Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - mauros rigas

Σελίδες: 123
1
Εντάξει αδικίες υπήρξαν με τα μόρια ΑΣΕΠ,τους τριτεκνους,πολύτεκνους κτλ.Αυτό όμως είναι απανθρωπιά.Ντροπή και μόνο ντροπή τι να πω

Σε ευχαριστώ για την συμπαράσταση..

2
Αν δεν έχεις κινηθεί δικαστικά, συνάδελφε, δε γίνεται τίποτα πλέον.
Τίποτε δε διορθώνεται αυτόματα, χωρίς αγώνα και προσπάθεια, τίποτε δεν εννοείται και τίποτε δεν μπορεί να γίνει για τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που δεν έκαναν προσφυγή εμπρόθεσμα (ή έστω εκπρόθεσμα, μιας και αυτό μένει να κριθεί ακόμη).
Αν σε ενδιαφέρει ακόμη να διοριστείς σε δημόσιο σχολείο, δες τι μπορείς να κάνεις με το νέο σύστημα διορισμών.

Κοίταξε να δεις συνάδελφε. Παλαιότερα έχουμε έρθει σε αντιπαράθεση καθώς έχω σκλήρυνση κατά πλάκας και εσύ ήσουν κατά της πρόταξης στον πίνακα. Εγώ το 2015 μπαινόβγαινα στα νοσκομεία έχοντας δύο συνεχόμενες υποτροπές και παίρνοντας 4 σχήματα κορτιζόνης. Στην εκπαίδευση πρώτη φορά δούλεψα τον Οκτώβριο του 15 σε νησί. Κανείς δεν μου είπε τίποτα. Δεν ήξερα καν το pde. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μπορούσα από το νοσοκομείο και με όλη την αναστάτωση μου τότε να κάνω αγώνα και προσπάθεια όπως μου υποδεικνύεις. Δεν το ήξερα στην τελική.
Το νέο σύστημα με πετάει εκτός καθώς χάνω το κοινωνικό κριτήριο (ευτυχώς έχω αναπηρία λιγότερο από 50%) και χάνω και τα μόρια του ΑΣΕΠ. Με 34 μήνες δεν πάω πουθενά. Τέλος.

3
Δεν λέω αυτο. Λέω το εξής. Κάποιος διαγιγνωσκεται με σκλήρυνση κατά πλάκας πριν 2 χρόνια. Δούλευε σε φροντιστήριο. Γνωρίζοντας την προταξη των ΑμεΑ στους πίνακες, αφηνει το φροντιστήριο και ξεκινά στην αναπλήρωση. Τώρα; Λε πουλ. Το ίδιο παράδειγμα φαντάσου για μια νέα πολύτεκνη οικογένεια κοκ.

Θα μου πεις, too bad. Ε δεν πάει έτσι. Το ίδιο λένε για τα μόρια μας στον ΑΣΕΠ. Ούτε κι εκεί πάει έτσι. Τέτοιες αλλαγές πρέπει να είναι βαθμιαιες. Αυτή είναι η γνώμη μου τουλάχιστον.

EDIT: Aν το ίδιο άτομο ήταν και επιτυχών ΑΣΕΠ, άρα με βαση το 3848 είχε ιδιαίτερη μεταχείριση; Αυτός τι να πει που βρέθηκε στο πουθενά.

Πω ρε φίλε.. είναι λες και περιγράφεις την περίπτωσή μου. Επιτυχών του ΑΣΕΠ 2008, οπότε με τα μόρια βρισκόμουν στον πίνακα με προϋπηρεσία. Στην ειδικότητά μου έπαιρνε ελάχιστους αναπληρωτές και δούλευα έξω. Στις αρχές του 2014 διάγνωση σκπ. Σεπτέμβρη του 15 μπαίνω στην εκπαίδευση. 4 χρόνια (34 μήνες) μετά βγαίνω από την εκπαίδευση. Μου παίρνει το νέο σύστημα τα μόρια του ΑΣΕΠ και το κοινωνικό κριτήριο, καθώς έχω ποσοστό λίγο λιγότερο από 50%. Απίστευτος αιφνιδιασμός.

4
Η αναφορά μου ήταν για το θέμα των παιδιών και όχι για τα ΑΜΕΑ, κανείς δεν έχει επιλέξει το πρόβλημα υγείας που έχει. Προνομιακές ομάδες δεν πρέπει να υπάρχουν. Ειδικό ενδιαφέρον για τους ΑΜΕΑ ναι πρέπει να υπάρχει. Ειδικό ενδιαφέρον σημαίνει πρώτα από όλα να διευρυνθεί ο αριθμός των κλάδων στους οποίους να μπορούν να εργαστούν τα ΑΜΕΑ και να μην εμποδίζονται από την έλλειψη υποδομών. Να επιδοτούνται οι υποδομές που απαιτούνται σε έναν εργασιακό χώρο για να εργαστεί ένα άτομο με ειδικές ανάγκες. Στα άτομα που έχουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας που απαιτούν εγγύτητα σε συγκεκριμένες κλινικές νοσοκομείων (πχ νεφροπαθείς) να τοποθετούνται κατά προτεραιότητα σε θέσεις που υπάρχουν οι αντίστοιχες κλινικές. Ξέρεις τι γίνεται στην Ελλάδα; επειδή δεν παρέχουμε τις υποδομές και τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει ισότιμα στην κοινωνία ένα ΑΜΕΑ, επειδή όπως είπες δεν του επιτρέπουμε να εργαστεί σχεδόν οπουδήποτε θέλει φτιάχνουμε πχ κλειστούς πίνακες στην εκπαίδευση και λέμε πάρτε 1000 θέσεις και μην γκρινιάζετε, φτιάχνοντας στρεβλές καταστάσεις. Το να λες ότι σε λυπεί επειδή κάποιος είναι κατά των κλειστών συστημάτων είναι βιαστικό συμπέρασμα. Οι κλειστοί πίνακες είναι το άλλοθι της έλλειψης πιο ολοκληρωμένων πολιτικών και είναι εργαλείο ψηφοθηρίας.

Εντάξει φίλε μου. Δεν διαφωνώ φυσικά με τις υποδομές και τα υπόλοιπα που λες. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά όμως, ας υπάρχουν οι "κλειστοί" πίνακες, η πρόταξη ή γενναία μοριοδότηση. Τέλος πάντων.

6
Δεν είναι άσχημα τα 3 μόρια για κάθε παιδί. Άλλο πράγμα η μοριοδότηση όμως και άλλο πράγμα να ζητάμε πάλι κλειστές προνομιακές ομάδες διορισμού με εξασφαλισμένα ποσοστά ως ειδικές κατηγορίες και με προνομιακή αντιμετώπιση σε υπηρεσιακές μεταβολές.

Πάντως είναι περίεργο που δεν εφαρμόζεται ο νόμος 4440/16 που δίνει ποσοστώσεις σε όλες τις προσλήψεις του δημοσίου.
Το να είσαι αμεα και να ακούς από συμπολίτες ότι δεν πρέπει να υπάρχουν προνομιακές ομάδες κτλ με λυπεί ως αμεα, γιατί κακά τα ψέματα δεν έχουμε τις ίδιες ευκαιρίες στην εργασία. Αποκλειόμαστε από πολλά επαγγέλματα και αυτό κάπως πρέπει να ισοφαρίζεται. Και το καινούριο σύστημα δίνει ψίχουλα. Τα λιγότερα σε σχέση με οποιαδήποτε προκύρηξη στο δημόσιο τομέα. Αρκετά λιγότερα σε σχέση με τον 3848, σχεδόν τίποτε σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα.

7
Γεια σας κ από εμένα. Στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ 2008 στην ειδικότητά μου διορίζονταν 40 άτομα.
24 με το 60% του γραπτού και
16 με το 40% με προϋπηρεσία.
Εγώ έλαβα θέση 41. Από τους εναπομείναντες πέρισυ κάλεσαν 7 άτομα. 2-3 δεν δέχτηκαν με αποτέλεσμα να φτάσει ο πίνακας στο νούμερο 34 περίπου.
Δυστυχώς δεν ήμουν στην εκπαίδευση εκείνα τα χρόνια καθώς παρά την καλή μου σειρά έπαιρνε ελάχιστους αναπληρωτές.
Από ότι καταλαβαίνω βγήκε αντισυνταγματικό το 40%. Οπότε με τη λογική μου θα έπρεπε να διορίσει τα 16 άτομα από το 40%, από τον πίνακα των επιτυχόντων.  Και εφόσον κάποιοι δεν δέχτηκαν τη θέση ήδη θα έπρεπε να φτάσει στην χειρότερη στο νούμερο 44-45.
Εγώ δεν κινήθηκα δικαστικά καθώς όπως είπα ήμουν έξω από το χορό.
Πέραν της απογοήτευσής μου για ακόμη μία φορά για το κράτος, καθώς θεωρώ ότι αυτά θα έπρεπε να διορθώνονται αυτόματα και όχι να τρέχουμε στα δικαστήρια ρωτάω.
Προλαβαίνω να κάνω κάτι τώρα;;; Από ότι διαβάζω μάλλον όχι. Αλλά αν διοριστούν άτομα πιο κάτω από εμένα αυτομάτως δεν δημιουργείται προηγούμενο;;
Ευχαριστώ..

8
Οι τριτεκνοι και οι πολυτεκνοι όχι πια.

Ούτε τα άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας που έχου ποσοστό αναπηρίας μικρότερο από 50% είναι πλέον ειδική κατηγορία. Αλλά και αυτοί με 50% θα πάρουν 20 μόρια. Όσο ένα μεταπτυχιακό. Ακόμαι και ο 3848 ανεξαρτήτως ποσοστού, έδινε 7 μόρια όταν το μεταπτυχιακό έδινε 3 και η προϋπηρεσία ταβάνι 16,80 μόρια, δηλαδή σημερινά σε αναγωγή περίπου 50 μόρια.

9
Ξες τι έλεγε ο 3848 (που ψηφίστηκε το 2010), αλλά μιλάς για αιφνιδιασμό. Δε νομίζεις ότι αυτά τα 2 είναι λίγο αντιφατικά; Εκτός αν εννοείς ότι ήξερες ότι όλα αυτά τα προσόντα θα μοριοδοτούνται, απλά ενσυνείδητα δεν τα απέκτησες, γιατί πίστευες ότι θα τα αντισταθμίσεις με την επίδοση σου στον γραπτό διαγωνισμό.

Το 60-40 έχει κριθεί αντισυνταγματικό εδώ και 4 χρόνια από το ΣτΕ. Γι'αυτό τους πείραξε

Είναι ξεκάθαρα αιφνιδιαστικός ο νέος νόμος σε αυτή τη μορφή. Ο 3848 σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας σαν εμένα έδινε 7 μόρια όταν το μεταπτυχιακό έδινε 3 ή 4 μόρια αν θυμάμαι καλά. Επίσης μετρούσε την επιτυχία μου στον ΑΣΕΠ.
Ξαφνικά βγαίνει αυτός ο νόμος και χάνω τα μόρια του ΑΣΕΠ όπως και το κοινωνικό κριτίριο, καθώς δεν έχω 67% αναπηρία.
Θα μπορούσαν να βγάλουν αυτό το σύστημα από το 2015 και να πουν ότι θα εφαρμοστεί από τη χρονιά 2019-2020. Έτσι απλά θα έβλεπα ότι δεν έχει προοπτική η εκπαίδευση για μένα και θα την παρατούσα πριν 3 χρόνια.
Καλούμαι να την αφήσω τώρα και να ψαχτώ αλλού. Θα το κάνω φυσικά, όπως και πριν μπω στην εκπαίδευση...αλλά να μη λέμε κιόλας ότι δεν είναι αιφνιδιαστική αυτή η κίνηση από το υπουργείο.
Και να φανταστείς ότι με τον ΑΣΕΠ δεν διορίστηκα για 8-9 άτομα.

10
Παράθεση
εσύ που είσαι ΠΕ19 δηλαδή πληροφορικής ΑΕΙ είσαι κορόιδο γιατί αυτός από ΤΕΙ θα έχει καλύτερο βαθμό περισσότερα μόρια με λιγότερο κόπο. Νέο αξιοκρατικό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ.

Καταρχάς τα ΑΕΙ εδώ και σχεδόν 20 χρόνια αποτελούνται από τον πανεπιστημιακό τομέα και τον τεχνολογικό τομέα.
Δηλαδή ΑΕΙ = (Πανεπιστήμια + ΤΕΙ) ...καλό είναι να τα γνωρίζουμε όλοι για να ενημερώνουμε σωστά και τους μαθητές μας.

Δεύτερον, αν διαβάζοντας 5 σειρές δεν μπορούμε να υπολογίσουμε το 6,03 σε πόσα μόρια αντιστοιχούν.... υπάρχει τεράστιο πρόβλημα που σίγουρα δεν τιμά κάποιον που έχει τελειώσει ΑΕΙ και κάποιον άλλο, που με βάση αυτό το παράδειγμα τα χώνει σε τελειόφοιτους ΤΕΙ.11
Εφαρμογή του νόμου 4440/2016 σύμφωνα με τον οποίο, 15% των προσλήψεων αορίστου χρόνου στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα θα καλύπτεται από άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις με ποσοστό 50% και άνω και από όσους έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και από τέκνα ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω.

12
Απαράδεκτο το ότι δεν μετράνε μόρια ΑΣΕΠ ή έστω η επιτυχία.
Ακόμα πιο απαράδεκτη η μοριοδότηση στα κοινωνικά κριτήρια. Πριμοδοτεί μόνο τις μόνιμες αναπηρίες πάνω από 67% και αυτές ελάχιστα, μόνο με 20 μόρια, όσο ένα μεταπτυχιακό, όσο 20 μήνες προϋπηρεσία. Απίστευτο.
Και σε οποιαδήποτε άλλη αναπηρία τίποτα. Που είναι οι ίσες ευκαιρίες;;;; Προσωπικά αποκλείομαι από πολλές δουλειές του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα... αυτό πως θα ισοφαριστεί αν με πετάει και το κράτος έξω?
Προτείνω για τον συγκεκριμένο νόμο 40 μόρια σε άλα τα ΑΜΕΑ ή το πολύ ποσόστωση επί των θέσεων όπως γίνεται στις υπόλοιπες προκηρύξεις ΑΣΕΠ.

13
Καλησπέρα σε όλους!
Κατά τη γνώμη μου το πιο δίκαιο σύστημα θα ήταν ένα σύστημα εξατομικευμένο για τον καθένα υποψήφιο.
Δηλαδή για καθέναν θα έπρεπε να ισχύει το σύστημα που υπήρχε όταν ξεκίνησε αυτήν την διαδικασία.

Ανήκω σε ειδική κατηγορία και το σύστημα τόσα χρόνια με προτάσσει. Επίσης είμαι σε κλάδο που προσλαμβάνει 30-40 άτομα κ δεν έχω μεγάλη προϋπηρεσία.
Και ξυπνάω σήμερα κ διαβάζω για ποσοστό αναπηρίας 67% χωρίς να λέει τίποτα άλλο...μόρια,ποσόστωση;;;
Σε όλους τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ δίνουν 10% ποσοστό για αναπηρία >=50%.

Με βάση τους υπολογισμούς μου, μου απομένουν στην εκπαίδευση 6μήνες και 10 μέρες. Μετά τα λέγαμε.

Το μεταπτυχιακό που κάνω παίζεται αν θα το έχω τελειώσει μέχρι τον Απρίλιο.
Να κάνω αίτηση στο ΚΕΠΑ για εξέταση ποσοστού δεν προλαβαίνω να περάσω μέχρι τον Απρίλιο. Και δεν θέλω κιόλας. Γίνεται να μην ξαναδουλέψω ποτέ στην εκπαίδευση και να μην φτάσω ποτέ το 67%;

Για να προλάβω αρκετούς, στους πίνακες μπήκα κατόπιν επιτυχίας στον ΑΣΕΠ του 2009. Και αν δεν υπήρχε το 60%-40% τότε, θα ήμουν διορισμένος.

Δεν με πειράζει που αλλάζει το σύστημα, εξάλλου ευχή και κατάρα είναι αυτή η φάση. Με πειράζει που όλα γίνονται ξαφνικά και απότομα. Θα μπορούσαν να το είχαν βγάλει το σύστημα το 2016 για παράδειγμα και να πουν ότι θα ισχύει από τη χρονιά 2019-2020, έτσι ώστε να κάνει ο καθένας τα κουμάντα του.

Λόγω της υγείας μου, έμαθα να ζω έτσι βέβαια. Έχει συμβεί κάποιες φορές να κοιμάμαι καλά και να ξυπνάω διαφορετικά και να αρχίζει το "τρέξιμο".  Κάτι τέτοιο έγινε και σήμερα. Κοιμήθηκα χτες εκπαιδευτικός και ξύπνησα σήμερα άνεργος.

Αυτά από εμένα. Καλύ τύχη!

14
αυτή τη στιγμή αυτα ισχύουν στον υπόλοιπο τομέα εκτός εκπαίδευσης.

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
(Αριθμός 12Κ/2017)
Πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας είκοσι έξι
(26) θέσεων προσωπικού με σχέση εργασίας
Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπι-
στημιακής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.
(ΔΕΗ Α.Ε.).
ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

σύμφωνα με Ν. 4440/2016 (ΦΕΚ Α’ 224/02.12.2016)
Άρθρο 25
Ανακατανομή ποσοστών ειδικών κατηγοριών στο σύστημα προσλήψεων του Ν. 2190/1994

α) πολυτέκνων και τέκνων πολυτέκνων,

β) γονέων με τρία τέκνα και τέκνων αυτών,

γ) παλιννοστούντων Ποντίων ομογενών και ομογενών του Ν. 2790/2000,

δ) ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%) και

ε) ατόμων που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και των τέκνων ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω,

Τα ακριβή ποσοστά που αντιστοιχούν στο δεκαπέντε τοις εκατό (15%), δέκα τοις εκατό ( 10%), δύο τοις εκατό (2%), δέκα τοις εκατό (10%), πέντε τοις εκατό (5%) εκφρασμένα σε ακέραιο αριθμό.

Σελίδες: 123

Pde.gr, © 2005 - 2019

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 28720
  • Τελευταία: CHRISTINAT77
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 978713
  • Σύνολο θεμάτων: 16940
  • Σε σύνδεση σήμερα: 223
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 6
Επισκέπτες: 163
Σύνολο: 169

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.024 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.