Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - kostabelo

Σελίδες: 1
1
Το ότι αποκτά νόημα σε συγκεκριμένο περιβάλλον αφορά την πραγματολογία. Αλλά εδώ δεν κάνει νύξη για κάτι τέτοιο. Δεν λέει πχ ότι το εκφώνημα είναι αποδεκτό σε ποιητικό πλαίσιο. Λέει ότι η πρόταση είναι σωστά σχηματισμένη, κάτι που αληθεύει μόνο για το μορφοσυντακτικό επίπεδο.

 

Ο ιππότης είναι υπερώνυμο του παλαδίνου, γιατί είναι γενικότερη έννοια. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να αναφέρεις τέτοια λεπτομέρεια. Δεν αρκεί ότι δίνει τον ορισμό της σημασίας της λέξης;

Έχεις δίκιο είναι το πραγματολογικό, και δεν συζητά κάτι παραπάνω για κάποιο άλλο επίπεδο γλωσσικής ανάλυσης.
Στο παράδειγμα με τον παλαδίνο, χρειάζομαι κάτι τέτοιο γιατι η εργασία απαιτεί παραπομπή σε κάποιο έγκυρο συγγραφέα για τεκμηρίωση. Απλά στο βιβλίο που έχω μπροστά μου (της Fromkin) δεν αναφέρει κάπου ρητά ότι σημασιολογία ασχολείται με τον ορισμό της σημασίας της λέξης (αστείο, το ξέρω).

2
Μορφοσυντακτικό επίπεδο, γιατί όντως οι μορφολογικοί τύποι και η σύνταξη είναι σωστή (η πρόταση είναι αντιγραμματική λόγω σημασιολογικών προβλημάτων).


Σημασιολογικό επίπεδο, γιατί αναφέρεται η σημασία της λέξης "παλαδίνος".


Μορφοσυντακτικό επίπεδο. Ο μορφολογικός τύπος της μετοχής είναι λάθος, γιατί δεν συμφωνεί με το υποκείμενο της που είναι θηλυκού γένους (γιαγιά).

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Περίπου κάπως έτσι είχα σκεφτεί και εγώ τις απαντήσεις. Απλά στο 1ο παράδειγμα, είχα σκεφτεί να εμπλέκονται τα επίπεδα σύνταξης και σημασιολογίας (αντί μορφολογίας), καθώς αποκτά νόημα σε συγκεκριμένο περιβάλλον (π.χ. στην ποίηση).
 Το 2ο παράδειγμα είναι σημασιολογία καθώς ο "παλαδίνος"  έχει υπώνυμό του τον ιππότη; (υπώνυμο - σχέση γενικού όρου με τα πιο συγκεκριμένα παραδείγματά του, π.χ. το κόκκινο είναι υπώνυμο του χρώματος)

3
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, ήταν μεγάλη βοήθεια! Μπορεί να κλείσει το νήμα αν γίνεται.

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32934
  • Τελευταία: Tzach
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1185942
  • Σύνολο θεμάτων: 19497
  • Σε σύνδεση σήμερα: 780
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 23
Επισκέπτες: 651
Σύνολο: 674

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.046 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.