Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Ptolemeos

Σελίδες: 12
1
Πάντως 2-3 απαντησεις είανι πολύ κουλές!

Στην 4, το δ είναι η πιο σωστή απάντηση πιστευω. Είναι σωστή επειδή δεν είναι λάθος!! Ελεος...
Και στην 22 η γ πρέπει να είναι η σωστή για τους λογους που ειπε καποια ότι αμα περιμενουμε να σταματησουν δεν θα αρχίσουμε ποτε....ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ντεμεκ! Οταν εγώ πηγαινα στο δημοτικο και μιλουσαμε, επεφτε χαρακιά!!! Τώρα ερχεται μια σύγχρονη διδακτικη και "επιβαλλει" τους μαθητες να σταματησουν να μιλανε για να αρχισει το μαθημα?? Ε και παλι ελεος...Μια φάσκει μια αντιφασκει αυτή η συχρονη διδακτικη..
Δλδ άμα έχασα και αυτές τις 2, ε τότε τί να πώ ας μην γίνω καθηγητής!! Σας παραχωρώ την θέση μου!  ;D ;D ;D

2
Αντιδράσεις για προχειρότητα στις επίσημες ορθές απαντήσεις..
.
Email από εφημερίδα"Τα Νέα":
.
Οκτώ ημέρες χρειάστηκε το ΑΣΕΠ για να δώσει τις επίσημες απαντήσεις στα εξεταζόμενα θέματα του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών. Και έπειτα από οκτώ ημέρες «διαβουλεύσεων» κατόρθωσε να ανακοινώσει τις απαντήσεις μόνο στη μία από τις δύο ομάδες των εκπαιδευτικών που διαγωνίστηκαν, αφήνοντας την άλλη στα... κρύα του λουτρού! Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι οκτώ ημέρες δεν ήταν αρκετές, έτσι ώστε, τουλάχιστον, να δώσει τις σωστές απαντήσεις.

Στον Κλάδο Φυσικών ΠΕ0401 στα θέματα των φυσικών, στην ερώτηση 72 (αφορά το συνεξεταζόμενο μάθημα της

3
10.000 ωρομίσθιοι

Περίπου 10.000 ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί αναμένεται να προσληφθούν φέτος στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ. Η πρόσληψη των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών γίνεται από ενιαίο πίνακα ωρομισθίων που συντάσσεται κατά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και κάθε υποψήφιος ωρομίσθιος εκπαιδευτικός εγγράφεται στον πίνακα μόνο μιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Οι προσλήψεις αυτές πραγματοποιούνται με πράξη του αρμοδίου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από τις διατάξεις αυτές προκύπτει ότι κάθε ωρομίσθιος δύναται να είναι ταυτόχρονα υποψήφιος σε κάθε Διεύθυνση ΠΕ ή ΔΕ της ίδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης και ενδέχεται η σειρά κατάταξης ανά Διεύθυνση να είναι διαφορετική.

Κατά τη διαδικασία προσλήψεων των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών και προς αποφυγή καθυστερήσεων και εμπλοκής των προσλήψεων με συνέπεια τη μη έγκαιρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων και κατ΄ επέκταση την ομαλή λειτουργία τους, πρέπει οι Διευθύνσεις κατά την πρόσκληση των εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν αποδέχονται την πρόσληψη, να λαμβάνουν έγγραφη υπεύθυνη δήλωση μη αποδοχής προκειμένου να αναζητήσουν για πρόσληψη τους εκπαιδευτικούς που έπονται στον πίνακα της περιοχής τους.

Επισημαίνεται ότι μετά την ολοκλήρωση των προσλήψεων σε κάθε φάση οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν αποδέχονται την πρόσληψη, καθίστανται πάλι διαθέσιμοι για την επόμενη φάση προσλήψεων, εφόσον για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς δεν ισχύει ο αποκλεισμός που ισχύει για τους αναπληρωτές.

Ιδιαίτερες περιπτώσεις
Α. Οι εκπαιδευτικοί που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας προτάσσονται στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αμέσως μετά τους υποψηφίους που είναι πολύτεκνοι εξ ιδίας οικογενείας ή πάσχουν από ομόζυγη μεσογειακή αναιμία και δρεπανο-μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία.


4
Οι όροι πρόσληψης αναπληρωτών στη δημόσια εκπαίδευση


Περίπου 8.500 αναπληρωτές αναμένεται να προσληφθούν συνολικά τη νέα σχολική χρονιά στη Δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο αριθμός μπορεί να μεγαλώσει αν συνεχιστεί και φέτος το κύμα φυγής για συνταξιοδότηση που παρατηρήθηκε την περσινή χρονιά στον χώρο των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γίνεται από ενιαίο πίνακα, στον οποίο κατατάσσονται με αίτησή τους οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί κατά σειρά που εξαρτάται από: α) προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, ένα μόριο για κάθε μήνα της προϋπηρεσίας τους, β) σε όσους έλαβαν τη βαθμολογική βάση κατά τον τελευταίο προ της συντάξεως του ως άνω πίνακα διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ένα μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση, γ) σε όσους έλαβαν τη βαθμολογική βάση κατά τον αντίστοιχο προτελευταίο διαγωνισμό, μισό μόριο για κάθε βαθμολογική μονάδα πάνω από τη βαθμολογική βάση. Όσοι υπάγονται σε περισσότερες της μιας από τις ανωτέρω περιπτώσεις λαμβάνουν αθροιστικά τα μόρια αυτών.

Προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού νοείται αυτή που προσφέρθηκε: α) στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, β) στα Μουσικά Σχολεία, γ) στα Τμήματα Αθλητικών Διευκολύνσεων, δ) στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής, ε) στα Ναυτικά Λύκεια, στ) στα Μεταλυκειακά Προπαρασκευαστικά Κέντρα, ζ) στα Ολοήμερα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η) στα Εκκλησιαστικά Σχολεία, θ) στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, ι) σε θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών πριν από την αποχώρησή τους, εφόσον έχει προσφερθεί μέχρι 31.8.2005, ια) για την εφαρμογή του προγράμματος της Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, ιβ) για την εφαρμογή των προγραμμάτων ενισχυτικής διδασκαλίας και πρόσθετης διδακτικής στήριξης, ιγ) στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) και ιδ) στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τελούν υπό τη διοικητική εποπτεία του αρμόδιου, σε κάθε κράτος, υπουργείου των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την ημερομηνία ένταξης των χωρών αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προσωρινοί αναπληρωτές που προσλαμβάνονται στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τον πίνακα αναπληρωτών διαγράφονται για το σχολικό έτος πρόσληψης, εφόσον για οποιονδήποτε λόγο δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία εντός δέκα ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους. Εάν αρνηθούν δεύτερη φορά, διαγράφονται για το σχολικό έτος που διανύεται και για τα δύο επόμενα έτη.

Παράλληλα δεν εντάσσονται σε πίνακα αναπληρωτών όσοι δεν έχουν αποδεχθεί διορισμό τους σε θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Όσοι ανέλαβαν υπηρεσία και παραιτήθηκαν εντός του έτους δεν μπορεί να ενταχθούν στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών (Αριθμ. 329/2005 Γνωμοδότησης του Ε΄ Τμήματος του ΝΣΚ).

5
(από εφήμερίδα: ΤΑ ΝΕΑ)

Περίπου 175.000 εκπαιδευτικοί θα διεκδικήσουν τις 6.300 θέσεις μονίμων, τις 8.500 θέσεις αναπληρωτών και τις 10.000 θέσεις ωρομισθίων που απαιτούνται για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τη σχολική χρονιά 2009-2010. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν το καλοκαίρι.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών


Οι διορισμοί εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις κενές οργανικές θέσεις πραγματοποιούνται ως εξής:

α) Κατά 60% από όσους επιτυγχάνουν στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ και κατά τη σειρά της βαθμολογίας. Φέτος από την προαναφερόμενη κατηγορία θα διοριστούν 2.536 εκπαιδευτικοί.

β) Κατά 40% από ενιαίο πίνακα αναπληρωτών, ο οποίος συντάσσεται για κάθε έτος και στον οποίο κατατάσσονται κατά σειρά που εξαρτάται από την πραγματική προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ.
Φέτος από την προαναφερόμενη κατηγορία θα διοριστούν 1.691 εκπαιδευτικοί.

Σε περίπτωση κατά την οποία σε κάποιο κλάδο εκπαιδευτικών (αναμένεται στον κλάδο των δασκάλων) οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ είναι λιγότεροι από τις θέσεις διοριστέων, οι θέσεις που περισσεύουν μεταφέρονται στην κατηγορία του 40%. Οι εκπαιδευτικοί, που περιλαμβάνονται στους εκάστοτε ισχύοντες πίνακες διοριστέων του ΑΣΕΠ χωρίς να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις, τοποθετούνται με τους τελευταίους πριν από τη λήξη ισχύος των πινάκων διορισμούς και αναλαμβάνουν υπηρεσία αμέσως μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια ισχύος των πινάκων και τουλάχιστον τέσσερις (4) μήνες πριν από τη λήξη του διδακτικού έτους διορισμού τους. Άλλως η ανάληψη υπηρεσίας πραγματοποιείται με την έναρξη του επόμενου σχολικού έτους. Σε περίπτωση μη ανάληψης υπηρεσίας, ο διορισμός ανακαλείται.

Παράλληλα, εκτός από τα ποσοστά 60% και 40%, με το Άρθρο 6 του Ν. 3687/2008 Περίπτωση (1)
(ΦΕΚ 159/1-8-2008 τ. Α΄) καθορίζονται τα ακόλουθα:

Περίπτωση (1)
Όσοι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν την 30.6.2008 πραγματική προϋπηρεσία τουλάχιστον τριάντα (30) μηνών προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, διορίζονται από το σχολικό έτος 2008-2009 και το αργότερο μέχρι και το σχολικό έτος 2012-2013, σε αναλογία που ορίζεται κατ΄ έτος στο ένα πέμπτο (1/5) του συνολικού αριθμού των ως άνω εκπαιδευτικών και με σειρά που εξαρτάται από την προαναφερθείσα συνολική προϋπηρεσία την 30.6.2008, κατά προτεραιότητα των κατηγοριών 60% και 40% και πέραν των οριζομένων ποσοστών. Φέτος από την προαναφερόμενη κατηγορία αναμένεται να διοριστούν 400 εκπαιδευτικοί.

Περίπτωση (2)
Εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν είκοσι τέσσερις (24) μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού σε δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, και έχουν λάβει τη βαθμολογική βάση σε οποιονδήποτε διαγωνισμό εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ, διορίζονται από το σχολικό έτος 2008-2009 και εφεξής στον κλάδο επιτυχίας τους και μόνο, σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας και με σειρά που εξαρτάται από την προαναφερθείσα συνολική προϋπηρεσία, κατά προτεραιότητα των κατηγοριών 60% και 40% και μετά τους εκπαιδευτικούς της προηγούμενης περίπτωσης (1) πέραν των οριζομένων ποσοστών. Φέτος από την προαναφερόμενη κατηγορία αναμένεται να διοριστούν περίπου 750 εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και 350-400 νηπιαγωγοί και δάσκαλοι.

Για τους κλάδους εκπαιδευτικών των κατηγοριών ΤΕ01 και ΔΕ01, για τους οποίους δεν προκηρύσσεται διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, δεν απαιτείται η προϋπόθεση της επιτυχούς συμμετοχής σε διαγωνισμό για μόνιμο διορισμό.

Διορισμός πολυτέκνων
Οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί με τέκνα τα οποία είναι ανήλικα ή υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία ή σπουδάζουν, εγγράφονται μέχρι τις 30 Ιουλίου κάθε έτους σε ειδικό πίνακα και διορίζονται σε θέσεις εκπαιδευτικών των κλάδων ΠΕ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Για τον σκοπό αυτό συνιστώνται οι αναγκαίες θέσεις εκπαιδευτικών.
Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζεται ο αριθμός των διοριζόμενων εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα. Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζονται τα ειδικότερα κριτήρια της σειράς διορισμού των υποψηφίων.
Δεν μπορούν να διοριστούν ως πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί, ανεξάρτητα από τον φορέα συνταξιοδότησης, καθώς και οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει επιβληθεί η ποινή της οριστικής παύσης.


6
Ακυρώνεται. Δε μετράει ούτε θετικά, ούτε αρνητικά
τελικά αυτό ισχύει!
δείτε και εδω: http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=10446.msg148230#msg148230

7
Κλάδος ΠΕ86 Πληροφορικής / Απ: ΠΕ19-ΠΕ20 - ασεπ 2009-γνωστικο
« στις: Φεβρουαρίου 07, 2009, 08:34:03 pm »
Απογοητεύτηκα και δεν πήγα να δώσω παιδαγωγικά μιας και είδα εκείνο το πρωί τις απαντήσεις του Κολλίντζα και είχα μόλις 31 σωστές απαντήσεις οποτε κοβόμουν..
Κάτσε γιατι μπερδευτηκα τώρα.
Τί πειραζε που ειχες 31 σωστές? Πέρασες το 50%. Αυτό θα σε υποχρέωνε την επόμενη μερα να γράψεις 60% ώστε να περάσεις! Κάνω λάθος?
Έστω ότι δεν κάνω λάθος: Άρα, με ποιά παράλογη λογική δεν πήγες την επόμενη μέρα? Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι δεν το γνωριζες το παραπανω. Αλλα και πάλι:
(Έστω ότι κάνω λάθος). Τί θα έχανες αν πήγαινες και την επόμενη μερα να δωσεις εξετασεις? Τα λεφτά στο ταξί ή στο λεοφωρείο ή στην βενζίνη? Τι? Μόνο θα κέρδιζες: Εμπειρια/ γνώση / γνωριμίες κλπ κλπ. Ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την λογική σου!
Εγώ δεν θα σου χαιδέψω τα αυτιά (ή καλύτερα τα μάτια), αλλα θα σου πω ενα: Αν κάθε φορά που απογοητεύεσαι τα παρατάς, τότε κάτσε σπίτι και μαγείρευε ή βρες έναν πλούσιο να παντρευτεις! Αυτό σαν συμβουλή. Άλλωστε το κατάλαβες και μόνη σου: Ελπίζω τώρα που μπαίνω στην αγορά εργασίας σιγα σιγά να είμαι πιο δυναμική και να μην ξαναφήσω καμία μάχη να χαθεί σηκώνοντας λευκή σημαία..!


Όσο για τα φροντιστήρια εγώ κατάλαβα ένα πράμα:
1.ΜΟΝΟ ΛΕΦΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ!
2. ΔΙΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΝΑΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ

8
Κλάδος ΠΕ86 Πληροφορικής / Απ: ΠΕ19-ΠΕ20 - ασεπ 2009-γνωστικο
« στις: Φεβρουαρίου 07, 2009, 05:22:44 am »
Την 17 άστην! Καιει...  :D (Για να απαντήσω, εγώ έβαλα το Γ, αλλά λογικά το Δ είναι το σωστό.Μαθηματικά σκεφτόμενοι.)

Στην 29 εγώ έβαλα το (Γ) επειδή το μπέρδεψα με τον "ελεγκτή" συσκευής. Ο οδηγός συσκευής είναι καθαρά λογισμικό. Έτσι είναι γραμμενο στην βιβλιογραφία τουλάχιστον. Άρα το Α.  (Τα ορια "υλικό" - "λογισμικό" σε πολλές εφαρμογές δεν είναι σαφώς ορισμένα γεγονός που οδηγει στο υλικολογισμικό (firmware), οπότε καλο είναι τέτοιου είδους ερωτησεις να αποφεύγονται επειδή μπερδεύουν.)

Στην 54 το

9
τώρα ό,τι και να λέμε.....Το σωστό είναι αυτό που θα πει ο ΑΣΕΠ...και μάλλον αύριο απότι διαβαζω

10
να ξεχάσουμε τι απαντήσαμε ίσως? εγώ πάντως του γνωστικου τις έγραψα σε μια γομολάστιχα....δεν μπερεί να με κοροιδέψει.................... ;D ;D
γομολάστιχα??
πλακα με κανεις? Ολοκληρο χαρτι υποψηφίου μας δώσανε διαστασεων ~10cm x ~8cm και εσύ τα εγραψες σε γομολαστιχα?? ;D

11
Κλάδος ΠΕ86 Πληροφορικής / Απ: ΠΕ19-ΠΕ20 - ασεπ 2009-γνωστικο
« στις: Φεβρουαρίου 03, 2009, 12:43:28 am »
Η 43 νομιζω ειναι η β ! 100 αριθμους θα τυπωθουν!! Κάνω λάθος?
Φιλε μου, οπως βλεπεις στη δικαιολογηση το εκανα σε C και ειδα οτι ειναι 199. Και λογικα βγαινε: οι συνρτησεις που εχουν ορισμα απο 1 έως 99 τυπώνουν 2 φορές και η τελευταιοα με ορισμα 0 τυπωνει 1 φορα: 2*99+1=199
οκ . Ναι εχεις δικιο. Μπράβο σου πάντως που αφιέρωσες τόση ωρα για το word



12
Κλάδος ΠΕ86 Πληροφορικής / Απ: ΠΕ19-ΠΕ20 - ασεπ 2009-γνωστικο
« στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 08:53:07 pm »
Την 47 την έτρεξες? Το Ε1 είναι σίγουρα 6, ΑΛΛΑ στο Ε2 λείπει ο τελεστής (ισότητας, <, >, κλπ) πριν το ΙΝ οπότε δεν δίνει αποτέλεσμα, άρα μμμμμάλλον είναι το Γ (Ε1: {(6)} και Ε2: ∅ )
αυτά τα ολίγα πάνω στο έργο σου... συγχαρητήρια για την υπομονή σου...
Μια χαρα ειναι η εντολή στο E2 πριν το IN

54: σιγουρη;;;;

Ε δεν κόβω και το κεφάλι μου! έτσι λέω.....κανένας άλλος;
54 είναι το β. Ρώτησα εναν ειδικό στην javascript. Αν κανει λάθος αυτός, τί να πω...

48 είναι το δ. ¨Ολες οι εκφρασεις ειναι σωστες.

Και κάποια σχόλια από μένα για τα θέματα. Εγώ ξεκίνησα διάβασμα όταν ανακοινώθηκε η ημερομηνία των εξετάσεων (γύρω στα μισά Ιανουαρίου νομίζω) και με 2-3 ώρες δίαβασμα την ημέρα έχω γράψει πάνω από 65.

13
Κλάδος ΠΕ86 Πληροφορικής / Απ: Αναλογία 1:22 για ΠΕ19!!!!
« στις: Φεβρουαρίου 02, 2009, 05:26:56 am »
Σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο τύπου:

ΠΕ 19 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΕΙ
Υποψήφιοι: 2651
Συμμετέχοντες

14
17. Ένα από τα πλεονεκτήματα του «παραδοσιακού τρόπου αξιολόγησης» της σχολικής επίδοσης του μαθητή είναι:

α) ότι περιορίζει το πρόβλημα της υποκειμενικότητας της εξέτασης.

β) ότι περιορίζει τον παράγοντα «τύχη» στην εξέταση των μαθητών.

γ) ότι η διόρθωση των γραπτών κειμένων των μαθητών είναι εύκολη και δεν απαιτεί πολύ χρόνο.

δ) ότι δίνει τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να καλύψει με την εξέταση στο τέλος της χρονιάς όλη τη διδαχθείσα ύλη.

18. Σύμφωνα με τον Jean Piaget (Πιαζέ) η μάθηση του παιδιού:

α) είναι παράγωγο της γνωστικής ανάπτυξης.

β) προηγείται της γνωστικής ανάπτυξης.

γ) συντελείται ταυτόχρονα με την είσοδο του μαθητή στο νηπιαγωγείο.

δ) συντελείται ταυτόχρονα με την είσοδο του μαθητή στο δημοτικό σχολείο.

19. Μια από τις μορφές διδασκαλίας που εφαρμόζεται σήμερα στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι η:

α) αναλυτικοσυνθετική.

β) μετωπική/μονολογική.

γ) επαγωγική.

δ) απαγωγική.

20. Ο εκπαιδευτικός στη σύγχρονη εποχή πρέπει να διαδραματίζει τον ρόλο τού:

α) κριτή των πάντων.

β) αυστηρού ελεγκτή της συμπεριφοράς των μαθητών.

γ) αυστηρού αξιολογητή της σχολικής επίδοσης των μαθητών.

δ) ειδικού για διδασκαλία και μάθηση.

21. Γιατί ο εκπαιδευτικός της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΕΝ πρέπει, στο πλαίσιο μιας σαρανταπεντάλεπτης διδασκαλίας, να χρησιμοποιεί τη διάλεξη για περισσότερο από δεκαπέντε λεπτά;

α) Επειδή, αν μιλήσει περισσότερο, θα ξεφύγει από τα ουσιώδη και θα παρασυρθεί σε επουσιώδη θέματα.

β) Επειδή, αν μιλήσει περισσότερο, θα αποτύχει στη διδασκαλία του και θα υποστεί επίπληξη από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας.

γ) Επειδή, αν μιλήσει περισσότερο, θα χάσει τον ειρμό της σκέψης του και θα γελοιοποιηθεί στους μαθητές.

δ) Επειδή δεν είναι δυνατόν να παρακολουθήσουν οι μαθητές με απόλυτη συγκέντρωση για πολλή ώρα έναν εκπαιδευτικό, όσο δεινός ρήτορας και αν είναι.

22. Οι μαθητές κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας σας μιλούν συνεχώς μεταξύ τους και κάνουν πολύ θόρυβο. Πώς αντιμετωπίζετε παιδαγωγικά την κατάσταση αυτή σε πρώτη φάση;

α) Παρακαλώ τους μαθητές να κάνουν ησυχία, επισημαίνοντάς τους ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα τιμωρήσω όλους όσοι κάνουν θόρυβο.

β) Παρακαλώ τους μαθητές να κάνουν ησυχία, επισημαίνοντάς τους ότι, σε διαφορετική περίπτωση, θα τιμωρήσω όλους τους μαθητές της τάξης, ανεξάρτητα από το αν μιλούν ή όχι.

γ) Αρχίζω το μάθημα χωρίς να περιμένω να σταματήσει ο θόρυβος, προσδοκώντας ότι έτσι θα σταματήσουν να μιλούν.

δ) Δεν αρχίζω το μάθημα, αλλά περιμένω πρώτα να σταματήσουν να μιλούν και να κάνουν θόρυβο, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορέσω να έχω επιτυχία στη διδασκαλία.


23. Μπαίνετε μετά το διάλειμμα στην τάξη για να κάνετε μάθημα και παρατηρείτε ότι οι μαθητές σας είναι σκυθρωποί και αναστατωμένοι, γιατί κάποιος συμμαθητής τους τραυματίστηκε ενώ έπαιζε στο διάλειμμα, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ποιος είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της περίπτωσης αυτής;

α) Αρχίζω το μάθημά μου όπως πάντα, χωρίς να ρωτήσω τους μαθητές τι συνέβη την ώρα του διαλείμματος, προσποιούμενος πως δεν έχω παρατηρήσει κάτι αξιοσημείωτο στη συμπεριφορά τους.

β) Ρωτώ τους μαθητές τι συνέβη στο διάλειμμα, τους δίνω συμβουλές να είναι άλλη φορά πιο προσεκτικοί και αμέσως αρχίζω το μάθημα.

γ) Ρωτώ τους μαθητές τι συνέβη στο διάλειμμα, συζητώ για λίγο μαζί τους και μετά αρχίζω το μάθημα.

δ) Ρωτώ τους μαθητές τι συνέβη στο διάλειμμα, συζητώ μαζί τους διεξοδικά και, αφού ηρεμήσουν και έχω χρόνο, αρχίζω το μάθημα.

24. Στο «αυταρχικό στυλ» αγωγής/διαπαιδαγώγησης ο εκπαιδευτικός:

α) αναπτύσσει προσωπικές σχέσεις με τους μαθητές του.

β) επιβάλλει κυρώσεις στους μαθητές χωρίς να τις συζητά και να τις αιτιολογεί.

γ) δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τους μαθητές, γιατί έχει εμπιστοσύνη στις ενέργειες και στις δραστηριότητές τους.

δ) προγραμματίζει τη διδασκαλία του λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές απόψεις και προτάσεις των μαθητών.

25. Η σύγχρονη Διδακτική, σε αντίθεση με την παραδοσιακή, δίνει ιδιαίτερη έμφαση:

α) στην εφαρμογή μιας τυποποιημένης, γενικά αποδεκτής, πορείας διδασκαλίας.

β) στην αποδέσμευση της σχολικής διδασκαλίας από την τυποποίησή της.

γ) στη μείωση της διδακτέας ύλης.

δ) στη μετάδοση όσο το δυνατόν περισσότερων γνώσεων και πληροφοριών.

26. Ποια από τις παρακάτω προτάσεις ισχύει;

α) Σύμφωνα με τη σύγχρονη Παιδαγωγική, ο καλός εκπαιδευτικός γεννιέται και δεν γίνεται.

β) Κατά τον Ρουσσώ, ο άνθρωπος είναι από τη φύση του καλός και (δια)φθείρεται από τις επιδράσεις του κοινωνικού περιβάλλοντος.


γ) Στο πλαίσιο της παραδοσιακής Παιδαγωγικής αποδίδεται μεγάλη βαρύτητα στη συνεργασία του εκπαιδευτικού με τους μαθητές στην πορεία κατάκτησης της γνώσης.

δ) Διδακτικός υλισμός σημαίνει καλλιέργεια των σωματικών και πνευματικών ικανοτήτων του ατόμου.

27. Έργο-σταθμός για την Παιδαγωγική επιστήμη και τη Διδακτική είναι:

α) το «Κοινωνικό Συμβόλαιο» του Καντ.

β) η «Μεγάλη Διδακτική» του Κομένιου.

γ) το «Περί Παιδαγωγικής» του Ρουσσώ.

δ) ο «Αιμίλιος ή Περί Αγωγής» του Έρβαρτου.

28. Το παιδαγωγικό ιδεώδες που κυριάρχησε στο εκπαιδευτικό σύστημα των δυτικών κοινωνιών στις αρχές του 20ού αιώνα ήταν το:

α) ανθρωπιστικό.

β) ατομικό.

γ) θρησκευτικό.

δ) κοινωνικό.

29. Κατά την εκπαιδευτική διαδικασία είναι δυνατόν να προκύψουν διαφόρων ειδών προβλήματα (συμπεριφοράς, επικοινωνίας κ.ά.) μεταξύ των μαθητών και του εκπαιδευτικού. Ποιος είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της περίπτωσης αυτής από τον εκπαιδευτικό; (Η ερώτηση δεν αναφέρεται σε μαθητές που παρουσιάζουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες).

α) Προσπαθεί να επιλύσει μόνος του το πρόβλημα εν τη γενέσει του και δεν αναβάλλει την επίλυσή του για αργότερα.

β) Φροντίζει να επιλύσει από κοινού με τους μαθητές το πρόβλημα εν τη γενέσει του και δεν αναβάλλει την επίλυσή του για αργότερα.

γ) Δεν δρα άμεσα, περιμένοντας να διαπιστώσει πώς θα εξελιχθεί το πρόβλημα, και στη συνέχεια προσφεύγει στον σχολικό σύμβουλο για την επίλυσή του.

δ) Δεν δρα άμεσα, περιμένοντας να διαπιστώσει πώς θα εξελιχθεί το πρόβλημα, και στη συνέχεια προσφεύγει στον ψυχολόγο για την επίλυσή του.

30. Παιδαγωγός στην περίοδο της κλασικής αρχαιότητας ήταν ο μορφωμένος δούλος ο οποίος:

α) φρόντιζε κυρίως τα αγόρια από την ηλικία των δύο έως των τριών χρόνων.

β) φρόντιζε κυρίως τα αγόρια από την ηλικία των τεσσάρων έως των έξι χρόνων.

γ) φρόντιζε κυρίως τα αγόρια από την ηλικία των επτά έως των δεκαοκτώ ή είκοσι χρόνων.

δ) φρόντιζε κυρίως τα αγόρια από την ηλικία των είκοσι δύο έως των είκοσι πέντε χρόνων.

31. Στην ποιοτική αναβάθμιση του έργου της σχολικής μονάδας συμβάλλει, μεταξύ των άλλων, και ο ίδιος ο εκπαιδευτικός. Για να επιτελέσει αυτή τη λειτουργία, ένας εκπαιδευτικός οφείλει σε πρώτη φάση να συνειδητοποιήσει ότι:

α) πρέπει πρωτίστως να βελτιώσει την κατάρτισή του στο γνωστικό αντικείμενο, ώστε να συμβάλει στην καλυτέρευση του γνωστικού επιπέδου των μαθητών.

β) πρέπει πρωτίστως να βελτιώσει την παιδαγωγική του κατάρτιση, ώστε να συμβάλει στην καλυτέρευση της συμπεριφοράς του ιδίου και των μαθητών.

γ) πρέπει να καταβάλλει διαρκώς προσπάθειες βελτίωσης σε όλους τους τομείς της κατάρτισής του.

δ) πρέπει να βελτιωθεί σε όλους τους τομείς της κατάρτισής του, απαιτώντας να έχει δίπλα του σε καθημερινή βάση τον σχολικό σύμβουλο.

32. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου project είναι ότι:

α) ενδείκνυται κυρίως για την αξιολόγηση της ατομικής σχολικής επίδοσης του μαθητή.

β) ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του ισχύοντος ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος.

γ) αναπτύσσει την κριτική ικανότητα του μαθητή και την κοινωνική μάθηση.

δ) δίνει στον εκπαιδευτικό τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα της σχολιασμένης αφήγησης.


(Οι απαντήσεις με έντονη γραφή δόθηκαν από την επιστημονική ομάδα του Κ.Ε.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4499779 )

Το παρόν τροποποιήθηκε, έπειτα από την δημοσίσευση των αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ.

Σελίδες: 12

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182821
  • Σύνολο θεμάτων: 19475
  • Σε σύνδεση σήμερα: 773
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 11
Επισκέπτες: 701
Σύνολο: 712

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.071 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.