Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - ΤΚ

Σελίδες: 123 ... 55
1
Οικονομικά / Απ: Μισθοδοσία Μονίμων
« στις: Μαρτίου 31, 2025, 03:50:17 pm »
Πάντως στο επιχείρημα : Η κοινωνία είναι εναντίον μας και γι' αυτό δεν υπάρχει πίεση να δώσουν αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς έχω να αντιτάξω το εξής :

Μιλούσα με τη σχολική νοσηλεύτρια και μου έλεγε ότι αρνήθηκε διορισμό στο Σεισμανόγλειο καθώς τα χρήματα είναι εξαιρετικά λίγα για τον φόρτο εργασίας που έχουν και προτιμά να είναι σχολική νοσηλεύτρια έστω και αναπληρώτρια καθώς ο φόρτος εργασίας είναι πολύ λιγότερος. Συγκεκριμένα μου έλεγε ότι φίλης της που διορίστηκε στο εν λόγω νοσοκομείο παίρνει 830 ευρώ καθαρά. Και ξεπατώνεται.

Δεν νομίζω ότι η κοινωνία είναι ενάντια στους νοσηλευτές. Δεν νομίζω οτι αμφισβητεί κανείς το τεράστιο έργο που προσφέρουν. Ωστόσο ούτε βαρέα και ανθυγιεινά δεν τους αναγνωρίζονται. Και γενικά δεν λαμβάνουν σχεδόν κανένα επίδομα (άντε κάτι υπερωρίες ή κάτι νυχτερινά που είναι ψίχουλα).

Οπότε δεν στέκει το επιχείρημα ότι φταίμε οι εκπαιδευτικοί που δεν παίρνουμε αυξήσεις. Είναι καθαρά ιδεολογικοί οι λόγοι και όχι επιβράβευση του κόπου ή της επικινδυνότητας του επαγγέλματος. Αν ήταν έτσι, θα έδιναν τα διάφορα επιδόματα σε όσους βρίσκονται στην ενεργό δράση και όχι σε όλους τους στρατιωτικούς (οσονούπω και στους υπόλοιπους ένστολους) αρκετοί από τους οποίους κινδυνεύουν και δουλεύουν πολύ λιγότερο από εναν εκπαιδευτικό ή έναν νοσηλευτή.

Όσοι θέλουν μπορούν να στρουθοκαμηλίζουν όσο επιθυμούν ίσως του ςκάνει να αισθάνονται καλύτερα και λιγότερο κορόιδα/θύματα. Η αλήθεια είναι όμως μία. Χαϊδεύουν τα αυτιά μιας συγκεκριμένης μερίδας εργαζομένων καθώς βρίσκονται ιδεολογικά εγγύτερά τους καθώς και αποτελούν εξουσία.

2
@tiel : και τόσα χρόνια στο γυμνάσιο τι έκανε ; Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε καμία φιλόλογος να τον παραπέμψει κάπου. Προσωπικά από πολλές.συζητησεις με φιλολόγους και γενικά καθηγητές διαπιστώνω τεράστια αδιαφορία για τους.μαθητες και συχνά πυκνά μιλάνε με φοβερή απαξίωση ειδικά για όσους δεν μπορούν να ακολουθήσουν το μάθημά τους. Άσε που αρκετές από αυτές δεν ξέρω καν πως στέκονται μέσα στην τάξη αφού είναι φανερό ότι έχουν αρκετά προβλήματακια (μιλώ κυρίως για 55+) .

3
Εντάξει σχήμα λόγου. Παιδιά που συλλαβιζουν όμως υπάρχουν. Και παιδιά που δυσκολεύονται να γράψουν πανω από 5-6 σειρές κι αυτό χωρίς σημεία στίξης. Χωρίς αναοτυξιακο πρόβλημα. Μην μου πεις ότι δεν εχεις δει. Και δεν είναι φυσιολογικό, είναι αναλφάβητοι απόφοιτοι δημοτικού.

Ta ίδια ακριβώς προβλήματα αναφέρουν και στις ΗΠΑ και στον Καναδά ακόμη και στη Φινλανδία. Το πρόβλημα είναι δομικό και δεν έχει να κάνει με τους εκπαιδευτικούς. Τα αίτια βρίσκονται άλλου.

Στη χρήση των κινητών από μικρή ηλικία,, στην αδιαφορία των γονιών, στην απαξίωση της εκπαίδευσης γενικότερα κ.α.

4
@TK φυσικ όλα τα παιδιά δεν θα μπορούν (και δεν χρειάζεται) τελειώνοντας το δημοτικό να αναγνωρίζουν δευτερεύουσες προτάσεις. Δεν γίνεται όμως να μην μπορούν να γράψουν μια πρόταση. Δεν περιμένουμε να έρθουν όλοι στο ίδιο επίπεδο σε πιο προχωρημένα αντικείμενα, όμως σε βασική γραφή, αριθμητική, κατανόηση και παραγωγή κειμένου, ιστορία, γεωγραφια, βιολογία επιπέδου δημοτικού, πρέπει να θεωρούμε κάποιες γνώσεις αυτονόητες. Άνοιξες και μεγάλη κουβέντα για τα μαθήματα των ειδικοτήτων στο δημοτικό, προφανώς και θα έπρεπε κι εκεί να θεωρούνται αυτονόητα κάποια πράγματα. Γενικα δεν έχει λογική να έχουμε αποδεχτεί ότι μπορει απόφοιτοι του δημοτικού στην εποχή μας να υστερούν σε γραμματισμο, σε σχέση με τπυς παππούδες μας που αφησαν το σχολείο στα 10 για να δουλέψουν. Το τι φταίει είναι πολυσύνθετο, σίγουρα πάντως δεν θα λυθεί με τη γυμνασιοποιηση.


Εντάξει μην τρελαθ9υμε τώρα ότι φτάνουν στο γυμνάσιο παιδιά που δεν μπορούν να γράψουν μια πρόταση. 10 χρόνια εργάζομαι στην εκπαίδευση δεν το έχω δει ποτέ αυτό εκτός αν μιλάμε για νοητική υστέρηση ή βαρύ αυτισμό. Ναι ορθογραφικά λάθη μπορεί να κάνουν. Ναι μπορεί το κείμενο τους να μην έχει ορθή δομή. Αλλά εντάξει μην φτάνουμε στο άλλο άκρο.

Το αν στο γυμνάσιο δεν μπορούν να προσαρμοστουν στην γρήγορη εναλλαγή καθηγητών και στην αποστασιοποιημένη λογική του μαθήματος που επικρατεί στο γυμνάσιο, είναι άλλο θέμα. Αλλά δεν μπορώ να ακούω ανοησίες ότι όλα τα παιδιά φτάνουν στο γυμνάσιο μη γνωρίζοντας γραφή και ανάγνωση.

Ακόμη και ο διαγωνισμκς Πίζα της Στ' Δημοτικού ( ο κρατικός εννοώ) δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Οπότε ας αφήσουμε τις βολικές δικαιολογίες για να κρύψουμε την ανεπάρκεια μας.

5
Εγώ πιστεύω θα δοθούν στάνταρ θέσεις στην Αττική.

6
Πάντως κρίνοντας από αυτό το νήμα αλλά και από τα υπόλοιπα του pde μπορώ να πω ότι και πολλοί καθηγητές/δάσκαλοι έχουν μεγάλο πρόβλημα κατανόησης κειμένου αλλά και σύνταξης κειμένου με Νοηματικη και συντακτική αρτιότητα...



@Εσπερε : θα συμφωνήσω μαζί σου πως είναι καλό να προσέχουμε που αποδίδουμε ευθύνες καθώς αυτό μπορεί να γυρίσει πάνω μας. Επίσης και στα εκπαιδευτικά συστήματα άλλων χωρών όπου πχ απολύονται εκπαιδευτικοί ή υπάρχουν καθηγητές από την Πέμπτη δημοτικού, τα ίδια ακριβώς παράπονα θα ακούσεις/διαβάσεις.

Σίγουρα ευθυνομαστε και οι εκπαιδευτικοί αλλά νομίζω ότι πολλά πράγματα οφείλονται και σε δομικά στοιχεία του εκπαιδευτικού συστήματος.

Επίσης όσο και άσχημο να ακουστεί, ίσως πρέπει να δεχτούμε ότι όλα τα παιδιά δεν θα κατακτήσουν το ίδιο γνωστικά αντικείμενα .

Όπως δεχόμαστε ότι δεν θα γίνουν όλα αθλητές,  εικαστικοί, μουσικοί ή ηθοποιοί έτσι πρέπει να δεχτούμε ότι δεν θα κατακτήσουν όλα στο ίδιο επίπεδο τη γλώσσα τα μαθηματικά ή τη φυσική.

Προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικά άδικο να είναι υπόλογοι συνεχώς οι εκπαιδευτικοί των γνωστικών μαθημάτων αλλά δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αν αποκομίζουν τα παιδιά το οτιδήποτε απο τα υπόλοιπα μαθήματα . Γιατί δεν μας απασχολεί αν τα παιδιά φεύγοντας απο το δημοτικό ξέρουν να χορέψουν ή γνωρίζουν τα βασικά αθλήματα ή ξέρουν να ζωγραφίσουν ή ξέρουν να διαβάσουν νότες ή ξέρουν 5 είδη θεάτρου;

7
Κοίταξε, δεν είναι ακριβώς έτσι. Η ύλη των μαθηματικών στην πρώτη γυμνασίου συνιστά εμβάθυνση της ύλης της έκτης δημοτικού. Μ' αντί ο μαθηματικός να εμβαθύνει αναγκάζεται να διδάξει τα στοιχειώδη γιατί ο δάσκαλος δεν τα δίδαξε καλά στο δημοτικό. Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα. Κι η εμβάθυνση, απαραίτητη για τις ερχόμενες γυμνασιακές τάξεις, πάει περίπατο.

Αν ένα παιδί δεν έχει μάθει να κάνει πρόσθεση και αφαίρεση δεν είναι ευθύνη του δασκάλου που δεν το δίδαξε σωστά. Αν ήταν θέμα δασκάλου τότε κανένα παιδί δεν θα μάθαινε πρόσθεση αφαίρεση πολλαπλασιασμού διαίρεση και προπαίδειες και τα λοιπά κάτι που προφανώς δεν ισχυει. Εκτός αν ισχυρίζεστε ότι οι δάσκαλοι δεν ξέρουμε ούτε πρόσθεση αφαίρεση πολλαπλασιασμού και διαίρεση που okay οι δικαίωμά σας είναι αλλά είναι πραγματικά αστείο όταν στις καθηγητικές σχολές μπαίνουνε με 10 και 12 ενώ στα παιδαγωγικά μπήκανε με 18-19.

Αν οι καθηγητές είχατε τη μαγική λύση ή ξαναλέω το μόνο που χρειαζότανε ήταν η γνωστική επάρκεια σε ένα αντικείμενο τότε θα μπορούσατε να καλύψετε τα οποία γνωστικά κενα υπάρχουνε στην πρώτη γυμνασίου κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει.

Και ειδικά για τη φυσική που αναφέρεις στο δημοτικό γίνεται μία πολύ επιβερνητική προσέγγιση που καμία σχέση που σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τροχοπαίδι στον αδιδάξει ένας φυσικός την ύλη του γυμνασίου καθώς όλα προσεγγίζονται ξανά από την αρχή και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία που σημαίνει και καλύτερο νοητικό επίπεδο των μαθητών. Παρόλα αυτά οι καθηγητές της φυσικής όπως και οι μαθηματικοι όπως και οι φιλόλογοι από την χάνουν σε πάρα πολλές περιπτώσεις να διδάξουν την ύλη την οποία καλούνται να διδάξουνε και αυτό αντανακλάτη και στο γεγονός ότι η επίδοση των μαθητών μειώνεται καθώς τα παιδιά προχωρούνε στο γυμνάσιο.

Καταλαβαίνω την αγωνία όλων να βρουνε μία επαγγελματική στέγη και πάνω στην απελπισία τους ο καθένας ισχυρίζεται ότι θέλει αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη. Αν βάζαμε φιλολόγους και μαθηματικούς από την πρώτη δημοτικού σε εγγυώμαι ότι όχι απλά δεν θα είχαμε καλύτερες επιδόσεις αλλά ακριβώς το αντίθετο τα παιδιά δεν θα μάθαιναν απολύτως τίποτα καθώς το παιδαγωγικό έλλειμμα των καθηγητών είναι τεράστιο.

8
Ναι, όμως όταν στην Α παραλαμβάνεις ένα τμήμα 25 παιδιών που οι 5 αναγνωρίζουν όλα τα είδη δευτερευουσών (δλδ ύλη γλώσσας γ) και άλλοι 5 δεν ξέρουν τι είναι ρήμα, και άλλοι 10 θεωρούν διακοσμητική την τελεία, θα κανεις επανάληψη ή θα προχωρήσεις; Και το γεγονός ότι τους καταλαβαίνουμε ότι κάτι πάει στραβά σε όλες τις βαθμίδες. Ας το εντοπίσουμε με κριτήριο το καλό των παιδιών και όχι την επαγγελματική μας αποκατάσταση.

Ωραία σε ρωτώ το εξής : οι 5 που αναγνωρίζουν όλα τα είδη δευτερεύουσων όπως λες πώς τα μάθανε; Εκεί δεν φταίει ο δάσκαλος ; Το γεγονός ότι δεν φτάνουν όλοι οι μαθητές με το ίδιο επίπεδο στο γυμνάσιο δεν οφείλεται στην έλλειψη γνώσης των δασκάλων ειδάλλως κανένας δεν θα είχε κατακτήσει την υλη. Ας το δούμε όμως και από την άλλη πλευρά. Άνοιγνωστική κατάρτιση πάνω σε ένα αντικείμενο είναι το μόνο που χρειάζεται για να εξασφαλίσουμε ότι όλα τα παιδιά μαθαίνουν σωστά τότε με αυτή τη λογική δεν θα υπήρχε τόσο μεγάλη πτώση στο γυμνάσιο παρόλο που τα παιδιά στο 90% πάνω και φροντιστήριο καθώς και σε μαθήματα που διδάσκονται για πρώτη φορά στο γυμνάσιο όπως χημεία θα είχαμε ομοιογενές επίπεδο εφόσον αυτό που χρειάζεται είναι απλά γνωστική κατάρτιση. Κάτι που είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ότι δεν ισχύει τελειώνοντας μία χρονιά όπου διδάσκει τη χημεία υπάρχουν παιδιά που θα ξέρουνε πολλά πράγματα και υπάρχουν άλλα παιδιά που δεν θα έχουν ξέρει δεν θα έχουν μάθει κάτι που είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ότι δεν ισχύει τελειώνοντας μία χρονιά όπου διδάσκει τη χημεία υπάρχουν παιδιά που θα ξέρουνε πολλά πράγματα και υπάρχουν άλλα παιδιά που δεν θα έχουν ξέρει δεν θα έχουν μάθει κάτι που είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ότι δεν ισχύει τελειώνοντας μία χρονιά όπου διδάσκει τη χημεία υπάρχουν παιδιά που θα ξέρουνε πολλά πράγματα και υπάρχουν άλλα παιδιά που δεν θα έχουν κάτι που είμαι σίγουρος ότι ξέρεις ότι δεν ισχύει τελειώνοντας μία χρονιά όπου διδάσκει τη χημεία υπάρχουν παιδιά που θα ξέρουνε πολλά πράγματα και υπάρχουν άλλα παιδιά που ι δεν θα έχουν μάθει τίποτα. Είναι τουλάχιστον αστείο να κατηγορούμε τ ους δασκάλους για το γεγονός ότι υπάρχουν παιδιά που δεν μαθαίνουνε αυτό έχει να κάνει με πολλούς άλλους παράγοντες και όχι απαραίτητα με την ευθύνη των δασκάλων γιατί αν δεχτούμε αυτή την ευθύνη τότε την ίδια ευθύνη φέρουν και καθηγητές στο γυμνάσιο και στο λύκειο. γενικότερα η πιπίλα ότι για όλα αυτά είναι η δάσκαλοι και για αυτό εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα είναι πάρα πολύ βολική για τους καθηγητές και δικαιολογείται τη δική τους ανεπάρκεια.

9
Οο επιδόσεις των μαθητών δεν εξαρτώνται από το αν οι εκπαιδευτικοί εχιυν επιστημονική κατάρτιση σε επίπεδο έρευνας, στο δημοτικό και το γυμνάσιο (δεν εννοώ να έχουν οι εκπαιδευτικοί βασικές ελλείψεις στο αντικείμενο). Το τι μαθαίνουν τα παιδιά είναι θέμα προσωπικού κινήτρου των οικογενειών για παρακολούθηση του σχολείου (που φθίνει χρόνο με το χρόνο), είναι θέμα της ζημιάς που κάνουν αυτοί που «διαβάζουν» τα παιδιά στο σπίτι, είναι θέμα πολυπληθών τάξεων και κυρίως θέμα μεθόδου και προσέγγισης. Εκεί το χάνουμε οι περισσότεροι. Περιμένουμε ότι τα παιδιά θα μάθουν όπως μαθαίναμε εμείς, ενώ δεν σκέφτονται έτσι και δεν μελετούν έτσι. Και διαιωνίζουμε και όλα τα λάθη, παπαγαλίες, τυπολατρία κλπ. Η νοοτροπία μας πρέπει να αλλάξει, όχι το ποιος διδάσκει τι.

Μιλάς πιο λογικά και συνετά από όλους μας. Επίσης να σημειώσω ότι δεν υπάρχει τίποτα που να διδάσκεται στην Ε και στ δημοτικού που να μην ξαναδιδασκεται αρκετές φορές στο γυμνάσιο. Οπότε αν η κατάρτιση στο γνωστικό αντικείμενο είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη για την μόρφωση των μαθητών θαα έπρεπε να βλέπουμε βελτίωση στις επιδόσεις των μαθητών κάτι που προφανώς δεν συμβαίνει .

Κυριολεκτικά η ύλη των μαθηματικών α γυμνασίου είναι επανάληψη της ύλης Ε και στ δημοτικού .

10
Για τα Φιλολογικά δεν ξέρω, αλλά στα Μαθηματικά των δυο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού υπάρχει εμφανής αδυναμία των δασκάλων να τα διδάξουν. Το ίδιο και στη Φυσική. Μιλάμε για πολύ σοβαρό πρόβλημα στις ανεπαρκέστατες γνώσεις των δασκάλων στα Φυσικομαθηματικά. Δε μπορούν να τα διδάξουν σωστά στα παιδιά. Απλά δε μπορούν. Και το ξέρουν κι οι ίδιοι άσχετα αν τ' ομολογούν κατ' ιδίαν κι όχι δημοσίως.

Οι επιδόσεις των μαθητών ανάμεσα στην στ δημοτικόυ και στην γ γυμνασίου σημειώνουν τεράστια πτώση τόσο στα μαθηματικά όσο και στη γλώσσα. Οπότε μήπως οι καθηγητές δεν ξέρουν να διδάξουν ;

11
Κλάδος ΠΕ70 Δασκάλων / Απ: Πε70-Διορισμοί 2024
« στις: Ιουλίου 23, 2024, 10:28:19 am »
Να δούμε μέχρι πότε. Κυβέρνηση που έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου, που έχει αποδείξει το μαγείρεμα αριθμών – βλέπε το 41% των τελευταίων εθνικών εκλογών – με τις εκλογές τις οποίες δεν μπορεί να επέμβει για να επηρεάσει το αποτέλεσμα – ευρωεκλογές, 29%, δεν είναι να την εμπιστεύεσαι. Κανείς δε μας εγγυάται ότι δεν έχουνε δρομολογηθεί γεγονότα τα οποία δεν θα εφαρμοστούν άμεσα, αλλά σε βάθος χρόνου - και που καμιά κατοπινή δεν θα αναιρέσει γιατί δεν θα την βολέψει, δεν την ενδιαφέρει κ.λπ..
Επίσης έχει μπει ως επιλεγόμενο μάθημα η εκπαίδευση ενηλίκων στο παιδαγωγικό του ΕΚΠΑ – που είναι χρήσιμο με την προοπτική ότι έχει και ένα σκέλος που αφορά στην διαχείριση των γονέων των μαθητών, αλλά δεν είναι η βασική επιδίωξη του μαθήματος, διότι είναι αυτή που δηλώνει ο τίτλος του - και έχει συζητηθεί χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει λόγω της έλλειψης κονδυλίων και της ευρύτερης συρρίκνωσης του τμήματος από άποψη προσωπικού οι δάσκαλοι να κάνουν μαθήματα γλωσσολογίας, όπως ακριβώς γίνονται τις φιλολογίες, με το βαθύ θεωρητικό υπόβαθρο το οποίο παρουσιάζεται εκεί σε αντίθεση με τον πιο πραγματολογικό - πραγματιστικό χαρακτήρα και εστιασμένο στην ελληνική γλώσσα που έχουν αυτά τα λίγα μαθήματα στο παιδαγωγικό.
Υπάρχει ένας μετεωρισμός γενικώς με το τι θα απογίνουν οι δάσκαλοι.
Όσο αυξανόταν η δυσκολία της ύλης και οι διδακτικές απαιτήσεις τα παιδαγωγικά από διετείς ακαδημίες αναβαθμίστηκαν σε πανεπιστημιακά τμήματα τετραετή. Το μόνο που απομένει προς τα πάνω πλέον είναι να αποκτήσουν και πέμπτο έτος ειδίκευσης σε κάποιον γνωστικό τομέα. Δεν ξέρω πώς αλλιώς θα μπορούσε να οργανωθεί ο οδηγός σπουδών τους για να μην τίθενται καν θέματα συζήτησης – άσχετα από το αν εφαρμόζονται ή όχι, αλλά δημιουργούν εντυπώσεις – αντικατάστασής τους - κάτι που πρέπει να το διεκδικήσει ο ίδιος ο κλάδος για να μπορεί να θέσει και τους όρους του και να μην έρθει ως έξωθεν ανεξέλεγκτη  παρέμβαση (πριν του ορίσουν άλλοι τους όρους).


Δεν τίθεται θέμα ανικανότητας των δασκάλων να διδάξουν την ύλη του δημοτικού. Αν αυτό ήταν η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη για τη σωστή μόρφωση των παιδιών δεν θα βλέπαμε τραγικές επιδόσεις στη Πίζα της γ γυμνασίου (πολύ χαμηλότερες από τις αντίστοιχες στο δημοτικό).

Το όλο θέμα το ανακινουν οι σχολαρχες μόνο και μόνο για να έχουν μεγαλύτερη δεξαμενή απελπισμένων για να προσφέρουν τις άθλιες συνθήκες εργασίας στα ιδιωτικά.

Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά. Αρκεί να δούμε τι αποκομίζουν οι μαθητές από τους υπόλοιπους καθηγητές που έχουν μπει στα δημοτικά : γυμναστές, εικαστικά, θεατρική αγωγή , πληροφορική , ξένες γλώσσες...
Προσωπικά δεν έχω δει σε αυτά τα μαθήματα κάτι φοβερό που να επιβεβαιώνει το επιχείρημα για εισροή καθηγητών στα δημοτικά. Δεν βλέπω να μαθαίνουν κάτι φοβερό στη γυμναστική, ούτε γνωρίζω έστω και ένα παιδί που να έμαθε αγγλικά γαλλικά χωρίς φροντιστήριο. Γενικά συνήθως οι ώρες αυτές είναι λίγο ώρες του παιδιού χωρίς ιδιαίτερη βαρύτητα. Το ποιος ευθύνεται δεν ξέρω αλλά σίγουρα δεν με πείθει ότι ένας μαθηματικός στην πέμπτη έκτη θα ενίσχυε τις επιδόσεις των μαθητών. Από προσωπική εμπειρία εχω δει πολλούς μαθηματικούς να δυσκολεύονται ακόμη και στην μελέτη των μαθητών δημοτικού καθώς δεν μπορούν να προσαρμοστούν στο επίπεδο των μαθητών.

Το ότι θέλουν να εισβάλουν οι καθηγητές στα δημοτικά είναι χρόνια γνωστό. Ασχέτως όμως τι θα γίνει, είναι 100% βέβαιο ότι κανένα όφελος δεν θα προκύψει για τους.μαθητες.

12
Κλάδος ΠΕ70 Δασκάλων / Απ: Πε70-Διορισμοί 2024
« στις: Ιουλίου 23, 2024, 09:18:54 am »

13
Κλάδος ΠΕ70 Δασκάλων / Απ: Πε70-Διορισμοί 2024
« στις: Ιουλίου 04, 2024, 01:44:28 am »
Κανένα πρόβλημα δεν έχω ούτε με την κατσίκα του γείτονα ούτε με το πόσοι δάσκαλοι διορίζονται. Ούτε γνωρίζω λεπτομέρειες του κλάδου. Ενοχλούν όμως οι ανακοινώσεις με βαρυγδουπες λέξεις και απαιτήσεις που όπως είπαν όσοι ασχολούνται με τα επιμέρους στοιχεία είναι και ανεδαφικές.  Δηλαδή αν βγουν οι μαθηματικοί με 450 οργανικά κενά (πραγματικά) και λένε αν πάρεις Πιερρακάκη κάτω από 850 κάζους μπέλι, πάλι εμεις κλπ, δεν θα είναι γελοίοι;

Όσο γελοίοι είναι αρκετοί κλάδοι που έχουν εφεύρει τα δικά τους.μαξηματικα για να παρουσιάζουν αυξημένα κενά προσθέτοντας δύο και τρεις φορές τα κενά τους ώστε να φτάσουν ένα νούμερο που τους ικανοποιεί.

14
Κλάδος ΠΕ70 Δασκάλων / Απ: Πε70-Διορισμοί 2024
« στις: Ιουλίου 02, 2024, 02:44:50 pm »
Ο πασάδ είναι απλοί αναπληρωτές όπως και εσείς που απλά αντί να κάθονται να κάνουν μπανάκια , τρέχουν. Αν θέλετε να έχει δύναμη ο πασάδ στείλτε να ρώτησε πώς μπορείτε να βοηθήσετε. Το να περιμένετε απλά να τρέξουν άλλοι για το δικό σας συμφέρον

Σελίδες: 123 ... 55

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182514
  • Σύνολο θεμάτων: 19472
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 11
Επισκέπτες: 643
Σύνολο: 654

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.047 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.