Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Boulos

Σελίδες: 12
15
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Μεταπτυχιακά (varia)
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2006, 09:53:51 μμ »
Θα έλεγα μηδαμινός αν το μεταπτυχιακό είναι σχετικό με το προπτυχιακό και παρακολουθήσεις.Το ότι πλήρωσες για το μεταπτυχιακό είναι παράνομο όπως μου είπε ένας καθηγητής.Οπότε αν σε κόψουν απείλησε με μύνηση που σε έβαλαν να πληρώσεις σε ένα κρατικό τριτοβάθμιο ίδρυμα.Θα δεις πάντως ότι αν πληρώνεις δεν σε κόβουν εύκολα(οι πελάτες έχουν πάντα δίκιο).Η μόνη περίπτωση να σε κόψουν είναι να κάνεις μεταπτυχιακό στο ΜΠΛΑ που έχουν μαζευτεί όλοι οι τρελοί της Αθήνας.Dk κουράγιο.

Μου φαίνεται ή σε έχει αγχώσει η ιδέα του μεταπτυχιακού.Αν το μεταπτυχιακό δεν το λένε ΜΠΛΑ και το πτυχίο ΕΚΠΑ μην αγχώνεσαι.
Τα παραπάνω ανήκουν στην κατηγορία "Texas Chainsaw Massacre" που βγαίνει και τον Οκτώβρη στους κινηματογράφους.

16
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Μεταπτυχιακά (varia)
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2006, 07:03:03 μμ »
Καλό είναι να πας σε ένα σχετιικό τομέα με αυτόν που έχεις σπουδάσει μεταπτυχιακό  και να απαιτείς
να σου διδάξουν 5 πράγματα παραπάνω από το προπτυχιακό.Μην ξεχνάς ότι πληρώνεις κιόλας.
Αν πας σε κάτι άσχετο πχ πληροφορική ενώ δεν έχεις κάνει ούτε ένα μάθημα πληροφορικής ,φυσικό είναι να σου φαίνονται ακόμα και τα πιο απλά κινέζικα,να παρακαλάς να σε πάρουν ομάδα στις εργασίες και να αντιγράφεις στις εξετάσεις.Αξίζει ένα τέτοιο μεταπτυχιακό?

17
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Μεταπτυχιακά (varia)
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2006, 04:38:00 μμ »
Μετά το διδακτορικό αρχίζει το πανηγύρι κατάκτησης θέσης λέκτορα ή 407 και βλέπουμε...
Η διαφορά ωρομίσθιου καθηγητή και ωρομισθίου 407 είναι ότι ο ωρομίσθιος καθηγητής ξέρει ότι κάποτε θα διοριστεί και κάποτε θα επανέλθει στην πρωτεύουσα.Αυτό που κάνεις με το διδακτορικό είναι να αλλάζεις επετηρίδα από μία δύσκολη σε μία πάρα πολύ δύσκολη.Εγώ πάντως παρατηρώντας τους πδ407 δεν μου φαίνονται άτομα ευχαριστημένα με ην εξέλιξη των προσπαθειών τους.Μάλλον απογοητευμένους τους βλέπω.(προσωπική εκτίμηση φυσικά)

18
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Μεταπτυχιακά (varia)
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2006, 03:16:36 μμ »
και τελικά θα πραγματοποιήσω τα ονειρά μου...  :P

Αν κοιτάξεις το Link που έγραψα καλύπτει και αυτή την περίπτωση.Πρέπει να ξεχωρίζεις τα δικά σου όνειρα από όνειρα που σου έχουν βάλει τρίτοι.(αφορά το διδακτορικό και γενικότερα).Είναι πολύ δύσκολη διαδικασία γιατί πρέπει να έχεις το γνώθι σ'αυτόν.
Οι γονείς σου πχ μπορεί να ήταν αμόρφωτοι και να είχαν απωθημένο να γίνουν ιατροί τα παιδιά τους ή πίστευαν ότι θα μπορούσαν να γίνουν καθηγητές στο πανεπιστήμιο παλιά αλλά λόγω συγκυριών δεν έγιναν.Εσύ τι είσαι,η δεύτερη ευκαιρία?

Θα φας την ζωή σου κυνηγώντας όνειρα άλλων?



19
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Μεταπτυχιακά (varia)
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2006, 03:04:48 μμ »
Έτσι βλέπουμε εμείς τα πράγματα,δεν ξέρεις εσύ τι θα βρεις μπροστά σου και ποιο είναι το τυχερό σου.
Μπορεί όλοι εμείς ας πούμε να αποτύχουμε κάπου και εσύ να βρεις ένα δικό σου τρόπο να πετύχεις.

Αν κατάλαβες αυτό που μετράει πάνω απ'όλα είναι να δικαιολογήσεις στον εαυτό σου γιατί πιθανά να μπεις σε αυτή την διαδικασία,
και αν ο λόγος προσπάθεια/πιθανό_αποτέλεσμα δικαιολογεί την επένδυση χρόνου.

Δεν μπορείς να ξέρεις από πριν πως θα τελειώσει ο αγώνας μόνο υποθέσεις μπορείς να κάνεις.

20
switch(job_cs)
{
    case Μόνιμος Καθηγητής:
    ....
    break;
    case Φροντιστήρια:
    ....
    break;
   case Προγραμματιστής:
    ....
   break;
}

Το έχεις καταλάβει φαντάζομαι.Μόνο παράνομα θα βγάζεις από εδώ και πέρα επιπλέον χρήματα.Δεν διάβασες την αίτηση που συμπλήρωσες?Απαγορεύεται να έχεις εμπορική ιδιότητα και να είσαι υπάλληλος ή ιδιοκτήτης εταιρίας.Κοινώς το κράτος πληρώνει την αποκλειστική αφοσίωση σου σε αυτό.

Ούτε πρόγραμμα δεν μπορείς να πουλήσεις έτσι,και καμία εταιρία δεν δουλεύει με outsourcing δηλαδή να σε πληρώσει για να το αναπτύξεις,ειδικά τόσο παράνομο,από την στιγμή που ήδη πληρώνει προγραμματιστές νόμιμα.

Κάνε κανένα ιδιαίτερο αν δεν σου φτάνουν τα χρήματα αλλά πρόσεχε μην σε δώσει κανείς συνάδελφος.Είχε γίνει στο λύκειο που ήμουν.

Απορώ όμως γιατί ξεχωρίζεις τους καθηγητές πληροφορικής από τους υπόλοιπους.Ένας φιλόλογος πχ γιατί να μην κάνει μάθημα σε φροντιστήριο?



21
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Μεταπτυχιακά (varia)
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2006, 01:34:39 μμ »
Λοιπόν, τίποτα στάνταρ δεν υπάρχει σ' αυτόν το τόπο.
Κοίτα τι έγινε στον ασεπ ,έβαλαν τόσα παράθυρα που μετά εβγαζαν συνέχεια διατυπώσεις του νόμου για να διορθώσουν την προχειρότητα αυτών.Δεν θέλω να το ανοίξω το θέμα αυτό μιας και είναι άσχετο αλλά οι αναπληρωτές/ωρομίσθιοι είναι παράθυρο (ο απόλυτος ορισμός) στον ασεπ.Με αυτή την ευρηματικότητα που έχουμε απορώ πως δεν είμαστε κυρίαρχοι στον πλανήτη και είναι οι αμερικάνοι. :)

22
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Μεταπτυχιακά (varia)
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2006, 01:00:28 μμ »
Εγώ αναφέρομαι στην τυπική περίπτωση ενός μη (καλά) δικτυωμένου ατόμου με διδακτορικό.Εγώ αυτό που λες το πιστεύω αλλά δεν ισχύει για την πλειοψηφία.Η πιο έξυπνη απάντηση που πήρα  στην ερώτηση γιατί κάνεις διδακτορικό,είναι γιατί έχω άκρες/βύσμα για να γίνω καθηγητής.
Στην Ελλάδα θα σε ταλαιπωρήσουν πάρα πολύ για να σου δώσουν διδακτορικό,5 χρόνια μετά το μεταπτυχιακό minimum.Και μετά θα μπεις σε μία περίεργη (κρυφή) επετηρίδα διορισμού αν έβγαλες φυσικά καλή δουλειά στον καθηγητή.

23
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Μεταπτυχιακά (varia)
« στις: Σεπτέμβριος 26, 2006, 12:29:25 μμ »
Μάλλον στην Ελλάδα τα μεταπτυχιακά οργανώνονται για απόκρυψη της ανεργείας.Τα 2 χρόνια είναι απαράδεκτο χρονικό διάστημα.Αν μπορείς να το συνδυάσεις με δουλειά αξίζει τον κόπο,αλλά αν το κάνεις "σκέτο" θα βαρεθείς.Εγώ προσωπικά το βλέπω ταλαιπωρία να έρχεσαι έξω από την Αθήνα και να χάνεις 6 ώρες στο δρόμο.Για ένα χρόνο άντε πες κομμάτια να γίνει αλλά για δύο...Το ότι είναι 2 μέρες αυτό το εξάμηνο δεν ξέρεις ότι θα είναι και στα υπόλοιπα εκτός αν το προκαθορίζει.Μεσοβδόμαδα είναι ή σαββατοκύριακο?
Τώρα ακαδημαική καριέρα με μεταπτυχιακό πτυχίο τεί δεν νομίζω ότι θα κάνεις.Αυτο που έχω καταλάβει είναι ο κανόνας είναι εκεί που κάνεις διδακτορικό θα γίνεις καθηγητής σε μία σχολή ένα επίπεδο από κάτω.Οπότε αν υπολογίσεις ότι διδακτορικοί από καλές σχολές (εμπ και καποδιστριακό) θα γίνουν καθηγητές σε τεί της επαρχίας με τα σημερινά δεδομένα μπορείς να εξάγεις συμπεράσματα.
Μπορεί στο μέλλον να πάρουν μόνιμο προσωπικό στα ιεκ και να βάλουν προυπόθεση το μεταπτυχιακό,πού ξέρεις.
Πάντως το διδακτορικό είναι standar για καθηγητής στα τεί μετά την ανωτατοποίηση.

Το βασικό σε ένα διδακτορικό είναι να βρεις τον πραγματικό λόγο για τον οποίο θέλεις να το κάνεις.Είχα βρει μία σελίδα που τα έθετε σωστά αλλά δεν τη θυμάμαι.Ο βασικός λόγος εδώ στην Ελλάδα μάλλον είναι ότι οι καλοί φοιτητές δεν είναι σε θέση να ανεχτούν εύκολα υποτίμηση των προσόντων τους πράγμα που συμβαίνει έξω από τον πανεπιστημιακό χώρο ανεξάρτητα ικανότητας και προσπαθούν να καθυστερήσουν όσο το δυνατό.,να μείνουν στο ασφαλές περιβάλλον του πανεπιστημίου.

http://www.cs.ucsd.edu/~mihir/phd.html

24
Ευχαριστώ όσους απάντησαν και μοιράστηκαν με το forum τον τρόπο σκέψης τους.

25
Έπαιρνες δηλαδή 500 euro και λιγότερα?Εγώ προσωπικά ξέρω άτομο τε πληροφορικής και χωρίς να έχει πάει στρατό έπαιρνε 1500euro,με 1 χρόνο στην δουλειά.Αν κρίνω από τους φετινούς διορισμούς μάλλον θα δούλεψες 1ή2 χρόνια ωρομίσθιος μετά τον στρατό?Τα λεφτά που σου δίναν δεν θα τα παίρνε ούτε αλβανός για ελαφρή χειρονακτική δουλειά λίγων ωρών οπότε καταλαβαίνω τα επιχειρήματα σου.Θα ήθελα να ακούσω και την αντίθετη άποψη πχ κάποιου που δεν σκέφτεται να εγκαταλείψει την δουλειά του ως μηχανικού πληροφορικής για να γίνει εκπαιδευτικός αλλά το βλέπω δύσκολο αφού για να διαβάζει το forum ή την έχει εγκαταλείψει ήδη ή δεν έχει πάει ποτέ.Μην ξεχνάς και την γυναικεία επιρροή πάντα,όποιος έκανε πολύ παρέα στο προπτυχιακό με συμφοιτήτριες μας μάλλον επηρεάστηκε πολύ από τον γυναικείο τρόπο σκέψης και την υιοθέτησε.Αν είναι να δουλέψεις και νοιώθεις ότι είσαι ένας απλός εργάτης λογισμικού ένας high tech δούλος ,δηλαδή τότε καλύτερα εκπαιδευτικός.Πολλοί η/μ που ξέρω με το που έπιασαν δουλειά σε κάποιο εργοστάσιο ανέλαβαν δ/ντες σε κάποιο τμήμα της παραγωγής και ξεκίνησαν με καλό μισθό.Τώρα αν είναι να σε βάζουν στο ίδιο επίπεδο με κάποιο απόφοιτο ιεκ ή χομπίστα τότε καλύτερα καθηγητής.

26
 
Απλά από περιέργεια θα ήθελα να ξέρω πόσοι από τα μέλη του forum έχουν δουλέψει 3+ χρόνια σε κάποια σοβαρή εταιρία πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών(ως πτυχιούχοι εννοείται όχι ως φοιτητές) και αποφάσισαν να πάνε ωρομίσθιοι στα δημοτικά ή έδωσαν ασεπ και πέρασαν.

Και γιατί να απαντήσουν μόνο όσοι εργάστηκαν ως πτυχιούχοι και όχι ως φοιτητές? (και μάλιστα λές ότι εννοειται)
Αν κάποιος εργάστηκε ως φοιτητης σε εταιρία πληροφορίκης έχει μίκρότερη εμπειρία από κάποιον που ξεκίνησε μετά το πτυχίο?


Απλά θέλω να ξέρω την άποψη αυτών που επέλεξαν σε κάποια ώριμη ηλικία να δουλέψουν σε κάποια εταιρία αφού πήραν το πτυχίο και με πρόσληψη ως πε πληροφορικής όχι ως απόφοιτο λυκείου.Δεν έχει τις ίδιες απαιτήσεις ένα φοιτητής στο 2ο έτος με κάποιον που είναι 25+ χρονών.
Δεν σε δεσμεύω στο να μην απαντήσεις απλά καθόρισε ότι δούλεψες μόνο ως φοιτητής και όχι πχ μετά και αφού τελείωσες τον στρατό πχ για τους άντρες.

27
Απλά από περιέργεια θα ήθελα να ξέρω πόσοι από τα μέλη του forum έχουν δουλέψει 3+ χρόνια σε κάποια σοβαρή εταιρία πληροφορικής/τηλεπικοινωνιών(ως πτυχιούχοι εννοείται όχι ως φοιτητές) και αποφάσισαν να πάνε ωρομίσθιοι στα δημοτικά ή έδωσαν ασεπ και πέρασαν.

Αν κάποιος πρόσφατα διορισμένος ανήκει σε αυτή την κατηγορία ας μας πει μερικά πράγματα.

Όσοι είστε από Αθήνα πως βλέπεται τη νέα ζωή στην επαρχία και πόσα χρόνια θα μείνεται εκεί?

Σελίδες: 12

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32292
  • Τελευταία: johntsoum
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1159768
  • Σύνολο θεμάτων: 19212
  • Σε σύνδεση σήμερα: 346
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 1
Επισκέπτες: 319
Σύνολο: 320

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.092 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.