Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - apivpol

Σελίδες: 1
1
Κλάδος ΠΕ86 Πληροφορικής / Απ: Οι επόμενες κινήσεις μας
« στις: Οκτώβριος 08, 2009, 12:53:03 πμ »
Λοιπόν, προέκυψε η νέα κυβέρνηση και, όντως, είναι υπουργός παιδείας η κ. Διαμαντοπούλου που εκφράστηκε ως εξής (από ό,τι είδα σε προηγόυμενο post) σχετικά με τη γνωστή, πλέον, ρύθμιση:

Με την ιδιότητα της πολιτικής εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ για τα θέματα Παιδείας, θέλω να καταστήσω σαφές ότι η παιδαγωγική και επιστημονική αξιολόγηση των πανεπιστημιακών σχολών που αφορά την επάρκειά των αποφοίτων τους προκειμένου να σταδιοδρομήσουν  ως εκπαιδευτικοί στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι μια σοβαρή και υψηλής ευθύνης διαδικασία που χρειάζεται συνολικό σχεδιασμό.

Αντ΄αυτού η κυβέρνηση με φωτογραφικές ρυθμίσεις και λογική ‘’διαίρει και βασίλευε’’ στερεί την εκπαίδευση από τον σχεδιασμό που έχει ανάγκη με σοβαρές επιπτώσεις στην ίση μεταχείριση των αποφοίτων, στην αξιοκρατία και εν τέλει στην ποιότητα της εκπαίδευσης.

Θέλω να σε  ενημερώσω ότι η τροπολογία κατατέθηκε και πρόκειται να ψηφισθεί φαντάζομαι από την κυβερνητική πλειοψηφία στο τέλος Αυγούστου 2009. Το ΠΑΣΟΚ είναι απέναντι σε τέτοιες μεθοδεύσεις.



Τι προτιθέμεθα να κάμωμεν;
...και, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, αν κοιμηθούμε τον ύπνο του αδικηθέντος τώρα, δε θα ξυπνήσουμε ποτέ...
 

2
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Η νέα τροπολογία ΥΠΕΠΘ
« στις: Σεπτέμβριος 15, 2009, 07:31:48 μμ »
Καλησπέρα

Ξέρει κανείς τι έγινε σε αυτή τη πολυαναφερόμενη συνάντηση;
Συζητήθηκε κάτι;
Κατέληξαν κάπου;

Ευχαριστώ

3
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Η νέα τροπολογία ΥΠΕΠΘ
« στις: Αύγουστος 30, 2009, 08:34:06 μμ »
Καλησπέρα

lykouren@otenet.gr

η ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας του κ. Λυκουρέντζου.

minister@ypepth.gr
arissp@e-aris.gr

οι δύο διευθύνσεις που αναγράφονται στην ιστοσελίδα του υπουργού παιδείας.

Τονίζω, εξ αρχής, ότι δε πιστεύω πως κάτι θα αλλάξει αλλά ας προσπαθήσουμε, αντί να βρίζουμε αλλήλους να "βομβαρδίσουμε" τις ηλεκτρονικές αυτές διευθύνσεις με μηνύματα που εκφράζουν την αντίθεση και δυσαρέσκεια μας με την εν λόγω απόφαση. Ο χρόνος που διαθέτουμε για να γράψουμε κάτι εδώ νομίζω θα έχει μεγαλύτερο αντίκρισμα αν αξιοποιηθεί διαφορετικά.

Σε μία χώρα όπου το πολιτικό κόστος είναι σημαντικότερο της δίκαιης αντιμετώπισης των πολιτών, δε μπορείς πλέον να ελπίζεις σε τίποτε άλλο παρά στον φόβο των διοικούντων για απώλεια της θέσης που τους χαρίζει εξουσία.

Με μία σύντομη αναζήτηση στο google με τα ονόματα υπουργού και υφυπουργού μπορείτε, φυσικά, να επισκεφτείτε τις εν λόγω σελίδες όπου αναγράφονται και τα τηλέφωνα των γραφείων τους.

Και πάλι ευχαριστώ


4
Αναρτημένο στο:

http://blogs.sch.gr/kalodimos/category/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1/



ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
Ιούλιος 25th, 2009 από kalodimos


Την ώρα που ο μέσος Ελληνας αναρωτιέται αν τα δημόσια ή τα «μη κρατικά» πανεπιστήμια είναι καλύτερα για το μέλλον του παιδιού του και οι πολιτικοί εμφανίζονται διχασμένοι, στην πράξη τα προβλήματα αυτά δείχνουν λυμένα. Κι αυτό διότι όσοι έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους σε ονομαστά πανεπιστήμια του κόσμου «(…) μακριά από τον ορυμαγδό των καταλήψεων και την απραξία των απεργιών στα δημόσια ΑΕΙ», όπως έγραψε πρόσφατα και ο καθηγητής Κ. Μπέης, το κάνουν.
Στο «κατεστημένο» ανήκει, φυσικά, και το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών. Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι οι περισσότεροι που διετέλεσαν υπουργοί Παιδείας(!) (Γ. Αρσένης, Π. Ευθυμίου, Γ. Παπανδρέου…) δεν εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους στη δημόσια εκπαίδευση, ούτε καν στην πρωτοβάθμια.
*Τα παιδιά του «τσάρου» της Οικονομίας, Γ. Αλογοσκούφη, δεν έδωσαν καν πανελλήνιες εξετάσεις. Προτίμησαν το International Baccalaureat (ΙΒ), δηλαδή το διεθνές απολυτήριο, που επιλέγουν όσοι θέλουν να σπουδάσουν απευθείας στο εξωτερικό. Σήμερα, ο πρωτότοκος ο Σπύρος, σπουδάζει Οικονομικά, στο Yale, και η αδερφή του, η Αθηναΐδα, Ιστορία στο London School of Economics (LSE).
*Τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη πήγαν επίσης στο εξωτερικό. Η μεγαλύτερη, η Αλεξία, σπούδασε Επικοινωνία στη Σορβόνη και έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού. Ο γιος της, Κώστας Μπακογιάννης, Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μπράουν και έχει κάνει μεταπτυχιακά (Δημ. Διοίκηση) στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, το Χάρβαρντ.
*Ο γιος του Γ. Παπανδρέου, ο Αντρίκος, αφού αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών, πήγε στις ΗΠΑ και στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης για να σπουδάσει Οικονομικά. Στη συνέχεια, πήγε στη Νορβηγία για μεταπτυχιακές σπουδές, τις οποίες συνεχίζει σήμερα στο Λονδίνο. Στις ΗΠΑ θα σπουδάσει και η Μαργαρίτα Παπανδρέου, η κόρη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία είναι στην Γ’ λυκείου προετοιμάζεται κι εκείνη για το ΙΒ.
*Σπουδές στη Βρετανία και στις ΗΠΑ έχουν κάνει και τα τρία παιδιά του έλληνα επιτρόπου στην Κομισιόν, Στ. Δήμα. Στα βιογραφικά και των τριών φιγουράρουν μερικά από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια: Η κόρη του Αντιγόνη σπούδασε βιολογία στο Imperial του Λονδίνου, έκανε μεταπτυχιακά στην Οξφόρδη και διδακτορικό στο Κέμπριτζ. Ο γιος του Κώστας σπούδασε Νομικά στην Οξφόρδη και έκανε μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης. Ο μικρότερος γιος, ο Χρήστος, σπούδασε Νομικά στο Queen Mary του Λονδίνου αλλά και στη Νομική Σχολή της Αθήνας. Εκανε μεταπτυχιακό στο LSE και στο ίδιο πανεπιστήμιο έκανε και το διδακτορικό του.
*Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Παπαθανασίου, έχει δύο κόρες που έχουν σπουδάσει και οι δύο στο Λονδίνο. Η μεγάλη έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο King’s College και η μικρή Ευρωπαϊκές Σπουδές και Πολιτική Επιστήμη στο UCL.
*Στο Λονδίνο σπούδασαν νομικά και έκαναν master και οι δύο γιοι του Δ. Σιούφα (η κόρη του φοίτησε στο ιδιωτικό κολέγιο, στην Αθήνα, BCA).
*Ο γιος του Β. Πολύδωρα Γιώργος διάλεξε την Ιταλία και το Πανεπιστήμιο του Καμερίνο για να σπουδάσει Νομικά.
*Η κόρη του Γιάννου Παπαντωνίου, η Δάφνη, σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνικές Επιστήμες στο Κέιμπριτζ και πήρε μάστερ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από την Πολυτεχνική Σχολή του Παρισιού.
*Η κόρη του Π. Ευθυμίου(!) Σελήνη έφυγε απευθείας μετά το λύκειο για σπουδές στο Λονδίνο.
*Για την Αγγλία έφυγαν και τα δίδυμα της Μαρίας Δαμανάκη: ο γιος της σπουδάζει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του York και η κόρη της στο Leicester.
*Στη Βρετανία, στο Essex, σπουδάζει και το παιδί του αντιπροέδρου της Βουλής, Σ. Χατζηγάκη.
Πολλά παιδιά πολιτικών, ωστόσο, προτιμούν να ολοκληρώσουν τις προπτυχιακές σπουδές τους στην Ελλάδα και να φύγουν στις ΗΠΑ ή στην Ε.Ε. για μεταπτυχιακά ή διδακτορικό.
*Οι κόρες του Κ. Σημίτη έχουν περάσει και οι δύο από το Λονδίνο. Η Φιόνα, που είναι ζωγράφος, έκανε μεταπτυχιακά στην Ιστορία της Τέχνης και η Μαριλένα (έχει σπουδάσει στο Πολιτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών) έκανε μεταπτυχιακά στο Columbia της Νέας Υόρκης και στο London School of Economics, όπου έκανε και το διδακτορικό της.
*Η μεγάλη κόρη του Ν. Κωνσταντόπουλου, η Ζωή, σπούδασε νομικά στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
*Η κόρη του υφυπουργού Αμυνας, Νόρα Μιχαλολιάκου, πήρε μάστερ στο Μάρκετιγκ, στο Stratchlyde της Σκοτίας μετά τις σπουδές της στην Ελλάδα, στο ιδιωτικό κολέγιο «IST» όπου φοίτησε στο τμήμα Διοίκησης Επιχείρησεων.
Αρκετά παιδιά πολιτικών, ωστόσο, προτίμησαν να δώσουν πανελλήνιες. Ο γιος του Γ. Παπαντωνίου, Νικήτας, σπούδασε Φυσική στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακό στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου τώρα κάνει και το διδακτορικό του.
*Οι δίδυμες κόρες του Β. Πολύδωρα, Μαργαρίτα και Κωνσταντίνα, σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά Ευρωπαϊκές Σπουδές.
*Η κόρη του Α. Παπαληγούρα ολοκληρώνει τις σπουδές της στο Πάντειο, στο τμήμα ΜΜΕ (ενώ έχει αποφοιτήσει και από τη θεατρική σχολή του Θεάτρου Τέχνης).
*Τα παιδιά του Σ. Τσιτουρίδη, Κυριάκος και Βιργινία, σπουδάζουν στο Πάντειο, ενώ η κόρη του Γ. Καλού στη Νομική Σχολή της Αθήνας.
*Στη Νομική φοίτησε και η μικρή κόρη του υπουργού Αιγαίου, Αρ. Παυλίδη, αλλά και μία από τις δύο κόρες του υφυπουργού Εσωτερικών, Απ. Ανδρεουλάκου.
*Κάποιοι γόνοι πολιτικών προτιμούν για τις σπουδές τους το ιδιωτικό ελληνοαμερικανικό κολέγιο Deree: Η μεγάλη κόρη του υπουργού Αιγαίου σπούδασε εκεί Κοινωνιολογία και Management, η κόρη του υφυπουργού Εξωτερικών, Θ. Κασσίμη, Οικονομικά και Επικοινωνία και ο γιος του Τηλ. Χυτήρη Επικοινωνία.
*Σπουδές σε ιδιωτικά ιδρύματα ή απευθείας στο εξωτερικό έκαναν και τα παιδιά των ηγετών της αριστεράς(!!!). Η κόρη της Αλέκας Παπαρήγα, Βασιλεία, επέλεξε το Deree, για να σπουδάσει Οικονομικά, ενώ οι δυο κόρες του Αλ. Αλαβάνου προτίμησαν τα βρετανικά πανεπιστήμια για να σπουδάσουν Κοινωνική Ανθρωπολογία και Καλές Τέχνες.

Άρθρο της Βασιλικής Σιούτη δημοσιευμένου στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” στις 14/01/2007-Αντιγραφή: Μ. Ευαγγελίδης

...και περιμένουμε από την εκάστοτε κυβέρνηση να μας λύσει τα προβλήματα στην παιδεία όταν, οι ίδιοι, δεν εμπιστεύονται τα δικά τους παιδιά στο εκπαιδευτικό σύστημα...

5
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Η νέα τροπολογία ΥΠΕΠΘ
« στις: Αύγουστος 28, 2009, 05:46:59 μμ »
Μπορείτε, σας παρακαλώ, να μου πείτε ποια τα παιδαγωγικά μαθήματα που έχετε διδαχθεί και ποια τα μαθήματα πληροφορικής;

Στη σελίδα:

http://students.unipi.gr/depProgramList.asp?level=1&mnuid=mnu2;submnu1&

στην οποία αναγράφονται τα Π.Σ. των τελευταίων ετών, δε μπορώ να πω ότι βγάζω κάποια άκρη. Το ύφος μου δεν είναι εριστικό, απλά ρωτώ γιατί ίσως να ψάχνω σε λάθος μέρος και ξόδεψα αρκετό χρόνο από το πρωί προσπαθώντας να αποσαφηνίσω κάτι από όλα αυτά που διαβάζω εδώ κι εκεί...

Επίσης, στην παρακάτω σελίδα:

http://docs.google.com/gview?a=v&q=cache:NA3kNrYjfNIJ:www.ted.unipi.gr/Uploads/Files/Announcements/Courses/10_1192008550.pdf+%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1+%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B1+%CE%BB%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%AD%CE%BD%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%85&hl=el&gl=gr

στο νούμερο 43 αναγράφεται το όνομα Λυκουρέντζου Άννα-Μαρία του Ανδρέα. Συνυπολογίζοντας τη δήλωση του υφυπουργού πως η κόρη του φοιτά στο Πα.Πει. μάλλον πρόκειται για διαολεμένη σύμπτωση...

Τέλος, να πω, πως κατανοώ την ανάγκη του οποιουδήποτε να εργαστεί αλλά αυτό, δεν νιώθω πως πρέπει να συμβαίνει εις βάρος των υπολοίπων. Και φυσικά, δε φταίνε σε καμία περίπτωση οι απόφοιτοι ενός συγκεκριμένου τμήματος στο σύνολο τους για τις αποφάσεις μίας τέτοιας (της κάθε τέτοιας) εξουσίας. Είναι βλακώδες να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, για τον αχυρώνα που μας ταΐζουν το σανό, όταν ο αφέντης παραδίπλα μασουλάει βουτήματα κανέλας με παντεσπάνι. Ας είμαστε σοβαροί...

Ζούμε σε μία χώρα με ένα δημοκρατικό προσωπείο όπου η διαφθορά έχει χτυπήσει, όχι κόκκινο (όπως αλλού, παλαιότερα) αλλά, πράσινο και γαλάζιο...

Αν έπρεπε (και δεν λέω ότι δεν έπρεπε) να υπάρξει μία ή και περισσότερες σχολές, βάσει του εκπαιδευτικού σχεδιασμού του ΥΠ.Ε.Π.Θ. η οποία να παρέχει παιδαγωγική επάρκεια στους αποφοίτους της (και ας οριστεί επιτέλους αυτή η έρμη η παιδ/κη επάρκεια) τότε, αυτό θα έπρεπε να δηλωθεί εκ των προτέρων.
Κοινώς, είτε έπρεπε, εξ αρχής, πριν ακόμη από την δημιουργία του τμήματος και με ορίζοντα φυσικά τετραετίας (όπου θα υπήρχαν και οι πρώτοι απόφοιτοι) να ανακοινωθεί πως το συγκεκριμένο Π.Σ. καλείται να εξυπηρετήσει ΚΥΡΙΩΣ τις ανάγκες της εκπαίδευσης, οπότε, ο κάθε νέος που θα επέλεγε ένα τμήμα πληροφορικής (το ΔΤΨΣ ή κάποιο άλλο) μέσα από τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων να γνωρίζει τις προοπτικές που του ανοίγονται μπροστά του αποδεχόμενος τις διευκολύνσεις ή τις δυσκολίες που θα συναντήσει στη πορεία (και ας μην ξεχνάμε πως δεν επιθυμούν όλοι όσοι σπουδάζουν πληροφορική να εργαστούν ως καθηγητές στο δημόσιο...συνεπώς, μία τέτοια διάκριση μπορεί να εξυπηρετεί και όχι να διαχωρίζει).

Ή

αν το ΥΠ.Ε.Π.Θ. κατάλαβε το λάθος του, και το τμήμα ΔΤΨΣ πληροί τις προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε να είναι παιδαγωγικά επαρκές (πράγμα για το οποίο ας μου επιτραπεί να αμφιβάλλω κοιτώντας το Π.Σ. στις σελίδες που προανέφερα και έχοντας ήδη ασχοληθεί αρκετά με εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά ζητήματα) ας προτείνει μία τροπολογία που θα ισχύσει για τους πρωτοετείς φοιτητές του 2010 (και όχι αναδρομικά). Φυσικά, κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει με επανασχεδιασμό της γενικότερης πολιτικής που διέπει τις καθηγητικές σχολές και γενικότερα, όλες τις σχολές από τις οποίες άτομα εισέρχονται σε κάποια από τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς και την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (για την οποία προτιμώ να μη μιλήσω...) αποσαφηνίζοντας αρχικά όλες τις έννοιες που αποτελούν σημείο διάκρισης και διαχωρισμού μεταξύ των ανταγωνιζομένων μερών.
Βέβαια, κάτι τέτοιο, ίσως δεν εξυπηρετεί τη "μπάτε σκύλοι αλέστε" πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης καθώς, αποσαφήνιση συνεπάγεται ευρύτερη κατανόηση και συνεπώς, περιορισμό της αδιαφάνειας...

Στη χώρα του παραλόγου και της διαπλοκής, όπου το προσωπείο της δημοκρατίας τυφλώνει τους ζαλισμένους, απ' τα όνειρα και τις αποτυχίες, πρωτόγονους κατοίκους της, που, αραχτοί, αναπαυτικά μέσα στους καναπέδες από μπαμπού, τυλιγμένοι στις armani παχυλές προβιές τους, ζεσταίνονται μπρος στη γαλαζοπράσινη φλόγα της Tv βλέποντας Gyftovision, αναρωτιέμαι τι μπορεί ένας εκ των ευνοημένων της διάταξης (και όχι μόνον αυτής αλλά της εκάστοτε διάταξης που φωτογραφίζει...) να πει σε κάποιον που πέρυσι ξεχειμώνιασε στα Κουφονήσια και στην Κίμωλο (μακριά από τη θαλπωρή της οικογένειας, με έξοδα να συντηρεί δυο σπίτια, με μετακινήσεις με πλοία, τρένα, λεωφορεία, και με την απουσία ενός μέλλοντος, ορατή παρουσία να ντύνει τις νύχτες) σχετικά με παιδαγωγικά μαθήματα και αγώνες...

Και ας μη γελιόμαστε, οι ευνοημένοι του σήμερα που σιωπούν θα είναι οι αδικημένοι του αύριο που φωνάζουν...

Ο Νίτσε γράφει κάπου πως η ίδια η ζωή προσδιορίζεται από την αδικία της και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει κανείς να δυσανασχετεί με το άδικο όταν το συναντά εμπρός του...

Θα πω απλά, στους φίλους και, πλέον, συναδέλφους του Δ.Σ. των αποφοίτων της Δ.Τ.Ψ.Σ. πως κατανοώ το δίκιο τους και τους αγώνες που, ίσως, έχουν δώσει (ιδιαίτερα αν το νο 43 τυγχάνει να είναι η κόρη ενός αγρότη όπως διάβασα σε προηγούμενο post), το αίσθημα, ίσως, του παραλόγου που βιώνουν τόσα χρόνια, αλλά, όπως είπε και ο Σωκράτης:

"...καλύτερα ν' αδικηθείς
παρά να αδικήσεις..."

...και στην περίπτωση αυτή, η ήδη διαπραχθείσα αδικία εις βάρος των ολίγων λόγω κακού σχεδιασμού και ανεπάρκειας των διοικούντων (αποσιωπώντας σκοπιμότητες και ρουσφετολογικές επιδιώξεις) γίνεται εφαλτήριο για να διαπραχθεί ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ αδικία εις βάρος των πολλών, όπου, παρά την ανοχή απέναντι στις κακουχίες και την ανέχεια για μία σειρά ετών, βλέπουν τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας να τους πλησιάζει απειλητικά και πάλι, ακριβώς τη στιγμή που πίστεψαν πως, τα βάσανα τους μοιάζουν να τελειώνουν...



  ...κι είναι δυσβάσταχτο
να σβήνεις τ' όνειρο από την κόρη του ματιού
για μία κόρη ξένη, αλλουνού
που 'χει την εξουσία να διατάζει...


(...κι ας αναρωτηθούμε τώρα, όλοι μαζί, υπερεπιστήμονες και τεχνολόγοι, μηχανικοί και "πληροφορικάριοι" (κατά το "λεγεωνάριοι"), απόφοιτοι των Δ.Τ.Ψ.Σ και λοιπών τμημάτων, όλοι εμείς που, σε 42 σελίδες, αλληλοβριζόμαστε συνεπαρμένοι από τις αποφάσεις καρεκλοκενταύρων:

'Οταν το όνειρο είτε ως επιθυμία, είτε ως αναφαίρετο δικαίωμα
είναι μία θέση στο δημόσιο
(γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, ούτε ένα 5% εξ υμών δεν πήγε
σε τμήμα πληροφορικής γιατί αποσκοπούσε στην εκπαίδευση...
υπήρχαν κι άλλοι δρόμοι που, 5 και 6 χρόνια πριν
ήταν πολύ ευκολότεροι για κάτι τέτοιο)
κι όταν χτυπιόμαστε κι οι μεν κι οι δε
υπό το φάσμα πλέριας ανεργίας
για αποφάσεις που, σε βάρος μας, παρθήκαν
από άλλους (και τους οποίους δε μπορούμε καν
ν' αγγίξουμε γιατί φροντίσαν να εξασφαλίσουν
ασυλία...)
τι συνεπάγεται αυτό για όλους μας μαζί
και τον καθένα μας ξεχωριστά...;;;)

Αυτά και ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32329
  • Τελευταία: kblala
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1162165
  • Σύνολο θεμάτων: 19242
  • Σε σύνδεση σήμερα: 735
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 4
Επισκέπτες: 741
Σύνολο: 745

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.075 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.