Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - NoniSm

Σελίδες: 123 ... 7
1
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2025
« στις: Απριλίου 25, 2025, 09:38:29 am »
Ίσως είναι από τις λίγες περιπτώσεις που παίζει να γίνουν διορισμοί κάπου, ώστε να μην υπάρξει απογοήτευση μετά το "κλίμα" που διαμορφώθηκε από την πρώτη στιγμή που έγινε λόγος για έμφαση στην πρωτοβάθμια και την ειδική αγωγή στους διορισμούς του 2025.

Και για να μην παρεξηγηθώ, κενά νηπιαγωγών σήμερα υπάρχουν και μάλιστα πάρα πολλά (το αν βέβαια η πραγματική φοίτηση στο ολοήμερο ταυτίζεται με την αποτυπωθείσα στο myschool είναι ένα θέμα). Μάλιστα το ερχόμενο σχολικό έτος τα κενά ΠΕ60 ενδέχεται να αυξηθούν και άλλο καθώς το 2020 και το 2021 (έτη γέννησης των νηπίων που θα φοιτήσουν το 2025-26), ο αριθμός των γεννήσεων σταθεροποιήθηκε γύρω στις 85.000. Η μεγάλη μείωση θα έρθει αναπόφευκτα τα επόμενα σχολικά έτη, καθώς το 2022 οι γεννήσεις έπεσαν απότομα στις 76.000, το 2023 στις 72.000, το 2024 στις 69.000 και η μέχρι τώρα τάση από τα ληξιαρχεία δείχνει πως το 2025 οι γεννήσεις πιθανόν να σπάσουν κάθε ρεκόρ, πέφτοντας ενδεχομένως ακόμα και κάτω απο τις 60.000 (οι μισές σε σχέση με το 2008, έτος γέννησης των παιδιών που θα φοιτήσουν το ερχόμενο έτος στη Γ' Λυκείου).

Αυτό ίσως πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους όσοι θα βρίσκονται σε θέση διορισμού, ώστε να μην βρεθούν μελλοντικά προ εκπλήξεων (όπως βρέθηκαν οι νεοδιόριστοι του 2024 στη δευτεροβάθμια). Και εξηγούμαι: αν έχουμε έναν τετραψήφιο αριθμό σύστασης οργανικών ΠΕ60 Γενικής, τότε για να δοθούν για διορισμούς θα πρέπει να γίνουν πρώτα συμπληρωματικές μεταθέσεις. Αν υποθέσουμε πως οι νέες οργανικές θα πατήσουν πάνω στα λειτουργικά κενά που προκύπτουν από το ολοήμερο, τότε το μεγαλύτερο μέρος τους θα αφορά την Αττική και δευτερευόντως ίσως κάποια άλλα αστικά κέντρα όπως η Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο, καθώς μόνο εκεί υπάρχουν οι σχετικές ανάγκες. Περιοχές όπως η Θεσσαλία ή η Ήπειρος έχουν ήδη μεγάλο αριθμό υπεράριθμων νηπιαγωγών (επειδή οι ήδη συσταθείσες οργανικές ολοημέρου υπερεπαρκούν), οπότε οι ΠΕ60 που θα διοριστούν με τόπο συμφερόντων τις περιοχές αυτές θα έχουν λίγες προοπτικές μελλοντικής μετάθεσης. Το ίδιο θα ισχύει για τους νηπιαγωγούς με τόπο συμφερόντων τη Θεσσαλονίκη ή και ευρύτερα τη Μακεδονία, καθώς με το που θα συσταθούν οι οργανικές θα τις καταλάβουν οι ήδη μόνιμες συναδέλφισσες που περιμένουν χρόνια στην ουρά και πολύ δύσκολα θα περισσέψουν θέσεις για διορισμούς. Μάλιστα επειδή οι ανάγκες αυτές δεν θα υπάρχουν σε 3-4 χρόνια από σήμερα, σταδιακά οι οργανικές θα αρχίσουν να καταργούνται με τη διαδικασία των σχολικών μεταβολών (όπως έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει με τα δημοτικά), με αποτέλεσμα οι μελλοντικές συνταξιοδοτήσεις να μην έχουν μεγάλη δυναμική ανοίγματος νέων οργανικών κενών. Με λίγα λόγια, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των νέων οργανικών που θα συσταθούν στους ΠΕ60, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ταφόπλακα που θα μπει στο μέλλον του κλάδου.

Και όλα αυτά δεν τα λέω για να κινδυνολογήσω. Απλά θεωρώ πως ένα αίτημα για μείωση του αριθμού των νηπίων ανά τμήμα στο 20 για παράδειγμα, ή η δημιουργία νέων οργανικών ειδικής αγωγής στα νηπιαγωγεία θα ήταν λύσεις που θα βοηθούσαν πολύ περισσότερο τους νηπιαγωγούς μακροπρόθεσμα. Το να συσταθούν 1.000 νέες οργανικές στην Αττική θα ευνοήσει προφανώς όσες νηπιαγωγούς διαμένουν στην Αττική και βρίσκονται σε θέση διορισμού, θα χαντακώσει όμως όλες τις υπόλοιπες που θα εγκλωβιστούν για πολλά χρόνια στην πρωτεύουσα. Και μιλάω για Αττική γιατί πραγματικά εκεί εντοπίζεται σχεδόν εξολοκλήρου το πρόβλημα με την έλλειψη οργανικών.

Δεν τα λες για να κινδυνολογήσεις ...αλλά κινδυνολογείς....τα ίδια συμβαίνουν και θα συμβούν με τους δασκάλους ...την απάντησή σου την έχεις πάρει από τον Πατρέα...ο οποίος είχε πει ότι υπάρχουν και στους πε70 ολοήμερα "φαντάσματα" και ο οποίος φυσικά είχε παραθέσει ότι οι πε60 έχουν ανάγκη από 2000 νεες οργανικές θέσεις και το υπουργείο κάτι πρέπει να κάνει...εεε το κάνει προφανώς...ο Πατρέας δεν λέει και τίποτα τυχαίο...ίσως γι αυτό και έχει εξαφανιστεί γιατί όποτε υποστήριζε τους νηπιαγωγους πέφτατε πάνω του να τον φάτε....θα επιστρέψει με νούμερα ελπίζω σύντομα!!!! Μέχρι τότε υπομονή και ψυχραιμία!!!

3
Κλάδος ΠΕ60 Νηπιαγωγών / Απ: Διορισμοί Νηπιαγωγών 2025
« στις: Ιανουαρίου 26, 2025, 03:44:03 pm »

Καλή χρονιά, καλούς διορισμούς, δικαίωση στον κλάδο μας!

Λένε φέτος για 400+ συντάξεις !


Συνάδελφοι, γνωριζουμε πότε περίπου θα μάθουμε αριθμό συνταξιοδοτήσεων ανα κλάδο;

4
Κλάδος ΠΕ60 Νηπιαγωγών / Απ: Διορισμοί Νηπιαγωγών 2025
« στις: Ιανουαρίου 01, 2025, 04:34:37 pm »
Kαλή Χρονιά με υγεία και 2025+ διορισμούς νηπιαγωγών!!! Μακάρι φέτος ο κλάδος μας να δικαιωθεί!!

5
Κλάδος ΠΕ60 Νηπιαγωγών / Απ: Διορισμοί Νηπιαγωγών 2025
« στις: Δεκεμβρίου 28, 2024, 01:56:48 pm »
Iωάννα ευχαριστούμε για την παρέμβαση.  Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Καλή χρονιά με υγεία!

6
Κλάδος ΠΕ60 Νηπιαγωγών / Απ: Διορισμοί Νηπιαγωγών 2025
« στις: Δεκεμβρίου 27, 2024, 09:37:31 am »
αν δεν διορίσει νηπιαγωγούς που παίρνει αναπληρωτες 2600 α φάση τότε δε θα διορίσει και σε καμία άλλη ειδικότητα.

7
Κλάδος ΠΕ60 Νηπιαγωγών / Απ: Διορισμοί Νηπιαγωγών 2025
« στις: Δεκεμβρίου 27, 2024, 09:32:08 am »
Άρα συμπεραίνουμε ότι εφόσον θα γίνει εξορθολογισμός και συγχωνεύσεις δεν θα διορίσει καμία ειδικότητα πέραν των συντάξεων....Σωστά;
επομένως δεν θα κάνει 10000 διορισμούς όπως λέει!

8
Κλάδος ΠΕ60 Νηπιαγωγών / Απ: Διορισμοί Νηπιαγωγών 2025
« στις: Δεκεμβρίου 26, 2024, 08:16:36 pm »
Patrea ευχαριστούμε για την υποστήριξη...
Stroumfaki χαίρομαι που παρακολουθείς την ομάδα μας...αλλά το ότι δεν υπάρχει σύλλογος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα γίνουν και αρκετοί διορισμοί...εξάλλου και χωρίς σύλλογο το καλοκαίρι ένα χαμό τον κάναμε και ακουστήκαμε..
με βάση όσα έχει πει η Μακρή και ο Πιερ φέτος θέλουν να επαναλάβουν το νούμερο 10000 ..ε δεν έμεινε άλλος κλάδος εμείς μείναμε ...δεν γίνεται να πάρει πάλι μόνο συντάξεις...δεν βγαίνουν τα νούμερα ...εκτός αν γίνει ανατροπή και πάρει σε ΟΛΟΥΣ τους κλάδους μόνο συντάξεις..
αυτά ...εγώ δεν μπορώ να καταλάβω την επιμονή μερικών ότι δεν θα διορίσει νηπιαγωγούς..δηλαδή αμφισβητείτε και τον Patrea  που έχει πει πολλάκις ότι είμαστε ο πιο αδικημένος κλάδος και ότι πρέπει να γίνει κάτι...;;;; τς τς τς ....ιεροσυλία....

9
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2025
« στις: Νοεμβρίου 02, 2024, 08:08:48 am »
Οι υποσχέσεις για Πρωτοβάθμια θα τηρηθούν όπως ίσχυσαν για τη Δευτεροβάθμια. Και όλα θα πάνε όπως ειπώθηκε. Αυτά. Δεν θα επεκταθώ γιατί δεν ξέρω νούμερα ανά κλάδο.

Iωάννα οι νηπιαγωγοί θα δικαιωθούν στους διορισμούς του 25;;;

10
Αναπληρωτές / Απ:
« στις: Οκτωβρίου 04, 2024, 10:43:17 am »
Eιδικη πρωτοβάθμια;;;;;

11
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Αυγούστου 20, 2024, 08:19:36 am »
ο Patreas είπε "αυριο" στις 2 τα ξημερώματα......τώρα είναι σήμερα....είναι αύριο Τετάρτη....θα δείξει.....

12
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Αυγούστου 14, 2024, 07:29:58 am »
Καλημέρα σε όλους! Σήμερα θα βγει η πρόσκληση για μόνιμους και αναπληρωτές..και Παρασκευή οι αιτήσεις λένε...μήπως ξέρετε πότε θα τρέξουν οι αναπληρωτες της πρωτοβάθμιας;;; Εγώ να σας ευχηθώ καλό διορισμό αφήνοντας μια θέση φιλολόγου για έναν συνάδελφο...!!!!

13
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Αυγούστου 09, 2024, 07:49:27 am »
Φέτος η πιο περίεργη χρονιά....
Να διοριστω ως πε02
Ή να πάω αναπληρώτρια και να διοριστω του χρόνου ως πε60;;; (για 20 άτομα δεν διορίστηκα φέτος)
Θα κάνει διορισμούς του χρόνου; Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το συστημα;; Αυτά τα ερωτήματα με βασανίζουν.....😔

14
Τελικά η μοιρασιά ανά ΦΕΚ (4.451 και 5.549) επηρεάστηκε και από το πού υπάρχουν έτοιμοι πίνακες, με αποτέλεσμα να έρθει όλη η Ειδική στο 1ο ΦΕΚ. Από το 2ο ΦΕΚ (που θα έχει την κατανομή των 5.549) ήρθαν στο πρώτο:
47 της Δευτεροβάθμιας Γενικής (μέσα οι ΠΕ79.01)
673 (το σύνολο) της Δευτεροβάθμιας Ειδικής (όπου κόπηκαν 17 ΠΕ08 και 5 ΠΕ79.01)
114 (το σύνολο) των Μουσικών Ειδικεύσεων (ένας λιγότερος σε Διεύθυνση Χορωδίας και Κλασική Κιθάρα και μια τράμπα μεταξύ Πιάνου και Ταμπουρά)
ΣΥΝΟΛΟ: 834

Για να δούμε τι έγινε στα τελικά:

Στο ΕΕΠ-Ε

Σελίδες: 123 ... 7

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182508
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 654
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 1
Επισκέπτες: 492
Σύνολο: 493

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.046 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.