Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - kakar

Σελίδες: 123 ... 35
1
Να παίρνουν αναπληρωτές πλήρους η μειωμένου, αυτό έπρεπε να γίνεται κανονικά.

2
Με βάση τα συγκεκριμένα λινκ που εσύ θεωρείς άσχετα , απαγορεύεται να αναθέσουν παραπάνω ώρες από αυτές που αναγράφονται σ αυτά. Τις προκηρύξεις τις έχουνε για διακοσμητικά στην "πραγματικότητά" σου;

3
Ο σκοπός της παρέμβασής σου είναι..;

4
Μπορεί να έχει καταργηθεί ο περιορισμός των ωρών, δηλαδή η άδεια να επιτρέπει απεριόριστο αριθμό ιδιωτικής εργασίας, οι συνήθεις εργοδότες όμως ( ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ΟΑΕΔ )στις προκηρύξεις τους αναφέρουν ξεκάθαρα ανώτατα όρια ανάθεσης ωρών.

Προκήρυξη ΙΕΚ σελ 8
https://www.inedivim.gr/sites/default/files/announcements-proclamations-publicity/files/2017-8-8_prosklhshiek.pdf

Προκήρυξη ΣΔΕ σελ 7
https://www.inedivim.gr/sites/default/files/announcements-proclamations-publicity/files/2017-8-7_prosklhshsde.pdf

Προκήρυξη ΙΕΚ ΟΑΕΔ  σελ 18
http://www.oaed.gr/documents/10195/1214500/ORTHIEPANALHPSIPROKHRYXISIEK.pdf/d1fec3aa-d9f6-4207-98a2-c7865915b4fa
5
Το λαμβάνω υπόψη. Ναι δαπάνησαν κόπο και χρήμα και καλά έκαναν, ουσιαστικά επένδυσαν για να δουλέψουν στην δημόσια εκπαίδευση στην Ελλάδα.Προφανώς αυτό είναι η καλύτερη δουλειά που μπορεί να προσφέρει η χώρα στα καλύτερα μυαλά με την κατάλληλη οικονομική ευχέρεια.
Αυτό που μου προκαλεί θλίψη είναι οι συσσωρευμένοι 50ρηδες στον εκκαθαρισμένο πίνακα, δηλαδή οι άνεργοι, που και προϋπηρεσία έχουν και πολλοί από αυτούς και ΑΣΕΠ ( άρα και αυτοί κόπιασαν) και δεν ξέρεις τι ακαδημαϊκά προσόντα έχει ο καθένας γιατί δεν φαίνονται ( άρα και χρήμα δαπάνησαν). Το μόνο τους λάθος είναι ότι δεν διάλεξαν να ασχοληθούν με την ειδική. Δεν το έχουν αυτό το δικαίωμα; Η ειδική η ανεργία; Αυτό έπρεπε να είναι το πλάνο; Ποιος θα φάει ποιον; Η η συνεργασία μεταξύ τους;

6
Εγώ πάντως δεν θέλω να ξαναακούσω για τους καημένους τους νέους που δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Το σύστημα αυτή τη στιγμή αφήνει άνεργους 50ρηδες που η μόνη προϋπηρεσία που έχουν είναι εκπαιδευτική και άρα είναι σχεδόν αδύνατο να κάνουν άλλη δουλειά και βάζει στην εκπαίδευση νέους ( μέσω της ειδικής),ουσιαστικά αφαιρώντας τους την προοπτική να κάνουν κάτι καλύτερο, που σαν νέοι θα μπορούσαν.
Υ.Σ. Να σημειωθεί ότι οι 50ρηδες αν προσληφθούν θα πάνε σε νησιά, στην ειδική 30ρηδες και σπίτι τους.

7
Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι αυτές οι εγκύκλιοι δεν καλύπτουν την ειδική αυτή περίπτωση συμβάσεων έργου που όμως το έργο είναι διδακτικό.Είναι παράλογο να μη προσμετράται μισθολογικά διδακτική προϋπηρεσία σε εργαζόμενους που η δουλειά τους είναι να διδάσκουν.Είναι λάθος .Δεν το πρόβλεψαν, δεν ξέρανε ότι υπάρχουν αυτές οι συμβάσεις, δεν ξέρουν τη σχέση εργασίας εκπαιδευτικών-ΙΝΕΔΙΒΙΜ ή ΑΕΙ, δεν ξέρω, πάντως είναι λάθος και ήθελε από πέρσι ακόμα διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου ειδικά για αυτές τις περιπτώσεις.Είναι άλλο να απορρίπτονται γενικά οι συμβάσεις έργου κι άλλο να απορρίπτονται οι συμβάσεις έργου που αφορά διδασκαλία.
Τώρα θα μου πεις , μήπως ήταν λάθος εξαρχής να υπογράφονται συμβάσεις διδακτικού έργου για εξαρτημένη διδακτική εργασία;Εξάλλου, δεν είναι λάθος να απασχολείς διδακτικό προσωπικό στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με ωράριο αναπληρωτή πλήρους ωραρίου ή μειωμένου ωραρίου, που θα έπρεπε να τον προσλάβεις με τέτοια σύμβαση, κι εσύ να τον έχεις ωρομίσθιο;

Τι να πω, δεν είμαι και νομικός...

8
Τα έχουν κάνει τόσο μπαχαλο που δεν βγαίνει άκρη και μπερδεύονται ακόμα περισσότερο.
Τα ΣΔΕ είναι δευτεροβάθμια τυπική εκπαίδευση αλλά:
1. Σε ότι αφορά την προσμέτρηση της προϋπηρεσίας σε ΣΔΕ στους πίνακες αναπληρωτών μπορούν να μετρηθούν μόνο όσες ώρες είναι θεσμοθετημένες από τη δευτεροβάθμια τυπική, δηλαδή 8 ώρες τα τελευταία χρόνια, άσχετα αν κάποιοι δουλεύουν στα ΣΔΕ 20 ώρες.
2. Σε ότι αφορά τα στοιχεία που ζητάνε τώρα, όσοι είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές θα πληρωθούν σαν εκπαιδευτές ενηλίκων, με το αντίστοιχο ωρομίσθιο για τους εκπαιδευτές ενηλίκων. Όσοι όμως δεν είναι θα πρέπει να πληρωθούν σαν ωρομίσθιοι της δευτεροβάθμιας, που σημαίνει ότι θα πρέπει να καταταγούν μισθολογικά σε κλιμάκιο. Κι εδώ είναι το τέλειο χάος! Με το νέο ενιαίο μισθολόγιο στη μισθολογική σου αναγνώριση δεν προσλαμβάνεται προϋπηρεσία από συμβάσεις έργου.Ο νόμος το λέει ξεκάθαρα, οι δευτεροβάθμιες έχουν κάνει ότι νομίζει η κάθε μία, σε άλλους έχει αναγνωριστεί σε άλλους όχι.
Κι έτσι έχουμε φτάσει στο φανταστικό φαινόμενο να μοριοδοτείται στους πίνακες κατάταξης η προυπηρεσία σε ΣΔΕ αλλά να μην αναγνωρίζεται μισθολογικά η προϋπηρεσία αυτή.
Υ.Σ. Δεν έχω βρει επίσημη οδηγία από το Υπουργείο προς τις Διευθύνσεις για το τι να κάνουν οι υπεύθυνοι μισθοδοσίας για τις συμβάσεις έργου που αφορούν διδακτική εργασία σε δημόσιους φορείς( ΣΔΕ, ΙΕΚ, ΑΕΙ κτλ)
Υ.Σ.2 Πώς να δώσουν βεβαίωση όπου θα αναγράφεται εβδομαδιαίο ωράριο 23 ωρών και να δικαιολογήσουν ότι κάποιος είναι ωρομίσθιος με 20 ώρες...

9


Εκμεταλλευτήκατε το σύστημα κύριοι της ειδικής; Με γεια σας με χαρά σας. Ο οποιοσδήποτε θα το έκανε αν είχε προβλέψει την σημερινή κατάσταση και κινούταν πιο έξυπνα και γρήγορα. ΑΝ βέβαια είχε την οικονομική δυνατότητα στην Ελλάδα των μνημονίων.

Αλλά μην το διαφημίζεται κιόλας, με τρόπο απαξιωτικό προς τους άλλους. Δεν είναι σωστό, εκτός και αν τελικά χρειάζεστε και ένα μεταπτυχιακό στην ηθική πριν μπείτε στην τάξη και διαμορφώσετε χαρακτήρες.

Οχι, δεν θα το έκανε οποιοσδήποτε. Υπάρχουν ακόμα εκπαιδευτικοί που έχουν και την οικονομική δυνατότητα και το κουράγιο και καταλάβαιναν που πάει το πράγμα και ήξεραν αλλά δεν θέλουν να ασχοληθούν με την ειδική. Δικαίωμά τους δεν είναι; Θέλουν να ασχοληθούν με αυτό που τους αρέσει και δεν περιστρέφεται η ζωή τους μόνο γύρω από το πως θα ανέβουν σε πίνακες.Αυτοί θα κατασπαραχτούν;

10
Εγώ πιστεύω ότι αυτό που συμφέρει όλους μας είναι οι ειδικής να πεταχτούν έξω από τους πίνακες της γενικής και προσλήψεις στους ειδικής να γίνουν μόνο μετά από διαγωνισμό ΑΣΕΠ όπου θα ελέγχονται οι γνώσεις τους στον τομέα της ειδικής. Τι λες; Συμφωνείς; ή εκεί δεν συμφέρει;

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι είσαι τρολ, απλά η άγνοια είναι ευτυχία λένε και τα ποστ σου θα μπορούσαν απλά να εκφράζουν αυτή την άγνοια. Την άγνοια του να να έχεις κουραστεί υπερβολικά στον χώρο της εκπαίδευσης, την άγνοια του να έχεις σπαταλήσει μεγάλο μέρος της ζωής σου ως εργαζόμενος σε αυτήν. Τσακ μπαμ αναπληρωτής, τσακ μπαμ προϋπηρεσία, τι μας λες τώρα; Άντε να έχω και έναν τσακ μπαμ διορισμό και μετά θα έρθει και η δική σας η φορά. Απλά εγώ να βολευτώ, όπως έχω βολευτεί ως τώρα στον χώρο της εκπαίδευσης.

Προσωπικά δεν θεωρώ ότι είσαι τρολ. Απλά κάποιος που του σφύριξαν πως λειτουργεί το σύστημα, το εκμεταλλεύτηκε και τώρα βγάζει προς τα έξω άγνοια και μέγιστο εγωισμό. Τα ποστ σου φωνάζουν "Εγώ να βολευτώ" και εκφράζουν μια μόνιμα βολική οπτική.

Κι εγώ αυτό πιστεύω....

Προκάλεσες CBK όταν με τεράστια ευκολία πέταξες εκείνο το "πέρασα στη γενική"...κάτι το οποίο μέχρι τώρα αν και κάποιοι συνάδελφοι ειδικής το έκαναν, παρόλα αυτά οι περισσότεροι επέμεναν ότι δεν θα προτιμήσουν την γενική για να μη χάσουν τη θέση τους στη ειδική... Απ ότι φαίνεται όμως όλοι θέλουν το βόλεμά τους και δεν έχουν καν συνειδητοποιήσει ότι αφήνουν άλλους άνεργους. Τουλάχιστον παραδεχτείτε το...εντάξει το υπουργείο και οι νόμοι  φταίνε αλλά όταν έχεις πλάνο να  χωθείς με αυτό το τρόπο στη γενική, μη μας λες μετά για θυσίες, γνώση και αγάπη για τη δουλειά σου.

11
και το υπουργείο παιδείας επίσης ξέρει. Γιατί και οι αναπληρωτές αδιαφορούν πλήρως, ειδικά στην δευτεροβάθμια....

12
Μα για να γίνεις μέλος πρέπει να πληρώσεις πρώτα 15 ευρώ! Τι μετά αν γραφτούν 500 μέλη σου γίνεται επιστροφή;
Επίσης αυτός δεν είναι σύλλογος χορού ή κάτι τέτοιο, έχει σχέση με συλλογικό αγώνα για αξιοπρεπή δικαιώματα στην εργασία. Δεν ξέρω οι μόνιμοι συνάδελφοι πληρώνουν για να εγγραφούν στο συνδικαλιστικό τους όργανο;

Εννοειται! Και οι αναπληρωτές. Πρέπει να είσαι μέλος για να ψηφίσεις τους εκπροσώπους σου στις ελμε και στην ολμέ και για να είσαι μέλος πληρώνεις την συνδρομή σου.

13
Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων / Απ: Ενισχυτική Διδασκαλία 2016-17
« στις: Δεκέμβριος 20, 2016, 09:20:37 μμ »
Σήμερα υπήρξε μια παραίτηση στην Δευτεροβάθμια και αμέσως αναζήτησαν τον επόμενο στους πίνακες.
Όταν άτομα που έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, δεν ενδιαφέρονται, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, αμαρτωλή η προϋπηρεσία που θα αποκτήσεις από αυτήν. Ακόμα και πριν πολλά χρόνια που υπήρχε πλήρη αδιαφάνεια, υπήρχε επίσης και πλήρη έλλειψη ενδιαφέροντος από πολύ κόσμο, είτε για την ενισχυτική, είτε για τη πρόσθετη διδακτική ή απλά και άγνοια(τα πρώτα χρόνια εγώ, τρία πουλάκια κάθονταν). Γενικά, πριν το 2009, δεν υπήρχε κρίση και πολλοί σνομπάρανε τέτοια προγράμματα και τα ονομάζανε φιλοδωρήματα και ντροπή. Οι ίδιοι βέβαια σήμερα θα πουν ότι τότε ενδιαφέρονταν, αλλά τους τρώγανε τις θέσεις. Ναι υπήρχε αδιαφάνεια, αλλά δεν ήταν όλοι βυσματίες όσοι δουλεύανε.

Αυτά τα λένε όσοι διορίστηκαν η μάζεψαν προϋπηρεσία απο πδσ για να δικαιολογήσουν την προϋπηρεσία που απέκτησαν. Κρίση δεν υπήρχε ποτέ για τα βύσματα και ούτε σήμερα υπάρχει. Πολύ πριν το 2009 και γνωρίζαμε και παρακαλούσαμε και ούτε δύο ώρες δε μας δίνανε.

Σελίδες: 123 ... 35

Pde.gr, © 2005 - 2018

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 28190
  • Τελευταία: Jaha
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 953018
  • Σύνολο θεμάτων: 16645
  • Σε σύνδεση σήμερα: 294
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 29
Επισκέπτες: 238
Σύνολο: 267

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.094 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.