Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - arlecchino

Σελίδες: 1
1
Φιλολογικά μαθήματα / Απ: Ιστορία Μακεδονικό
« στις: Ιανουαρίου 25, 2019, 03:14:53 pm »
Πρώτα από όλα το πως τους αποκαλεί ο κόσμος δεν έχει καμία σημασία για εμάς. Για εμάς σημασία έχει το πως τους αναγνωρίζουμε εμείς. Το να λες ότι το θέμα αυτό δεν έχει προκαλέσει κανένα πρόβλημα, μάλλον απευθύνεσαι σε πολίτες άλλης χώρας. Το μαδεδονικό ήταν κομμάτι και μάλιστα σημαντικότατο ακόμα και του εμφυλίου. ΤΟ VMRO το κόμμα που τα περισσότερα από τα 27 χρόνια που υπάρχει ως ανεξάρτητο κράτος η ΠΓΔΜ κυβερνάει τη χώρα δεν είναι ένα περιθωριακό εθνικιστικό κόμμα ή οργάνωση που τέτοια υπάρχουν σε όλες τις χώρες. Είναι ένα συντριπτικά πλειοψηφικό κόμμα μέσα στο σλαβικό κομμάτι της γειτονικής χώρας. Η ιδεολογία της μεγάλης και ενιαίας "Μακεδονίας" είναι όχι απλά πλειοψηφούσα, επίσημη κρατική ιδεολογία στη γειτονική χώρα όπως ήταν στην Ελλάδα η μεγάλη ιδέα μέχρι τη μικρασιατική καταστροφή. Αν στην Ελλάδα κάποια Κυβέρνηση έβγαζε χαρτονόμισμα με την Αγια Σοφιά ή κανέναν χάρτη που έδειχνε την Πόλη και τη μικρά Ασία θα έπεφτε την άλλη μέρα και καλώς. Η γειτονική χώρα όμως έβγαλε χαρτονομίσματα με το Λευκό Πύργο και έχοντας ενσωματώσει όλη την ελληνική Μακεδονία στη γειτονική χώρα. Ξέρεις το να αποσιωπούμε γεγονότα και αλήθειες είναι ταυτόσημο με το να λέμε ψέμματα.

Προτού κατηγορήσουμε κάποιον που δεν γνωρίζουμε ότι λέει ψέμματα, καλό είναι να διασταυρώνουμε τις πηγές μας  ;)
Η ιστοσελίδα ellinikahoaxes και ο "Ιός της Κυριακής" έχουν αποδείξει ότι η ιστορία με το Λευκό Πύργο στο χαρτονόμισμα της γειτονικής χώρας είναι fake news και μάλιστα παλιό.
https://www.ellinikahoaxes.gr/2018/02/14/chartonomisma-tis-fyrom/

Αναμένω να ανακαλέσεις την κατηγορία και να παραδεχτείς ότι στήριξες το επιχείρημά σου σε κάτι το οποίο ήταν αποδεδειγμένα ψευδές.

2
Φιλολογικά μαθήματα / Απ: Ιστορία Μακεδονικό
« στις: Ιανουαρίου 25, 2019, 03:06:03 pm »
Απ' όλα τα αντιθετα επιχειρήματα που έχω ακούσει το μόνο που με πείθει είναι :

...: το Αιγαίο ανήκει στα ψαρια του και η Μακεδονία στις αρκούδες της ...... ;D

Αν πάμε σε επίπεδο ιστορίας ή ακόμα και ανθρωπολογίας όσο και αν σας σοκάρει το δεύτερο το θέμα είναι προφανές. Ακόμα και ο  αριστερος Πουλανος γνωστός ερευνητής ομολογεί ότι όλοι οι

3
Φιλολογικά μαθήματα / Απ: Ιστορία Μακεδονικό
« στις: Ιανουαρίου 25, 2019, 02:30:28 pm »
Sapore, αν δεν σου κάνει κόπο, γράψε, σε παρακαλώ, για ποιο λόγο αντιτίθεσαι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η απορία μου είναι ειλικρινής.
Σ' ευχαριστώ!

4
Φιλολογικά μαθήματα / Απ: Ιστορία Μακεδονικό
« στις: Ιανουαρίου 25, 2019, 01:07:53 pm »
Θα ήθελα να προτείνω στάση εργασίας αύριο πριν την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Το ξέρω ότι πολλοί θα με χλευάσουν αλλά τι να τα κάνουμε τα συστήματα διορισμού κτλ αν ως εκπαιδευτικοί είμαστε αδιάφοροι για την ιστορία που γράφεται σήμερα ;



Χωρίς καμία διάθεση χλευασμού θα ήθελα να ρωτήσω για ποιο λόγο θεωρείτε ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να αντιδράσουν στη Συμφωνία των Πρεσπών?
Πολλοί από τους εκπαιδευτικούς είναι φιλόλογοι, πράγμα που σημαίνει ότι στο πανεπιστήμιο παρακολούθησαν μαθήματα νεότερης και σύγχρονης ιστορίας, και ένα σημαντικό ποσοστό των φιλολόγων είναι ιστορικοί, πράγμα που σημαίνει ότι σπούδασαν σε βάθος την επιστήμη της ιστορίας. Αυτοί οι εκπαιδευτικοί σίγουρα ξέρουν ότι η ακαδημαϊκή ιστορία, η ιστορία δηλαδή που τα συμπεράσματά της βασίζονται σε αρχειακή έρευνα, ελάχιστη σχέση έχει με τη δημόσια ιστορία, την εκδοχή δηλαδή της ιστορίας που εδράζεται σε μύθους και που συχνά γίνεται προνομιακό πεδίο ανάδειξης δημαγωγών πολιτικών.
Για ποιό λόγο να αντιδράσουν οι εκπαιδευτικοί σε μία συμφωνία με ένα γειτονικό κράτος η οποία λύνει ένα πρόβλημα το οποίο δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει? Όποιος έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό γνωρίζει ότι απ' όλο τον υπόλοιπο κόσμο το γειτονικό κράτος αποκαλείται Μακεδονία και οι κάτοικοί του Μακεδόνες. Και αυτό το γεγονός δεν έχει προκαλέσει κανένα απολύτως πρόβλημα εδώ και 25 χρόνια.
Για ποιό λόγο να αντιδράσουν οι εκπαιδευτικοί σε μία συμφωνία η οποία λέει το αληθές? Ότι η γεωγραφική περιοχή της Μακεδονίας δεν βρίσκεται ολόκληρη μέσα στα όρια του ελληνικού κράτους?       

5
Γειά σας,
Αποφοίτησα πρόσφατα από το ΤΕΙ Λογοθεραπείας (2ο πτυχίο) και προσπαθώ να καταλάβω πως θα μπορέσω να εργαστώ ως αναπληρωτής/ωρομίσθιος. Αν έχω καταλάβει καλά είμαστε Ε.Ε.Π. (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό) στην κατηγορία ΠΕ26. Αυτό που δεν έχω πολυκαταλάβει είναι με βάση ποια κριτήρια καταρτίζονται οι πίνακες αναπληρωτών και ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στον κύριο και τον επικουρικό πίνακα. Αυτό που με μπερδεύει είναι πως βλέπω άτομα με μηδενική προϋπηρεσία και χωρίς μεταπτυχιακό να είναι στον κύριο πίνακα, ενώ υπάρχουν άλλοι που ενώ έχουν περισσότερα μόρια βρίσκονται στον επικουρικό.
Όποιος μπορεί να λύσει αυτό το μυστήριο, ας κάνει ένα κόπο και θα του χρωστάω χάρη :)
Επίσης, όποια άλλη πληροφορία, συμβουλή, εμπειρία έχετε που θα με βοηθήσει να ξεκινησώ στο χώρο είναι καλοδεχούμενα!
Ευχαριστώ πολύ!!

6
Αναπληρωτές / Αναπληρωτές και ΟΑΕΕ
« στις: Αυγούστου 29, 2017, 06:02:11 pm »
Καλησπέρα,

Εργάζομαι ως λογοθεραπευτής σε ένα κέντρο με "μπλοκάκι". Παράλληλα είμαι και στους πίνακες των αναπληρωτών. Αν με καλέσουν για αναπλήρωση μπορώ να συνεχίσω να δουλεύω και στο κέντρο ή όχι;
Αν αυτό επιτρέπεται παίρνω κάποια εξαίρεση από τις εισφορές που καταβάλλω στον ΟΑΕΕ;

Ευχαριστώ πολύ!

7
Επειδή το θέμα εκπαίδευση στην Αγγλία το είχα ψάξει αρκετά θα προσθέσω κι εγώ ότι ξέρω μήπως και βοηθηθεί κανένας άνθρωπος (αν και οι πληροφορίες μου είναι λίγο μπαγιάτικες - έχω 5 χρόνια που έφυγα από το νησί).

1. Για τους μισθούς των εκπαιδευτικών οι άγγλοι γκρινιάζουν γιατί τους συγκρίνουν με άλλα επαγγέλματα πολύ πιο καλοπληρωμένα, αλλά όποιος κουβαλάει την ελληνική εμπειρία θα του φανεί, από οικονομικής άποψης, παράδεισος. Full-time εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια παίρνει το λιγότερο 25.000 λίρες το χρόνο (μικτά). Ζεις μια χαρά.

2. Για να βρεις αυτή τη full-time θέση, ειδικά σε θεωρητικά μαθήματα που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος πρέπει να περάσεις αρκετά χρόνια σε θέσεις βοηθητικές και εθελοντικές και τα αγγλικά σου να φτάσουν (σχεδόν) σε επίπεδο μητρικής. Χωρίς σοβαρή προϋπηρεσία σε αγγλόφωνα σχολεία και χωρίς πααααααάρα πολύ καλά αγγλικά οι απόφοιτοι θεωρητικών σχολών καλύτερα να ψάξουν κάτι άλλο. Επιμένω στα πολύ καλά αγγλικά γιατί έμεινα αρκετά χρόνια Αγγλία και είδα (ή μάλλον άκουσα) τι εννοούν οι Έλληνες όταν λένε ότι είναι "fluent". Η προυπηρεσία σε ελληνόφωνα σχολεία μικρή σημασία έχει.

3. Όποιος ενδιαφέρεται για το PGCE ή για άλλο μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση ας κοιτάξει λίγο προς Σκωτία. Οι Σκωτσέζοι έχουν κρατήσει τα δίδακτρα σε χαμηλά επίπεδα. Γενικά μιλάω δεν ξέρω τι γίνεται με το PGCE συγκεκριμένα.   
 
Προς το παρόν αυτά. Αν υπάρχει άλλη ερώτηση και ξέρω, με χαρά να απαντήσω.

Καλή τύχη σε όσους έχουν μπει στη διαδικασία.


8
Απεργίες - Κινητοποιήσεις / Απ: Ο αριθμός 1111
« στις: Σεπτεμβρίου 12, 2013, 08:52:01 am »

Αγαπητέ αριθμέ 1111,

όποιος θέλει να πετύχει η απεργία μπορεί να κάνει μία εξαιρετικά σημαντική κίνηση. Να ενισχύσει με το μισθό του τα απεργιακά ταμεία. Το καταλαβαίνω, σου έχουν μειώσει το μισθό, σε μερικούς μήνες μπορεί να σου τον κόψουν τελείως, αν όμως σε ενδιαφέρει να κρατήσει η απεργία είναι απαραίτητο όλοι όσοι δεν είμαστε σε θέσεις όπου μπορούμε να απεργήσουμε, να συμβάλλουμε οικονομικά στον αγώνα των απεργών. Οι εκπαιδευτικοί που απεργούν πρέπει να ξέρουν ότι το απεργιακό ταμείο μπορεί να καλύψει τις άμεσες βιοτικές ανάγκες όσων δεν έχουν άλλους πόρους για αρκετές εβδομάδες, ίσως και μήνες. Σε περίπτωση που δεν τους στηρίξουμε οικονομικά πρωτίστως, η απεργία θα κρατήσεις 1 άντε και μια κουτσουρεμένη 2η εβδομάδα, μετά θα αρχίσουν τα "δεν βγαίνω", "έχω παιδιά", "έχω δάνεια", και η ιστορία θα τελειώσει άδοξα με μια τεράστια ήττα στην πλάτη όλων μας.
 
Φιλικά,

Ένας άλλος αριθμός

9
Σόρυ, δεν είδα ότι είχε ανέβει.
Είμαι αλήθεια περίεργος να δω αν θα υπάρξει κάποιος που να επικροτήσει την κίνηση της διευθύντριας (που ταυτόχρονα αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη αμορφωσιάς).

10
Δασκάλα μουσικής της Ε΄ Δημοτικού δέχθηκε επίπληξη από τη διευθύντρια του σχολείου επειδή επέλεξε να διδάξει στο μάθημά της το τραγούδι Κεμάλ σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική Μάνου Χατζιδάκι. Γονείς διαμαρτυρήθηκαν για ισλαμική προπαγάνδα στη διευθύντρια κι αυτή ικανοποίησε το αίτημά τους.

Στην ανάρτησή της στο facebook η δασκάλα εξηγεί τι συνέβη: «Γονιός ήρθε στο σχολείο να διαμαρτυρηθεί στη διευθύντρια επειδή δίδαξα στα παιδιά (Ε' δημοτικού) τον Κεμάλ του Χατζιδάκι στο μάθημα της μουσικής κατηγορώντας με για ισλαμική προπαγάνδα. Αντίδραση διευθύντριας; Μπήκε στην τάξη και μάζεψε από τα παιδιά τις φωτοτυπίες που είχα μοιράσει. Έπειτα με κάλεσε στο γραφείο της και αφού δήλωσε απογοητευμένη από τη δουλειά μου, μου ανέλυσε για ποιους λόγους στο δημοτικό μόνο μας μέλημα οφείλει να είναι να μαθαίνουμε στα παιδιά να αγαπούν την πατρίδα και να τονώνουμε το εθνικό τους φρόνημα.

Αν σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο (απευθύνομαι στους εκπαιδευτικούς φίλους) θα ήθελα να επικοινωνήσετε μαζί μου, γιατί θεωρώ πως τα πράγματα έχουν ξεφύγει και κάπως πρέπει να αντιδράσουμε, έστω σε επίπεδο δημοσιοποίησης αυτών των φαινομένων. Δεν είναι δυνατόν το έργο των εκπαιδευτικών και ιδίως των καλλιτεχνικών μαθημάτων να υφίσταται λογοκρισία, ούτε τα φαινόμενα φανατισμού που μας έχουν παγώσει το αίμα να τα βλέπουμε να τρυπώνουν στα σχολεία με τις ευλογίες των διευθυντών και των ανωτέρων τους».

Πηγή: www.athensvoice.gr



Νομίζω ότι πρέπει να δημοσιοποιηθεί το όνομα της διευθύντριας και το υπουργείο να πάρει επίσημα θέση.

11
Όταν το είχα ψάξει, το σωτήριο έτος 2004-05, εάν γινόσουν δεκτός σε κάποιο πανεπιστήμιο για να κάνεις το PGCE τα δίδακτρα σου θα καλύπτονταν με (χαμηλότοκο ή άτοκο, δεν θυμάμαι) δάνειο στο οποίο έμπαινε εγγυητής το κράτος. Η αποπληρωμή του δανείου θα ξεκινούσε από τη στιγμή που θα άρχιζες να βγάζεις πάνω από 15.000 λίρες το χρόνο.
Επίσης, "πληρωνόσουν" 600 λίρες το μήνα και κάποιες ειδικότητες που είχαν μικρή ζήτηση 900. Αυτά τα χρήματα δεν έπρεπε να τα επιστρέψεις.
Είναι πολύ πιθανό αρκετά από αυτά να έχουν αλλάξει. Αν ακολουθήσετε το λινκ που έβαλα παραπάνω θα δείτε τι ισχύει σήμερα

Προς τους αγγλομαθείς και αγγλοτραφείς του φόρουμ. Το ξέρω πως δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα. Κάνω μια προσπάθεια να "μεταφράσω" πολιτισμικά τη διαδικασία γιατί κάποιος που δεν έχει ιδέα από βρετανία νομίζω ότι θα δυσκολευτεί να παρακολουθήσει την περιγραφή της ακριβής διαδικασίας. Διορθώστε και προσθέστε ότι νομίζετε. 

12
Να προσθέσω κάτι σχετικό-άσχετο. Καταλαβαίνω ότι λόγω της ελληνικής εμπειρίας που έχουμε όλοι ρίχνουμε τη βαρύτητα στο γραφειοκρατικό σκέλος της διαδικασίας (επικυρώσεις, παράβολα, μεταφράσεις, και τα συναφή). Το θέμα όμως είναι ότι η Αγγλία είναι άλλη χώρα και επομένως έχει άλλη κουλτούρα.
Για να το πω χοντρικά όλοι όσοι έχουν δικαίωμα να δώσουν ασεπ μπορούν να πάρουν το QTS (και θα το πάρουν αν κάνουν αίτηση). Το θέμα είναι τι γίνεται από εκεί και πέρα. Γιατί αν δεν κάνω λάθος το θέμα είναι να βρούμε δουλειά και όχι να μας δώσουν ένα ακόμα χαρτάκι να το κάνουμε κορνίζα. Στις ειδικότητες που που υπάρχουν αρκετοί

13
Προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Έχω σπουδάσει ιστορία σε ελληνικό περιφερειακό πανεπιστήμιο (το επίπεδο ήταν επιεικώς απαράδεκτο), έκανα μεταπτυχιακό και διδακτορικό στη διδακτική της ιστορίας σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού το οποίο επί σειρά ετών τοποθετείται μέσα στα καλύτερα παγκοσμίως.
Η μεγάλη πλειοψηφία των φιλολόγων (κλασικό και φπψ) που έχω γνωρίσει (και λόγω της έρευνάς μου που έγινε σε ελληνικά σχολεία είναι πραγματικά πολλοί) έχουν τόση σχέση με την ιστορία όση εγώ με τα μαθηματικά.
Από τους αποφοίτους των ιστορικών τμημάτων ξεχωρίζουν με μεγάλη διαφορά όσοι έχουν σπουδάσει σε 2 συγκεκριμένα περιφερειακά ΑΕΙ (δεν τα αναφέρω για να μην κάνω διαφήμιση  :D καθώς και κάποιοι από όσους έχουν κάνει μεταπτυχιακά σε κάποιο σοβαρό ίδρυμα του εξωτερικού.
Από εκεί και πέρα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο παίζει η θέληση του εκπαιδευτικού να ψάξει, να επιμορφωθεί και εν τέλει να κατανοήσει την επιστήμη που καλείται να διδάξει.
Μια "γαλλικού" που "ψάχνεται" είναι πολύ καλύτερη στη διδασκαλία της ιστορίας από μια φιλολογίνα που απλά ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

Οι ορθογραφικές παρατυπίες αποτελούν θέση του γράφοντος, οπότε θα παρακαλούσα τους φιλολόγους και τους "φιλολόγους" να τις αφήσουν ήσυχες.

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182529
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 15
Επισκέπτες: 593
Σύνολο: 608

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.046 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.