Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - kokkino_mpaloni

Σελίδες: 123
1
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: 7 ή 8 Ιανουαρίου 2019;
« στις: Δεκέμβριος 20, 2018, 09:46:56 μμ »
Νομιζω οτι είναι μεγαλο λάθος να απολογουμαστε για τις αργιες. Επισης νομιζω οτι σχολια όπως "ειναι ολοφανερη κοπανα" δεν προερχονται απο συναδελφους αλλα από άλλα επαγγελματα που εχουν έχθρα με τους εκπαιδευτικους. Καλο θα είναι να μην απανταμε σε ασχετα ατομα.

platonas θα μου επιτρέψεις να ρωτήσω: πάντα την εύκολη λύση διαλέγεις;


2
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: 7 ή 8 Ιανουαρίου 2019;
« στις: Δεκέμβριος 19, 2018, 04:41:48 μμ »
Αν λοιπόν δεχτούμε ότι όλοι διατηρούμε τις αναμνήσεις μας σωστές, η πιο λογική εξήγηση είναι ότι ενώ κάποτε η 7 Ιανουαρίου ήταν εργάσιμη, από ένα σημείο και μετά έγινε αργία και μη εργάσιμη. Πώς και γιατί δεν γνωρίζω. Για μία μέρα να κάθομαι παραπάνω μετά τις 2 βδομάδες, προσωπικά, πιστεύω δεν αξίζει να χάνει η δουλειά μου το κύρος της στα μάτια της κοινωνίας και να μου κάνουν αστειάκια του γνωστού στυλ, εσείς που κάθεστε όλο τον χρόνο. Είναι προκλητικό ιδιαίτερα για τους γονείς που στις 7 Ιανουαρίου, αφού ήταν ήδη κλειστά τα σχολεία για 2 βδομάδες διακοπές, κανονική εργάσιμη μέρα για όλη την Ελλάδα, τα σχολεία είναι κλειστά.

3
Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα / Απ: 7 ή 8 Ιανουαρίου 2019;
« στις: Δεκέμβριος 18, 2018, 10:42:26 μμ »
Εμείς στις 7 πηγαίναμε κανονικά σχολείο και μας κέρναγαν οι Γιάννηδες και οι Γιάννες. Τώρα αυτό πώς έγινε αργία; Μα είναι δυνατόν, ο δάσκαλος να ξεφτιλίζεται έτσι για να μη δουλέψει μία μέρα; Υπάρχει κάποια αργία στις 7; Είναι ολοφάνερη κοπάνα και ως κλάδος πλέον δε τηρούν ούτε τα προσχήματα, αρκεί να μη δουλεύουν.

4
Η αλήθεια είναι ότι ναι, δίνουν ενισχυτική σε μόνιμους κλπ. Οι διαμαρτυρίες έγιναν μπούμερανγκ και πάμε για μείωση θέσεων ωρομισθίων. Ούτως ή άλλως το κονδύλι είναι συγκεκριμένο.

Ρε συ κοράκι τα κακώς κείμενα πρέπει να συζητιούνται και να προβληματίζουν δεν είναι μόνο για κόντρες και επιθετικότητα.
Τι εννοείς μπούμερανγκ δηλαδή; Ότι έπρεπε να το βουλώσουμε για να βολευτούμε όλοι; Έχει γίνει πια κοινοτυπία η νοοτροπία των δημοσίων υπαλλήλων... τους καταλαβαίνεις αμέσως.

Πρέπει ή δε πρέπει να συμπληρώνει ο εργαζόμενος το ωράριο του; Σαφής απάντηση, όχι σου ξου μου κι έτσι κι αλλιώς.
Όσες ώρες αφήνει κενές στο σχολείο του να ψάχνεται για αναπληρωτή, τόσες να κάνει και στα ΣΔΕ. Τις "ενισχυτικές" μπορούν να τις κάνουν και τζάμπα, οι εκπαιδευόμενοι στα ΣΔΕ το αξίζουν και με το παραπάνω.

Εγώ συμφωνώ με ΓΘΣ, αν οι αποσπασμένοι αναγκαστούν επιτέλους να συμπληρώνουν ωράριο στα ΣΔΕ, και να πηγαίνουν έτσι και σε διαφορετικά ΣΔΕ, θα κάνουν αίτηση για απόσπαση αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται να διδάξουν σε μία διαφορετική δομή και όχι αυτοί που θέλουν να λουφάρουν. Και τότε ας δούμε πόσοι θα ζητήσουν απόσπαση και το ξανασυζητάμε. Συμφωνείς;5
Σχετικά με αυτά που αναφέρθηκαν...
Εγώ δεν ξέρω καμία περίπτωση μόνιμου που έκλεινε το ωράριο του στα ΣΔΕ κανονικά. Φυσικά δεν ξέρω όλες τις περιπτώσεις, μπορεί κάπου να υπάρχουν και τέτοιοι.
Επίσης δεν έχω δει ενισχυτικές από μόνιμους σε συστηματική βάση, που να δικαιολογεί την συμπλήρωση ωραρίου. Όχι μία φορά τον μήνα, αν τύχει. Είχα δει όμως στο παρελθόν, πριν από μερικά χρόνια, όταν οι διευθυντές μπορούσαν να διαχειριστούν τον προϋπολογισμό του κάθε ΣΔΕ, κι έδιναν ενισχυτικές ως υπερωρίες (βλέπε έξτρα χρήματα).
ΓΘΣ κι εγώ εύχομαι να τελειώσει το πάρτυ... αλλά είναι δύσκολο. Μιλάμε για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς, έναν επαγγελματικό κλάδο που δεν έχει καταφέρει δεκαετίες τώρα να ελέγξει το σύστημα των αποσπάσεων, με αποτέλεσμα αδιαφανή κριτήρια και φοβερές αδικίες μεταξύ τους, έχοντας την μίζερη ανοχή όλων, με για να βολευτούν κι αυτοί όταν έρθει η ώρα. Δεν είναι μόνο τα ΣΔΕ...

6
Αν δεν συμπληρώνει ωράριο ο/η συνάδερφος συνήθως βοηθάει στ ηγραμματειακή υποστήριξη των σχολείων. Όπως θα γνωρίζετε προβλέπεται γραφείο Γραμματείας στα ΣΔΕ αλλά δυστυχώς δε γνωρίζω κανένα ΣΔΕ με γραμματεία. Φυσικά γνωρίζετε ότι υπάρχει πολλή γραμματειακή δουλειά που πρέπει να γίνει και σε αυτή βοηθούν κυρίως οι μόνιμοι εκαιδευτικοί (καλώς κατά τη γνώμη μου). Άλλες απορίες?
Ναι έχω απορίες.
Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί εκτός από το εκπαιδευτικό έργο έχουν και διοικητικό; Γι' αυτό και προβλέπεται να κάθονται μετά τη λήξη των μαθημάτων τους στο σχολείο κάποιο χρόνο παραπάνω; Δεν ξέρω αν αυτό λέγεται "γραμματειακή υποστήριξη". Την γραμματειακή υποστήριξη την έχουν οι υποδιευθυντές γι' αυτό κι έχουν μειωμένο ωράριο διδασκαλίας. Αποκλειστικά εκπαιδευτικό έργο έχουν μόνο οι ωρομίσθιοι.

Δεν καταλαβαίνω ακριβώς ποιο είναι το θέμα πάντως... Αν κάποιος υπονοεί ότι θα έπρεπε κάποιος μόνιμος που δε συμπληρώνει ωράριο για 3 - 4 ώρες να πηγαίνει σε άλλο σχολείο, δε συμφωνώ. Μπορεί να βοηθήσει στο σχολείο. Αν μιλάμε τώρα για δίωρο γραμματισμό σε σχολείο με δυο τμήματα τότε οκ να διατεθεί και αλλού. Αλλά όπως γίνονται οι τοποθετησεις πια, οι λιγότερες ώρες που μπορεί να έχει κανείς σε ένα μέσο σχολείο (4 τμήματα) είναι 15.
Επίσης έχω απορίες.
Κατ'αρχήν 3-4 ώρες είναι 20% του ωραρίου των αποσπασμένων κατά μέσο όρο που λες κι εσύ. Δεν το λες κι ασήμαντο... Φαντάσου στο 40ωρο των υπόλοιπων εργαζόμενων να έβγαζες το 20%.
Και μετά τι εννοείς ότι σε αυτές τις ώρες "μπορεί να βοηθήσει στο σχολείο". Είναι υποχρέωση του να προσφέρει διοικητικό
έργο για τη σωστή λειτουργία του σχολείου. Δεν είναι επιλογή επειδή είναι καλός άνθρωπος.
Αν τελικά καταλήγει στο μέσο σχολείο με 15 ώρες εκπαιδευτικού έργου όπως λες είναι μείωση ωραρίου 29% για να είμαστε ακριβοδίκαιοι.
Δηλαδή παραδέχεσαι μία μείωση ωραρίου  29% και ρωτάς ποιο είναι το θέμα;;; Έλα μωρέ τώρα τι λέω πώς κάνω έτσι κι εγώ, σε αυτή τη χώρα ο καθένας αποφασίζει μόνος του τι ισχύει τι δεν ισχύει πόσο παραπάνω πόσο παρακάτω δεν τρέχει τίποτα. Έχουν και πρόβλημα όσοι δεν το καταλαβαίνουν.

Δεν είναι όμως οι 5 ώρες που κάνουν την ουσιαστική διαφορά. Ένας εκπαιδευτής ενηλίκων (μόνιμος ) που κατανοεί το ρόλο του και είναι επαγγελματίας θα εκμεταλευτεί αυτές τις ώρες για το καλό του σχολείου (εξατομικευμένες, μικρά πρότζεκτ κ.ά. ). Τώρα κάποιος που είναι αδιάφορος (μόνιμος) ή και προκλητικά αδιάφορος ακόμη και 50 ώρες τη βδομάδα να κάνει μάθημα μικρό το κέρδος για τον οργανισμό σχολείο.
Οι αποσπασμένοι δεν είναι εκπαιδευτές ενηλίκων. Διορίζονται ως εκπαιδευτικοί και γιαυτό δεν απαιτείται πιστοποίηση γιαυτούς όπως για τους εκπαιδευτές ενηλίκων. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας.
Τέλος πάντων το παράδειγμα που αναφέρεις δεν το καταλαβαίνω ή/και το θεωρώ κάπως ρετρό. Ή κάποιος κάνει τη δουλειά του ή δεν την κάνει. Και η δουλειά έχει κανόνες για να γίνει καλά. Αν δουλεύεις λιγότερες ώρες δεν κάνεις καλά τη δουλειά σου.  Και είσαι το ίδιο με τον άλλο τον "προκλητικά αδιάφορο" που λες που επίσης παραβιάζει τους κανόνες και δεν κάνει την δουλειά του. Αν βασιστεί η εκπαίδευση στις τυχαίες επιλογές του καθενός "καλού" ή "κακού" καήκαμε φίλε μου.


7
Να κάνω μία ερώτηση, την εξής: πώς συμπληρώνουν ωράριο οι αποσπασμένοι γιατί α) σε 3ωρους γραμματισμούς απαιτείται τουλάχιστον σδε με 5 τμήματα (και πάλι δε βγαίνει για όλες τις περιπτώσεις με 5 τμήματα αλλά έστω) και β) σε 2ωρους γραμματισμούς απαιτείται σδε με 7+ τμήματα που από αυτά που ξέρω δεν υπάρχει.
Πώς συμπληρώνει το ωράριο του αποσπασμένος φιλόλογος ή μαθηματικός σε σδε με 2 και 3 τμήματα;

8
Εκπαίδευση Ενηλίκων / Απ: Πληρωμές Ωρομισθίων ΣΔΕ
« στις: Μάιος 25, 2018, 02:33:33 μμ »
Το ίδιο συμβαίνει και με τα δικά μου ένσημα (εμφανίζονται μόνο του Ιουλίου και όχι του Μαΐου-Ιουνίου 2017).
Ενημέρωσέ μας αν έχεις κάποιο νεότερο σε παρακαλώ...

Τελικά πήγα στο ΙΚΑ Αττικής όπου στέλνει απευθείας το ΙΝΕΔΙΒΙΜ τις εντολές με τα ένσημα και ρώτησα. Έπρεπε να το περιμένω βέβαια.... Έχει κάνει σφάλματα στις ΑΠΔ το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για Μάιο-Ιούνιο και τους έστειλαν τις διορθώσεις χθες! Οποιο όνομα βρίσκεται στις συγκεκριμένες ΑΠΔ δεν έχει ένσημα μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος. Επειδή μίλησα και με τον προϊστάμενο, είναι  χρονοβόρα διαδικασία για να ανοίξουν πάλι τον έλεγχο για Μάιο-Ιούνιο 2017 σε συνδυασμό με την αγανάκτηση για όλο τον επιπλέον φόρτο εργασίας που είχαν και έχουν εξαιτίας της ανοργανωσιάς και των συνεχών σφαλμάτων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σχετικά σύντομα απ' ότι κατάλαβα σχετικά με την ασφαλιστική ικανότητα. Μόνο για να ανοιχθούν τα αρχεία με τις διορθώσεις χρειάζονται 2 εβδομάδες +, οπότε...
Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω... υπάρχει κάτι που έχει γίνει σωστά;
Είναι δυνατόν να έχω ασφαλιστική ικανότητα και να μήν έχω βιβλιάριο από 20 Μαρτίου; Να είναι 25 Μαϊου και να μην ξέρω πότε θα έχω βιβλιάριο πάλι; Και δεν είναι μόνο τα ένσημα Μαϊου/Ιουνίου, είναι και τα φετινά από Δεκέμβρη-Μάιο, μη κοιτάτε που έχουμε εθιστεί κι εμείς στον παραλογισμό τους και θεωρούμε δεδομένο ότι αυτά δεν υπάρχουν.

9
Εκπαίδευση Ενηλίκων / Απ: Πληρωμές Ωρομισθίων ΣΔΕ
« στις: Μάιος 18, 2018, 08:28:48 μμ »
Τα δικά μου παντως δεν έχουν μπει. Συγκεκριμένα πήγα στο ΙΚΑ που είναι κοντά μου να ρωτήσω τι γίνεται και είδαν στο σύστημα τα ένσημα του Ιουλίου 2017 αλλά όχι Μαϊου-Ιουνίου και αυτό οφείλεται στο αντίστοιχο τμήμα του ΙΚΑ. Την άλλη εβδομάδα θα πάω στο υποκατάστημα ΙΚΑ Αττικής (γιατί εκεί γράφει η κατάσταση ενσήμων που πήρα από ΙΝΕΔΙΒΙΜ) να το ψάξω και θα ενημερώσω.

10
Εκπαίδευση Ενηλίκων / Απ: Πληρωμές Ωρομισθίων ΣΔΕ
« στις: Μάιος 08, 2018, 02:32:55 μμ »
Μήπως γνωρίζει κάποιος για τα ένσημα μας του ΙΚΑ; Εγώ απ' ότι βλέπω, μετά την πληρωμή μου 26/4, δεν έχω ακόμα ασφαλιστική ικανότητα. Υπάρχει κάποια πληροφορία σχετικά με αυτό;

11
Εκπαίδευση Ενηλίκων / Απ: Πληρωμές Ωρομισθίων ΣΔΕ
« στις: Μάρτιος 28, 2018, 07:30:59 πμ »
Καλά είναι απίστευτες καταστάσεις... Εμείς έχουμε να πληρωθούμε ένα χρόνο αλλά όταν θα πληρωθούμε κάποτε θα πρέπει να είναι 26 του μήνα. Χαχαχα! Τι να πει κανείς!


12
Ηρθαν συμβάσεις και προϋπηρεσίες στο σχολείο.

13
Εκπαίδευση Ενηλίκων / Απ: Πληρωμές Ωρομισθίων ΣΔΕ
« στις: Μάρτιος 17, 2018, 10:42:37 πμ »
Μα η ανακοίνωση δεν είναι για μας. Για τις πληρωμές της ομάδας έργου λέει. Κάπου στο τέλος λέει και για τους εκπαιδευτές οτι θα ακολουθήσει με τον ίδιο τρόπο ή κάτι τέτοιο.
Διαβάστε προσεκτικά και μη βιάζεστε....

παραθέτω το κομμάτι που μας αφορά
"Επιπλέον, το Δ.Σ./Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ενημερώνει ότι η αντίστοιχη διαδικασία έχει ξεκινήσει για τους εκπαιδευτές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), καθώς και για τους εκπαιδευτές των Δ.Ι.Ε.Κ., και θα ενημερώσουμε εκ νέου για την εξέλιξη της διαδικασίας καταβολής των αμοιβών τους."

έχεις δίκιο λέει για την ομάδα έργου.
Να υποθέσω λοιπόν ότι η ομάδα έργου έχει ήδη πληρωθεί για Μάιο-Ιούνιο και τώρα θα εξοφληθεί μέχρι και Ιανουάριο;
Η ομάδα έργου πληρώνεται από άλλο λογαριασμό;
Η κατάσταση είναι λίγο εκτός οποιοδήποτε πλαισίου γραπτού ή άγραπτου; ή εγώ το έχω δει στραβά;

14
Εκπαίδευση Ενηλίκων / Απ: Πληρωμές Ωρομισθίων ΣΔΕ
« στις: Μάρτιος 17, 2018, 08:22:03 πμ »
Η ανακοίνωση γραφει απο Ιούλιο του 2017 έως Ιανουάριο του 2018.
Ο Μάιος και Ιούνιος του 2017 που δούλεψαν οι ωρομιςθιοι πέρυσι; Πού πήγαν;
Ξέρεις κανένας να μας πει;

Όπως τα λες είναι... μετά από τόσο καιρό έβγαλαν μία σχετική ανακοίνωση που είναι ασαφής καθώς δεν αναφέρεται καθόλου στους προηγούμενους μήνες Μάιο και Ιούνιο που δουλέψαμε. Δηλαδή τι να πει κανείς.... ρεκόρ αναποτελεσματικότητας και ανευθυνότητας.  Τι πράγματα είναι αυτά, πόσο ανεύθυνη μπορεί να είναι μία υπηρεσία τελικά.
Πρέπει να μάθουμε τι συμβαίνει οπωσδήποτε.

Σελίδες: 123

Pde.gr, © 2005 - 2019

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 28723
  • Τελευταία: Drosia
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 978728
  • Σύνολο θεμάτων: 16940
  • Σε σύνδεση σήμερα: 234
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 19
Επισκέπτες: 220
Σύνολο: 239

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.032 δευτερόλεπτα. 28 ερωτήματα.