Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - dora22

Σελίδες: 123 ... 22
1
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Ιουλίου 15, 2022, 08:32:05 pm »
Ψάχνω τους εκκαθαρισμένους πίνακες μετα τους διορισμούς 2021

2
Υπαρχει Δηλωση Προτιμήσεων σε Περιοχές για ΠΕ04.02;

3
από ποιο πανεπιστημιο προερχεται; και γιατι απορριφθηκε;

4
Θετικά μαθήματα / Απ: Χημεία Γ' Λυκείου Κατεύθυνσης
« στις: Σεπτεμβρίου 10, 2019, 11:56:32 am »
Η ηλεκτροχημεία είναι εκτός πλέον.
Για την απορία που έχω γράψει πιο πάνω, περι τις ιδιότητες των υγρών, από ότι βλέπω σε διάφορα διαγωνισματα που κυκλοφορούν, οι περισσότεροι συνάδελφοι τις θεωρούν εκτός ύλης.
Τη ίδια απορία την έστειλα στις 9 αυγούστου και στο υπουργείο.
Στις 19 αυγούστου με ενημέρωσαν ότι η απορία μου πήρε αριθμό πρωτοκόλου.
Στις 21 αυγούστου με ενημέρωσαν ότι η απορία μου προωθήθηκε στο ΙΕΠ για εισήγηση.
Απο τότε περιμένω.
Στις 9 αυγούστου έστειλα και μνμα στο facebook του τμήματος χημικης εκπαίδευσης της ΕΕΧ.
Το μνμνα διαβάστηκε την επόμενη μέρα.
Απάντηση δεν πήρα ποτέ.
Ουτε στην επιμόρφωση απο ΙΕΠ δεν ηξεραν να μας απαντήσουν για την υλη.....είχε ένα "ποιηματακι"(powerpoint) που αφορουσε στόχους...σκοπους...και τιποτα αλλο
Ρωτησαν πολλοι....αλλα

5
Θετικά μαθήματα / Απ: Χημεία Γ' Λυκείου Κατεύθυνσης
« στις: Σεπτεμβρίου 10, 2019, 10:13:23 am »
Η παραπανω υλη που αναρτησα ειναι η αρχική. Καποια συναδελφος ζητησε την σειρα που τα διδάσκουμε και ανεβασα τις επισημανσεις του υπουργειου.
Στην συνεχεια ρωτησε πως έγκυρες ειναι οι επισημανσεις και που τις βρήκα.
Ετσι ανάρτησα όλη την αρχική...έπρεπε να το διευκρισω....
Καλή συνεχεια

6
Θετικά μαθήματα / Απ: Χημεία Γ' Λυκείου Κατεύθυνσης
« στις: Σεπτεμβρίου 07, 2019, 01:00:21 pm »
ναι
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 03– ΧΗΜΕΙΑ
Σύγκριση της Διδακτέας-εξεταστέας ύλης του πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος «ΧΗΜΕΙΑ», της Γ΄ τάξης Ημερήσιου Γενικού Λυκείου, μεταξύ του σχολικού έτους 2018-2019 και 2019-2020.

•   ΚΟΙΝΗ ΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ 2018-19 ΚΑΙ ΤΟ 2019-20
•   ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΤΟΥ 2018-29 ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΥΛΗ ΤΟΥ 2019-20
•   ΝΕΑ ΥΛΗ ΤΟ 2019-20


7
Θετικά μαθήματα / Απ: Χημεία Γ' Λυκείου Κατεύθυνσης
« στις: Σεπτεμβρίου 07, 2019, 09:34:59 am »
Επιπλέον επισημάνσεις σχετικά με την επιλογή, τη σειρά και τη σύνδεση των κεφαλαίων που διαπραγματεύεται η διδακτέα/εξετασέα ύλη για το σχολικό έτος 2019-20.
Η διδασκαλία ξεκινά με τη Θερμοχημεία, διότι δεν προαπαιτεί καμία από τις ακόλουθες έννοιες ως γνωστική βάση.
Είναι δόκιμο να αναδειχθεί ο ρόλος της ενεργειακής μεταβολής, μέσω της χημικής αντίδρασης και να παραλληλιστεί με άλλες ενεργειακές μεταβολές που συνοδεύουν τις χημικές αντιδράσεις, όπως την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ακτινοβολίας, κ.ά.
Προτείνεται να επισημανθεί η σχέση της ποσότητας των αντιδρώντων με αυτή της μεταβολής της ενθαλπίας, δίνοντας παραδείγματα και από την καθημερινή ζωή (σύγκριση της θερμότητας που εκλύεται από την καύση ενός κούτσουρου με εκείνη που εκλύεται από την καύση ενός σπίρτου).
Ακολουθούν τα κεφάλαια της Χημικής Κινητικής, Χημικής Ισορροπίας και Ιοντικής Ισορροπίας. Τα κεφάλαια αυτά είναι «σχεδόν» αδιαίρετα  μεταξύ τους διδακτικά, αφού το τέλος του ενός οδηγεί στις αρχές του άλλου.
Η Χημική Κινητική εισάγει τον παράγοντα «ταχύτητα» στις χημικές αντιδράσεις. Θεωρείται σκόπιμο να γίνει σαφής διάκριση ανάμεσα στον «κινητικό» και «θερμοδυναμικό παράγοντα» μιας χημικής μεταβολής. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι είναι δύο ανεξάρτητοι παράγοντες, και οι μαθητές/μαθήτριες θα μάθουν «τρόπους» να τους επηρεάζουν. Για τον λόγο αυτό πρέπει να δοθεί πολύ μεγάλη έμφαση στους παράγοντες που επηρεάζουν μια αντίδραση καθώς και τον τρόπο που την επηρεάζουν. Παραδείγματα τέτοια, είναι ο ρόλος του ψυγείου και συνεπώς της χαμηλής θερμοκρασίας στην επίδραση της ταχύτητας αλλοίωσης των τροφίμων, στο ρόλο του βαθμού κατάτμησης ενός στερεού, όπως για παράδειγμα τα αναβράζοντα φάρμακα, ή ο μικρός χρόνος διατήρησης ενός τροφίμου όταν είναι λεπτοκομμένο, σε σχέση με το να ήταν η ίδια ποσότητα συμπαγής, ο ρόλος της συγκέντρωσης στην ταχύτητα μιας αντίδρασης, όπως για παράδειγμα τα συμπυκνωμένα απορρυπαντικά ή η έντονη καύση παρουσία αέρα πλούσιου σε οξυγόνο, αλλά και οι καταλυτικές αντιδράσεις, όπως οι ενζυμικές.
Τέλος στο κεφάλαιο αυτό προτείνεται να δοθεί μεγάλη έμφαση στα διαγράμματα και την ερμηνεία αυτών, καθώς και στη σύγκριση μεταξύ διαγραμμάτων τα οποία διαφέρουν κατά ένα παράγοντα (παράδειγμα διάγραμμα συγκέντρωσης –χρόνου, για διαφορετικές θερμοκρασίες).
Στη συνέχεια ακολουθεί το κεφάλαιο της Χημικής Ισορροπίας. Η ισορροπία ως έννοια διατρέχει οριζόντια τη χημεία και πρέπει να ανακαλείται στους/στις μαθητές/μαθήτριες, οποτεδήποτε την συναντούν. Προκειμένου να γίνει καλύτερα κατανοητή προτείνεται να συνδέεται και με τις άλλες φυσικές επιστήμες, όπως η βιολογία (οικοσυστήματα) και τη φυσική (μηχανική ισορροπία).
Η Ιοντική Ισορροπία είναι μια υποπερίπτωση της Χημικής Ισορροπίας και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς όλα τα βιολογικά συστήματα αναφέρονται σε υδατικά διαλύματα. Επιπλέον προτείνεται να δοθεί έμφαση στα ρυθμιστικά διαλύματα, αφενός λόγω της ικανότητας τους να «αυτορυθμίζουν» το pH εντός ορίων (υπενθύμιση στην αρχή Le Chatelier) και αφετέρου διότι δίνουν ευκαιρία για εργαστηριακές ασκήσεις και πειραματικό έλεγχο.
Στη συνέχεια ακολουθεί η Ηλεκτρονιακή Δομή των Ατόμων και ο Περιοδικός Πίνακας. Προτείνεται να δοθεί έμφαση στην πορεία εξέλιξης των απόψεων για το άτομο, να συζητηθούν τα πλεονεκτήματα του μοντέλου του Bohr, οι καινοτομίες που εισήγαγε, αλλά και οι λόγοι που τελικά απορρίφθηκε.
Παρακάτω αναφέρονται ορισμένες από τις επεκτάσεις του Περιοδικού Πίνακα στα υπόλοιπα κεφάλαια της παρούσας ύλης, όπως: η καλύτερη κατανόηση του επαγωγικού φαινομένου, η κατανόηση των πολλαπλών αριθμών οξείδωσης ορισμένων στοιχείων, οξειδωτική και αναγωγική ισχύς των στοιχείων, η πολικότητα ενός δεσμού και συνεπώς το σημείο ζέσεως του σώματος αυτού και άρα και η φυσική κατάσταση, τα είδος του δεσμού ανάμεσα σε δύο στοιχεία, η σειρά εκφόρτισης των ιόντων (που ακολουθεί), τα υβριδικά τροχιακά και συνεπώς η γεωμετρία των οργανικών και άλλων ενώσεων, κ.ά.
Ακολουθούν οι Διαμοριακές Δυνάμεις. Ο λόγος που προτάθηκαν είναι η πληθώρα των εφαρμογών που έχουν στην καθημερινή ζωή και σε βιολογικά φαινόμενα. Μέσω αυτών μπορούν μπορεί να κατανοηθεί καλύτερα ο μηχανισμός διάστασης των ετεροπολικών ενώσεων αλλά και του ιοντισμού των ομοιοπολικών, τα σημεία ζέσεως και τήξεως διαφόρων ουσιών, η φυσική κατάσταση ουσιών, αλλά και η αλλαγή της φυσικής κατάστασης των οργανικών ενώσεων σε μια ομόλογη σειρά. Τέλος η ωσμωτική πίεση, είναι σημαντική για τα βιολογικά συστήματα και αποτελεί προαπαιτούμενη γνώση για τη μελέτη βιολογικών φαινομένων.
Ακολουθεί το κεφάλαιο της Οξειδοαναγωγής. Η έννοια του αριθμού οξείδωσης, καλό είναι να παρουσιαστεί στη διδασκαλία ως ένα εργαλείο που βοηθά στον χαρακτηρισμό ενός στοιχείου ή μιας ένωσης ως οξειδωτικό ή αναγωγικό. Επίσης είναι καλό να εξηγηθεί ο ορισμός και να γίνει η διάκριση με βάση το είδος των δεσμών στις ενώσεις. Το κριτήριο αυτό μπορεί να συγκριθεί και με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στο προηγούμενο κεφάλαιο για τη διάκριση του ιοντισμού από τη διάσταση.
Θεωρείται σημαντικό να παρουσιαστούν γνωστές οξειδοαναγωγικές αντιδράσεις (όπως η σύνθεση της NH3, του HI, κ.α) που χρησιμοποιήθηκαν στο κεφάλαιο της χημικής ισορροπίας ως παραδείγματα αμφίδρομων αντιδράσεων καθώς και οι περισσότερες οργανικές αντιδράσεις που έμαθαν σε προηγούμενα σχολικά έτη.
Ως προς την ηλεκτροχημεία, κρίνεται απαραίτητη η σαφής διάκριση ανάμεσα σε ένα ηλεκτρολυτικό και σε ένα γαλβανικό στοιχείο. Η παράθεση παραδειγμάτων από την καθημερινή ζωή θα βοηθήσει τους μαθητές να νοηματοδοτήσουν το συγκεκριμένο κεφάλαιο. Παραδείγματα επιμεταλλώσεων από την καθημερινή ζωή, μπαταρίες, ηλιακά πάνελ, ανεμογεννήτριες αλλά και οι νευρικές ώσεις/ηλεκτρικά σήματα είναι μερικά από εκείνα που θα βοηθήσουν στην κατανόηση των φαινομένων.
Τελειώνοντας, διδάσκεται το κεφάλαιο της Οργανικής Χημείας. Πέραν του αμιγούς περιεχομένου του, αποτελεί άριστη ευκαιρία για ανάκληση προηγούμενων γνώσεων και σύνδεση μεταξύ τους. Τέτοια παραδείγματα είναι η έννοια της Χημικής Ισορροπίας, με την αντίδραση εστεροποίησης, η κατάλυση με την καταλυτική υδρογόνωση αλλά και πλήθος άλλων αντιδράσεων, η οξειδοαναγωγή με πληθώρα οργανικών αντιδράσεων που μεταβάλλονται οι αριθμοί οξείδωσης, με την ισχύ των οξέων και των βάσεων (αμίνες, αντιδραστήρια Grignard, καρβοξυλικά οξέα, αλκοόλες, κ.ά), με τα τροχιακά και των υβριδισμό και συνεπώς με τη γεωμετρία των μορίων, με την ογκομέτρηση και άλλες πειραματικές μεθόδους, κ.ά.

8
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: Κενά αναπληρωτών
« στις: Σεπτεμβρίου 04, 2019, 01:05:46 pm »
Μέτρησα 20 κενά φιλολόγων στη Λέσβο, ξέρω ότι υπάρχουν άλλα 2-3, η Κεφαλονιά έδωσε 10 κενά φιλολόγων, 2,5 ακόμα υπάρχουν, 2 χημικών.  Όποιος γνωρίζει κι άλλα , ας γράψει.

που τα βρηκες; είναι αυτα που εδωσε ο Κορδης;

9
Αναπληρωτές / Απ: Επιτήρηση στις Πανελλαδικές
« στις: Μαΐου 30, 2019, 10:30:09 pm »
Όπως ενημέρωσε ο προϊστάμενος τους προέδρους των ΛΕΕ, υπάρχει πρόβλημα να απασχοληθούν αναπληρωτές τόσο ως επιτηρητές όσο και ως εξεταστες/βαθμολογητές σε σχέση με το πως πληρώνονται οι αμοιβές τους.
Και δεν υπαρχει με τους ιδιωτικούς; αφου με συμβασεις ειναι και αυτοί. Τι δουλεια εχουν στα δημοσια σχολεία; ...εγω καθε χρονο ειμαι επιτηρηση (και ας μη θελω) και βαθμολογητρια και στους ΦΑ. Στην

10
Αναπληρωτές / Επιτήρηση στις Πανελλαδικές
« στις: Μαΐου 30, 2019, 07:30:01 pm »
Σήμερα βγήκαν οι επιτηρήσεις στα δημόσια σχολεία στην

11
Ρώτησα δικηγορο και μου ειπε οτι δεν υπαρχει καμια αποφαση που να δικαιωνει τους 418. Πρεπει ολοι οσοι θιγομαστε να κινηθουμε νομικα με αιτηση ακυρωσης, και ασφαλιστικα μετρα. Ειναι τελειως αντισυνταγματικος ο διορισμος τους.
Αφου είπε έτσι ο δικηγόρος γιατί δεν ξεκινάς αγωγές, ακυρώσεις....αλλά περιμένεις να ξεκινήσουν οι άλλοι. Ξεσηκώνεις τους άλλους; Κάπως έτσι την πατήσαμε όλοι... και δεν προσφύγαμε τότε. Αυτοί που διοριζονταν από τα παράθυρα (ΟΑΕΔιτες, Σιβιτανείδιο, εκκλησιαστικά και .....) λόγω γνωριμιών δεν μας πειράζει...ωραία και καλά....Πιστεύω ότι οι δικαιωθέντες προσέφυγαν στην δικαιοσύνη γιατι δεν είχαν γνωριμίες για να τους διορίσουν. ΝΤΡΟΠΗ μας  για όλη αυτη την φαγωμάρα....γι'αυτο ειμαστε άξιοι της μοιρα μας....
Οι δικηγόροι απλά ζήλεψαν την επιτυχία του δικηγόρου των δικαιωθέντων......
Υπόψιν δεν ειμαι στους δικαιωθέντες....κρίμα...γιατι δεν τόλμησα...

12
Bλέποντας τις χθεσινές τοποθετήσεις των δικαιωθέντων συναδέλφων και φέρνοντας στο νου τις δύσκολες καταστάσεις που πέρασαν τα τελευταια 4+ χρόνια, δεν έχω παρά να τους συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου! Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, που πίστεψαν στον δίκαιο αγώνα τους, που δε λύγισαν ούτε στιγμή, παρά τις αντιξοότητες και τα πισωγυρίσματα, που ανέχτηκαν τα αρνητικά σχόλια και τις επικρίσεις! Πιστεύω ακράδαντα ότι θα επιδοθούν στο έργο τους με όρεξη και αυταπάρνηση κι ότι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στα σχολεία που θα βρεθούν.
Στους φίλους συναδέλφους που περιμένουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων για το εύλογο κλπ., εύχομαι ολόψυχα να έχουν θετικές εξελίξεις και να βρεθούν κι αυτοί γρήγορα στα σχολεία!
Σε μικρή μερίδα μονίμων που έδρασε εδώ παραπλανητικά και διασπαστικά (για τους δικούς της λόγους) και έδειξε μιζέρια έναντι των δικαιωθέντων, μία συμβουλή: να γεμίσουν τη ζωή τους με ουσιαστικά πράγματα και να φροντίσουν να βελτιωθούν οι ίδιοι ως άτομα πρωτίστως.
Πολλές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν τους δικαιωθέντες με όποιο τρόπο (συμβουλευτικά, ψυχολογικά ...) και από οποιοδήποτε πόστο (δικηγόροι, μόνιμοι ...).
Τέλος, νιώθω ευγνώμων για τους υπέροχους συναδέλφους που γνώρισα μέσα από το pde, συναδέλφους με ήθος και ποιότητα χαρακτήρα! Μπορεί κάποιες φορές να ξεπεράσαμε τα όρια γράφοντας εκτός θέματος παρασυρόμενοι ή δείχνοντας "υπέρμετρο ζήλο" για την υπόθεσή μας, αλλά οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βίωσαν οι δικαιωθέντες δικαιολογούν τα παραπάνω.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε όλους!

Συγχαρητήρια και Καλή σταδιοδρομία
Καλό Πάσχα!!!

13
Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στο προσκήνιο καθημερινά φαίνεται ότι το υπουργείο επιθυμεί να έχει έτοιμους τους οριστικούς πίνακες γενικής μέσα στο καλοκαίρι ώστε μετά από την έκδοσή τους να κληθούν - με σχετική υπουργική απόφαση - οι υποψήφιοι να κάνουν αίτηση για μονιμοποίηση. Αυτό σημαίνει ότι το ΑΣΕΠ θα πρέπει μέχρι τις 15/7/2019 (σύμφωνα με το νομοσχέδιο) να έχει έτοιμους τους οριστικούς πίνακες γενικής για να μπορεί να ακολουθήσει η υπουργική απόφαση. Για να δούμε, θα τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα, δεδομένης της "πυκνής" επικαιρότητας;
Σε καποιους υπαρχουν δυσπροσιτα μέσα στον πινακα....αυτο βλεπω

14
Υπάρχει πίνακας Χημικων (ΠΕ04.02), με καθαρή προϋπηρεσία και βαθμό πτυχίου, να δούμε πάνω κάτω τι συμβαίνει; Ευχαριστώ....

Σελίδες: 123 ... 22

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182529
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 13
Επισκέπτες: 563
Σύνολο: 576

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.048 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.