Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - loulou

Σελίδες: 1 ... 2122232425 ... 29
309
Άδειες / Απ: Άδεια άνευ αποδοχών
« στις: Αύγουστος 29, 2013, 02:32:40 μμ »
Συγγνώμη για άδεια άνευ αποδοχών για ολοκληρωση σπουδών στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ έχει δει κάποιος κάποια απόφαση; στις άλλες περιφέρειες (όχι όλες) έχουν ήδη ανακοινωθεί.
ευχαριστώ

310
Άδειες / Απ: Άδεια άνευ αποδοχών
« στις: Αύγουστος 27, 2013, 06:00:54 μμ »
Σε εμένα συνέβη. Με ενημέρωσε η μισθοδοσία να γυρίσω πίσω το μισθό του Σεπτεμβρίου!
Ελπίζω να βγουν οι άδειες γιατί επίσης η μισθοδοσία με ρώτησε φέτος αν θέλω να μου τον κόψουν προκαταβολικά παρά να τρέχω να τον πληρώσω στην εφορία (και λιγότερη γραφειοκρατεία γι'αυτούς)
Τους είπα ναι! Κόψτε τον!

311
Άδειες / Απ: Άδεια άνευ αποδοχών
« στις: Ιούλιος 18, 2013, 03:00:03 μμ »
Έχει κάνει κανείς αίτηση για άδεια άνευ αποδοχών για ολοκλήρωση σπουδών; Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μου είπαν πριν ένα μήνα ότι χρειάζεται να βγει προκήρυξη. Είναι όμως ήδη τέλη Ιουλίου :-\

Πέρσι είχε βγει μια εγκύκλιος/ανακοίνωση με ημερομηνία 10/7. Αν την ψάξεις στο διαδίκτυο θα την βρείς. Ήταν για ολοκλήρωση σπουδών. Έχω πάρει πολλά τηλέφωνα στα νούμερα που δίνει αυτή η ανακοίνωση και μέχρι στιγμής με ενημέρωναν ότι μπορώ να κάνω τα χαρτιά μου χωρίς να περιμένω να βγεί κάποια εγκύκλιος (τουλάχιστον έτσι μου είπε μια που μίλησα εκεί).Στη συνέχεια η Δευτεροβάθμια μου με ενημέρωσε ότι πρέπει να περιμένω να βγει η εγκύκλιος., αλλιως θα θεωρηθεί σαν άδεια άνευ αποδοχών γενικά και όχι συγκεκριμένα για εκπαιδευτικούς λόγους. Τώρα έμαθα από μια άλλη συνάδελφο που θέλει να πάρει και αυτή άδεια άνευ αποδοχών για εκ. λόγους ότι από την Περιφέρεια της απάντησαν ότι δεν μπορεί να κάνει τα χαρτιά της γιατί είμαστε λέει σε επιστράτευση και μόνο αν βγεί λεει κάποια συγκεκριμένη εγκύκλιος !!!?????!!!!! Ειλικρινά με την κατάσταση που επικρατεί δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά. Πάντως, αν μπορείς πάρε και εσύ ένα τηλέφωνο μπας και βγάλουμε καμιά άκρη.
Πληροφορίες: Α/θμια Εκπ/ση                                        Γ. Λιαμπότης
Τηλ:  210-3442125
Πληροφορίες: Β/θμια Εκπ/ση                                       Π. Μπεκρή, Α. Παναγιώταρου
Τηλ:  210-3442278, 210-3442750

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μου είπαν το ίδιο ότι δεν εξετάζουνται αιτήσεις λόγω επίταξης(;). Και επιπλέον δεν πάει καμία αίτηση από τις διευθύνσης για εξέτασει. Η διεύθυνση μου είπε να κάνω την αίτηση και να περιμένουμε την επόμενη βδομάδα αν βγει κάτι.
Και της λέω με τι διαιολογητικά; Ό,τι έχεις στείλτω!
Έχω δει σε άλλες περιφέρειες [Θράκη, Ιόνια] ότι έχουν βγει άδειες για τον επόμενο χρόνο για ιδιωτικούς λόγους ή επειδή ο σύζυγος είναι στο εξωτερικό.

Σημειωτέον πριν από ένα μήνα από την Περιφέρεια μου είπαν να περιμένω την εγκύκλιο για να δούμε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται! Μη σχολιάσω!

312
Άδειες / Απ: Άδεια άνευ αποδοχών
« στις: Ιούλιος 17, 2013, 02:53:14 μμ »
Έχει κάνει κανείς αίτηση για άδεια άνευ αποδοχών για ολοκλήρωση σπουδών; Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μου είπαν πριν ένα μήνα ότι χρειάζεται να βγει προκήρυξη. Είναι όμως ήδη τέλη Ιουλίου :-\

313
Οικονομικά / Απ: Μεταπτυχιακό και νέο μισθολόγιο
« στις: Νοέμβριος 10, 2012, 11:30:31 μμ »
Καλησπέρα,
δουλευω πρώτη φορά φέτος αναπληρώτρια πε60, κατέθεσα το μεταπτυχιακό μου, πήρα την συνάφεια
τώρα μισθολογικά, τον Σεπτέβρη και Οκτώβρη θα το δω ενσωματωμένο στο μισθό μου, θα πρέπει να παρουσιάζεται ξεχωριστά ή δεν υπήρξε καθόλου επίδομα τελικά?

θα πρέπει να βγει πράξη του ΠΥΣΔΕ κατάταξης σε κλιμάκιο. Δεν παίρνεις επίδομα απλά κερδίζεις 2 χρόνια στην κατάταξη.

314
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Διδακτορικό (varia)
« στις: Οκτώβριος 16, 2012, 06:10:27 μμ »
Ακολουθεί η "αλήθεια" κάποιου που παράτησε το διδακτορικό σε αγγλικό πανεπιστήμιο μετά από δύο χρόνια:

Για τα βρετανικά πανεπιστήμια η Emmaki τα λέει σωστά σε γενικές γραμμές, κάποιες προσθαφαιρέσεις:
- Ο επιβλέπων καθηγητής παίζει πολύ σημαντικό ρόλο την όλη διαδικασία. Και δυστυχώς δεν είναι όλοι συνεργάσιμοι. Γνωρίζω αρκετά παραδείγματα ανθρώπων που έχουν ταλαιπωρηθεί για χρόνια λόγω κακής σχέσης με τον supervisor.
- Όσο καιρό έμεινα στην Αγγλία γνώρισα 20-25 μεσόγειους διδακτορικούς φοιτητές (Ιταλούς, Ισπανούς, Έλληνες, Πορτογάλους). ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τελείωσε το διδακτορικό στα 3 χρόνια. Αυτό μπορούν να το κάνουν μόνο Βρετανοί που προέρχονται από την ίδια εκπαιδευτική κουλτούρα. Εμείς οι υπόλοιποι χρειαζόμαστε 1-2 χρόνια επιπλέον ως περίοδο προσαρμογής.
- Οι φοιτητές που κάνουν διδακτορικό σε ελληνικά πανεπιστήμια (και σε γαλλικά) συνήθως κάνουν αρκετά χρόνια να ολοκληρώσουν τη διατριβή (5+).
- Οι επαγγελματικές προοπτικές για ακαδημαϊκή καριέρα στις ανθρωπιστικές και στις κοινωνικές επιστήμες σήμερα είναι αρνητικές. Στην ελλάδα υπάρχει υπερπληθώρα διδακτορικών και τα πανεπιστήμια έχουν περιορίσει σημαντικά τις προσλήψεις. Κάπου πήρε το αυτί μου ότι φέτος κοπήκαν εντελώς οι συμβάσεις 407. Δεν έχω διασταυρώσει την πληροφορία. Στην Αγγλία είναι λίγο καλύτερα όμως όποιος ενδιαφέρεται για την επαγγελματική αποκατάσταση θα πρέπει να είναι έτοιμος να πάει Αμερική, Καναδά, Αυστραλία. 

Εν κατακλείδι: 

Απάντησε στον εαυτό σου στα εξής ερωτήματα:
- Γιατί θέλεις να κάνεις διδακτορικό?
- Πώς θα το χρηματοδοτήσεις?
- Τι επαγγελματικά εφόδια θα σου προσφέρει?

Αν οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δεν είναι ικανοποιητικές, μην μπεις στον κόπο. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φας τα νιάτα σου και τα λεφτά σου.

συγγνώμη που σε ρωτάω αλλά σε ποιo πανεπιστήμιο ήσουν και σε ποια σχολή;
Είμαι στις δύο πρώτες εβδομάδες του διδακτορικού μου στην Αγγλία. Και εγώ έχω κάποια προβλήματα προσαρμογής αλλά τι ακριβώς σε έκανε και τα παράτησες;
Αν θες στείλε μου και προσωπικό μήνυμα.

Για τα υπόλοιπα του θέματος, έχω να σχολιάσω:
α. η αληθινή δέσμευση είναι ως προς το θέμα σου και την ανάγκη σου να κάνεις οπωσδήποτε διδακτορικό. Των θετικών επιστημών ίσως είναι πιο πρακτικοί στον προσανατολισμό τους. Πρέπει ίσως να σκέφτεσαι ότι αν δεν το κάνεις κάτι θα λείπει από τη ζωή σου, και όχι ότι λείπει η ζωή σου όταν κάνεις διδακτορικό.
β. σχετικά με το θέμα, η αρχική ιδέα και ο προβληματισμός πρέπει να είναι δικό σου. Με τον επόπτη σου συνδιαμορφώνεις ένα ρεαλιστικό πλάνο εργασίας. (για τις θετικές επιστήμες τα πράγματα ίσως είναι διαφορετικά. Δεν μπορείς να μπεις σε ενα εργαστήριο πυρηνικής φυσικής και να το χρησιμοποιείς μόνος σου για την έρευνά σου!)
γ. Τον επόπτη σου μπορεί να τον γνωρίζεις από τις προπτυχιακές σου σπουδές. Αν θες να κάνεις μεταπτυχιακό ή διδακτορικό σε άλλη σχολή, διαβάζεις το βιογραφικό, τις δημοσιεύσεις τους, πήγαινε και σε κάποια προπτυχιακή παράδοση για να σχηματίσεις άποψη.
δ. δυστυχώς με τις συνάφειες  σε μερικά ΠΥΣΔΕ γίνονται μερικές φορές όργια.

Καλή απόφαση σε όλους

315
Δεν ξέρω για αποσύνθεση αλλά με τη νέα σύνθεση του Υπουργείου το lobby των πανεπιστημιακών αποδείχτηκε πανίσχυρο.
Με τις υγείες μας.

316
ε, δεν είμαι της αγγλικής φιλολογίας. Όντως αν έχει κάνει έστω και ενα χρόνο μάθηματα στα αγγλικά δε χρειάζεται.
θα ξαναπροετοιμαστώ καλύτερα. αν και μου φαίνεται και λίγο λοτταρία το listening π.χ. Χρειάζεται μεγάλη αυτοσυγκέντρωση.

Thank για τις απαντήσεις

317
ευχαριστώ για την απάντηση και βασικά μπράβο σου.
Εμένα μου φάνηκε η έκθεση δύσκολη με τα γραφήματα. Δεν ξέρω. Μάλλον πρέπει να προετοιμαστώ καλύτερα και να κάνω καλύτερη κατανομή χρόνου.
Τα εξεταστρα είναι 190 ευρώ! τίποτα.

318
Θα ήθελα τη γνώμη σας και τη βοήθειά σας σχετικά με τις εξετάσεις IELTS.

Έδωσα αυτό το Σάββατο εξετάσεις IELTS γιατί χρειάζομαι το πτυχίο για αίτηση σε μεταπτυχιακό στην Αγγλία. Παρόλο που έχω proficiency με Β μου φάνηκαν πάρα πολύ δύσκολες στο να πιάσω το 7.5 μέσω όρο και 7 σε κάθε ενότητα. Βασικά απογοητεύτηκα γιατί δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή τόσο υψηλή βαθμολογία. Επίσης μου έκανε εντύπωση ότι δεν σκεπάζονταν με μαύρη ταινία τα ονόματα μετά την εξέταση. Και γενικά το όλο θέμα μου φάνηκε πολύ στημένη μπίζνα από το Βρετανικό.
Προτείνετε να ξαναδώσω και πόσο καλή προετοιμασία χρειάζεται;
Ευχαριστώ

319
Το ΠΥΣΔΕ. Μου φαίνεται υπερβολικό να αναγνωριστούν τα δύο μεταπτυχιακά.

320
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Οκτώβριος 20, 2011, 03:05:41 μμ »
Δείτε και αυτό

Η προσπάθεια επανασύστασης του πασοκικού κράτους

ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΩΡΜΑΣ

Σήμερα η Ελλάδα και οι Έλληνες αποτελούν το αντικείμενο ενός μακροσκοπικού οικονομικού και κοινωνιολογικού πειράματος, με εμπνευστές τα υπολείμματα νεοφιλελεύθερων και ολοκληρωτικών πεποιθήσεων διεθνών οργανισμών, όπως το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ, και των νεοφιλελεύθερων θυλάκων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Φορέας υλοποίησης αυτού του πειράματος είναι η ομάδα με επικεφαλής τον κ. Παπανδρέου, με κοινή ψυχοσύνθεση και ιδεολογική κατεύθυνση.

Ο πασοκικός... ελιτισμός διαπνέεται από ένα κράμα ναρκισσισμού και πάθους με τη διασημότητα (γι’ αυτό τους βλέπεις από το πρωί έως το βράδυ στα κανάλια και στις συναντήσεις με τους... διεθνείς ηγέτες, έστω κι αν αυτοί τους ρίχνουν φάπες...). Όμως κύριο χαρακτηριστικό του ναρκισσισμού είναι η απαξίωση των άλλων. Από εκεί προφανώς προκύπτει και το μίσος ενάντια στον λαό.

Όλα τα παραπάνω τα αναφέρουμε επειδή τα νέα μέτρα που παρουσιάστηκαν με το πολυνομοσχέδιο, το οποίο κατ’ ουσίαν αποτελεί τη δεύτερη φάση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, χαρακτηρίζονται από σαδιστική διάθεση απέναντι στο σύνολο σχεδόν του ελληνικού πληθυσμού. Εδώ θα σχολιάσουμε κάποιες πλευρές που αφορούν τον δημόσιο τομέα.

Με στοιχεία εμπνευσμένα από το ΔΝΤ και τον ΟΟΣΑ (τους οποίους πληρώνουμε και τους δύο), από τους συμβούλους του κ. Ρέππα και τον – ευρισκόμενο πίσω από μία σειρά μέτρα – κ. Πλασκοβίτη, το Μεσοπρόθεσμο ΙΙ έχει μία πολλαπλή στόχευση.

Κατ’ αρχάς αποτελεί το έναυσμα για την πλήρη εξόντωση του δημόσιου τομέα και κατά συνέπεια των δημοσίων υπαλλήλων. Το κατορθώνει τόσο με την κατά 30% έως 50% μείωση του εισοδήματος του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων (ο κ. Βενιζέλος ακόμη μια φορά αποδεικνύεται... αερολόγος).

Δεύτερον, υποτάσσει και απαξιώνει το οποιοδήποτε ανεξάρτητο και με δεξιότητες προσωπικό είχε ενταχθεί στη δημόσια διοίκηση τα τελευταία χρόνια. Από αυτή την άποψη το δημοσιονομικό όφελος έχει πολύ μικρότερη σημασία από το πολιτικό όφελος. Τι εννοούμε με αυτό; Είναι σαφές ότι το κύριο δημοσιονομικό «όφελος» θα επέλθει με τη δεύτερη φάση της εφεδρείας. Τώρα αυτό που επιτυγχάνεται με το παρόν νομοσχέδιο είναι τα εξής:

Διώχνονται, είτε με εκβιαστικά διλήμματα της εφεδρείας προωθούνται στην επιλογή της συνταξιοδότησης, όσοι «αντιπολιτευόμενοι» θα μπορούσαν να καλύψουν υψηλόβαθμες θέσεις στον δημόσιο τομέα. Οι γενιές που εισήχθησαν στο Δημόσιο την περίοδο 1981-1989 καθίστανται κυρίαρχες. Αποφασίζουν για την εξέλιξη των υπολοίπων, κατακτούν – ανεξαρτήτως προσόντων – τις πιο υψηλόβαθμες θέσεις, έχουν τις μικρότερες απώλειες σε εισοδηματικό επίπεδο.

Η εξουσία τους καθίσταται απόλυτη, καθώς, όταν οι μισθοί θα φθάνουν στα όρια της εξαθλίωσης, σε αυτούς δίνεται το ολοκληρωτικό δικαίωμα από τον νόμο να αποφασίζουν για το αν και ποιοι θα λάβουν τα πενιχρά επιδοματικά ξεροκόμματα που πετάει η κομματική νομενκλατούρα.

Η επανίδρυση του πασοκικού κομματικού κράτους είναι άλλωστε ο λόγος που, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι δημόσιοι υπάλληλοι που εισήχθησαν με αξιοκρατικές διαδικασίες και διαθέτουν περισσότερα προσόντα – όπως μεταπτυχιακά και διδακτορικά ή μέσα από εξετάσεις στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης – κυριολεκτικά σφαγιάζονται.

Κάθε επιπρόσθετο προσόν – πλην της υποταγής στα κομματικά κελεύσματα – παύει να έχει την όποια σημασία για την εξέλιξη κάποιου, αλλά και για το μισθολογικό του κλιμάκιο.

Είναι τόσο εξόφθαλμο το γεγονός ότι το νομοσχέδιο έχει μόνο στόχο το βόλεμα των «ημετέρων», ώστε περιλαμβάνει την – πρωτότυπη, ομολογουμένως – διάταξη ότι ο... υπουργός μπορεί με απόφαση να διορίζει προϊσταμένους και διευθυντές. Επιπλέον δεν θα είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου άτομα με απολυτήριο λυκείου θα διαθέτουν την εξουσία να κρίνουν κατόχους διδακτορικών! Σημειώνουμε, για λόγους «στατιστικής», ότι οι διορισθέντες το 1981-1989 αποτελούν το 39% (!) του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων.

Συνεπώς το συγκεκριμένο κεφάλαιο του πολυνομοσχεδίου λανθασμένα ονομάζεται «Σύστημα βαθμολογικών προαγωγών και βαθμολογικής εξέλιξης». Έπρεπε να ονομάζεται, επί το ορθότερον, «Σύστημα για την επανίδρυση του πασοκικού κομματικού κράτους».

Η Ελλάδα σήμερα βιώνει πραγματικότητες που οι χώρες του Τρίτου Κόσμου έζησαν τις δεκαετίες του 1970 και του 1980, όταν μέσα από τις παρεμβάσεις οργανισμών, όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, υποστηρίχθηκαν μερίδες των εγχώριων ελίτ, οι οποίες στράφηκαν εναντίον των συμφερόντων του εγχώριου πληθυσμού.

Από αυτή την άποψη δεν είναι διόλου τυχαία τα χειροκροτήματα προς τον κ. Παπανδρέου από τους βιομηχάνους της Γερμανίας ή οι διθυραμβικοί τόνοι για την «ηγετική του προσωπικότητα» από μέρος του γερμανικού Τύπου.

Μία από τις βασικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν τότε ήταν η κατάλυση του κράτους και η ιδιωτικοποίηση του συνόλου των δραστηριοτήτων του. Το γεγονός αυτό βέβαια έχει συνέπεια τον περαιτέρω περιορισμό του εισοδήματος των κατωτέρων τάξεων, αφού αυτές είναι αναγκασμένες να πληρώνουν για αγαθά που έως τότε θεωρούνταν δημόσια.

Σήμερα είναι φανερό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την πλήρη διάλυση του κράτους. Η συνεχής υπονόμευσή του, η διάλυση κάθε λειτουργίας του, από τις δομές όπως η «Βοήθεια στο Σπίτι», έως τους φορολογικούς μηχανισμούς, την αστυνομία και τις ΔΕΚΟ, δεν είναι παρά τα προανακρούσματα της πλήρης ιδιωτικοποίησης του κράτους και των λειτουργιών.

Οι εταιρείες συμβούλων, οι Γερμανοί επενδυτές καραδοκούν για να αγοράσουν σε τιμές ευκαιρίας – και με τα απαραίτητα «δωράκια» – το σύνολο του πλούτου της χώρας. Όμως, η πιο σημαντική συνέπεια αυτού είναι ότι έτσι θα υπονομευτεί οποιαδήποτε δυνατότητα ανάπτυξης στο μέλλον.

Γι’ αυτό και το ζήτημα σήμερα μπαίνει για όλους μας με έναν απλό όσο και αμείλικτο τρόπο: Ή αυτοί ή εμείς...

* Ο Κώστας Γεώρμας είναι Δρ. Κοινωνιολογίας - Συγγραφέας, Εισηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης

321
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Σεπτέμβριος 16, 2011, 03:17:37 μμ »
Με τις αναδρομικές κρατήσεις, εισφορά ταμείο αλληλεγγύης κτλ τον Οκτώμβριο θα λάβω 936 ευρώ!!!
τα οποία χρωστάω σε γιατρούς για τη μητέρα μου. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνω τον επόμενο μήνα.
Πραγματικά δεν ξέρω, απεργία αυτοκτονία..απελπισία.

Αυτοκτονία δεν λέει, η απεργία "ψιλοκοστίζει"...
Μη πληρώσεις τους γιατρούς, αν δεν έχεις..., αυτοί έχουν...  :)

με την αυτοκτονία κοστίζω λιγότερο...μόνο τα έξοδα κηδείας

322
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Σεπτέμβριος 16, 2011, 01:33:04 μμ »
Με τις αναδρομικές κρατήσεις, εισφορά ταμείο αλληλεγγύης κτλ τον Οκτώμβριο θα λάβω 936 ευρώ!!!
τα οποία χρωστάω σε γιατρούς για τη μητέρα μου. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα κάνω τον επόμενο μήνα.
Πραγματικά δεν ξέρω, απεργία αυτοκτονία..απελπισία.

Σελίδες: 1 ... 2122232425 ... 29

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32288
  • Τελευταία: Dialeimma
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1159609
  • Σύνολο θεμάτων: 19212
  • Σε σύνδεση σήμερα: 418
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 5
Επισκέπτες: 375
Σύνολο: 380

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.183 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.