1
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Απ: Δημόσια ΣΑΕΚ (ΙΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
« στις: Οκτωβρίου 09, 2020, 10:48:36 am »Ποιο ΦΕΚ ρε παιδιά; Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΔΙΕΚ που βγήκε φέτος λέει ξεκάθαρα στο άρθρο 7:
"Σε μέλη του Μητρώου οι οποίοι εκπροσωπούν εξωτερικούς εργαστηριακούς χώρους συνεργαζόμενους με Δ.Ι.Ε.Κ., Δημόσιους (εκτός Εργαστηριακών Κέντρων ή Σχολικών Εργαστηρίων) ή Ιδιωτικούς, ανατίθενται κατά προτεραιότητα μόνο τα εργαστηριακά μαθήματα των οικείων εργαστηρίων ή το εργαστηριακό μέρος μικτού μαθήματος σε εκπαιδευτή ο οποίος πληροί τα οριζόμενα στο προσοντολόγιο του μαθήματος, όπως αυτό περιγράφεται στον οδηγό κατάρτισης κάθε ειδικότητας."
"Δεν είναι δυνατή η ανάθεση διδακτικού έργου σε εκπαιδευτές μη ενταγμένους στο Μητρώο."
Επομένως, μόνο τα εργαστηριακά μαθήματα μπορούν να ανατεθούν σε μόνιμους των ΕΠΑΛ (αν συστεγάζονται). Αυτό καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον.
Σωστά ισχύει "μόνο τα εργαστηριακά μαθήματα μπορούν να ανατεθούν σε μόνιμους των ΕΠΑΛ (αν συστεγάζονται)".
Αλλά τα εργαστηριακά μαθήματα είναι πολλές ώρες. Από δική μου εμπειρία πχ στο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α' εξάμηνο έχεις 11 ώρες εργαστηριακά μαθήματα όπου και 2 εκπαιδευτές είναι μόνιμοι, άρα παίρνουν τις 20 από τις 22 ώρες...Μάλιστα συμβαίνει και το καταπληκτικό στα μικτά μαθήματα οι 2 μόνιμοι να κάνουν το εργαστηριακό μάθημα και ο ωρομίσθιος την θεωρία με αποτέλεσμα να μην συμβαδίζουν στην ύλη. Η αλήθεια είναι ότι σε κάποια ΙΕΚ αναθέτουν και τη θεωρία σε έναν εκ των δύο εκπαιδευτών του εργαστηρίου αλλά είναι η εξαίρεση στον κανόνα. Το θέμα είναι οτι μπορεί να είσαι ακόμα και πρώτος στην κατάταξη και εργαστηριακό μάθημα να μην πάρεις.