Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - vama

Σελίδες: 123 ... 13
1
Σχολική ζώνη / Απ: Προαγωγή - απόλυση στο Λύκειο
« στις: Μάιος 23, 2022, 01:16:30 πμ »
Ο βαθμός της Φυσικής Αγωγής μετράει στον Γενικό Μέσο Όρο στο Γενικό Λύκειο;
Ναι

2
Στο έγραψα και στο νήμα των αποσπάσεων.
Μπορείς να ανακαλέσεις την αίτησή σου μέχρι 10/06/2022. Το αναφέρει η Εγκύκλιος Αποσπάσεων .
 Βέβαια μπορείς να κάνεις Αίτηση ανάκλησης απόσπασης αφού έχεις αποσπαστεί οποτεδήποτε, αναφέροντας το λόγο ανάκλησης. Θεωρητικά μπορούν να την αρνηθούν αλλά συνήθως γίνεται δεκτή.

3
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2022
« στις: Μάιος 17, 2022, 05:02:04 μμ »
Σου παραθέτω το απόσπασμα:

«ζ) Δίνεται η δυνατότητα στον ίδιο τον εκπαιδευτικό να ανακαλέσει την αίτηση απόσπασης μέσω του
ηλεκτρονικού συστήματος μέχρι τις 10-06-2022.»

4
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2022
« στις: Μάιος 17, 2022, 04:56:46 μμ »
Γεια σας, μπορεί να γίνει ανάκληση απόσπασης λόγω εγκυμοσύνης; Υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός περιορισμός για το πότε πρέπει να γίνει η ανάκληση;
.
Μπορείς να ανακαλέσεις την αίτησή σου μέχρι 10/06/2022. Το αναφέρει η Εγκύκλιος Αποσπάσεων .

5
Τοποθετήσεις / Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« στις: Μάιος 12, 2022, 12:12:37 πμ »
Παραθέτω παλαιότερη απάντηση συναδέλφου στην ερώτησή μου (όταν ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις) από τη συζήτηση "Μεταθέσεις 2022".

Όχι ακριβώς. Δείτε παρακάτω...

Τα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια συνεδριάζουν και αποφασίζουν για τις  τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε οργανικές θέσεις  με την εξής σειρά:

α) Tοποθετήσεις εκπαιδευτικών των ειδικών κατηγοριών του άρθρου 13 του Π.Δ. 50/96). (εκτός των πολυτέκνων σύμφωνα με τις παρ. 3,4 και 5 του άρθρου 30 του ν.3848/19-5-2010)

β) Tοποθετήσεις όλων των άλλων εκπαιδευτικών που ζητούν βελτίωση και οριστική τοποθέτηση ( μετατιθέμενοι και ευρισκόμενοι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ) σύμφωνα με την παρ.8 του άρθρου 15 του Π.Δ.50/96.

 Μετά την εξέταση των αιτήσεων και των δηλώσεων τα περιφερειακά υπηρεσιακά συμβούλια ανακοινώνουν τις θέσεις που εξακολουθούν να παραμένουν κενές. . Οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν δήλωση για τοποθέτηση εφόσον δεν κατέστη δυνατόν να τοποθετηθούν σε σχολείο της προτίμησής τους, μπορούν, αν το επιθυμούν, να υποβάλλουν συμπληρωματική δήλωση για τοποθέτηση στις υπόλοιπες αυτές θέσεις μέσα σε πέντε (5) ημέρες από την ανακοίνωσή τους. Η τοποθέτηση αυτών γίνεται ύστερα από σύγκριση μεταξύ τους.( Τα ΠΥΣΔΕ δίνουν προθεσμία 10 ημερών συνολικά  και σε μία φάση, αφού δίνεται η δυνατότητα να δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί όσα σχολεία επιθυμούν χωρίς κανένα περιορισμό).

  Οι εκπαιδευτικοί που δεν τοποθετήθηκαν σε σχολεία της προτίμησής τους τοποθετούνται προς το συμφέρον της υπηρεσίας στις υπόλοιπες κενές θέσεις. Σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί αυτοί είναι περισσότεροι από τις οργανικές θέσεις, παραμένουν ως υπεράριθμοι στη διάθεση των περιφερειακών υπηρεσιακών συμβουλίων και τοποθετούνται προσωρινά ή διατίθενται για τη συμπλήρωση ωραρίου σε σχολεία της συγκεκριμένης περιοχής.
Για τους εκπ/κούς Α/θμιας εκπ/σης ( διασταλτική εφαρμογή στην Β/θμια εκπ/ση) σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί δεν υποβάλλουν αίτηση προτίμησης για συγκεκριμένα σχολεία, κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης. Τα σχολεία στα οποία υπάρχουν κενά κατατάσσονται σε σειρά με βάση τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης.
Κατόπιν αυτού τοποθετούνται, υποχρεωτικά, οι έχοντες τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης στα σχολεία με τις περισσότερες μονάδες συνθηκών διαβίωσης

 ‘Όμως όσοι συνάδελφοι τοποθετηθούν με την παραπάνω διαδικασία  (σύμφωνα με την παρ.11 του αρθρ.15 του ΠΔ 50/96), σε οργανικές θέσεις που δεν έχουν δηλώσει ( δεν είναι της επιλογής τους), μπορούν να κάνουν αίτηση απόσπασης στα λειτουργικά κενά που  θα υπάρχουν σε σχολεία της περιοχής που είναι τοποθετημένοι, και τα οποία προτιμούν, χωρίς να «χρωστούν» την οργανική τους, αφού έχουν ήδη υπηρετήσει ως προσωρινά τοποθετημένοι τα προηγούμενα χρόνια, στην ίδια περιοχή. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για όσους πάρουν οργανική θέση που ήταν της επιλογής τους.

Στο κείμενο που παραθέτεις ,που δεν έχω καταλάβει αν είναι από εγκύκλιο, οι λέξεις κλειδί είναι το bold.Στην πρώτη μου απάντηση είχα αναφέρει ότι αν είχες υπηρετήσει και πέρισυ στο ίδιο ΠΥΣΔΕ σε λειτουργικό κενό δεν χρωστάς οργανική όταν τοποθετηθείς σε οργανικό κενό ,της επιλογής σου ή όχι. Γι’ αυτό στο τέλος λέει « το ίδιο ισχύει και για όσους πάρουν οργανική θέση που ήταν της επιλογής τους». Βασικά δεν καταλαβαίνω γιατί τα γράφει έτσι γιατί δημιουργεί λάθος εντυπώσεις.
Αν το θέμα είναι η ερμηνεία της « ίδιας περιοχής» , εννοείται ότι εννοεί το ίδιο ΠΥΣΔΕ.

6
Τοποθετήσεις / Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« στις: Μάιος 11, 2022, 06:14:22 μμ »
Κι εγώ 20 χρόνια καθηγήτρια διαπιστώνω ότι πολλές λεπτομέρειες των εγκυκλίων δεν τις γνωρίζουμε τόσο καλά. Κι εγώ από συναδέλφους το άκουσα που το υποστηρίζουν. Και εννοείται για απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, όχι σε άλλο, και με την προϋπόθεση ότι κάποιος έχει υπηρετήσει οργανική στον ίδιο νομό (όπως εγώ). Ελπίζω να μη βρεθώ σε αυτή την περίπτωση να ζητήσω απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ σε κάθε περίπτωση.
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί συνάδελφοι δεν είναι πολύ ενημερωμένοι για τις υπηρεσιακές μεταβολές , κυρίως γιατί απλά δεν χρειάστηκε. Διορίστηκαν στο τόπο διαμονής τους (ή άντε στο διπλανό νομό και έχουν πάρει και μια μετάθεση), πήραν οργανική που ήθελαν  και όλα καλά.
 Συνάδελφε , δεν έχει σημασία που υπηρέτησες οργανική στον ίδιο νομό. Ακόμα και βελτίωση να κάνεις στο ίδιο ΠΥΣΔΕ, δηλαδή να πάρεις καινούργια οργανική στο ίδιο ΠΥΣΔΕ, πάλι πρέπει να υπηρετήσεις για να ξεχρεώσεις την καινούργια οργανική.

7
Τοποθετήσεις / Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« στις: Μάιος 10, 2022, 11:57:03 μμ »
Ευχαριστώ πολύ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις συνάδελφε! Έχω έρθει με μετάθεση από άλλο ΠΥΣΔΕ του ίδιου νομού (Αττική). Σκέφτομαι, αν δε βολέψει η οργανική θέση που τυχόν μου δώσουν, να ζητήσω εντός ΠΥΣΔΕ απόσπαση. Υπάρχουν συνάδελφοι που υποστηρίζουν ότι, εφόσον μία οργανική δοθεί υποχρεωτικά και με δεδομένο ότι με την απόσπαση και πάλι παραμένω στο ίδιο ΠΥΣΔΕ, "ξεχρεώνω" την οργανική. Αλλά δεν έχω εντοπίσει εγκύκλιο γι' αυτό ούτε καν έχω απάντησει αρμόδιου από το ΠΥΣΔΕ. Ελπίζω, αν έρθουν έτσι τα πράγματα, να έχω βγάλει άκρη. Καλή τοποθέτηση σε όσους/όσες το επιχειρήσουν φέτος :)
Συνάδελφε δεν έχει σημασία αν η οργανική δωθεί υποχρεωτικά ή όχι. Πρέπει να υπηρετηθεί,αφού είναι η πρώτη σου χρονιά στο ΠΥΣΔΕ.

8
Τοποθετήσεις / Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« στις: Μάιος 10, 2022, 06:04:51 μμ »
Γεια σας συνάδελφοι! Μια ερώτηση για τις οργανικές τοποθετήσεις από μετάθεση... Αν τοποθετηθώ σε κενό που δεν έχω δηλώσει (αυτοδίκαια τοποθέτηση από το ΠΥΣΔΕ) και ζητήσω απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ τον Σεπτέμβρη, θεωρείται πως έχω υπηρετήσει την οργανική;; Ορισμένοι συνάδελφοι απαντούν ναι, άλλοι όχι... Μήπως γνωρίζετε πού μπορώ να βρω την διάταξη/ την εγκύκλιο; Ευχαριστώ!
Την εγκύκλιο δεν ξέρω που θα την βρεις.  Πάντως αν έχεις έρθει με μετάθεση στο νομό φέτος και τοποθετηθείς σε οργανικό κενό είτε αυτοδίκαια, είτε όχι πρέπει να την υπηρετήσεις. Αν πάρεις απόσπαση είτε εντός ,είτε εκτός ΠΥΣΔΕ θεωρείται ότι δεν έχεις υπηρετήσει οργανική. Εκτός και αν η απόσπαση γίνεται για τις ανάγκες της υπηρεσίας. .
Επίσης, αν είχες έρθει με μετάθεση πέρσι ή και παλαιότερα στο νομό και έχεις υπηρετήσει στο νομό μια χρονιά σε λειτουργικό κενό, όταν θα πάρεις οργανική δεν χρειάζεται να την υπηρετήσεις γιατί θεωρείται ότι το έχεις ήδη κάνει.
Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα…

9
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2022
« στις: Μάιος 01, 2022, 03:00:26 πμ »
Συνάδελφοι καλημέρα και χρόνια πολλά! Θέλω να ρωτήσω κάτι. Είμαι νεοδιόριστος και ανήκω στις ειδικές κατηγορίες. Μπορούσα να υποβάλω αίτηση απόσπασης αλλά δεν υπέβαλα με σκοπό να υπηρετήσω την υποχρεωτική διετία στην περιοχή διορισμού. Αν μου προκύψει κάτι έκτακτο ωστόσο μπορώ μέσα στο καλοκαίρι να υποβάλω αίτηση χειρόγραφα προς το Υπουργείο; Έχει κάποιος σχετική εμπειρία; Ευχαριστώ.
Το καλοκαίρι μετά την ανακοίνωση των αποσπάσεων, ανακοινώνονται ημερομηνίες κατά τις οποίες ανοίγει εκ νέου το σύστημα για να γίνουν ενστάσεις, αιτήσεις επανεξέτασης από όσους δεν έχουν πάρει απόσπαση καθώς και νέες αιτήσεις απόσπασης. Μπορείς να κάνεις και χειρόγραφη οποιαδήποτε στιγμή, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα ληφθεί υπόψη.

10
Τοποθετήσεις / Απ: Τοποθετήσεις σε οργανικά κενά
« στις: Απρίλιος 19, 2022, 05:50:16 μμ »
Καλημέρα.

 Σε συνέχεια της ερώτησης της lela, αν κάποιος πάρει οργανική σε σχολείο π.χ. 12 ωρών στην Α' ανάθεση, είναι υποχρεωμένος να πάρει τις υπόλοιπες ώρες σε Β' ανάθεση (εφόσον έχει μαθήματα B' ανάθεσης η ειδικότητα του); Ή έχει το δικαίωμα να πάει σε άλλο σχολείο για να παραμείνει στην Α' ανάθεση αν το θέλει;
Στο σύζυγό μου που συνέβη κάτι αντίστοιχο, το Πυσδε θεώρησε ότι θα συμπληρώσει με β ανάθεση (φυσική) και έβγαλε λειτουργικά υπεράριθμο τον φυσικό του σχολείου και τον διέθεσε ολικά σε άλλο σχολείο.  Όμως επειδή και οι δύο προτιμούσαν να αναλάβουν και οι δύο α ανάθεση και συμφωνούσαν να διατεθούν και οι δύο σε άλλα σχολεία, ζήτησαν από το Πυσδε να παραμείνουν και οι δύο στο σχολείο και να μετακινηθούν και οι δύο σε άλλα σχολεία για συμπλήρωση με α ανάθεση. Αρχικά, το Πυσδε αρνήθηκε με βάση την εγκύκλιο που αναφέρει και ο/η gismix.Τελικά, με πολλή δυσκολία το δέχτηκαν.
Συμπέρασμα, αν θέλεις να μετακινηθείς σε άλλο σχολείο για συμπλήρωση, καλό θα είναι να το ζητήσεις.

11
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Απρίλιος 19, 2022, 01:48:38 πμ »
Αυτά που αναφέρεις είναι κενά οριστικών τοποθετήσεων, όχι κενά μεταθέσεων ή διορισμών. Δεν παίζουν ρόλο τα πειραματικά στα κενά μεταθέσεων και διορισμών.
Εγώ συνάδελφε, θέλησα να εξηγήσω κάτι που ήταν γραμμένο πιο πάνω και δεν είχε γίνει κατανοητό. Δεν αναφέρομαι ούτε σε κενά μεταθέσεων ούτε σε  κενά διορισμών. Όσον αφορά τα κενά σε ένα νομό έτσι είθισται να τα ονομάζουμε , οργανικά κενά και λειτουργικά κενά. Αν είναι λάθος δεν ξέρω. Και σίγουρα σε περιοχές που δημιουργούνται καινούργια πειραματικά  σχολεία  χάνονται οργανικές θέσεις.Δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο στις μεταθέσεις ή στους διορισμούς, παίζουν σίγουρα ρόλο στην διεκδίκηση οργανικής στο Πυσδε

12
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Νέοι διορισμοί;;;
« στις: Απρίλιος 19, 2022, 12:48:00 πμ »
Πως ο αλγόριθμος τους δείχνει να παραμένουν με οργανική ,αφού τα πειραματικά δεν έχουν οργανικές ;
Εννοεί ότι οι οργανικές τους, από τις οποίες έχουν αποσπαστεί στα πειραματικά, φαίνονται καλυμμένες.
Ταυτόχρονα τα πειραματικά δεν έχουν οργανικές , οπότε στους νομούς που δημιουργήθηκαν καινούργια πειραματικά έχουν μειωθεί τα οργανικά κενά. Τα εξηγεί σε προηγούμενη ανάρτηση αναλυτικά ο Patreas.

13
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2022
« στις: Απρίλιος 14, 2022, 05:42:46 μμ »
Καλησπέρα. Αν κάποιος έχει διοριστεί στην εαε με προσόν την προϋπηρεσία στην εαε θα πρέπει να στείλει κάτι;
Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς . Όταν αιτείσαι απόσπαση  ,επικαλείσαι κάποιους λόγους - οικογενειακούς, εντοπιότητας,συνυπηρέτησης κ.τ.λ. Τους λόγους αυτούς πρέπει να τους αποδείξεις προσκομίζοντας τα κατάλληλα δικαιολογητικά. Όλα αυτά αναφέρονται λεπτομερώς στην εγκύκλιο αποσπάσεων.

14
Νεοδιόριστοι / Απ: Τοποθετήσεις νεοδιόριστων
« στις: Απρίλιος 14, 2022, 05:31:36 μμ »
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Οταν κάναμε αίτηση για οριστική τοποθέτηση με την εγκύκλιο των μεταθέσεων βγήκε κατόπιν 1 πίνακας με τη σειρά μας αλλά δεν ήταν μέσα η εντοπιότητα και η συνυπηρέτηση. Μας είπαν ότι αυτά θα μπουν όταν δηλώσουμε σχολεία για την οριστική τοποθέτηση. Δεν πρέπει να βγει αυτός ο πίνακας να βγει πριν δηλώσουμε 'η θα τον βγάλουν μια και καλή με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των οριστικών τοποθετήσεων; Το λέω γιατί έτσι θα είχαμε καλύτερη εικόνα για το ποιος θα είναι πρώτος 'η τελευταίος τοποθετήσεις αλλά δεν ξέρω τι συνηθίζεται να γίνεται.
Η εντοπιότητα και η συνυπηρέτηση σε επίπεδο πυσδε/ πυσπε ισχύει μόνο για το Δήμο στον οποίο έχουμε εντοπιότητα ή υπηρετεί η/ο σύζυγος αντίστοιχα και όχι συνολικά για όλο το πυσδε/πυσπε. Πριν δηλώσουμε σχολεία θα βγει ένας πίνακας με τα μόρια, στον οποίο θα αναγράφεται σε κάποια από τις στήλες ο Δήμος στον οποίο υπάρχει εντοπιότητα και συνυπηρέτηση για κάποιους. Δεν προστίθενται όμως στα συνολικά μόρια. Απλά βλέπεις ποιοι έχουν στα σχολεία συγκεκριμένων Δήμων επιπλέον μόρια.
Επειδή είσαι νεοδιόριστη μην αγχώνεσαι. Είναι νωρίς ακόμα. Όλα θα γίνουν. Πρώτα θα βγουν τα κενά ,μετά θα δηλώσουν οι υπεράριθμοι και μετά οι υπόλοιποι . Απλά να παρακολουθείς το site της διεύθυνσής σου.

Σελίδες: 123 ... 13

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31150
  • Τελευταία: Sarmadaki
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1109500
  • Σύνολο θεμάτων: 18513
  • Σε σύνδεση σήμερα: 408
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 24
Επισκέπτες: 360
Σύνολο: 384

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.076 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.