτός κι αν ο συνάδελφος έχει απωλέσει τα βιβλία...

Υ.Γ. ΔΕΝ θέλω να κάνω κανένα flamewar τώρα με το πιο τμήμα είναι καλύτερο, απλά μου κάνει εντύπωση...

Και όμως.. Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό με C++ δεν είχαμε κάνει στη σχολή, λίγα πράγματα σε C++ είχαμε κάνει (με σημειώσεις, όχι με βιβλίο). Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό με Java είχαμε μάθημα.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: jaffar στις Φεβρουάριος 17, 2008, 09:58:19 πμ
Επειδή εσύ το έχεις ακούσει έτσι σημαίνει ότι έτσι λέγεται? ήμαρτον δηλαδή τόση βεβαιότητα για κάτι που είναι λάθος? απλά ελληνικά ρε παιδιά
στρέφεται προς το αντικείμενο = αντικειμενοστρεφής ,
να φανταστώ ότι εσύ λες εσωστραφής και όχι εσωστρεφής έτσι?
Αλλά έτσι είμαστε, δεν δεχόμαστε το λάθος μας , σίγουρα κάνει λάθος ο άλλος. και επειδή μου αρέσει να μιλάω με επιχειρήματα παραθέτω το παρακάτω

Το 'αντικειμενοστραφής' είναι μετοχή του παθητικού αορίστου Β' (κάποιος κάποτε γύρισε τον προγραμματισμό προς τα αντικείμενα) ενώ το 'αντικειμενοστρεφής' είναι μετοχή ενεργητικού ενεστώτος (ο προγραμματισμός στρέφεται προς τα αντικείμενα). Προφανώς οι διαρκείς εγγενείς ιδιότητες εκφράζονται από τον ενεργητικό ενεστώτα εξ' ου και το αντικειμενοστρεφής, εσωστρεφής, δεξιοστρεφής κ.λπ.

το οποίο πήρα από εδώ http://www.dmst.aueb.gr/dds/faq/academic.html#oo (http://www.dmst.aueb.gr/dds/faq/academic.html#oo)

ΑντικειμενοστρΑφής
(άλλο το ένα, άλλο το άλλο;)

κάνατε C++ και όχι αντικειμενοστρεφή? Ενημερωτικά για να κάνεις αντικειμενοστρεφή δε χρειάζεται να λέγεται το μάθημα έτσι, μπορεί να το κάνατε ενώ κάνατε C++. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν ξέρεις όλα τα μαθήματα μόνο κατ'όνομα.
Τώρα υπάρχει και μια πιθανότητα να κάνατε αντικειμενοστρεφή και όχι C++, να μιλάμε για ΙΕΚ και όχι πανεπιστήμιο

Παράθεση
Και όμως.. Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό με C++ δεν είχαμε κάνει στη σχολή, λίγα πράγματα σε C++ είχαμε κάνει (με σημειώσεις, όχι με βιβλίο). Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό με Java είχαμε μάθημα.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Φεβρουάριος 17, 2008, 12:40:55 μμ
blue ΑΝ επιτρέπεται από ποιο τμήμα αποφοίτησες;
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: jaffar στις Φεβρουάριος 17, 2008, 12:44:53 μμ

 Τέλος πάντων αφού ο Blue έχει τουλάχιστον όρεξη να μάθει και το ψάχνει πάλι καλά. Λοιπόν το καλύτερο βιβλίο για C++ που μπορείς να βρεις δωρεάν online αυτή τη στιγμή είναι αυτό

http://www.mindview.net/Books/TICPP/ThinkingInCPP2e.html (http://www.mindview.net/Books/TICPP/ThinkingInCPP2e.html)

καλό διάβασμα
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Φεβρουάριος 17, 2008, 12:55:03 μμ
ποτέ δεν είναι αργά  ;D ;D ;D ;D

Αν και επιφυλάσσομαι, 4 χρόνια στην σχολή δεν έμαθε ...θα διαβάσει τώρα με τόσο φορτωμένο πρόγραμμα;

(sorry blue, το ξέρω είμαι κακούλα ;))
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: apri στις Φεβρουάριος 17, 2008, 02:40:44 μμ
Επειδή εσύ το έχεις ακούσει έτσι σημαίνει ότι έτσι λέγεται? ήμαρτον δηλαδή τόση βεβαιότητα για κάτι που είναι λάθος? απλά ελληνικά ρε παιδιά
στρέφεται προς το αντικείμενο = αντικειμενοστρεφής ,
να φανταστώ ότι εσύ λες εσωστραφής και όχι εσωστρεφής έτσι?
Αλλά έτσι είμαστε, δεν δεχόμαστε το λάθος μας , σίγουρα κάνει λάθος ο άλλος. και επειδή μου αρέσει να μιλάω με επιχειρήματα παραθέτω το παρακάτω

Το 'αντικειμενοστραφής' είναι μετοχή του παθητικού αορίστου Β' (κάποιος κάποτε γύρισε τον προγραμματισμό προς τα αντικείμενα) ενώ το 'αντικειμενοστρεφής' είναι μετοχή ενεργητικού ενεστώτος (ο προγραμματισμός στρέφεται προς τα αντικείμενα). Προφανώς οι διαρκείς εγγενείς ιδιότητες εκφράζονται από τον ενεργητικό ενεστώτα εξ' ου και το αντικειμενοστρεφής, εσωστρεφής, δεξιοστρεφής κ.λπ.

το οποίο πήρα από εδώ http://www.dmst.aueb.gr/dds/faq/academic.html#oo (http://www.dmst.aueb.gr/dds/faq/academic.html#oo)

ΑντικειμενοστρΑφής
(άλλο το ένα, άλλο το άλλο;)

κάνατε C++ και όχι αντικειμενοστρεφή? Ενημερωτικά για να κάνεις αντικειμενοστρεφή δε χρειάζεται να λέγεται το μάθημα έτσι, μπορεί να το κάνατε ενώ κάνατε C++. Αλλά αυτό συμβαίνει όταν ξέρεις όλα τα μαθήματα μόνο κατ'όνομα.
Τώρα υπάρχει και μια πιθανότητα να κάνατε αντικειμενοστρεφή και όχι C++, να μιλάμε για ΙΕΚ και όχι πανεπιστήμιο

Παράθεση
Και όμως.. Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό με C++ δεν είχαμε κάνει στη σχολή, λίγα πράγματα σε C++ είχαμε κάνει (με σημειώσεις, όχι με βιβλίο). Αντικειμενοστραφή Προγραμματισμό με Java είχαμε μάθημα.

Παρότι άσχετη με την ουσία του θέματός σας (γλωσσολόγος γαρ), μια μικρή παρατήρηση ως προς το γλωσσικό κομμάτι.
Το "αντικειμενοστραφής" και το " αντικειμενοστρεφής" δεν είναι μετοχές (θα έπρεπε να γράφονται με ει), αλλά επίθετα. Το πρώτο όντως έχει θέμα παθητικού αορίστου β'  και το δεύτερο θέμα ενεστώτα (ενεργητικό ή μέσο).  Στην πρώτη περίπτωση έχει τη σημασία του "στραμμένος από κάποιον/κάτι", στη δεύτερη "κάποιος που στρέφει κάτι ή στρέφεται προς κάτι".
Γι'αυτό και λέμε " εσωστρεφής" (στρέφομαι εγώ ο ίδιος προς τα έσω) και όχι "εσωστραφής" (στρέφομαι από κάποιον άλλο προς τα έσω). Αλλάζει το νόημα. Λέμε "γαλλοτραφής" (θρεμμένος από τη γαλλική κουλτούρα) και όχι "γαλλοτρεφής" ή "γαλλοτρόφος".
Οπότε στην προκειμένη περίπτωση το θέμα είναι τι ακριβώς σημαίνει ο όρος "object oriented programming": α. Προγραμματισμός που στρέφεται από μόνος του προς στα αντικείμενα ή  β. Προγραμματισμός που στρέφεται από τα αντικείμενα; Στην πρώτη περίπτωση θα είναι "αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός" και στη δεύτερη " αντικειμενοστραφής προγραμματισμός".  Ανάλογα με το τι εννοείτε, διαλέξτε ένα από τα δύο.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: flair στις Φεβρουάριος 17, 2008, 03:26:32 μμ
Στο βιβλίο της Γ' Λυκείου κατεύθυνσης αναφέρεται ως "αντικειμενοστραφής". Επίσης, ο άνθρωπος ζήτησε βοήθεια, όχι ειρωνείες και ποικίλα άλλα σχόλια... Δεν καταλαβαίνω αυτή τη νοοτροπία να μειώνουμε τον άλλο.  :-X
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: jaffar στις Φεβρουάριος 17, 2008, 04:11:58 μμ

Επίσης ένα κλασικό παράδειγμα αυτού που δεν έχει γνώσεις αλλά επιμένει είναι να αναφέρεται σε σημεία των σχολικών βιβλίων τα οποία είναι λάθος.
Αυτό είναι κλασικό παράδειγμα των εκπαιδευτικών πανεπιστημόνων που όταν ο μαθητής ρωτάει "γιατί κύριε είναι έτσι" αντί να του εξηγήσει απαντάει με την κλασική απάντηση "μα έτσι λέει το βιβλίο".

Στο βιβλίο της Γ' Λυκείου κατεύθυνσης αναφέρεται ως "αντικειμενοστραφής". Επίσης, ο άνθρωπος ζήτησε βοήθεια, όχι ειρωνείες και ποικίλα άλλα σχόλια... Δεν καταλαβαίνω αυτή τη νοοτροπία να μειώνουμε τον άλλο.  :-X
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: flair στις Φεβρουάριος 17, 2008, 04:18:28 μμ
Εννοούσα ότι τα παιδιά εξετάζονται στις πανελλήνιες τον όρο ως "αντικειμενοστραφή". Επισήμανση ήταν. ::) Δεν ανέφερα για σωστό ή λάθος.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: geok_salonika στις Φεβρουάριος 17, 2008, 07:45:21 μμ
Ελληνικός οδηγός εκμάθησης για C++: http://rapidshare.com/files/24452997/C_plus_plus.pdf

Ελληνικός οδηγός για Visual Basic 6: http://rapidshare.com/files/10024853/VisualBasic6.rar

Ελπίζω να σας βοηθήσουν...  ;)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Zafiris στις Φεβρουάριος 17, 2008, 07:54:19 μμ
Παρότι άσχετη με την ουσία του θέματός σας (γλωσσολόγος γαρ), μια μικρή παρατήρηση ως προς το γλωσσικό κομμάτι.
Το "αντικειμενοστραφής" και το " αντικειμενοστρεφής" δεν είναι μετοχές (θα έπρεπε να γράφονται με ει), αλλά επίθετα. Το πρώτο όντως έχει θέμα παθητικού αορίστου β'  και το δεύτερο θέμα ενεστώτα (ενεργητικού ή μέσου).  Στην πρώτη περίπτωση έχει τη σημασία του "στραμμένος από κάποιον/κάτι", στη δεύτερη "κάποιος που στρέφει κάτι ή στρέφεται προς κάτι".
Γι'αυτό και λέμε " εσωστρεφής" (στρέφομαι εγώ ο ίδιος προς τα έσω) και όχι "εσωστραφής" (στρέφομαι από κάποιον άλλο προς τα έσω). Αλλάζει το νόημα. Λέμε "γαλλοτραφής" (θρεμμένος από τη γαλλική κουλτούρα) και όχι "γαλλοτρεφής" ή "γαλλοτρόφος".
Οπότε στην προκειμένη περίπτωση το θέμα είναι τι ακριβώς σημαίνει ο όρος "object oriented programming": α. Προγραμματισμός που στρέφεται από μόνος του προς στα αντικείμενα ή  β. Προγραμματισμός που στρέφεται από τα αντικείμενα; Στην πρώτη περίπτωση θα είναι "αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός" και στη δεύτερη " αντικειμενοστραφής προγραμματισμός".  Ανάλογα με το τι εννοείτε, διαλέξτε ένα από τα δύο.

Πολύ καλό.
Αν λάβουμε υπόψη ότι σε καθαρά object oriented γλώσσες (π.χ. Smalltalk από τις πρώτες) τα πάντα είναι ένα αντικείμενο, άρα ο προγραμματισμός στρέφεται από μόνος του προς τα αντικείμενα και τη χρήση αυτών. Άρα μιλάμε για αντικειμενοστρέφεια.
Το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχω παρακολουθήσει στενά λόγω κυρίως των μεταπτυχιακών μου σπουδών και έχω συμμετάσχει σε πολλές συζητήσεις γύρω από το θέμα με πολλούς τόσο από τον ακαδημαϊκό τομέα όσο και από τον ιδιωτικό. Η πλειοψηφία είναι μακράν υπέρ του αντικειμενοστρεφής.
Την εξήγηση αυτή από τον καθηγητή Σπινέλλη (εξαιρετικότατο ακαδημαϊκό και από τους λίγους καθηγητές που γράφουν κώδικα με το κιλό - και καλό κώδικα ;-)) δεν την είχα δει. Κάτι θα ξέρει.

Και μια που λέμε και για τζάμπα βιβλία μια καλή σειρά είναι η "How to think like a computer scientist..." http://www.greenteapress.com/
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: fair_play στις Φεβρουάριος 17, 2008, 08:08:08 μμ
Γεια σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Για να ανταλλάσουν e-mail οι users στο εργαστήριο μέσω του Outlook Express με χρήση του

Exchange Mail Server των Win 2000 τι ρυθμίσεις χρειάζονται στο Outlook Express; (POP3 Server, SMTP Server κλπ)

Αν ξέρει κάποιος ας απαντήσει; Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε.

Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: blue στις Φεβρουάριος 17, 2008, 11:13:50 μμ
ρε παιδιά τι να πω;

μία ερώτηση έκανα και έχετε φτάσει να κάνετε μαθήματα γραμματικής εδώ!

στη σχολή, σε βιβλία, σε μαθήματα άλλων σχολών, σε μαθήματα ΙΕΚ, το έχω δει ως αντικειμενοστρΑφή προγραμματισμό.
ότι μου μάθανε, αυτά ξερω...
αν μου τα μάθανε λάθος, τι φταίω ρε παιδιά;
γιατί ορισμένοι έχουν τη διάθεση να κρίνουν τους άλλους χωρίς να γνωρίζουν και "πέντε πράγματα παραπάνω";
τι να σας πω...
ΣΚΟΤΩΣΤΕ ΜΕ!

πάντως καλό είναι να ρωτάμε να μαθαίνουμε...
πέσατε ολοι με τα "καλά" σας λόγια λες και είπα τίποτε κακό.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Αγάπη στις Φεβρουάριος 17, 2008, 11:28:14 μμ
Και να ήταν μόνο οι της πληροφορικής,πάει στα κομμάτια,εδώ σου έβαλαν χέρι και οι άσχετοι.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: kellykou στις Φεβρουάριος 17, 2008, 11:39:15 μμ
Eλεος παιδια. Μια βοηθεια ζητησε ο/η συναδελφος. Μην ειμαστε τοσο επικριτικοι.
Εδω ειμαστε για να βοηθαμε ο ενας τον αλλον  :)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: apri στις Φεβρουάριος 18, 2008, 10:48:35 πμ
Και να ήταν μόνο οι της πληροφορικής,πάει στα κομμάτια,εδώ σου έβαλαν χέρι και οι άσχετοι.

Επειδή τουλάχιστον εγώ δήλωσα άσχετη με τα θέματα της πληροφορικής (δεν ξέρω τι είναι οι υπόλοιποι), να πω σε ό,τι με αφορά ότι ούτε κριτική είχα διάθεση να ασκήσω σε κανέναν ούτε μάθημα γραμματικής να κάνω. Έκανε μια ερώτηση ο Dr Michael σχετικά με την ορθότητα του όρου και εξέφρασα την άποψή μου για την έννοια των δυο προτεινόμενων λύσεων (αντικειμενοστραφής-- αντικειμενοστρεφής).
Πάντως, αν λείπουν οι κακίες, δεν είναι κακό να μιλάμε και για θέματα ορολογίας. Συνήθως, γίνονται ανεπιτυχείς μεταφράσεις ξένων όρων και υπάρχει πρόβλημα. Έχει και αυτό ένα ενδιαφέρον.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Αγάπη στις Φεβρουάριος 18, 2008, 11:34:26 πμ
 Εννοείται πως δεν είχα εσένα στο μυαλό μου όταν το έγραψα.
Το μήνυμά σου ήταν ξεκάθαρο και δεν άφηνε περιθώρια για περερμηνείες.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: blue στις Φεβρουάριος 18, 2008, 11:54:51 πμ
παιδιά ηρεμήστε!
ας λήξει αυτό το θέμα εδώ.

Η αρχική ερώτηση ήταν "Αν ξέρει κάποιος sites για υλικό και λυμένες ασκήσεις για C++".
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Zafiris στις Φεβρουάριος 18, 2008, 12:25:33 μμ
Έχετε δίκιο, απλά παρασύρθηκα με ένα "πληροφορικό" θέμα.

Προτείνω να ξεκινήσουμε ένα νέο thread με θέμα "Ελεύθερα βιβλία προγραμματισμού" όπως κάναν οι συνάδελφοι της αγγλικής.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: fair_play στις Φεβρουάριος 23, 2008, 08:06:05 πμ
Μάλλον δύσκολο το ερώτημα.

Ούτε και οι ΠΛΗΝΕΤ μπορούσαν να βοηθήσουν.

Θα πρέπει να το ψάξω περισσότερο.

Πάντως κάθε βοήθεια δεκτή.

Να είστε καλά όλοι.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: psych@ra στις Μάρτιος 04, 2008, 02:08:08 μμ
(http://dipe.ilei.sch.gr/ekpth/computer-ani.gif)
Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές για εκπαιδευτικούς που ψάχνουν σημειώσεις και διάφορα τεστ για τις Νέες Τεχνολογίες, όχι μόνο για το σχολείο αλλά και για άλλα σεμινάρια που πραγματοποιούνται (π.χ. Ήρων, Κ.Ε.Ε. κλπ)
Ότι βρίσκετε, ας τα συγκεντρώνουμε σε αυτό το θέμα.
Ας κάνω μια αρχή.

http://getecdl.blogspot.com/
http://users.chal.sch.gr/misailidis/
http://users.sch.gr/kusman/koinonia%20tis%20pliroforias.htm
http://users.thess.sch.gr/salnk/edu.htm#tpe
http://users.ark.sch.gr/kantzavel/pistop.htm
http://4dim-iliou.att.sch.gr/pistopoihsh/
http://users.lar.sch.gr/antgiagkos/globalsch-autosch/iware/?D=8bc422d8178daced1d7c5e48b71ac0e5
http://www.de.sch.gr/kvoutsin/pistopoiisi.htm
http://www.angelfire.com/ab3/GIANNNO/edu/subject/informatics.htm
http://www.e-databank.gr/tpe/webtestnt/
http://www.e-selides.gr/downloads/pistopiisi/Basikes-Ennoies.htm (online test)
http://www.e-selides.gr/downloads/pistopiisi/Word.htm (online test)
http://www.e-selides.gr/downloads/pistopiisi/Internet.htm (online test)
http://www.e-selides.gr/downloads/pistopiisi/Power-Point.htm (online test)
http://www.e-selides.gr/downloads/pistopiisi/Excel.htm (online test)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Mixanikos_HY στις Απρίλιος 25, 2008, 09:10:59 πμ
Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει συγκεκριμένη δομή εξέτασης (π.χ 9 θέματα εκ των οποίων τα 6?) στο μάθημα?
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: annaGeo77 στις Απρίλιος 25, 2008, 09:42:35 πμ
οι ερωτήσεις είναι 4 και απαντάνε υποχρεωτικά σε όλες τις ερωτήσεις (και τις 4)

ξέρει κανείς τη δομή των ενδοσχολικών εξετάσεων για το μάθημα "Ανάπτυξη Εφαρμογών" - Γ Λυκείου είναι:
- 6 από 9?
- 4 από 4?
- ή κάτι άλλο...?
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: annaGeo77 στις Απρίλιος 25, 2008, 06:59:08 μμ
Γνωρίζει κανένας τη δομή των θεμάτων των απολυτήριων εξετάσεων για το συγκεκριμένο μάθημα. Θα πρέπει να είναι:

- 9 ερωτήσεις και ο μαθητής επιλέγει 6
- 4 ερωτήσεις και ο μαθητής θα πρέπει να τις απαντήσει όλες
- ή κάτι άλλο

Τέλος, υπάρχει υποχρεωτικα σαφής καθορισμένος αριθμός ερωτήσεων θεωρίας και ερωτήσεων ανάπτυξης αλγορίθμων??

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον γνωρίζει και απαντήσει..
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: petrosp_13 στις Απρίλιος 26, 2008, 01:23:02 πμ
Αν εννοείς τις Πανελλαδικές εξετάσεις του μαθήματος της Τεχνολογικής, τότε σίγουρα δεν έχουν την δομή που αναφέρεις
Μπορείς να βρεις θέματα παλαιότερων ετών και θα καταλάβεις
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Teko στις Απρίλιος 26, 2008, 07:01:57 μμ
Η Ανάπτυξη Εφαρμογών είναι πανελλάδικώς εξεταζόμενο μάθημα και συνεπώς δεν εξετάζεται ενδοσχολικά...
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Teko στις Απρίλιος 30, 2008, 04:32:30 μμ
Το μάθημα είναι ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ εξεταζόμενο ... στο σχολείο σε ενδοσχολικό επίπεδο δεν εξέτάζεται!
Η επιτροπή που επιλέγει τα θέματα λοιπον (και όχι ο καθηγητής του σχολείου) βάζει 4 θέματα (δες παλιά θέματα πανελληνίων και θα καταλάβεις)

Σε ενδοσχολικό επίπεδο (αν είσαι πληροφορικός) εξετάσεις θα βάλεις στο (δυστυχώς ηλίθιο) μάθημα της Τεχνολογίας Επικοινωνιών (αν το κάνεις, στη Β' Λυκείου σε β ανάθεση). 4 θέματα που θα πρέπει να απαντηθούν και τα 4.

Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: flair στις Μάιος 03, 2008, 08:24:19 μμ
Για το μάθημα "Τεχνολογία Επικοινωνιών" επιτρέπονται θέματα τύπου σωστό/λάθος, αντιστοίχιση, κενά ή είναι αποκλειστικά ερωτήσεις ανάπτυξης;
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Teko στις Μάιος 04, 2008, 06:55:02 μμ
Ναι σαφώς και επιτρέπονται και τέτοιες ερωτήσεις. Βασικά το τεστ θα πρέπει να είναι ένα 'κράμα' από κλειστού και ανοικτού τύπου ερωτήσεις, την βαθμολογική βαρύτητα των οποίων θα καθορίζεις εσύ.

Αν θες μια ιδέα μπες και δες τα θέματα Πανελλήνιων. Ως το 2004 το συγκεκριμένο μάθημα ήταν πανελλαδικώς εξεταζόμενο. Νομίζω στο site του Υπεπθ υπάρχουν ακόμη τα θέματα.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: happiness στις Μάιος 05, 2008, 01:22:45 πμ
έτσι όπως τον είδα εγώ τον νόμο μου φαίνεται ότι οι 4 ερωτήσεις είναι κάτω όριο, όχι άνω. Δλδ μπορείς να βάλεις και περισσότερες εάν θες. Δεν ξέρω εάν υπάρχει άνω όριο. Μήπως κάποιος τα ξέρει καλύτερα τα πράματα;
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Wizard στις Μάιος 05, 2008, 09:51:26 μμ
Σωστά, δεν υπάρχει άνω όριο, μόνο κάτω όριο (τουλάχιστον 4 ερωτήσεις με όσα υποερωτήματα θες).
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: gkarak στις Μάιος 26, 2008, 10:24:47 μμ
οι ερωτήσεις είναι 4 και απαντάνε υποχρεωτικά σε όλες τις ερωτήσεις (και τις 4)

ξέρει κανείς τη δομή των ενδοσχολικών εξετάσεων για το μάθημα "Ανάπτυξη Εφαρμογών" - Γ Λυκείου είναι:
- 6 από 9?
- 4 από 4?
- ή κάτι άλλο...?

      Εχουμε και εμεις τέτοια περίπτωση που το μάθημα Ανάπτυξη Εφαρμογων εξετάζετε ενδοσχολικά (ο μαθητής έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας και θα δώσει όλα τα μαθήματα ενδοσχολικά. Ανήκει στην κατηγορία >67% φυσικώς αδύνατος και θα μπει σε κάποια σχολή με το 3% ( σε κάθε σχολή ένα 3% των θέσεων προορίζεται για τα παιδιά με προβλήματα υγείας).
Από όσο γνωρίζω τα θέματα έχουν την δομή των πανελληνίων, σαφώς προσαρμομένα στην ώρα (2 ώρες και όχι 3). Λιγότερα ερωτήματα δηλαδή.   
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: stelarasaek στις Μάιος 31, 2008, 04:52:06 μμ
Γνωριζει κανεις αν στο σημερινο θεμα πανελλαδικων ηταν υποχρεωτικη η χρηση συναρτησης?Εγω χρησιμοποιησα διαδικασια γιατι πουθενα δεν οριζε τι να χρησιμοποιησουμε.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: fzappa στις Μάιος 31, 2008, 05:01:59 μμ
Λογικα αναφέρεσαι στο 3ο Θεμα οπου ζητάει υποπρόγραμμα.
Γίνεται και με διαδικασία. Το θέμα είναι οτι λέει πως το υποπρόγραμμα που θα φτιαχτεί να επιστρέφει μια τιμή (την χρέωση) κάτι που είναι ο ορισμός της συνάρτησης...
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: stelarasaek στις Μάιος 31, 2008, 05:04:51 μμ
Το γνωριζω αυτο αλλα απτην στιγμη που δεν μου οριζε τι ακριβως θελει θεωρησα οτι δεν υπαρχει προβλημα.Πιστευεις οτι θα μου το παρουν για λαθος?
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Teko στις Μάιος 31, 2008, 09:29:49 μμ
Οχι δεν ειναι λάθος! Αποδεκτοί είναι και οι 2 τρόποι αρκεί την διαδικασία να την όρισες σωστά..
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: modistra στις Ιούνιος 03, 2008, 11:01:24 μμ
Έχει κανείς την ύλη για ανάπτυξη εφαρμογών για εσπερινά; οι πίνακες ήταν εντός ύλης;;;
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Teko στις Ιούνιος 03, 2008, 11:35:07 μμ
Δεν έχω την ύλη (μπες στο υπεπθ να δεις, μάλλον εκεί θα υπάρχει) αλλά οι πίνακες ΣΙΓΟΥΡΑ είναι μέσα στην υλη! Αν δεις τα θέματα θα δεις ότι υπάρχουν ασκήσεις από πίνακες..(και φέτος και κάθε χρόνο)
Από ότι νομίζω όμως τα υποπρογράμματα είναι εκτός..
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: vaios στις Ιούνιος 03, 2008, 11:45:59 μμ
Τα θέματα ήταν εντός ύλης και αρκετά βατά έτσι ώστε να μην ξεχωρίσει ο καλός απο τον άριστο μαθητή.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: fzappa στις Ιούνιος 04, 2008, 01:59:44 μμ
Το γνωριζω αυτο αλλα απτην στιγμη που δεν μου οριζε τι ακριβως θελει θεωρησα οτι δεν υπαρχει προβλημα.Πιστευεις οτι θα μου το παρουν για λαθος?

Stelara εύχομαι να μην σου το πάρουν ως λάθος.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: olg@ στις Ιούνιος 04, 2008, 03:45:07 μμ
Το γνωριζω αυτο αλλα απτην στιγμη που δεν μου οριζε τι ακριβως θελει θεωρησα οτι δεν υπαρχει προβλημα.Πιστευεις οτι θα μου το παρουν για λαθος?

Υπάρχει διευκρήνηση που λέει ότι και οι δύο τρόποι (συνάρτηση-διαδικασία) λαμβάνονται σωστοί.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: katerina83 στις Ιούλιος 08, 2008, 01:42:18 μμ
Καλησπέρα σε όλους τους πληροφορικούς  :)

Θα διδάξω για πρώτη φορά το μάθημα Ανάπτυξη εφαρμογών της τρίτης Λυκείου και θα ήθελα βοήθεια και συμβουλές απο τα παδιά που το έχουν ήδη διδάξει ήδη.  Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το μάθημα αυτό και δεν κατέχω την ύλη του!

Απο οτι είδα η ύλη περιλαμβάνει τα κεφάλαια απο 1 εώς το 10 (εξαιρουμένου του 5)

Να περάσω κατευθείαν στις απορίες μου:

-Τα κεφάλαια 1 - 6  απο οτι είδα είναι καθαρά θεωρητικά.
Υπάρχουν άλλα κεφάλαια τα οποία είναι καθαρά θεωρητικά? (π.χ. το 4?)

-Ποιά κεφάλαια θεωρούνται οτι έχουν την μεγαλύτερη βαρύτητα? (τα κεφάλαια των ασκήσεων)

-Γενικά αν μπορούσε να κάποιος να αναφέρει επιγραμματικά την άποψη του για κάθε κεφάλαιο με βάση την εμπειρία που έχει αποκομμίσει τόσα χρόνια. Μια μικρή περιγραφούλα.

-Έχετε να μου προτείνετε κάποιο καλό βοήθημα απο το οποίο θα μπορώ να διαβάζω παράλληλα και να μελετάω ασκήσεις απο εκεί?

-Κάποιες χρήσιμες ιστοσελίδες με υλικό για το μάθημα?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια σας. Έχω πελαγώσει και με έχει φάει το άγχος  :o
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: corina στις Ιούλιος 08, 2008, 02:38:04 μμ
1ο κεφαλαιο καθαρά θεωρητικό
2ο κεφάλαιο ουσιαστικά διδάσκεται μαζι με τα 7ο και  8ο
3ο κεφαλαιο ουσιαστικά διδάσκεται μαζι με το 9ο, θεωρητικό αλλά και προσοχή σε θεωρητικές ασκήσεις με στοιβα και ουρά και sos 3.6 ,3.7 τα οποία πρέπει να γίνουν αφου κάνεις τος πίνακες (4ο Θέμα)
4ο κεφαλαιο καθαρά θεωρητικό
6ο κεφαλαιο καθαρά θεωρητικό
10ο κεφάλαιο sosara

γενικά η σειρα του βιβλίου είναι ασε......
στο παιδαγωγικό ινστιτούτο μπορείς να κατεβάσεις το βιβλίο του καθηγητή το οποίο έχει και τις λύσεις των ασκήσεων και τεστάκια θεωρίας
υπάρχει και site με την γλωσομάθεια οπου φτιάχνεις προγραμματάκια σε γλώσσα
στο υπεπθ μπορείς να κατεβάσεις και να δεις τα παλιά θέματα
αλλα τέστ έχει και το ορόσημο στο site του
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Vasi στις Ιούλιος 08, 2008, 09:52:53 μμ
Στην σελίδα:

http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/aepp/aepp.htm

θα βρεις αρκετό υλικό που θα σε βοηθήσει.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: olg@ στις Ιούλιος 08, 2008, 10:09:57 μμ
Ήμουν και εγώ πέρσι στην ίδια κατάσταση πανικού. Τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται :)
Για αρχή θα σου πρότεινα να διαβάσεις όλη την ύλη του βιβλίου. Από εκεί θα βγάλεις εσύ μια σειρά που σε βολεύει.
Πολλά πράγματα στο βιβλίο, θα διαπιστώσεις ότι επαναλαμβάνονται σε διαφορετικά κεφάλαια.
Από εκεί και πέρα εμένα με βοήθησε πολύ το βοήθημα του μαθήματος, από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος, το βιβλίο του Φ. Λαζαρίνη.
Τα λέει απλά και κατανοητά και έχει και πολλές ασκήσεις, παραδείγματα. Ανεβαίνοντας σε βαθμό δυσκολίας, είναι ωραίο και του Α. Βερνάρδου και Λ. Μπότσαρη, από τις εκδόσεις Ζήτη, με ασκήσεις με αυξημένο βαθμό δυσκολίας.
Κατέβασε και τα θέματα όλων των πανελληνίων από το 2000 εως τώρα, για να δεις που κυμαίνονται τα θέματα.
Τέλος υπάρχει ένα πολύ καλό forum που οι άνθρωποι αγαπάνε πολύ αυτό που κάνουν και κάνουν καταπληκτική δουλειά. Εκεί θα βρεις πάρα πολλά πράγματα.
http://users.sch.gr/alkisg/tosteki/index.php
Εμένα όλα αυτά με βοήθησαν πολύ. Αλλά θέλει διάβασμα :-\ Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για πανελλήνιες.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: ptsiotakis στις Ιούλιος 19, 2008, 05:39:45 μμ

Εκτός από την ιστοσελίδα μου http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/
είμαι και προσωπικά στη διάθεσή σου.

Με εκτίμηση,

Τσιωτάκης Παναγιώτης
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: ptsiotakis στις Ιούλιος 19, 2008, 05:44:04 μμ
Είναι σαφές από τη φιλοσοφία του βιβλίου (αλλά και τους ορισμούς) ότι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος να επιστρέψει τιμές μια συνάρτηση είναι μέσω του ονόματός της και φυσικά θα είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ τιμή.

Συνεπώς, φυσικά και μπορεί να αλλάζουν τιμές οι τυπικές παράμετροι εντός της συνάρτησης, αλλά ΔΕΝ θα μεταβιβάσουν τις τιμές τους στο τμήμα προγράμματος που την κάλεσε.

Όποιος βάζει τέτοια θέματα:
1. Είναι άσχετος
      Ή
2. Θέλει να εξετάσει αν ο μαθητής (ή οι καθηγητές) έχουν κατανοήσει τη λειτουργία της συνάρτησης.

Με εκτίμηση, Τσιωτάκης Παναγιώτης
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: ptsiotakis στις Ιούλιος 19, 2008, 05:45:51 μμ
Ή με το λογισμικό eclipsecrossword :     http://www.eclipsecrossword.com/

Π.χ. http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/aepp/aepp_stk_ch1a.html

Με εκτίμηση, Τσιωτάκης Παναγιώτης
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Miss Elenious στις Ιούλιος 19, 2008, 07:17:28 μμ
Το κατεβασα και εφτιαξα κανα δυο σταυρολεξα. Πολυ χρησιμο και για την ειδικοτητα μου, Αγγλικα. Ευχαριστω
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: taba-co στις Σεπτέμβριος 10, 2008, 05:59:26 μμ
Χαιρετώ τους συναδέλφους της Πληροφορικής,
Θα ήθελα εάν κάποιος συνάδελφος έχει διδάξει το συγκεκριμένο μάθημα της Γ' Λυκείου να μου προτείνει κάποιο καλό βοήθημα.
Είναι η πρώτη χρονιά που ανέλαβα την διδασκαλία του, σε φροντ. μέσης εκπ/σης και θέλω να οργανωθώ λιγάκι.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Dejavu στις Σεπτέμβριος 10, 2008, 06:56:44 μμ
Χαιρετώ τους συναδέλφους της Πληροφορικής,
Θα ήθελα εάν κάποιος συνάδελφος έχει διδάξει το συγκεκριμένο μάθημα της Γ' Λυκείου να μου προτείνει κάποιο καλό βοήθημα.
Είναι η πρώτη χρονιά που ανέλαβα την διδασκαλία του, σε φροντ. μέσης εκπ/σης και θέλω να οργανωθώ λιγάκι.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γειά σου συνάδελφε. Δες εδώ http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=7200.0  (http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=7200.0)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: miss_pc στις Σεπτέμβριος 11, 2008, 01:40:30 πμ
Τα βιβλία του κυρίου Τσιωτάκη καθώς και του Λαζαρίνη είναι πολύ καλά!
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: taba-co στις Σεπτέμβριος 11, 2008, 09:05:55 πμ
Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ πραγματικά για την πολύτιμη βοήθεια που μου δώσατε.
Θα ήθελα, εάν σας είναι εύκολο, να μου στείλετε και τα isbn των βιβλίων - Τσιωτάκη και Λαζαρίνη - ανίστοιχα.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: olg@ στις Σεπτέμβριος 11, 2008, 11:29:00 πμ
Τσιωτάκης -> ISBN: 978-960-449-670-9 και η προσωπική του σελίδα: http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/aepp/aepp.htm
Λαζαρίνης -> ISBN: 960-209-697-7
Ρίξε και εδώ μια ματιά, θα βρεις πολλές απαντήσεις στις απορίες σου
http://users.sch.gr/alkisg/tosteki/index.php
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: ferari στις Σεπτέμβριος 12, 2008, 05:43:16 μμ
Αν κάποια παιδιά έχουν επιλέξει στην πρώτη λυκείου το παραπάνω μάθημα μπορούν και στην β και στην γ να το διδαχθούν?
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: ptsiotakis στις Σεπτέμβριος 14, 2008, 08:47:27 πμ
Το μάθημα, θα το πάρουν 2 φορές:
1) Στην Α
2) Στη Β ή στη Γ

Βέβαια αν το πάρουν στην Α και στη Β, μπορούν στη Γ να πάρουν ΑΛΛΟ μάθημα: Πολυμέσα-Δίκτυα
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Dr_Michael στις Σεπτέμβριος 17, 2008, 05:44:09 μμ
Εκτός από αυτές τις εξαιρετικές σημειώσεις:
http://users.sch.gr/kusman/TEXNOLOGIA.htm
Έχει κανείς άλλο υλικό για το μάθημα Τεχνολογία Επικοινωνιών Β Λυκείου;
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: luojo στις Οκτώβριος 06, 2008, 09:56:54 μμ
Είναι η πρώτη μου χρονιά φέτος σε λύκειο.
Θα ήθελα να με διαφωτίσετε για το εξεταζόμενο μάθημα της πληροφορικής στις πανελλήνιες.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής :

1) Η ύλη απο το βιβλίο πρέπει να διδαχθεί ολόκληρη ή κάποια κεφάλαια μένουν απ' έξω?
2) Σε ποιά κεφάλαια πρέπει να επικεντρωθώ περισσότερο?
3) Υπάρχουν παραδοσιακά SOS τα οποία πρέπει να δώσω μεγαλύτερη προσοχή?

Ευχαριστώ για τις όποιες απαντήσεις.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: olg@ στις Οκτώβριος 06, 2008, 10:11:06 μμ
Αν κάνεις μια "βόλτα" στο forum θα βρεις υλικό, για αρχή δες εδώ
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=7200.0
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=3611.0
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: walkleon στις Οκτώβριος 06, 2008, 10:16:01 μμ
Την ύλη μπορείς να τη δείς απο εδώ: http://www.esos.gr/82/deyterovathmia/exetastea-yli-25-9-2008.htm
Τα πιο "δυνατά" κεφάλαια ειναι το 2 και το 3.Σε όλα όμως πρέπει να δώσεις βάση γιατί είναι παννελαδικώς εξεταζόμενο μάθημα.
Καλή τύχη φίλε  ;)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: corina στις Οκτώβριος 06, 2008, 10:42:55 μμ
1o, 7o με αρχή 2ou ασκήσεις δομής ακολουθίας, 6ο(καθαρά θεωρητικο) (συνεχίζεις τις άλλες ασκήσεις),δομή επιλογής από το 2ο (συνέχεια) 8ο (το πρώτο μισό), δομή επανάληψης από το 2ο (τέλος) 8ο (το άλλο μισό), κατάτον Ιανουάριο μπαίνεις Πίνακες από το 3ο και το 9ο (κάνεις πρώτα μονοδιάστατους και μετά δισδιάστατους), 4.1 και 4.2 (συνεχίζεις ασκήσεις....)τέλη φεβρουαρίου υποπρογράμματα 10ο
κοίτα τα θέματα στο www.ypepth.gr
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: dpa2006 στις Οκτώβριος 06, 2008, 11:40:44 μμ
μερικα χρησιμα λινκ
http://ptsiotakis.blogspot.com/
http://ptsiotakis.atspace.com/
http://www.algorithmoi.gr/my_pages/sygrafeis.htm
http://users.sch.gr/alkisg/tosteki/
καλη χρονια. :)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: luojo στις Οκτώβριος 06, 2008, 11:58:00 μμ
Ευχαριστω παιδια.
Ευχαριστω καρντασι μου, φιλια πολλα επισκεπτη  :)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: luojo στις Οκτώβριος 09, 2008, 05:04:16 μμ
Τα κεφαλαια 11,12,13,14 ειναι εκτος υλης ετσι?
Ποια  κεφαλαια ειναι μεσα στην υλη?
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: fzappa στις Οκτώβριος 09, 2008, 05:44:42 μμ
1,2,3 μέχρι 3.7, 4 μέχρι 4.2, 6, 7, 8, 9 και 10 μέχρι 10.5.3

Νομίζω αυτά. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποια-ος
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: luojo στις Οκτώβριος 09, 2008, 08:58:21 μμ
Αυτα ειναι εχεις απολυτο δικιο.
Βρηκα την υλη μολις τωρα σε ενα αρθρο της ηλεκτρονικης ελευθεροτυπιας.
Το βιβλιο εχει αλλαξει?
Προσεξα οτι σε μερικα κεφαλαια δεν υπαρχουν καποια υποκεφαλαια.
Αν υπαρχει νεο μπορω να το προμηθευτω απο καποιο βιβλιοπωλειο?
Να σημειωθει οτι χρησιμοποιω το βιβλιο μαθητη.
Δεν μου εχει δωθει κατι αλλο.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: maria_ στις Οκτώβριος 09, 2008, 09:17:04 μμ
Βασικά πάρε και κάποιο βοήθημα να δεις ασκήσεις πανελληνίων και να πάρεις ιδέες για τη μορφή των ασκήσεων επειδή το βιβλίο μαθητή δεν έχει ασκήσεις. 
Θέλει δουλίτσα. Δώσε έμφαση στο 2ο να καταλάβουν τις έννοιες καλά και να μάθουν να δουλεύουν με αυτές. Από τη στιγμή που θα μπουν στον τρόπο σκέψης όλα τα άλλα θα τσουλήσουν.
Και μην ανησυχείς το μάθημα είναι τέτοιο που οι επόμενες ασκήσεις βασίζονται στις γνώσεις των προηγούμενων. Γι αυτό επέμενε και εξέταζε θεωρία και προηγούμενων κεφαλαίων γιατί αυτή ξεχνάνε.
 Πάντως κάποια στιγμή τα επόμενα κεφάλαια ξαναλένε τα προηγούμενα.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: ferari στις Οκτώβριος 20, 2008, 11:35:03 μμ
Μπορούν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου να δηλώσουν Πολυμέσα Δίκτυα ως μάθημα επιλογής ή πρέπει να τηρούνται κάποιες προυποθέσεις?
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: happiness στις Οκτώβριος 21, 2008, 04:49:54 μμ
Εδώ  (http://www.ypepth.gr/docs/w_p_eniaioy_lykeioy_2005_070906.doc) δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος περιορισμός. Συνήθως το "πολυμέσα δίκτυα" είναι το μάθημα πληροφορικής που γίνεται για τα παιδιά που έχουν ήδη επιλέξει "εφαρμογές πληροφορικής" στην Α και Β τάξη.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: mouki στις Οκτώβριος 10, 2009, 11:36:54 μμ
Συνάδελφοι ΠΕ19-20 ζητώ βοήθεια για τη διδασκαλία του μαθήματος "Εφαρμογές Πληροφορικής-Υπολογιστών" στην Α & Β Λυκείου.

Ανέλαβα από ένα τμήμα στην Α & στη Β. Συνάδελφος παλαιότερος στο σχολείο μου λέει δεν διδάσκει το σχολικό βιβλίο. Εγώ δεν έχω εμπειρία και έχω πελαγώσει. Κάνει ύλη ecdl ή διδάσκει τη Γλωσσομάθεια στη Β Λυκείου.

Όσοι από σας διδάσκετε, μπορείτε να με διαφωτίσετε? Τα παιδιά στην Α έχουν βαρεθεί τόσα χρόνια να διδάσκονται Word? Βγαίνει η χρονιά διδάσκοντας π.χ. excel? Εσείς τι λέτε? Τι έχετε ακούσει από συναδέλφους του Λυκείου?

Τι κακό και αυτό? Νόμιζα στο Λύκειο γίνεται σοβαρή δουλειά? Είναι δυνατόν να πρέπει μόνος μου να αποφασίσω τί θα διδάξω? Τόσο καιρό σκεστόμουνα "πώς", όχι "τί"...

Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω σε απαντήσεις σας άμεσα... Ο χρόνος με πιέζει! Τη Δευτέρα μπαίνω για μάθημα!!!
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: mixafr στις Οκτώβριος 11, 2009, 08:34:47 μμ
Ρίξε μια ματιά στο http://www.tosteki.tk (http://www.tosteki.tk)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: happiness στις Οκτώβριος 12, 2009, 01:31:38 μμ
Τι κακό και αυτό? Νόμιζα στο Λύκειο γίνεται σοβαρή δουλειά? Είναι δυνατόν να πρέπει μόνος μου να αποφασίσω τί θα διδάξω? Τόσο καιρό σκεστόμουνα "πώς", όχι "τί"...

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑ!!!!  ;D ;D ;D ;D ;D

Σε καλό σου βρε mouki ... μ' έκανες και γέλασα. χιχι .


Λοιπόν... κάτσε τώρα που σκούπισα τα δάκρυά μου να σου απαντήσω και στις ερωτήσεις σου.
Τα παιδιά στο γυμνάσιο (απ ' όσο ξέρω) κάνουν στην Α' κομμάτια υπολογιστή και περιφερειακά κτλ, στην Β' Word κτλ και στην Γ' γλωσσομάθεια.
Εάν αποφασίσεις να ακολουθήσεις το βιβλίο , στην Α' λυκείου θεωρητικά πρέπει να κάνεις τα πρώτα κεφάλαια (δεν θυμάμαι ποια ακριβώς, κοίτα στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο). Δεν μπορώ να πω ότι το βρήκα πολύ άσχημο στα πρώτα κεφάλαια, αλλά κάποιες από τις πληροφορίες που έχει τις βρίσκω too much για τα παιδιά της Α'. Εμένα πχ μου πήρε αρκετά μαθήματα μόνο και μόνο για να κατανοήσουν λίγο το δυαδικό σύστημα και τις πράξεις του (έφτασα μέχρι συμπλήρωμα ως προς ένα), αλλά επέμενα γιατί το δυαδικό είναι βασικό στοιχείο για την κατανόηση της λειτουργίας του υπολογιστή. Αυτά τα έκανα στην τάξη κανονικά με πίνακα. Στην συνέχεια έχει τα περιφερειακά του υπολογιστή στα οποία δεν δυσκολεύονται γιατί τα έχουν ξανακάνει, αλλά έχει κάποιες πληροφορίες παραπάνω σχετικά με το πως λειτουργούν (εδώ μπορείς να προσθέσεις και συ ότι νομίζεις χρήσιμο). Εδώ τους έδειχνα διαφάνιες που είχα ετοιμάσει και τους έλεγα και τι θα διαβάσουν από το βιβλίο. Δεν απαιτούσα ποτέ αποστήθιση αλλά έκανα στοιχειώδη εξέταση στο επόμενο μάθημα. Στην συνέχεια τους έκανα μερικές ασκήσεις εκμάθησης word. Το τμήμα της Α΄ που είχα ήταν αρκετά καλό από άποψη παιδιών και επιπέδου.

Στην Β' θεωρητικά πρέπει να κάνεις τα υπόλοιπα κεφάλαια του βιβλίου. Εδώ όμως τίθεται ένα θέμα. Δεν έχουν παρακολουθήσει όλα τα παιδιά της Β' την πληροφορική της Α', οπότε μερικά παιδιά είναι στο μηδέν (δόξα να'χει το υπουργείο και τα φοβερά του προγράμματα σπουδών!). Εάν πέσεις σε ανομοιογενές τμήμα...την πάτησες. Εγώ στα τμήματα Β' που είχα έκανα ασκήσεις εκμάθησης word και powerpoint, αλλά όχι μόνο λόγω ανομοιογένειας, αλλά και επειδή γενικά δεν είχαν καλό επίπεδο και γνωστικό και στους υπολογιστές συγκεκριμένα. Η γλωσσομάθεια έιναι μία καλή εναλλακτική εάν την τραβάει το τμήμα και εάν την ξέρεις (εγώ πχ δεν την έχω κάνει ποτέ και δεν την ξέρω ούτε η ίδια). Την έκανε ο παλιότερος συνάδελφος ειδικά σε τμήματα που τα παιδιά ήταν όλα της τεχνολογικής, διότι τους βοηθάει για το πανελλήνιο της Γ' λυκείου.

Κατά τ' άλλα...wellcome to the jungle! Αυτό που κατάλαβες (ότι εσύ αποφασίζεις τι θα διδάξεις και ουσιαστικά φτιάχνεις το μάθημα εκ του μηδενός) ... καλά το κατάλαβες. Έτσι είναι. Εγώ κάθε απόγευμα αφιέρωνα 3-4 ώρες για να φτιάξω τις διαφάνειες και τις ασκήσεις της επόμενης ημέρας. Η παιδαγωγική τους αξία είναι μάλλον αμφίβολη (αυτά που λένε για στόχους, έλεγχο προόδου, αξιολόγηση κτλ) καθώς είμαι και άσχετα με το παιδαγωγικό κομμάτι της δουλειάς  ;D. Ήταν και εμένα η πρώτη μου κρούση σε αυτά τα μαθήματα και πρέπει να ομολογήσω ότι ειδικά στην Β' κατέληξα να φτύνω αίμα γιατί το ecdl-like μάθημα είναι βαρετό για τα παιδιά (και κυρίως για μένα  :( ), δεν απευθύνεται εξίσου σε όλους διότι κάποιοι δεν ξέρουν να πιάσουν ούτε το ποντίκι και κάποιοι είναι άνετοι με την χρήση του HY, και όταν μπαίνεις στο εργαστήριο έχεις πάντα την ατέρμονη μάχη με το casual broswing.
Καλή τύχη
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: mouki στις Οκτώβριος 14, 2009, 11:20:16 πμ
Καταρχας, ευχαριστω πολύ για τις απαντησεις!

Κατα δευτερις, δεν μπορω να πω τιποτα! Μονο, ελεος!!!

Δεν μπορω να καταλαβω ποιος φταιει. Οι καθηγητες, τα παιδια? Εμεις, οι προηγουμενοι συναδελφοι, τα μαθαμε ετσι? Μα, να χτυπιουνται γιατι θα κανουμε μαθημα και δεν θα μπουμε στο internet? Καθε φορα που ανοιγουν το στομα τους ρωτανε: Δλδ, κυρία, φετος δεν θα μπαινουμε στο internet? Και να η μουρη μεχρι το πατωμα.

Τεσπα, πρωτες μερες ειναι και μου εχει κακοπεσει! Για το τι θα διδαξω βεβαια ακομα δεν πηρα καμια αποφαση. Αλλα σιγουρα δεν θελω να ειμαι αυτη που περυσι δεν τους εκανε τπτ και τους αφηνε στο facebook και το youtube.

Θα επανελθω με περισοοτερες αποριες..
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: happiness στις Οκτώβριος 14, 2009, 12:49:39 μμ


Δεν μπορω να καταλαβω ποιος φταιει. Οι καθηγητες, τα παιδια? Εμεις, οι προηγουμενοι συναδελφοι, τα μαθαμε ετσι? Μα, να χτυπιουνται γιατι θα κανουμε μαθημα και δεν θα μπουμε στο internet? Καθε φορα που ανοιγουν το στομα τους ρωτανε: Δλδ, κυρία, φετος δεν θα μπαινουμε στο internet? Και να η μουρη μεχρι το πατωμα.

Είναι συνδιασμός παραγόντων. Κατά την γνώμη μου ο σημαντικότερος παράγοντας έιναι ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένο το μάθημα , καθώς και το καθεστώς των "μαθημάτων επιλογής". Που μόνο μάθημα "επιλογής" δεν είναι καθώς είναι το μόνο για το οποίο διατίθεται 1ον στοιχειώδης υλικοτεχνική υποδομή (εργαστήριο υπολογιστών) και 2ον πληθώρα καθηγητών. Οπότε...κουτσοί στραβοί στον άγιο πληροφορικάριο  ;D
Επίσης το γεγονός ότι το μάθημα "εκτείνεται" σε 2 σχολικές χρονιές, τις οποίες όμως δεν παρακολουθούν εξίσου όλα τα παιδιά, οδηγεί στις ανομοιογενείς τάξεις που σου είπα.
Ανακάτεψέ τα όλα αυτά με την απουσία βαρύτητας του βαθμού του μαθήματος , και έχεις μία ωραιότατη σούπα από μπάχαλο.*

Σε αυτή την ωραία κατάσταση, ήρθαν και κάποιο "καλοί" συνάδελφοι , και αποφάσισαν ότι το μάθημα είναι internet cafe (χωρίς τους καφέδες) και έθεσαν ένα καταστροφικό προηγούμενο για εμάς τους υπόλοιπους τόσο στην συνείδηση των παιδιών, όσο και των συναδέλφων των άλλων ειδικοτήτων. Ειδικά εάν ο προηγούμενος από εσένα στο σχολείο ήταν αυτής της "σχολής", τότε πρέπει πραγματικά να δώσεις μάχη με τα παιδιά. Προσωπικά το βίωσα αυτό πολύ έντονα με την Β' λυκείου (που προανέφερα) και ήταν ένα από τα θέματα που μου δημιούργησαν μεγάλο εκνευρισμό και απογοήτευση, διότι τα παιδιά έρχοταν σχεδόν με ΑΠΑΙΤΗΣΗ να μην γίνει μάθημα (καλά, για την Γ' λυκείου δεν το συζητάω...εκεί ήταν τόσο δεδομένο όσο το οξυγόνο που αναπνέουμε).


* Πράγμα που μου θυμίζει...που να δεις τι γκρίνια θα φας έτσι κι αποφασίσεις πως το εύρος τιμών των βαθμών ΔΕΝ περιλαμβάνει μόνο το 20.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: laz_edu στις Νοέμβριος 01, 2009, 09:24:33 μμ
Καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα που δυσκολεύομαι να λύσω:

Έστω η συνάρτηση P(n)={1, αν n=1 ή n=πρώτος, 0 αλλιώς}, όπου n=0, 1, 2, …, 15. Δώστε για τη συνάρτηση αυτή  τη λογική συνάρτηση και το αντίστοιχο κύκλωμα.Το κύκλωμα θα παίρνει ως είσοδο τη δυαδική αναπαράσταση του αριθμού (τέσσερα δυαδικά ψηφία).

Είναι άσκηση για την οποία παλεύουμε με την κουμπάρα μου (που φοιτά σε τμήμα της πληροφορικής) εδώ και μια εβδομάδα.  Εγώ είμαι φιλόλογος αλλά γενικώς ασχολούμαι με μαθηματικά, αυτή η άσκηση, όμως, νιώθω ότι ξεφεύγει.. Ίσως απλώς να μην έχω σωστό προσανατολισμό. Καταφέρνω να βγάλω συνάρτηση που δίνει 1 για τους πρώτους αριθμούς, άλλη συνάρτηση που δίνει 0 για τους υπόλοιπους, αλλά δε μπορώ να βγάλω συνάρτηση που να τα δίνει ταυτόχρονα! Με δεδομένο ότι πρέπει στο κύκλωμα που τελικά θα φτιάξω να έχω μόνο μία έξοδο... κάτι δεν πάει καλά.

Θα ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων αν μπορούσε κάποιος να βοηθήσει.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: nik_osa στις Νοέμβριος 02, 2009, 08:59:33 πμ
Αν και έχουν περάσει χρόνια που ασχολήθηκα με κάτι τέτοιο, αυτό πρέπει να είναι αυτό που ζητείται.
Η συνάρτηση εξόδου είναι η X=A'D + A'B'C + B'CD + BC'D   , οπότε το κύκλωμα είναι αυτό στην εικόνα.

:)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: root στις Νοέμβριος 02, 2009, 09:38:25 πμ
Κάνεις τον πίνακα αληθείας γιαυτη τη συνάρτηση:
Οι πρώτοι αριθμοί μεταξύ του 0-15 είναι: 2, 3, 5, 7, 11 και 13. Σε αυτές τις περιπτώσεις, καθως επίσης και στο 1, η εξοδος του κυκλώματός σου θα είναι 1(από την εκφώνηση).


Α Β C D|X
0 0 0 0|0
0 0 0 1|1
0 0 1 0|1
0 0 1 1|1
0 1 0 0|0
0 1 0 1|1
0 1 1 0|0
0 1 1 1|1
1 0 0 0|0
1 0 0 1|0
1 0 1 0|0
1 0 1 1|1
1 1 0 0|0
1 1 0 1|1
1 1 1 0|0
1 1 1 1|0

Μετά (αν θέλεις) την απλοποιείς με χάρτη Karnaugh (Καρνώ) και παίρνεις την τελική λογική συνάρτηση.Κατόπιν είναι ευκολο να την σχεδιάσεις.
Αν χρειαστείς βοήθεια στον Καρνώ ή στη σχεδίαση του κυκλώματος στείλε μου pm.

Η λύση είναι αυτή που γράφει ο nik_osa.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: laz_edu στις Νοέμβριος 02, 2009, 02:36:57 μμ
Πω, πω, τελικά απλό ήταν!! Χίλια ευχαριστώ, πραγματικά δεν έχω λόγια. Να'στε καλά!
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Νοέμβριος 26, 2009, 07:48:12 μμ
help

Έχω όλες τις τάξεις του Λυκείου!

Ά : 2 ώρες "εφαρμογές Πληροφορικής"
Β':  2 ώρες "εφαρμογές Πληροφορικής"  &
     2 ώρες "Τεχνολογία Επικοινωνιών" *
Γ':  2 ώρες "Ανάπτυξη εφαρμογών"

* αυτό το μάθημα ισχύει;;; Δεν βρήκα ούτε βιβλίο στην Βιβλιοθήκη αλλά ούτε και στο pi shcools
http://www.pi-schools.gr/content/index.php?lesson_id=1&ep=228

και στο πρόγραμμα έχω 4 ώρες τη Β λυκείου , είναι λογικό ???
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: tsompev στις Νοέμβριος 26, 2009, 09:59:54 μμ
Δυστυχώς ισχύει, το συγκεκριμένο βιβλίο γράφτηκε το 1991 από τον Mark Sanders και μεταφράστηκε μάλλον το 1993. Είναι άθλιο αφού είναι πολύ παλιό.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Νοέμβριος 26, 2009, 10:03:46 μμ
Δυστυχώς ισχύει, το συγκεκριμένο βιβλίο γράφτηκε το 1991 από τον Mark Sanders και μεταφράστηκε μάλλον το 1993. Είναι άθλιο αφού είναι πολύ παλιό.

α κατάλαβα  :-\

Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Νοέμβριος 28, 2009, 10:10:39 μμ
θα ήθελα το βιβλίο καθηγητή του συγκεκριμένου μαθήματος!

(Το χω βρει σε 2 link μέχρι τώρα , αλλά σε μερικά σημεία εμφανίζει κινέζικα (%^&**@) )

ευχαριστώ

Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: nik_osa στις Νοέμβριος 29, 2009, 11:42:00 πμ
Αννέτα δεν μας είπες από που τα βρήκες τα "χαλασμένα".
Εγώ το είχα κατεβάσει από το λινκ αυτό και όσο το έχω "ξεφυλλίσει" δεν έχω δει κάτι παράξενο:

http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/aepp/aepp_book.htm

Cheers!
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Νοέμβριος 29, 2009, 11:52:19 πμ
Αννέτα δεν μας είπες από που τα βρήκες τα "χαλασμένα".
Εγώ το είχα κατεβάσει από το λινκ αυτό και όσο το έχω "ξεφυλλίσει" δεν έχω δει κάτι παράξενο:

http://users.kor.sch.gr/ptsiotakis/aepp/aepp_book.htm

Cheers!

στο link που έδωσες
π.χ. κεφάλαιο 2ο , από την 15 σελίδα του pdf (ή αλλιώς σελ. 54 του βιβλίου) κοίτα στις δραστηριότες ....
( Αλγόριθμος "*%$#@",   
   Εκτύπωσε "*&^%!ΟΑ" )
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Νοέμβριος 29, 2009, 04:13:33 μμ
Σαν νέα καθηγήτρια κ εγώ, σ'αυτό το τοσο σημαντικό μάθημα Πανελληνιών, έχω πελαγώσει!

Έκανα το λάθος κ άκουσα έναν φίλο συνάδελφο που μου απέκλεισε όλα τ''αλλα βιβλία, κ αγόρασα το βιβλίο των : Αντωνάκου, Βογιατζή, Καραγεώργο . . .κλπ. ,εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα"!
Αλλά είναι πολύ δύσκολο κατά τη γνώμη μου.Το έχετε υπόψη σας;;;

Αύριο λέω να πάω ν αγοράσω του Λαζαρίνη, αφού απ ότι κατάλαβα οι πιο πολλοί αυτό προτείνουν!

 ???
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: abla στις Νοέμβριος 29, 2009, 04:30:13 μμ
Μια πρόταση πριν σου πω ποια χρησιμοποιώ εγώ: Θα πας σε ένα βιβλιοπωλείο, θα ξεφυλλίσσεις όλα τα βιβλία και θα δεις ποιο ταιριάζει σε εσένα
Λοιπόν εγώ χρησιμοποιώ τα βιβλία του κου Τσιωτάκη (2 τόμοι) και ένα άλλο από τις εκδόσεις Γκιούρδα που το έχουν γράψει οι κύριοι Δημήτριος και Κωνσταντίνος Γιαννελής. Έχω και άλλα βιβλία αλλά αυτά χρησιμοποιώ και θα σου πω τους λόγους
Τα βιβλία του κου Τσιωτάκη έχουν πολλές ερωτήσεις θεωρίας, ερωτήσεις κρίσεως, σωστού λάθους, κτλ. Κατά την γνώμη μου όμως (και συγγώμη κιόλας γιατί σας εκτιμώ πάρα πολύ. Έχετε μοχθήσει γι αυτά τα βιβλία και είστε ενεργός σε διάφορα forum όπως εδώ και στο Στέκι) τα βιβλία του κου Τσιωτάκη δεν έχουν πολές ασκήσεις. Έχουμε φτάσει στο σημείο οι ασκήσεις να έχουν τυποποιηθεί κάπως και να κάνουμε συνέχεια τις ίδιες και τις ίδιες με μικρές διαφορές χρόνο με τον χρόνο
Το δεύτερο βιβλίο που σου πρότεινα έχει μόνο ασκήσεις αλλά είναι 650 σελίδες. Μπορείς να βρεις εκεί μεγαλύτερη ποικιλία ασκήσεων.
Καλό είναι να έχεις και τα δύο. Και ένα συν στα βιβλία του κου Τσιωτάκη: είναι πιο καινούρια με ότι αυτό συνεπάγεται....
Αυτά και ελπίζω να σε βοήθησα
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: michalis στις Νοέμβριος 29, 2009, 05:58:55 μμ
εγώ προτείνω και το βιβλίο  του Ντζιού (http://www.savalas.gr/books3.php?syggra=1&author3=71&onoma=%CA.%20%CD%D4%C6%C9%CF%D3-%C9.%CA%CF%D8%C9%CD%C7%D3)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: nik_osa στις Νοέμβριος 29, 2009, 07:33:43 μμ
Στο συνημμένο διόρθωσα τα κινέζικα σε αυτό το κεφάλαιο.
 ;)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Νοέμβριος 29, 2009, 07:54:45 μμ
Στο συνημμένο διόρθωσα τα κινέζικα σε αυτό το κεφάλαιο.
 ;)

Μπήκες στον κόπο να μου το διορθώσεις;
Τι να πώ; Σε υπέρ ευχαριστώ  :-*

(Κ αν έχεις καμιά ιδέα, παρατήρηση για τη διδασκαλεία του μαθήματος δεκτή ;) )
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: psych@ra στις Νοέμβριος 30, 2009, 08:10:20 πμ
Αύριο λέω να πάω ν αγοράσω του Λαζαρίνη, αφού απ ότι κατάλαβα οι πιο πολλοί αυτό προτείνουν!
Τον είχα καθηγητή  ;D
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Νοέμβριος 30, 2009, 12:34:08 μμ
Αύριο λέω να πάω ν αγοράσω του Λαζαρίνη, αφού απ ότι κατάλαβα οι πιο πολλοί αυτό προτείνουν!
Τον είχα καθηγητή  ;D

Και. . .;
Γιατί γελάς  ???
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: psych@ra στις Νοέμβριος 30, 2009, 06:18:58 μμ
Άστο, δε θέλω να σχολιάσω δημόσια
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Νοέμβριος 30, 2009, 08:05:52 μμ
Άστο, δε θέλω να σχολιάσω δημόσια

κ πάνω που ετοιμαζόμουν να πάω ν αγοράσω το βιβλίο του  :-\
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: happiness στις Δεκέμβριος 01, 2009, 11:46:21 πμ
Άθλια είναι επίσης και η ύλη που καλύπτει, καθώς ασχολείται με τηλεπικοινωνίες, αλλά προσπαθεί να τις κάνει σε επίπεδο μαθητικό , κάτι το οποίο απλά δεν γίνεται. Η ύλη των τηλεπικοινωνιών που έχουν την δυνατότητα να κατανοήσουν οι μαθητές λυκείου είναι πολύ μικρή. Χαρακτηριστικό είναι ότι αναφέρεται σε κυματοειδή σήματα (λογικό, για τηλεπικοινωνίες μιλάμε), τα οποία όμως διδάσκονται στην φυσική της Β' λυκείου επίσης, και μάλιστα προς το "τέλος" της ύλης, οπότε είναι πιθανό να φτάσεις εσύ στο σημείο αυτό της ύλης, χωρίς οι μαθητές να γνωρίζουν οτιδήποτε για τα σήματα.
Τα υπόλοιπα που περιλαμβάνει η ύλη, είναι πως λειτουργούν κάποιες βασικές συσκευές επικοινωνίας (το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, το μαγνητόφωνο). Ως εγκυκλοπαιδικές γνώσεις είναι καλά. Ως μάθημα δεν στέκουν. Επιπλέον αναφέρεται σε συσκευές παλιότερης τεχνολογίας.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: ptsiotakis στις Δεκέμβριος 23, 2009, 07:56:20 μμ
Τα βιβλία του κου Τσιωτάκη έχουν πολλές ερωτήσεις θεωρίας, ερωτήσεις κρίσεως, σωστού λάθους, κτλ. Κατά την γνώμη μου όμως (και συγγώμη κιόλας γιατί σας εκτιμώ πάρα πολύ. Έχετε μοχθήσει γι αυτά τα βιβλία και είστε ενεργός σε διάφορα forum όπως εδώ και στο Στέκι) τα βιβλία του κου Τσιωτάκη δεν έχουν πολές ασκήσεις. Έχουμε φτάσει στο σημείο οι ασκήσεις να έχουν τυποποιηθεί κάπως και να κάνουμε συνέχεια τις ίδιες και τις ίδιες με μικρές διαφορές χρόνο με τον χρόνο

Είχα καιρό να μπω στο Pde.
Κάθε κριτική είναι δεκτή και επιθυμητή, αλλά το ότι το βιβλίο έχει λίγες ασκήσεις στις σχεδόν 1000 σελίδες του πρώτη φορά το ακούω και θεωρώ ότι δεν είναι ακριβές. Επίσης, δε δέχομαι το ότι οι ασκήσεις επαναλαμβάνονται και δεν υπάρχουν πρωτότυπες ασκήσεις. Ίσα ίσα θεωρώ ότι υπάρχουν κατηγορίες ασκήσεων που δεν τις βρίσκεις σε άλλο βιβλίο, ενώ το αντίθετο είναι πολύ σπάνιο  :o  ...
Αναφέρομαι στο νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2008 (http://ptsiotakis.blogspot.com/).

Εννοείται πως υπάρχουν πολλά αξιόλογα βιβλία στο μάθημα ΑΕΠΠ και πως ο καθένας διαλέγει αυτό που του ταιριάζει και μπορεί να το χρησιμοποιήσει στη δουλειά του  :)

Φιλικά, Τσιωτάκης Παναγιώτης
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: anneta στις Δεκέμβριος 24, 2009, 10:26:20 πμ
Εγώ πάντως είμαι πολύ ευχαριστημένη από το βιβλίο του κυρίου Τσιωτάκη! Διδάσκω πρώτη φορά το μάθημα και πραγματικά το βιβλίο - βοήθημα είναι το καλύτερο που θα μπορούσα να βρω!
Ήθελα να γράψω καιρό για να πω σε ποιο βιβλίο καταστάλαξα τελικά αλλά δυστυχώς δεν έβρησκα τον χρόνο!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ   :)
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: sdoukakis στις Δεκέμβριος 31, 2009, 12:18:39 πμ
Συνάδελφοι,

η ΕΠΥ στις 29/01/2010 οργανώνει ημερίδα για το μάθημα της ΑΕΠΠ.

Δείτε το σχετικό σύνδεσμο

http://www.epy.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=240 (http://www.epy.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=240)

και την αφίσα

http://sdoukakis.wordpress.com/files/2009/12/epyposter.jpg (http://sdoukakis.wordpress.com/files/2009/12/epyposter.jpg)

Ενημερώστε τους συναδέλφους σας.

ΣΔ
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: digisys στις Μάρτιος 29, 2011, 03:24:18 μμ
Είδατε τα δημοσιεύματα για το "νέο" Λύκειο. Από ότι φαίνεται η Πληροφορική μας τελειώνει από το Λύκειο αφού έχει γίνει προαιρετικό μάθημα και μάλιστα σε ανταγωνισμό με την Βιολογία που για τα ιατρικά επαγγέλματα είναι απαραίτητη.

Αυτό μάλλον σημαίνει μηδενικές θέσεις πλέον στον ΑΣΕΠ? Αν δεν κάνω λάθος, και χωρίς παιδαγωγική επάρκεια μάλλον να μην ετοιμάζομαι για τον χώρο της εκπαίδευσης?

Με τις υγείες μας!
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: toonoma στις Μάρτιος 29, 2011, 03:55:03 μμ
Η Πληροφορική στο Λύκειο υπήρχε ως το μάθημα κατεύθυνσης Γ' Λυκείου "Ανάπτυξη Εφαρμογών" και τα μαθήματα επιλογής. Επίσης, υπήρχε και το "Τεχνολογία Επικοινωνιών" κατεύθυνσης της Β' Λυκείου, που το είχαν 2η ανάθεση οι Πληροφορικοί. Επομένως, με το υπάρχον σύστημα μπορούσε εύκολα ένας μαθητής να πάρει απολυτήριο χωρίς ούτε μία ώρα Πληροφορικής!
Με το νέο σύστημα θα ισχύουν πάλι τα ίδια, αλλά θα αναβαθμιστεί το μάθημα και θα λιγοστέψουν οι ώρες.

ΥΓ: Αν σε ενδιαφέρουν τα Δημοτικά, υπάρχουν ακόμα λίγες ελπίδες :o
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: Alexhs_27 στις Μάρτιος 31, 2011, 12:07:55 πμ
Συγκρίνοντας το καινούριο πρόγραμμα με αυτό που ίσχυε μέχρι τώρα  ( http://www.pi-schools.gr/content/index.php?lesson_id=1&ep=228 )  διαπιστώνει κανείς ότι οι ώρες της πληροφορικής αυξάνονται έστω και λίγο από 14 σε 16 ενώ οι ώρες πληροφορικής ως υποχρεωτικό μάθημα αυξάνονται από 2 που ήταν μέχρι τώρα σε 9. Είναι επίσης γνωστό ότι τα παιδιά ανάμεσα σε πληροφορική και βιολογία θα διαλέξουν την πληροφορική εκτός από εκείνους που θα ασχοληθούν με τον τομέα της υγείας (ιατρική, φαρμακευτική κτλ.). Απ' ότι φαίνεται παρόλο που η Α΄ Λυκείου έμεινε χωρίς μάθημα πληροφορικής, η πληροφορική συνολικά δεν υποβαθμίζεται αλλά μένει περίπου στα ίδια, με μια μικρή βελτίωση... Αν συνυπολογίσουμε και την ένταξη της πληροφορικής στα δημοτικά και το υπουργείο κάνει πράξη την υπόσχεση του για ίδρυση οργανικών θέσεων ΠΕ19 - ΠΕ20 μάλλον δεν είναι και τόσο δυσοίωνο το μέλλον μας τελικά. "Δυσοίωνο" ήταν σίγουρα το παρελθόν μας όταν πριν από 2 χρόνια ο κλάδος είχε γεμίσει υπεράριθμους και είχε φτάσει στο σημείο να καλεί μόλις 10 αναπληρωτές το χρόνο...
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: founes στις Μάιος 13, 2011, 12:14:39 μμ
H Πληροφορική στην εκπαίδευση μάλλον τελείωσε.
2 μεταθέσεις ΠΕ19 σε όλη την Ελλάδα.

Αναμένετε αντίστοιχους διορισμούς...
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 23, 2011, 01:26:48 μμ
Ενδεικτικές απαντήσεις

http://www.scribd.com/doc/56052632/%CE%91%CE%BD%CE%AC%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%95%CF%86%CE%B1%CF%81%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CE%95%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%9B%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: ELEN LIA στις Μάιος 23, 2011, 01:57:51 μμ
όπως ειπώθηκε από τους μαθητές πολύ καλά θέματα σχετικά εύκολα ποιά η δική σας άποψη?
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: petrosp_13 στις Μάιος 23, 2011, 02:20:10 μμ
Τα περισσότερα θέματα ήταν πάνω σε κλασικού τύπου ασκήσεις, άρα τα περισσότερα παιδιά θα πρέπει να ήταν καλά προετοιμασμένα
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: happiness στις Νοέμβριος 13, 2011, 11:51:48 μμ
Αυτή η ερώτηση απευθύνεται στους συναδέλφους ΠΕ19-20. Στα μαθήματά μας, σε όλες τις βαθμίδες, συνήθως βάζουμε τους μαθητές να κάνουν κάποια άσκηση κατά την διάρκεια της ώρας του μαθήματος. Το πρόβλημά μου εμένα είναι ότι (φυσικά) κάποια παιδιά τελειώνουν ότι τους ζητάω να κάνουν πριν τελειώσει η διδακτική ώρα ή πολύ απλά πριν από τους υπόλοιπους και οπότε δεν μπορούν να συνεχίσουν στα επόμενα βήματα εάν δεν τους περιμένουν. Και ρωτώ: πως διαχειριζόμαστε τα παιδιά που είναι εντάξει απέναντι στο μάθημα (δλδ έχουν κάνει ικανοποιητικά τα απαιτούμενα) και έχουν "νεκρό" χρόνο μέσα στην τάξη;
Εγώ μέχρι τώρα, αυτά τα παιδιά τα αφήνω να παίζουν ή να χαζεύουν στο ίντερνετ ελεύθερα για αυτά τα 5' που έχουν μέχρι το τέλος της ώρας. Δυστυχώς όμως παρατηρώ ότι αυτό αποσπάει την προσοχή των υπολοίπων που δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Δέχομαι παράπονα ότι "αυτοί παίζουν" και η απάντηση "τελειώστε και εσείς και θα παίξετε τότε" δεν συμβάλει ιδιαίτερα στο να ξαναβρουν την αυτοσυγκέντρωσή τους :( Απ' την άλλη, εάν αφήνω τα παιδιά που έχουν τελειώσει απλά να περιμένουν, τότε αρχίζουν να μιλάνε μεταξύ τους (και λογικό είναι γιατί βαριούνται) και γίνεται φασαρία ή αρχίζουν να "παρενοχλούν" τις άλλες ομάδες/παιδιά.

Εσείς τι τακτική ακολουθείτε συνάδελφοι;
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: sophia_d στις Νοέμβριος 14, 2011, 09:55:46 πμ
Τα παιχνίδια, ίντερνετ κλπ  τα έχω χρησιμοποιήσει και εγώ. Βέβαια δεν είναι η λύση. Ένα πράγμα που κάνω και βοηθά αρκετά στο να επιτευχθεί κάποια ισορροπία είναι να δημιουργώ ομάδες μεικτές:
- δηλαδή αγόρι-κορίτσι μαζί
- μεικτό επίπεδο (δηλαδή ένας πολύ καλός θα κάτσει με κάποιον πιο άσχετο)
- ένας ήσυχος θα είναι ομάδα με έναν πιο ζωηρό
- έχω off το ίντερνετ
Αν δεν τα ξέρεις τα παιδιά, τους λες ότι οι τελικές ομάδες θα καθοριστούν αργότερα και όποτε μπορέσεις τις δημιουργείς.
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: happiness στις Νοέμβριος 14, 2011, 11:12:11 πμ
sophia_d έχεις δίκιο και τα έχω και γω υπόψη μου αυτά. Αλλά εγώ δεν αναφέρομαι σε τραγικές διαφορές, αλλά για "κενό χρόνο" μερικών λεπτών (συνήθως 5 λεπτά, το πολύ 10, πριν το κουδούνι). Αυτό φαντάζομαι δεν μπορεί να αποφευχθεί. Εσένα είναι απασχολημένα τα παιδιά κατά το 100% της ώρας;
Τίτλος: Απ: Πληροφορική Λυκείου
Αποστολή από: sophia_d στις Νοέμβριος 15, 2011, 06:49:46 μμ
Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Εκτός και αν τους έχεις αναθέσει μία εργασία για όλο το έτος και ασχολούνται με αυτήν. (π.χ. στην Α' Επαλ) Δεν χάθηκε και ο κόσμος αν "χαλαρώσουν" για 5 λεπτά.