Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - BillK

Σελίδες: 1
1
Κάνεις δε ξέρει ακόμα σίγουρα για τη β φάση. Πέρσι έγινε 25 Σεπτεμβρίου.
Φέτος ίσως πάει λίγο πίσω λόγω της καθυστερημένης έναρξης-αγιασμου.
Γεωλόγους δεν παίρνουν σε Σιβιτανίδειο, ΔΕΥΠ, ενισχυτικές,κλπ.
Εκτός από γενική και ειδική, μόνο σε ΣΔΕ μπορείς να ελπίζεις αν κανεις την αντίστοιχη αίτηση.
Αν έχεις δηλώσει όλες τις περιοχές (πλήρους και μειωμένου) τότε υπάρχουν κάποιες πιθανότητες.
Εξαρτάται και από τι έχουν δηλώσει οι πιο πάνω από σένα.
Καλά αποτελέσματα εύχομαι.

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Όσο για τα ΣΔΕ τι παίζει γενικά παίρνουν γεωλόγους ή ελάχιστους;  Έκανα τη βλακεία και έχασα τη προθεσμία εγγραφής στο μητρώο. 1 φορά τον χρόνο δεν γίνονται οι εγγραφές εκεί; Αξίζει να κάνω τα 2 σεμινάρια που λένε για τα 4 μόρια ; των 800 ωρών. Προβληματίζομαι είναι και τα χρήματα.

2
Καλησπέρα σε όλους τους συναδέλφους. Έχω κάποια ερωτήματα επειδή ενδιαφέρομαι για την εκπαίδευση ενηλίκων. Βρήκα το παρακάτω σεμινάριο https://www.alfavita.gr/epimorfosi/331682_nees-proslipseis-sde-seminario-arhes-ekpaideysis-enilikon-800-oron. Δεν έχω προϋπηρεσία είμαι και στους πίνακες της Δευτεροβάθμιας υποψήφιος αναπληρωτής.
Αυτό που με προβληματίζει είναι ο κλάδος μου και δεν ξέρω αν παίρνουν είμαι Γεωλόγος ΠΕ 4.05 έχω και μεταπτυχιακό, αξίζει τον κόπο να κάνω το παραπάνω σεμινάριο; Να δώσω τα χρήματα; Επίσης και όχι μόνο σε ΣΔΕ και ΔΙΕΚ εννοείται παντού θα μετράει.
Λογικά θα μετράει και στα ΙΕΚ του ΟΑΕΔ που κάνω κάθε χρόνο και έχω υψηλή θέση στο κλάδο μου αλλά στο τσακ δεν μπαίνω.

3
Η Β φάση πότε περίπου θα ανακοινωθεί;
Επίσης εκτός από γενική για άλλες κατηγορίες εκπαίδευσης όπως Σιβιτανίδειο, ΔΕΥΠ, Καταστήματα κράτησης εκεί πότε θα ανακοινωθούν αποτελέσματα;
Στον εκκαθαρισμένο έχω θέση ανάμεσα σε 280 - 290 έχω ελπίδες έστω για του χρόνου;

4
Προσωπικά παρότι με βολεύει που θα πάμε με προσωρινούς γιατί έκανα πρώτη φορά τα χαρτιά μου δεν το θεωρώ δίκαιο απόλυτα. Υπάρχει ένα άλλο θέμα όμως και θα σας πω το σκεπτικό μου. Κάποιοι που θα είναι στους νέους ενιαίους πλέον πίνακες μπορεί να έχουνε αποκτήσει περισσότερα προσόντα τα τελευταία χρόνια. Π.χ. μπορεί κάποιοι την τελευταία διετία να κάνανε ένα μεταπτυχιακό, ή ένα δεύτερο, ή τρίτο ή  να τελειώσανε το διδακτορικό τους μετά από κόπο και αγώνα χρόνων, ή να σκάσανε λεφτά και να ολοκλήρωσαν 1 σεμινάριο ή όλα αυτά μαζί, δεν θα είναι και άδικο και για αυτούς να τους πεις θα πάμε με τους παλιούς πίνακες; Τώρα ο πίνακας είναι ενιαίος δεν έχει μηδενικής και μη άνετα κάποιος μόνο με πολλά ακαδημαϊκά προσόντα μπορεί να προσπεράσει και κάποιον με προϋπηρεσία.

5
Και μένα πληρωμένο λέει ακόμα. Και κάτι άλλο στη σελίδα μου στον ΟΠΣΥΔ μου τα έχουνε περάσει όλα είμαι οκ εδώ και καιρό.  Στην πρώτη σελίδα ακόμα μου γράφει για τις εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις απαιτείται κατάθεση δικαιολογητικών. Κανονικά το είχα καταθέσει το χαρτί στη Δθμια μου το είχανε ελέγξει. Από την στρατολογία βεβαίωση τύπου Α. Δεν ξέρω τι γίνεται.

6
Διάβασα ότι στην 1ΓΕ από τους 2310 απορριπτέους οι 1890 είναι για μη πληρωμή παραβόλου. Και οι πιο πολλοί λένε το πλήρωσαν και ψάχνονται. Και από ότι ακούω οι πιο πολλοί που την πάτησαν το πλήρωσαν μέσω e - banking.

7
Ντροπή και μόνο

8
Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι και εγώ μέσα στους πολλούς υποψήφιους της 2ΓΕ/2019. Να ρωτήσω αν πρώτον γίνουν όπως τα λένε και πάρουν από τους προσωρινούς της 2ΓΕ/2019 έχετε κάποια χοντρική εκτίμηση για το πόσους γεωλόγους αναπληρωτές θα πάρουν;
Επίσης ποια είναι η βάση στα μόρια περίπου για τους αναπληρωτές;

9
 Η επιστήμη γενικώς όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση η βιολογία, η γεωλογία κλπ προσπαθεί να εξηγήσει τον φυσικό κόσμο μέσα από παρατηρήσεις και δεδομένα. Το έχει κάνει ήδη σε σημαντικό βαθμό και θα συνεχίζει να το κάνει ακόμα καλύτερα με την συνεχή πρόοδο. Σε όλο αυτό ύπαρξη θεού ή θεών και  μεταφυσικά ζητήματα δεν χωράνε πουθενά έτσι και αλλιώς. Π.χ. πάμε στην εξέλιξη, η σύγχρονη Βιολογία εξηγεί πολύ καλά πως προήλθε η ποικιλομορφία της ζωής που βλέπουμε γύρω μας καθώς και όλη την εξέλιξη της ζωής που έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της τεράστιας γεωλογικής ιστορίας της Γης. Δεν έχει ανάγκη κάποιον σχεδιαστή ή θεό είναι περιττός, εξηγούνται πολλά χωρίς αυτόν. Και ότι δεν εξηγείται ακόμα επαρκώς δεν 'σημαίνει' ότι το κενό αυτό θα καλυφθεί με τον 'θεό' η επιστήμη θα συνεχίζει να ανακαλύπτει (δεν την αφορά η ύπαρξη ή μη θεού)

Σχετικά με τον παραλληλισμό μεταξύ της Γένεσης και τη γεωλογικής εξέλιξης ναι είναι αλήθεια ότι πολλοί βρίσκουν κάποιες αντιστοιχίες αλλά υπάρχουν και πολλά ζητήματα που μόνο ερωτήματα ανακύπτουν 1 να λυθεί προκύπτουν άλλα 100. Το συγκεκριμένο δεν αφορά όμως την επιστήμη. Κάποιοι Θεολόγοι έχουν την άποψη αυτή. Αφορά καθεαυτή την θρησκεία και εν προκειμένω την Ορθοδοξία που είναι και η θρησκεία μας.
Πριν 200 και 300 χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι κυρίως χριστιανοί πίστευαν την Βίβλο κυριολεκτικά. Σήμερα όμως και μετά την επανάσταση στην επιστήμη κυρίως τον 20ο αιώνα έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Πλέον το κυριολεκτικό έγινε συμβολικό και δέχονται τις Γραφές οι περισσότεροι συμβολικά. Έτσι και την ιστορία της Γένεσης. Εδώ ένας Θεολόγος θα μας διαφώτιζε καλύτερα. Αν η βιολογική εξέλιξη και η γεωλογική ιστορία του πλανήτη συμβαδίζουν με την Ορθόδοξη πίστη η πλευρά της Εκκλησίας το γνωρίζει. Εν ολίγοις μιλάμε για Εξελικτική δημιουργία. Δηλαδή την εξέλιξη όπως την περιγράφει η επιστήμη, με τις συνεχείς αλλαγές του πλανήτη π.χ. 5 μεγάλες εξαφανίσεις ειδών, συνεχείς κλιματολογικές αλλαγές, πτώσεις αστεροειδών, αγώνας επιβίωσης και προσαρμογής για κάθε οργανισμό κλπ και να πούμε ναι ο 'σχεδιαστής' έτσι ήθελε έτσι τα έκανε. Δεν γνωρίζω την θεολογική πλευρά αν αυτή η ερμηνεία είναι σωστή ή θεωρείται αίρεση.

10
Καλησπέρα θα ήθελα ως νέο μέλος να συνεισφέρω στην ενδιαφέρουσα συζήτηση.
Θα προσπαθήσω να διευκρινίσω καλύτερα κάποιες έννοιες . Ως γεωλόγος γνωρίζω πολύ καλά το ζήτημα περί εξέλιξης.
Καταρχάς δεν υφίσταται κανένα δίλημμα στον σύγχρονο κόσμο μεταξύ εξέλιξης και θεωρίας δημιουργισμού. Το ένα είναι επιστήμη και το άλλο μεταφυσική.
Πάμε τώρα στο ζουμί. Η θεωρία της εξέλιξης έχει αποδειχθεί τα δεδομένα είναι συντριπτικά. Στις θετικές επιστήμες οι λέξεις θεωρία, υπόθεση δεν έχουν το ίδιο νόημα όπως τις χρησιμοποιούμε στην καθημερινή ζωή. Θεωρία στις θετικές επιστήμες σημαίνει μια απολύτως τεκμηριωμένη πρόταση βασισμένη σε δεδομένα έχει επιβεβαιωθεί και μπορεί να κάνει προβλέψεις. Εν προκειμένω εδώ μιλάμε για την Θεωρία της Εξέλιξης μέσω φυσικής επιλογής. Η εξέλιξη είναι δεδομένο, η θεωρία αναφέρεται στην φυσική επιλογή που είναι ο μηχανισμός με τον οποίο εξελίσσεται η ζωή.

Δεν θα μπω στα χωράφια της βιολογίας π.χ. γενετική συγγένεια μεταξύ οργανισμών αλλά της επιστήμης μου. Πλέον έχουμε στην διάθεσή μας ένα τεράστιο όγκο απολιθωμάτων οργανισμών από τους πρώτους μονοκύτταρους οργανισμούς του Προτεροζωικού Αιώνα μέχρι πολύ αργότερα των σπονδυλωτών, ασπόνδυλων και φυτών.  Και κυρίως από το Κάμβριο μέχρι σήμερα δηλαδή τα τελευταία 550 εκατομμύρια χρόνια γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά και τεκμηριωμένα την εξέλιξη από τους πρώτους σπονδυλωτούς τότε ιχθύες μέχρι τα μετέπειτα, αμφίβια, ερπετά, θηλαστικά και φυσικά εμάς.  Σκεφτείτε μόνο ότι σε γεωλογικά στρώματα διαφορετικής ηλικίας συναντάμε διαφορετική πανίδα και χλωρίδα από ότι σήμερα.
Σήμερα ειδικά η συλλογή και τεχνική αναγνώρισης απολιθωμάτων έχει πάει σε άλλο επίπεδο και πλέον η σύγχρονη Παλαιοντολογία χωρίζεται σε διάφορους κλάδους κάθε ένας είναι ξεχωριστή επιστήμη από μόνος του.  Π.χ η Παλαιοβοτανική μελετά αποκλειστικά την εξέλιξη των φυτών, η Μικροπαλαιοντολογία μελετά την εξέλιξη των οργανισμών που διακρίνονται μόνο με μικροσκόπιο κωνόδοντα, διάτομα, γύρη κλπ. Η Παλαιοανθρωπολογία την εξέλιξη του ανθρώπου και των Πρωτευόντων θηλαστικών π.χ. διποδισμός, συγγένειες, η εξέλιξη της διατροφής μας από τα απολιθώματα γνάθων και οδοντοστοιχίας, εξέλιξη του εγκεφάλου, του μεγέθους σώματος, μόνο από τον σύνολο των απολιθωμάτων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αρκετά. Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την σύγχρονη βιολογία, γενετική, παλαιογενετική κλπ μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για το μακρύ παρελθόν όλων των οργανισμών καθώς η επιστήμη όλο και εξελίσσεται και αυτή.
Σε περισσότερα στοιχεία θα αναφερθώ σε επόμενα σχόλια.
 

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32288
  • Τελευταία: Dialeimma
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1159504
  • Σύνολο θεμάτων: 19211
  • Σε σύνδεση σήμερα: 322
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 16
Επισκέπτες: 317
Σύνολο: 333

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.066 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.