Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - daskalos2021

Σελίδες: 123 ... 9
1
Στην εκπαίδευση παίρνεις το βαθμό Α σε 8 χρόνια. Όσοι μετατάχθηκαν τον αντιστοίχησαν στην βαθμίδα Α των ΕΔΙΠ. Μετά τη μετάταξη καταταχθήκαν στα νέα ΜΚ των ΕΔΙΠ. Κάποιος που είχε π.χ. 20 χρόνια στην εκπαίδευση είχε λογικά ΜΚ 15 ή 16. Μετά τη μετάταξη κατατάχθηκε στο ΜΚ11 της βαθμίδας Α.
Aν κάποιος με 20 χρόνια στην εκπαίδευση διοριστεί με προκήρυξη ως ΕΔΙΠ θα καταταχθεί στο ΜΚ 11 της βαθμίδας Δ των ΕΔΙΠ.
Αν κάνω κάπου λάθος διορθώστε με.

Εμένα με αντιστοίχισαν σε βαθμό Β ως ΕΔΙΠ. Νομίζω τα χρόνια προϋπηρεσίας στη Μέση Εκπαίδευση αναγνωρίζονται ως 3 + 5 + 5 για να πας στον βαθμό Α. Οπότε κάποιος με βαθμό Α στη ΜΕ (με διδακτορικό) μπορεί να πάει σε Β ως ΕΔΙΠ. Έτσι πιστεύω, αν έχεις δει κάτι άλλο μπορείς να μας δώσεις κάποιο λινκ? Ευχαριστώ.

2
Δεν έχουν σχέση αυτές οι θέσεις ΕΔΙΠ με μετατάξεις εκπαιδευτικών, είναι νέες θέσεις με προκήρυξη.

3
έχω εμπειρία από το να μην την παίρνω και να μου λένε διάφοροι ότι τα τελευταία χρόνια θέλει πολιτικό βύσμα (είναι τα χρόνια της αριστείας και διαφάνειας)

4
Σε τι διαφωνείς?

5
Αν καλύπτεις τις διδακτικές υποχρεώσεις σου και ΠΕΡΑ από αυτές κάνεις και σε μεταπτυχιακό τότε (αυτό το έχω δει αλλά δεν μπορώ να ξαναψάξω - οπότε ας το επιβεβαιώσει κάποιος αν μπορέσει) μπορείς να πληρωθείς επιπλέον - υπάρχουν και συγκεκριμένα ποσά για τέτοια διδασκαλία. Όμως ίσως στην πράξη να μην το ζητάμε εμείς ή να μην το παρατρύνει το Τμήμα ή να έχει μία πολύπλοκη γραφειοκρατεία. Τυπικά νομίζω όμως ότι δικαιούμαστε. Βέβαια ακόμα και το τυπικό διδακτικό μας ωράριο παρά το γεγονός ότι αναφέρεται ρητά ότι είναι ανάλογο των μελών ΔΕΠ χωράει κάποιες ερμηνείες. Π.χ. όταν κάποιος κάνει αυτοδύναμη διδακσκαλία έχει νόημα να συγκρίνεται με το διδακτικό ωράριο των ΔΕΠ, όταν όμως κάνει απλές εργαστηριακές ασκήσεις τότε στην πράξη είναι παραπάνω.

edit: Ναι μπορεί να ισχύει για μεταπτυχιακά άλλης σχολής/τμήματος δεν το θυμάμαι καλά.

6
Συμμετοχή με αμοιβή σε ερευνητικά έργα γίνεται. Επίσης (αλλά δεν είμαι σίγουρος και δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι στην πράξη) η διδασκαλία σε μεταπτυχιακά επιπλέον της υποχρεωτικής θεωρητικά αμείβεται.

7
Αύξηση; Σε μερικούς έγινε μείωση λόγω διαφορετικών κλιμακίων.


Άλλαξαν τα κλιμάκια στο νέο μισθολόγιο? ή αναφέρεσαι σε σύγκριση με εκπαιδευτικούς; Σε σύγκριση με εκπαιδευτικούς χάνονται 6ΜΚ λόγω διδακτορικού.

8
Επαναλαμβάνω στο νέο νομοσχέδιο το επίδομα διδασκαλίας από 150 ευρώ γίνεται 300 για όσους έχουν διδακτορικό. Αν υπάρχει κάποια διαφωνία παρακαλώ να είναι πιο συγκεκριμένη.

Άρθρο 288 "δ. Τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.)
και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (Ε.ΔΙ.Π.) των
Α.Ε.Ι. τριακόσια (300) ευρώ. Όσοι εξ αυτών δεν κατέχουν
διδακτορικό δίπλωμα σπουδών, αλλά κατέχουν μεταπτυ-
χιακό δίπλωμα διακόσια πενήντα (250) ευρώ και όσοι δεν
κατέχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα σπου-
δών εκατόν πενήντα (150) ευρώ"

9
Σε συγκριση με εκπαιδευτικους ο μισθος ειναι μικροτερος - δεν μπορω να κανω αμεση συγκριση - ομως με το νεο νομοσχεδιο θα ανεβει (θα επρεπε ηδη να εχει ανεβει) κατα 150 ευρω μικτα για οσους εχουν διδακτορικο - οποτε μπορει να ξεπερασει το μισθο του εκπαιδευτικου για λιγα ευρω ισως

10
Δυστυχώς δεν υπάρχει η πολιτική βούληση να κάνουν ούτε αυτές που εκκρεμούν (μέχρι Μάρτιο22) Βέβαια οι εκλογές που μεσολαβούν μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Τέλος εφόσον το Πανεπιστήμιο έχει ολοκληρώσει το δικό του μέρος της διαδικασίας και η μετάταξη δε γίνει τελικά λόγω του ότι κωλυσιέργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου εγείρεται θέμα δικαστικής διεκδίκησης αν δεν κάνω λάθος. Καλό μας κουράγιο και υπομονή!

Εγείρεται δεν εγείρεται είναι μία τελευταία λύση. Πιστεύω ότι αυτές οι καθυστερήσεις είναι έτσι και αλλιώς αδικαιολόγητες, θα πρέπει να εξηγήσουν πού οφείλονται. πάντως πρωτη φορα συναντώ νομοθεσία που να μεταφερει τις ευθυνες για την οποια καθυστερηση του δημοσιου στον πολιτη - καταρχην αυτο ηδη πρεπει να ειναι αντισυνταγματικο και παρανομο.

11
daskalos2021 και αν σε εχουν δεχτει και τα 2 προχωραει κανονικα σε αυτο που επιλεγεις δηλαδη? δεν υπαρχουν κριτηρια αλλα? π.χ συναφεια, τμημα κ.λ.π?

Αν σε έχουν δεχθεί και τα δύο μπορείς να πας όπου εσύ επιθμείς, έχει εγκριθεί από το ΑΕΙ και απο τη ΒΒάθμια η μετακίνησή σου οπότε έχεις δύο επιλογές. Θα σε καλέσουν από το Υπουργείο να βάλεις τα τμήματα σε σειρά προτίμησης με υπ. δήλωση.

12
Δεν ολοκληρώνονται πάντα με σταθερό χρονοδιάγραμμα και δεν έχουμε κάποια έγκυρη και συνεχή ενημέρωση, επαφιέμεθα σε ατομική ενημέρωση με τηλεφωνική προσωπική επικοινωνία (και ό, τι διαχέεται σε αυτό το φορουμ) με το προσωπικό του Υπουργείου (βλέπε προηγούμενα ποστς) το οποίο δε γνωρίζει πάντα το ακριβές στάδιο της διαδικασίας. Πάντα υπάρχει η αγωνία ότι κάτι θα πάει στραβά. Οι προηγούμενες είχαν ολοκληρωθεί τέλη Σεπτ 2021. Αν δεν είναι εσκεμμένο και αν οργανωθείτε και πιέσετε πιστεύω δε θα καταλήξετε σε μία απαράδεκτη κατάσταση να σας κόψουν για λίγες ημέρες. Θα είναι και εντελώς ανήθικο και εις βάρος των συμφερόντων του υπουργείου και των πανμιων να κατασπαταλά τόσους πόρους για να ακυρώνει εν τέλει τις διαδικασίες λίγο πριν ολοκληρωθούν.Γίνεται να κάνεις αίτηση σε 2 ΑΕΙ και σε πιο πολλά - σε όσα τμήματα θες - διαβασε τη διαδικασία και σε κάποια φάση επιλέγεις ποιο προτιμάς αν σε έχουν δεχθεί σε παραπάνω από 1.

13

Με ποιον τρόπο υποβαθμίζονται οι ΕΔΙΠ με το νέο νομοσχέδιο;

Στο αρχικό σχέδιο νόμου δεν περιλαμβανόταν ρητά η δυνατότητα αυτοδύναμης διδασκαλίας και άλλες δυνατότητες. Μετά από πολλαπλές παρεμβάσεις στη διαβούλευση, ευτυχώς αυτό διορθώθηκε, αν και παραμένει ότι το κύριο διδακτικό έργο θεωρείται εργαστηριακό πρακτικό ενώ αυτό δεν ισχύει πολύ συχνά στην πράξη. Επιπλέον, αφαιρούνται οι επιστημονικές άδειες που ήταν εξαιρετικά σημαντικές στην εξέλιξη και στις επιστημονικές συνεργασίες με το εξωτερικό.

Σημαντικό: όταν τώρα τα κριτήρια για ΕΔΙΠ είναι ένα απλό μάστερ, δημιουργούνται κλάσεις ΕΔΙΠ στους οποίους υπάρχουν εξελιγμένοι ερευνητές με διεθνή παρουσία και απλοί κάτοχοι μεταπτυχιακών και δυστυχώς αυτή η ομαδοποίηση εξισώνει τις όποιες ευκαιρίες αναγνώρισης προσόντων προς τα κάτω. Αν και μπορεί να διαχωρίζεται ο κάτοχος διδακτορικού αυτό παραμένει μία προβληματική κατηγοριοποίηση.

14
Ο μισθός του ΕΔΙΠ είναι μικρότερος από αυτόν του καθηγητή σε σχολειο. Προφανώς μιλάμε για την ίδια προϋπηρεσία και συγκρίνουμε εκπαιδευτικό με διδακτορικό με ΕΔΙΠ που έχει διδακτορικό. Η διαφορά είναι μικρή δεν ξέρω ακριβώς πόση (μπορεί να κυμαίνεται από 100 ως 200 ευρώ) αλλά με το πρόσφατο νομοσχέδιο αν και οι ΕΔΙΠ γενικά υποβαθμίζονται, τουλάχιστον όσοι έχουν διδακτορικό λαμβάνουν μεγαλύτερο επίδομα έρευνας και διδασκαλίας 300 ευρώ αντί 150 που ήταν μέχρι τώρα (μικτά). Οπότε τελικά η χρηματική παράμετρος εξουδετερώνεται.

Σελίδες: 123 ... 9

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32293
  • Τελευταία: HelenK
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1159846
  • Σύνολο θεμάτων: 19212
  • Σε σύνδεση σήμερα: 608
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 14
Επισκέπτες: 544
Σύνολο: 558

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.088 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.