Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - nanu

Σελίδες: 1 ... 678
99
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: Μεταπτυχιακά (varia)
« στις: Απρίλιος 25, 2012, 07:22:47 μμ »
Έχει κάνει κανείς το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό; Αν ναι, πώς το αξιολογεί; Και αλήθεια, στην προφορική συνέντευξη εξετάζεσαι στις ξένες γλώσσες ή είναι περισσότερο μια συζήτηση στα ελληνικά; Διάβασα όλες τις πληροφορίες στην ιστοσελίδα, αλλά θα ήθελα περισσότερη ενημέρωση εκ των έσω...  :) ευχαριστώ!

100
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: ΙΚΥ
« στις: Απρίλιος 17, 2012, 05:37:17 μμ »
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Κατάλαβα...Σε αυτή τη ρημαδοχώρα σε τιμωρούν αν θελήσεις να εξελιχθείς, να γίνεις πιο καταρτισμένος στο αντικείμενο σου, να γίνεις καλύτερος βρε αδερφέ...  :)
Τα 26 τα έχω περάσει προ πολλού, οικονομική δυνατότητα για το ΕΑΠ δεν υπάρχει, υπηρετώ τα τελευταία χρόνια σε σχολείο στην άκρη του κόσμου, άρα μεταπτυχιακό παράλληλα με την δουλειά μου αποκλείεται, ακόμα και αν περάσω τις εξετάσεις στο μεταπτυχιακό που θέλω, θα μου απορρίψουν την αίτηση για εκπαιδευτική άδεια γιατί δεν θα είναι μέσω ΙΚΥ...λιβ γιορ μυθ ιν Γκρις... :o

101
Μεταπτυχιακά προγράμματα / Απ: ΙΚΥ
« στις: Απρίλιος 17, 2012, 11:13:17 πμ »
Συνάδελφοι, αν κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικά με το θέμα, θα εκτιμούσα πολύ μια ενημέρωση. Το έψαξα αλλά σε κάποια σημεία έχω μπερδευτεί:
Πρόσφατα νομίζω πως διάβασα ότι μέσα στο γενικότερο πλαίσιο των περικοπών, εκπαιδευτικές άδειες θα δίνονται μόνο σε περίπτωση που υπάρχει υποτροφία από το ΙΚΥ. Ας υποθέσουμε πως γίνεται κάποιος δεκτός σε κάποιο μεταπτυχιακό. Στη συνέχεια κάνεις απλά αίτηση στο ΙΚΥ και αν σε δεχτούνε καλώς, ή δίνεις και εξετάσεις; Πότε περίπου βγαίνουν οι σχετικές προκηρύξεις από το ΙΚΥ;
Και υπάρχει κάποιο ηλικιακό όριο;
Επίσης ισχύει ακόμα πως μετά την εκπαιδευτική άδεια πρέπει να μείνεις τουλάχιστον 5 χρόνια στην εκπαιδευτική βαθμίδα που ανήκες πριν το μεταπτυχιακό, π.χ. αν θελήσω να κάνω μετάταξη από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια, δεν θα μπορέσω;
Ευχαριστώ!

102
Αποσπάσεις / Απ: Αποσπάσεις 2011
« στις: Ιούνιος 23, 2011, 05:56:22 μμ »
Μήπως γνωρίζει κάποιος πότε θα ανακοινωθούν οι αποσπάσεις σε φορείς? Ευχαριστώ!!!!

όλο κάποια αποτελέσματα περιμένουμε σ'αυτή τη δουλειά...αποτελέσματα ΑΣΕΠ, τοποθετήσεις, αποσπάσεις, μεταθέσεις, ημερομηνίες αιτήσεων... ουφ:-) αν ενδιαφέρεται πάντως κανείς, έμαθα πως έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις αμοιβαίες μεταθέσεις αλλά δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επισήμως. Ξέρουμε αν οι αμοιβαίες και οι αποσπάσεις σε φορείς συζητιούνται στην ίδια συνεδρίαση; και επίσης η συνεδρίαση γίνεται για όλους τους φορείς μαζί;

103
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΩΡΑ: ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ!
02.06.2011 13:10 Οι συνάδελφοί μας έχουν εισβάλει μέσα στον εσωτερικό χώρο του Υπουργείου και φωνάζουν συνεχώς συνθήματα. Ζητούν συνάντηση με την Υπουργό. Δε δέχονται απλή συνάντηση με απλά στελέχη γραφείων.

105

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των επιστημονικών ενώσεων Γερμανικής - Γαλλικής
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Φ.12/ 518 / 61284/Γ1/ 27-5-2011: «Διδασκαλία ξένης γλώσσας στα δημοτικά σχολε[/b]ία»,

Σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση  από το σχολικό έτος 2011-2012 η 2η ξένη γλώσσα, η οποία θα  διδάσκεται στις Ε &  Στ τάξεις των 6/θεσίων και άνω δημοτικών σχολείων, καθώς και των σχολείων με ΕΑΕΠ, θα είναι μόνο μία σε κάθε σχολική μονάδα, Γαλλική ή Γερμανική.
Με αυτήν την απόφαση το ΥΠΔΒΜΘ συνεχίζει να μας εκπλήσσει, δυστυχώς, αρνητικά.
Το ενδεχόμενο του διαχωρισμού των Δημοτικών σχολείων της χώρας σε Γαλλόφωνα και Γερμανόφωνα δεν είχε αναφερθεί σε καμία από τις συναντήσεις μας με τους αρμόδιους του ΥΠΔΒΜΘ.
Επίσης, στη συνάντηση των ΔΣ των Επιστημονικών φορέων των καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής με την Υφυπουργό ΠΔΒΜΘ για τα θέματα της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης στις 11/5/2011, η Υφυπουργός μας διαβεβαίωσε ότι πριν προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή θα έχει ακόμα μία συνάντηση μαζί μας. Διαβεβαίωση που αποδείχθηκε «έπεα πτερόεντα».
Η Υφυπουργός προχωρεί σε αποφάσεις για τις οποίες έχουμε καταθέσει εγγράφως τις επιστημονικά και  εκπαιδευτικά τεκμηριωμένες αντιρρήσεις μας. Το ΥΠΔΒΜΘ ερήμην των εκπαιδευτικών φορέων προβαίνει σε αλλαγές, οι οποίες θα αναστατώσουν τη ζωή των μαθητών/μαθητριών και των οικογενειών τους καθώς και τη λειτουργία των σχολείων.

Καλούμε τους γονείς και κηδεμόνες να συμπαραταχθούν μαζί μας για να αποτραπεί η εφαρμογή αυτής της αντιπαιδαγωγικής Υπουργικής απόφασης.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την παροχή ποιοτικής και αποτελεσματικής ξενόγλωσσης εκπαίδευσης.
Επαναλαμβάνουμε τις πάγιες και τεκμηριωμένες απόψεις μας σχετικά με τη διδασκαλία και περαιτέρω βελτίωση της διδασκόμενης 2ης Ξένης Γλώσσας:
- Υποχρεωτική διδασκαλία 2 ξένων γλωσσών σε Δημοτικό, Γυμνάσιο & Λύκειο.
- Υποχρεωτική διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας από την Δ Δημοτικού.
- Σύσταση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
- Σύνδεση της διδασκαλίας (στο σχολείο) της 1ης και της 2ης ξένης γλώσσας με Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας με επαναφορά των τριών ωρών/εβδομάδα στο Γυμνάσιο
- Διδασκαλία των ξένων γλωσσών σε τμήματα με μικρό αριθμό μαθητών ανά επίπεδο γνώσεων.

Οι επιστημονικές ενώσεις των εκπαιδευτικών Γερμανικής και Γαλλικής Φιλολογίας όλης της χώρας

106
Η ξαφνική ανακοίνωση του Υπουργείου για επιλογή ΜΟΝΟ μιας δεύτερης ξένης γλώσσας αρχικά στα δημοτικά αλλά σίγουρα αργότερα και στα γυμνάσια, αφορά χιλιάδες συναδέρφους και γονείς! Γερμανικών, Γαλλικών, Ιταλικών, Ισπανικών, Αμω, ίσως ακόμα και φιλολόγους (λόγω δεύτερης ανάθεσης). Διαβάστε την ανοιχτή επιστολή διαμαρτυρίας των συλλόγων Γαλλικής και Γερμανικής Γλώσσας:


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Φ 12 /518/61284/Γ1/27-05-2011 του ΥΠΔΒΜΘ από τη σχολική χρονιά 2011-2012 και για τα επόμενα σχολικά έτη, θα διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία όλης της χώρας, εκτός από τα Αγγλικά μία και μόνο δεύτερη ξένη γλώσσα, την οποία θα επιλέξει η πλειοψηφία των γονέων και κηδεμόνων με δήλωσή της.

Κατά συνέπεια, το κάθε δημοτικό σχολείο θα χαρακτηριστεί άπαξ και δια παντός γαλλόφωνο ή γερμανόφωνο.

Πρώτα θύματα αυτής της Υπουργικής Απόφασης είναι οι μαθητές της φετινής Ε’ τάξης που εξαναγκάζονται από την επόμενη σχολική χρονιά 2011-2012 να παρακολουθήσουν άλλη 2η ξένη γλώσσα από αυτήν που επέλεξαν και διδάχθηκαν μία ολόκληρη σχολική χρονιά.

Συνέπειες αυτής της Υπουργικής Απόφασης είναι:
1. Η επιβολή της 2ης ξένης γλώσσας και όχι η επιλογή που αποτελεί βασικό κίνητρο μάθησης.
2. Η αναγκαστική μετακίνηση των παιδιών σε άλλο σχολείο στην περίπτωση που η επιλογή τους δεν είναι σύμφωνη με τη 2η ξένη γλώσσα του σχολείου φοίτησης.
3. Η εκμάθηση και διδασκαλία της 2ης ξένης γλώσσας δεν θα είναι αποτελεσματική καθώς τα τμήματα θα είναι πολυπληθέστερα.
4. Η εξαγγελθείσα σύνδεση της διδασκαλίας με την απόκτηση ενός διπλώματος/πιστοποίησης 2ης ξένης γλώσσας δεν θα είναι εφικτή.

Ζητούμε την ενεργητική στήριξή σας για την ανάκληση αυτής της άδικης και αντιπαιδαγωγικής Υπουργικής Απόφασης που θα αποβεί εις βάρος των παιδιών μας.


Οι επιστημονικές ενώσεις των καθηγητών Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας

107
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.  :)

109
ξερω οτι τα πραγματα ειναι αρκετα διαφανη..εχει ομως μεγαλη ζητηση.για ποιον κλαδο ενδιαφερεσαι?
[/quote]

Σκέφτομαι για την κατεύθυνση της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. Έχω την αίσθηση πως είναι λιγότερο κορεσμένο από την ειδική αγωγή.

110
Δε γνωρίζω λεπτομέρειες για το πρακτικό κομμάτι της διαδικασίας, ωστόσο πληροφορίες για ύλη και βιβλιογραφία, κανονισμό ΠΜΣ μπορείς να διαβάσεις εδώ:

http://www.uom.gr/index.php?tmima=213&categorymenu=3
[/quote]

Ευχαριστώ πολύ, τα έχω διαβάσει αυτά! Με ενδιαφέρουν περισσότερο τα ντεσού της διαδικασίας, αν κάποιος έχει δώσει ή έχει ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό! :)

111
Γνωρίζει κανείς λεπτομέρειες για το ΠΜΣ στο τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας; Για τις εξετάσεις, την βιβλιογραφία, τα ...παραλειπόμενα;Αξίζει το κόπο να μπει κανείς σε αυτήν τη διαδικασία ή είναι λίγο-πολύ προαποφασισμένα όπως ακούγεται;
Κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη!

112
 Αγαπητοί μη-μετατεθέντες συνάδερφοι...
Έχω οργανική θέση στη Γ' Δωδεκανήσου (Κάλυμνος/ 7 μόρια) και ψάχνω για αμοιβαία μετάθεση σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρο.
(επίσης θα επιθυμούσα και παγκόσμια ειρήνη αλλά είπα να ξεκινήσω από τα δύσκολα... :) :) :) :) :)

Καλή δύναμη σε όλους μας...

Σελίδες: 1 ... 678

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1086071
  • Σύνολο θεμάτων: 18224
  • Σε σύνδεση σήμερα: 618
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1773
  • (Αύγουστος 02, 2021, 03:07:35 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 22
Επισκέπτες: 467
Σύνολο: 489

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.123 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.