Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - Patreas

Σελίδες: 1 ... 132133134135136 ... 144
1863
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Οκτώβριος 26, 2011, 11:56:28 μμ »
Θέλω να ζητήσω τη βοήθεια όποιων συναδέλφων έχουν πληροφορηθεί ή καταλάβει τρία πράγματα περισσότερα από εμένα γύρω από αυτό το έκτρωμα.Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα,αλλά,επειδή έχουν ειπωθεί πολλά,ένιωσα την ανάγκη να τα ανακεφαλαιώσω:

1)Διάβασα από συναδέλφους που βρίσκονται στον τρίτο χρόνο υπηρεσίας (χωρίς καμιά άλλη προυπηρεσία),ότι υπάρχει ο κίνδυνος να χρειαστεί να υπηρετήσουν άλλα 3 χρόνια στον βαθμό ΣΤ πριν προαχθούν στον βαθμό Ε (ή στην καλύτερη περίπτωση 2 χρόνια σύμφωνα με την παράγρ.7 του ά.7).
Κάτι τέτοιο θεωρώ ότι είναι καθαρά αντισυνταγματικό,γιατί ουσιαστικά μηδενίζει 3 χρόνια υπηρεσίας και τίθεται θέμα ισονομίας σε σχέση με κάποιον άλλο που τυχαίνει κι έχει 4 χρόνια υπηρεσίας και του τα αναγνωρίζει όλα εντάσσοντάς τον στον βαθμό Ε κατευθείαν.

Το πρόβλημα ξεκινάει από την παράγραφο 1 του α.29,το οποίο αναφέρει :
1.   Οι υπάλληλοι που εντάσσονται στους νέους βαθμούς, σύμφωνα με τις διατάξεις του προηγούμενου άρθρου, λαμβάνουν το βασικό μισθό του βαθμού αυτού, ενώ όσοι εξ αυτών έχουν πλεονάζοντα χρόνο στον ίδιο βαθμό εξελίσσονται στα μισθολογικά κλιμάκια του βαθμού αυτού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 12  του παρόντος. Μετά την ανωτέρω μισθολογική ένταξη, η μισθολογική εξέλιξη πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ίδιες διατάξεις, χωρίς να προσμετράται τυχόν πλεονάζων χρόνος. 


Το θέμα είναι όμως ότι για τον βαθμό ΣΤ δεν προβλέπονται Μ.Κ. στις ανωτέρω διατάξεις,οι οποίες αφορούν στο σύστημα μισθολογικής εξέλιξης αναλόγως των κλιμακίων.Παραθέτω την παρ.2 του ά.12:
2.   Τα Μ.Κ. χορηγούνται ανά διετία, με εξαίρεση τα Μ.Κ. των Βαθμών Β και Α, τα οποία χορηγούνται ανά τριετία. Η εξέλιξη των υπαλλήλων στα Μ.Κ. γίνεται αυτοδίκαια με την παρέλευση του ανωτέρω οριζόμενου χρόνου. Κατ’ εξαίρεση, σε περίπτωση που, από τις εκθέσεις αξιολόγησής του, προκύπτει ότι ο υπάλληλος δεν έχει επιτύχει την υλοποίηση της προβλεπόμενης στοχοθεσίας σε ποσοστό τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%), για δύο συνεχή χρόνια, δεν εξελίσσεται μισθολογικά μέχρις ότου επιτύχει το ως άνω ελάχιστο ποσοστό

Επομένως,μήπως ο βαθμός ΣΤ δεν εμπίπτει στην πρόβλεψη της παραγράφου 1 του ά.29;   

2)Επίσης διάβασα στο άρθρο ενός αιρετού ότι :
"1. Από τη γραμματική διατύπωση των παραπάνω άρθρων προκύπτει ότι απαιτείται
και για τους υπηρετούντες υπαλλήλους
- μετά την αυτοδίκαιη κατάταξή τους σε ένα
βαθμό - ο ελάχιστος χρόνος παραμονής στο βαθμό, ως προϋπόθεση της
βαθμολογικής τους εξέλιξης
. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι διευρύνεται, κατά τον
προβλεπόμενο ελάχιστο χρόνο παραμονής σε κάθε βαθμό, η διαφορά χρόνου
πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μεταξύ υπαλλήλων, οι οποίοι, προ της προτεινόμενης,
αυτοδίκαιης, κατάταξης, απείχαν, ο αρχαιότερος από τον νεότερο, μόλις ένα έτος. Για
παράδειγμα, υπάλληλος ΠΕ κατηγορίας με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας
υπηρεσίας 21 έτη κατατάσσεται αυτοδικαίως στον Βαθμό Γ΄, ενώ υπάλληλος με
συνολικό χρόνο προϋπηρεσίας 22 έτη κατατάσσεται στον Βαθμό Β΄, στον οποίο ο
πρώτος υπάλληλος θα έχει πρόσβαση μόνο μετά από 4 έτη. Η αρχική διαφορά ενός
έτους γίνεται τεσσάρων ετών!"


Ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο πρόβλημα με το ανωτέρω και τίθεται πάλι θέμα ισονομίας.Νομίζω ότι στηρίζεται πάλι στην αναφορά της παραγράφου 1 του ά.29,σε συνδυασμό με την παράγραφο 6 του ά.28 (τα 2 αυτά άρθρα θυμίζω ότι μιλούν για το υπηρετούν προσωπικό):
6.   Μέχρι την θέση σε πλήρη εφαρμογή του προβλεπόμενου στο άρθρο 7 του παρόντος συστήματος αξιολόγησης, οι κρίσεις για προαγωγή των υπαλλήλων, καθώς και για μονιμοποίηση των δόκιμων υπαλλήλων, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παρόντος νόμου γίνονται από τα αρμόδια όργανα σύμφωνα με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις οικείες κατά περίπτωση διατάξεις, που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού. Για τις ως άνω προαγωγές ή μονιμοποιήσεις εφαρμόζονται οι προβλεπόμενες στην παράγραφο 6 του άρθρου 7 του παρόντος νόμου ποσοστώσεις.

Οι δύο σχετικές παράγραφοι του ά.7 θεωρώ ότι είναι οι παρακάτω:
6.   Οι προαγωγές από βαθμό σε βαθμό, για όλες τις κατηγορίες προσωπικού, γίνονται με βάση ποσόστωση επί των κάθε φορά κρινομένων, ως εξής:
-Από τον Εισαγωγικό Βαθμό ΣΤ  στο Βαθμό Ε : μέχρι και 100% των κρινόμενων υπαλλήλων,
- Από το Βαθμό Ε στο Βαθμό Δ : μέχρι και 90% των κρινόμενων υπαλλήλων,
- Από το Βαθμό Δ στο Βαθμό Γ : μέχρι και 80% των κρινόμενων υπαλλήλων,
- Από το Βαθμό Γ στο Βαθμό Β : μέχρι και 60% των κρινόμενων υπαλλήλων.
- Από το Βαθμό Β στο Βαθμό Α : μέχρι και 20% των κρινόμενων υπαλλήλων.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, η οποία εκδίδεται μετά από εκτίμηση τόσο των υπηρεσιακών αναγκών όσο και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων τουλάχιστον ανά διετία, τα προαναφερόμενα ποσοστά μπορούν να καθορίζονται χαμηλότερα(!!!!!!). Στις περιπτώσεις που ο υπάλληλος τύχει αρνητικής κρίσης για προαγωγή, κατά τα οριζόμενα στις παραγράφους 1 έως 5 του παρόντος άρθρου, χάνει το δικαίωμα συμμετοχής στην κρίση για προαγωγή για τα επόμενα δύο έτη. Επίσης χάνει το δικαίωμα προαγωγής και στην περίπτωση που δεν εξελίσσεται μισθολογικά, σύμφωνα με το εδάφιο δεύτερο του στοιχείου γ) της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.

7.   Ο ελάχιστος χρόνος που απαιτείται για την προαγωγή από βαθμό σε βαθμό, είναι:
α) Για τους υπαλλήλους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ:
Από το Βαθμό ΣΤ στο Βαθμό Ε, δύο (2) έτη,
Από το Βαθμό Ε στο Βαθμό Δ , τέσσερα (4) έτη,
Από το Βαθμό Δ στο Βαθμό Γ, τέσσερα (4) έτη,
Από το Βαθμό Γ στο Βαθμό Β , τέσσερα (4) έτη,
Από το Βαθμό Β στο Βαθμό Α (καταληκτικός βαθμός):
αα) για τους υπαλλήλους της κατηγορίας ΠΕ, τέσσερα (4) έτη και
ββ) για τους υπαλλήλους της κατηγορίας ΤΕ έξι (6) έτη,
β) Για τους υπαλλήλους της κατηγορίας ΔΕ:
Από το Βαθμό ΣΤ στο Βαθμό Ε , δύο (2) έτη,
Από το Βαθμό Ε στο Βαθμό Δ , έξι (6) έτη,
Από το Βαθμό Δ στο Βαθμό Γ, έξι (6) έτη,
Από το Βαθμό Γ στο Βαθμό Β (καταληκτικός βαθμός), έξι (6) έτη,
γ) Για τους υπαλλήλους της κατηγορίας ΥΕ:
Από το Βαθμό ΣΤ στο Βαθμό Ε , δύο (2) έτη,
Από το Βαθμό Ε στο Βαθμό Δ , δέκα (10) έτη,
Από το Βαθμό Δ στο Βαθμό Γ (καταληκτικός βαθμός), δέκα (10) έτη.

Η "γραμματική διατύπωση",για την οποία ο συνάδελφος αιρετός μιλάει,ίσως είναι η φράση "για όλες τις κατηγορίες προσωπικού",που βρίσκεται όμως στην παράγραφο 6 και όχι στην 7.Επιστρέφουμε,δηλαδή,κατά τη γνώμη μου, στην ανάγκη διευκρίνισης του ά.29:"χωρίς να προσμετράται τυχόν πλεονάζων χρόνος".Τί εννοεί ακριβώς ο νομοθέτης;

3)Σε σχέση πάλι με τα παραπάνω,έχει κανείς καταλάβει τι θα γίνει με όσους αποκτήσουν μεταπτυχιακό τίτλο από εδώ και πέρα;
Δεν είναι παράλογο να μην εξελιχθούν σε ανώτερο Μ.Κ. αργότερα αυτοί που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους;
Τι στο καλό αλλάξαμε κοτζάμ όνομα στο υπουργείο...Δια βίου κοροιδία;

1) Ψιλο-κίνδυνος, αλλά επειδή ο ΣΤ δεν έχει Μ.Κ. δεν τίθεται θέμα εξέλιξης σε Μ.Κ. Οπότε εκτιμώ ότι ότι όποιος έχει συμπληρώσει 2 χρόνια θα μπει στη διαδικασία προαγωγών του Μαΐου. Θέλει διευκρίνιση βέβαια.

2) Διαφωνώ με τον αιρετό. Διάβασε και το άρθρο 28, παρ.1 Εδώ, λοιπόν, μάλλον αναφέρεται σε προϋπηρεσία (πλεονάζοντα χρόνο) που αναγνωρίζει κάποιος για βαθμολογική εξέλιξη βάσει του άρ.98 του ΔΥ Κώδικα (102 του Κ.ΔΥ για τους Δήμους) ή για μισθολογική εξέλιξη βάσει του άρ.15 του ν.3205 (αν υποθέσουμε ότι εξακολουθεί να ισχύει μετά από αυτό το Νόμο). Conflict, όμως, υπάρχει και με το άρ.6, παρ.4 του Νόμου που δίνει δικαίωμα αναγνώρισης μέχρι και 7 ετών για βαθ΅ολογική και ΅ισθολογική ένταξη και από το οποίο άρθρο αφαιρέθηκε ότι αναφέρεται μόνο σε νεδιοριζόμενους. ’ρα ένας που είναι ήδη ΔΥ, αν μετά την κατάταξη αναγνωρίσει προϋπηρεσία βάσει αυτού του άρθρου, τι θα γίνει; Μπορεί να αλλάξει ακόμα και βαθμό;

3) Αυτό το επεσήμανα εξ αρχής, δε δίνεται κανέναν κίνητρο απόκτησης τυπικών προσόντων στους ήδη υπηρετούντες. Κανένα όφελος είναι η απάντηση.

1864
Αναθέσεις/Ωράριο / Απ: Β' Ανάθεση Μαθημάτων: Πλαφόν 7 ωρών
« στις: Οκτώβριος 23, 2011, 04:18:46 μμ »
Πολύ σωστή η επισήμανση και η παρατήρησή σου. Πρόσεξες ότ εκεί που λέει ώρες συμπλήρωσης αναφέρεται και στη λεγόμενη "Γραμματειακή υποστήριξη"; Από ποιό νόμο αρα γε προβλέπεται η τοποθέτηση  ε κ π α ι δ ε υ τ ι κ ώ ν σε θέσεις ...γραμματέων;...

Καλά, εννοείται ότι οι ώρες γραμματειακής υποστήριξης δεν μπορούν καν να αποτελέσουν ώρες συμπλήρωσης του ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ωραρίου. Εξάλλου πρόσεξε ότι τις ώρες γραμματειακής υποστήριξης δεν τις αθροίζουν (και σωστά) με τις ώρες διδασκαλίας τμημάτων.

Ίσως να το έχουν βάλει για τις γνωστές και πάμπολλες περιπτώσεις εκπαιδευτικών με διαφόρων ειδών προβλήματα οι οποίοι δεν προσφέρουν διδακτικό έργο.

1865
Αναθέσεις/Ωράριο / Απ: Β' Ανάθεση Μαθημάτων: Πλαφόν 7 ωρών
« στις: Οκτώβριος 23, 2011, 04:14:33 μμ »
  Συνάδελφε δεν είμαστε εμείς οι υπεύθυνοι να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας ούτε να επιβάλλουμε την τάξη... Ο δικός μας ρόλος είναι να επιβάλλουμε την τάξη στους μαθητές μας...Το υπουργείο και οι προιστάμενοι είναι οι υπεύθυνοι ... όχι εμείς... νομίζω ότι σε αυτό το σημείο είναι που σφάλλουμε .... και είναι πολύ λογικό να δημιουργείται αντιπαλότητα μεταξύ μας...

Εννοούσα βούληση εκ μέρους του Υπουργείου, πολιτική βούληση.

1866
Αναθέσεις/Ωράριο / Απ: Β' Ανάθεση Μαθημάτων: Πλαφόν 7 ωρών
« στις: Οκτώβριος 23, 2011, 03:53:18 μμ »
Πάντως συναφές με τον τίτλο του θέματος είναι και ένα άλλο ερώτημα:

Πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν <11 ώρες Α΄ Ανάθεσης;

Διότι κάποιος που παίρνει >7 ώρες Β΄ Ανάθεσης, το πιο πιθανό είναι να έχει και <11 ώρες Α΄ Ανάθεσης, οπότε δημιουργούνται αρκετά θέματα.

Αγαπητέ μου συνάδελφε, έχεις απόλυτο δίκιο. Υπάρχουν, όχι δεκάδες, αλλά εκατοντάδες σαν τις περιπτώσεις που αναφέρεις, απλώς κάνουμε όλοι (και κυρίως οι Διευθυντές σχολείων και οι Πρϊστάμενοι Εκπαίδευσης...) ότι δεν βλέπουμε τίποτα... Εχεις σκεφθεί όμως ότι υπάρχουν και χειρότερα, όπως. π.χ. να ανατίθεται από τους διευθυντές (στη λογική του "όπως - όπως" - κι ας βολευτούμε...) σε καθηγητές η διδασκαλία μαθημάτων που ΔΕΝ τα έχουν ανάθεση; (π.χ. γεωπόνος να διδάσκει ...Γεωγραφία, οικονομολόγος ...Τεχνολογία, θεολόγος .."Κηποτεχνική" (ναί, συνέβη κι αυτό σε ΕΠΑΛ, προκειμένου ο συνάδελφος να συμπληρώσει ωράριο...)...

Συνάδελφε, το έχω δει να γίνεται κιόλας.

Επίσης πρόσεξα ότι φέτος στο survey στις Ώρες Διδασκαλίας έχει 4 πεδία:
ΠΡΩΤΗΣ (Α΄) ΑΝΑΘΕΣΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΗΣ (Β΄) ΑΝΑΘΕΣΗΣ
ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ
ΩΡΕΣ ΣΕΠ & ΠΡΟΣΘ.ΤΜΗΜ.

και στο Συνοδευτικό Υλικό (http://survey.sch.gr/downloads/extramanualhelp2011_2012.pdf) λέει στη σελ.6:

"β) «ΑΛΛΕΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ» αναφέρονται σε ώρες μαθήματος που ελλείψει κατάλληλου εκπαιδευτικού έχουν ανατεθεί σε εκπαιδευτικό, ο οποίος όμως δεν το έχει ούτε ως Α΄ ούτε ως Β΄ Ανάθεση."

’ρα φαίνεται να είναι σχετικά εύκολο να εντοπιστούν αυτές οι περιπτώσεις, αρκεί να υπάρχει βούληση.

1867
Αναθέσεις/Ωράριο / Απ: Β' Ανάθεση Μαθημάτων: Πλαφόν 7 ωρών
« στις: Οκτώβριος 22, 2011, 04:35:40 μμ »
Πάντως συναφές με τον τίτλο του θέματος είναι και ένα άλλο ερώτημα:

Πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν <11 ώρες Α΄ Ανάθεσης;

Διότι κάποιος που παίρνει >7 ώρες Β΄ Ανάθεσης, το πιο πιθανό είναι να έχει και <11 ώρες Α΄ Ανάθεσης, οπότε δημιουργούνται αρκετά θέματα.

1868
Αναθέσεις/Ωράριο / Απ: Β' Ανάθεση Μαθημάτων: Πλαφόν 7 ωρών
« στις: Οκτώβριος 21, 2011, 07:50:10 μμ »
Πάντως το μεγάλο πανηγύρι σε αυτό το θέμα γίνεται στο ΠΕ04.ΧΧ

Εκεί βέβαια ο ένας ΠΕ04 τρώει του άλλου ΠΕ04 και ίσως ψιλο-ρεφάρονται...
Δεν  είναι ακριβώς έτσι. Εκεί οι παλαιότερες και πολυπληθέστερες ειδικότητες  έχουν τη μερίδα του λέοντος , ειδικά στα Γυμνάσια. Στα Λύκεια είναι (συνήθως) διαφορετικά, και ο καθένας κάνει κυρίως το μάθημα της ειδικότητας του. Καλό θα ήταν πάντως κάποια στιγμή να δούμε στατιστικά γι αυτό , έτσι για να μην μιλάμε στον αέρα. Όχι  πως δεν υπάρχουν περιπτώσεις προς την αντίθετη κατεύθυνση. Καλό θα είναι επίσης κάποια στιγμή να τηρηθεί το πλαφόν των 7 ωρών (εφ' όσον ισχύει για όλους) και εκεί.
  Υπάρχει βέβαια και η αντίθετη άποψη , που λέει ότι ειδικά στα Γυμνάσια θα πρέπει ο ΠΕ 04 να κάνει τα περισσότερα  ή  όλα τα μαθήματα του τμήματος , κι ας μην τα έχει όλα πρώτη ανάθεση. Το να μπαίνει π.χ. ο χημικός για μία ώρα την εβδομάδα στο τμήμα δεν είναι ότι καλύτερο , ούτε για το τμήμα , ούτε για το μάθημα , ούτε για τον ίδιο.

Ποιες θεωρείς παλαιότερες;

Πάντως στη Αιτωλοακαρνανία (μεγάλο χωνευτήρι τελικά) το πλαφόν το παραβιάζουν παράπανω από τους μισούς Γεωλόγους. Και απ' οτι έχω ρωτήσει και σε άλλες περιοχές, ο ΠΕ04.05 έχει έντονο θέμα σ' αυτό...

1869
Αναθέσεις/Ωράριο / Απ: Β' Ανάθεση Μαθημάτων: Πλαφόν 7 ωρών
« στις: Οκτώβριος 21, 2011, 07:13:01 μμ »
Πάντως το μεγάλο πανηγύρι σε αυτό το θέμα γίνεται στο ΠΕ04.ΧΧ

Εκεί βέβαια ο ένας ΠΕ04 τρώει του άλλου ΠΕ04 και ίσως ψιλο-ρεφάρονται...

1870
Αναθέσεις/Ωράριο / Απ: Β' Ανάθεση Μαθημάτων: Πλαφόν 7 ωρών
« στις: Οκτώβριος 19, 2011, 05:25:07 μμ »
Το ερώτημα του τόπικ είναι μάλλον ρητορικό. Το πλαφόν υπάρχει για τα μάτια του κόσμου. Στην ουσία παραβιάζεται κατά κόρον στο όνομα της κρίσης και της "διαχείρισης του εκπαιδευτικού προσωπικού" με την ανοχή όλων. Έγραψα και στα άλλα τόπικ τις πληροφορίες μου για νομικό που διδάσκει 20 ώρες στο εσπερινό γυμνάσιο λύκειο Αγρινίου. Εύχομαι να κάνω λάθος...

Επειδή ξέρω κάποια πράγματα από αυτό το ΠΥΣΔΕ, στο συγκεκριμένο σχολείο δεν υπάρχει καν νομικός τοποθετημένος.

Και εγώ γνωρίζω ότι το συγκεκριμένο σχολείο έχει ανάγκη από φιλόλογο για πλήρες ωράριο. Προφανώς θα καλυφθεί στην επόμενη φάση.

Και αυτό ισχύει, αλλά χρειάζονται φιλόλογο για Αρχαία (κυρίως) και Νέα.

1871
Αναθέσεις/Ωράριο / Απ: Β' Ανάθεση Μαθημάτων: Πλαφόν 7 ωρών
« στις: Οκτώβριος 19, 2011, 05:19:20 μμ »
Συνάδελφε Patrea,  νομικός τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο σχολείο με την πράξη 41η / 14-10-2011. Μπορείς, για του λόγου το αληθές, να ανατρέξεις στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Αιτωλ/νίας. Πόσες ώρες διδάσκει ένας νομικός σε ένα λύκειο; Από ό,τι γνωρίζω 2 ώρες στη β΄ Λυκείου και Κοινωνιολογία σε β΄ ανάθεση. Στο συγκεκριμένο σχολείο (γυμνάσιο-λύκειο) υπήρχε κενό 29 ωρών για φιλόλογο. Κανείς μέχρι στιγμής δεν τοποθετήθηκε και μάλλον ούτε πρόκειται!

Έχεις δίκαιο σε αυτό, απολογούμαι. Βλέπω ότι συνέβη αργά το απόγευμα της Παρασκευής και δεν το είχα προσέξει.

Πάντως οι Ιστορίες ήταν καλυμμένες από Φιλολόγους σε αυτό το σχολείο.

Το τι κάνει η νομικός εκεί δεν ξέρω, ούτε αν κάνει 20 ώρες και πότε πρόλαβαν να τις αναθέσουν τόσες ώρες και σε τι.

1872
Αναθέσεις/Ωράριο / Απ: Β' Ανάθεση Μαθημάτων: Πλαφόν 7 ωρών
« στις: Οκτώβριος 19, 2011, 03:41:34 μμ »
Το ερώτημα του τόπικ είναι μάλλον ρητορικό. Το πλαφόν υπάρχει για τα μάτια του κόσμου. Στην ουσία παραβιάζεται κατά κόρον στο όνομα της κρίσης και της "διαχείρισης του εκπαιδευτικού προσωπικού" με την ανοχή όλων. Έγραψα και στα άλλα τόπικ τις πληροφορίες μου για νομικό που διδάσκει 20 ώρες στο εσπερινό γυμνάσιο λύκειο Αγρινίου. Εύχομαι να κάνω λάθος...

Επειδή ξέρω κάποια πράγματα από αυτό το ΠΥΣΔΕ, στο συγκεκριμένο σχολείο δεν υπάρχει καν νομικός τοποθετημένος.

1873
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις στο εξωτερικό
« στις: Οκτώβριος 16, 2011, 03:52:19 μμ »
Δεν ισχύει για όλους τους αποσπασμένους στο εξωτερικό αυτό.

Σύμφωνα με το ν. 2817/2000 άρ.8, παρ.3 – ΦΕΚ 78Α: «Εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι αποσπασμένοι σε εκπαιδευτικές μονάδες, τμήματα και τάξεις του εξωτερικού του άρθρου 2 του ν. 2413/1996 (ΦΕΚ 124 Α'), θεωρούνται ότι ανήκουν στην περιοχή μετάθεσης στην οποία ανήκει το σχολείο από το οποίο αποσπάστηκαν.» Μόνο για αυτούς ισχύει ότι χάνουν τις οργανικές τους θέσεις.

άρα διατηρούν την οργανική τους. Μήπως ήθελες να πεις ανήκουν στο σχολείο που αποσπούνται και άρα χάνουν την οργανική που είχαν από το σχολείο από το οποίο προήλθαν;

Όχι, ισχύει ό,τι είπα. Οι αποσπώμενοι σε σχολικές μονάδες του εξωτερικού με τη ληξη της απόσπασής τους επιστρέφουν στην Ελλάδα και είναι ευρισκόμενοι στη διάθεση της περιοχής μετάθεσής τους (οποιαδήποτε άλλη προηγούμενη απόσπαση έχει προφανώς λήξει).

Κάθε εκπαιδευτικό τον χαρακτηρίζει από διορισμού του μια περιοχή μετάθεσης, ακόμα κι αν δεν έχει οργανική, η οποία μόνο με μετάθεση αλλάζει.

Να σου δώσω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: εκπαιδευτικός που ανήκει στην Α΄ Κέρκυρας και φέτος έχει πάρει απόσπαση σε άλλο ΠΥΣΔΕ, αποσπάται του χρόνου σε σχολική μονάδα του εξωτερικού. Όταν επιστρέψει από την απόσπαση στο εξωτερικό θα τοποθετηθεί κατά τη διαδικασία των ευρισκόμενων στη διάθεση της Α΄ Κέρκυρας (ακόμα κι αν πριν είχε οργανική στην Α΄ Κέρκυρας).

1874
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις στο εξωτερικό
« στις: Οκτώβριος 16, 2011, 01:02:54 μμ »

Δεύτερον, όταν παίρνεις απόσπαση στο εξωτερικό, είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν διατηρείς την οργανική σου. Με την επιστροφή σου είσαι στη διάθεση.

Όντως, έτσι είναι...

Δεν ισχύει για όλους τους αποσπασμένους στο εξωτερικό αυτό.

Σύμφωνα με το ν. 2817/2000 άρ.8, παρ.3 – ΦΕΚ 78Α: «Εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι αποσπασμένοι σε εκπαιδευτικές μονάδες, τμήματα και τάξεις του εξωτερικού του άρθρου 2 του ν. 2413/1996 (ΦΕΚ 124 Α'), θεωρούνται ότι ανήκουν στην περιοχή μετάθεσης στην οποία ανήκει το σχολείο από το οποίο αποσπάστηκαν.» Μόνο για αυτούς ισχύει ότι χάνουν τις οργανικές τους θέσεις.

Δεν ισχύει όμως για όσους αποσπώνται στο εξωτερικό με άλλες διατάξεις (υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις). Για παράδειγμα για τους Συντονιστές Εκπαίδευσης Εξωτερικού ισχύει το άρ.16, παρ.12 του ν. 2413/1996 (ΦΕΚ 124 Α') σύμφωνα με το οποίο: "Οι συντονιστές εκπαίδευσης διατηρούν τις οργανικές τους θέσεις στην εκπαίδευση της Ελλάδας και κατά τη διάρκεια της θητείας τους μπορούν να μετατεθούν ως εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών."

Τα ανωτέρω εξακολουθούν να ισχύουν και στο νομοσχέδιο "Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό και άλλες διατάξεις." που έχει κατατεθεί στη Βουλή (’ρ.14, Παρ.14)

1875
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Οκτώβριος 15, 2011, 09:07:32 μμ »
Προσθήκες και αναδιατυπώσεις στο σχέδιο νόμου:

http://www.zougla.gr/file.ashx?fp=~/Uploads/MARIANNA/pros8hkes-anadiatypwseis-sto-polynomosxedio.pdf

Σταχυολογώ:

1) Επέστρεψαν (όπως αναμενόταν) τα +2 / +6 για Μεταπτυχιακό / Διδακτορικό ή ΕΣΔΔΑ (δε φαίνεται να απαγορεύεται το σωρευτικό).

2) Αυξάνονται κάπως τα επιδόματα των στελεχών της εκπαίδευσης, αλλά δεν προβλέπεται καθόλου αυτό των Προϊσταμένων Γραφείων που επίκειται να καταργηθούν (αν και ακόμα δεν έχει ψηφιστεί το σχετικό νομοσχέδιο του Παιδείας).

3) Για την αναγνώριση μέχρι και 7 χρόνων προϋπηρεσίας (Σ.Σ. άλλης από την εκπαιδευτική την οποία προφανώς όλοι έχουμε αναγνωρίσει) καταργείται το εδάφιο που έλεγε: "Οι ρυθ΅ίσεις αυτές  ισχύουν ΅όνο για όσους διορίζονται ή προσλα΅βάνονται ΅ετά την έναρξη ισχύος του παρόντος νό΅ου." Το θέμα είναι ότι ναι μεν λέει:

"΅πορούν να την αναγνωρίσουν για τη βαθ΅ολογική και ΅ισθολογική τους ένταξη, ΅ετά τη ΅ονι΅οποίησή τους  ή τη συνέχιση της απασχόλησής τους, ΅έχρι επτά (7) έτη κατ’ ανώτατο όριο, ύστερα από ουσιαστική κρίση του υπηρεσιακού συ΅βουλίου"

αλλά δε διευκρινίζεται αν αυτό θα έπεται οπωσδήποτε της κατάταξης του υπηρετούντος προσωπικού με τις Μεταβατικές διατάξεις. Η απορία είναι αν αυτή η αναγνώριση προϋπηρεσίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε άνοδο σε επόμενο βαθμό (παρακάμπτοντας τη διαδικασία προαγωγής που θεσπίζει ο Νόμος) ή οδηγεί μόνο σε εξέλιξη στα Μ.Κ. του ίδιου βαθμού. Αν δοθεί μεταβατικό παράθυρο για αναγνώριση τέτοιων προϋπηρεσιών πριν την κατάταξη, θα έχουν μπόλικη δουλειά τα υπηρεσιακά συμβούλια.

1876
Οικονομικά / Απ: Ενιαίο Μισθολόγιο
« στις: Οκτώβριος 10, 2011, 08:03:11 μμ »
Δείτε στο ακόλουθο link πώς προέκυψε το τελικό κείμενο την Πέμπτη 3.04μ.μ., υπάρχουν ακόμα και με Track Changes οι αλλαγές (π.χ. η αφαίρεση της τελευταίας στιγμής για τα Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά):

http://www.tanea.gr/files/1/2011/%CE%A3%CE%A7%CE%95%CE%94%CE%99%CE%9F%20%CE%9D%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%A5%20%CE%92%CE%91%CE%98%CE%9C%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9F%20%CE%9C%CE%99%CE%A3%CE%98%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9F%20%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%9F%2006102011.doc

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε ΤΑ ΝΕΑ, αντί να το κάνουν ένα pdf. Πώς βρέθηκε στην εφημερίδα το συγκεκριμένο αρχείο;

Σελίδες: 1 ... 132133134135136 ... 144

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32293
  • Τελευταία: HelenK
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1159778
  • Σύνολο θεμάτων: 19212
  • Σε σύνδεση σήμερα: 556
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 15
Επισκέπτες: 468
Σύνολο: 483

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.14 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.