Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - anastasia86

Σελίδες: 123 ... 68
1
Κλάδος ΠΕ70 Δασκάλων / Απ: ΖΕΠ-Τμήματα Υποδοχής
« στις: Ιανουαρίου 17, 2025, 12:05:18 am »
Αγαπητοί συνάδελφοι, καλησπέρα και καλή χρονιά. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου της διπλωματικής μου στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου σχετικά με την ηγεσία και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση. Είναι εντελώς ανώνυμο και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς α βάθμιας καθε ειδικοτητας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

https://forms.gle/SoiKi57QQaiG22iE6

2
Κλάδος ΠΕ60 Νηπιαγωγών / Απ: Διορισμοί Νηπιαγωγών 2025
« στις: Ιανουαρίου 17, 2025, 12:04:25 am »
Αγαπητοί συνάδελφοι, καλησπέρα και καλή χρονιά. Χρειάζομαι τη βοήθειά σας για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου της διπλωματικής μου στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μου σχετικά με την ηγεσία και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση. Είναι εντελώς ανώνυμο και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς α βάθμιας καθε ειδικοτητας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

https://forms.gle/SoiKi57QQaiG22iE6

3
Πανελλήνιες / Απ: Πανελλήνιες μετά από χρόνια
« στις: Οκτωβρίου 23, 2015, 03:09:31 pm »
Καλησπέρα σε όλους. Υπάρχει τίποτα νεότερο σχετικά με το σύστημα εξέτασης για παλαιούς αποφοίτους (δεκαετίας) που θέλουν να δώσουν ξανά πανελλήνιες; Αποφασίστηκε κάτι τελικά;

4
Α/θμια / Απ: Ιδιώτης Συνοδός Παράλληλης Στήριξης
« στις: Σεπτεμβρίου 06, 2015, 04:07:46 pm »
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση!!! :)

5
Α/θμια / Απ: Ιδιώτης Συνοδός Παράλληλης Στήριξης
« στις: Σεπτεμβρίου 06, 2015, 02:22:44 pm »
Κανείς βρε παιδιά;....  :-\

6
Α/θμια / Ιδιώτης Συνοδός Παράλληλης Στήριξης
« στις: Σεπτεμβρίου 05, 2015, 02:53:13 pm »
Καλησπέρα σε όλους! Δεν βρήκα αντίστοιχο, γι'αυτό ανοίγω αυτό το θέμα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν είχε κανείς εμπειρία  από παράλληλη στήριξη ως ιδιώτης συνοδός σε παιδάκι α δημοτικού. Συγκεκριμένα, πόσο πληρώνεται η ώρα και αν χρειάζεται να έχεις μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών. Μου πρότειναν να συνοδεύσω ένα παιδάκι με ΔΕΠΥ αλλά από τις οικονομικές λεπτομέρειες δεν έχω και μεγάλη ιδέα -αν και έψαξα στο ίντερνετ σε αγγελίες, ελάχιστοι γράφουν αμοιβή. Οποιαδήποτε πληροφορία είναι πολύ χρήσιμη. Ευχαριστώ!

7
Καλησπέρα σε όλους!! Έχω 1 μαθητή με δυσλεξία φέτος σε ιδιαίτερο Α Γυμνασίου και κάνουμε μαζί όλα τα φιλολογικά. Γνωρίζει κανείς πως ακριβώς εξετάζονται αυτά τα παιδιά; Ποια είναι η διαδικασία στα αρχαία πχ που με ενδιαφέρουν περισσότερο; Η δυσορθογραφία είναι το βασικό του πρόβλημα, η ανάγνωση είναι σε πολύ καλό επίπεδο, η κατανόηση μέτρια όταν διαβάζει τις εκφωνήσεις των ασκήσεων, αλλά γνωρίζω πως στους δυσλεξικούς μαθητές δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις και ότι εξετάζονται στα ίδια θέματα με όλη την τάξη. Στον τονισμό για παράδειγμα, μπορεί να του βάλουν μια λέξη και να τον ρωτήσουν προφορικά τι τόνος θα μπει; Ο μόνος λόγος που ρωτάω είναι για να ξέρω αν θα επιμείνω λίγο στους κανόνες για να τους μάθει όσο μπορεί ή να τους περάσω πιο χαλαρά και ό,τι πιάσει. Αν έχει κανείς προηγούμενη εμπειρία.. Ευχαριστώ! :)

8
Οικονομικά / Απ: Μισθοδοσία αναπληρωτών
« στις: Ιουλίου 11, 2014, 12:22:25 am »
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! Κάτι ακόμη, το μεταπτυχιακό είπαν ότι δεν θα αναγνωρίζεται αν γίνεται μετά την πρόσληψη ουσιαστικά, αν δεν αποτελεί δηλ. τυπικό προσόν εξαρχής για να προσληφθεί κανείς και κάνει μεταπτυχιακό εκ των υστέρων, κατάλαβα σωστά; Αν έχεις ήδη μεταπτυχιακό και σε καλέσουν ως αναπληρωτή, τότε μετράει κανονικά στο μισθό, έτσι; :)

9
Οικονομικά / Απ: Μισθοδοσία αναπληρωτών
« στις: Ιουλίου 10, 2014, 04:52:54 pm »
Καλησπέρα σε όλους! Μια ερώτηση (επειδή ακούω διάφορα "κουλά" τελευταία και δεν ξέρω τι να πιστέψω πλέον..), ο πρώτος μισθός αναπληρωτή καθηγητή με μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή (ή γενικώς μεταπτυχιακό) σε τί ποσό ανέρχεται; Και το επίδομα του μεταπτυχιακού και ο καθαρός μισθός χωρίς μεταπτυχιακό πόσο είναι τελικά μετά από όλες τις αλλαγές; Δεν αναφέρομαι σε επιπλέον επιδόματα γάμου, παραμεθορίου κλπ, μια απλή περίπτωση αναπληρωτή. Όποιος γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει.. Ευχαριστώ πολύ! :)

10
Σχολική ζώνη / Απ: Πού είναι τα βιβλία;
« στις: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 06:59:16 pm »

11
Σχολική ζώνη / Απ: Πού είναι τα βιβλία;
« στις: Σεπτεμβρίου 27, 2011, 06:00:11 pm »
Killbill, προφανώς στην Αμερική και στην κάθε άλλη χώρα έτσι ορίζεται από το Σύνταγμά τους η λειτουργία της εκπαίδευσης και των πολιτειών. Στο δικό μας Σύνταγμα αναφέρεται πως η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν από την πολιτεία και τα βιβλία διανέμονται δωρεάν στους μαθητές, αφού πληρώνονται μέσω της φορολογίας, όπως και πολλά άλλα. Αυτό λοιπόν γινόταν τόσα χρόνια και αυτό θέλουμε καθώς είναι κατοχυρωμένο συνταγματικά δικαίωμα των πολιτών. Και σε μια περίοδο όπου γίνονται συνεχώς περικοπές από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην κάλυψη των βασικών αναγκών, ενώ βλέπεις προκλητικές συμπεριφορές από την ηγεσία του κράτους μας (750 χιλ. αμάξι ο

12
Ιδιωτική Εκπαίδευση / Απ:
« στις: Σεπτεμβρίου 02, 2011, 03:23:21 pm »
Νομίζω πως οι εργασίες είναι πολύ.. "λεπτομέρεια" για να το αναφέρεις στο βιογραφικό, συνήθως δεν τις συμπεριλαμβάνουν και προσωπικά θα καταλάβαινα ότι κάποιος τα βάζει για να το "γεμίσει". Αλλά αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Εγώ δεν τις έχω γράψεις τις εργασίες, αλλά όπου βρω ευκαιρία και έδαφος το αναφέρω ότι έχω ασχοληθεί με το θέμα σε εργασία στη σχολή. Για την πτυχιακή σου το θέμα δεν είναι και πολύ συναφές νομίζω, αλλά μπορείς να την αναφέρεις και βάζεις λίγη "σάλτσα" στη συνέντευξη αν σε ρωτήσουν, δε χάνεις τίποτα. ;) Σχετικά με τις σημειώσεις, αφού θέλεις να το δηλώσεις, ίσως θα μπορούσες να το εκφράσεις σύντομα ότι, δηλαδή, έκανες ιδιαίτερα "παρέχοντας σημειώσεις για καλύτερη κατανόηση σε κάθε μάθημα", και από εκεί και πέρα σε ρωτάνε αυτοί για λεπτομέρειες. Δεν το θεωρώ σκόπιμο να κάνεις ολόκληρη λίστα με τα μαθήματα που έχεις σημειώσεις και να τη βάλεις στο βιογραφικό σου, γιατί θα πρέπει να είναι σύντομο και περιεκτικό. Προσωπική άποψη πάντα και λέω αυτό που (θα) έκανα εγώ. :) Α επίσης και σεμινάρια όπως είπε και η Ινώ, ειδικά αν έχεις και κανένα με δυσλεξία ή παρόμοιο πέρνα το, μετράει αρκετά. ;)

13
Ιδιωτική Εκπαίδευση / Απ:
« στις: Σεπτεμβρίου 02, 2011, 02:41:54 pm »
Καλησπέρα Ελένη. Εϊχα κι εγώ τον ίδιο προβληματισμό με σένα και τελικά κατέληξα στο εξής: έγραψα την προυπηρεσία που είχα από άσχετη δουλειά, η οποία φαινόταν λόγω ενσήμων, και στο ίδιο κομμάτι της εργασιακής πείρας έγραψα παράδοση ιδιαίτερων μαθημάτων σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.  Έβαλα φυσικά και σεμινάρια κλπ που είχα παρακολουθήσει. Επειδή τα ιδιαίτερα δεν αποδεικνύονται, φρόντιζα στη συνέντευξη να έχω μαζί μου εκτυπωμένο ένα δείγμα σημειώσεων ανάλογα με την τάξη που θα πήγαινα (πχ είχα πάει σε ένα ιδιωτικό που έχει μόνο λύκειο και μόνο θετική και τεχνολογική κατεύθυνση, οπότε πήρα μαζί μου σημειώσεις από έκθεση

14
Πανελλήνιες / Απ: Πανελλήνιες 2011
« στις: Αυγούστου 30, 2011, 01:03:42 pm »
Παιδιά, ο φίλος Πανάρετος έδωσε απαντήσεις για τις βάσεις στο blog του, τα εξηγεί όλα λέμε και μας βάζει στη θέση μας: ::) :o 8)


Οι μετεγγραφές και οι αδικίες

Πολλά μέσα ενημέρωσης και διάφοροι σχολιαστές των πανελληνίων εξετάσεων αναφέρονται σε αδικίες που παρατηρούνται επειδή κάποιοι υποψήφιοι πολυτέκνων οικογενειών εισάγονται σε σχολές με βαθμολογίες πολύ χαμηλότερες από αυτές των εισαγομένων με την γενική σειρά. Η κριτική αυτή αγνοεί βέβαια ότι η θετική διάκριση έχει ακριβώς αυτό το χαρακτηριστικό: Μεταχειρίζεται ευνοϊκά τους πολυτέκνους γιατί η πολιτεία θεωρεί ότι δικαιούνται μια ειδική μεταχείριση.
 
Αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά, ούτε συμβαίνει μόνο με την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ας μείνουμε όμως στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Ποιά ήταν η κατάσταση που ανέτρεψε το νέο σύστημα; Οι μετεγγραφές. Τι συνέβαινε με τις μετεγγραφές; Ενας μεγάλος αριθμός υποψηφίων με χαμηλές βαθμολογίες, αριθμός που πολλές φορές ξεπερνούσε τον αριθμό των εισακτέων της γενικής σειράς κατά δυό και τρεις φορές, άλλαζε τμήμα. Γιατί συνέβαινε αυτό; Γιατί όλοι οι υποψήφιοι των ειδικών κατηγοριών συγκεντρώνονταν σε ελάχιστα τμήματα (τα "αντίστοιχα" αυτών στα οποία είχαν εισαχθεί). Μάλιστα, αυτό είχε οδηγήσει σε "στρατηγικές επιλογές" των υποψηφίων στο μηχανογραφικό τμημάτων στην περιφέρεια με χαμηλή βάση για να γίνει στην συνέχεια η μετεγγραφή στο τμήμα-φιλέτο του κέντρου. Αυτό στρέβλωνε τελείως την σύνθεση των πρωτοετών αφού τελικά οι χαμηλόβαθμοι αποτελούσαν την πλεοψηφία και καθόριζαν το επίπεδο σπουδών στα τμήματα αυτά. Τι θα συμβεί σήμερα; Ενας ή δύο από αυτούς που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες θα εισαχθεί με χαμηλό βαθμό, απ' ευθείας και χωρίς να πάρει μετεγγραφή. Αυτό φυσικά σε τίποτα δεν μπορεί να επηρέασει την εκπαιδευτική διαδικασία.
 
Ο ισχυρισμός των ασκούντων κριτική είναι ότι αυτό συμβαίνει και σε τμήματα υψηλής ζήτησης. Συμβαίνει όμως για πρώτη φορά; Οχι φυσικά. Εδώ και 16 χρόνια έχει καθορισθεί ειδικό ποσοστό εισαγωγής σε όλα τα τμήματα των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ για τους μουσουλμάνους της Θράκης. Αυτοί εισάγονται με πολύ χαμηλές βαθμολογίες, πολύ χαμηλότερες από τις βάσεις των γενικών εξετάσεων. Εχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία από αυτή την πρακτική; Οχι βέβαια, γιατί οι εισαγόμενοι με αυτόν τον τρόπο σε κάθε τμήμα είναι ελάχιστοι. Ταυτόχρονα όμως, πολλοί από αυτούς έχουν πετύχει να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους αξιοποιώντας την ευκαιρία που τους προσέφερε η πολιτεία. Επετεύχθη δηλαδή ο σκοπός της ειδικής μεταχείρισης .
 
Θα ήταν δυνατόν να είχαν αποφευχθεί οι ακραίες περιπτώσεις που παρατηρούνται με το σύστημα αυτό; Η απάντηση είναι ναι. Αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει με την μείωση του αριθμού των εισακτέων ως μελών πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών. Φέτος, ο αριθμός που καθορίστηκε ήταν τέτοιος ώστε να ανταποκρίνεται στον αριθμό αυτών που πέρυσι πήραν μετεγγραφή για να μην δημιουργηθούν προβλήματα με αυτούς που είχαν ήδη υπολογίσει ότι θα είχαν ευνοϊκή μεταχείριση αντίστοιχη με τα προηγούμενα έτη.
 
Το σύστημα που εφαρμόστηκε εφέτος έχει την δυνατότητα -αν το επιθυμεί η πολιτεία- να εξαλείψει την εισαγωγή των πολυτέκνων με βαθμολογίες δυσανάλογα χαμηλές σε σχέση με αυτές των εισαγομένων με την γενική σειρά. Αυτό μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο ένας είναι ο περιορισμός του αριθμού των εισακτέων από πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες. Ο άλλος είναι η καθιέρωση προϋπόθεσης για την εισαγωγή ώστε οι πολύτεκνοι να μην εισάγονται αν η διαφορά βαθμολογίας τους από τον τελευταίο εισαγόμενο της γενικής σειράς υπερβαίνει κάποιο προκαθορισμένο όριο. Ενθυμούμενος τις αντιδράσεις των ίδιων σχολιαστών όταν το σύστημα των μετεγγραφών αντικαταστάθηκε με το σύστημα που εφαρμόστηκε φέτος με αναφορές στο "ανάλγητο κράτος" και την "αδικία εις βάρος των τριτέκνων και των πολυτέκνων", θα περιμένω με ενδιαφέρον να δω αν θα υιοθετηθεί μια από τις παραπάνω λύσεις. Ενα είναι βέβαιο: Ειδική μεταχείριση και αποφυγή εισαγωγής υποψηφίων με διαφορετική απόδοση δεν συμβιβάζονται.
 


Posted by Ιωάννης Πανάρετος at 12:04 AM


http://panaretos.blogspot.com/2011/08/blog-post_30.html

Τα σχόλια δικά σας.  :-X

Σελίδες: 123 ... 68

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 6
Επισκέπτες: 507
Σύνολο: 513

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.047 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.