Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - μυωπία

Σελίδες: 123 ... 33
1
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Ιουλίου 08, 2024, 08:10:28 pm »
Άρα, η πραγματική αποτύπωση των κενών κάθε κλάδου φαίνεται στα κενά που ανακοίνωσε ο Πατρέας και όχι στις προσλήψεις της Α' φάσης, που τα είχαν πετσοκόψει.

Ακριβώς!

2
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Ιουλίου 08, 2024, 08:02:58 pm »
Οι διορισμοί να γίνουν κανονικά. Αλλοίμονο. Το καλύτερο θα 'ταν να γίνουν πρώτα συμπληρωματικές μεταθέσεις. Αν, όμως, δεν υπάρχει ο χρόνος γι' αυτό τότε στις προσεχείς μεταθέσεις του '25 να μην εφαρμοστεί ο αλγόριθμος αλλά να γίνουν αθρόες όπως οι διορισμοί του '24. Λύση σου 'δωσα. Συμφωνείς ή όχι;

Κανένας από όσους έχουμε πραγματικά δουλέψει πολλά χρόνια στην εκπαίδευση και σε δύσκολους κλάδους δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι θα διοριστούμε κάπου, θα κάτσουμε δυο χρόνια και μετά θα βρεθούμε στο σπίτι μας συνάδελφε. Παίρνουμε τις αποφάσεις για το τι θα δηλώσουμε λαμβάνοντας υπόψη το χειρότερο σενάριο.

3
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Ιουλίου 08, 2024, 07:59:04 pm »
Υ.Γ. εύχομαι πραγματικά να διοριστείς. Όπως σε βλέπω και με βλέπεις όμως σε 2 χρόνια που θα καταλάβεις ότι θα μείνεις στο νερό ησι για καμιά δεκαετία θα αρχίσεις τη γκρίνια για το σύστημα που δεν σε αφήνει να γυρίσεις σπίτι σου, για το σύστημα που διόρισε ανεξέλεγκτα μετά από εσένα για... για.... για.... Είναι 1000% βέβαιο. Το έχουμε δει το έργο αυτό πολλές φορές τα τελευταία 25 χρόνια.

Δεν με γνωρίζεις και δεν σου έχω δώσει κανένα δικαίωμα να πιστεύεις ότι θα ενεργήσω απερίσκεπτα και θα έρθω εδώ να γκρινιάζω... Νομίζω ότι το υστερόγραφό σου ήταν αν μη τι άλλο περιττό.

4
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Ιουλίου 08, 2024, 06:42:40 pm »
Αλλαγή αλγορίθμου. Κι εφαρμογή του απ' το πρώτο στάδιο της διαδικασίας μεταθέσεις-μετατάξεις-διορισμοί. Απ' τις μεταθέσεις.

Αυτοί δεν είχαν σκοπό για 10000. Γι' αυτό δεν ξεκίνησαν απ' την αρχή τη διαδικασία. Με το 28% τους προέκυψε.

Σε ευχαριστώ που το έκανες λιανά  8)
Αυτά θα ήταν δεδομένα και αυτονόητα σε ένα οργανωμένο κράτος. Δεν θα χρειάζονταν καν να αλλάξει ο αλγόριθμος γιατί θα ήταν ήδη διαμορφωμένο το σύστημα, ώστε να λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες.

Στη συνθήκη που ζούμε όμως, όλοι μας... τι μπορούμε να κάνουμε; Να πούμε δεν θέλουμε προσλήψεις γιατί δεν γίνονται για τον σωστό λόγο αλλά εξαιτίας του 28%; Δεν τις θέλουμε σήμερα, γιατί αφού δεν αλλάξατε ήδη τον αλγόριθμο, αφήστε το για άλλη φορά;

5
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Ιουλίου 08, 2024, 06:34:12 pm »
Αφού είναι έτσι να σε βοηθήσω....

Ο τρόπος είναι πολύ απλά το να αλλάξει ο αλγόριθμος και να γίνεται σωστή μελέτη που πραγματικά υπάρχουν ανάγκες.

Κοίτα, καλό θα ήταν να αλλάξει ο αλγόριθμος, κανείς δεν θα διαφωνήσει σε αυτό. Καλό θα ήταν να επικαιροποιηθούν και τα οργανικά κενά της πρωτοβάθμιας, επίσης δεν θα διαφωνήσει κανείς. Να ιδρυθούν ΟΛΕΣ οι οργανικές για τις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας.... κλπ.

Όμως τίποτα από αυτά δεν φαίνεται να συμβαίνει φέτος. Ούτε έγινε τα χρόνια που μας πέρασαν.
Αυτή η κατάσταση άλλους τους ευνόησε (βλέπε πρωτοβάθμια) και αλλους τους αδίκησε (βλέπε ειδικότητες, ΕΕΠ, Ε

6
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Ιουλίου 08, 2024, 06:08:09 pm »
Όλοι θέλουν να γίνουν διορισμοί. Επίσης να καταλαβαίνουμε τι διαβάζουμε. Εγώ γράφω για 50000 χιλιάδες διορισμούς με το σωστό όμως τρόπο και εσύ καταλαβαίνεις ότι φωνάζω για να μη δοθεί η ευκαιρία. Εγώ πρέπει να ρωτήσω: τι φάση; 

Υ.Γ. όπως έγραψε και ο trust: καμία ελπίδα.....

Εγώ, (λόγω χαμηλού αη κιού προφανώς), δεν κατάλαβα ποτέ να έχεις προτείνει 50.000 διορισμούς αλλά με τον τρόπο τον σωστό. Μπορείς να το αναλύσεις;

7
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Ιουλίου 08, 2024, 05:47:42 pm »
Έχετε πλάκα πάντως. Κατά πάσα πιθανότητα είστε οι ίδιοι που θα κάνατε επανάσταση αν έπαιρνε 2000 δασκάλους, όπως ακουγόταν κάποτε. Καμία ελπίδα πραγματικά.

Όπως έγραψα και παραπάνω και μάλλον δεν το είδες,

Παράθεση
Όλα αυτά ενώ τα τελευταία χρόνια στους ΠΕ70 προσλαμβάνονται χιλιάδες άτομα με εικονικά (κατα γενική ομολογία) οργανικά κενά και δεν είδα να ανοίγει ρουθούνι.

Παρακολουθώ το φόρουμ χρόνια και το γεγονός ότι οι ΠΕ70 προσλαμβάνονται σε εικονικά οργανικά κενά δεν έχει αμφισβητηθεί από κανέναν! Οι ίδιοι οι δάσκαλοι μάλιστα ανέφεραν ότι δεν πειράζει, αφού έχουν πολλά λειτουργικά κενά, κάτι θα βρίσκουν και τους κάνουν όλους αυτούς, καλύτερα να είναι μόνιμοι παρά αναπληρωτές.

Ακόμα δε, φωνάζουν για σφαγή επειδή ακριβώς δεν φαίνεται να παίρνουν φέτος 2000 προσλήψεις. Και ερωτώ, αυτό που γίνεται για χρόνια στην πρωτοβάθμια γιατί είναι ΤΟΣΟ κακό να συμβεί μια φορά στη δευτεροβάθμια;

Συμπληρώνοντας για ακόμα μια φορά ότι η δευτεροβάθμια έχει πραγματικές ανάγκες, πέρυσι η α' φάση είχε σχεδιαστεί να καλύψει κυρίως λύκεια και ειδικότητες μαθημάτων πανελλαδικών και τα γυμνάσια φυτοζωούσαν για μήνες. Ξέρεις ότι τα οργανικά κενά της δευτεροβάθμιας είναι τόσα όσα τα βγάζει ο εκάστοτε αλγόριθμος που αποφασίζεται να χρησιμοποιηθεί για να τα υπολογίσει.

8
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Ιουλίου 08, 2024, 05:35:24 pm »
Δεν θέλουμε 10000 διορισμούς με τον τρόπο που πάνει να γίνουν γιατι θα βγει αργά η γρήγορα εις βάρος και αυτών που διορίζονται. Μπορεί να φαίνεται κουφό καιι βλακεία αλλά έτσι είναι. Θέλουμε 40000 διορισμούς με το σωστό τρόπο. Οχι 40000, 50000 θέλουμε.

Συγγνώμη, όταν λες "θέλουμε" εννοείς τον εαυτό σου, την ειδικότητά σου, τους μόνιμους, τους εκπαιδευτικούς γενικότερα;
Ποιος είναι αυτός που θέλει και ποιος είναι αυτός που δεν θέλει;
Kαι αυτό το "εις βάρος και αυτών που διορίζονται" γιατί δεν αφήνεις να το κρίνουν οι ίδιοι "αυτοί που διορίζονται"; Φαίνεται εντελώς άκομψο να φωνάζει κάποιος ώστε να μην δοθεί η ευκαιρία σε κανέναν να διοριστεί (από τις παραπάνω 2500 θέσεις που θα δοθούν φέτος στην δευτεροβάθμια) γιατί μπορεί κάποιοι να μην καταλάβουν ότι μπορεί να δυσκολευτούν να πάρουν μετάθεση και δηλώσουν περιοχές που δεν θέλουν και μετά γκρινιάζουν. Πραγματικά τι φάση;

9
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Ιουλίου 08, 2024, 05:24:14 pm »
Τόσα χρονια φωνάζουμε για τον "στρεβλό θεσμό του αναπληρωτή''. 40.000-50.000 εκπαιδευτικοί εργάζονται κάθε χρόνο στα σχολεία καλύπτοντας τις ανάγκες τις εκπαίδευσης όπως-όπως με ένα καθεστώς εργασίας εξευτελιστικό. Χωρίς δικαίωμα ούτε να αρρωστήσει κανείς.

Τώρα, στην ουσία θα προσληφθούν στη δευτεροβάθμια περίπου 2.500 παραπάνω άτομα. Και έχει ξεσηκωθεί το σύμπαν ότι αυτό θα καταστρέψει την εκπαίδευση, θα έρθουν ακρίδες, θα ψοφήσουν τα ψάρια και οι άλλες 8 πληγές του Φαραώ ξερωγώ.

Όλα αυτά για 2.500 παραπάνω διορισμούς στη δευτεροβάθμια, συνολικά, σε όλες τις ειδικότητες. Παραπάνω, όχι από τις πραγματικές ανάγκες αλλά παραπάνω από οργανικά κενά που είναι τόσα, απλά και μόνο γιατί υπολογίζονται με έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο. (Στην ουσία γνωρίζω σχολεία φέτος και με ακόμα και με τόσους αναπληρωτές που δεν είχαν βασικές ειδικότητες και υπολειτουργούσαν για μήνες)

Όλα αυτά ενώ τα τελευταία χρόνια στους ΠΕ70 προσλαμβάνονται χιλιάδες άτομα με εικονικά (κατα γενική ομολογία) οργανικά κενά και δεν είδα να ανοίγει ρουθούνι.

Αναπληρωτές δε θέτε, διορισμούς δε θέτε, πώς προτείνετε να λυθεί το πρόβλημα;

10
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Ιουλίου 08, 2024, 02:09:54 pm »
Συγνώμη, αλλά έχει πολύ φάση το όλο θέμα. Θέλετε να διοριστείτε, αλλά δεν σας ενοχλεί που σε κάποιες ειδικότητες δεν θα μπορείτε να γυρίσετε σπίτι σας, διότι δεν θα έχει οργανικές... Οκ....

Πραγματικά, όποιος έχει παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή μπορεί να δει την διπολική να ξεδιπλώνεται... Θέλουμε παραπάνω διορισμούς, να μην αδικηθεί η ειδικότητά μας, να πάρουμε και το κάτιτίς παραπάνω από τις άλλες ειδικότητες γιατί είμαστε καλύτεροι..... αμάν! Τι; Ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός; Τι θα κάνουμε, πώς θα πάρουμε μετάθεση, καταστράφκαμι!

Έλεος κάπου! Ενήλικες άνθρωποι είμαστε, βλέπουμε τις περιοχές, δηλώνουμε όπου μπορούμε να πάμε, ΑΝ θέλουμε να πάμε και λαμβάνουμε υποψη τις παραμέτρους για τη δική μας περίπτωση και τις δικές μας οικογένειες.

Οι μόνιμοι επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί απειλούνται από τους νεοδιορισθέντες ως προς τις μεταθέσεις. Θα γίνουν διορισμοί σε περιοχές στις οποίες δεν είχε ικανοποιηθεί αίτηση μετάθεσης; Αν όχι, τότε πού είναι το πρόβλημα; Σε επόμενες μεταθέσεις δεν θα έχουν οι εως τώρα μόνιμοι περισσότερα μόρια από τους νεοδιορισθέντες; Ποιος θα τους πάρει τη θέση;

11
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Ιουλίου 04, 2024, 09:09:58 pm »
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/451393_nipiagogoi-kampanaki-gia-ti-meiosi-proslipseon-ti-lene-se-epistoli-toys

"Η αρνητική μείωση προσλήψεων";
Κατηγοριοποίηση επιπτώσεων με ανάλυση δυο-τρεις σειρές από κάτω;

Αυτό το κείμενο έχει έρθει ζεστό-ζεστό από το chatgpt  ;D

12
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Ιουλίου 04, 2024, 07:39:26 pm »
Έχουμε κάπου συγκεντρωτικά τις προσλήψεις αναπληρωτών δευτεροβάθμιας για τη σχολική χρονιά που πέρασε;

13
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2024
« στις: Ιουλίου 04, 2024, 07:07:54 pm »
Δηλαδή με το σκεπτικό σου, πόσοι διορισμοί πάνε αναγκαστικά στη Δευτεροβάθμια; 7000; 8000;

Ας πάρουμε μια ειδικότητα της δευτεροβάθμιας που είχε 200 οργανικά κενά. Και 500 λειτουργικά, για τα οποία θα χρειαστεί να προσληφθούν αναπληρωτές. Αν το υπουργείο πάρει από τον προϋπολογισμό που είχε για τους 500 αναπληρωτές (τον λεγόμενο κουβά κατά Patrea) για να κάνει μόνιμους διορισμούς, η κοινή λογική λέει ότι θα πρέπει να τις κάνει για αυτή τη συγκεκριμένη ειδικότητα, διαφορετικά θα είναι αδύνατον να καλύψει τα κενά της στα σχολεία στην επόμενη σχολική χρονιά. Αν κόψει αναπληρωτές από αυτή την ειδικότητα για να διορίσει π.χ. δασκάλους, θα μείνουν τα σχολεία χωρίς καθηγητές από την ειδικότητα της δευτεροβάθμιας.

14
Σχολική ζώνη / Απ: κλείσιμο σχολείων
« στις: Φεβρουαρίου 06, 2022, 09:36:51 pm »
Αν κολλούσα εγω στο σχολείο θα το θεωρούσα φυσιολογικό. Γιατί με τόσα παιδιά δεν ξέρεις ποιος έφταιγε και γιατί. Ενταξει θα θυμωνα αν με κολλούσε κάποιος που ήρθε από Αθήνα μετά τις γιορτές αλλά και πάλι θα ήταν τόσοι που δεν θα ήξερα την πηγή. Αντιστοιχα κ το παιδί αν κολλούσε έτσι. Αλλά τώρα ήταν βλακεία. Κατ αρχας ήταν γνωστή η πηγή κ ήταν γνωστό ότι έγινε από κοινωνική επαφή κ όχι επειδή ας πούμε κόλλησε ο γονιός στη διυλεια του. Που εκεί δεν θα έλεγα κάτι. Αλλά τώρα δεν μπορώ. Γιατί όσο περιμένανε το χιόνι λέγαμε τι ωραία θα κλειστούν σπίτι τους να μην έχουμε κρούσματα. Άσε μην θυμηθω κιόλας τους γονείς που γκρίνιαζαν γιατί ανοίγουν τα σχολεία κ δεν τα αργούν μια βδομάδα. Είδαμε τα χαΐρια τους με μια βδομάδα κλειστά. Τώρα να δω όταν γυρίσουν όλα (το άλλο μισό τμήμα το κρατάνε σπίτι, το στο καλό αργόσχολοι είναι όλοι δεν ξέρω), αν θα γυρίσουν υγιή ή θα αρχίσουν κι οι ιώσεις. Γιατί τη βλέπω τξ δουλειά. Σχολείο μην πάμε για τον κορονοιο αλλά πάμε οπουδήποτε αλλού να γεμίσουμε μύξες να τρέχουν πάλι τα κορόιδα.
Κοίτα, δεν βγάζει νόημα αυτό που λες. Από τη μια φοβόσουν τον ιό και προσπαθούσες με τεράστιες θυσίες να μην κολλήσετε, από την άλλη δεν θα σε πείραζε να κολλήσεις στο σχολείο  :o Από την άλλη το παιδί σου κόλλησε στο σχολείο αλλά δεν σου άρεσε η πηγή της μόλυνσης, αν ήταν από τη δουλειά δεν θα σε πείραζε αλλά από κοινωνική επαφή σε πειράζει.  ::)

Ρε συ Έσπερε μας κοροϊδεύεις τόσον καιρό; Αφού δεν φοβάσαι μην κολλήσετε και το μόνο που σε ενοχλεί είναι οι κοινωνικές προεκτάσεις του ποιος έφταιγε, τότε τι στο καλό μας έλεγες και μας ξανάλεγες για τις θυσίες που έκανες εις βάρος της ψυχικής υγείας της οικογένειάς σου για να μην κολλήσετε;
Και τώρα που έχετε τον ιό στο σπίτι σας, δεν ανησυχείς καθόλου για την υγεία σας; Πραγματικά δεν βγάζω νόημα.

Σελίδες: 123 ... 33

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182528
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 14
Επισκέπτες: 568
Σύνολο: 582

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.046 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.