Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - automation

Σελίδες: 123
1
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Π.Δ. 268 (συνέχεια)
« στις: Ιούλιος 06, 2007, 10:37:44 μμ »
ερώτηση κρίσεως: αυτό είναι το πρόγραμμα σπουδών των αυτοματιστών της Θεσσαλονίκης;
http://ourania.autom.teithe.gr/gr/index.html
Άλλα λόγια αγαπιόμαστε. Τα ίδια και τα ίδια.Απαντήσεις στις ερωτήσεις δεν βλέπω.

2
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Π.Δ. 268 (συνέχεια)
« στις: Ιούλιος 06, 2007, 12:08:02 μμ »
φίλε john το 2005 που έδωσα ΑΣΕΠ η αίθουσα που έγραφα ήταν γεμάτη αυτοματιστές οι οποίοι μόλις πήραν τα θέματα ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΑΝ ΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΙΝΟΣ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ!!!
Φαντάζομαι ότι το ίδιο έπαθαν και οι «καθαρόαιμοι» στην ερώτηση  «το ποντίκι είναι συσκευή εισόδου ή εξόδου;» Το ανέκδοτο με τον «καθαρόαιμο» πληροφορικό με διδακτορικό που απέτυχε το ξέρεις;
το γεγονός ότι εσύ ασχολήθηκες και διάβασες δεν σημαίνει ότι όλοι οι αυτοματιστές είναι καταρτισμένοι όπως εσύ.
Λέω να δώσω εξετάσεις στον ασεπ στον κλάδο των γιατρών. Επειδή είχα μάθημα που είχε στον τίτλο του την λέξη «υγιεινή» Θα διαβάσω λιγάκι και θα διοριστώ ως γιατρός!!!! Εύκολα τα βλέπω τα πράγματα.   
η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοματιστών που διορίστηκαν ήταν μέσω των πινάκων των αναπληρωτών. πήραν 2 μόρια βάζοντας τα πιτσιρίκια του ολοήμερου να παίζουν τον πέρη και την κάτια και την επόμενη χρονιά διορίστηκαν. έτσι για να ξέρουμε τι λέμε.....
Και για τους "καθαρόαιμους" πληροφορικούς ισχύουν αυτά. Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε. Για το 85-90% ομοιότητα του προγράμματος σπουδών των Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων με αυτό του Αυτοματισμού και για το 100% ανομοιότητα του προγράμματος σπουδών των Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων με αυτό της Πληροφορικής έχεις να μας πεις τίποτα; Μπορείς να μας πεις εάν υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε έναν Υπολογιστή και ένα Υπολογιστικό Σύστημα;
απλά στη χώρα της προχειρότητας και των πολιτικών γνωριμιών ίσχυσε ότι ισχύει και στους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής ζωής.
Υπονοείς κάτι;
πάντως οφείλω να παραδεχτώ ότι με πολύ έξυπνες κινήσεις καταφέρατε να πάρετε με το μέρος σας και τις σχολές οι οποίες έπρεπε ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ 2004 να ενταχθούν στο ΠΕ20! κατόπιν εορτής βέβαια θα συνειδητοποιήσουν ότι οι ορδές των άνεργων αυτοματιστών τους πήραν θέσεις εργασίας τις οποίες δικαιούνταν!
"ορδές"χαχαχα!! Όμοιος με τον παρεξηγησιάρη φίλο μου sniper_hellas1. Είμαστε δισεκατομμύρια αυτοματιστές.!!!! Είχα κάνει έναν μαθηματικό συλλογισμό σε προηγούμενο topic για το πόσοι είναι οι αυτοματιστές. Μα τι π-ορδες είναι αυτά που λες!!!! Ξεχνάς ότι ζητούσανε οι "καθαρόαιμοι" απόφοιτοι ακύρωση ΟΛΟΥ του άρθρου για τον κλάδο ΠΕ20; Η αλήθεια είναι ότι τα υπόλοιπα τμήματα ξύπνησαν 2 χρόνια μετά, και ποιο συγκεκριμένα μετά την αρνητική εισήγηση του εισηγητή του ΣτΕ για το Π.Δ. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Δεν χρειάζεται και ιδιαίτερος κόπος να πάρεις κάποιον με το μέρος σου όταν αυτός έχει το ίδιο πρόβλημα με εσένα.
στη λογική του βολέματος και του να προλάβω να αρπάξω μια θέση ναι έχετε δίκιο και πρέπει να σας ζητήσουμε και συγγνώμη αλλά εάν επιθυμούμε να μιλήσουμε σοβαρά και αντικειμενικά ο μηχανικός πληροφορικής πρέπει να ασχολείται με την πληροφορική και ο μηχανικός αυτοματισμού με τους αυτοματισμούς. όπως οι απόφοιτοι της σχολής καλών τεχνών δεν μπορούν να διδάξουν μουσική παρόλο που κάνουν κάποια μαθήματα.
Και ο ηλεκτρονικός με την ηλεκτρονική, και ο μηχανικός ιατρικών οργάνων με ιατρικά όργανα. Αλλά για το ΥΠΕΠΘ όλοι αυτοί θεωρούνται επιστήμονες και μπορούν να διδάξουν τα μαθήματα που εντάσσονται στον κλάδο του ΠΕ17.8. Καταλάβετε επιτέλους ότι υπάρχει και η συνάφεια.
πέρα από τα πειράγματα καλό θα ήταν να βρούμε μια μορφή συνεννόησης διότι εάν μπει η πληροφορική στο δημοτικό σαν υποχρεωτικό μάθημα θα ανοίξουν νέες θέσεις τις οποίες εποφθαλμιούν οι δάσκαλοι που έχουν πάρει επάρκεια στις νέες τεχνολογίες. από πρώτο χέρι γνωρίζω ότι αυτές οι εξετάσεις που δίνουν είναι κυριολεκτικά για τα πανηγύρια. καλό θα ήταν να μην υποστούμε (εμείς οι πληροφορικοί νέοι και παλαιοί) νέα αδικία!
Θα μας παίξετε… εννοώ θέλετε και εμάς σε αυτήν την προσπάθεια; Δεν μπορώ όμως να φανταστώ πως μπορούμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι μετά από τόσα που τραβήξαμε εξαιτίας μερικών θερμοκέφαλων. Τα προβλήματα λύνονται με το «Ισχύς εν τη ενώσει» και όχι με το «διαίρει και βασίλευε».

3
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Π.Δ. 268 (συνέχεια)
« στις: Ιούλιος 04, 2007, 11:14:21 πμ »
Αφού λοιπόν γνωρίζεις τόσο καλά τί σημαίνει Αυτοματιστής, μπορείς σε παρακαλώ να ορίσεις το αντικείμενο, τις γνώσεις, το θεωρητικό υπόβαθρο, τους τρόπους εφαρμογής, και τα μέσα με τα οποία υλοποιεί ο μηχανικός Αυτοματισμού τις εφαρμογές του?
Αντικείμενο :       Αυτοματισμός
Γνώσεις:             Αυτοματισμού
Θεωρητικό Υπόβαθρο:  Δεν έχετε γιατί αν είχατε θα είσασταν ΑΕΙ και όχι ΤΕΙ. Είστε μια τεχνολογική σχολή που ασχολείστε με την υλοποίηση αυτοματισμών. Αν   διαφωνείς σε παρακαλώ να μας πεις πιο είναι το θεωρητικό σας υπόβαθρο.
Τρόποι Εφαρμογής: Τι θα πει τρόπο εφαρμογής, μάλλον έχεις χάσει την ψυχραιμία σου
Μέσα Υλοποίησης :  Φαντάζομαι ότι πιο σημαντικό είναι το κατσαβίδι, μετά κάνα γαλλικό κλειδί, αλλά επειδή είμαι και εγώ άσχετος με τον αυτοματισμό δεν ξέρω, τα καζανάκια με τι τα φτιάχνουν?
Για να έχουμε και μία βάση για να συζητάμε :ποιο τμήμα πανεπιστημιακό ή πολυτεχνικό έχεις τελειώσει; Να σου θυμίσω ότι το κράτος για να σταματήσει υποκινούμενη ,από ανθρώπους σαν και εσένα, διαφοροποίηση των ΤΕΙ απο την υπόλοιπη ανώτατη εκπαίδευση (ανώτερη εκπαίδευση, σύμφωνα με το Σύνταγμα θεωρούνται οι επαγγελματικές σχολές τριετούς το πολύ φοιτήσεως όπως τα Κ.Α.Τ.Ε.Ε= Κέντρα Ανωτέρας Τεχνικής και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ Εκπαίδευσης- ΤΕΙ = Τεχνολογικά ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ Ιδρύματα) με τον νόμο 2916/2001 και με τον τελευταίο Νομό πλαισιο, εντάσσει τα ΤΕΙ μαζί με τα πολυτεχνεία και τα πανεπιστήμια στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τα γνωστά σε όλους ΑΕΙ. Επιτέλους καταλάβετε εσείς οι πολυτεχνίτες-πανεπιστημιακοί ότι το κράτος θέλει τα ΤΕΙ ανώτατα και οι ΤΕΙτζίδες ότι δεν πρέπει να συνεχίζετε το παιχνίδι των πανεπιστημιακών περί ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Το κόλπο είναι παλιό. Για να μπορέσεις να αισθανθείς αγαπητέ gianniotis ανώτατος και για να κρύψεις τις πιθανές αδυναμίες σου θα πρέπει να υποβαθμίσεις κάποιον. Είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα και όχι ουσίας.
 

4
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Δικαστήριο ΠΕ19-ΠΕ20
« στις: Ιούνιος 13, 2007, 11:17:47 πμ »
Νομίζω ότι δεν έχετε την διάθεση να ακούτε και να διαβάζετε ότι σας γράφουν. Σας αρέσει να έχετε στο μυαλό σας κάτι κακό και να το διαιωνίζετε. Σας το λέω και το ξαναγράφω. Κανένας διορισμένος δεν θα χάσει την θέση του. Αυτά τα θέματα ρυθμίζονται νομοθετικά. Τώρα αν θέλετε να αφήσετε την εκπαίδευση μπορείτε να το κάνετε και τώρα. Αλλά να χάσετε την θέση σας από το δημόσιο ως καθηγητές με τίποτα, όποια και αν είναι η κατάληξη στο δικαστήριο. Δεν θέλω να απαντήσει κανείς πάνω σε αυτό που έχω γράψει, το μόνο που θέλω είναι λίγο να το σκεφτείτε.   
Έχω ξαναγράψει για το θέμα. Δείτε προηγούμενες μου απαντήσεις. Το μόνο που θέλω δεν είναι "λίγο να το σκεφτείτε". Στα δικαστήρια δεν μετράει  το "τι σκέφτεται ο καθένας". Εκεί ισχύουν νόμοι. Το μόνο που θέλω είναι να ρωτήσετε δικηγόρους με ειδίκευση στο διοικητικό δίκαιο .Μόνο αυτοί μπορούν να απαντήσουν. Μην ψάχνετε απαντήσεις μέσα στα φόρουμς, από ανώνυμους σαν και εμένα. Ρωτήστε ειδικευμένους δικηγόρους.

5
Τελικά στην Ελλάδα, ότι δηλώσεις είσαι. Δείτε εδώ,  http://www.aut.teihal.gr/ στην σελίδα του τμήματος Αυτοματισμού  του ΤΕΙ Χαλκίδας.
«Ο Στόχος του Τμήματος Αυτοματισμού είναι οι σπουδαστές να αποκτήσουν θεωρητικό και τεχνολογικό υπόβαθρο, δεοντολογία και συνείδηση του κλάδου έτσι ώστε να είναι περιζήτητοι στην αγορά και να συνεισφέρουν θετικά και με αυτοπεποίθηση στην ανταγωνιστικότητα των παραγωγικών μονάδων και των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών. Οι δεξιότητες που θα αποκτήσουν στη Σχεδίαση Αυτοματισμών (με ιδιαίτερη έμφαση στους Βιομηχανικούς Αυτοματισμούς και τον Έλεγχο με τεχνικές Τεχνητής Νοημοσύνης) θα τους επιτρέψουν να εργαστούν ως υπάλληλοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, ή και επιχειρηματίες στους ακόλουθους τομείς:
Βελτίωση της απόδοσης Βιομηχανικών και άλλων παραγωγικών μονάδων (αύξηση της παραγωγής, βελτίωση της ποιότητας, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, προστασία περιβάλλοντος, απαλλαγή των ανθρώπων από επικίνδυνες και κοπιαστικές εργασίες)
Έλεγχος οχημάτων και κυκλοφορίας (Ναυτιλία, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, τρένα, Ασφαλής και άνετη πορεία, αποφυγή ατυχημάτων, μείωση χρόνου διαδρομής, οικονομία ενέργειας, προστασία περιβάλλοντος, βελτίωση της ποιότητας ζωής στα αστικά κέντρα)
Αυτόματα Συστήματα διαχείρισης κτιρίων (Έξυπνα κτίρια, Ρύθμιση θερμοκρασίας, υγρασίας, φωτισμού και φωτεινότητας, Εξοικονόμηση ενέργειας, έλεγχος συσκευών) Ιατρικοί Αυτοματισμοί
Ποιοτικός Έλεγχος, Συντήρηση Εξοπλισμού και Διασφάλιση Ποιότητας
Τεχνολογικές Υπηρεσίες (Σύμβούλοι Επιχειρήσεων και Διαχειριστές Έργων)
Πληροφορικά συστήματα για λήψη αποφάσεων (Πληροφορικά Συστήματα Εξόρυξης Δεδομένων για Μάρκετινγκ και Προώθηση Προϊόντων (Data Mining Information Systems for Database Marketing – Data Segmentation – Data Analysis` Πληροφορικά Συστήματα Διοίκησης και Διασφάλισης Ποιότητας, Logistics)
Συστήματα Ασφάλειας και Ελέγχου Πρόσβασης Χώρων (Security and Access Control Systems)
Εκπαίδευση, Έρευνα και μεταφορά Τεχνογνωσίας
Βιομηχανικά Δίκτυα και Δίκτυα Πραγματικού Χρόνου
Εποπτεία και έλεγχος διαχείρισης φυσικών πόρων (βιολογικοί καθαρισμοί, απόβλητα, επικίνδυνα φορτία, αέριοι ρύποι)»
Δείτε και εδώ http://www.agr.uth.gr/pms/pmsa/epikoin.html το μεταπτυχιακό.
Νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος ΠΘ με το Τμήμα Αυτοματισμού ΤΕΙ Χαλκίδας, "Αυτοματισμοί στις Αρδεύσεις, τις Γεωργικές Κατασκευές και στην Εκμηχάνιση της Γεωργίας"
Πολύ καλά και χρυσά όλα αυτά, αλλά τι σχέση έχουν με την διδασκαλία της πληροφορικής στα σχολεία?
Ευχαριστώ για την διαφήμιση που κάνεις στον Μηχανικό Αυτοματισμού αλλά όλα αυτά που αναγράφεις είναι οι εφαρμογές του αυτοματισμού στην ζωή μας. Επειδή εσύ, την μόνη εφαρμογή της επιστήμης της πληροφορικής που έμαθες είναι «ο τρόπος εισαγωγής των εφαρμογών της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών σε μια επιχείρηση ή έναν οργανισμό» σύμφωνα με αυτά που αναγράφει η επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος πληροφορικής της Θεσσαλονίκης, αυτό δεν σημαίνει ότι οι υπολογιστές και τα υπολογιστικά συστήματα χρησιμοποιούνται μόνο εκεί που γνωρίζεις εσύ. Εμείς γνωρίζουμε το πως θα επικοινωνήσει ένας Η/Υ με τον "έξω" κόσμο. Εσύ καθαρόαιμε πληροφορικέ γνωρίζεις; 'Η το μόνο που γνωρίζεις είναι να συνδέσεις κανέναν εκτυπωτή, άντε και κανένα modem βαριά βαριά;.Ξαναείπα υπαρχει το hardware υπαρχει και το software

Δεν ξέρω, αλλά μάλλον μόνο σε μένα φαίνεται τόσο εξόφθαλμο να είναι τα ΤΕΙ Αυτοματισμού στον ΠΕ20. Γι’ αυτό ίσως δεν αντιδρούν και οι άλλοι συνάδελφοι των ΠΕ19 – ΠΕ20.Αλήθεια τι κάνουν αυτοί που είναι ήδη σπουδαστές στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ? Το γνωρίζουν αυτό? Ότι όταν τελειώσουν τη σχολή τους, η εκπαίδευση δεν θα αποτελεί για αυτούς επαγγελματική επιλογή
Και για πολλά άλλα πανεπιστημιακά τμήματα και ΤΕΙ η εκπαίδευση δεν αποτελεί επαγγελματική διέξοδο (επιλογή με την έννοια του πίνακα των αναπληρωτών, γιατί υπάρχει και ο ΑΣΕΠ  με τον οποίο διορίζεσαι κατευθείαν-άσχετα εάν οι σχετικοί πληροφορικοί δεν πιάσανε την βάση ενώ οι κακοί άσχετοι αυτοματιστές πιάσανε υψηλές βαθμολογίες και αφήσανε τους καλούς πληροφορικούς εκτός διορισμού). Aλλά οι απόφοιτοι π.χ. της κλασικής φιλολογίας δεν βγήκαν να φωνάξουν ότι οι απόφοιτοι του Ιστορικού – Αρχαιολογικού δεν είναι ικανοί να διδάξουνε τα μαθήματα του φιλολογικού κλάδου λέγοντας ότι στον τίτλο του πτυχίου τους δεν αναφέρεται ο όρος «φιλολογία ή παραγωγό του». Κλάδος ΠΕ 2 Φιλολόγων σημαίνει μια πλειάδα μαθημάτων τα οποία μπορούν να διδάξουν ως επιστήμονες όλοι αυτοί που εντάσσονται στον κλάδο αυτό άσχετα εάν ο τίτλος του πτυχίου τους αναφέρει την ονομασία του κλάδου. ΠΕΡΙ-ΚΛΗ περισσότερο σε ενδιαφέρει το φαίνεσαι παρά το τι πραγματικά είσαι.

Επειδή μερικές χιλιάδες Αυτοματιστές με το έτσι θέλω, θα παίρνουν τη θέση τους στους Πίνακες και στη συνέχεια  στα σχολεία? Και αν ναι, τότε γιατί δεν αντιδρούν?
Με ποιο «έτσι θέλω» σας παίρνουμε τις θέσεις σας; Μήπως μας παρουσιάσεις και κανέναν τίτλο κυριότητος "για τις θέσεις σας"; Ξεχνάς ότι το ΥΠΕΠΘ μας έβαλε στον ΠΕ20;Εχεις παρατηρήσει ότι μόνο εσύ αγαπητέ ΠΕΡΙ-ΚΛΗ –snipper_hellas-plastic tree-
ή όπως αλλιώς εμφανίζεσαι στο φορουμ αντιδράς; Είναι τόσο εξόφθαλμη η σχέση του προγράμματος σπουδών του αυτοματισμού με των Η/υπολογιστικών συστημάτων που μόνο εσύ δεν την βλέπεις. Δεν πας και σε κανένα οφθαλμίατρο να σε δει;

Αν και έχω γίνει κουραστικός, θα το επαναλαμβάνω. Οι Αυτοματιστές αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι και 10.000 -15.000 (ίσως και περισσότεροι ) με έτος κτίσης πτυχίου πριν καν μπει ο πρώτος εισακτέος στα καινούργια τμήματα των ΤΕΙ.
Θα πρότεινα να δεις και κανένα ψυχίατρο γιατί η εμμονή σου με τα εκατοντάδες εκατομμύρια των αυτοματιστών χρίζει ιατρικής παρακολούθησης (όσο περισσότεροι θα λες ότι είναι οι αυτοματιστες , τόσα περισσότερα πτυχία θα δίνω στους φοιτητές του τμήματος για να τους κάνω εκατομμύρια (Σαν πολλούς δεν έκοψες στα δίκτυα; Ξέρουν οι φοιτητές σου ότι τους κόβεις βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τους καθαρόαιμους να πάρουν πτυχίο γρηγορότερα από τους αυτοματιστές, τους πληροφορικής και επικοινωνιών, βιομηχανικής πληροφορικής κ.λ.π.με αποτέλεσμα στον πίνακα Γ να μπαίνουν οι καθαρόαιμοι πάνω από τους μεταλλαγμένους; Να σου υπενθυμίσω επίσης ότι στα ΑΕΙ-πανεπιστήμια και ΤΕΙ υπάρχει ακόμα το άσυλο)

 
Στο Γ Πίνακα μπαίνεις με το έτος πτυχίου. Οπότε και τα δημοτικά να ανοίξουν για τους πληροφορικούς (που εδώ και 4 χρονιά όλο ανοίγουν) άνετα καλύπτονται οι θέσεις από τους Αυτοματιστές. Γιατί αυτός που θα έχει πτυχίο έτους 2005, 2006 (το 2007 δεν το γράφω γιατί με αυτά τα δεδομένα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας) θα χάνει τη θέση του από τον Αυτοματιστή με πτυχίο από το 1990 – 1991 -1992 -1993 -1994 -1995 -1996 – 1997 -1998 -1999 -2000 -2001 -2002 -2003 – 2004.
Χαχαχα Δεν υπάρχει απόφοιτος το 1990. Το τμήμα αυτοματισμού του Πειραιά λειτούργησε την χρονιά 1987-1988 και επομένως πτυχίο αποκλείεται να έχει απόφοιτος το 1990( να υπενθυμίσω για πολλοστή φορά ότι οι αυτοματιστές -αν και ΤΕΙ- ιδρύθηκαν 4ετους φοιτήσεως-που πας ρε καραμήτρο με 3,5 χρόνια σπουδών!!!!)
 Να υποθέσουμε (ένα λογικό σενάριο) ότι κάθε χρόνο μπαίνουν 100(και πολλούς λέω γιατί το 1990 έμπαιναν 70 άτομα και καμιά 10ρια πηγαίνανε την επόμενη χρονιά πανεπιστήμιο) φοιτητές στον «κακό» αυτοματισμό κάθε χρόνο. Δηλαδή στον Πειραιά από το 1987-2004=17 χρόνια έχουν μπει 1700 φοιτητές-400φοιτητές που τα τελευταία 4 χρόνια που δεν έχουν πάρει ακόμα πτυχίο =1300 απόφοιτοι. Η Θεσσαλονίκη λειτούργησε το 1988-1989 δηλαδή 16χρόνια επί 100 φοιτητές την χρονιά =1600φοιτητές-400φοιτητές που τα τελευταία 4 χρόνια που δεν έχουν πάρει ακόμα πτυχίο =1100απόφοιτο. Η Χαλκίδα λειτούργησε το 2000 άρα μέχρι το 2004 δεν έχει βγάλει ακόμα απόφοιτους. Δηλαδή στην καλύτερη των περιπτώσεων μιλάμε για 2400 άτομα. Στον αυτοματισμό δεν ισχύει το όσοι μπαίνουν-βγαίνουν. Τώρα που τις βρήκες τις 10000-15000 απόφοιτους αυτοματισμού ………… ;;;;;;;;   

Ακούγονται τραγικά και εμπαθή όλα αυτά. Σκεφτείτε όμως. Η πληροφορική στα σχολεία ξεκίνησε να διδάσκεται από το 2000 και μετά. (Πριν ήταν ελάχιστες ώρες σε πολύ λίγα σχολεία). Οι καθηγητές πληροφορικής είναι στην πλειοψηφικά τους από 30 – 40 ετών οι περισσότεροι (Μερικοί ακόμα μικρότεροι των 30 με τις περσινές προσλήψεις). Άρα σε σύνταξη θα αρχίσουν να βγαίνουν σε 20 – 30 χρονιά. Και μου αρέσει που αρκετοί γράφουν ότι ποτέ δεν θα καταντήσουμε σαν τους φιλόλογους – γυμναστές. Συμφωνώ. Θα είμαστε πολύ χειρότερα!!!!  Γιατί φιλόλογοι γυμναστές βγαίνουν κατά εκατοντάδες σε σύνταξη κάθε χρόνο. Ακόμα και για αυτούς τους κορεσμένους κλάδους έγινε φέτος διαγωνισμός ΑΣΕΠ. Για την Πληροφορική δεν έγινε. Οπότε μερικές χιλιάδες Αυτοματιστές θα κάνουν τη ζημιά? Εδώ δεν ξέρω αν θα πρέπει να βάλω ανθρωπάκι που κλαίει ή που γελάει.
Ποσο μεγάλος παραπληροφορικός είσαι. Το 1987 είχε μπει το μάθημα της Πληροφορικής πιλοτικά στα γυμνάσια .Μετά το 1980 υπήρχε κατεύθυνση Προγραμματιστών Η/Υ στα ΤΕΛ Τότε δίδασκαν τα μαθήματα της πληροφορικής ήδη διορισμένοι καθηγητές άλλων ειδικοτήτων (οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα βγουν στην σύνταξη και η θέση τους ως καθηγητές πληροφορικής (και όχι της πραγματικής τους ειδικότητας) θα χηρέψει ) οποίοι είχαν πάρει εθελοντική «μετάθεση»  (όσοι βέβαια πληρούσαν  τις προϋποθέσεις) Δεν τα ξέρεις τα πράγματα καλά ή το πιθανότερο είναι να τα παρουσιάζεις έτσι όπως σε βολεύει για να δημιουργείς εντυπώσεις.

Και περιμένετε να δείτε τους Πίνακες το καλοκαίρι. Με αυτή την απίστευτη κινητοποίηση των Αυτοματιστών, αλλά και με τις εκατοντάδες περσινές προσλήψεις, ο Γ’ Πίνακας ΠΕ19-20 θα έχει πάνω από 10.000 άτομα (στην πλειοψηφία τους αποφοίτους αυτοματισμού να είναι στις πρώτες θέσεις λόγω έτος κτίσης πτυχίου). Τώρα αν ΟΛΑ τα υπόλοιπα τμήματα των ΤΕΙ  αλλά και οι τωρινοί σπουδαστές σε ΑΕΙ - ΤΕΙ δεν αντιδράσουν, δεν πιέσουν να αλλάξει αυτό. Δεν υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους. Τι να πω? Τουλάχιστον μην πουν ότι δεν γνώριζαν.
Ρε πας καλλλά ή πλλλακα μας κάνεις; ή τα  έχεις χαμένα και μες τον πανικό σου δεν ξέρεις τι γράφεις; Η αίτηση ακυρώσεως έγινε κατά ΟΛΩΝ των τμημάτων του ΠΔ268/2005 και στόχος της είναι να αρθεί το δικαίωμα διορισμού όλων αυτών των τμημάτων Ο τρόπος για να υπερασπιστούν το δικαίωμα που στους δίνει το Π.Δ268/2004 είναι να καταθέσουνε παρέμβαση στο Σ.τ.Ε. υποστηρίζοντας το Π.Δ.το οποίο πάει για ακύρωση. Εσύ και μερικοί κακομαθημένοι με την αιτησούλα σας ξεκινήσατε αυτήν την διαμάχη, προσπαθώντας να αφαιρέσετε το δικαίωμα του  διορισμού στην ακπάιδευση των τμηματων του Π.Δ.268/2004.Αν ακυρωθεί το Π.Δ. (γιατί προς ακύρωση πάει) θα χαθεί και αυτό το δικαίωμα. Κανόνας της φυσικής:σε μία δράση υπάρχει μία ίση αντίδραση. Θα έπρεπε από την δράση σας να περιμένετε και αντιδράση ,η οποία κατά την προσωπική μου άποψη θα έπρεπε να ήταν πολύ μεγαλύτερη, και όχι μόνο των αυτοματιστών αλλά και των υπολοίπων τμημάτων.     

Και από την άλλη πλευρά οι Αυτοματιστές βάζουν δικηγόρους, ρίχνουν κυβερνήσεις. Θα ζητήσουν μάλιστα και ειδική ποσόστωση υπέρ των Αυτοματιστών γιατί είναι και αδικημένοι (σύμφωνα με τα γραφόμενα του automation σε προηγούμενο μήνυμα του, για 10 χρόνια!!!) . ΕΙΔΙΚΗ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ!!!!!   Δεν φτάνει δηλαδή που είναι χιλιάδες παλιοί απόφοιτοι που μπήκαν με το «έτσι θέλω» στην εκπαίδευση θα ζητήσουν και ποσόστωση να μπαίνουν ακόμα περισσότεροι.
Αλλά δεν μας είπαν σε βάρος ποιων?
 ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΙΩΝ?
Δεν σας αρκεί που τόσα χρόνια διοριζόσασταν οπουδήποτε και μιλάτε τώρα και για βάρος. Ποιος σου είπε ότι ο ΠΕ20 σας ανήκει; Γνωρίζεις ότι όλοι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ είναι ισότιμοι;   
Αυτών που τώρα τους ζητούν να πληρώσουν δικηγόρο για να τους υπερασπιστούν. Ελπίζω να τα διαβάζουν αυτά τα υπόλοιπα νέα τμήματα των ΤΕΙ.
«Τώρα όλοι ενωμένοι. Μετά ποσόστωση.» ΑΘΑΝΑΤΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ.
Καλά προφανώς δεν μπορείς να καταλάβεις πότε κάποιος μιλάει σοβαρά και πότε κάνει πλάκα. Ξέρεις πολύ καλά ότι η έκφραση  με την ποσόστωση ήταν γραμμένη για πλάκα και ακόμα ξέρεις πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν θα γινότανε δεκτό ποτέ από το ΥΠΕΠΘ ακόμα και αν το ζητούσε κάποιος. Αντιθέτως ο ΣΤΕΜΠ έχει ζητήσει αλλαγές Π.Δ. (βλέπε ευρύτερο δημόσιο τομέα), ακυρώσεις Π.Δ. ακυρώσεις προϋπηρεσιών κ.λ.π. θίγοντας βάναυσα τα δικαιώματα των άλλων
 
Και για να κλείσω. Δεν βλέπω τα άλλα τμήματα να αγχώνονται όσο οι Αυτοματιστές. Μάλιστα αρκετοί γράφουν για αξιολόγηση σπουδών. Γιατί μόνο οι Αυτοματιστές έχουν ξεσηκωθεί. Μήπως γιατί ξέρουν ότι μόνο αυτοί θα φύγουν? Ακόμα και εδώ στο forum του pde. Κάθε φορά που κάποιος πάει να πει μια αντίθετη άποψη, πάνε να τον «φάνε». Προπαγάνδα και ειρωνεία. Γι’ αυτό ίσως προσπαθούν στις πλάτες των νέων τμημάτων των ΤΕΙ να παραμείνουν στην εκπαίδευση με νύχια και με δόντια. Σπέρνοντας τον πανικό. Αλλά και η ποσόστωση ποσόστωση, για να μην ξεχνιόμαστε. 
Είμαστε τελικά άξιοι της μοίρας μας. Και μαγκιά των Αυτοματιστών να το καταφέρουν. Γιατί στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι.
Αυτοί που μας αναγκάσανε να τρέχουμε στους δικηγόρους και στα δικαστήρια θα βγουν και πάνω από το λάδι. Ε ρε βρεγμένη σανίδα που σας χρειάζεται.!!!! Υπάρχουν ερωτήσεις μέσα σε αυτό το φόρουμ που έχουν μείνει ακόμα αναπάντητες αγαπητέ ΧΑΤΖΗDARLING από ανθρώπους σαν και εσένα που παραπληροφορούνε συστηματικά τους αναγνώστες, κοιτάζοντας μοναχά την πάρτη τους (επιτέλους άρχισαν και αυτοί που «σχίζαν τα ιμάτιά τους για το καλό της πληροφορικής» να αποκαλύπτουν σιγά σιγά την πραγματική αιτία όλης αυτής της διαμάχης: Ο ΠΙΝΑΚΑΣ Γ). Δεν τους ενδιαφέρει εάν θα καταστρέψουν με τα λεγόμενα τους το κύρος ενός τμήματος και τις γνώσεις των αποφοίτων του, δυσφημίζοντας τους βάναυσα με τραγικές συνέπιες στον επαγγελματικό τους χώρο, αλλά στο βωμό του κέρδους γλύφουν ακόμα και εκεί που είχαν φτύσει κάνωντας προσπάθειες να ιδρύσουν νέο σύλλογο πληροφορικής με μερικά από τα νέα τμήματα που τα τρέχουν στα δικαστήρια(ελπίζω να μην τους ακούσουν). Εθελοτυφλούν στην αντιστοιχία του Αυτοματισμού με των Η/υπολογιστικών συστημάτων άλλα εθελοτυφλούν επίσης στην αναντιστοιχία του τμήματος Πληροφορικής με αυτό των Η/Υπολογιστικών συστημάτων. Κολλάνε στον τίτλο του πτυχίου μας ο οποίος δεν φέρει τον όρο πληροφορική άλλα δεν κολλάνε που και των Η/Υπολογιστικών συστημάτων δεν αναφέρει στον τίτλο του τον όρο πληροφορική. Τελικά ο αυτοματισμός είναι τόσο άσχετος με την πληροφορική όσο άσχετη είναι και η λέξη INFOR-MATIQUE (information+automatique). Τόσο άσχετος με την πληροφορική (όρος τόσο χαοτικός για τα σημερινά δεδομένα που δεν μπορεί κανείς να προσδιοριστεί με σαφήνεια το που αρχίζει και που τελειώνει το εύρος των αντικειμένων που περικλείει) όσο και το ακόλουθο κείμενο:
« Οι επεξεργαστές, στα περίπου 30 χρόνια  εξέλιξής τους, πέρασαν από πολλά στάδια. Ο σχεδιασμός των πρώτων μικροεπεξεργαστών ήταν προσανατολισμένος στο σκοπό για τον οποίο είχαν αυτοί κατασκευαστεί: την δημιουργία απλών συστημάτων αυτομάτου ελέγχου και την χρήση τους σε συσκευές, όπως εκτυπωτές, τερματικές συσκευές, αριθμομηχανές κ.α.» (Σελ 174,Ψηφιακά Συστήματα , Τόμος Γ- Μικροεπεξεργαστές, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γιώργος Αλεξίου)Και για να γελάσουμε και λίγο: paphar λέω να κάνω ένα σύστημα ελέγχου χρησιμοποιώντας τεχνιτή νοημοσύνη αλλά αντί για υπολογιστή θα χρησιμοποιήσω μία .......υδραυλική-ηλεκτρολογική-μηχανική…..  μηχανή !!!!! :P

6
Εγώ ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί ο Αυτοματισμός (τμήμα από το 1987) δεν μπήκε στο ΠΕ20 (μαζί με τα τμήματα της Πληροφορικής και των Η/Υ συστημάτων) τότε που απόφοιτοι θεολογικών και φιλοσοφικών σχολών κρίνονταν κατάλληλοι να διδάξουν πληροφορική με λίγες ώρες σεμιναρίων και μπήκε τώρα μαζί με άλλες 10 καινούργιες σχολές??????? Φαίνεται τότε οι θεολόγοι και οι φιλόλογοι είχαν κριθεί πιο επαρκής από τους Αυτοματιστές!!!!!!!
χαχαχαχαχαχαχα. Όταν το 1985 ασχολιόμασταν με υπολογιστές-μικροϋπολογιστές-compouterized συστήματα κ.λ.π., στην Ελλάδα δεν ξέρανε τι είναι το ENTER.
Δες και τι λέει το Π.Δ. που καθορίζει το περιεχόμενο (και όχι το πρόγραμμα σπουδών -αν καταλαβαίνεις την διαφορά) σπουδών του αυτοματισμού.
13. ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ
      Το περιεχόμενο σπουδών του τμήματος αυτοματισμού καλύπτει τις
    γνωστικές περιοχές:
      α) Ανάλυσης συστημάτων αυτόματου ελέγχου, που περιλαμβάνει την μελέτη
    της ευστάθειας συστημάτων και την εργαστηριακή μελέτη μηχανικών,
    υδραυλικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών, ψηφιακών και αναλογικών
    συσκευών ελέγχου.
     
    β) Σύνθεσις συστημάτων αυτομάτου ελέγχου, δηλαδή κατασκευή ρυθμιστών
    και μετέτη των μεθόδων κατασκευής ελεκτών, καθώς και εμπειρία των
    βασικών βιομηχανικών συστημάτων αυτομάτου ελέγχου.
      γ) Προγραμματισμού συστημάτων αυτομάτου ελέγχου, που περιλαμβάνει την
    χρήση μικροϋπολογιστών, καθώς και αναλογικών - ψηφιακών συστημάτων, την
    διατύπωση προγραμμάτων στοιχειώδους και άριστου ελέγχου και γενικά μια
    εποπτεία για τις νέες κατευθύνσεις που αναπτύσσονται στον αυτόματο
    έλεγχο και το ευρύ πεδίο εφαρμογών του.
     
    Η διάρκεια φοίτησης στο τμήμα αυτό καθορίζεται σε 7 εξάμηνα σπουδών.

Τέτοιο Π.Δ. που να καθορίζει το περιεχόμενο σπουδών των Η/υπολογιστικών συστημάτων και της πληροφορικής από ότι ξερώ δεν υπάρχει. Καλά που είναι και η Microsoft και ανοίχθηκαν θέσεις εργασίας εξαιτίας του ECDL αλλιώς από ανάπτυξη λογισμικού στην Ελλάδα είμαστε πολύ πίσω. Θα πεινούσατε όλοι σας. Αλλά που να καταλάβεις. Μήπως μπορείς και να καταλάβεις;!! :P Ο Αυτοματισμός ιδρύθηκε  το 1985 και όχι από το 1987 (ίδιος ο sniper-hellas είσαι-λες συνέχεια ψέματα και δεν απαντάς στις ερώτησες των άλλων-θα μου επιτρέψεις, και να μην μου επιτρέπεις εγώ από εδώ και πέρα θα σε προσφωνώ ΠΕΡΙ-ΚΛΗ). Γιατί δεν ρωτάς το ΥΠΕΠΘ γιατί δεν είχαμε μπει τότε; Την ίδια ερώτηση κάνανε και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το ΥΠΕΠΘ στην βουλή για την περίοδο του 1995, όταν μάλιστα αυτοί ήταν κυβέρνηση. Ρωτάνε δηλαδή ανθρώπους άσχετους με το θέμα αντί να ρωτήσουνε τον τότε δικό τους υπουργό παιδείας. Εσείς όταν βγήκε το Π.Δ. που έβαζε και τους θεολόγους και οι φιλόλογους στον κλάδο ΠΕ20 γιατί δεν αντιδράσατε "για το καλό της πληροφορικής" και δεν κάνατε καμία προσφυγούλα κατά του ΠΔ118/1995;Τελικά τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως να μην μας βάλανε τότε στο Π.Δ. γιατί εμείς ήμασταν 4 χρόνια σπουδών και εσείς ήσασταν 3,5. :P

Και αυτά που λες ότι σβήστηκε «κατά λάθος» ο αυτοματισμός από Π.Δ. 118/1995. Γιατί δεν αντιδράσατε τότε? Γιατί δεν βάζατε δικηγόρους όπως και τώρα? Τότε μάλιστα που υπήρχαν τόσες κενές θέσεις. Και τώρα που υπάρχει υπερπληθώρα σχολών γιατί κάνετε τα αδύνατα δυνατά να μείνετε? Και γιατί να μην μπουν και τα ΤΕΙ Ηλεκτρονικών στο ΠΕ20? Και αυτοί hardware δεν μαθαίνουν?
Το ότι σβήστηκε κατά λάθος ο αυτοματισμός το είπα ειρωνικά. Δεν πιστεύω ότι έγινε έτσι. Και έτσι για την νομική πλευρά του θέματος, δεν μπορείς να βάλεις δικηγόρο σε καταστάσεις στις οποίες δεν έχεις έννομο συμφέρον όπως το ΠΔ.118/1995.Για τους πληροφορικούς οι διορισμοί τους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την εκπαίδευση ήρθαν χωρίς να προσπαθήσουνε. Ξυπνήσανε ένα πρωί και είχε εκδοθεί το Π.Δ.118 και την επόμενη διοριζότανε στην εκπαίδευση. Ξυπνήσανε ένα άλλο πρωί και διοριζότανε με άλλο Π.Δ. στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Εμείς ξυπνήσαμε το πρωί της 7-1-2005 και είπαμε ότι άνοιξε μία πόρτα στο δημόσιο (10 χρόνια μετά από εσας!!!!!! Θα ζητήσουμε και ποσόστωση υπέρ των αυτοματιστών στους επόμενους διαγωνισμούς γιατί εδώ και 10 χρόνια διορίζεστε μόνο εσείς) και στις 28/2/2005 ξυπνήσαμε από εφιάλτη και είδαμε την κατάθεση της αίτησης ακυρώσεως του Π.Δ.268/2005 στο Σ.τ.Ε. Και μετά την εισήγηση από το Σ.τ.Ε. ξυπνήσανε επιτέλους και όλα τα υπόλοιπα τμήματα τα οποία θίγονται από την αίτηση ακυρώσεως.
Οι ηλεκτρονικοί έχουν ΠΕ. Αλλά εάν κρίνει το ΥΠΕΠΘ ότι πρέπει να διδάξουνε και μαθήματα πληροφορικής (πιστεύω ότι τεχνολογία επικοινωνιών θα την κάνουν πολύ καλύτερα από εσάς-καθαρόαιμοι πληροφορικοί αποφεύγουν να πάρουν το μάθημα όπως ο διάολος το λιβάνι) δεν θα είχα κανένα απολύτως πρόβλημα.

Και όπως είπε και ο automation «είμαστε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτοι και βγάζουμε άμα θέλουμε και κυβέρνηση, γι’ αυτό μην μας κολλάτε και πολύ πολύ!!»
Ας το βλέπουν αυτό οι απόφοιτοι των άλλων σχολών. Για να καταλάβουν πως μπήκαν τώρα οι Αυτοματιστές στους πίνακες. Και για να καταλάβουν πότε θα μπορούν και αυτοί να ξεκινήσουν σαν ωρομίσθιοι.  Μερικές εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτοι με πτυχίο πριν το 2004? Μάλλον σε πολλά πολλά χρόνια. Αυτό για να ξέρουν ποιους υποστηρίζουν και ποιοι κοιτάνε τον εαυτό τους και μονό.
Έτσι μπράβο , αρχίσατε και εσείς να λέτε τον πραγματικό λόγο της αίτησης ακυρώσεως ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με το εάν οι αυτοματιστες έχουν τις κατάλληλες γνώσεις (τις οποίες αποδείξανε στον ΑΣΕΠ ότι τις έχουν και με επάρκεια μεγαλύτερη από τους καθαρόαιμους πληροφορικούς) να διδάξουνε τα μαθήματα πληροφορικής. Ο ΠΙΝΑΚΑΣ Γ (αναπληρωτών χωρίς προϋπηρεσία όπου η κατάταξη γίνεται με βάση την ημερομηνία κτήσης πτυχίου)Και όσο θα συνεχίσεις να λες μαμαμίες άλλες τόσες θα λέω και εγώ. Και μην μας κολλάς πολύ πολύ ΠΕΡΙ-ΚΛΗ γιατί σε ένα βράδυ γίναμε μερικά εκατομμύρια αυτοματιστές!!!!χαχαχαχαχαχα Ξεχνάς ότι είχες πει ότι οι αυτοματιστές είναι χιλιάδες!!!;

Και επειδή με ρώτησες που βρήκα το site που μιλάει για τη περιγραφή του πτυχιούχου του τει Αυτοματισμού. Δεν έχεις καν ιδέα τη λέει επίσημα το τμήμα σου??????? Ρωτάς που βρήκα την περιγραφή automation???? ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Κατά τα άλλα έχεις όλα τα απαιτούμενα προσόντα!!!!! Μπες και μια φορά στο site του αυτοματισμού http://auto.teipir.gr/ να δεις τη λέει.  Για πληροφορική ούτε κουβέντα. Για υδραυλικές μηχανές όμως!!!!!!!
Ρε ΠΕΡΙ-ΚΛΗ δεν κόβεις την πλάκα. Για να δουν και οι υπόλοιποι τι λέει τι site:
Ανάλυσης Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου, που περιλαμβάνει τη μελέτη της ευστάθειας συστημάτων και την εργαστηριακή μελέτη μηχανικών, υδραυλικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών, ψηφιακών και αναλογικών συσκευών ελέγχου.
Σύνθεσης Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου, δηλαδή κατασκευή ρυθμιστών και μελέτη των μεθόδων κατασκευής ελεγκτών, καθώς και εμπειρία των βασικών βιομηχανικών συστημάτων αυτομάτου ελέγχου.
Προγραμματισμού Συστημάτων Αυτομάτου Ελέγχου, που περιλαμβάνει τη χρήση μικροϋπολογιστών, καθώς και αναλογικών-ψηφιακών συστημάτων, την διατύπωση προγραμμάτων στοιχειώδους και άριστου ελέγχου και γενικά μια εποπτεία για τις νέες κατευθύνσεις που αναπτύσσονται στον αυτόματο έλεγχο και το ευρύ πεδίο εφαρμογών του.

Επιπλέον το περιεχόμενο σπουδών καλύπτει θέματα σε τομείς της σύγχρονης τεχνολογίας όπως είναι η Ρομποτική, η Συλλογή & Επεξεργασία Δεδομένων και Ελέγχου, οι Εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην παραγωγή, ο Έλεγχος Παραγωγικών Διεργασιών, η Ανάπτυξη Ευέλικτων Συστημάτων Παραγωγής, οι Επικοινωνίες σε Βιομηχανικό Περιβάλλον καθώς και η Σχεδίαση Παραγωγικών Συστημάτων με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Περιγραφή του πτυχιούχου του τμήματος :
Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο πτυχιούχος του Τμήματος διαθέτει τις κατάλληλες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις, καθώς και τις πρακτικές δεξιότητες εφαρμογής των γνώσεων αυτών, σε συστήματα αυτοματισμού, μηχατρονικής και τηλεματικής, σε τομείς βιομηχανικούς, αγροτικούς ή και υπηρεσιών (αυτοματισμούς γραφείου). Ο πτυχιούχος μπορεί να ανταποκριθεί σε θέσεις εργασίας κάθε εργασιακής σχέσεως (ως υπάλληλος, στέλεχος, αυτοαπασχολούμενος κ.λ.π.). Επειδή η γνώση του αυτοματισμού είναι περαιτέρω εξειδίκευση της γνώσης του συστήματος, ο πτυχιούχος μπορεί να καλύψει και εργασίες που απαιτούν τη βασική γνώση της δομής και λειτουργίας των ανωτέρω περιγραφέντων συστημάτων (ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών και υπολογιστικών, υδραυλικών και πνευματικών κ.λ.π. καθώς και ηλεκτρικών μηχανών).

Ειδικότερα, ο Μηχανικός Αυτοματισμού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης είναι σε θέση να :
Εφαρμόζει τις επιστημονικές και τεχνολογικές μεθόδους ανάλυσης, σχεδίασης, ανάπτυξης, κατασκευής, χειρισμού και συντήρησης συστημάτων μηχατρονικής και τηλεματικής, ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών και υπολογιστικών, υδραυλικών και πνευματικών, ηλεκτρικών μηχανών κ.λ.π. ως και τον αυτόματο έλεγχο αυτών.
Πραγματοποιεί επιβλέψεις και επιμετρήσεις έργων που ανήκουν σε τέτοια συστήματα και που περιέχουν στοιχεία αυτομάτου ελέγχου.
Πραγματοποιεί εκτιμήσεις και πραγματογνωμοσύνες σε εγκαταστάσεις συστημάτων από τα ανωτέρω.
Συντάσσει και επιβλέπει μελέτες έργων και εργασιών που αφορούν σε συστήματα αυτομάτου ελέγχου ή γενικότερα συστήματα ηλεκτρικά, ηλεκτρονικά, υπολογιστικά, υδραυλικά και πνευματικά κ.λ.π., στα πλαίσια δημοσίων ή ιδιωτικών έργων, ως ελεύθερος επαγγελματίας ή υπάλληλος εταιρειών δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου.
Χρησιμοποιεί, προγραμματίζει, συντηρεί, ρυθμίζει και αναπροσαρμόζει υπολογιστές, μικροϋπολογιστές, προγραμματιζόμενους λογικούς ελεγκτές (PLCs) και γενικώς εξοπλισμό που υλοποιεί αλγορίθμους αυτομάτου ελέγχου, συστήματα μηχατρονικής και τηλεματικής.

Εννοείται πάντως πως όποια απόφαση βγει, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύει για τους ήδη διορισμένους.
Καλά δεν έχω πλέον καμία αμφιβολία ότι είσαι  ο sniper_hellas-ΠΕΡΙ-ΚΛΗΣ. Στην περίπτωση που η απόφαση του ΣτΕ είναι αρνητική προς τους πληροφορικούς-δηλαδή ΥΠΕΡ μας τότε και φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα με τους διοριστέους. Στην αντίθετη περίπτωση ο διορισμός τους δεν έχει καμία ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ
-όλα τα άλλα που ακούγονται είναι ηρεμιστικά χαπάκια-και πρέπει το ΥΠΕΠΘ να σεβαστεί στην απόφαση του Σ.τ.Ε. Ακόμα και να μην την σεβαστεί και δεν απολύσει κανέναν από αυτούς που διορίστηκαν με το Π.Δ.268/2005, αν κάποιος προσφύγει στα δικαστήρια και καταφέρει να βγάλει άκυρο τον διορισμό τους (που σίγουρα θα το καταφέρει με το Π.Δ. ακυρωμένο) τότε το ΥΠΕΠΘ δεν θα μπορεί να κάνει διαφορετικά παρά να κάνει ανάκληση των ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ και ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΩΝ. Και φυσικά τότε θα πέσουνε πολλά κ…..ία. :P

7
Η δική μου άποψη στο θέμα: Το να υπάρχουν 100 τμήματα που να μπορούν να διορίζονται στην εκπαίδευση, είναι καταστροφικό και για τα 100. Γιατί? Γιατί πολύ απλά σε 2-3 χρόνια θα είναι πάνω από 10.000 στους πίνακες ωρομισθίων. Στρατιές απελπισμένων που θα παρακαλάνε για 5-10 ώρες. Και όλοι θα συνεχίζουν, ελπίζοντας ότι θα διοριστούν. Οπότε πρέπει να μπουν κάποια κριτήρια. Όχι σε μια νύχτα, να μπουν 10 τμήματα. Να γίνει κάποιος έλεγχος. Και αν αξίζουν και τα 10 να μπουν. Και αν τα επόμενα χρόνια βρεθούν άλλα 20 νέα, να μπουν και αυτά. Αλλά να γίνει ΕΛΕΧΓΟΣ. Γιατί σε μερικά από αυτά τα τμήματα, μερικές χρονιές εισακτέοι μπήκαν με κάτω από τη βάση ή κοντά στη βάση στις εξετάσεις.(π.χ. Αυτοματισμού). Επίσης το πρόγραμμα των σπουδών τους μονό με την πληροφορική δεν έχει σχέση.
Ποιο τμήμα έχεις τελειώσει; Καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ τμημάτων προσανατολισμένα στο hardware ή στο software;
Όπως η περιγραφή πτυχιούχου του τμήματος Αυτοματισμού.
«Με την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο πτυχιούχος του Τμήματος Αυτοματισμού διαθέτει τις κατάλληλες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις, καθώς και τις πρακτικές δεξιότητες εφαρμογής των γνώσεων αυτών, σε συστήματα αυτοματισμού, μηχατρονικής και τηλεματικής, σε τομείς βιομηχανικούς, αγροτικούς ή και υπηρεσιών (αυτοματισμούς γραφείου). Ο πτυχιούχος μπορεί να ανταποκριθεί σε θέσεις εργασίας κάθε εργασιακής σχέσεως (ως υπάλληλος, στέλεχος, αυτοαπασχολούμενος κ.λ.π.). Επειδή η γνώση του αυτοματισμού είναι περαιτέρω εξειδίκευση της γνώσης του συστήματος, ο πτυχιούχος μπορεί να καλύψει και εργασίες που απαιτούν τη βασική γνώση της δομής και λειτουργίας των ανωτέρω περιγραφέντων συστημάτων (ηλεκτρικών, υδραυλικών και πνευματικών κ.λ.π. καθώς και ηλεκτρικών μηχανών).»
Γνωρίζεις κάτι για τα compurerized συστήματα ; Για πες μας και από ποιο site κατέβασες αυτήν την περιγραφή;

Δείτε αυτό από το site των αυτοματιστών για τις ώρες μαθημάτων σε αντιστοιχία με τα εξεταζόμενα μαθήματα του ΑΣΕΠ.
http://www.automatismos.gr/modules.php?name=FreeContent&pa=showpage&pid=14
Να προτείνετε στο ΥΠΕΠΘ να μετονομάσει τα τμήματα πληροφορικής και Η/υπολογιστικών συστημάτων και στα καινούρια αυτά τμήματα να διδάσκονται μόνο τα τέσσερα μαθήματα του ασεπ για τον κλάδο πληροφορικής ΠΕ20.Και τίτλο πτυχίου: "Μηχανικός διορισμού στην εκπαίδευση ως πληροφορικός" :)  Καλά πραγματικά πιστεύεις ότι ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ = τα 4 εξεταζόμενα μαθήματα του ΑΣΕΠ; Και εφόσον οι αυτοματιστές δεν τα έχουν διδαχθεί αρκετες ώρες (έτσι όπως αφήσεις να εννοηθεί) τότε πως πέρασαν στον ΑΣΕΠ, και οι καθαρόαιμοι πληροφορικοί κόπηκαν;

Επίσης τραγικό. Διαφημίζουν στο site αυτοματισμού της Θεσσαλλονίκης, πιστοποίηση πληροφορικής Cambridge
http://www.autom.teithe.gr/cambridge/index.html (Αυτή είναι τελικά η επάρκεια τους στη πληροφορική???????)
Επίσης ποιο τραγικό είναι να αναλώνονται τα τμήματα πληροφορικής στο να μαθαίνουν οι φοιτητές τους την χρήση εφαρμογών πακέτων λογισμικού και να γίνονται ουσιαστικά χειριστές Η/Υ. Τι κατάντια!! Έχετε μεγάλη ευθύνη εσείς οι πληροφορικοί για την εντύπωση που έχετε αφήσει να δημιουργηθεί στην ελληνική κοινωνία ότι Πληροφορική είναι το ECDL. Αλλά σας βολεύει. Δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτόν τον τρόπο ξεφτιλίζεται το πτυχίο που πήρατε; Και η γιαγιά μου ξέρει να χειρίζεται το word-internet κ.λ.π. Να της δώσουμε λοιπόν και ένα πτυχίο πληροφορικής;

Και αφού ήταν κατάλληλοι οι αυτοματιστές, γιατί δεν μπήκαν στο πίνακα ΠΕ20 όταν μπήκαν και τα τμήματα πληροφορικής και Η/Υ συστημάτων? Βρήκαν ευκαιρία να μπουν τώρα στην αναταραχή με τα καινούργια τμήματα?
Την αναταραχή που την είδες; Μετά την έκδοση το Π.Δ.268/2005 όλα ήταν μια χαρά. Δέκα κακομαθημένοι (που κάποιος από αυτούς, αν και "γνήσιος" πληροφορικός δεν έπιασε την βάση στο γνωστικό!!!! του ασεπ το 2005 ενώ στον ίδιο διαγωνισμό διορίστηκαν οι "μεταλλαγμένοι" πληροφορικοί- αυτοματιστές με πολύ υψηλές βαθμολογίες) και ένας παρατρεχάμενος κάνανε την προσφυγή κατά ΟΛΩΝ των τμημάτων που εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ20 και έτσι δημιουργήθηκε η αναταραχή. Είδες καμία αναταραχή για τον κλάδο ΠΕ19 από τους πανεπιστημιακούς; Εκεί υπάρχει αλληλεγγύη. Τώρα γιατί δεν μπήκαμε στον κλάδο ΠΕ20 το 1995;Έάν μου απαντήσεις εσύ γιατί δεν έχουμε πάρει από το 1985 επαγγελματικά δικαιώματα (τα τμήματα πληροφορικής-ηλεκτρονικής-Η/υπολογιστικών συστημάτων κ.λ.π. από το 1989 έχουν πάρει Ε.Δ.) τότε θα σου απαντήσω στην ερώτηση που έκανες.
Εσύ μπορείς όμως να μου απαντήσεις γιατί το Π.Ι. το 1999 σε έγγραφό του για τις αναθέσεις μαθημάτων του κλάδου πληροφορικής αναφέρει και τον αυτοματισμό ενώ ο αυτοματισμός δεν ήταν ενταγμένος στην εκπαίδευση; Μήπως όταν βγήκε το Π.Δ.118/1995 σβήστηκε "κατα λάθος" το τμήμα αυτοματισμού;

Και τέλος και πιο σημαντικό. Όλα αυτά τα καινούργια τμήματα που συντάσσονται με του αυτοματιστές κάνουν μεγάλο λάθος. Γιατί πολλά από αυτά αξίζουν να είναι στον ΠΕ20.
Είσαι πολύ καλός-η στο διαίρει και βασίλευε. Πολλοι από εσας μιλάτε για "πολλά τμήματα αξίζουν να είναι στο ΠΕ20" αλλά δεν τα ονομάζετε.Γιατί;Πολύ απλά γιατί το αντικείμενο της πληροφορικής είναι χαοτικό.Εαν πάρεις το προγραμμα σπουδών ΟΛΩΝ των τμημάτων ΠΕ19-20 θα βρείς πολύ λίγα κοινά μαθήματα. Σε καποια από αυτά που προσδιορίζονται σαν hardware θα βρείς και μαθήματα του αυτοματισμού που στα τμήματα της πληροφορικής δεν θα βρεις παρά μόνο στων Η/υπολογιστικών συστημάτων.
Και γιατί αν μπουν μέσα οι αυτοματιστές, λόγω των πολλών τμημάτων αυτοματισμού στην Ελλάδα (Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα)  αλλά και των χιλιάδων αποφοίτων τους, ο Γ Πίνακας θα είναι αποκλείστηκα για τα επόμενα χρόνια των αυτομαστιστών (για όσους δεν γνωρίζουν στο Γ’ Πίνακα μπαίνεις με το έτος πτυχίου, και οι αυτοματιστές έχουν πτυχιούχους από τη δεκαετία του 80).
Οι πρώτοι πτυχιούχοι έχουν βγει από το 1993 και μετά .Και για να μη το ξεχάσω, είμαστε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτοι και βγάζουμε άμα θέλουμε και κυβέρνηση, γι’ αυτό μην μας κολλάτε και πολύ πολύ!! :) :)
Και τα καινούργια τμήματα θα δουν αποφοίτους στους Πίνακες μετά από πολλά χρόνια. Οπότε και να δικαιωθούν όλα τα καινούργια τμήματα μαζί με τους αυτοματιστές είναι δώρο άδωρο, γιατί οι δικοί τους πτυχιούχοι είναι από το 2003 και μετά. Το κάθε καινούργιο τμήμα το συμφέρει να αξιολογηθεί ξεχωριστά και όχι όλα στο ίδιο τσουβάλι Έτσι εξηγείται  και η προπαγάνδα από κάποιους. Γραφτείτε σε συλλόγους. Να πιέσουμε τη κυβέρνηση. Το Υπουργείο. Πείτε σε φίλους. Όλοι ενωμένοι. Μας παίρνουν τις δουλειές μας, τον ιδρώτα μας. Αξιοπρέπεια. Θα είστε (αν δεν είστε ήδη) αυριανοί δάσκαλοι
Μου έρχεται να κλάψω που σας παίρνουμε το ψωμί σας κλαψ κλαψ...σνιφ σνιφ :P
Ξαναείπα «είμαστε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες απόφοιτοι και βγάζουμε άμα θέλουμε και κυβέρνηση, γι’ αυτό μην μας κολλάτε και πολύ πολύ!! :) :)» 
Άντε και εσύ στο σπιτάκι σου (μαζί με τον sniper_hellas ή αλλιώς ΠΕΡΙ)να μάθεις με τι ασχολείται ο αυτοματισμός και μετά ξανάγραψε εδώ μέσα. Και επειδή βλέπω ότι τώρα μπήκες για πρώτη φορά (εκτός και εάν είσαι ο ΠΕΡΙ γιατί το ύφος σου με του ΠΕΡΙ μοιάζει πολύ) διάβασε τις προηγούμενες 68 σελίδες του θέματος. Θα σου λυθούν πολλές απορίες.

8
ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ (ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ 4.4) .ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΥΠΕΠΘ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΧΑΣΕΙ (ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΙ ΑΝΤΙΔΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΠΘ-ΣΤΕΜΠ).ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ  (ΠΡΟΦΑΝΩΣ) ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ. ΑΛΛΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΘΕΙ ΗΔΗ ΜΙΑ ΑΚΥΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΑΝΑΚΟΠΗΣ.
Έχεις δίκιο για όλα τα άλλα, άλλα το ΥΠΕΠΘ δεν θα έχει δικαίωμα να ασκήσει τριτανακοπή διότι η τριτανακοπή είναι δικαίωμα κάποιων "τρίτων" (εξ'ου και τριτανακοπή) που έχουν έννομο συμφέρων να διατηρηθεί το Π.Δ. και δεν είχαν παρασταθεί στο αρχικό δικαστήριο ή δεν τους είχε κοινοποιηθεί από το ΣΤΕ η αίτηση ακυρώσεως. Συνεπώς το ΥΠΕΠΘ σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται "τρίτος" αλλά αντιθέτως ήταν και αρχικός διάδικος.

9
Prde , δεν λες να καταλάβεις. Και εκλογές να γίνουν , και σεισμός και καταποντισμός , το ΣΤΕ θα συνεδριάσει και θα βγάλει απόφαση! Δεν έχει σχέση αν είμαστε σε προεκλογική περίοδο ή όχι. Αυτοί βγάζουν τις αποφάσεις και οι κυβερνήσεις τις υλοποιούν!
Καλά έχετε μεγάλη πλάκα ορισμένοι εδώ μέσα! Μιλάτε απλά για να μιλάτε. Τα δικαστήρια σταματάνε (ύστερα από απόφαση του υπουργείου δικαιοσύνης) να εκδικάζουνε μία εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά από τις εκλογές. Επιτέλους σταματήστε να γράφετε ότι σας κατεβαίνει ή ότι σας βολεύει με στόχο να παραπληροφορείτε τον κόσμο. Η εκδίκαση του Π.Δ. 268/2004 αποδείχθηκε ότι δεν είναι μία απλή υπόθεση. Κάποιοι (γνωστοί; – άγνωστοι;) με τον Νόμο 3194/2003 θέλησαν να κλειδώσουν τον κλάδο ΠΕ20 αφήνοντας μέσα σε αυτόν τα τμήματα Πληροφορικής και Η/Υ συστημάτων και έτσι να μην επιτρέψουν σε κανένα από τα νέα τμήματα πληροφορικής να ενταχθούν και αυτά στον κλάδο ΠΕ20 Πληροφορικής παρά μόνο εάν άλλαζε ο νόμος μέσα από την βουλή. Τα πάντα στην ζωή μας στηρίζονται στην νομοθεσία (με την ευρύτερη έννοια του όρου).

10
'Ομως  αν γίνει εκδίκαση και πέσει το ΠΔ τότε νομικά είμαστε στον αέρα,
Νομικά δεν είμαστε στον αέρα συνάδελφε. Όταν αλλάζει ένας νόμος, ισχύει από τη στιγμή που αλλάζει και μετά!
Ποτέ αναδρομικά. Αν ήταν έτσι, αυτή τη στιγμή είναι παράνομο ένας φυσικός ή ένας μαθηματικός  να διδάσκει πληροφορική, άρα όσοι είχαν μπει αρχικά και ήταν από τέτοιες σχολές έπρεπε να είχαν απολυθεί, ή να είχαν γυρίσει στο αντικείμενό τους. Οπότε δεν ισχύει για όσους είναι ήδη μέσα. Απλά, αν πολλά απο αυτά τα ΤΕΙ δεν έχουν πρόσβαση στην πληροφορική, οι νέοι απόφοιτοί τους δε θα έχουν καμία τύχη στην Ελληνική εργασιακή πραγματικότητα! Οπότε δε θα εκπλαγώ αν τα δω ένα-ένα να μετονομάζονται σε ΤΕΙ πληροφορικής, οπότε βλέπω τον ΣΤΕΜΠ να παθαίνει δεύτερη νευρική κρίση  ;D
Κάνεις ένα τεράστιο λάθος. Οι μαθηματικοί- φυσικοί-θεολόγοι-κ.τ.λ.π. που διορίστηκαν με το Π.Δ 118/95 σαφώς και δεν κινδυνεύουν γιατί το Π.Δ. το άλλαξε η πολιτεία και όχι μια δικαστική απόφαση όπως αυτή του Σ.τ.Ε. Στην Ελλάδα του ΦΑΙΝΕΣΤΕ και όχι του τι πραγματικά ΕΙΣΤΕ (αρκεί κάποιος να φέρει τον όρο πληροφορική ή παράγωγό - να σας θυμίσω ότι αυτή ήταν η απάντηση του Π.Ι. για το ποιος μπορεί να διδάξει πληροφορική)όλα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι. Γενικεύονται τα πάντα. Στην νομική δεν ερμηνεύονται όλα με την λογική.

11
Τι πιστεύεται ότι θα γίνει εάν μετά τον Οκτώβριο που θα γίνουν οι εκλογές γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. αξιωματική αντιπολίτευση; 
Μόλις βγει το ΠΑΣΟΚ, θα καταργήσει το ΠΔ 268 γιατί ο ΣΤΕΜΠ σχετίζεται με το ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήθελες να ακούσεις?  Τι νσ πω..... ;D
Αν πιστεύει κάποιος τα παραπάνω που αναφέρει ο automation ή άλλοι εδώ, τότε να μου το πείτε να σταματήσω να απαντάω...
Επίσης, έχω απαντήσει και σε αυτά που λένε οι remo και John_PE20. Ειλικρινά βαρέθηκα να λέω τα ίδια και τα ίδια. Βρε πιαδιά εσείς δεν κουραστήκατε να ρωτάτε τα ίδια κάθε εβδομάδα??? 
Απλά ανέφερα τα γεγονότα. Να σου πω την αλήθεια από καιρό ήθελα να σου πω να σταματήσεις, αλλά μια και το ανέφερες καλύτερα να σταματήσεις. Παραπληροφορείς συστηματικά τον κόσμο. Πετάς μια βλακεία μιας σειράς και όλοι μας για να την αντικρούσουμε γραφούμε κατεβατά. Και όσο για τον Αυτοματισμό, καλό θα ήταν να διαβάσεις την ιστορία του Αυτοματισμού και το κυριότερο να μάθεις ποιοι ασχολήθηκαν πρώτοι με τα ψηφιακά συστήματα, για ποιο σκοπό έγιναν οι πρώτοι επεξεργαστές και μετά να ξαναμπείς σε αυτό το φόρουμ. Το λιγότερο που θα πρέπει να κάνεις όταν μάθεις πραγματικά τι είναι ο Αυτοματισμός να ζητήσεις συγνώμη τουλάχιστον εδώ μέσα. Άντε τώρα σπιτάκι σου για…….διάβασμα!!!!!  ;)

12
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Δικαστήριο ΠΕ19-ΠΕ20
« στις: Απρίλιος 30, 2007, 11:06:06 μμ »
Και νομίζω ότι είναι λάθος να δίνουμε πολιτικές προεκτάσεις στο θέμα.
Δεν δίνει κανένας εδώ μέσα πολιτικές προεκτάσεις. Απλά αναφέρει την ιστορία όπως ακριβώς διαδραματίζεται πάνω από 2 χρόνια. Η υπόθεση Π.Δ.268/2004 κατάντησε πολιτικό θέμα την στιγμή που βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκαναν επερωτήσεις στην βουλή για το συγκεκριμένο Π.Δ. και μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο σας. Δείτε περισσότερα (http://www.automatismos.gr/modules.php?name=FreeContent&pa=list_pages_categories&cid=4 οι επερωτήσεις τους υπάρχουνε και στο www.edra.gr) Προσωπική μου άποψη επί των τοποθετήσεων των βουλευτών; Κακώς κάνανε το χατίρι των ανθρώπων που τους παρακινήσανε (λέγοντας τους ανακρίβειες και ψέματα) να κάνουνε τις επερωτήσεις. Αλλά γενικότερα η ταχτική της κάθε αντιπολίτευσης είναι να δημιουργεί θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Τώρα με τι γνώσεις διαπίστωσαν ότι τα 11 τμήματα δεν έχουν την επάρκεια να διδάξουν πληροφορική ???.... οι παντογνώστες. Ελπίζω οι εκλογές (που πιθανότατα θα γίνουν τον Οκτώβριο και η απόφαση από το ΣΤΕ δεν θα έχει βγεί) να τους δώσουν ένα πολύ ωραίο μάθημα (14 τμήματα επί 1000 φοιτητές επί 3μέλη κάθε οικογένεια φοιτητή……  περίπου 42000 ψήφοι, μιας και την Ελλάδα όλα μέτριονται με κουκιά.
Θα θέσω ένα ερώτημα και ο καθένας ας δώσει (από μέσα του) την απάντηση. Τι πιστεύεται ότι θα γίνει εάν μετά τον Οκτώβριο που θα γίνουν οι εκλογές γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. αξιωματική αντιπολίτευση; 

13
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Δικαστήριο ΠΕ19-ΠΕ20
« στις: Απρίλιος 02, 2007, 10:29:32 μμ »
Για την ακρίβεια μπορείς να διαβάσεις περισσότερα από την πηγή που τα πήρε το βιβλίο, που είναι "Η ιστορία της πληροφορικής" του Philip Breton. Όλο το πρώτο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στον αυτοματισμό. Από εκεί ξεκίνησε και η πληροφορική, και σίγουρα τα δυο αυτά έχουν μεγάλη σχέση. Δεν είναι ίδια όμως, ένας πληροροφορικός δεν είναι αυτοματιστής και ένας αυτοματιστής δεν είναι πληροφορικός. Η πληροφορική έχει εξελιχθεί τόσο πολύ που είναι ξεχωριστή επιστήμη. Για αυτό και δε μπορεί σε 4 χρόνια να βγει κάποιος που είναι ειδικός και στην πληροφορική και στον αυτοματισμό.
Από μόνος σου λες ότι από τον αυτοματισμό ξεκίνησε η πληροφορική. Πόσο λοιπόν ξεκομμένος θα μπορούσε να είναι ο αυτοματισμός από την πληροφορική;. Η εξέλιξη του hardware έδωσε τεράστια ώθηση σε αυτό που λέτε όλοι σας πληροφορική και εννοείτε το software. Και των Η/Υπολογιστικών συστημάτων ΤΕΙ δεν είναι πληροφορική και των ΗΜΜΥ δεν είναι πληροφορική και των Ηλεκτρονικών και μηχανικών υπολογιστών της Κρήτης  δεν είναι πληροφορική κ.λ.π.(τί περίεργο, αυτά τα τμήματα κάνουν ΣΑΕ αλλά εντάσσονται στον κλάδο ΠΕ19-20) Όταν θα ξεχωρίσετε εδώ μέσα ότι δεν μπορεί κάποιος μέσα σε 4 χρόνια να καλύπτει το αχανές αντικείμενο της πληροφορικής (hardware και software μαζί) - ούτε και οι "καθαρόαιμοι" πληροφορικοί που στην ουσία είναι softwareαδες δεν καλύπτουν όλο το φάσμα της πληροφορικής, τότε θα σταματήσετε να μιλάτε και για τον αυτοματισμό. Θα πρότεινα να διαβάσετε και κανένα βιβλίο με την ιστορία του αυτοματισμού και τότε θα δείτε ποιοι ήταν οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με τα υπολογιστικά συστήματα και τους υπολογιστές . Αλλά είστε τόσο εγωιστές που δεν κάνετε τον κόπο να ανοίξετε ένα λεξικό που έχετε όλοι σπίτι σας, για να καταλάβετε τον όρο συνάφεια. Μόλις καταλάβετε αυτόν τον όρο τότε θα σταματήσετε να μιλάτε για τον αυτοματισμό.
Και τα μαθηματικά έχουν μεγάλη σχέση με την πληροφορική αλλά οι μαθηματικοί δεν είναι πληροφορικοί. Το ίδιο συμβαίνει και με τον αυτοματισμό, και όποιος δεν το δέχεται αυτό μπορεί να ρίξει μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών όπου θα δει την απουσία βασικών μαθημάτων που πρέπει να γνωρίζει οπωσδήποτε ένας πληροφορικός. Μαθήματα τα οποία δεν υπάρχουν στο πρόγραμμα σπουδών του αυτοματισμού, υπάρχουν όμως σε προγράμματα σπουδών τμημάτων Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Αυτοί κατά κάποιο τρόπο μαθαίνουν περισσότερα για την πληροφορική από τους αυτοματιστές, γιατί να μη μπουν και αυτοί στο ΠΕ19?
Επειδή δεν έχω "καμία σχέση με την πληροφορική" δεν μας παραθέτεις και εμάς τα μαθήματα δεν έχουν οι αυτοματιστές και που έχουν οι μαθηματικοί και παραλίγο να μπουν και αυτοί στον ΠΕ19;
Θα σταματήσω να γράφω γιατί είναι άγιες ημέρες. Να ευχηθώ σε όλους καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.θα τα ξαναπούμε. Καλά να περάσετε και με μέτρο τον οβελία!!! :)

14
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Δικαστήριο ΠΕ19-ΠΕ20
« στις: Μάρτιος 29, 2007, 10:50:49 μμ »
Φίλε automation, Εγώ ξέρω από Java, από C, από SQL, από HTML, από λειτουργικά, από δίκτυα και γενικά από software. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι κάτι άλλο. Είμαι απλά πληροφορικός.
Επιτέλους συμφωνούμε ότι η πληροφορική χωρίζεται σε hardware και software που εσείς είσαστε σαφώς καλύτεροι από ένα τμήμα που προσδιορίζεται σαν hardware γιατί κάνετε περισσότερες γλώσσες προγραμματισμού και μαθήματα που σας βοηθάνε στην ανάπτυξη προγραμμάτων τεραστίου όγκου όπως τεχνολογία λογισμικου κ.λ.π.. Θα ήθελα όμως να μου πεις το πως θα ανταπεξέλθει ένας απόφοιτος της πληροφορικής Θεσσαλονίκης του 1992 όταν τα μόνα μαθήματα από software ήταν  2 εξάμηνα fortran, 2 εξάμηνα cobol, 1 εξάμηνο pascal, 1 εξάμηνο C, 1 εξάμηνο asembly, 2 εξάμηνα βάσεις πληροφοριών (D-base), γνώσεις παρωχημένες για την εποχή μας. Καλά από hardware, έχετε σχεδόν τίποτα. Πώς λοιπόν θα ανταπεξέλθει ο δικός σας απόφοιτος στις απαιτήσεις του σήμερα αφού δεν γνωρίζει από Java, από C, από SQL, από HTML; Δεν κάνει για τα σχολεία μας γιατί αυτά που έμαθε είναι ξεπερασμένα. Στην πυρά λοιπόν. Απάντηση: Φυσικά και είναι ικανός γιατί έχει τις βάσεις στο να ανταπεξέλθει σε επιστήμη που είναι δυναμική.
Αν κατά τη διάρκεια της καριέρας μου ασχοληθώ με ένα αντικείμενο περισσότερο θα αποκτήσω περισσότερα εφόδια σε αυτό και μόνο αυτό. Εσύ ξέρεις να σχεδιάζεις λογικά κυκλώματα, να υλοποιείς λογικές πύλες και οτιδήποτε άλλο διδάχθηκες.
Μας υποτιμάς αλλά το παραβλέπω.
Προσωπική άποψη (προσωπική) είναι ότι μάλλον  σπουδάσαμε διαφορετικά πράγματα.

Σαφώς εσύ software και εγώ hardware
Αν θεωρείς ότι έχουμε και τον ίδιο επαγγελματικό χώρο τότε είναι δική σου άποψη (επίσης προσωπική).

Καταρχάς δεν έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα για να μιλάς για ίδιο επαγγελματικό χώρο. Εκτός εάν δεν γνωρίζεις τι σημαίνει επαγγελματικό δικαίωμα που μάλλον αυτό ισχύει και για πολλούς εδώ μέσα.
Το ζητούμενο ότι μας αρέσει δε μας αρέσει, οι προσωπικές απόψεις δεν είναι αυτές που μπορούν να δώσουν λύση. Γι αυτό υπάρχουν τα όργανα και οι διαδικασίες.

Στο ΥΠΕΣΔΑ μάλλον δεν υπάρχουν διαδικασίες γιατί (όπως έχε πει και το Π.Ι προς το ΥΠΕΠΘ) συμπεριέλαβε στο προσοντολόγιο του δημοσίου υπαλλήλου όλα τα τμήματα ΤΕΙ που φέρουν απλά τον όρο Πληροφορική.
Επειδή μου ξαναλές για την "πληροφόρησή μου", εγώ απλά έτυχε να είμαι μπροστά σε κουβέντες Γενικών Γραμματέων του ΥΠΕΠΘ, όπου χαρακτηρίζαν συγκεκριμένο Διευθυντή και τις σχέσεις του με τους διαδρόμους. Κανένας δε μου έδειξε κάποιο μυστικό έγγραφο, ούτε με πήρε το βράδυ στο τηλέφωνο να μου πει τον πόνο του.
Έτσι απλά περνούσες για κανένα καφέ από το ΥΠΕΠΘ και άκουσες τις συζητήσεις; Έτσι τυχαία; Ή μήπως δούλευες εκεί και τα άκουσες όλα αυτά κατά λάθος. Τόσο βρόμικο παρασκήνιο που θα μπορούσε να το ακούσει ο οποιοσδήποτε περαστικός; Εξακολουθείς να μας κάνεις πλάκα ή συνεχίζεις να διαδίδεις ψευδείς πληροφορίες.
Το ότι ο Αυτοματισμός δεν έχει επαγγελματικά δικαιώματα είναι ένα πρόβλημα για τους απόφοιτούς του. Αυτό σημαίνει ότι είστε πληροφορικοί;
Πως τα συνδέεις αυτά τα δυο;
Εξακολουθώ να διατηρώ τις ενστάσεις μας σε σχέση ότι όλοι έχουμε τα ίδια επαγγελματικά δικαώματα, επειδή κάποια στιγμή διαλέγουμε το ίδιο πεδίο σχολών. Δηλαδή εγώ έχω τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με εσένα, με τον Γεωπληροφορικό και με οποιοδήποτε άλλο κάποια στιγμή επέλεξε κάτι παρόμοιο στα ΤΕΕ;
Ξαναείπα ότι δεν έχουμε επαγγελματικά δικαιώματα. Τελικά δεν ξέρεις τι είναι Ε.Δ.
Κλείνω λέγοντας ότι εγώ μεταφέρω πράγματα που άκουσα και είδα και μπήκα στην κουβέντα για να ξέρετε τι παίχθηκε τότε.
Και επειδή τα υπόλοιπα τμήματα του Π.Δ.268/2004 δεν ξέρουν όλη την αλήθεια για τον ΣΤΕΜΠ.....θα βγουν εν καιρό και έγγραφα του ΣΤΕΜΠ τα οποία κινούνται κατά των υπολοίπων τμημάτων. (όχι μόνο στο ΥΠΕΠΘ)
Είναι ξεκάθαρο πως ότι έγινε, έγινε καθαρά με πλάγιους τρόπους. Ο ΣΤΕΜΠ έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να υπερασπιστεί αυτά που πρεσβεύει, όπως και εσύ οφείλεις να κάνεις ότι μπορείς για να υπερασπιστείς τα δικά σου. Ο ΣΤΕΜΠ υπερασπίστηκε τα μέλη του, έκανε αγώνες για να προστατεύσει το χώρο, και εάν δεν υπήρχε αυτή η σφήνα του Αυτοματισμού να είσαι σίγουρος πως θα ήταν γραφικός αν ξεκινούσε τέτοιες ιστορίες. (Είναι αυτονόητο ότι υπάρχουν πτυχιούχοι τμημάτων πληροφορικής και αυτοί δε μπορούν αν μένουν ξεκρέμαστοι.) Ο ΣΤΕΜΠ θέλει τα τμήματα πληροφορικής να ισχυροποιηθούν (είναι γεγονός ότι υπάρχουν τμήματα πληροφορικής) να ξεκαθαρίσουμε ποιοι είμαστε και τι θέλουμε.
Για το γεωπληροφορικής έχεις να μας πεις κάτι; Στην τελευταία ανακοίνωση του ΣΤΕΜΠ κατηγορούν και αυτούς. Το ξαναείπα ότι θα μπορούσαν να στείλουν έγγραφο προς το ΥΠΕΠΘ και να προσδιορίσουν ποια τμήματα είναι (πάντα κατά τον ΣΤΕΜΠ) άσχετα με την πληροφορική και να μην ζητήσει ολική κατάργηση του άρθρου 2 του Π.Δ. 268/2006. Θέλουν να βγάλουν όλα τα τμήματα από τον ΠΕ20
Και μια ερώτηση; Αφού είστε πληροφορικοί για την εκπαίδευση, γιατί δεν είστε το ίδιο πληροφορικοί για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. (Θεωρώ ότι ασκείτε αντίστοιχες πιέσεις και ίσως να πετύχετε τον αντίστοιχο χαρακτηρισμό)
Ξαναλέω: Στο ΥΠΕΣΔΑ μάλλον δεν υπάρχουν διαδικασίες γιατί (όπως έχε είπε και το Π.Ι προς το ΥΠΕΠΘ) συμπεριέλαβε στο προσοντολόγιο του δημοσίου υπαλλήλου όλα τα τμήματα ΤΕΙ που φέρουν απλά τον όρο Πληροφορική. Ακριβώς την ίδια σοβαρότητα διακρίνει και το Π.Ι.

Σελίδες: 123

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32329
  • Τελευταία: kblala
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1162198
  • Σύνολο θεμάτων: 19242
  • Σε σύνδεση σήμερα: 810
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 15
Επισκέπτες: 464
Σύνολο: 479

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.067 δευτερόλεπτα. 24 ερωτήματα.