Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Mp!

Σελίδες: 1
1
Διάφορα θέματα αδιόριστων / Απ: Δικαίωση ΣτΕ Ασεπιτών
« στις: Σεπτέμβριος 12, 2022, 12:16:47 πμ »
Να δούμε τι ακριβώς λέει η απόφαση. Αν το εύλογο των 18 μηνών προκύπτει έμμεσα απ' το τελευταίο χρονικά αποδεκτό δικόγραφο τότε δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ακολουθούν τα επόμενα δικόγραφα οπότε το εύλογο θα σταματήσει στο πρώτο απορριφθέν. Αν το εύλογο, όμως, ορίζεται στην απόφαση με ρητή αναφορά στους 18 μήνες απ' την 2491 τότε δυστυχώς τα κατοπινά δικόγραφα δε θα 'χουν τύχη. Η δημοσίεψη της απόφασης θα λύσει αυτές τις απορίες.
Όσοι συμμετέχουμε στη συμπερίληψη με τον ΧΦ, θα έχουμε κάποια τύχη λόγω της παραπάνω απόφασης ή θα μείνουμε εκτός?

2
Φίλοι μου, άλλη μια τέτοια περίπτωση είμαι κι εγώ (και ποιος ξέρει και πόσοι άλλοι συνάδελφοι ακόμα...).
Πριν την αλλαγή των πινάκων ήμουν κοντά στο 700, είχα κληθεί για αναπληρωτής και την επόμενη χρονιά θα συνέχιζα και - ποιος ξέρει - ίσως κάποια στιγμή διοριζόμουν.
Τώρα, είμαι στο 2800+ με καμία ελπίδα ούτε καν για αναπλήρωση. Πτυχίο στα σκουπίδια, οικογένεια να παλεύει για δουλειά. Ποιο φροντιστήριο σου εμπιστεύεται ώρες - ακόμα κι αν έχεις 17 χρόνια εμπειρία - όταν μάθει πως ήσουν αναπληρωτής;
Και πόσες ζωές συναδέλφων ακόμη έχουν παρόμοια κατάληξη λόγω του "δίκαιου" προσοντολογίου...
Εκπαιδευτικοί μπήκαν στους πίνακες από το πουθενά (δεν φταίνε προφανώς οι ίδιοι) παίρνοντας τις θέσεις συναδέλφων που πάλεψαν άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο.
Αυτό ακριβώς θέλουν και τα διευθυντήρια που δίνουν εντολές και στους δικούς μας αχυρανθρώπους: όλο και περισσότεροι να διεκδικούν θέσεις, όλο και περισσότεροι άνεργοι και εξαθλιωμένοι άνθρωποι.
Το ίδιο έγινε και με εμένα, σε καταλαβαίνω απόλυτα. Τρέχω τώρα να μαζέψω "πληρωμένα μόρια" ....μήπως καταφέρω να επανέλθω στη θέση μου.

3
Σχολική ζώνη / Απ: Ολοήμερο μέχρι 18:00.
« στις: Ιούνιος 08, 2022, 10:31:36 μμ »
Τα δημόσια και ιδιωτικά κδαπ τι θα γίνουν? Ήδη οι εργαζόμενοι γονείς και μη φέρνουν τα παιδιά τους από τις 16:30 έως τις 20:30 (στο δημόσιο κδαπ που εργάζομαι), στο οποίο γίνεται μελέτη και δημιουργικές δραστηριότητες από διάφορες ειδικότητες (μουσική, εικαστικά, πληροφορική, ρομποτική, γυμναστική κτλ.) Μάλλον κάτι άλλο ετοιμάζουν....

4
 Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας σήμερα Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021 στις 11πμ.   
                                                               
Θα είμαστε εκεί......αδιόριστοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 2008.

5
Αδιόριστοι επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008: Ζητάμε αποκατάσταση της αδικίας https://www.google.com/amp/s/www.alfavita.gr/ekpaideysi/355987_adioristoi-epityhontes-asep-2008-zitame-apokatastasi-tis-adikias%3famp

6
Αν και υπέρμαχος του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ εν γένει, διαφωνώ ότι μετά από 11-12 χρόνια πρέπει να μετράνε εκείνα τα μόρια σε έναν νέο τρόπο επιλογής με βάση διάφορα προσόντα. Σε αυτά υπάρχει ο βαθμός πτυχίου που θεωρητικά δείχνει την ικανότητα (τέλος πάντως, μεγάλη κουβέντα και αυτό).
Ή θα έχουμε 100% μοριοδότηση αποκλειστικά από γραπτό ΑΣΕΠ (χωρίς καμία προσαύξηση) όπου τα μόρια θα μετράνε μέχρι τον επόμενο διαγωνισμό και θα μηδενίζονται τα προηγούμενα (και να δούμε και τι γραπτός διαγωνισμός θα πρέπει να είναι τελικά), ή το τωρινό σύστημα χωρίς μόρια γραπτού ΑΣΕΠ προφανώς. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.
Εν μέρει διαφωνώ γιατί αν οι διορισμοί γινόντουσαν από τον πίνακα του ΑΣΕΠ του 2008 όπως όριζε ο νόμος και δεν υπήρχαν οι νομοθετικές ρυθμίσεις ''παραθυρακια'' δε θα ήμουν σ'αυτή τη θέση ούτε εγώ αλλά ούτε και άλλοι εκπαιδευτικοί.Επίσης γιατί ένα μεταπτυχιακό ή ένα πτυχίο ξένων γλωσσών που αποκτήθηκε πριν από 15 χρόνια να μετράει και όχι τα μόρια του ΑΣΕΠ?Αν γινόταν επόμενος διαγωνισμός ΑΣΕΠ και δεν συμμετείχα τότε θα είχαν απόλυτο δίκιο να μου τα διαγράψουν.Επιπλέον μεταβατική περίοδος δεν υπήρξε σε αντίθεση με την επετηρίδα και τον γραπτό διαγωνισμό.Αλλά όπως λένε πολλοί ....ο γραπτός διαγωνισμός θα επανέλθει γιατί πόσα πτυχία θα πάρει ένας εκπαιδευτικός ????

7
Αδικίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν.
Τόσα χρόνια, πολλοί Ασεπίτες πήγαμε με το σταυρό στο χέρι και εν μία νυκτί μας πέταξαν σαν την τρίχα απ' το ζυμάρι. Τα μόρια των ΑΣΕΠ που χάθηκαν στέρησαν σε κάποιους διορισμό και σε κάποιους αναπλήρωση. "Άλλαξε ο νόμος", φωνάζατε πολλοί, "Χαρείτε, επιτέλους, που μετά από τόσα χρόνια γίνονται διορισμοί και μη βγάζετε κακία και ζήλια", φώναζαν άλλοι.
Μην αναφέρω και την καταστρατήγηση του νόμου Αρσένη που αν δεν υπήρχαν όλες αυτές οι αλχημείες, πολλοί από εμάς θα είχαμε τρελή προϋπηρεσία.
Το ότι διοριστήκατε δε σας υπέγραψε συμβόλαιο και κανένας πως οι παθογένειες θα πάψουν να υφίστανται. Εσείς διοριστήκατε από την πρώτη χρονιά, έχετε τη σιγουριά της μονιμότητας και περισσότερα μόρια, άλλοι μπορεί να διοριστούν του χρόνου και να έχουν ευνοϊκότερη τοποθέτηση, αλλά θα ζουν και μέσα στην αγωνιά και με την ελπίδα μπας και. Έτσι είναι η ζωή. Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις.
Χαρείτε, λοιπόν, το διορισμό σας και με το καλό να γίνουν σύντομα και άλλοι. Το Υπουργείο, πάντως, σε περίπτωση που αποφασίσει να τους κάνει το τελευταίο που θα σκεφτεί είναι να μη σας αδικήσει. Εδώ χαντάκωσε άλλους και άλλους με το εν λόγω σύστημα και θα το πάρει ο πόνος αν ο Γιωργάκης από Τρίκαλα τοποθετήθηκε Αη Στράτη φέτος ενώ η συντοπίτισσά του Μαιρούλα καταλήξει Φαρκαδόνα του χρόνου.
Καλά να τα περάσετε στον τόπο διορισμού σας!!! 
 
 
Συμφωνώ και επαυξάνω .....έχασα τη θέση που είχα στον πίνακα λόγω της διαγραφής των μορίων του ΑΣΕΠ με αποτέλεσμα να μην έχω καμία πιθανότητα να ξαναπάω αναπληρώτρια. Γιατί στο νέο σύστημα είναι αξιοκρατικό κριτήριο το μεταπτυχιακό(χωρίς να έχει συνάφεια με την ειδικότητα) οι ξένες γλώσσες (ιταλικά,ισπανικά,ρωσικά) λες και θα πήγαινα να διδάξω στο εξωτερικό και όχι ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ της ειδικότητάς μου...ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.

8
Πολύ σωστά.....επιτυχούσα και παθούσα.

9
Οι συνεχείς αναβολές ίσως να κρύβουν και κάτι θετικό. Τα πηγαίνουν όλα μετά τους διορισμούς.
Μακάρι να έχεις δίκιο.....δεν αντέχω άλλη αναμονή.

10
Γιατι δεν υφισταται νομικα η συμπεριληψη? Υφισταται και παρα-υφισταται. Δεν ξερω, γιατι το αναφερετε αυτο,  αλλα υπαρχουν πολλες περιπτωσεις, που το ελληνικο κρατος προεβη σε διορισμους ατομων σε θεσεις αλλων και τελικα δικαιωθηκαν οι αδικηθεντες. Αυτη η καραμελα παραπαει. Τα παιδια δεν εχουν πει να τους διορισουν ετσι, γιατι διοριστηκαν οι αλλοι, αλλα γιατι διοριστηκαν πολλοι με χαμηλοτερες βαθμολογιες, εξαιτιας ασυνεπειας και ελλιπους ενημερωσης εκ μερους του ελληνικου κρατους, που αν μην τι αλλο οφειλε να κανει καλεσμα. Αλλα ετσι. Βουλωνουν τρυπες, οπως να 'ναι και μετα φταιει ο πολιτης, που δεν ειναι δικηγορος, να ξερει οτι μετα την 527 πρεπει να προσφυγει εκ νεου για διορισμο,που δεν εχει λεφτα να κανει 10 μεταπτυχιακα, κλπ.
Συμφωνώ και επαυξάνω.Συνεχίζουμε για το ΣτΕ.

11
Ειδική Αγωγή / Απ: Τμήματα Ένταξης
« στις: Ιούνιος 15, 2021, 12:41:46 πμ »
Αν υπάρχει διαφωνία στις γνωματεύσεις,η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής εκτός από οριστική είναι δεσμευτική και θα πρέπει να υλοποιηθεί?Γνωρίζει κάποιος σίγουρα....

12
Εργασιακά / Απ: Εργασια σε ΚΔΑΠ
« στις: Ιούνιος 13, 2021, 04:11:20 μμ »
Ο μισθός είναι 546€ μικτά για 4 ώρες την ημέρα και πενθήμερη εργασία.Το πρόβλημα είναι ότι δεν αναγνωρίζεται προηγούμενη προϋπηρεσία,ούτε εάν έχεις παιδιά.Γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει κάποια διαδικασία ώστε να αναγνωριστούν μισθολογικά η προϋπηρεσία και τα παιδιά και αν ναι πόσος χρόνος χρειάζεται?

13
Ούτε εγώ βρήκα τέτοια απόφαση.

14
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ / Απ: Συμπερίληψη '08
« στις: Ιανουάριος 04, 2021, 04:10:27 μμ »
Ακολουθεί κείμενο που αφορά το δίκαιο αίτημα της συμπερίληψης '08 για τα παιδιά που 'χουν μεγαλύτερο βαθμό γραπτού απ' τον τελευταίο δικαστικά δικαιωθέντα-διορισθέντα. Έχει γραφτεί απ' τα ίδια τα παιδιά. Η στήριξη όλων μας είναι αναγκαία. Παρακαλώ όσα μέλη του pde (ή απλοί αναγνώστες-επισκέπτες) είναι στη συμπερίληψη να το διαδώσουν. Να τονίσω εκ των προτέρων και προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πως δεν υπάρχει ουδεμιά αντιπαλότητα με παιδιά που προσβλέπουν διορισμό με το νέο σύστημα. Εδώ έχομε να κάνομε με αποκατάσταση του σωστού και του δίκιου όσον αφορά το '08. Τίποτις άλλο. Ευχαριστώ.

Ανήκουμε στην πολύπαθη ομάδα εκπαιδευτικών, επιτυχόντων του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008, προσφυγέντων δικαστικά για συμπερίληψη. Τις τελευταίες δεκαετίες ο εκπαιδευτικός κόσμος ταλανίζεται από τις συνεχείς αλλαγές του τρόπου πρόσληψης. Η αγάπη μας όμως προς το λειτούργημα του εκπαιδευτικού και η διάθεσή μας να υπηρετήσουμε στην εκπαίδευση δε μας επέτρεψε να παραιτηθούμε των προσδοκιών μας για εργασία στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, αν και μάς έχει φέρει αντιμέτωπους όλα αυτά τα χρόνια με μια σειρά ανατροπών και αδικιών εξαιτίας παραγόντων, που συχνά αδυνατούμε να ερμηνεύσουμε.
    
Μια γρήγορη αναδρομή θα είναι διαφωτιστική, ώστε να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα. Το 1998 ο τότε υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης καταργεί την επετηρίδα ως τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και καθιερώνει γραπτό διαγωνισμό υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Αυτό το γεγονός πυροδοτεί θύελλα αντιδράσεων από τους αναπληρωτές, που ήταν ήδη εγγραμμένοι στην επετηρίδα, οι οποίοι κατάφεραν με τις κινητοποιήσεις τους να ισχύσει γι΄αυτούς μία μεταβατική περίοδος. Ωστόσο, δεν ελήφθη καμία μέριμνα για πολλούς από εμάς που ήμασταν εγγεγραμμένοι στην επετηρίδα, αλλά δεν είχαμε προϋπηρεσία.  Συνεπώς, υπήρξε αναγκαία για εμάς η συμμετοχή μας στους γραπτούς διαγωνισμούς, πράγμα για το οποίο ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε. Ο νόμος Αρσένη προέβλεπε ότι στους τρεις πρώτους γραπτούς διαγωνισμούς (1998, 2000, 2002) θα διοριζόταν το μεγαλύτερο ποσοστό από τον διαγωνισμό και το μικρότερο από την επετηρίδα και σταδιακά όλοι οι διορισμοί των εκπαιδευτικών, το εκατό τοις εκατό (100%) δηλαδή, θα γινόταν μέσω του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Αυτό, όμως, δεν εφαρμόστηκε ποτέ και μάλιστα τροποποιήθηκε υπέρ των αναπληρωτών σε ποσοστό εξήντα σαράντα (60-40%). Κατ΄αυτόν τον τρόπο ακολούθησαν αρκετά χρόνια που άτομα με αδιαφανείς διαδικασίες αποκτούσαν προϋπηρεσία χωρίς να έχουν λάβει ποτέ μέρος σε γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
             
Η ταλαιπωρία μας όμως και το αίσθημα της ματαίωσης όχι μόνο διατηρείται, αλλά και ενισχύεται μετά την ανακοίνωση του νέου νόμου  (Νόμος Γαβρόγλου) προσλήψεων και διορισμών του εκπαιδευτικού προσωπικού. Προς έκπληξή μας και απογοήτευση δεν αναγνωρίζεται η  επιτυχία μας στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Να αναφέρουμε εδώ ότι οι γραπτοί αυτοί διαγωνισμοί συνιστούν τη μοναδική αξιοκρατική και επίσημη αξιολόγηση που έχει διενεργηθεί σε εκπαιδευτικούς στον χώρο της Γενικής Παιδείας στη χώρα μας και ήταν ιδιαίτερα απαιτητικοί – χαρακτηριστικά στον κλάδο των φιλολόγων στον διαγωνισμό του 2008 από τους είκοσι μία χιλιάδες (21.000) συμμετέχοντες μόνο οι τρεις χιλιάδες διακόσιοι εβδομήντα οκτώ (3.278) ήταν επιτυχόντες. Αντίθετα ο νέος νόμος  πριμοδοτεί μεταπτυχιακά και λοιπούς τίτλους σπουδών αμφίβολης προέλευσης (και σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς συνάφεια  με το γνωστικό αντικείμενο), που απαιτούν την καταβολή υπέρογκων χρηματικών ποσών καταστρατηγώντας την αξία του Δημόσιου Πανεπιστημίου, την αξιοκρατία και την ισότητα, όπως αυτές ορίζονται σε άρθρα του ελληνικού συντάγματος. Ταυτόχρονα καταργεί τα μόρια των γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Επιπρόσθετα αντιμετωπίζουμε την κατηγορία ότι δεν πήγαμε να υπηρετήσουμε οπουδήποτε ως αναπληρωτές, για να διεκδικούμε διορισμό. Η απάντηση, όμως, είναι απλή. Δε μας δόθηκε η δυνατότητα, γιατί λόγω καταστρατήγησης του ποσοστού του ΑΣΕΠ και στους πίνακες των αναπληρωτών βρισκόμασταν διαρκώς σε δυσχερέστερη θέση.
    
Είναι, ωστόσο, γνωστό στον πολιτικό κόσμο ότι προς αποκατάσταση της αδικίας και μη τήρησης του νομικού πλαισίου εκπαιδευτικοί σε γραπτούς διαγωνισμούς προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και τον Φεβρουάριο του 2015 το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ) με την απόφαση 527/2015 κρίνει αντισυνταγματικούς τους διορισμούς με μόνο κριτήριο την προϋπηρεσία.

Η προσδοκία μας να αποκατασταθεί η αδικία, που μας ταλαιπωρεί τόσα χρόνια, βασίζεται σε προηγούμενες κινήσεις της πολιτεία προς αποκατάσταση του δικαίου. Το 2005 με τον Ν. 3320/2005 (νόμος Παυλόπουλου) δόθηκε δυνατότητα σε ορισμένους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού ΑΣΕΠ του 1998 να συμμετάσχουν και αυτοί στη διαδικασία αποκατάστασης, εφόσον είχαν διοριστεί συνυποψήφιοί τους με χαμηλότερες βαθμολογίες. Μάλιστα, με την εν λόγω ρύθμιση διορίστηκαν περίπου 500 υποψήφιοι, ενώ με τον Ν. 4369/2016 υπήρξε πλήρης αποκατάστασης των επιτυχόντων του διαγωνισμού του 1998. Επιπλέον το 2018 δικαιώθηκαν βάσει του προηγούμενου σκεπτικού συνάδελφοι επιτυχόντες στους γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ και διορίστηκαν. Ζητάμε λοιπόν κι εμείς την συμπερίληψή μας στους διορισμούς της Γενικής Παιδείας,  που έχουν εξαγγελθεί από την κυβέρνηση για το προσεχές διάστημα. Επιδιώκουμε την συμπερίληψή μας στους διορισμούς, για να αποκατασταθεί η αδικία που υφιστάμεθα όλα αυτά τα χρόνια, πολλώ δε μάλλον καθώς υπάρχουν συνάδελφοι που διορίστηκαν με χαμηλότερη βαθμολογία από εμάς (χαμηλότερη σειρά στον πίνακα των επιτυχόντων).

Και εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είμαστε μόνο εμείς που αιτούμαστε δικαίως την αποκατάστασή μας. Ομοίως και διαχρονικά η πολιτεία έχει εξαντλήσει τους πίνακες επιτυχίας σε περιπτώσεις όπως των δικαστικών υπαλλήλων όλων των διαγωνισμών, των επιτυχόντων του πανελλήνιου διαγωνισμού ΑΣΕΠ έτους 1995 και πολλών άλλων διαγωνισμών.      

Δεν επαιτούμε, αιτούμαστε τη δικαίωσή μας. Τιμωρούμαστε έχοντας ακολουθήσει επακριβώς τους νόμους τους ελληνικού κράτους, σεβόμενοι την αξιοκρατία και έχοντας επιτύχει σε διαδικασία αξιολόγησης. Πληρώνουμε στο ακέραιο την ίδια μας την ακεραιότητα. Οι κόποι μας, οι αγώνες μας, η μελέτη μας εξανεμίστηκαν. Ειδικά φέτος με τις προσλήψεις από τους προσωρινούς πίνακες του νέου νόμου, βρισκόμαστε εκτός εκπαίδευσης,  αφού όχι μόνο μας στέρησαν τον διορισμό αλλά ακόμα και την αναπλήρωση.

Ευελπιστούμε ότι μετά τη δικαίωση των συναδέλφων μας θα συμπεριληφθούμε κι εμείς στους διορισμούς, που προτίθεται να κάνει το ελληνικό κράτος, αποδεικνύοντας ότι είναι κράτος δικαίου και υπηρετεί την ισονομία και αξιοκρατία, αξίες θεμελιωμένες από το Σύνταγμα.

Σας ευχαριστούμε πολύ!
ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΣΕΠ 2008-
ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΝΤΕΣ
                                                                                               Καλησπέρα,μήπως γνωρίζει κάποιος πώς θα μπορούσα να έρθω σε επικοινωνία με την ομάδα των αδιόριστων επιτυχόντων ΑΣΕΠ 2008,υπάρχει κάποιο μέιλ? Είμαι επιτυχουσα του κλάδου ΠΕ 60 Νηπιαγωγός.Ευχαριστώ

Σελίδες: 1

Pde.gr, © 2005 - 2022

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 31661
  • Τελευταία: tompravi
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1131576
  • Σύνολο θεμάτων: 18797
  • Σε σύνδεση σήμερα: 383
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 2
Επισκέπτες: 353
Σύνολο: 355

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.144 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.