1
Εργασιακά / Απ: Δεύτερη ειδικότητα
« στις: Σεπτεμβρίου 23, 2014, 11:10:00 pm »http://www.asep.gr/portal-files/dynamic/c49683/attachfile/3/FEK_6_2005_el_GR.pdf
Σελίδα 69.
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Προηγούνται όσοι έχουν ΑΣΠΑΙΤΕ - ΣΕΛΕΤΕ αλλά μπορούν να δώσουν (άρα και να διοριστούν) όσοι ΔΕΝ έχουν.
Ο πίνακας του προηγούμενου μηνύματος είναι από το νόμο της Διαμαντοπούλου που δεν έχει εφαρμοστεί.
Κάποιοι κάθισαν και διάβασαν τη νομοθεσία όπως τους συνέφερε. Μάλλον κρύβονται αντιπάθειες προς συγκεκριμένους κλάδους που έχουν το θράσος να θέλουν να θεωρούνται ισότιμοι εκπαιδευτικοί και όχι εκπαιδευτικάριοι...
Συμφωνώ απολύτως.
Ακόμα και στον νόμο Διαμαντοπούλου (3848/2010) όπου εισάγεται η παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια, στο άρθρο 9 (μεταβατικές διατάξεις) παράγραφος 6 ορίζει: "Για τον πρώτο μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος και τον επόμενο διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις περί παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας, παράλληλα με τις διατάξεις των παραγράφων 3 και 4 του άρθρου 2 του παρόντος νόμου οι οποίες θα ισχύουν εφεξής". Δηλαδή υπάρχει μεταβατική περίοδος που ισχύει ακόμη, μιας και δεν έχει γίνει όυτε καν ο πρώτος διαγωνισμός ΑΣΕΠ μετά το 2010, στην οποία ισχύουν όλα τα προαναφερθέντα, ότι δηλαδή δεν απαιτείται ντε και καλά παιδαγωγική επάρκεια για να διοριστείς,. Πόσο μαλλον όταν είσαι μονιμός και την όποια παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια την έχεις απόκτήσει από την εμπειρία.
Πάντως προκαλεί αρνητική εντύπωση πως ένας εκπαιδευτικός (δασκαλος με αμφίβολη νομική επάρκεια) που τυγχάνει να είναι περιφερειακός διευθυντής, υπογραφει ελαφρά τη καρδία, αποφάσεις που θίγουν τόσους πολλούς συναδέλφους, όταν μάλιστα πολλές περιφέρειες εξακολουθούν να αποδίδουν τις δεύτερες ειδικότητες με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν και ισχύουν. Άραγε έχει νομική υπηρεσία η εν λόγω περιφέρεια που γνωμοδότησε για αυτή την πρωτότυπη απόφαση. Πρέπει όλοι ανεξαιρέτως οι συνάδελφοι να καταθέσουν ένσταση.