Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - JURE

Σελίδες: 123 ... 13
1
Διαβάστε καλύτερα την τροπολογία!! Υπαρχει ασφαλιστική δικλείδα,για τους διορισθέντες.
Τι εννοείς με αυτό; Είναι εξασφαλισμένοι εκείνοι. Και πολύ καλώς! Έχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Το σφάλμα είναι της πολιτείας. Κανείς δεν προσβάλλεται από τους διορισμούς αυτών, όσοι κι αν είναι. Το δίκαιο όμως προσβάλλεται, όταν για ίδιες περιπτώσεις - άτομα με επιτυχία ασεπ που θα έπρεπε να έχουν διοριστεί- η πολιτεία δεν μεριμνά να αποκαταστήσει την τάξη δικαίου. Σε αυτό το σημείο υπάρχει περιθώριο διεκδικήσεων...θα γίνουν πολλές.
Σίγουρα το σύστημα θα πέσει. Για την ειδική δεν ξέρω, μπορεί να γλιτώσει. Για την γενική πάντως δεν πρόκειται να διοριστεί κανείς άλλος πέρα από όσους έχουν και εκείνους θα αποκτήσουν δικαστικές αποφάσεις. Είναι τόσοι όσοι χρειάζεται για να καλυφθούν πολλά κενά. 40%, 24μηνα, 30μηνα και η σημασία η ίδια της προϋπηρεσίας ως προϋπόθεσης διορισμού, έχει εκλείψει. Αν υπήρχε κινητικότητα από όσους είχαμε επιτυχίες, θα είχαμε πετύχει να μετρά για παλαιότερα έτη εκείνη μόνο η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε νομίμως. Το ταβάνι που έγινε όροφος, καταπατά τα δικαιώματα των νέων πρωτίστως και φυσικά των επιτυχόντων του ασεπ.

Χωρίς διαγωνισμό δεν προχωράμε σε διορισμούς. Είτε νέο είτε αυτούς τους "μπαγιάτικους" από τα παλιά. Όσο τους παρέβλεψαν κάποιοι τους παρέβλεψαν...τελείωσε το πάρτι. Προτιμούμε να πλουτίζουν οι δικηγόροι, παρά να μας κοροϊδεύουν ξανά και ξανά. Αρκετά. Ας έχουν τύψεις εκείνοι που παρανόμησαν.

2
Οι δικηγόροι μας θα ξέρουν.

3
Αυτό που μπορούμε να κάνουμε επιπλέον των προσφυγών μας είναι να ζητήσουμε λόγω παράλειψής μας τον διορισμό μας, αφού βγουν τα φεκ διορισμού των δικαιωθέντων. Κανείς δεν απαιτεί τον διορισμό του έναντι εκείνων. Καλώς διορίζονται αλλά κακώς η πολιτεία αγνοεί επιδεικτικά τόσους επιτυχόντες που θα έπρεπε τώρα να είναι διορισμένοι από το 09...ήδη! Αρκετά. Είναι λάθη των προηγούμενων. Θα χει όμως υποπέσει σε ατόπημα και η παρούσα κυβέρνηση, αν αγνοήσει το δίκιο τόσων ανθρώπων. Αν αγνοηθούν οι νόμοι και πάλι. Αν έστω μοριοδοτούνταν περισσότερο η προυπηρεσία μετα τον διαγωνισμό, αν στο νέο σύστημα τα 120 έπιαναν μόνο όσοι είχαν επιτυχία, θα χε νομιμοποίηση. Έτσι όπως είναι όμως στα δικαστήρια θα λυθεί το θέμα. Το γνωρίζουν στο υπουργείο ότι χιλιάδες θα προσφύγουν. Τις εξελίξεις κανείς δεν μπορεί να τις ξέρει. Όσοι έχουμε δίκιο πιστεύουμε σε αυτό. Αργά ίσως αλλά θα πετύχουμε!

4
Πάνω από 700 φιλόλογοι διορίστηκαν εκτός ΑΣΕΠ, αντισυνταγματικά αυτά τα χρόνια.
Τι να σχολιάσει κανείς!! Κι όταν για να περάσεις τη βάση που κάποιοι χλευάζουν χρειαζόταν μελέτη 1 και 2 ετών. Ύπνος βαθύς...

5
Κανένα νόημα δεν έχει γενικά. Μόνο ο διαγωνισμός θα άρει όλες τις αδικίες... Πιέζουμε για το 100% όμως. Όχι πάλι ημίμετρα. Στην ειδική, αν μείνουν εκεί, στον τομέα τους, χωρίς χρονικό όριο, ας γίνουν με αυτό το σύστημα. Διαγωνισμός, αλλιώς υπάρχει πίνακας έτοιμος να αντλούν για διορισμούς στη γενική, ο πίνακας των επιτυχόντων-διοριστέων. Να επαναφέρω το ζήτημα στις διαστάσεις που πρέπει.

Φασούλι το φασούλι, εμένα αυτό το παιχνιδάκι μου θυμίζει. Προσθέτει αδικίες αυτό το σύστημα. Ποιος πια δεν το κατανοεί!

6
Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει πάντα να φταίνε οι άλλοι για τις δικές μας παραλείψεις. Αν ας πούμε γινόταν μια προκήρυξη για κάποιες θέσεις και είτε δεν την παίρνατε μυρωδιά είτε δεν κάνατε αίτηση γιατί πιστεύατε πως δεν θα σας επέλεγαν και με την έκδοση των αποτελεσμάτων βλέπατε ότι θα μπορούσατε να είχατε επιλεγεί με ποιον θα τα βάζατε;;;
Σωστά...ό,τι κι αν πεις..έχεις δίκιο! Το παλεύουμε...

7
Μα δεν είναι ωραίο αυτό που γίνεται...αδικημένος για έτη πολλά κι εγώ και πολλοί άλλοι, αλλά το δίκιο μας οφείλουμε να το διεκδικήσουμε με νόμιμα μέσα και σε τίποτα δεν βοηθάει να καταφερόμαστε ο ένας εναντίον του άλλου. Πραγματικά όσοι δικαιώθηκαν εγώ ξέρω ότι δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια. Για εμένα από κει και πέρα το υπουργείο είναι υποχρεωμένο να συμμορφωθεί! Εξάλλου, εκτός των διοριστέων υπάρχει και θέση για τους επιλαχόντες. Κατανοώ απόλυτα την πίκρα (και δική μου) για την κλοπή της θέσης μας, αλλά εκλάπη χρόνια πριν από άλλους... Οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι όσοι πέτυχαν τον διορισμό τους μέσω δικαστηρίων...σκεφτείτε! Μετά από τόσα χρόνια αδικιών... και μας άνοιξαν τα μάτια, τον δρόμο και υπάρχει ελπίδα. Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει κάτι μαζικό! Ξέρετε μέσω του σωματείου μας το είχα δειλά επιχειρήσει κάποτε και έφαγα πόρτα! Ακόμη και από άτομα που είχαν διοριστεί μέσω διαγωνισμού. Οι επιτυχόντες σχεδόν ντρέπονταν που υπήρξαν επιτυχόντες...λόγω συγκυριών κάποιοι δεν προλάβαμε να αναλάβουμε δράση εγκαίρως. Δεν μας σταματά τίποτα. Αντιθέτως πιστεύω ότι είμαστε πολύ περισσότεροι από εκείνους που τρύπωσαν και δεν έχουν δώσει ποτέ τους στους διαγωνισμούς. Ακουγόμαστε πλεόν! Και αυτό είναι μια νίκη...χάρη σε εσάς βρε παιδιά.

8
Να σαι καλά! Ευχαριστούμε. Έτσι έπρεπε..αλλά είπαμε..εδώ Ελλάδα.

9
Δεν κατανοώ αυτή την κουβέντα σας. Κι αν υπάρχουν χαμηλόβαθμοι -πώς το εννοείτε δεν ξέρω- εφόσον έχουν δικαστική απόφαση αμετάκλητη, δικαίως θα διοριστούν. Θα αντεπιτεθούμε σε απόφαση δικαστηρίου; Εδώ έχουν χρόνια τώρα διοριστεί τόσοι κ τόσοι χωρίς καν να δώσουν ή αποτυχόντες!!! Κανείς δεν μιλούσε δεν καταφερόταν εναντίον τους. Έχουν δικαστική απόφαση τελεία κ παύλα για εμένα!

10
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Για δεκάδες λόγους σήμερα οφείλουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε να βρεθούμε στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.
Αν είχατε μελετήσει την ιστορία και δη την ιστορία μου μακεδονικού/σκοπιανού, καθώς και την συμφωνία μόνοι σας, δεν θα κάνατε τέτοιο κάλεσμα και μάλιστα σε φορουμ εκπαιδευτικών! Ας μείνουμε μέσα για μελέτη αυτών, αφού κλείσουμε την τηλεόραση!! Η επιτυχία σε διαγωνισμό ασεπ στην ιστορία τελικά θα έπρεπε να είναι προαπαιτούμενο.


11
Πρέπει να γίνουν διορισμοί. Αλλά με νομιμότητα. Να μην νομιμοποιηθούν όσοι παράνομα εισέρχονταν από παραθυράκια. Να ζητάμε κάτι συγκεκριμένο! Έλεγχος της προυπηρεσίας... τώρα πια βέβαια, ο νόμος ψηφίστηκε. Αν αντέξει στις προσφυγές, θα τον σεβαστούμε. Με αυτόν θα πορευτούμε. Διατηρώ αμφιβολίες ...πολλές.

12
Κυκλοφορούσε ένας πίνακας φιλολόγων με μια προσέγγιση της νέας σειράς στον πίνακα φιλολόγων.Τον έχετε δει συναδελφοι;εκτός ΑΣΕΠ και δυσπρόσιτα .
Σωστά! Να τον ανεβάσει κάποιος...

13
ΕΕΕΕΛΕΕΕΟΣΣΣ; Στο επιστρέφω. Αν δε βιαζόσουν και διάβαζες σωστά, θα γνώριζες πως δεύτερο πτυχίο δεν έχω, όπως και δήλωσα εξάλλου. Τη συνάφεια υποστηρίζω, όπως και ο  κάθε λογικός άνθρωπος. Και φυσικά την πρόταξή του μοριοδοτικά έναντι των ξένων γλωσσών.
Και για να σε διευκολύνω, είμαι ασεπίτισα με προϋπηρεσία, νόμιμη και σπαθάτη, ξερόλα.
Όσο για το ΑΣΕΠ, μόνο ακαδημαϊκά και κοινωνικά (οικογενειακή κατάσταση, ασθένειες) θα ελέγξει. Πες μου ένα τρόπο ελέγχου προϋπηρεσίας. Εκτός αν θυμήθηκε τη νομιμότητα και προσμετρήσει μόνο όσες προέρχονται από επιτυχία σε ΑΣΕΠ.
Είπες τη μαγική φράση! Μόνο έτσι δεν θα καταπέσει, αν η προυπηρεσία που θα μετρήσει θα είναι αυτή που έχει αξιολογηθεί. Στους δικηγόρους μας... Χάρες από πολιτικούς δεν θέλουμε. Το δίκαιο είναι δίκαιο. Όσο κι αν δεν θέλουν κάποιοι να το δουν.

14
Και 30μηνα και 24μηνα...Όταν κάποιοι μας προέτρεπαν σε προσφυγή, θεωρούσαμε ότι σε ένα κράτος δικαίου επιβάλλεται να αντιμετωπίζονται ίδιες καταστάσεις ισότιμα. Ο νόμος όμως λέει άλλα. Άργησα να το κατανοήσω. Προστατεύει το κράτος από την τάση δικομανίας; Δεν ξέρω. Υπάρχει προθεσμία, χρονικό όριο για την ισχύ. Θα το παλέψουμε δικαστικά; Ναι. Οφείλουμε όμως να παραδεχτούμε ότι κάναμε λάθος επιλογές.
Για εμένα ευθύνες έχουν τα σωματεία μας επίσης. Ήταν οι πρώτοι που μας αγνόησαν επιδεικτικά. Δεν ήθελαν να υπάρχουμε. Αντιμετωπιζόμαστε ως εκπαιδευτικοί-εξωγήινοι, οι αξιολογημένοι! Ενώ θα έπρεπε να φροντίσουν να ενημερώσουν τους ασεπίτες για τις νόμιμες διαδικασίες διεκδίκησης της θέσης τους και να είναι στο πλάι τους. Δυστυχώς..."ομερτά". Η προυπηρεσία και μόνο μετρά για εκείνους, άσχετα με το πώς αποκτήθηκε αυτή. Το υπουργείο από την άλλη, προστατεύει το οικονομικό συμφέρον του κράτους (χμ...).
Οι πλέον αδικημένοι είναι οι επιτυχόντες του 2008. Κάποιοι δεν πήγαν ούτε ωρομίσθιοι, αν και είχαν υψηλές βαθμολογίες. Ζαλίζομαι στη σκέψη...ένα κουβάρι τόσο μπερδεμένο.
Έχει ανοίξει ένας δρόμος και να ναι καλά όσοι τον άνοιξαν. Ελπίζουμε...

Σελίδες: 123 ... 13

Pde.gr, © 2005 - 2019

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 28664
  • Τελευταία: teacher01
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 977006
  • Σύνολο θεμάτων: 16913
  • Σε σύνδεση σήμερα: 288
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 20
Επισκέπτες: 237
Σύνολο: 257

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.051 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.