Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - shark

Σελίδες: 123456
29
Δεν επιτρέπονται γιατί πολύ απλά αυτό ορίζει ο Κανονισμός Σπουδών της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.(Απόσπασμα από τον Κανονισμό Σπουδών:)
Άρθρο 5.   Μετεγγραφή σπουδαστών από ΕΠΠΑΙΚ μιας πόλης σε  ΕΠΠΑΙΚ άλλης πόλης δεν επιτρέπεται. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής μετά από εισήγηση του Συμβουλίου του Γενικού Τμήματος Παιδαγωγικών Μαθημάτων, είναι δυνατή η μετεγγραφή σπουδαστή/στριας ΕΠΠΑΙΚ, εφόσον συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι, που συνέβησαν  κ α τ ά   τ η   δ ι ά ρ κ ε ι α   τ η ς  φ ο ί τ η σ ης στο ΕΠΠΑΙΚ (όπως διορισμός του σπουδαστή στο δημόσιο τομέα, μετάθεση, συνυπηρέτηση, διορισμός σε θέση αναπληρωτή ή ωρομίσθιου εκπαιδευτικού, βαριά ή ανίατη ασθένεια).

Η ανωτέρω προϋπόθεση για Μετεγγραφή αφορά και αυτούς που εισάγονται ως Αναπληρωτές και όσους εισάγονται με το σύστημα της μοριοδότησης.


30

Γεια σας,

είμαι καινούργια στο φόρουμ και αρκετά μπερδεμένη!! Θέλω να δώσω ΑΣΕΠ, αλλά δεν έχω ιδεά για το τι πρέπει να κάνω, που στέλνω χαρτιά και λοιπά. Υπάρχει κάποιο λίνκ με την προκήρυξη?

Γενικά, όσοι έχουν ΑΣΠΑΙΤΕ πρέπει να δώσουν και ΑΣΕΠ? δεν διορίζονται απο ξεχωριστό ποσοστό?? Δηλαδή όταν λέμε ότι θα πάρουν 36 άτομα, εννοούμε ότι 36 θα μπούν απο το γραπτο διαγωνισμό και είναι το 60% και το υπόλοιπο 40% θα μπεί απο τους πίνακες των αναπληρωτών??
Συγγνώμη αν οι απορίες μου είναι κουραστικές!!

Ευχαριστώ πολύ

Αναφορικά με το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ:
Η προκήρυξη δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Στο κείμενό της θα υπάρχουν όλες οι πληροφορίες ως προς τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (Πτυχίο οπωσδήποτε) και τη διεύθυνση που θα στείλουμε την αίτησή μας. Πέραν του πτυχίου, όσοι είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακού, το επισυνάπτουν στην αίτησή τους, ώστε να έχουν προσαύξηση σε περίπτωση που είναι επιτυχόντες, περάσουν δηλαδή τη βάση. Καταθέτουν και αντίγραφο της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., γιατί ουσιαστικά το πιστοποιητικό αυτό παρέχει το πλεονέκτημα να προτάσσονται οι επιτυχόντες με Παιδαγωγική Κατάρτιση έναντι όλων των υπολοίπων επιτυχόντων, οι οποίοι δεν το κατέχουν.
Συνεπώς, οι κάτοχοι Παιδαγωγικής κατάρτησης είναι απαραίτητο να συμμετέχουν στο Διαγωνισμό και δε διορίζονται για μόνο το λόγο ότι αποφοίτησαν από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
Αναφορικά με τις 36 θέσεις:
Ναι, από τις 36 θέσεις το 60% αφορά σε διορισμούς που θα γίνουν από τους Επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, ενώ το 40% από τον Ενιαίο Πίνακα Διορισμών, όχι από τον Πίνακα Αναπληρωτών, όπως γράφεις, γιατί στον Πίνακα Αναπληρωτών υπάρχουν και άτομα που ήταν απλά επιτυχόντες σε προηγούμενο ΑΣΕΠ (με ή χωρίς Παιδαγωγική Κατάρτιση). Ο Ενιαίος Πίνακας Διορισμών αφορά σε άτομα που έχουν Προϋπηρεσία Διδακτική. Και τέλος, από τον Ενιαίο Πίνακα Διορισμών αυτοί που έχουν το maximum των πιθανοτήτων για διορισμό με το 40% είναι οι κάτοχοι Παιδαγωγικής Κατάρτισης.

31
ρουφιανος δε θα γινω ποτε!ας ειχε το κρατος μηχανισμο να τα εβρισκε ολα αυτα!και τι να πω και σε ποιον?στον μηχανισμο που ο ιδιος αυτο τα κανει ολα αυτα?το ατομο που κανει μια λαμογια δε μου εχει κανει τπτ.και αυτο θελει να επιβιωσει οπως εγω!ο μηχανισμος ειναι χαλια και εγω δε μπορω να κανω τπτ.

Το να μην το καταγγείλεις, και όχι μόνο εσύ αλλά και κάθε ένας από μας που διαπιστώνει παρατυπίες/παρανομίες, είναι σε κάθε περίπτωση δικαίωμά σου. Κανείς δεν πρέπει να σε κατηγορεί γι' αυτό.

Ωστόσο, επίσης σε κάθε περίπτωση δεχόμαστε τις συνέπειες του εφησυχασμού μας και παράλληλα δεν είναι δυνατόν να ισχυριζόμαστε ότι "Βρίσκουν και τα κάνουν". Αυτή είναι η εύκολη κουβέντα, όταν δεν κινητοποιούμαστε, και με λίγα λόγια ... η μετάθεση ευθύνης στους "Υπεύθυνους!!!????".

Αφού το ξέρουμε καλά, το έχουμε μάθει: το σύστημα "πάσχει". Ε, ας κάνουμε λοιπόν κάτι στο βαθμό που περνά από το χέρι μας,
 όχι για την εξυγίανσή του (αυτό ούτως ή άλλως δεν είναι στο χέρι μας),
αλλά τουλάχιστον ας μάθουμε πλέον να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και τα δικαιώματά μας.

Αυτή είναι η άποψή μου που εκφράζω  με αφορμή   τη δική σου απόλυτα σεβαστή κατά τα άλλα άποψη.

32
Σύμφωνα με την τελευταία (2007) Προκήρυξη για τους Αναπληρωτές απαραίτητη ήταν η συμπλήρωση
"τουλάχιστον 30 μορίων εκπαιδευτικής προϋπηρεσίας"

(Απόσπασμα από την Προκήρυξη)
Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με απόφαση της Δ.Ε. της ΑΣΠΑΙΤΕ (Πράξη 11/24-5-07) θα εισαχθούν στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (Ε.Π.ΠΑΙ.Κ.) της ΑΣΠΑΙΤΕ για το ακαδ. έτος 2007-08, 50 εκπαιδευτικοί σύμφωνα με σειρά προτεραιότητας από τον Ενιαίο Πίνακα Αναπληρωτών του ΥΠΕΠΘ, εφόσον έχουν συμπληρώσει μέχρι τις 30-6-06 τουλάχιστον 30 μόρια εκπαιδευτι¬κής προϋπηρεσίας.

Σημειωτέον ότι λόγω της μεγάλης απαιτούμενης προϋπηρεσίας υπήρξαν ειδικότητες στις οποίες δεν υπήρξαν Εισαγόμενοι (http://www.aspete.gr/nea_genpaidag.aspx).

33
Ρωτώ γιατί είχα ακούσει ότι παλιότερα (αρκετά χρόνια πριν) η Φοίτηση ήταν 6μήνες.


34
Psych@ra, η διετής Φοίτηση πόσο παλιά ίσχυε;

35
Ξέρει κανείς τίποτα για την εγκύκλιο των αναπληρωτών? Πότε θα βγουν αυτές οι 143 θέσεις?

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟN ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                 

ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2008

 

Υλοποιώντας τη δέσμευση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για την αύξηση του αριθμού των εισακτέων αναπληρωτών στην ΑΣΠΑΙΤΕ, οριστικοποιήθηκε ο αριθμός και η κατανομή ανά κλάδο από τον ενιαίο πίνακα στο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ.

Συγκεκριμένα, για το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 θα εισαχθούν 143 αναπληρωτές, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με πέρυσι και για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα έχουν δικαίωμα να επιλέξουν και τα 7 τμήματα των ΕΠΠΑΙΚ και όχι μόνο ένα όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Η κατάταξη των υποψηφίων και η εισαγωγή τους θα γίνει με βάση την πραγματική προϋπηρεσία που έχουν στον Ενιαίο Πίνακα Διορισμών.

Η κατανομή ανά κλάδο και η προκήρυξη θα εκδοθεί από την ΑΣΠΑΙΤΕ την Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2008.

Επίσης, οριστικοποιήθηκε η ύλη και το πρόγραμμα της τρίμηνης παιδαγωγικής επιμόρφωσης της ΑΣΠΑΙΤΕ για τις ειδικότητες ΔΕ και ΤΕ. Επισημαίνεται ότι με πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Ε. Στυλιανίδη για πρώτη φορά ξεκινάει το τρίμηνο πρόγραμμα παιδαγωγικής κατάρτισης των προαναφερόμενων ειδικοτήτων με στόχο όλοι οι εκπαιδευτικοί ΔΕ/ΤΕ ειδικοτήτων να έχουν παιδαγωγική επάρκεια πριν από το διορισμό τους στην εκπαίδευση. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Αθήνα και φέτος θα εισαχθούν 120 υποψήφιοι σε τέσσερα τμήματα.

Η κατανομή ανά ειδικότητα και η προκήρυξη θα εκδοθεί από την ΑΣΠΑΙΤΕ την Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2008.

36
μηπως γνωριζει κανεις εαν η φοιτηση στα εππαικ ειναι συνηθως 5 μερες την εβδομαδα ή 4?
και κατι ακομα!ισχυει οτι μπορει καποιοσ να κανει 30 τις εκατο αποσιες?

Αναφορικά με τις απουσίες:  (απόσπασμα από τον Κανονισμό Σπουδών)
Άρθρο 7
Φοίτηση – Παρακολούθηση - Διαγραφή
1.   Η φοίτηση στο ΕΠΠΑΙΚ είναι υποχρεωτική, και πρέπει να είναι σε κάθε μάθημα  «επαρκής». Ως επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση σε ένα μάθημα αν ο/η σπουδαστής/στρια παρακολούθησε τουλάχιστον τα 2/3 των ωρών που πραγματοποιήθηκαν. Σε αντίθετη περίπτωση η φοίτηση χαρακτηρίζεται ως ανεπαρκής. Σπουδαστής/στρια με ανεπαρκή φοίτηση σε ένα μάθημα δεν δικαιούται να συμμετάσχει στην τελική γραπτή εξέταση στο μάθημα αυτό.

Ως προς τις ημέρες μαθημάτων, εξαρτάται από το Παράρτημα. Στα περισσότερα οι παρακολουθήσεις είναι 4φορές την εβδομάδα.

37
Γνωρίζει κάποιος αν με το Μεταπτυχικό στην "Εκπαιδευτική και Κοινωνική Πολιτική" του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (http://www.uom.gr/index.php?tmima=213&categorymenu=3) παρέχεται Παιδαγωγική Κατάρτιση;

Τουλάχιστον δύο άτομα που γνωρίζω σκοπεύουν να μπουν στη διαδικασία διαβάσματος με σκοπό την απόκτηση "παιδαγωγικής κατάρτισης".
Εκφράζουν τους φόβους τους μήπως τελικά διαβάσουν και...χρεωθούν αδίκως.
Απ' όσο έχω δει στη λίστα που κυκλοφορεί στο forum με τα Μεταπτυχιακά που χορηγούν Παιδαγωγική Κατάρτιση, το συγκεκριμένο δεν περιλαμβάνεται.

38
kai telika pws pernas se auto to aspaite???na apanthsw egw afou to kserw....me gero meso!!!
ekana ta xartia mou k ennoeite oti den tha me paroun afou den exw mparmpa.
nomizw pws oi perissoteroi sumfwneite!

Όχι, θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι είμαστε πάρα πολλοί αυτοί οι οποίοι διαφωνούμε!!!

Το αν θα είσαι εισακτέος, -α είναι κάτι που σίγουρα δεν μπορείς να προδικάσεις.
Ειδικά σε κάποιες ειδικότητες, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των προηγούμενων ετών, η εισαγωγή απαιτεί πέραν του πτυχίου (με αξιοπρεπή τουλάχιστον βαθμό) και Μεταπτυχιακό και 2 γλώσσες και Πιστοποιητικό Γνώσης η/υ  ... και ευτυχώς όχι κάποιον Μπάρμπα
Για την ειδικότητά σου οι απαιτήσεις είναι σχετικά αυξημένες, ειδικά στο Παράρτημα των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, απ' όσο τουλάχιστον γνωρίζω.

39

Τέτοια να ακούμε να χαιρόμαστε! Αυτό μας έλειπε τώρα να βάλουν και θέματα ανάπτυξης εκεί που μέχρι τώρα βάζανε πολλαπλής επιλογής!! Και δη στα παιδαγωγικά!!
[/quote]


Σημειωτέον ότι στο Διαγωνισμό του 1998 και του 2000 τα θέματα της "Γενικής Διδακτικής-Παιδαγωγικών" ήταν για όλες τις ειδικότητες "θέματα ανάπτυξης".

40
Καλημέρα. Δεν έχω καταλάβει τί γίνεται ακριβώς με τους πίνακες. Τί σημαίνει, πρακτικά, Προσωρινός Πίνακας Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας και Προσωρινός Πίνακας Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας με μηδενική προυπηρεσία;

Είναι προσωρινός στο βαθμό που θα ακολουθήσουν οι Ενστάσεις και κυρίως οι Διορισμοί.
Ο οριστικός πρέπει να αναμένεται γύρω στο Σεπτέμβρη, αν δεν κάνω λάθος.


41
Θα πρότεινα κάποιος από τους παλιούς με πείρα...στους πίνακες, αν έχει την καλή διάθεση και τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο,
να συγκεντώσει τα πολλά ερωτήματα που εύλογα έχουν ανακύψει -πολλά από τα οποία απ' όσο βλέπω επαναλαμβάνονται με διαφορετιική διατύπωση
και να δώσει μια συγκεντρωτική απάντηση κατά το δυνατόν.

Γιατί, τουλάχιστον ως τώρα, πολλά ερωτήματα και απορίες μένουν χωρίς απόκριση και η αγωνία επιτείνεται.

Αναφορικά με τη μετατροπή των πινάκων του e-aitisi σε excel:
1ο βήμα: από το μενού "επεξεργασία" κάνουμε "επιλογή όλων" και στη συνέχεια "αντιγραφή"
2ο βήμα: δημιουργούμε ένα αρχείο excel και με δεξί κλικ "επικόλληση"

42
Κανένα νέο για την προκύρηξη των αναπληρωτών έχει κανείς ;

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από την χτεσινή ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Υπουργού Ευρυπίδη Στυλιανίδη κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το Νομοσχέδιο "Θέματα Προσωπικού Του ΥΠΕΠΘ και Άλλες Διατάξεις"

"...οι θέσεις αναπληρωτών που θα εισαχθούν στο ετήσιο πρόγραμμα κατάρτισης Π.Ε «ΕΠΠΑΙΚ» για το έτος 2008-2009 θα είναι 143, αριθμός τριπλάσιος του περσινού και αναμένεται ανακοίνωση για το πρόγραμμα τρίμηνης διάρκειας για τις τεχνικές ειδικότητες."

Πηγή: alfavita

Σελίδες: 123456

Pde.gr, © 2005 - 2019

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 28648
  • Τελευταία: Natassa88
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 976295
  • Σύνολο θεμάτων: 16907
  • Σε σύνδεση σήμερα: 332
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 32
Επισκέπτες: 266
Σύνολο: 298

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.028 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.