Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - durin

Σελίδες: 123 ... 11
1
Τζιμπαν, κούρασες. Έγραψες κάτι που δεν συμβαίνει στην περίπτωση που αναφέρω και διαμαρτύρεσαι κι από πάνω. Αν κάποιος τσουβαλιάζει είσαι εσύ.

Δεν έχει νόημα πλέον αυτή η αντιπαράθεση, έχω μια μετάθεση να πανηγυρίσω!  8)  ;D

2
Προς το μέλος τζιμπαν:

Δεν αμφισβητώ τα γραφόμενά σας περί της διαδικασίας, εσείς δεν εννοείτε να καταλάβετε ότι τη διαδικασία που περιγράφετε, όπως και άλλες αναφορικά με τη φοίτηση, προσπαθούν να την παρακάμψουν. Πως τσουβαλιάζω τα πάντα; Επισημαίνοντας την κατάσταση που έχω βιώσει, την αληθινή αυτή κατάσταση την οποία εσύ απαξιείς ως θεωρία, η οποία έχει κοινά στοιχεία με του παλιάτσου, την ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤE επιμένοντας να επαναλαμβάνετε πως έχει η διαδικασία του κατ' ιδίαν και πως δεν υπάρχει περίπτωση οικογένεια να μπει σε τέτοιο κόπο;;
Τα λόγια σου τα χρησιμοποίησα για να απαντήσω σε αυτά, θα μπορούσα να κάνω παράθεση. Το πρόβλημα που είναι; Τα παραποίησα μήπως;

3
Αν ο μαθητής βγει κατ' ιδίαν διδαχθείς τότε στο σχολείο δεν εμφανίζεται. Απαγορεύεται εκτός κι αν ο σύλλογος καθηγητών του δώσει την άδεια. Αν δε βγει τότε ρίχτε του αποβολές για κάθε ασκήμια που κάνει κι αφήστε τον στην ίδια τάξη. Τα πράγματα είναι απλά. Αν ο σύλλογος ανέχεται τον μαθητή να εμφανίζεται ενώ είναι κατ' ιδίαν ή ανέχεται παραπτώματά του ατιμωρητί τότε το πρόβλημα δεν το 'χει ο μαθητής ή οι γονείς του. Το 'χει ο σύλλογος.

Βρε Λεόν, εδώ με το ζόρι αποφασίζονται αποβολές στα γενικά σχολεία γιατί ΕΔΥ, ΚΕΔΑΣΥ κλπ λένε ότι είναι ποινές τιμωρητικού χαρακτήρα και να προτιμούνται άλλες πιό ήπιες μορφές σωφρονισμού, θα δώσουν στο ειδικό;; Που έρχεται αμέσως ο σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης, αυτός που θα σε αξιολογήσει, να τραβήξει αυτιά; Που όταν επιμένεις ότι ακόμα και σε τέτοιο σχολείο πρέπει να υπάρχουν κόκκινες γραμμές κυρίως για την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών, οι παλιοί του σχολείου, που βαθμολογούνται εξαιρετικά, σφυρίζουν αδιάφορα και καταλήγεις να διαφωνείς με τον διευθυντή, κάθε φορά;
Οι γονείς, για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, είτε με απόφαση κατ΄ιδίαν, είτε χωρίς, επικαλούμενοι τις εεα του μαθητή, θέλουν ο μαθητής να έρχεται και να μην "στοχοποιείται", να συνεχίζει τη φοίτησή του χωρίς καμία συνέπεια για τις πράξεις του. Ο διευθυντής για να μη συγκρουστεί και χαλάσει χατήρι θα περάσει τη γραμμή στο σύλλογο  να έρχεται.  Τα γράφω σε τόσα μηνύματα βρε συνάδελφοι, τόσο δύσκολο είναι να αντιληφθείτε τι -άρρωστη- κατάσταση επικρατεί;

4


Συναδέλφισσα μόνο επί της ουσίας δε μιλάς, η βερμπαλώδης ερμηνεία των πάντων βάση πλαισίου είναι χαρακτηριστική. Αυτός που απαξιεί είσαι εσύ καθώς μεταφέρεις το μήνυμα "δεν καταλάβατε, δεν ξέρετε, δεν λειτουργείτε σωστά κλπ" λες και εμείς επιλέξαμε να ζούμε σε αυτό το καθεστώς στα σχολεία.
Όλα αυτά προϋποθέτουν να λειτουργεί ο σύλλογος ενημερωμένος, έχοντας στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία κι όχι βάσει των επιθυμιών του διευθυντή. Συνεχίζεις να παραθέτεις όσα προβλέπονται αγνοώντας όσα "καταπνίγονται". Τα ίδια γράφω και στα προηγούμενα μηνύματά μου αλλά εσύ πέρα βρέχει.

Η γνωμάτευση που αναφέρει δεπυ, παρορμητική συμπεριφορά κλπ είναι για μαθησιακές δυσκολίες, που δεν έχουν καμία σχέση με τους λόγους που βγαίνει κάποιος σε κατ' ιδίαν. Το να συγκεντρώσει λοιπόν κάποιος τις ιατρικές βεβαιώσεις (η απόφαση συλλόγου είπαμε δεν χρειάζεται γιατί δεν ξέρει ο σύλλογος από ιατρική για να αποφασίσει κατ΄ιδίαν) είναι το μόνο που χρειάζεται. Το να πάρει πλαστές ιατρικές βεβαιώσεις για αντικειμενικότατες ιατρικές παθήσεις είναι σαν να βγαίνει κάποιος υγιής ΑμεΑ. Δυσκολότατο, δαπανηρότατο και τελείως ασύμφορο, αφού και μόνο με μαθησιακές (που μια χαρά βρίσκεις ευκολότατα βεβαιώσεις) ο μαθητής περνάει ζάχαρη. Φτάνει αυτή η γνωμάτευση η οποία συχνά χρησιμοποιείται προσχηματικά, δεν χρειάζεται τόσος κόπος από την οικογένεια.

Αν παρόλα αυτά έχεις να πεις κάτι εντελώς διαφορετικό από όσα λέμε που βίωσες εσύ, όπως έγραψα, θα ήθελα πολύ να το ακούσω.

Ζάχαρη δεν περνάει και τόσο αφού κινδυνεύει κάθε χρόνο λόγω συμπεριφοράς να μείνει από απουσίες. Για αυτό γίνεται αυτή η ιστορία με την κατ' ιδίαν διδασκαλία και προφανώς η οικογένεια πιστεύει ότι έχει τα μέσα να για να το πετύχει.

Για οτιδήποτε νεότερο, αν και όσο λιγότερα μαθαίνω για το συγκεκριμένο σχολείο και για το συγκεκριμένο μαθητή τόσο καλύτερα, θα επανέλθω.

5
Συνάδελφοι μου αρέσει που όχι μόνο αραδιάζετε τη νομοθεσία για να πείσετε ότι δε συμβαίνουν τέτοια πράγματα κι ότι έχουμε παρανοήσει, λες και σήμερα προσγειωθήκατε στην ελληνική σχολική πραγματικότητα της ομερτά και των διευθυντών οικογενειομαθητοπατέρων, λες και στις παιδαγωγικές για το χαρακτηρισμό φοίτησης όλα βαίνουν καλώς και προάγονται οι μαθητές χωρίς καμία υπέρβαση των ορίων απουσιών, επιμένετε μάλιστα πως καμία οικογένεια δε θα χρησιμοποιήσει προσχηματικά κάποια γνωμάτευση για να "σώσει" το μπουμπούκι της λες και οι υπόλοιποι βλέπουμε παραισθήσεις στα σχολεία μας.





Εγώ με τον/την παλιάτσο πάντως συννενοηθήκαμε καθώς φαίνεται πως έχουμε βιώσει παρόμοιες καταστάσεις.

6
@εσπερος
Ξαναδιάβασε τα προηγουμενα μου σχολια. Δε γράφω για θέμα υγείας ειδικο όπως αναφερεται στη λίστα με τις παθήσεις.
Οταν λέω ότι επιδιώκουν οι γονείς να βγάλουν τα μπουμπούκια τους κατ'ιδιαν, προφανώς έχουν κάπου να πιαστούν, να πατήσουν για να το ζητησουν. Καποια γνωμάτευση που αναφέρει π.χ. δεπυ, παρορμητική συμπεριφορά κλπ.
Από κει και πέρα, μπορούν να συγκεντρώσουν κι άλλες ιατρικές βεβαιώσεις και με απόφαση συλλόγου που συνηγορει στο αίτημα τους, να το καταθέσουν στη διεύθυνση.
Όπως έγραψα και πριν, αν όλα τα μέρη συμφωνούν τότε πιθανότατα ακολουθεί θετική απόφαση.

Αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι το λογικό όπου δεν τίθεται θέμα εκμετάλλευσης και κατάχρησης του νόμου.
Οι ύπουλοι υποκριτές όμως επιδιώκουν να ενταχθούν στο καθεστώς αυτό για να έχουν (ακόμα μεγαλύτερη) ασυλία!

7
Δηλαδή υπάρχουν σχολεία που βγάζουν μαθητες κατ´ ίδιαν επειδή δημιουργούν πρόβλημα; Αντί της αλλαγής περιβάλλοντος δηλαδή; Πραγματικά αυτό δεν το είχα ξανακούσει. Καταλαβαίνω ότι βολεύει τα σχολεία, αλλά πώς εγκρίνεται η ένταξη του μαθητή σε αυτήν την κατηγορία;

Συγγνώμη, αυτό κατάλαβες;
Το σχολείο από μόνο του δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Έπειτα μιλάμε για μαθητές που συχνά, λόγω ακριβώς των θεμάτων που αντιμετωπίζουν, φοιτούν σε τμήματα ένταξης ή ειδικά σχολεία.
Αυτούς δηλαδή που ανέφερε προηγουμένως ο Τζιμπαν.

Δεν μιλάμε για τα κ@λόπαιδα που δε γουστάρουν να έρχονται σχολείο και "κρύβονται" πίσω από μια γνωμάτευση.

Να γίνει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος να πάνε που; Άσε που γονείς, σύμβουλοι, ΚΕΔΑΣΥ κλπ θα πέσουν να σε σταυρώσουν.
Τέλος, ακόμα και να μπορούσαν τα σχολεία από μόνα τους να βγάλουν τους μαθητές κατ ιδίαν, ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ από την παραβατική συμπεριφορά των μπουμπουκιών που επαναπαύονται στη γνωμάτευσή τους, καθώς μπορούν να συνεχίζουν να παρακολουθούν τα μαθήματα.

Αυτοί που το επιδιώκουν, όταν δεν μιλάμε για καταστάσεις παθήσεων που περιγράφονται αναλυτικά και είναι αντικειμενικοί οι λόγοι, είναι συνήθως οι γονείς ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην έχουν καμία συνέπεια τα μπουμπούκια τους και να μη μένουν από απουσίες (είτε είναι από κοπάνες είτε από-σπανιότερα-ποινές).

8

ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ
αυτοί οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα, όπως είπατε,
στην ώρα των διαλειμμάτων, πώς επιτηρούνται? αν παραβαίνουν τον Εσωτ. Κανονισμό του σχολείου, μπορούν να τιμωρηθούν?

 ???

βρε συνάδελφε, από ότι λες δεν είχαν την παραμικρή συνέπεια για τις πράξεις τους από το σύλλογο-από ότι καταλαβαίνουμε από τα συμφραζόμενα, κυρίως λόγω διευθυντή- χωρίς να είναι κατ΄ιδίαν...
τώρα που θα μπουν σε αυτό το καθεστώς θα τους ρίξετε ποινές;;

Μα δεν γράφει πουθενά κανένας νόμος ότι κατ ίδιαν πάει οποίος θέλει. Υπάρχουν παθήσεις ή αντικειμενικά σοβαροί λογοι πχ απουσθα στο εξωτερικό.

Αναφέρονται πέρα από συγκεκριμένες περιπτώσεις "ή για άλλους εξαιρετικούς αντικειμενικούς λόγους, οι οποίοι εμποδίζουν τη φοίτηση τους."
Προφανώς για να χαρακτηρισθεί κατ΄ιδίαν μαθητής, θα πρέπει να συμφωνούν γονείς, σύλλογος, διεύθυνση, ΚΕΔΑΣΥ κλπ εμπλεκόμενοι, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. "Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός" που λέει και η παροιμία.

9
Το κατ' ιδίαν είναι για διευκόλυνση του μαθητή, δεν του απαγορεύει την παρακολούθηση των μαθημάτων. Αν δεν κάνω λάθος, σημαινει πως μπορεί για λόγους υγείας να ΜΗΝ έρχεται σχολείο, να παίρνει απουσίες αλλά φυσικά αυτές να μην προσμετρώνται για το χαρακτηρισμό φοίτησής του.
Κοινώς, μην περιμένεις να γλυτώσεις από αυτούς, εννοείται ότι θα έρχονται, θα συνεχίζουν να κάνουν ότι γουστάρουν και δεν θα έχουν καμία συνέπεια, εκτός κι αν ο σύλλογος αποφασίσει να δείξει πυγμή και να εφαρμόσει ποινές.
Για τις περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών που αναφέρεσαι, το κατ' ιδίαν είναι μια ακόμα φούσκα ασφαλείας στο ήδη προστατευμένο πλαίσιο που διέπει τη σχολική ζωή του μαθητή, αντί για βρεγμένη σανίδα για τους ίδιους και τους γονείς τους!

10
Σχολική ζώνη / Απ: Άρση Μονιμότητος
« στις: Μαρτίου 05, 2025, 09:01:51 pm »
Mr_Staind. Αν μπορείς συνάδελφε εξήγησε τι ακριβώς θέλεις να πεις, γιατί δεν καταλαβαίνω.

Μη ειρωνικά, άμα έρθει η ώρα σου και σένα να αξιολογηθείς θα καταλάβεις..

11
Σχολική ζώνη / Απ: Μαθήτρια
« στις: Ιανουαρίου 24, 2025, 01:03:42 pm »
Αυτό που παρατήρησα είναι η απουσία κάποιας συμβουλευτικής κυρίως στον εκπαιδευτικό.

Και στον εκπαιδευτικό αλλά κυρίως στον μαθητή.
Πλέον λειτουργούν σε αρκετά σχολεία ΕΔΥ με ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό, έστω μια μέρα την εβδομάδα.
Είναι επιτακτική ανάγκη να προτεραιοποιηθούν συμβουλευτικές συναντήσεις από το ΕΕΠ με μαθητές/τριες που εμφανίζουν επαναλαμβανόμενα παρεκκλίνουσες συμπεριφορές.
Μάλιστα, αν δεν κάνω λάθος, δεν απαιτείται η συναίνεση του γονέα/κηδεμόνα για τέτοιες δράσεις.
Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να πιέσουν διευθυντές, σύμβουλοι, ΚΕΔΑΣΥ...

Γίνονται ενημερώσεις και δράσεις για το bullying, για αυτοτραυματισμούς, για κατάθλιψη κι άλλα σημαντικά μεν αλλά ακραία περιστατικά και οι καθημερινές, προβληματικές κι ανησυχητικές συμπεριφορές αγνοούνται! Καλούμαστε να τις αντιμετωπίσουμε μόνοι μας όταν μάλιστα πολλές φορές στρέφονται εναντίον μας.
 

12
γιατι επικεντρώνεστε στο ότι θα χαθούν οργανικές και δεν λέτε ότι θα δοθούν καλές θέσεις σε φιλόδοξους εκπαιδευτικούς με προσόντα να πάνε να εργασθούν σε πιο καλά σχολεία και όχι να παραμείνουν εγκλωβισμένοι σε χαμηλής ποιότητας σχολεία γειτονιάς ;
Ο ιστορικός της εκπαίδευσης Αλέξης Δημαράς έλεγε ότι, δεν πρέπει να διαλέγει το σχολείο τον εκπαιδευτικό αλλά ο εκπαιδευτικός να διαλέγει το σχολείο του

Αυτό έγραψα πιο πριν. Εγώ δεν έχω θέμα με αυτό. Αρκεί να πληρώνεται κι ανάλογα.
Πουθενά αλλού στο δημόσιο, στην κατηγορία ΠΕ, δεν υπάρχει τέτοια υπερπληθώρα προσόντων όσο στους εκπαιδευτικούς, ιδιαίτερα σε αυτούς της τελευταίας δεκαετίας κι έπειτα.
Βέβαια εγείρονται κι άλλα ζητήματα, όπως gentrification, σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων, με όλο και περισσότερο αποκλίνοντα προγράμματα, με διαφορετικό προσανατολισμό κ.α.

Ότι πει η κοινωνία κι ο κυρίαρχος λαός.

13
Εγώ ο αφελής πίστευα αρχικά πως επρόκειτο για δημιουργία νέων σχολικών μονάδων, κι όχι μετατροπή ήδη υπάρχοντων.

Ακόμα μια ανησυχητική εξέλιξη στην κατεύθυνση της πλήρης αυτονομίας της σχολικής μονάδας και της απαγκίστρωσής της από το δημόσιο.
Καμία αντίδραση από τον κλάδο, η κοινωνία είτε σε πλήρη αποχαύνωση είτε στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση, αφού έχει φάει το παραμύθι για το κακό, αδηφάγο δημόσιο που πάει κατά διαόλου.

Υ.γ.1
Εν τω μεταξύ, στην περιγραφή-αιτιολόγηση της απόφασης αναφέρει: "Πρόκειται για 22 σχολεία  (11 Γυμνάσια και 11 Γενικά Λύκεια) που θα λειτουργήσουν σε περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις και θα δώσουν σε χιλιάδες μαθητές  και μαθήτριες τα εφόδια, τη γνώση και το περιβάλλον που χρειάζονται για να εξελίξουν τις δεξιότητες τους."

Και μετατρέπεται το 1ο Γ/σιο Ξάνθης, που είναι στο κέντρο της πόλης, με μαθητικό δυναμικό προερχόμενο από εύρωστα κοινωνικο-οικονομικά στρώματα, παιδιά γιατρών και δικηγόρων, κι όχι το 8ο που εξυπηρετεί αποκλειστικά τον οικισμό των ρομά του Δροσερού.

Υ.γ.2
Τώρα που το ξανά σκέφτομαι, τέτοιου είδους σχολεία μάλλον εξυπηρετούν και το γελοιωδώς overqualified staff σε σχέση με το υπόλοιπο δημόσιο. Που να πάει να διδάξει ο έρμος ο καθηγητής των 2 πτυχίων,2 μεταπτυχιακών και διδακτορικών; Σε Επάλ; Τέτοιες αποφάσεις δηλαδή μπορεί και να ικανοποιούν τους νεοδιόριστους των τελευταίων ετών που επιδιώκουν να βρεθούν σε τέτοιες θέσεις. Ο μισθός βέβαια για γέλια αλλά τουλάχιστον τρέφουν το εγώ τους.

14
Σχολική ζώνη / Απ: Απουσία ως μέσο τιμωρίας;
« στις: Δεκεμβρίου 19, 2024, 09:56:06 pm »
@durin όχι δεν βγαίνεις εαυ έξω. Αλλά αν κάποιος λειπει ενώ πριν ήταν ή πάει τουαλέτα κ εξαφανιστεί κλπ, καλό είναι να. ενημερωθεί άμεσα το γραφείο. Μέσω άλλου μαθητή. Αποχώρηση από την τάξη χωρίς άδεια είναι σίγουρα λόγος ωριαίας. Είναι πολύ χειρότερο από την
ενόχληση του μαθήματος.

Δεν μιλάμε για εξαφάνιση, ούτε για "κοπάνα" από το σχολείο. Μιλάμε για μαθητή που είτε προσέρχεται καθυστερημένα είτε αποχωρεί κατά τη διάρκεια του μαθήματος και δεν επιστρέφει εγκαίρως, με αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις να παίρνει απλή απουσία, όχι ωριαία. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ο μαθητής παρακολουθεί τα υπόλοιπα μαθήματα κανονικά. Αν διαπιστωθεί ότι ενώ υπήρχε προσέλευση κανονικά την πρώτη ώρα ξαφνικά σημειώνονται απουσίες κατά τη διάρκεια του υπόλοιπου προγράμματος τότε ναι ενημερώνεται η διεύθυνση. Αν επίσης διαπιστωθεί ότι αυτή η πρακτική είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στον μαθητή, πάλι ενημερώνεται η διεύθυνση.

Μια διασπαστική συμπεριφορά στη γενική τάξη είναι πιο ενοχλητική από ένα μικρό γκρουπ γιατί μπορεί αλυσιδωτά να προκαλέσει αντιδράσεις και σε άλλους. Αν ένας ζητήσει να φυσήξει τη μύτη, άλλος να πιει νερό, άλλος να πάει τουαλέτα, δεν θα γίνει ποτέ μάθημα.

Κάθε διακοπή της μαθησιακής διαδικασίας είναι ενοχλητική. Αποσυντονίζει, χάνεται ο ειρμός των σκέψεων, ο ρυθμός που έχει αποκτηθεί, δημιουργείται αναστάτωση, εκνευρισμός κλπ. Αλλά συμβαίνει, δεν μπορεί να εκλείψει ολοκληρωτικά αυτό. Όσο και να το επικοινωνήσεις, όσο και να το επισημαίνεις, όσο και να το υπενθυμίζεις τόσο στους μαθητές όσο και στους γονείς τους, όταν υπάρχουν οι συγκεκριμένες μαθησιακές δυσκολίες θα συμβούν και τέτοια περιστατικά.
Και ναι, υπάρχουν περιπτώσεις που θα συμβεί και αυτό που λες, δε θα γίνει μάθημα. Έχω συμβιβαστεί με αυτό. Το έχω συζητήσει και με άλλους συναδέλφους, παλαιότερους και με συμβούλους. Όταν έχεις πολλούς μαθητές με το προφίλ που ανέφερα, όπως συνήθως συμβαίνει στην ένταξη, είναι ουτοπικό να περιμένεις να γίνει μάθημα ολόκληρη την ώρα.
Ωστόσο όταν η αναστάτωση είναι μεγάλη και δεν μπορεί να γίνει μάθημα όπως λες τότε είναι μια καλή ευκαιρία να συζητηθούν και να αναλυθούν οι συμπεριφορές αυτές, γιατί συμβαίνουν, τι αισθήματα προκαλούν, πως μπορούμε να διαχειριστούμε την πηγή του "κακού" και να βγάλουμε τη "δυσφορία" μας με πιο αποδεκτό τρόπο. 

Στο κάτω κάτω, τι άλλο μπορείς να κάνεις; Το να βάλεις όρια που η παράβασή τους οδηγεί σε συνέπειες δεν είναι κακό αλλά αν είναι τέτοια που οι μαθητές δεν μπορούν να ανταποκριθούν θα καταλήξεις να βάζεις κάθε τρεις και λίγο ωριαίες. Που θα οδηγήσει αυτό; Θα συμμορφωθεί ο μαθητής με ΔΕΠΥ; Άσε που πλέον με τα νέα όρια απουσιών μπορεί
να δημιουργηθεί πρόβλημα όσον αφορά τη φοίτησή του. Και τότε θα βρεις απέναντι πολλούς...από συναδέλφους μέχρι γονείς και τον σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης!
 
Επίσης η κατανόηση ππυ μπορεί να δοθεί σε μαθητες με το προφίλ που περιγράφεις είναι δύσκολο να συνδυαστεί με το αίσθημα δικαιοσύνης προς τους άλλους διότι αν αυτοί απολαμβάνουν ασυλία, τότε ο κάθε μαθητής θα αναρωτιέται γιατί απ αυτόν ζητείται να τηρεί τους κανόνες. Αν εχεις παιδιά επιρρεπή στην παραβίαση κανόνων, δεν μπορείς να εχεις δυο μέτρα και σταθμα. Ο ένας θα λειτουργήσει ως καταλύτης για να διαλυθούν και οι υπόλοιποι. (γι αυτό κι εγω απορώ πώς λειτουργεί η αλλαγή τμήματος).

Κανείς δεν μίλησε για δύο μέτρα και δύο σταθμά. Οι κανόνες ισχύουν για όλους. Αν μια ενέργεια αντιστοιχεί σε ποινή τότε αυτή θα εφαρμοστεί χωρίς εξαιρέσεις. Όπως έδρασα στον μαθητή με το συγκεκριμένο προφίλ που βγήκε χωρίς άδεια, το ίδιο θα έκανα και με τους υπόλοιπους. Εκτός αν υπήρχαν άλλοι λόγοι, π.χ. ιδιαίτερα σοβαρές παθήσεις όπου μεσολαβούσε απόφαση συλλόγου.
Από την άλλη, ας δώσουμε και λίγο credit στους μαθητές μας. Οι περισσότεροι έχουν την κρίση και αντιλαμβάνονται γιατί λειτουργούμε όπως λειτουργούμε, χωρίς να χρειαστεί καν να τους το εξηγήσουμε ή γιατί συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται κάποιοι συμμαθητές τους, χωρίς να υιοθετούν τις πράξεις τους. Εξαίρεση αποτελούν καμια φορά τα πρωτάκια αλλά κι εκεί υπάρχει περιθώριο ώστε να αναπτύξουν την ενσυναίσθησή τους.

Ελαφρώς άσχετο αλλά περιέργεια: έχετε μαθητή από αλλαγή περιβάλλοντος που έχει γνωμάτευση;  Μου κάνει εντύπωση γιατί ξέρω ότι εκεί η διαδικασια γίνεται πιο δύσκολα.

Λάθος διατύπωση, ο μαθητής φοιτούσε σε γυμνάσιο χωρίς τμήμα ένταξης. Εκεί δεν μπόρεσε να ενταχθεί, πρωτοστάτησε σε αρκετά αρνητικά περιστατικά, μάζεψε και αρκετές απουσίες οπότε με συνοπτικές διαδικασίες μας ήρθε πακέτο με μετεγγραφή. Μάλιστα το σχολείο μας είναι αρκετά μακριά από την κατοικία του και η δυσκολία μετάβασης προσθέτει στην γενικότερη άρνησή που εμφανίζει.   

Σελίδες: 123 ... 11

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182529
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 15
Επισκέπτες: 602
Σύνολο: 617

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.047 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.