Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - ερατοσθένης

Σελίδες: 1234
1
https://www.esos.gr/arthra/60929/hronodiagramma-diorismoy-ton-15000-monimon-ekpaideytikon
Απ΄ότι φαίνεται μπαίνει το νερό στο αυλάκι. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι διορισθέντες θα δουν τα ονόματα τους στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήδη από τον Αύγουστο του 2019 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα (εάν βέβαια τηρηθεί κατά γράμμα και δεν το προλάβουν πολιτικές εξελίξεις) .  Με αυτό το τρόπο, είναι η πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, που μπορεί να κάνει κάποιος στοιχειωδώς, έναν προγραμματισμό στη ζωή του. Ίδωμεν...

2
Δηλαδή όσοι επιτυχόντες δεν κινήθηκαν δικαστικά δε διορίζονται;
Όχι όσοι δεν προσέφυγαν δεν διορίζονται. Αλλά ακόμη και όσοι προσέφυγαν- όπως ο γράφων- δεν τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα διορισμού με δικαιωτική απόφαση πέραν της έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου, όπως ρητά αναφέρεται στη τροπολογία. Βέβαια, όσοι από τους επιτυχόντες του 2008 προσφύγαμε σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα το πάμε μέχρι τέλους.

3
Η λογική λέει ότι θα το ψηφίσουν αύριο. Δε βλέπω κανένα λόγο να το τραβήξουν κι άλλο. Άλλωστε από την αρχή ήταν fast truck. Όσο για τις πολιτικές εξελίξεις, δε βλέπω εκλογές αυτή τη στιγμή. Οι 151 θα βρεθούν. Ως πιθανότερη ημερομηνία εθνικών εκλογών είναι στις 19 ή 26 Μαϊου, ελπίζοντας οι κυβερνώντες ότι μέχρι τότε θα έχει κλείσει η ψαλίδα από το πρώτο κόμμα. Και κάτι ακόμη:  Όσοι εμφανίζονται να αντιμάχονται τη συμφωνία, στην ουσία επιθυμούν τη ψήφιση της. Αργότερα θα ισχυριστούν ότι αποτελεί τετελεσμένο γεγονός και ως εκ τούτου δεν μπορούν να την καταργήσουν. Μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για διακρατική συμφωνία  που από τη στιγμή που θα ψηφιστεί, δεσμεύει εξίσου και τα δύο μέρη. Συνυπολογίστε και την μεγάλη επιρροή του διεθνούς παράγοντα υπέρ της. 

4
https://www.news247.gr/politiki/papachristopoylos-tesseris-voyleytes-anel-dosoyn-psifo-empistosynis.6684127.html
Έχουν βρεθεί ήδη οι 151. Μην παραμυθιάζεστε. Όλα θα προχωρήσουν κανονικά. Θεωρώ ότι και το νομοσχέδιο θα περάσει ως έχει, με ελάχιστες τροποποιήσεις. 

5
https://www.esos.gr/arthra/60803/i-protasi-toy-asep-gia-tis-proslipseis-ekpaideytikon
H μη διεξαγωγή νέου γραπτού διαγωνισμού είναι καθαρά πολιτική επιλογή, εφόσον ούτε η γνώμη του συμβουλίου εισακούεται. Επαναλαμβάνω πως η πιο έντιμη λύση, είναι η παροχή μεταβατικής περιόδου, με απόλυτη πρόταξη των επιτυχόντων των δύο προηγούμενων γραπτών διαγωνισμών ( επιλέγεται εκείνος με την υψηλότερη βαθμολογία ) και μετά το πέρας της μεταβατικής, η διεξαγωγή νέου σύμφωνα με τα κριτήρια του 3848 με συνυπολογισμό της προϋπηρεσίας στο διπλάσιο (από 60 σε 120 μήνες που προβλέπει το κατατεθέν νομοσχέδιο ). Με τον τρόπο αυτό αποκαθίστανται πλήρως οι παλαιότεροι επιτυχόντες και δίδεται επαρκής χρόνος στους νέους να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τον διορισμό ή την αναπλήρωση τους. Κάπως έτσι άλλωστε, ξεκινήσαμε και εμείς, όσοι δηλαδή απέκτησαν την προϋπηρεσία τους μέσα από τα μόρια του γραπτού.
   

6
Οι προσφυγές θα γίνουν. Οι πρώτοι που θα ακύρωναν άμεσα το νομο είναι οι δικαιωθέντες, αν δεν έχουν διοριστεί (γι  αυτό το Υπουργείο βιάζεται να μας διορίσει). Δηλαδή το Στε θα πει για λόγους δημοσίου συμφέροντος βάλτε σε ισχύ τους πίνακες που εγώ ρητώς ακύρωσα την ισχύ τους. Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες που δεν εφαρμόστηκε το πάγιο σύστημα και το Υπουργείο θα κόψει το κεφάλι του να προτείνει έστω και για μία χρόνια κάτι που θα μπορεί να εφαρμοστει άμεσα χωρίς την κατάθεση τόσων δικαιολογητικών. Κοινώς αν δεν καταφέρει το Υπουργείο να εφαρμόσει το νόμο του την έχει βαμμένη.
Μια χαρά θα το καταφέρει. Γι΄αυτό βιάζονται να το περάσουν μεθαύριο.

7
Υπάρχει μια ΤΕΡΆΣΤΙΑ διαφορά! Το κύριο κριτήριο του 3848 ήταν ο διαγωνισμός. Τα άλλα στοιχεία, ακαδημαϊκά, προϋπηρεσία, κοινωνικά ήταν επικουρικά του γραπτου βαθμού. Προκηρυσσοταν ο γραπτός και είχες χρόνο να προετοιμάσεις. Δεν σου έλεγαν Δεκέμβρη ότι Γενάρη δίνεις και κλειδώνουν οι πινακες. Καμιά σχέση με εδώ.

Επίσης, ο 3848 είχε και μεταβατική αν δεν κάνω λάθος. Εδώ; Τίποτα!
Εδώ ακριβώς είναι το επίμαχο ζήτημα. Ο νέος νόμος θα έπρεπε να προβλέπει μεταβατική περίοδο για τους πρώτους διορισμούς  σύμφωνα με τα κριτήρια του 3848 με μόνη διαφορά τη προσμέτρηση της πραγματικής διδακτικής προϋπηρεσίας στους 120 μήνες αντί των 60 που προέβλεπε ο 3848 προ οκταετίας ( 1 μόριο για κάθε μήνα ).  Με τον τρόπο αυτό θα προτάσσονταν κατά απόλυτο τρόπο οι παλαιότεροι επιτυχόντες ασέπ σύμφωνα με την 527 ( εφόσον θα ίσχυε εκείνος με την υψηλότερη βαθμολογία εκ των δύο προηγούμενων ) και τα υπόλοιπα κριτήρια θα ήταν απόλυτα ισορροπημένα. Πτυχίο= 1 μονάδα για κάθε βαθμό πάνω από 5,  β΄πτυχίο= 2,5 μονάδες, μεταπτυχιακό=2 μονάδες,  β΄μεταπτυχιακό=2,5 μονάδες, γλωσσομάθεια= 2 μονάδες κατά ανώτατο όριο, Η/Υ= 1 μονάδα, διδακτορικό στο γνωστικό=3 μονάδες, διδακτορικό στη διδακτική του γνωστικού= 5 μονάδες, αναπηρία 67%=  7 μονάδες κατά ανώτατο όριο, πολυτεκνία=10 μονάδες, τριτεκνία= 5 μονάδες  (χωρίς ποσόστωση ή πρόταξη ).  Μετά το πέρας της μεταβατικής, γραπτός διαγωνισμός για όλους. Έτσι θα έκλειναν όλα τα στόματα και οι νέοι θα είχαν καιρό να προετοιμαστούν από τώρα για να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τις πιθανότητες τους.

8
Λογικά αυτοί οι 600 θα πάρουν ΦΕΚ για τον Σεπτέμβρη. Από κει και πέρα, υποθέτω πως όσοι νέοι δικαιωθέντες του τελευταίου γραπτού διαγωνισμού προστίθενται, θα διορίζονται εν ευθέτω χρόνω κατά την διάρκεια της τριετίας.

9
Έχω κάνει και εγώ προσφυγή για τον ΑΣΕΠ 2008 εδώ και πάνω από ένα χρόνο και αναμένω δικαιωτική απόφαση.  Γνωρίζει κανείς πόσοι από τους 600 ήδη δικαιωθέντες που πρόκειται να διοριστούν, αντιστοιχούν ανά ειδικότητα στη δευτεροβάθμια;

10
Ευχαριστώ πολύ συνάδελφε. Μια διευκρίνηση. Αναφέρεσαι σε περίπτωση μόνιμου διορισμού;
Και αναπλήρωσης. Ο νέος πίνακας θα είναι ενιαίος.

11
Το ίδιο ήθελα να ρωτήσω και εγώ.
Ναι, μετά την εξάντληση του κύριου πίνακα πάει σε επικουρικό και στην ακραία περίπτωση εξάντλησης και του τελευταίου, τότε και μόνο τότε πηγαίνει στον πίνακα της γενικής.

12
Σήμερα πάντως, μάθαμε και κάτι άλλο. Ότι η αριστεία δεν αποδεικνύεται από γραπτούς διαγωνισμούς και από την επιτυχή συμμετοχή σε αυτούς... Γι΄αυτό προφανώς φρόντισαν όλοι διαχρονικά  να απαξιώνουν τον ΑΣΕΠ, για να φθάσουμε τώρα σ΄αυτή την αλγεινή διαπίστωση. Αναρωτιέμαι όμως, τι θα πουν μευθαύριο στους πρώτους των πρώτων των πανελλαδικών, ότι δηλαδή αξιολογήθηκαν επιτυχώς μέσα από γραπτές εξετάσεις και παρ΄όλα αυτά η πρόσβαση τους σε ανώτατα ιδρύματα τίθεται εν αμφιβόλω;  Ε;;;;;; 

13
Εχουμε το εξης παραδοξο.Στην γενικη ειναι σιγουρο οτι θα γινουν προσληψεις αναπληρωτων τον σεπτεμβριο με τους υπαρχοντες πινακες μιας και ασεπ δεν προλαβαινει για αποτελεσματα.Θα εχουν κανει ομως τα χαρτια τους τον απριλη για μονιμους διορισμους και αναπληρωτες.Οποτε οποιος δουλεψει την επομενη χρονια και αφου οι πινακες θα κλεισουν για 3 χρονια η προυπηρεσια του θα παει περιπατο;
Ναι, η οποιαδήποτε προϋπηρεσία θα προσμετρηθεί έως την καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων προς το ΑΣΕΠ. Ωστόσο ας μη  θεωρήσουμε καθόλου σίγουρο ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν από τους υφιστάμενους πίνακες. Αν βγεί η προκήρυξη της ειδικής τον Φλεβάρη, όπως υπολογίζουν, θεωρητικά προλαβαίνουν να τρέξουν και την γενική. Άλλωστε, απ΄ότι φαίνεται βιάζονται να το περάσουν και πιθανόταταθα το περάσουν τη Δευτέρα στην ολομέλεια. Συν ότι οι κλειδωμένοι πίνακες ισοδυναμούν με κλειδωμένες ψήφους εν όψει εκλογών.

14
Ναι,  στη θέση του δεύτερου πτυχίου και του δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ( σύνολο 24 μόρια ) να μπεί η επιτυχία σε οποιονδήποτε ΑΣΕΠ.

Σελίδες: 1234

Pde.gr, © 2005 - 2019

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 28720
  • Τελευταία: CHRISTINAT77
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 978713
  • Σύνολο θεμάτων: 16940
  • Σε σύνδεση σήμερα: 223
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 9
Επισκέπτες: 191
Σύνολο: 200

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.023 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.