Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - bloodymary195

Σελίδες: 123 ... 15
1
Καλησπέρα σας.
Μου έγινε ανάθεση ύστερα από παραίτηση συναδελφου και έχω κάνει ήδη ένα μάθημα μέσω Webex, αλλά δεν έχω υπογράψει κάποια σύμβαση ή κάτι αντίστοιχο. Μήπως ξέρει κανείς ποια είναι η διαδικασία για την πρόσληψη?  Επίσης, αν ξέρει κάποιος, αν με την πρόσληψη χάνεις την ανεργεία και πως κολούνται τα ένσημα? Συγνώμη, αλλά είμαι καινούρια στο χώρο και δεν ξέρω τίποτα. Ευχαριστώ εκ των προτέρω για τη βοήθεια! Καλό βράδυ!

Καλησπέρα, επειδή πρόκειται και για ανάληψη εργασίας μετά από παραίτηση θα θέλουν λίγο χρόνο παραπάνω για να ετοιμάσουν τα χαρτιά σου οπότε θα σου έλεγα να μην ανησυχείς. Ό,τι χρειάζεται να τους προσκομίσεις θα σου το πουν. Η ανεργία ναι χάνεται. Για τα ένσημα δεν έχεις να κάνεις κάτι εσύ, αυτό γίνεται αυτόματα.

2
Σωστά το λες για το 2023 έχω ακούσει και εγώ για το άνοιγμα των πινάκων.
Θα δηλώσω παντού (κυρίως με ενδιαφέρουν τα νησιά), αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τώρα για ΑΠΩ ή ΑΜΩ, φυσικά προτιμώ ΑΠΩ, λόγω του οικονομικού, αλλά επειδή δεν γνωρίζω τα πράγματα, φαντάζομαι ότι με αυτόν τον τρόπο θα το κάνω πιο δύσκολο. Σωστά;
Γενικά, μπορώ να μαζέψω μόρια ως προϋπηρεσία μέσω φροντιστηρίου ή αυτά δεν μετρούν και θέλουν μόνο ώρες από δημόσιο;

Προφανώς αν βάλεις και ΑΠΩ και ΑΜΩ παντού οι πιθανότητες πολλαπλασιάζονται. Σ'εμάς τους ξενόγλωσσους φέτος κυρίως ΑΜΩ έπαιξε να σου πω την αλήθεια. Στους ΠΕ02 δεν ξέρω αν ήταν πιο ισορροπημένη η κατάσταση. Τώρα για την προϋπηρεσία λυπάμαι που θα σε απογοητεύσω, αλλά δυστυχώς δεν προσμετράται τίποτα, που έχει να κάνει με τον ιδιωτικό τομέα (φροντιστήριο ΜΕ, ΚΞΓ), ούτε και από τον ευρύτερο δημόσιο (δημόσια ΙΕΚ, σχολές ΟΑΕΔ, ΚΔΒΜ), παρά μόνον, χοντρικά, η διδασκαλία στην Α'θμια, στην Β'θμια και στα ΣΔΕ.

3
Καλησπέρα, προφανώς εφόσον δεν έχεις ακόμα το πτυχίο της Φιλοσοφικής θα πρέπει να περιμένεις όταν ανοίξουν οι πίνακες και πάλι για να μπεις στην εν λόγω διαδικασία. Λογικά από το 2023 και μετά (διορθώστε με συνάδελφοι αν κάνω λάθος). Όπως πολύ σωστά ειπώθηκε αν γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί που αναμένονται δεν γνωρίζουμε πόσες φάσεις αναπληρωτών θα γίνονται και σε πόσα άτομα θα αναλογούν. Φέτος υπήρξαν και τα τρίμηνα. Σίγουρα τα προσόντα σου είναι ικανά να σου εξασφαλίσουν μία καλή θέση, αλλά πάντα το θέμα παίζεται στο πόσες περιοχές θα δηλώσεις και που, ΑΠΩ Ή ΑΜΩ.

4
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Απορία προς πολλούς
« στις: Απρίλιος 03, 2021, 09:38:41 μμ »
Το θέμα για' μένα είναι εάν τα εργασιακά δικαιώματα που παρέχονται στους πτυχιούχους των ιδιωτικών κολλεγίων είναι ισότιμα με αυτά των κρατικών πανεπιστημίων. Εδώ υπάρχουν πανεπιστημιακά τμήματα ξένων χωρών των οποίων οι απόφοιτοι πρέπει να μπουν στην διαδικασία εξετάσεων εξομοίωσης του πτυχίου τους από το ΔΟΑΤΑΠ, ενώ άλλοι πρέπει να παρακολουθήσουν και κάποια εξάμηνα σπουδών του εδώ τμήματος. Αν μέσες άκρες αυτό είναι αναγκαίο να συμβεί και με ένα πτυχίο από ιδιωτικό κολλέγιο, τότε για μένα είναι δώρον άδωρον. Τώρα το αν θα ήταν καλό ή όχι να υπάρχει πλήρης ισοτιμία των πτυχίων και άρα και των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι μία άλλη συζήτηση.

5
Οι χειμερινες εξετεσεις στο γυμνασιο μπηκαν οταν εγω ημουν Β γυμνασιου, δηλαδη το σχ ετος 91-92. Δεν ξερω μεχρι ποτε κρατησαν, αλλα σιγουρα δυο χρονιες εδωσα διπλες εξετασεις.
Επισης, οταν ημουν ή Α ή Β λυκειου ειχαν μπει εξετασεις στο δημοτικο απο τη Δ ταξη

Λογικά, στα γυμνάσια πρέπει να κράτησε κάποια χρόνια, γιατί θυμάμαι ακόμα στους ελέγχους (που τότε ήταν χαρτονένιοι) που υπήρχε το πεδίο "εξετάσεις Φεβρουαρίου". Εγώ δεν το πέτυχα, ενδεχομένως να το επαναφέρανε για λίγο μετά όπως ανέφερα και ίσως για κάποια μαθήματα. Στο δημοτικό όχι ότι δεν γράφουνε πλέον τεστ και διαγωνίσματα, αλλά τότε είχαν πιο επίσημη αίσθηση.

6
Όταν ήμουν 5η δημοτικού, είχε γίνει μια δοκιμαστική εισαγωγή εξετάσεων, χειμερινών, και νομίζω οι θερινές κατργήθηκαν.

Καλησπέρα, μήπως μπορείς αυτό να το αναλύσεις λίγο περισσότερο; Να το κάνεις λίγο πιο λιανά; Απ'ό,τι κατάλαβα από τα λεγόμενά σου είμαι λίγο μεγαλύτερή σου. Αυτό που θυμάμαι είναι όταν εγώ τελείωνα το γυμνάσιο, δηλαδή το '98, η τότε Α' γυμνασίου έδωσε όντως κάποια μαθήματα τον Γενάρη-Φλεβάρη εν είδει χειμερινής εξεταστικής, χωρίς να καταργηθούν οι καλοκαιρινές εξετάσεις όμως! Πόσο καιρό διατηρήθηκε αυτό το σύστημα, δεν γνωρίζω. Επίσης μιά που ανέφερες την Ε' δημοτικού, το '94 που ήμουν εγώ, γράφαμε διαγωνίσματα σε κάθε τρίμηνο υποχρεωτικά, και είχαν μιά χροιά λίγο πιο επίσημη να το πω, στην ΣΤ' καταργήθηκαν.

Κλείνοντας αυτό το ποστ με τις ανασκαφές στην μνήμη μου και βλέποντας ότι αναφέρθηκε το θέμα των διακοπών, θα ήθελα να δώσω το παράδειγμα της Γαλλίας. Εκεί έχουν συνολικά 16 εβδομάδες διακοπών μέσα στο ημερολογιακό έτος. 8 εβδομάδες το Καλοκαίρι και 8 μέσα στην χρονιά. Δηλαδή πρακτικά από την 1η Σεπτεμβρίου που αρχίζουν μέχρι τέλος Ιουνίου που τελειώνουν έχουν ανά δύο μήνες, 2 εβδομάδες διακοπών. Επίσης μέχρι πρότινος δεν είχαν μάθημα, ούτε τις Τετάρτες.

7
Καλησπέρα, έτυχε να πέσει το μάτι μου σε αυτό, σε σελίδα που ακολουθώ στο Facebook. Σύμφωνα με την εγκύκλιο έχουν βγει οι πίνακες για την ενισχυτική διδασκαλία.

https://porto-rafti.gr/%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%cf%89%cf%84%cf%8e%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%89%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%85-%cf%89%cf%81%ce%b1%cf%81/?fbclid=IwAR04JcCRGhPPtRpRj0_X7hr_rgra4TVB511yMTs7Re_3VcSA9NTOOyZwjsk

8
Καλημέρα, αν κάποιος ενδιαφέρεται γενικότερα για διδασκαλία ελληνικών για ξένους ρίξτε μιά ματιά. Παλιότερα υπήρχαν κάποια προγράμματα και δωρεάν, προφανώς ενδεχομένως γιατί ήταν καινούρια και ήθελαν να προσεγγίσουν κόσμο. Το συγκεκριμένο δεν θα το χαρακτήριζα φτηνό, ωστόσο είναι αρκετά οργανωμένο το πλαίσιο και ενδιαφέρον.

https://www.greek-language.gr/routes/routes.html

9
αιτηση μπορει να κανει και αν την παρουν πρεπει να παραιτηθει. αρα μπορει να δοκιμασει την τυχη της ας το πουμε ετσι

Ευχαριστώ για την απάντησή σου. Έχοντας μία μόνιμη δουλειά σε κξγ δεν θα την ενδιέφερε να φύγει εκτός Αθηνών, οπότε στην συγκεκριμένη πρόσκληση όπου τα μαθήματα θα είναι διαδικτυακά, άρχισε να το σκέφτεται. Και εγώ της ίδιας άποψης είμαι και αυτό μετέφερα. Αν κάτι σε ενδιαφέρει κάνε μία αίτηση να βρίσκεται και μετά βλέπεις.

10
Ευχαριστώ πολύ Lasid, θα το διαβιβάσω. Πάντα καίριος στις τοποθετήσεις σου.

11
Καλησπέρα,

Θα ήθελα να μεταφέρω το ερώτημα κάποιας συναδέλφου σχετικά με την ειδική πρόσκληση που τρέχει μέχρι την Δευτέρα και αφορά σε προσλήψεις για ενισχυτική διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων. Αναρωτιέται λοιπόν εάν η πρόσληψη γίνεται με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ή όσοι προσλαμβάνονται, προσλαμβάνονται ως δημόσιοι υπάλληλοι. Η ίδια εργάζεται σε φροντιστήριο και στην αίτηση υπάρχει ασυμβίβαστο με εργασία στον ιδιωτικό τομέα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να παραιτηθεί.

Οποιαδήποτε γνώμη ή συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ

https://porto-rafti.gr/%ce%be%ce%b5%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b1%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%bb%ce%ae%cf%88/?fbclid=IwAR0lXIStAeAfH_3Rwri7-jfNbTdJ9CBBAFMsJB55aZSOg2JoCurfC1CxTpQ

12
Αναπληρωτές / Απ: Ε Φάση Αναπληρωτών 2021
« στις: Φεβρουάριος 11, 2021, 12:40:16 πμ »
Μην ζητας συγγνωμη και εγω την ιδια απορια ειχα.
Απο οτι φανηκε ναι, ηταν απο την προσκληση των τριμηνων.
Και εγω δεν τα ειχα κανει.
Αλλα και να τα ειχα, ημουν ακομα χαμηλα.
Δεν θα με επαιρναν.
Θα γινει αραγε αλλη φαση;

Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Όπως έχουν κυλήσει τα πράγματα, δεν θα μου φαινότανε και απίθανο. Έχω εκπλαγεί πάντως ομολογώ, από την πλήρη στασιμότητα των προηγούμενων, πολλών χρόνων, στην φουλ κινητικότητα φέτος!

13
Αναπληρωτές / Απ: Ε Φάση Αναπληρωτών 2021
« στις: Φεβρουάριος 10, 2021, 09:22:11 μμ »
Καλησπέρα και συγχωρήστε εκ των προτέρων την ασχετοσύνη μου. Θα ήθελα να αποσαφηνίσω το εξής, τα εν λόγω αποτελέσματα προκύπτουν μέσω των αιτήσεων για τα τρίμηνα που έγιναν ενδιάμεσα, έτσι δεν είναι; Πήραν συνάδελφο που βρίσκεται ακριβώς ένα νούμερο πάνω από εμένα και αιφνιδιάστηκα (με την καλή έννοια το λέω) καθώς εγώ δεν είχα κάνει αίτηση για τα τρίμηνα...  :-\ :-\ :-\

14
Μαθήματα κατ'οίκον / Απ: Αδεια διδασκαλιας
« στις: Φεβρουάριος 10, 2021, 01:27:56 μμ »
Καλημέρα σε όλους,

Σχετικά με τις ανανεώσεις των αδειών διδασκαλίας, σήμερα διαπιστώσαμε πολλοί συνάδελφοι ότι στο site του eoppep σε όσους είχαμε υποβάλλει αίτηση ανανέωσης εμφανίζεται το ακόλουθο μήνυμα:

Ο/Η ενδιαφερόμενος/η κατέθεσε εμπρόθεσμα την παραπάνω αίτηση ανανέωσης άδειας διδασκαλίας στον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.
Με νομοθετική ρύθμιση του άρθρου 167 του Ν.4763/2020 η άδειά σας ισχύει μέχρι και τις 31.8.2021. Για την ανανέωσή της αρμόδια υπηρεσία στη συνέχεια θα είναι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής σας με διαδικασία που θα περιγράφεται αναλυτικά σε νέα Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί από το Υπουργείο Παιδείας

Η εύλογη διερώτηση που προκύπτει είναι αν θα υποχρεωθούμε να επαναλάβουμε για δεύτερη φορά την διαδικασία της ανανέωσης στα κατά τόπους γραφεία των Β'θμιων; Αν γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό να το μοιραστεί παρακαλώ! Πραγματικά νομίζω ότι μας κοροϊδεύουν μετά από αυτή την στροφή 360 μοιρών (για να μην το πω κωλοτούμπα!)

Σελίδες: 123 ... 15

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30338
  • Τελευταία: ni9os
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1060026
  • Σύνολο θεμάτων: 18001
  • Σε σύνδεση σήμερα: 618
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 36
Επισκέπτες: 455
Σύνολο: 491

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.057 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.