Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - mts.ag

Σελίδες: 123 ... 276
1
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2023;
« στις: Ιανουάριος 05, 2023, 12:22:07 μμ »
Μα γι'αυτό μιλάω για πιέσεις. Αν περιμένουμε να το κάνουν από μόνοι τους... Θέλει ριζική αλλαγή ο συνδικαλισμός στο σύνολο του. Θα πρέπει η κάθε ειδικότητα να έχει έναν σύλλογο αναπληρωτών κι έναν μονίμων που να είναι σε αγαστή συνεργασία. Μετά θα πρέπει ανά βαθμίδα να υπάρχει ένα όργανο που να ενώνει τις ειδικότητες (για θέματα που μπορούν να ενωθούν) και μετά ένα όργανο που να ενώνει τα όργανα των 2 βαθμίδων. Πλήρης εκμετάλλευση των κοινωνικών δικτύων και για οργάνωση, αλλά κυρίως για επικοινωνία των θεμάτων προς την κοινωνία. Αυτό το "ζητάω συνάντηση από την Κεραμέως, που εγκρίνεται 6 μήνες μετά και δε μας απαντάει και τίποτα επί της ουσίας", δεν αποδίδει.

Προσυπογράφω 100%. Έχεις απόλυτο δίκιο.

2
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2023;
« στις: Ιανουάριος 05, 2023, 11:30:31 πμ »
Επειδή ακριβώς μέχρι τον Μάρτιο που οριστικοποιούνται οι συνταξιοδοτήσεις, δε μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση για αριθμό, μέχρι τον Μάρτιο 2 πρέπει να είναι τα θέματα για τα οποία πρέπει να πιέζουν ανελέητα οι πάντες:
1. Πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού, να διασφαλιστεί ότι θα εγγραφούν κονδύλια για διορισμούς. Ας είναι 10000. Αν χρειαστούν λιγότεροι διορισμοί, οκ μικρό το κακό. Τα χρησιμοποιούν αλλού. Αν χρειαστούν περισσότεροι, είτε βρίσκουν έκτακτα κονδύλια (προτιμότερο φυσικά), είτε μεταθέτουν όσους δε μπορούν να γίνουν για την επόμενη χρονιά.
2. Επικαιροποίηση οργανικών κενών (ίδρυση στην Πρωτοβάθμια, υπολογισμός στη Δευτεροβάθμια).

Αυτά τα 2 δεν έχουν καμία σχέση με τις συνταξιοδοτήσεις και μπορούν άνετα να έχουν ολοκληρωθεί πριν τον Μάρτιο. Κι όταν π.χ. από το 2 θα έχουν προκύψει 3000 νέα κενά, δε θα μπορεί να πει ότι δε θα κάνει διορισμούς. Θα ξέρουμε ότι θα πρέπει να κάνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3000, πριν καν τις συνταξιοδοτήσεις. Μέχρι και την κατανομή των 3000 θα ξέρουμε, εφόσον όλα γίνουν με διαφάνεια.

Μα, έχει διαφανεί οποιαδήποτε προθεση να γίνει κάτι από αυτά τα δυο που λες; Ιδίως για το δεύτερο, που είναι και το κρισιμότερο;

3
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2023;
« στις: Ιανουάριος 05, 2023, 09:42:17 πμ »
δε θα γίνουν διορισμοί φέτος το καλοκαίρι δήλωσε ξεκάθαρα η υπουργός σήμερα το πρωί στο mega.  Όσοι χάσαμε για λίγο πέρυσι μια θέση διορισμού,  πρέπει να κάνουμε κάτι σχετικά με τη μείωση της ισχύς των οριστικών πινάκων από τα 3 στα 2 χρόνια με το έτσι θέλω.

Μα, αφού εδώ μεσα διάβασα από καποιους (που λένε πως γνωρίζουν) ότι θα γίνουν σίγουρα διορισμοί και μάλιστα 10000, ότι το ΥΠΑΙΘ κράτησε κάβα πιστώσεις από περυσι και κάτι τέτοια... προφανώς η Κεραμέως δεν ξέρει τι της γίνεται!

Περα από αυτο, και για να το σοβαρέψουμε λίγο, δεν είναι εύκολο να κάνει διορισμούς όταν δεν υπάρχουν οργανικά κενά. Αυτό είναι το δυστύχημα και μας αφορά όλους..

4
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2023;
« στις: Δεκέμβριος 21, 2022, 05:08:54 μμ »
Δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση να μπλοκάρονται αυτ@ που δεν υπακούουν τους κανόνες και γράφουν άσχετα πράγματα;

Σε καποια forum έχω δει ρύθμιση που μπορείς να μπλοκάρεις (για σενα) συγκεκριμένους χρήστες. Έτσι εγώ πχ που δε θέλω να βλέπω τις αναρτήσεις κάποιου μπορώ τα το κάνω, χωρίς να στερείται το υπόλοιπο pde τις αναρτήσεις αυτές. Μακάρι να μπορούσε να γίνει κι εδώ.

5
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2023;
« στις: Δεκέμβριος 18, 2022, 11:50:32 πμ »
Δεν απευθύνθηκε σε εσένα! Εκτός αν παραδέχεσαι ότι την κατηγορούσες! Το θεωρώ πολύ άδικο να κρίνεις τόσο αυστηρά έναν άνθρωπο, που μοιράζεται μαζί μας αισιόδοξα μηνύματα για νέους διορισμούς. Βέβαια, όταν είσαι ήδη διορισμένος, δεν σε ενδιαφέρουν αυτές οι πληροφορίες... αλλά αφού δεν σε ενδιαφέρουν, γιατί ασχολείσαι;

Παραθέτεις την ανάρτηση μου και η πρώτη σου πρόταση είναι ‘μην ξεκινάς πάλι τα ιδια’. Σε ποιον να νομίσω ότι απευθυνόσουν δηλαδή; Τα υπόλοιπα που γράφεις μετά δεν τα καταλαβαίνω καν.

6
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2023;
« στις: Δεκέμβριος 18, 2022, 11:10:20 πμ »
Μην ξεκινάς πάλι τα ίδια! Τα νούμερα αλλάζουν από μέρα σε μέρα, χωρίς να ρωτάνε τους εκπαιδευτικούς! Γι' αυτό και ονομάζεται πολιτική βούληση... Στους τελευταίους διορισμούς φάνηκε έντονα κιόλας από ποιους κόψανε για να διοριστούν άλλοι... Ευχόμαστε φέτος να μην ξανασυμβεί αυτό και τα νούμερα να είναι μεγαλύτερα!

Το 'μην ξεκινάς πάλι τα ίδια' γιατι δεν το απευθύνεις στην Κιρκη που αναμόχλευσε με το ποστ της τα περσινά; Ή απλά δεν έχω το δικαίωμα της απάντησης;

7
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2023;
« στις: Δεκέμβριος 18, 2022, 10:45:49 πμ »
Πολύ σωστά Maribelle ! Πέρυσι οι πιστώσεις για διορισμούς που είχε το υπουργείο στα χέρια του ήταν 11500. Από αυτούς κράτησε μέρος για φέτος για ευνόητους λόγους . Εγώ σας το έλεγα αλλά αλλά κάτι μισαλλοδοξοι εδώ μέσα με κατηγορούσαν ότι παραπλανουσα . Για μπαίνουν λοιπόν τα πράγματα στη θέση τους : και νέες οργανικές θέσεις θα βγουν και διορισμοί θα γίνουν . Αυτό όμως πρέπει να προσεχθεί είναι ο αλγόριθμος . Αυτός ο τρόπος υπολογισμού των κενών είναι απόλυτη ανάγκη να αλλάξει. Φιλικά πάντα με θερμές ευχές για καλά Χριστούγεννα.

Σε κατηγορούσαν γιατί μεχρι και την τελευταία στιγμή επέμενες ότι θα γίνουν 10000+ διορισμοί και 650+ διορισμοί φιλολόγων και ειρωνευόσουν οποιονδήποτε έλεγε κάτι αντίθετο, όπως οταν γράφαμε ότι αυτό το νουμερο στους ΠΕ02 δεν παίζει (ακριβώς λογου των περιορισμών του αλγοριθμου που -τώρα- αναφέρεις).

8
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2023;
« στις: Δεκέμβριος 13, 2022, 11:36:52 πμ »
(μήπως θα ηταν προτιμοτερο να βρουν τον patrea να τον ντυσουν με ενα μπλουζάκι της ΠΕΑΔ, να του βάλουν και μια κονκάρδα και να τον παρακαλεσουν γονυπετεις να παει αυτός αντι αυτών στον κοπτση? μονο ετσι θα ερθει το επιθυμητό για μας της δευτεροβαθμιας)

 ;D ;D

9
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2023;
« στις: Δεκέμβριος 13, 2022, 08:53:26 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα!! Τα είπες όλα... Έχει γίνει ξεκάθαρο πως το Υπουργείο διορίζει όσους θέλει και όπου θέλει από κάθε ειδικότητα, άσχετα με την ύπαρξη οργανικών και αλγόριθμου!

Όσοι πάτε με αυτήν τη νοοτροπία σε διάλογο με το υπουργείο φοβάμαι ότι δεν θα πετύχετε πολλά. ΔΕΝ διορίζει όσους θέλει και όπου θέλει. Γράφετε για κάτι που έγινε στη Μανγησία. Δεν το γνωρίζω, αλλά να το δεχθώ. Θα πρέπει όμως να καταλάβετε ότι αυτό ήταν μεμονωμένο, προφανώς και δεν αποτελεί γενική εικόνα. Ούτε μπορεί να αποτελέσει σοβαρό επιχείρημα σε συνομιλία με το υπουργείο. Τι θα του ζητήσετε δηλαδή, να παρατυπήσει μαζικά;

Για τη Δευτεροβάθμια, καταλάβετέ το, ο περιορισμός είναι ο αλγόριθμος, διότι με βάση αυτό υπολογίζονται τα κενά για τις μεταθέσεις, απ' όπου ξεκινά όλη η διαδικασία: μεταθέσεις, μετατάξεις, διορισμοί. Αν λοιπόν σε συνάντηση σας πει ο Κοπτσης 'Μα, μετά από τις μεταθέσεις έχουν μείνει ΧΧΧ κενά, πώς θέλετε να διορίσω παραπάνω', απαντήστε του εσείς 'ελάτε κ Γενικέ, ό,τι θέλετε κάνετε'. Ακούγεται ωραίο αλλά αποτελεσματικότητα μηδέν. Θα έχει χαθεί το παιχνίδι. 

10
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2023;
« στις: Δεκέμβριος 11, 2022, 09:21:26 πμ »
Μου κάνει τόσο μα τόσο εντύπωση που μετά το περισνό φιάσκο καποιοι επιμένετε να αμφισβητείτε τον Patreas. Δηλαδή αν δε διδασκόμαστε από την εμπειρία, από τι διδασκόμαστε πια;

11
Είναι που διδάσκουμε και αξίες ……
Ανθρωποφαγία …..

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην απαντήσω σε αυτό το νήμα αλλά... Οταν οι περσινοί νεοδιόριστοι λέγαμε για τη μειωση της οργανικής, σχεδόν ΟΛΟΙ οι υποψήφιοι φετινοί νεοδιόριστοι μας έγραφαν 'ας προσεχατε τι υπογράφατε', μας έβριζαν μεσω πμ, και παει λεγοντας. Το να ζητάνει τώρα εκείνοι μείωση της οργανικής στο ένα έτος είναι χυδαίο. Διότι όλα τα επιχειρήματα που παρουσίαζαν εκείνοι περυσι, εξακολουθούν να ισχύουν και φέτος, σωστά; Το μόνο που αλλαξε είναι ότι διορίστηκαν. Και στο φινάλε φινάλε, το θέμα δεν ήταν η διετία αυτή καθεαυτή, αλλά το να κάνει διορισμούς από τους ίδιους πίνακες χωρίς να προηγηθούν μεταθέσεις. Anyway, δε θα το συνεχίσω.

12
Άρα αυτή η επικαιροποίηση / ανανέωση των οργανικών αφορά μόνο στην πρωτοβάθμια. Στη δευτεροβάθμια γίνεται αυτόματα, αφού οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις μεταβάλλονται με βάση τις διαθέσιμες ώρες. Σωστά;

Πιστεύω ότι απλά δεν έχει καταλάβει τη διαφορά. Αυτά είναι ψιλα γράμματα για την υπουργό. Έτσι ελπίζω δηλαδή, και να περιλαμβάνει και τη Βθμια αυτή η ανανέωση.

13
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2023;
« στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 10:04:49 μμ »
χωρίς την σύσταση νέων οργανικών θέσεων τα πράγματα γίνονται δυσκολα

Α γεια σου! Εκεί ήθελα να καταλήξω. Ότι δεν μπορεί να μιλάμε σοβαρά για αριθμούς διορισμών χωρίς να ξέρουμε αριθμο συνταξιοδοτήσεων και το θα γίνει με σύσταση/υπολογισμό οργανικών.

14
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Διορισμοί και το 2023;
« στις: Δεκέμβριος 02, 2022, 07:38:57 μμ »
Τα οργανικά κενά σε γενική ΠΕ και ΔΕ ήταν 11000

Ok, αλλά το κρίσιμο για το θέμα μας ερώτημα είναι ποσά έμειναν μετά τους διορισμούς του 22. Γιατί αν πχ έμειναν 8000, οκ να καταλάβω να ζητάει από τώρα 10000 διορισμούς εκτιμώντας κάποιες συνταξιοδοτήσεις. Αλλά για τον κλάδο μου πχ, τα οργανικά κενα που έμειναν μετά τους διορισμούς ήταν 0. Ξέρει κανείς το σύνολο;

Σελίδες: 123 ... 276

Pde.gr, © 2005 - 2023

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31703
  • Τελευταία: k_alkisti
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1133907
  • Σύνολο θεμάτων: 18842
  • Σε σύνδεση σήμερα: 620
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 24
Επισκέπτες: 469
Σύνολο: 493

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.109 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.