Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - trust no one

Σελίδες: 1 ... 191192193194195 ... 287
2689
Μισό, προσέφυγε κάποιος τώρα; και εννοώ μετά την 31/12/16 που έδινε ως τελικό όριο η αρχική απόφαση στο ανεκτό διάστημα να παραμείνει η μεταβατική

ή μιλάς για κάποια άλλη απόφαση;

Πριν τις 31/12 ήταν η προσφυγή.

2690
μου δημιοργήθηκε η εξής απορία: δε λέγαμε φέτος πως το υπάρχον σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών είναι συνταγματικά ανεκτό ως 31/12/2016;

αν δεν αλλάξει το σύστημα λοιπόν, πώς θα ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβρη; αν πάλι γίνουν προσφυγές όπως την περασμένη χρονιά και μπλοκάρουν τις προσλήψεις;

Αναμένεται απόφαση του ΣτΕ. Αν επιτρέψει τη συνέχιση της μεταβατικής, δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αν δεν την επιτρέψει, θα πρέπει το υπουργείο να αλλάξει το σύστημα.

2691
Ελληνικά δεν τα γράφει; Πώς, λοιπόν, κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι τονίζει πως είναι απαράδεκτο να επιλέγονται οι αναπληρωτές (κι όχι μόνο οι φιλόλογοι αναπληρωτές, φαντάζομαι) χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν τα αντιμειμενικά προσόντα των μεταπτυχιακών, των διδακτορικών, των ξένων γλωσσών, των Η/Υ κλπ. που διαθέτει κάποιος συνάδελφος; Σαν να λέει με άλλα λόγια ότι η επιλογή και η πρόσληψη των αναπληρωτών με βάση την προυπηρεσία τους μόνο είναι παρωχημένη και δεν αποδεικνύει τίποτε για την κατάρτιση κάποιου.
Άρα, να πως μπορούν να αλλάξουν όλα από την επόμενη σχολική χρονιά και εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ πάντα!

Δεν κατάλαβες τι σου λέει. Δεν έχει πρόβλημα να μετράνε όλα αυτά. Αυτός θέλει διπλά δυσπρόσιτα και να μην έχει πλαφόν. Και μετά βάλε ό,τι άλλο κριτήριο θες. Αυτό λέει.

2692
Ιδού :

https://xenesglosses.eu/2017/02/choris-diorismous-den-tha-allaxoun-sistima-proslipsis-anapliroton/

Καλά ας βγει η απόφαση του ΣτΕ και να λέει άλλα και μετά ας πάει να εξηγήσει γιατί δε ξεκίνησε από τον Μάρτιο τις αιτήσεις, ώστε να είναι όλα έτοιμα τον Σεπτέμβριο. Ο ΑΣΕΠ θα προλάβαινε τη διαδικασία αν το σύστημα διορισμών και αναπληρωτών ήταν κοινό. Αν πρόκειται για 2 διαφορετικά συστήματα και ειδικά αν πάνε να το κάνουν και μεικτό το σύστημα των διορισμών, λογικό είναι να μην προλαβαίνει.

2693
Πηγαίνετε, αγαπητοί συνάδελφοι, στην παρακάτω ιστοσελίδα http://synefil.blogspot.gr/2017/02/blog-post_81.html και διαβάστε ιδιαίτερα προσεκτικά (εκτός των άλλων) την 11η πρόταση του συγκεκριμένου συμβούλου της Δευτ/θμιας Εκ/σης Πελ/νήσου, που είναι με έντονα γράμματα.
Τι έχετε να πείτε όσοι θεωρείτε πως δε θα έχουμε σημαντικές αλλαγές και στις προσλήψεις αναπληρωτών;

Δυστυχώς οι αλλαγές δεν προκαλούνται ούτε από γκάλοπ, ούτε από τις δικές μου απόψεις, ούτε από τις δικές σου, ούτε από τις απόψεις που εκφράζονται σε ένα μπλογκ. Η πικρή αλήθεια είναι ότι αν δεν προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ υποχρέωση για αλλαγές, το σύστημα θα παραμείνει ίδιο.

2694
τότε γιατί ζήτησε από την Ελλάδα να μην εξαιρεθεί από την εφαρμογή της απόφασης, όταν η Ελλάδα παρενέβη κατά την εκδίκαση για να εξαιρεθεί το ΥΠΕΠΘ;; Το Δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό και έκρινε δεσμευτικά και για την Ελλάδα ότι η συμφωνία-πλαίσιο δεν αποκλείει κανένα συγκεκριμένο κλάδο από το πεδίο εφαρμογής της και, συνεπώς, έχει εφαρμογή στο προσωπικό που προσλαμβάνεται στον κλάδο της εκπαίδευσης.

Έχεις διαβάσει τι σοβαρότατες κυρώσεις προβλέπονται σε περίπτωση παραβίασης του Π.Δ.; Λογικό είναι να προσπαθούν να τη σκαπουλάρουν. Πραγματικά όμως, διάβασε το παρακάτω, για να μην τρέφεις αυταπάτες ως προς το τι μπορεί να βγει από την προσφυγή σας:

Παράθεση
γ) Η Κοινοτική Οδηγία δεν επιβάλλει, ως μέτρο αποτροπής των καταχρηστικών διαδοχικών συμβάσεων, τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, αλλά την πρόβλεψη ενός τουλάχιστον εκ των μέτρων που περιλαμβάνονται στο σημείο 1 της ρήτρας 5 της Οδηγίας. Με τις  διατάξεις του π.δ. 164/2004 προβλέπονται όχι ένα, αλλά όλα τα μέτρα του σημείου 1 της ρήτρας 5 της Οδηγίας, καθώς και αυστηρές κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων αυτών και πλήρης αποζημίωση του εργαζομένου (βλ. σκέψη 10 απόφασης ΣτΕ 1253/2006). Έτσι, « . . .η προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στο κοινοτικό δίκαιο έγινε, δυνάμει των ως άνω διατάξεων, με σεβασμό της απαγόρευσης μετατροπής συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, που θεσπίσθηκε με την παράγραφο 8 του άρθρου 103 του Συντάγματος» (βλ. σκέψη 13 απόφασης ΣτΕ 1253/2006).
δ) Τυχόν πρόβλεψη στις πάγιες διατάξεις του π.δ. 164/2004 περί μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου «. . . θα ήταν οπωσδήποτε ανεπίτρεπτη εν όψει της κατηγορηματικής απαγόρευσης μετατροπής των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, η οποία θεσπίζεται με τη διάταξη της παρ. 8 του άρθρου 103 του Συντάγματος . . . Πλην, η πρόβλεψη του εν λόγω μέτρου της μετατροπής των διαδοχικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου στις μεταβατικές διατάξεις του άρθρου 11 του Π.Δ/τος 164/2004, δεν αντίκειται στην παρ. 8 του άρθρου 103 του Συντάγματος». Αναλύει, ακολούθως, η απόφαση τους λόγους για τους οποίους οι μεταβατικές διατάξεις του  π.δ. 164/2004 είναι αφενός σύμφωνες με το κοινοτικό δίκαιο και αφετέρου σύμφωνες με το άρθρο 103 του Συντάγματος (βλ. σκέψη 15 απόφασης ΣτΕ 1253/2006).

2695
εσύ δεν διαβάζεις προσεκτικά εκτός του ΠΔ υπάρχει και η απόφαση του ΕΔΑΔ που έχει βγει στο ενδιάμεσο...Συνεπώς, η απόφαση αυτή δεσμεύει τα όργανα της Ελλάδος συμπεριλαμβανομένης και της εκτελεστικής (ΥΠΑΙΘ) και της δικαστικής εξουσίας (βλ. αντί πολλών: απόφαση Ολομέλειας ΑΠ 16/2013: «η δεσμευτικότητα της απόφασης αυτής (του ΔΕΕ εννοείται) ….. είναι όμως αναμφίβολη, αφού μόνον έτσι εξυπηρετείται ο σκοπός της ενιαίας και ομοιόμορφης εφαρμογής του ενωσιακού δικαίου»).

Άντε πάλι. Το ίδιο λέμε, άλλο καταλαβαίνουμε. Καλέ μου άνθρωπε, δεσμευτικότατη είναι η απόφαση. Τι λέει όμως η απόφαση; Ότι η Ιταλία δεν είχε εφαρμόσει την κοινοτική οδηγία και δεν είχε προβλέψει μέτρα σε περίπτωση κατάχρησης ανανεώσεων διαδοχικών συμβάσεων. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΜΕ ΤΟ Π.Δ. Παυλόπουλου που η ΙΔΙΑ Η Ε.Ε. μας λέει ότι επαρκεί ως εφαρμογή της οδηγίας.

Επαρκεί
Επαρκεί
Επαρκεί
Επαρκεί
Επαρκεί
Επαρκεί

2696
Μετατάξεις / Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 02:55:05 μμ »
Παρα πολυ σωστα ολα τα παραπανω. Προσωπικα μου αρκει πλεον η ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΣΕΕΔΔ θα την αναφερω παντα ως υποδειγμα κουκουλωματος παρανομιων στις υπηρεσιακες μεταβολες. Υπαρχουν και αλλοι πολλοι που δεν εχουν δικαιωθει και θα μιλαμε για αυτο το ζητημα ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ.

Που δεν έχουν δικαιωθεί ακόμα; Ή που προσέφυγαν και δεν δικαιώθηκαν; Ή που δεν προσέφυγαν καθόλου;

2697
βάσει αυτής της οδηγίας μονιμοποιήθηκαν και συμβαισούχοι του Παυλόπουλου ...επίσης όταν υπογράφεις την μνεία για το σύνταγμα υπογράφεις και αυτό...http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-107/

Αγαπητέ, μπερδεύεσαι ανάμεσα στο "αντισυνταγματικό" και το "δίκαιο". Κατ'εμέ λοιπόν, ο γραπτός διαγωνισμός είναι ο δίκαιος και σωστός τρόπος. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι συνταγματικοί. Με βάση μόνο την προϋπηρεσία πάντως δεν είναι, αυτό το ξέρουμε 100%.

Υ.Γ. Κάποτε θα πρέπει να μάθεις να διαβάζεις προσεκτικά. Φυσικά βάσει αυτής της οδηγίας μονιμοποιήθηκαν και συμβασιούχοι του Παυλόπουλου. Το λέει ξεκάθαρα άλλωστε το Π.Δ. Λέει βέβαια επίσης ότι εκείνοι διορίστηκαν γιατί είχαν ξεπεράσει τους 24 μήνες και η σύμβαση τους ήταν ενεργή την περίοδο ψήφισης του Π.Δ. Ήταν δηλαδή η μεταβατική περίοδος. Φυσικά, αν δουλεύεις αναπληρωτής από το 2004, οκ, πήγαινε να διεκδικήσεις εφαρμογή του Π.Δ., γιατί η μεταβατική περίοδος έληξε. Όταν λοιπόν σου δίνουν λινκ, καλό είναι να τα διαβάζεις προσεκτικά, είτε σε βολεύουν, είτε όχι.

2698
Μετατάξεις / Απ: Μετάταξη απο Δευτεροβάθμια σε Πρωτοβάθμια
« στις: Φεβρουάριος 05, 2017, 12:55:48 μμ »
https://xenesglosses.eu/2017/02/sintonistiki-epitropi-metatagmenon-episimansis-gia-porisma-e-d-d-cheretismos-psifismatos-somatiou-aristotelis/

Αναμενω τα σχολια σας.....

Νομίζω είναι άνευ ουσίας ο πόλεμος εντυπώσεων. Εκκρεμούν 2 δίκες. 1 στο ΣτΕ που θα κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου και δε νομίζω να υπάρξει πρόβλημα εκεί, καθώς το πρόβλημα δεν είναι ο νόμος, αλλά το πώς εφαρμόστηκε και 1 στο ΔΕΑ. Στο ΔΕΑ όμως, εκδικάζονται ατομικές προσφυγές, άσχετα αν κατατίθεται ομαδικό δικόγραφο. Και όπως λέει και στο άρθρο, στο ΔΕΑ δεν έχουν προσφύγει μη μεταταγμένοι, αλλά ήδη υπηρετούντες στην πρωτοβάθμια που δεν πήραν μετάθεση εξαιτίας των μετατάξεων. Το αποτέλεσμα αυτής της δίκης, αν είναι δικαιωτικό για τους προσφεύγοντες, θα λέει ότι κακώς δεν πήραν μετάθεση και ότι θα πρέπει να πάρουν. Παρόλα αυτά, δε θα ακυρώσει τις μετατάξεις.

Η μόνη ελπίδα που θα μπορούσαν να έχουν οι μη μεταταγμένοι, ήταν να είχαν προσφύγει οι ίδιοι κατά της διαδικασίας. Για αυτή τη διαδικασία όμως, υπάρχει περιθώριο 60 ημερών μετά την έκδοση της διοικητικής πράξης, δηλαδή των μετατάξεων. Άρα κάτι τέτοιο τώρα είναι αδύνατο. Κατ'εμέ λοιπόν, το θέμα έχει λήξει. Όχι γιατί δεν έγιναν παρανομίες. Προφανώς και έγιναν και ο νόμος έγινε κουρελόχαρτο. Αλλά γιατί νομικά πλέον δε μπορεί να γίνει τίποτα και πολιτικά δεν πρόκειται καμία κυβέρνηση να ακυρώσει τις μετατάξεις.

Υ.Γ. Ξαναλέω ότι δεν ανήκω σε καμία από τις 3 κατηγορίες (μεταταγμένους, μη μεταταγμένους, ήδη υπηρετούντες στην πρωτοβάθμια). Το βλέπω καθαρά νομικά (ή νομικίστικα αν θέλετε) το θέμα

2699
τωρα μιλάς σωστά...είναι  high letters!!  πάντα  high letters ήταν το κοινοτικό δίκαιο στην Ελλάδα από τους κυβερνόντες γι' αυτό και τρώγαμε καταδίκες από το Ευρωπαϊκό δικαστήριο για σειρά ζητημάτων ....Ελλάδα...Ευρωπαία με το ζόρι...

Εγώ νομίζω ότι υπογράφει, γιατί υπάρχει διαφορετική ερμηνεία του κοινοτικού δικαίου μεταξύ σας. Στο έγραψα και παλαιότερα, το Π.Δ. 164/2004 είναι αναγνωρισμένα από την ΕΕ επαρκής εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας. Και προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα σε περίπτωση κατάχρησης. Άρα συμφωνούμε όλοι μας να εφαρμόζεται το κοινοτικό δίκαιο. Το θέμα είναι ότι εσύ θεωρείς ότι αυτό σημαίνει μονιμοποίηση σου (μετατροπή των συμβάσεων σου σε αορίστου χρόνου) και μεις θεωρούμε ότι σημαίνει χρηματική αποζημίωση, που ενδεχομένως μετά να έχει κι άλλες συνέπειες (να σταματήσουν να προσλαμβάνουν αναπληρωτές που θα ξεπεράσουν τους 36 μήνες, προς αποφυγή νέων αποζημιώσεων. Κάτι τέτοιο άλλωστε απάντησε η ΕΕ ότι θα μπορούσε να κάνει η Ιταλία και θα ήταν απόλυτα αποδεκτό από αυτούς)

2700
Είναι κλειστά τα γραφεία στο υπουργείο Σαββατοκύριακο!  :)

Είναι θέμα όμως προς συζήτηση 1. αν πρώτο του στείλουμε την επιστολή και 2. αν ναι, πότε (π.χ. Δευτέρα ή με το πέρας των υπογραφών;).

Το 1. το θέτω γιατί ο υπουργός απάντησε στα αιτήματα της επιτολής μας προς το παρόν. Δεν θα γίνουν φέτος, είπε, διορισμοί. Θα ξεκινήσει σύντομα η διαδικασία για την εξεύρεση ενός συστήματος. Τέλος είπε την αλήθεια (αυτό τον καλούμε να λέει): Φταίει ο ΑΣΕΠ που δεν προλαβαίνει φέτος να κάνει διορισμούς κάτι που το ήθελε πάρα πολύ. Αυτός είναι από άλλο πλανήτη άρα και από άλλη κυβέρνηση. Καμία ευθύνη δεν φέρει.

Η επιστολή όμως που ετοιμάσαμε, μην ανησυχείτε, δεν θα πάει χαμένη αν εμείς το θελήσουμε. Μπορούμε να την στέλνουμε κάθε χρόνο μεταξύ τριών ιεραρχών και αποκριών. Άντε να αλλάζουμε το όνομα του υπουργού και ο αποχωρήσας να προσθέτεται μαζί με τους άλλους, τους πρώην με τις υποσχέσεις.

Εγώ λέω να τη στέλνουμε κάθε χρόνο τέλος Μαρτίου, να μπορεί να μας απαντάει την πρωταπριλιά...

2701
Και μιας και μιλάτε για το σύλλογο μπορεί κάποιος, αν θέλει, να μου εξηγήσει δύο πράγματα:

1) Πόσα από τα μέλη του συλλόγου συμμετείχαν στην προσφυγή που κάναμε;
2) Γιατί ο σύλλογος ξεκίνησε από τη δημιουργία ενός άλλου group στο facebook ενώ υπήρχε ήδη ένα group (αυτό από το οποίο ξεκίνησε η προσφυγή); Αν ο πρωταρχικός σκοπός του συλλόγου είναι η συσπείρωση (που αυτός πρέπει να είναι), γιατί να ξεκινά η ίδρυση του από διαίρεση;

Αν και δεν είμαι μέλος του συλλόγου, επειδή παρακολούθησα το τι γινόταν, θα απαντήσω για τον εαυτό μου. Δε συμμετείχα στην προσφυγή γιατί:

1. Δεν έχω σε εκτίμηση τον δικηγόρο
2. Μια προσφυγή στο ΔΕΑ (όπως η δικιά μας, σε αντίθεση με των άλλων ειδικοτήτων που ήταν στο ΣτΕ), δε μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη της ρύθμισης ως αντισυνταγματικής. Στο ΔΕΑ εξετάζονται προσωπικές διαφορές των προσφευγόντων με το υπουργείο. Άρα και τα οφέλη μιας δικαίωσης είναι προσωπικά και όχι καθολικά. Πολύ πιθανόν φυσικά να ωφεληθούμε από καραμπόλα από τη δικαίωση των άλλων ειδικοτήτων. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση, η δικιά μας προσφυγή είναι περιττή. Άρα λοιπόν κατ'εμέ η προσφυγή στο ΔΕΑ δεν έχει νόημα.

Ως προς το άλλο γκρουπ τώρα, λογικό και επόμενο ήταν να γίνει άλλο γκρουπ, μιας και αυτοί που έκαναν την προσφυγή θεωρούσαν πως δεν πρέπει να γίνει κίνηση τη δεδομένη στιγμή επειδή προέχει η προσφυγή. Και υπήρξαν άπειρες αλληλοκατηγορίες για το γιατί δε συμμετέχουν οι μεν στην προσφυγή και οι δε στο σύλλογο. Προφανώς και σε αυτό το κλίμα δε μπορούσε να προχωρήσει η ίδρυση συλλόγου, άσε που μέσα στο γκρουπ εκτοξεύονταν συνεχώς κατηγορίες όταν γινόταν οποιαδήποτε συζήτηση για θέμα πλην της προσφυγής. Άρα ήταν φυσικό επακόλουθο.

2702
Μαλιστα ΑΝΩΝΥΜΩΣ οι συντακτες και οι υπογραφοντες...γιατι θα στεναχωρησετε τον εργοδοτη?
Το πρόβλημα το δικό σου δεν κατάλαβα ποιο είναι. Θες ο εργοδότης να ξέρει ποιοι του πάνε κόντρα; Έτσι κι αλλιώς δεν είπες ότι αυτή και οποιαδήποτε γενικά κίνηση δεν έχει κανένα νόημα; Άρα ποια η διαφορά του ανώνυμα με το επώνυμα;

Σελίδες: 1 ... 191192193194195 ... 287

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32293
  • Τελευταία: HelenK
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1159793
  • Σύνολο θεμάτων: 19212
  • Σε σύνδεση σήμερα: 515
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 0
Επισκέπτες: 488
Σύνολο: 488

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.093 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.