Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - 8an

Σελίδες: 1
1
Εμένα μου αναγνώρισαν μισθολογικά και το master (συνολικά 7 χρόνια). Το είχα όμως αναγνωρισμένο χρόνια πριν...

Ναι, μόνο που εδώ δεν συζητάμε αυτό το θέμα, δηλ. Phd και Master, αλλά δύο Master.

2
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Ιανουαρίου 14, 2012, 10:00:20 pm »
Σύμφωνα με την σημερινή εγκύκλιο για την βαθμολογική εξέλιξη για τους συναδέλφους που έχουν δύο μεταπτυχιακά τι τελικά ισχύει;
Συγκεκριμένα στην δικιά μου διεύθυνση με κατέταξαν στον βαθμό Ε (βασικός βαθμού). Επιπλέον γράφει: πλεονάζων χρόνος (1 έτος 4 μήνες 21 ημέρες). Αναγνώρισαν το ένα μεταπτυχιακό.
Με το δεύτερο που έχω μπορώ να κερδίσω κάτι και τι; Χρειάζεται να κάνω κάποια αίτηση στην ΔΔΕ που ανήκω;

Ευχαριστώ !

Με συγχωρείτε που το επαναφέρω συνάδελφοι αλλά ειλικρινά δεν κατάλαβα τι θα ισχύσει για τα δυο μεταπτυχιακά ;;;

Κανείς δεν ξέρει... μία ακόμα γκρίζα περιοχή.

3
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Ιανουαρίου 12, 2012, 10:18:19 am »
Θα ήθελα να παραπέμψω του 'δυσπιστους' φίλους σε δύο γνωστά και διάσημα papers των Lucas και P. Romer σχετικά με το ρόλο του human capital και της συσσώρευσης γνώσης στην αναπτυξιακή διαδικασία. Στις ΗΠΑ για παράδειγμα τα τελευταία 40 τουλάχιστον έτη, το 100% της ανάπτυξης οφείλεται στην γνώση και την τεχνολογία. Είναι χρήσιμο να ξεφύγουμε από μεμψιμοιρίες, ιδεοληψίες ή να μεταφέρουμε στο χώρο της επιστήμης τα γνωστά -αλλά ως εξαίρεση γνωστά- φαινόμενα πλαστογράφησης της επιστημονικής καθομολόγησης.  Ο κανόνας - ο επιστημονικός κανόνας - είναι ότι η γνώση οδηγεί στην ανάπτυξη μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας. Και όχι μόνο αυτό. Αλλά και σύμφωνα με τον Lucas υπάρχουν και θετικές εξωτερικότητες γιατί όσο απολαμβάνουν χαμηλότερης γνώσης εποφελούνται από την επαφή τους με τους πιο εξειδικευμένους και ανέξοδα αυξάνουν το δικό τους επίπεδο γνώσεων. Επομένως το κοινωνικό optimum θα επέβαλε όχι μόνο το μεγαλύτερο επίπεδο αμοιβών για τους έχοντες περισσότερη γνώση αλλά κανονικά θα έπρεπε να αμοιβόνται ακόμα περισσότερο εις βάρος όσων έχουν μικρότερο επίπεδο γνώσης, λόγω της έμμεσης οφέλειας που απολαμβάνουν οι τελευταίοι από την καθημερινή επαφή μαζί με τους πρώτους. Επαναλαμβάνω ότι όλα αυτά θα είχαν θέση σε μία Δημόσια Διοίκηση που θα λειτουργούσε με ορθολογικούς κανόνες και θα είχε ως στόχο τη μεγιστοποίηση της ανάπτυξης και του προϊόντος μέσω της γνώσης και της τεχνολογίας. Ένα μισό βήμα έγινε με το πολυνομοσχέδιο. κατά τη γνώμη μου δεν θα πρέπει η Πολιτεία να είναι φειδωλή απέναντι στο μέλλον. Γιατί το μέλλον είναι η γνώση και θα παρότρυνα όσους διαμαρτύρονται επαναλαμβάνοντας τις γνωστές γκρίνιες, να προσπαθήσουν περισσότερο. Τα χρήματα και οι γνωριμίες παίζουν ρόλο σε μια μικρή ελίτ, η πλειοψηφία έχει σπουδάσει με προσωπικό κόστος, με ταυτόχρονη εργασία, με μεταπτυχιακά δάνεια, με αριστείες, κλπ.

4
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Ιανουαρίου 11, 2012, 02:57:31 am »
Το θέμα των κατόχων διδακτορικών και μεταπτυχιακών έφτασε μέχρι τη βουλή:

http://www.esos.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/%CF%84%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CE%B1/item/26865-%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AE-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF.html

Να δούμε τι θα βγει...

Συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία, που επιτέλους θέτει με υπευθυνότητα που αρμόζει στην σοβαρή αντιμετώπιση των μισθολογικών και βαθμολογικών θεμάτων σχετικά με την αθροιστική προσμέτρηση τίτλων σπουδών και ειδικά μεταπτυχιακών και δειδακτορικών. Είτε ηθελλημένα είτε άθελα το αρμόδιο υπουργείο δυστυχώς προσπάθησε να παγιώσει την γνωστή κατάσταση του παρελθόντος όπου οι απόφοιτοι Δημοτικού σε πολλές περιπτώσεις αμοίβονταν περισσότερο από τους Καθηγητές Πανεπιστημίων. Αν συνεχίσει να επικρατεί αυτή η λογική ένα είναι βέβαιο. Πως ούτε κίνητρα θα υπάρχουν για όσους κατέχουν υψηλά προσόντα, αλλά και στρέβλωση θα εξακολουθεί να υπάρχει στην διαδικασία του μισθολογίου και βαθμολογίου. Τα αντικειμενικά κριτήρια όμως έχουν να κάνουν με την δυνατότητα κάποιου να ασκήσει αποτελεσματικά αυτό για το οποίο έχει σπουδάζει και αποτελούν ταυτόχρονα και αυτονότητες αλήθειες στο ευρύτερο εργασιακό περιβάλλον της ΕΕ και αλλού. Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρεις γιατί τα αυξημένα προσόντα συνδέονται με την παραγωγικότητα και πως τελικά αυξάνουν την ποιότητα και το προϊόν και επομένως θα πρέπει να αμοίβονται στο επίπεδο της αυξημένης παραγωγικότητας. Ούτε σε θέματα δίκαιης κατανομής των αμοιβών σύμφωνα πάλι με αντικειμενικά κριτήρια.  Αλλά είναι νομίζω καιρός το Υπουργείο να αποσαφηνίζει το θέμα αυτό με υπευθυνότητα.

5
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Δεκεμβρίου 03, 2011, 02:58:09 am »
Η απάντηση που πήρα σε τηλέφωνο που έκανα στο υπουργείο είναι ότι 6+1 χρόνια για διδακτορικό+μεταπτυχιακό έχουν αναγνωριστεί σε διοικητικούς οπότε οι διευθύνσεις καλό θα είναι να περιμένουν μερικές μέρες να διευκρινιστεί το θέμα πριν κάνουν τις οριστικές κατατάξεις. Στροφή 180ο από αυτά που ελεγαν τη Δευτέρα... Αν έχουμε τέτοιο θέμα καλό θα είναι να ενημερώσουμε τις διευθύνσεις μας ότι άλλαξαν τα δεδομένα.

Στη μοριοδότηση σχολικών συμβούλων μετράνε τα μόρια διδακτορικού και μεταπτυχιακού ξεχωριστά όπως φαίνεται στον πίνακα μοριοδότησης:

http://www.edugate.gr/epikairotita/teliki-moriodotisi-ypopsifion-sxolikon-symboylon-de

Δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι στο δημόσιο μετράει μόνο ο ένας τίτλος, εφόσον αυτο δεν προβλέπεται ρητά.  Αν επομένως θεωρηθει ότι η παρ 4 του αρθρου 6 δεν καλύπτει τους δύο τίτλους με το 6+1 τότε πάμε στο 6+2!!!

Εγώ, όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μήνυμα, όταν πήρα τηλ. στο Υπουργείο, μία υπάλληλος μου είπε, Διδακτορικό και Μεταπτυχιακό = 6 χρόνια. Σε ερώτηση που της έκανα, πως προκύπτει αυτό από το Νόμο, δεν ήξερε να απαντήσει, παρά μόνο είπε ότι υπάρχουν ενστάσεις για το σημείο αυτό, γιατί μπορεί να ερμηνευτεί και ως 6 + 2 = 8 χρόνια. Όσο αφορά το + μισό, σε εγκύκλιο που στάλθηκε το εντάσει στην προϋπηρεσία, όχι στους τίτλους. Επομένως, και σύμφωνα και με την απλή λογική, ο Νόμος ερμηνεύτεται 6 + 2, εφόσον ρητά δεν αναφέρει, ότι "στην περίπτωση που ισχύουν και τα δύο, τότε ... ".

6
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Νοεμβρίου 30, 2011, 01:32:11 am »
Τελικά για τους κατόχους Διδακτορικού & Μεταπτυχιακού υπάρχει κάτι νεότερο? Στην διεύθυνσή μου ήταν κάθετοι ότι τα 6 χρόνια είναι το maximum και ότι αν έχεις και τους  δύο τίτλους δεν κερδίζεις τίποτε παραπάνω, όπως ίσχυε με το επίδομα στο παλιό μισθολόγιο. Εκεί όμως το ανέφερε ρητά ότι  αν έχεις και τους δύο τίτλους παίρνεις μόνο το επίδομα διδακτορικού ενώ στον νέο νόμο αναφέρει τα 6 χρόνια του Διδακτορικού και τα 2 του Μεταπτυχιακού σε παράθεση. Επίσης μου είπαν ότι το μισό του χρόνου που αναφέρεται στο άρθρο 6 παράγραφος 4 (για να γίνουν τα χρόνια 6+1=7) είναι μόνο για αναγνώριση προϋπηρεσίας και όχι για τους τίτλους σπουδών παρότι αναφέρονται και αυτοί στο ίδιο άρθρο. Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια διεύθυνση που να το χειρίζεται διαφορετικά?  Υπάρχει ελπίδα να κερδίσουμε κάτι με προσφυγή?


Οι Διευθύνσεις δεν μπορούν να ερμηνεύουν τους νόμους. Θα είναι παράνομες αν τον ερμηνεύσουν κατά το δοκούν. Σαφώς και δεν αναφέρεται με σαφήνεια στο νόμο τι ισχύει. Το ότι πολλοί το ερμηνεύουν συσταλτικά, μάλλον στην περίεργη ψυχοπαθολογία τους αφορά και όχι στον ίδιο τον νόμο. Θα υπάρξει απάντηση σύντομα όμως γιατί υπάρχει ήδη θέμα με αυτή την ασάφεια. (Σαφώς το μισό του χρόνου αφορά την προϋπηρεσία και όχι τους τίτλους, όπως διευκρινίζει η 1η εγκύκλιος)

7
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 09:39:46 pm »
Και προφανώς ΔΕΝ μετράνε αθροιστικά, αλλά μετράει το υψηλότερο μόνο. Πάντα έτσι ήταν, παντού.

Το 'προφανώς ΔΕΝ μετράει αθροιστικά', προφανώς αναφέρεσαι στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας. Γιατί, προφανώς, υπάρχουν κάτοχοι διδακτορικού δίχως μεταπτυχιακό και επομένως τίθεται θέμα αξιοκρατίας, ισοτιμίας, κλπ, κλπ, ψιλά γράμματα βέβαια έτσι όπως διαμορφώνεται η σημερινή κατάσταση.

8
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Νοεμβρίου 21, 2011, 08:52:26 am »
Ύστερα από σχετική ερώτηση στις υπηρεσίες του Υπ. Διοικ. Μετ., λένε ότι μεταπτυχιακό και διδακτορικό δεν μετράνε αθροιστικά.. τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32873
  • Τελευταία: eirini0709
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182792
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 716
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 2
Επισκέπτες: 610
Σύνολο: 612

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.045 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.