Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - menelaos3

Σελίδες: 123 ... 5
1
Κανένας δε θέλει την υποχρεωτικότητα, ούτε αυτοί που το έκαναν. Ωστόσο, αν το κάνεις, περνάς τον ιό πιο γρήγορα και στατιστικά μολύνεις λιγότερους. Πρακτικά να το δούμε κιόλας, με τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων έχουμε πολύ λιγότερους νοσηλευόμενους, άρα λιγότερους θανάτους και άρα λιγότερη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας. Κάποιοι βέβαια, το αμφισβητούν και αυτό λες και έχουν στοιχεία. Τώρα περί υποταγής στο σύστημα, ο καθένας έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του από τον καναπέ του. Αλλά να κρίνεις με αυτό τον τρόπο λες και είσαι ο Σπάρτακος, καταντάει το λιγότερο γραφικό.

2
Καταστροφολογία και πολιτικοποίηση της συζήτησης συνεχώς από συγκεκριμένα άτομα. Εδώ δε γίνεται καμία συζήτηση αλλά ο ένας προσπαθεί να πείσει τον άλλον με το ζόρι. Ο ευσυνείδητος εκπαιδευτικός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανέναν. Είτε δουλεύει webex είτε δια ζώσης. Με λίγη τυπικότητα  σε ανθρώπινα πλαίσια κανένας δε μπορεί να σε αγγίξει.

Επίσης κάνουμε το εμβόλιο και νιώθουμε ασφαλέστεροι. Όσοι με το δίκιο τους δεν το κάνουν ελέγχονται 2 φορές την εβδομάδα. Τι άλλο να γίνει δηλαδή; Κάποιοι είναι με το ζόρι αντίθετοι σε όλα.  Γνώμη μου είναι πάντως ότι πρέπει να ελέγχονται και οι εμβολιασμένοι, ίσως μια φορά την εβδομάδα μιας και αναρρώνουν γρηγορότερα, αλλά όλα τα τεστ έπρεπε να είναι δωρεάν μέχρι την πλήρη έγκριση των εμβολίων.

3
Έμαθα ότι άλλαξαν οι πίνακες και μόνιμοι και ωρομίσθιοι είναι πλέον από τον ίδιο πίνακα, ισχύει; Επίσης μου είπαν ότι δεν προηγούνται πλέον οι πιστοποιημένοι ωρομίσθιοι απλά παίρνουν παραπάνω μοριοδότηση. Ισχύει και αυτό;

4
Μία λύση στο σχολικό περιβάλλον για να αποφύγουν κάποιοι να εμβολιαστούν με το.. τσιπάκι του διαβόλου, θα ήταν η εξής:
Δύο φορές τη βδομάδα υποχρεωτικό ραπιντ-τεστ (με τα έξοδα να βαραίνουν τον εκπαιδευτικό που αρνείται για ιδεοληπτικούς λόγους να εμβολιαστεί) και διπλή μάσκα υποχρεωτικά στους χώρους του σχολείου.

Ή και αυτό δεν τους κάνει; Μήπως έχει κάτι επικίνδυνο η.. μπατονέτα; Μήπως με τη μάσκα θα πάθουν.. υποξία;
Και να θέλεις δε μπορούν να γίνονται εβδομαδιαία Rapid γιατί δεν υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές σε απομακρυσμένα νησιά και περιοχές. Με τι προσόντα και με ποιο δικαίωμα θα αποφασίσεις εσύ το ποιος και γιατί πρέπει ή όχι να κάνει το πειραματικό εμβόλιο, ή να φοράει ή όχι μάσκα; Θα το κρίνει η δικαιοσύνη!

5
Επίσης, υπάρχουν έρευνες ότι ο εκπαιδευτικός θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών; Πως τεκμηριώνεται αυτό όταν τα παιδιά είναι κατά βάση ασυμπτωματικά; Θα βγει υποχρεωτικός νόμος εμβολιασμού που δε στηρίζεται σε καμία σοβαρή έρευνα παρά μόνο υποθέσεις φαντασίας; Θέλω και εγώ pm για τη συμμετοχή μου στη τηλεδιάσκεψη.

6
Επίσης οι διασωληνωμενοι μειώνονται κ δν υπάρχει λόγος να εμφανίζονται κρούσματα. Δεν έχουμε κρατήσεις απ έξω φέτος, στη μαύρη λίστα μας έχουν. Τον Θεοχαρη τον ξεφτίλισαν χτες στο BBC, κάπως πρέπει να πουλήσουμε ασφάλεια.

Το κόστος της διάλυσης των εξετάσεων δεν ξέρω αν το χουν υπολογίσει. Φυσικά κ θα γίνει χαμός αν αρχίσουν να μπαίνουν εξεταστικά κέντρα σε καραντίνα αλλά υποψιαχομαι ότι αφού δν είναι κάθε μέρα, δν θα προβλέπεται. Μόνο μεμονωμένοι μαθητες, που λογικά κανεις στην οικογένεια τους δν θα τεσταρεται εκείνες τις μέρες για να το ρισκάρει. Έτσι χωρίς τεστ δεν θα έχουμε κ κρούσματα.

Χωρίς κρούσματα κ με ανοιχτά τα πάντα δεν θα έχουμε κ εμβολιασμούς, οπότε μην
απ εγκαταστήσετε το webex, θα μας χρειαστεί του χρόνου.

Τρομοκρατία χωρίς λόγο. Όλα τα δεδομένα μέχρι τώρα δείχνουν ότι τα εμβόλια πιάνουν αρκετά καλά και τις μεταλλάξεις. Χώρες που προχώρησαν εμβολιασμούς όπως ΗΠΑ και Ισραήλ έχουν πετάξει ήδη τις μάσκες. Και εδώ γίνονται χιλιάδες εμβολιασμοί  την ημέρα. Είμαστε μικρή χώρα και από Σεπτέμβρη κανονικά σχολείο, με προσοχή όπως πρέπει,  αλλά κανονικά. Μια χαρά τουρίστες θα έρθουν, μπορει όχι ορδές όπως παλιά, αλλά ήδη για Ιούνιο ξεκινάει δυναμικά για τα παγκόσμια δεδομένα. 

7
Η Βρετανία αναλογικά με τον πληθυσμό της συνολικά έχει έναν από τους χειρότερους απολογισμούς θανάτων στον κόσμο. Απλά εγκρίθηκαν τα εμβόλια νωρίτερα και έπεσαν γρήγορα τα κρούσματα. Τα επιδημιολογικά κύματα δε χτυπάνε ταυτόχρονα το ίδιο παντού. Ήταν μέρες που μόνο η ΕΛλάδα ήταν πράσινη στον Ευρωπαϊκό χάρτη. Αυτό δεν έλεγε τίποτα, ειδικά σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία. Στατιστικά, η χώρα μας που λέγεται μπανανία, συνολικά μέχρι τώρα, βρίσκεται σε σχετικά καλή θέση. Προφανώς επιζητούμε πάντα το καλύτερο, αλλά σε σχέση με αυτούς που ονειρεύονται καταστροφές, και ότι θα βγάλουμε 3 κεφάλια και 4 πόδια, καλά είμαστε. Με τους ρυθμούς που γίνονται οι εμβολιασμοί σε λίγους μήνες τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα, όπως είναι ήδη και στο Ισραήλ.

8
Με bold το (καθόλου αθώο) νέο απόκτημα:
2. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από
εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ.&Ν.:
α) Εξειδικεύονται η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής του Διευθυντή του Σ.Δ.Ε..
β) Καθορίζονται η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής του εκπαιδευτικού προσωπικού, των
συμβούλων σταδιοδρομίας και συμβούλων ψυχολόγων των Σ.Δ.Ε. και δύναται να ορίζεται
άλλος φορέας, ν.π.δ.δ. ή ν.π.ι.δ., για την προκήρυξη των θέσεων του εκπαιδευτικού
προσωπικού,
των συμβούλων σταδιοδρομίας και των συμβούλων ψυχολόγων των Σ.Δ.Ε..
Ίσως αυτό που ακουγόταν εδώ και καιρό που θέλουν να τα περάσουν στους Δήμους.

9
Δεν καταλαβαίνω, δε γίνεται να προσλάβουν ωρομίσθιους και να κάνουν τηλεκπαίδευση, όπως ακριβώς προβλέπεται και για τους μόνιμους;

10
Από που προκύπτει ότι θα κλείσουν τα ΣΔΕ;

11
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
« στις: Σεπτέμβριος 01, 2020, 11:28:38 πμ »
Πες τα γιατί τα βλέπουν μόνο από μια μεριά, Εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις, η πλειοψηφία από τους αποσπασμένους το κάνει είτε γιατί δεν μπορεί πρωί είτε θέλει να πάρει απόσπαση στον τόπο συμφερόντων του.
Αν τους έλεγες υποχρεωτικά να συμπληρώσουν ωράριο ούτε οι μισοί από αυτούς που πήγαν φέτος δεν θα δήλωναν να πάνε.

Αλήθεια πόσες φορές έβγαλαν ανακοίνωση ενάντια του Υπουργείου για τους ωρομίσθιους που αργούσε να τους πάρει?

Το ξαναλέω, εμένα ως ωρομίσθιο, μου πηρέ την θέση κάποιος με 2 μόρια (από προϋπηρεσία στην ΔΕ)!!!! και τίποτα άλλο!!!
Όταν εγώ είχα διδακτορικό, 2 μεταπτυχιακά, πιστοποίηση, αρίστη ξένη γλώσσα, 1500 ώρες σεμιναρίων σε ΣΔΕ και εκπ ενηλίκων και 7 χρόνια προϋπηρεσία.
Ο κύριος αυτός απλά δεν ήθελε να πηγαίνει σε 3 σχολεία!!!!
Και κάποιοι λαλίστατοι εδώ μέσα μόνιμοι, που τους έφταιγαν τα πάντα, μόλις πήραν απόσπαση στον τόπο συμφερόντων τους, εντελώς τυχαία εξαφανίστηκαν.

12
Δυστυχώς για ΣΔΕ όπως και παντού, έχουνε βάλει τον κόσμο σε έναν αγώνο απόκτησης προσόντων στα οποία κάποιοι ξοδεύουν κόπο και χρόνο ενώ κάποιοι άλλοι απλά τα αγοράζουν. Δεν υπάρχει κανενός είδους αξιολόγηση, είτε για μόνιμους είτε για ωρομίσθιους και όλοι τους (δικαίως) θεωρούν ότι έχουν δίκιο.

Εγώ προσωπικά, εγκατέλειψα την εκπαίδευση των ενηλίκων, όσο και αν την αγαπούσα πραγματικά. Δεν είχε νόημα να αγωνίζομαι να γίνω καλός εκπαιδευτικός μιας και οι ικανότητες, το ταλέντο, η μεταδοτικότητα δεν αναγνωρίζονται από πουθενά, παρά ΜΟΝΟ τα τυπικά προσόντα, τα οποία αλλάζουν συχνά-πυκνά χωρίς καμία εξήγηση.

Στην Ελλάδα, όποιος μαζεύει ένα κάρο χαρτιά θεωρείται αυθεντία, οι υπόλοιποι, στον Καιάδα.

Καληνύχτα Ελλάδα, καλή τύχη στους αληθινούς εκπαιδευτικούς.

13
Αν είχαν λίγο τσίπα θα παραιτούνταν ή θα τον παραιτούσαν. Και φυσικά αναφέρομαι στο Γενικό Γραμματέα. Είναι ντροπή. Αφού μας άφησαν να νομίζουμε ότι θα γίνουν ανανεώσεις, κι έτσι δεν κάναμε άλλες αιτήσεις απόσπασης, τώρα κάνουν αυτό ... Ντροπή τους.
Δεν άφησαν να εννοείται τίποτα για τις ανανεώσεις, αντίθετα διευκρίνισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν δεσμευτικές οι δηλώσεις των εκπαιδευτικών και ότι απλά πρόκειται για διερεύνηση προθέσεων. Αυτοί είχαν διάθεση θετική, η Υπουργός αποφάσισε αλλιώς και αυτή είναι που καθυστερεί τώρα.

14
Όλα τα σενάρια ειναι πιθανά. Θα αποφασίσουν με δικά τους κριτήρια, μπορεί να πάρουν έναν σε κάθε ΣΔΕ, μπορεί περισσότερους. Εφόσον δεν υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για τον αριθμό μόνιμων που θα παίρνει το κάθε ΣΔΕ, ό,τι και να λέμε είναι υποθέσεις.

Σελίδες: 123 ... 5

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1168645
  • Σύνολο θεμάτων: 19289
  • Σε σύνδεση σήμερα: 785
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 9
Επισκέπτες: 439
Σύνολο: 448

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.065 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.