1
Αγγελίες αμοιβαίων μεταθέσεων ΠΕ86 / ΠΕ19 από Κατερίνη για Σέρρες
« στις: Ιανουαρίου 13, 2017, 05:48:30 am »
ΠΕ19 από Κατερίνη για Σέρρες
Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.
Σελίδες: 1
1
Αγγελίες αμοιβαίων μεταθέσεων ΠΕ86 / ΠΕ19 από Κατερίνη για Σέρρες« στις: Ιανουαρίου 13, 2017, 05:48:30 am »
ΠΕ19 από Κατερίνη για Σέρρες
2
Μετατάξεις / Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια« στις: Αυγούστου 23, 2013, 08:07:51 pm »
Εάν όντως το όργιο των παρανομιών που διαπιστώσαμε κατά τη διαδικασία των υποχρεωτικών μετατάξεων έγινε για τους "γνωστούς" των ισχυρών, τότε βλέπω τις εξής πιθανές εξελίξεις:
- Το Υπουργείο να θεωρεί ότι μέσα στον αριθμητικό υπολογισμό των κενών θέσεων στην Α/θμια που έκανε περιέχονται οι κενές θέσεις της διαδικασίας των εθελοντικών μετατάξεων. - Ακολούθως το Υπουργείο, θέτει στη διάθεση των ΠΥΣΠΕ όλους τους μεταταγμένους ("γνωστούς" και "αγνώστους") για το σχολικό έτος 2013-2014. - Επιτρέπει στις ΔΙΠΕ και στα ΠΥΣΠΕ να τοποθετήσουν οριστικά τους μεταταγέντες με την κλασσική διαδικασία του ΠΔ 50/96 όπως ισχύει. Με τον παραπάνω τρόπο, θα μπορούσαν τα "βύσματα" να καταλάβουν τις λίγες οργανικές των εθελοντικών μετατάξεων, μιας και δεν είχαν "ανέβει" στο τρένο του Μαρτίου (οι καταργήσεις των ειδικοτήτων και των Τομέων έγιναν τον Ιούλιο). Κατά τις οριστικές τοποθετήσεις φαίνεται πως θα έχουν το πλεονέκτημα αφού μεγάλος αριθμός αυτών μάλλον έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό μορίων μετάθεσης ως αποσπασμένοι τα προηγούμενα έτη. 3
Μετατάξεις / Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια« στις: Αυγούστου 23, 2013, 11:15:25 am »Χύθηκε πολύ "μελάνι" σχετικά με τη σειρά θα ικανοποιηθούν οι αιτήσεις. Επιπλέον, οι χτεσινές "διευκρινίσεις" του Υπουργείου αναφέρουν: "... η πολιτική βούληση είναι οι μετατάξεις να έχουν το μικρότερο κόστος για τον μετατασσόμενο καθηγητή. Άρα, πρώτα θα ικανοποιηθούν, όσοι προτιμούν μετάταξη εντός Διεύθυνσης που υπηρετούν, εφόσον φυσικά τα κενά της ειδικότητας/κλάδου τους είναι ισάριθμα των πλεονασμάτων στην οικεία τους Διεύθυνση, έπονται όσοι αιτηθούν μετάταξης εντός της οικείας Περιφέρειας, εφόσον υπάρχουν κενά και ακολουθούν όσοι αιτηθούν μετάταξης εκτός αυτής.". Προσπερνώντας το εάν κάποιοι θα επιθυμούσαν η παραπάνω σειρά να ισχύει ή όχι, παραθέτω τις σχετικές διατάξεις νόμου: 4
Μετατάξεις / Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια« στις: Αυγούστου 23, 2013, 10:18:25 am »
Χύθηκε πολύ "μελάνι" σχετικά με τη σειρά θα ικανοποιηθούν οι αιτήσεις. Επιπλέον, οι χτεσινές "διευκρινίσεις" του Υπουργείου αναφέρουν: "... η πολιτική βούληση είναι οι μετατάξεις να έχουν το μικρότερο κόστος για τον μετατασσόμενο καθηγητή. Άρα, πρώτα θα ικανοποιηθούν, όσοι προτιμούν μετάταξη εντός Διεύθυνσης που υπηρετούν, εφόσον φυσικά τα κενά της ειδικότητας/κλάδου τους είναι ισάριθμα των πλεονασμάτων στην οικεία τους Διεύθυνση, έπονται όσοι αιτηθούν μετάταξης εντός της οικείας Περιφέρειας, εφόσον υπάρχουν κενά και ακολουθούν όσοι αιτηθούν μετάταξης εκτός αυτής.". Προσπερνώντας το εάν κάποιοι θα επιθυμούσαν η παραπάνω σειρά να ισχύει ή όχι, παραθέτω τις σχετικές διατάξεις νόμου:
παρ 11, άρ. 82, Ν.4172/2013: "... Επί των αιτηθέντων εκπαιδευτικών συντάσσεται αξιολογικός πίνακας κατάταξης με βάση τα κάτωθι κριτήρια: ... Με βάση την κατάταξη στον ανωτέρω αξιολογικό πίνακα, με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, οι εκπαιδευτικοί μετατάσσονται υποχρεωτικά.". Προκύπτει ότι τα κριτήρια των μετατάξεων είναι καθορισμένα και μάλιστα με Νόμο και δεν μπορεί το Υπουργείο με ΠΔ ή ΥΑ ή ένα δελτίο τύπου, όσο και εάν έχει την "πολιτική βούληση", με τη διαδικασία σε εξέλιξη, να τροποποιήσει τα κριτήρια και να επιβάλει ένα νέο κριτήριο, αυτό τη απόστασης της ΔΙΔΕ όπου κάποιος ανήκει σε σχέση με την περιοχή για την οποία αιτείται. Και μάλιστα, το Υπουργείο δεν μπορεί ούτε μετά τη λήξη της υποβολής των αιτήσεων να τροποποιήσει τα κριτήρια του άρθρου 82 προκειμένου να επιβάλει τη σειρά ΔΙΔΕ->Περιφέρεια->Επικράτεια, ούτε μάλιστα με νεότερα νόμο. Συνοψίζοντας, εάν επιβληθεί η σειρά ΔΙΔΕ->Περιφέρεια->Επικράτεια αναλόγως της ΔΙΔΕ όπου υπάγεσαι, τότε θα πρόκειται για κριτήριο, που δεν προβλέπει ο Ν.4172/2013, και άρα μιλάμε για τοποθετήσεις κατά παράβαση του νόμου, δίνοντας το δικαίωμα σε όσους δεν τοποθετήθηκαν σε προτιμήσεις της επιλογής τους εξαιτίας αυτού του λόγου, να ζητήσουν τη Δικαστική προστασία. Σημείωση 1η: Είναι εκπληκτικό ότι η "διευκρινιστική", αφού δηλώσει την ύπαρξη "πολιτικής βούλησης" συνεχίζει "Άρα, πρώτα θα ικανοποιηθούν, όσοι προτιμούν μετάταξη εντός Διεύθυνσης που υπηρετούν, εφόσον ...". Δηλαδή στο μυαλό του συντάκτη, για να εφαρμόσεις το νέο κριτήριο, ουδόλως απαιτείται η έκδοση σχετικών κανονιστικών διατάξεων (γενικά νόμος, ΠΔ, ΥΑ (στην περίπτωσή μας τίποτα δεν μπορεί πλέον να τους νομιμοποιήσει)). Αρκεί η "πολιτική βούληση" του Υπουργικού Γραφείου. Σημείωση 2η: Προσέξτε ότι η "διευκρινιστική" επιχειρεί να στηρίξει ηθικά την πρόθεση ωμής παραβίασης του Ν.4172/2013 (που το ίδιο το Υπουργείο (και πιθανότατα το ίδιο Γραφείο) "πέρασε" τον Ιούλιο από τη 5
Μετατάξεις / Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια« στις: Αυγούστου 22, 2013, 03:44:01 am »
Σχετικά με τον ισχυρισμό ότι η αίτηση προτιμήσεων δεν δύναται να ακυρωθεί, παραθέτω την παράγραφο 2 του άρθρου 3 "Αιτήσεις προς τη ∆ιοίκηση" του Ν.2690/1999: "1. Αίτηση του ενδιαφερομένου, για την έκδοση διοικητικής πράξης, απαιτείται όταν το προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις. 2. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί, πριν από την έκδοση της διοικητικής πράξης, να παραιτηθεί από την αίτησή του χωρίς συνέπειες, εκτός αν υπάρχει ειδική αντίθετη ρύθμιση. Ανάκληση της παραίτησης δεν μπορεί να γίνει.".
Από την παρ. 2 προκύπτει ότι μέχρι το αποφασίζων περί τις μετατάξεις αρμόδιο όργανο αποφασίσει (ήτοι ο Υπουργός με σχετική ΥΑ) , μπορεί κάποιος να παραιτηθεί από την αίτησή σου και να θεωρηθεί ως μη γενόμενη (εάν το Υπουργείο δεν το δεχτεί αυτό, απλά πιστεύω ότι θα παρανομήσει και εάν προχωρήσει σε μετάταξη, ενώ κάποιος εγκαίρως παραιτήθηκε από την αίτησή του, τότε η μετάταξη επιδέχεται ακύρωσης από τα Διοικητικά Δικαστήρια). Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μελέτη της 1ης παραγράφου σε συνδυασμό με το Πολυνομοσχέδιο του Ιουλίου. Ο Ν.4172/2013 (άρ. 82) λοιπόν λέει "Με την ίδια απόφαση καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να υποβάλουν σχετική αίτηση προτίμησης. Επί των αιτηθέντων εκπαιδευτικών συντάσσεται αξιολογικός πίνακας κατάταξης με βάση τα κάτωθι κριτήρια: ...". Συνεπώς, "μπαίνεις" στον αξιολογικό πίνακα μόνο εφόσον υποβάλεις αίτηση προτίμησης. Συνεπώς, δύνασαι να μεταταχθείς μόνο εφόσον υποβάλεις αίτηση προτίμησης. Κατ' ουσία δηλαδή πρόκειται (αρχικά) για εθελούσιες μετατάξεις. Και τότε πώς υπεισέρχεται η υποχρεωτικότητα ; Πιστεύω ότι εάν δεν καταστεί εφικτό να ικανοποιηθείς ως προς μία από τις δύο σου επιλογές, τότε το Υπουργείο διατηρεί το δικαίωμα να σε στείλει νομίμως όπου θεωρεί αναγκαίο για το "συμφέρον της υπηρεσίας", δυνατότητα που δε θα την είχε εάν δεν είχε χαρακτηρίσει τις μετατάξεις υποχρεωτικές. Προσέξτε τη χρήση της λέξης "ενδιαφερόμενοι". Παγίως αυτό σημαίνει προαιρετικότητα (όποιος θέλει και όχι όλοι). Η προαιρετικότητα επιβεβαιώνεται από το ότι ζητά να κατατεθούν αιτήσεις και όχι δηλώσεις. Διότι δεν μπορεί να σε υποχρεώσει να καταθέσεις αίτηση (η αίτηση ενέχει τη δυνατότητα της επιλογής ως προς το εάν την υποβάλεις). Με την ευκαιρία θα ήθελα να σχολιάσω το γιατί το Υπουργείο επέλεξε να χαρακτηρίσει, και μάλιστα στο "Πολυνομοσχέδιο" του Ιουλίου, τη δήλωση των προτιμήσεων ως "Αίτηση προτιμήσεων" αντί για "Δήλωση προτιμήσεων". Όλοι γνωρίζουμε ότι όταν έρχεται η ώρα να επιλέξουμε σχολεία κατά τις τοποθετήσεις καλούμαστε από της Δ/νσεις να υποβάλουμε την περίφημη "Δήλωση προτιμήσεων". Είναι η πρώτη φορά που ακούω τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης να χρησιμοποιεί τον όρο "Αίτηση προτίμησης". Πιστεύω πως δεν είναι καθόλου τυχαίο. Το Υπουργείο επιδιώκει να εκβιάσει ή/και να παρασύρει τους συναδέλφους να ζητήσουν (με αίτησή τους παρακαλώ) την έκδοση της διοικητικής πράξης της μετάταξής τους επί τη βάση ότι αυτο-θεωρούνται "πλεονάζον προσωπικό" καθώς το ίδιο δε θέλει να αναλάβει την ευθύνη των συνεπειών αυτού του χαρακτηρισμού. Για εμένα είναι ξεκάθαρο από όλες τις ενέργειες και μη-ενέργειες του Υπουργείου ότι περιμένουν με υπομονή να προσέλθουν μόνοι τους οι εκπαιδευτικοί που θα ζητήσουν (και όχι απλά να δηλώσουν) ότι δέχονται να τους χειριστούν ως πλεονάζον προσωπικό (χαρακτηρισμός που δε θα εξαντληθεί σε αυτές τις μετατάξεις αλλά θα φτάσει με μεγάλη πιθανότητα μέχρι τη διαθεσιμότητα-απόλυση).
Σελίδες: 1
|