Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - mtsag

Σελίδες: 123 ... 188
1
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Β΄ φάση αναπληρωτών 2021-2022
« στις: Σεπτέμβριος 18, 2021, 02:03:42 μμ »
Παρακαλούμε τον Πατρέα, μόλις ενημερωθεί για τον αριθμό προσλήψεων σε γενική και ειδική δευτεροβάθμια να μας ενημερώσει. Η αγωνία έχει χτυπήσει κόκκινο

Το κάνει πάντα, don't worry. Απλά η συγκεκριμένη πληροφορία είναι η τελευταία που βγαίνει πριν τρέξει το σύστημα.

2
Συμπληρώνω σημαίνει ότι αν είναι κάποιος να μείνει ακάλυπτος, είναι ο τελευταίος. Όχι ότι κάνω ο,τι θέλω χωρίς να ρωτάω τους άλλους.

Αυτό ακριβώς προσπαθουσα να πω κι εγώ.

3
Τι να πω... Όπως είπα, στο μυαλό μου το είχα ότι προτεραιότητα στη συμπλήρωση του ωραρίου σημαινε ότι ο αρχαιότερος θα συμπλήρωνε πρώτος και άρα θα είχε το όφελος να αποφύγει πιθανές διαθέσεις/αποσπάσεις για συμπλήρωση ωραρίου. Αλλά δέχομαι αυτό που μου λέτε.

4
ούτε άτυπα,  ούτε σεβασμός στην αρχαιότητα, ούτε ιδιορρυθμία, είναι απαίτηση εκ του νόμου,  από τις διατάξεις συμπλήρωσης ωραρίου συνάγεται ότι ο έχων οργανική συμπληρώνει πρώτος (και οι υπόλοιποι- αν υπάρχουν- μετά , ανάλογα με την αρχαιότητα στην τοποθέτηση, δηλαδή και 60χρονος να είσαι με 31 χρόνια αλλά τελευταίος τοποθετηθείς  τελευταίος θα διαλέξεις). άρα δεν είναι επιλήψιμο ή άτυπο ή παράτυπο, έτσι πρέπει να γίνεται. φυσικά, επιλέγει ο πρώτος και μαθήματα και τάξεις και τμήματα, πώς αλλιώς;  αλλά καλό είναι να υπάρχει συνεννόηση και κλίμα συνεργασίας. ε, τώρα είναι ανθρώπινο να μη διαλέξει κανείς προβληματικό τμήμα, εσύ αν διάλεγες πρώτος θα το έκανες; άλλο που κάποιοι το κάνουμε με τη λογική ότι το κουμαντάρουμε, αν και είναι προβληματικό , για να μην το φορτωθεί δύσμοιρος και υπάρξει θέμα. αλλά αν κάποιος δεν μπορεί ή υποφέρει, είναι γελοίο να το επιλέξει. τώρα οι τελευταίοι (οργανικά ή αποσπασμένοι ή αναπληρωτές) ενίοτε την πατάνε , συμβαίνει. όπως και η συνεννόηση και η μη συνεννόηση. εδώ απαιτούν άλλοι και άλλοι που δεν έχουν προτεραιότητα ετσιθελικά...

Χμμμ... προσωπικά δεν τα ταύτιζα στο μυαλό μου αυτά τα δύο. Δηλαδή την προτεραιότητα στη συμπλήρωση του ωραρίου με την επιλογή μαθημάτων και τμημάτων. Δηλαδή, αν πχ σε ένα σχολειο με 7 ΠΕ02 οι ώρες φτάνουν για να συμπληρώσουν όλοι το ωράριό τους, από που συνάγεται ότι υπάρχει προτεραιότητα στην επιλογή μαθηματων ή/και τμημάτων; Νεοδιόριστος είμαι, είναι πολλά που δεν ξέρω, γι αυτό ρωτώ.

5
Άτυπα ταυτίζεται η συμπλήρωση ωραρίου με την έπιλογη. δλδ ο παλιός θα συμπληρώσει για να έχει πλήρες ωράριο. Δεν σημαίνει αυτό κανονικά πώς θα πάρει και αυτά που θέλει χωρίς να ακούσει τη γνώμη των άλλων.

Άσχετο αλλά θέλω να πω τον πόνο μου, εγω είμαι η τελευταία μόνιμη στο σχολειο μου κ έρχονται κ δυο αποσπασμένοι ή αναπληρωτές ως τελευταίοι, φέτος από το πολύ άγχος μη τυχόν φανούμε να διαλέγουμε εις βάρος των νέων συναδέλφων, εγω κ άλλη μια οιο παλιά διαλέξαμε τελευταίες, δεν πήραμε σχεδον τίποτα απ αυτά που θέλαμε αλλά πήραμε και πράγματα που δεν θέλαμε….

Εντάξει, αυτό είναι το άλλο άκρο, χαχα! Κατά τη γνώμη μου πρέπει να υπάρχει ένας σεβασμός στην αρχαιότητα, αλλά μέχρι ενός σημείου. Δηλαδή ο παλιός δεν μπορεί έχει την απαίτηση να διαλέξει πρώτος και τμήματα και μαθήματα κλπ. Και οι άλλοι συνάδελφοι είμαστε.

6
Υπάρχει κάποια νομοθεσία που να αναφέρει ότι ο παλαιοτερος συναδέλφους διαλέγει τμήματα σε ένα σχολείο;
Άτυπα τι γίνεται ;


Sent from my iPhone using Tapatalk

Όχι, δεν υπάρχει τέτοια νομοθεσία. Αλλά άτυπα οι παλιοί συνήθως παίρνουν αυτό που θέλουν. Το ζήτημα είναι να μη γίνεται απροκάλυπτα.

7
Το σωστό θα ήταν να προσμετρηθεί ολόκληρη και η προϋπηρεσία του σχολικού έτους 2022-23 (για τη Γενική Παιδεία) ώστε να "κλείσουν" τα δύο έτη από τη δημοσίευση των οριστικών πινάκων. Ή έστω μέχρι και την άνοιξη του 2023. Φαντάζομαι ότι δεν θα αργήσουν τόσο πολύ αυτή τη φορά στον ΑΣΕΠ καθώς δεν θα χρειάζεται να ξαναελεγχούν δικαιολογητικά που έχουν ήδη ελεχθεί στην τρέχουσα προκύρηξη.

To ΑΣΕΠ δεν έκανε έλεγχο δικαιολογητικών. Αυτό το έκαναν οι διευθύνσεις με την καταχώρηση στον opsyd. Το ΑΣΕΠ ασχολήθηκε με τις ενστάσεις κατά βάση. Επίσης, θα υπάρξουν και στην επόμενη προκήρυξη πολλά νέα χαρτιά. Θέλω να πω ότι θεωρώ ανέφικτο να βγει προκήρυξη τον Γενάρη και να υπάρξουν οριστικοί στον Αύγουστο.

8
Τις ενστάσεις είχα στο μυαλό μου συνάδελφε και εγώ. Γενικά δηλαδή θα έχει λιγότερα χαρτιά άρα λιγότερες ενστάσεις.

Ναι λογικό. Πάντως, δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία ότι μπορεί να βγει προκήρυξη τον Γενάρη και να υπάρχουν οριστικοί τον Αύγουστο.

9
Αν δεν αλλάξει το σύστημα θα καταθέσουν αυτοί που ειναι ήδη στους πίνακες τυχόν επιπλέον χαρτιά ενώ μόνο οι καινούργιοι θα τα καταθέσουν όλα. Σε κάθε περίπτωση ο όγκος των δηλώσεων θα είναι αρκετά μικρότερος. Όλες οι διαδικασίες λοιπόν θα απαιτούν λιγότερο χρόνο.

Συνάδελφε έχω την αίσθηση ότι η καθυστέρηση πηγάζει κυρίως από τις εντάσεις. Εξηγούμαι: ο έλεγχος των δικαιολογητικών έγινε από τις διευθύνσεις όταν καταθέσαμε τα χαρτιά μας. Στη συνέχεια το ΑΣΕΠ έβγαλε προσωρινούς με βάση τις αιτήσεις μας συγκρίνοντας τις με τη βάση δεδομένων του ΟΠΣΥΔ που απεστάλη από το ΥΠΑΙΘ. Μετά οι ενστάσεις και οι οριστικοί, σωστα; Δε νομίζω ότι το ΑΣΕΠ κοιταξε σε κάποια φάση τα χαρτιά μας.

10
Υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν τα κριτήρια;

Αν έπρεπε να στοιχηματίσω σε κάτι θα έλεγα ότι κάτι παραπάνω σε μοριοδότηση θα πάρουν οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι. Αναμένονται και δικαστικές αποφάσεις γι αυτους. Άλλες μεγάλες αλλαγές στα κριτήρια προσωπικά δεν περιμένω.

11
Με προσωρινους πινακες απαγορευεται δια νομου να ξαναπανε σε προσληψεις. Αυτο εγινε για τελευταια φορα το 20-21. Δεν ξαναγινεται. Μονο αν βγει καποια τροποποιηση.

Αυτο από που προκύπτει ότι ισχύει; Ήταν στις μεταβατικές διατάξεις του νόμου Γαβρόγλου;

12
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Αναπληρωτές 2021-2022
« στις: Αύγουστος 26, 2021, 09:47:00 μμ »
Καλή επιτυχία σε όσους περιμένουν, ελπίζω να μην αργήσουν πολύ.

13
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Αναπληρωτές 2021-2022
« στις: Αύγουστος 26, 2021, 12:26:44 μμ »
Τελικά το μικρόβιο μας έχει μείνει, αν κ διοριστήκαμε περιμένουμε εναγωνίως να τρέξει το σύστημα κ να δούμε τα ονόματα όπως κάθε χρόνο!!!!

Χαχα, αυτό ακριβώς!

14
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: Αναπληρωτές 2021-2022
« στις: Αύγουστος 25, 2021, 05:49:13 μμ »
Συνάδελφε, ναι δυστυχώς επειδή μέχρι τώρα στη ζωή μου πηγαίνω με το σταυρό στο χέρι και δεν έβαλα μέσο για να μάθω πληροφορίες εκ των έσω για τα κενά σε πρωτοβαθμια και δευτεροβάθμια στην ειδικότητα στο νομό μου, είχα δηλώσει και άλλους νομούς. Εν αντιθέσει, με αρκετούς άλλους που (όπως αποδείχτηκε από τους πίνακες πρόσληψης εκ των υστέρων) είχαν δηλώσει, όχι μόνο και αποκλειστικά στο νομό μου, αλλα κάποιοι εξ αυτών είχαν δηλώσει αποκλειστικά δευτεροβάθμια και καθόλου πρωτοβάθμια!!! Θες να μάθεις για το "θαύμα" που έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση; Στη Α' φάση λοιπόν, στην ειδικότητα μου, υπήρχαν 0 (μηδέν) κενα στο νομό μου, αλλά μετά από 20 μέρες ξεφύτρωσαν 11!!! Και μετά από λίγες μέρες στη γ' φάση, ακόμη 8!!!
Με αποτέλεσμα, να είμαι εγώ και κάποιοι άλλοι πολυ ψηλότερα στον αξιολογικό πίνακα και να εργαζόμαστε σε όμορο νομό (150χμ από το σπίτι μας), ενώ άλλος 500 θέσεις πιο κάτω στο πίνακα να είναι 10 λεπτά από το σπίτι του!!!
Θαύμα-θαυμα, αναφώνησαν οι (συγ)χωριανοί!!!

Αυτό γνωρίζω κι εγώ οτι γίνεται. Υπάρχει και το άλλο, Α φάση σε ένα νόμο στα βουνά, Β φάση στον ίδιο νομό ξαφνικά να τα κενά μέσα στην πόλη. Έχεις δίκιο, σκέψου όμως ότι αυτα τα μόρια παραπάνω, λίγα ή πολλά, μπορεί μια μέρα να είναι χρυσάφι.

Σελίδες: 123 ... 188

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30720
  • Τελευταία: dimitrakarak
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1086271
  • Σύνολο θεμάτων: 18225
  • Σε σύνδεση σήμερα: 488
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 2
Επισκέπτες: 264
Σύνολο: 266

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.16 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.