1
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέο σύστημα προσλήψεων-διορισμών: προσφυγή στο ΣτΕ για το θέμα της συνάφειας
« στις: Φεβρουαρίου 03, 2019, 05:59:41 pm »Η βασική θέση του υπουργού στο θέμα της συνάφειας είναι ότι λειτουργούμε στα πλαίσια της διεπιστημονικοτητας οπότε όλα έχουν μια σχέση μεταξύ τους!
Δεν έχει τελείως άδικο χαχαχα
Μετά βέβαια είπε ότι το δεύτερο θέμα είναι το ποιος θα έκανε την δουλειά της απόδοσης συνάφειας.
----
Ως προς το θέμα της συνάφειας του πτυχίου, ανέφερε: «Δεν τίθεται θέμα συνάφειας του πτυχίου. Μιλάμε για το μεταπτυχιακό. Είναι σχεδόν αδύνατο να έχουμε μία επί της ουσίας και με ορθολογικό τρόπο συνάφεια όταν όλη η λογική των μεταπτυχιακών, όταν όλη η λογική των διδακτορικών βασίζεται και στη λογική της διεπιστημονικότητας, πώς θα γίνει συνάφεια; Ποιοι θα το αποφασίζουνε; Πώς θα γίνονται οι ενστάσεις; Εδώ λοιπόν θέλει μια πολύ μεγάλη προσοχή, βεβαίως υπάρχουν θέματα για τα οποία είναι πεντακάθαρο αυτό –π.χ για την Ειδική Αγωγή- αλλά προσοχή το θέμα της συνάφειας».
Ο υπουργός προσπαθεί να εφεύρει επιχειρήματα για να καλύψει το πρόβλημα και να μην παραδεχτεί αυτό που νωρίτερα είχε ομολογήσει ο κ. Κασσιανός, ότι δηλαδή δεν τους φτάνει ο χρόνος. Όταν όμως λέει «πώς θα γίνει συνάφεια; Ποιοι θα το αποφασίζουνε; Πώς θα γίνονται οι ενστάσεις;», υπονοεί σαφώς ότι η διαδικασία δεν θα είναι όσο απλουστευμένη θέλουν, ώστε να προλάβουν να κάνουν διορισμούς πριν τις εκλογές, μπας και πάρουν καμιά ψήφο παραπάνω.
Ο υπουργός αποφεύγει φυσικά να εξηγήσει γιατί δεν τίθεται θέμα συνάφειας ως προς το 2ο πτυχίο. Όπως αποφεύγει να πει ότι η συνάφεια των μεταπτυχιακών εξετάζεται ήδη για τη μισθολογική εξέλιξη.