Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - paoki

Σελίδες: 1234
29
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Ανάθεση μαθημάτων - μοίρασμα ωρών σε ΙΕΚ
« στις: Ιούλιος 24, 2017, 02:21:56 μμ »
Όπως έχω καταλάβει τα όσα ισχύουν:

1) Ένας εκπαιδευτής μπορεί να πάρει κατ' ανώτατο όριο 20 ώρες εβδομαδιαίως συνολικά είτε στο ίδιο ή σε διαφορετικά ΙΕΚ.

2) Το παραπάνω δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι το ΙΕΚ είναι υποχρεωμένο  να του δώσει συνολικά το ανώτατο όριο ωρών.

3) Είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε διευθυντή το πώς και σε ποιους θα κατανείμει τις ώρες διδασκαλίας. Ενώ θα ήταν παράνομο να παρακάμψει ιεραρχικά κάποιον εκπαιδευτή και να πάει στον επόμενο ΔΕΝ είναι παράνομο είτε να κατανείμει τις ώρες μεταξύ όσων εκπαιδευτών επιθυμεί ή ακόμα και να αναθέσει περισσότερες ώρες σε κάποιον εκπαιδευτή που έπεται ενός άλλου.

Αυτά νομίζω είναι αρκετά σαφή αν δεν αλλάξει κάτι φέτος...
Δεν έχει σημασία τι έχεις καταλάβει είτε εσύ είτε εγώ αλλά τι λέει ο κανονισμός. Οπότε στην συγκεκριμένη περίπτωση ο πρώτος κάνει τις 20 ώρες και ο δεύτερος τις υπόλοιπες.

30


ΘΕΝΚΣ Φίλε ΠΑΟΚη ...

Λοιπόν , 4η αγωνιστική (να δούμε βεβαίως - βεβαίως , πότε και άμα ξεκινήσει πρωτάθλημας...)

ανεβαίνω Σαλόνικα (ν)Τούμπα , να δω Παναιτωλικό ΜΟΥ απέναντι σε ΠΑΟΚ... 

Ναι "κεκλεισμένων"  (ΔΕΝ συμφέρει φέτος ως ΠΑΟΚτζής να πάρεις "διαρκείας".... )  αλλά στα Δημοσιογραφικά θανάμαι... 


Μάγκα... είτε βρες μια άκρη νά' ρθεις Γήπεδο  , είτε έτσι κι αλλοιώς θα τα πούμε Σαλόνικα.... 

Φιλιά!

Θ._

Καλέ μας Συντονιστή Lasid ,

ξέρω εκ των προτέρων ότι η ευαισθησία σου και η αισθητική σου και τα τρομερά σου κέφια , θα Επιτρέψουν  αφτό το "άσχετο" ποστ...


..Μεταξύ πολλών.... (πολλές φορές) άχαρων διαφωνιών , ας βρίσκουμε πρόσθετους λόγους Συναδελφικότητας και Κουβέντας στο pde.gr Μας .... κι ας σκάνε άσχετες (;..) χαρούμενες Παναιτωλικές - ΠΑΟΚτζήδικες και κάθε Μπάλλες!...

Καμιά φορά το ματς γίνεται πιο α- κανόνιστο , αλλά όμορφο με Γλυκειά πλάκα , άμα σκάνε μπάλες από την εξέδρα.... 


Θ.


Όπως λέει και ένας φίλος "τι θεός ημίθεος και βάλε ''...φέτος ο Μπαοκ μας αν δεν σοβαρευτεί θα έχει προβλήματα....δεν έχω δει το πρόγραμμα ( της super λιγδας) άλλα μάλλον κεκλεισμένων θυρών θα γίνει το ματς αν είναι τις πρώτες αγωνιστικές...  Δυστυχώς δεν εχω ακρη για να μπω ...Καλή τύχη στον Παναιτωλικό ...(οχι στο ματς με τον ΠΑΟΚ)

31

Από  σημερινή περατζάδα , επιτόπου  Αχαρνών και Κοκκινάκη γωνία – όροφος βου’ , Διοικητικές & Οικονομικές υπηρεσίες ΙΝΕΔΙΒΙΜιού..
•   1.  Τωόντι καλόβολοι και εξυπηρετικότατοι οι Υπάλληλοι..

•   2. Στο βαθμό που μίλησα με πλέον αρμόδιους από αυτούς (όχι με διοικητικά στελέχη..) φαίνεται ότι διασταυρώνεται η θετική πληροφόρηση του Συνάδελφου Πάνουζζζζζζζζζ… 

Στο διαταύτα:


Η προοπτική είναι να πληρωθούμε , μέσα στο Μήνα… νταξ.. όχι άβριο – μεθαύριο, αλλά περί τα τέλη

Όσον αφορά ένσημα και λοιπά – ιδίως για συναδέλφους που ενδιαφέρονται για ΟΑΕΔ.
Ακόμα ΔΕΝ έχει γίνει η σούμα.
Υπάρχει βούληση (;..) – υπόσχεση (;..) ότι οι καταστάσεις καθενός μας θα είναι έτοιμες τις επόμενες μέρες…  Κάπου σε καμιά βδομάδα.

«Λόγω φόρτου» , από την άλλη , όταν και οπότε θα είναι έτοιμες οι καταστάσεις , χρήσιμο για αμεσότερη  εξυπηρέτηση (τότε) είν’ από τώρα , είτε οι εν Αθήναις να περνάνε από Ινεδιβίμ (πάντα βου ‘ όροφος – στο πρωτόκολλο..) είτε και οι εν Αθήναις και Περιφέρειας Συνάδελφοι , να στέλνουν σχετική αίτηση στα :

Μέηλ : protokollo@inedivim.gr
Φαξ: 2131314603


Απαραίτητα , πλην ονοματεπώνυμου , το ΑΜΚΑ και ΑΦΜ – νομίζω δε δια τους ΙΚΑ και ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλιστικού Φορέα.

Τέλος:
Καθώς διάφοροι Οαεδ ζητούν  να φαίνεται στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ ψηφιακά η δήλωση εργοδότη (Ινεδιβίμ , εν προκειμένω)  περί ολοκλήρωσης  - λήξης των συμβάσεών μας , η διευκρίνιση βου’ ορόφου , πάντα είν’ πως ΔΕΝ χρειάζεται- υπάρχει σχετική εγκύκλιος προς οαεδ.  Μεταξύ των άλλων λόγων , πάει στο ότι πρόκειται περί συμβάσεις Έργου.
(Η κατάσταση θυμίζει έως πέρσι- πρόπερσι, οπότε κάποιοι οαεδ ζητούσαν να σφραγίζονται από τον οαεδ του ινεδιβιμ οι καταστάσεις κρατήσεων ενσήμων – κάτι ΚΑΙ τότε περιττό..).

Αφτά,

Ελπίζω να βοήθησα , αλλά το κυριότερο να μας παν’ όλα καλά!..
Θ._Είσαι θεός!!!

32
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Ανάθεση μαθημάτων - μοίρασμα ωρών σε ΙΕΚ
« στις: Ιούλιος 02, 2017, 11:44:37 μμ »
Προφανώς και κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις. Αδυνατό να υποθέσω πως πραγματικά δεν καταλαβαίνεις. Δεν μπαλώνεται κι εύκολα εκ των υστέρων αυτό που υποστήριξες αρχικά, το οποίο βέβαια δεν υπάρχει σε κανέναν νόμο. Τα εξηγώ αναλυτικά, αν κατανοείς. Δες ενδεικτικά κάποια από τα μηνύματά μου για να διαπιστώσεις αν... καταλαβαίνω (sic) ορθά τους νόμους ή όχι. Το επίμαχο θέμα που έθεσες αρχικά δεν ήταν να μπορεί να λάβει κάποιος υποψήφιος Εκπαιδευτής πάνω από... 20 ώρες, ούτε να μπορεί να διδάξει μέχρι είκοσι (20) ώρες σε ένα Δ.Ι.Ε.Κ.. Δεν υποστήριξα/ανέφερα/απάντησα σε κάτι τέτοιο. Εσύ τα γράφεις τώρα αυτά. Παρελκυστικά μεταθέτεις αλλού τη συζήτηση, αντιστρέφοντας τα ορθά που σού έγραψα. Ελπίζω αυτή τη φορά να σε βοηθήσουν τα παρακάτω, στα όσα ισχύουν σήμερα:

1) Κανένα Δ.Ι.Ε.Κ. δεν έχει υποχρέωση από τον νόμο να δώσει σε έναν υποψήφιο Εκπαιδευτή μέχρι είκοσι (20) ώρες.

2) Κανένας (πρώτος) υποψήφιος Εκπαιδευτής δεν κατέχει κανένα δικαίωμα από τον νόμο να ζητήσει με το έτσι θέλω κι επικαλούμενο ισχύοντα νόμο (όπως υποστήριξες), να λάβει μέχρι είκοσι (20) ώρες, επειδή το αναφέρει κάποιος νόμος (που δεν υπάρχει όμως!). Αυτό είπες: Ότι ο υποψήφιος δικαιούται 20 ώρες σε ένα Δ.Ι.Ε.Κ.-ότι έχει δικαίωμα να απαιτήσει τις 20 ώρες που δικαιούται. Ότι «είναι δικές του». Κάτι που δεν ισχύει όμως! Καμιά διάταξη νόμου δεν αναφέρει σχετικό δικαίωμα για τον υποψήφιο ή υποχρεωτικότητα για το Δ.Ι.Ε.Κ..

3) Είναι στη διακριτική ευχέρεια/δικαίωμα του Δ.Ι.Ε.Κ. να δώσει σε έναν υποψήφιο Εκπαιδευτή μέχρι είκοσι (20) ώρες, συνυπολογίζοντας διάφορους άλλους παράγοντες. Άρα ο υποψήφιος Εκπαιδευτής να μπορέσει να διδάξει 20 ώρες, κάτι που το Δ.Ι.Ε.Κ. μπορεί να τού το επιτρέψει, ΑΝ όμως το αποφασίσει το ίδιο και μόνο. Ο υποψήφιος Εκπαιδευτής δεν έχει κανέναν λόγο σε αυτό.

Άλλο υποχρέωση, άλλο δικαίωμα και άλλο ευχέρεια.

Ξαναδιάβασε τι έγραψες για να καταλάβεις ότι συμφωνείς μαζί μου....
Ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ανά εκπαιδευτή ενηλίκων ορίζονται οι είκοσι (20) διδακτικές
ώρες εβδομαδιαίως συνολικά. Όταν ο εκπαιδευτής ενηλίκων έχει τη δημοσιοϋπαλληλική
ιδιότητα ή έχει πλήρη απασχόληση στο δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο Τομέα, Ν.Π.Ι.Δ.
(σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 31 του ν. 3528/2007) και τις αποφάσεις της
Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς) ή στον ιδιωτικό τομέα, ανώτατο
όριο διδακτικών ωρών ορίζονται οι δέκα (10) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως.

Όταν μια πινακίδα λέει ανώτατο όριο ταχύτητας 80 χιλ/ωρα δεν είναι παράνομο να τρέχεις με ογδόντα. ΩΣ 20 ΩΡΕΣ.
Διαφορετικά θα έλεγε ως 2 ή 4 ώρες. Πιστεύω να κατάλαβες τι σημαίνει τώρα το όριο , όχι πάνω από ""αυτό"". Δεν χρειάζεται να γράψει ότι δεν είναι αναγκασμένο το ΙΕΚ να του δώσει και τις είκοσι ώρες γιατί το ΓΡΆΦΕΙ Η Κ1/122418/29-08-2016 . ΩΣ 20 ΩΡΕΣ.
Που γράφει ο νόμος κανονισμός οτι ο δεύτερος η ο τρίτος  εκπαιδευτής πρέπει να πάρει ώρες  ; Φίλε μου θέλεις να σε βολέψει ο διευθυντής του ΙΕΚ σου,  λογικό είναι, αλλά μην πας να μας τρελάνεις.

33
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Ανάθεση μαθημάτων - μοίρασμα ωρών σε ΙΕΚ
« στις: Ιούλιος 02, 2017, 03:51:43 μμ »
Οι Συνάδελφοι  rrrrrr και Δημήτρης Π έχουν απόλυτο δίκιο!.. 

Το 20ωρο είναι «οροφή»!...

Έχει να κάνει με Όλες τις ώρες / βδομάδα τις οποίες αθροίζουμε Τρέχοντας από Δ.ι.ε.κ. σε Δ.ι.εκ.
Ελάχιστοι .. μα ελάχιστοι ξέρω να έχουν κατακτήσει αυτόν τον «μαγικό αριθμό».  (Συνήθως δεν οι πλέον πάνω – πάνω στις «λίστες» - μόρια και τα σχετικά… αλλά δεν της παρούσης αυτό). 
Μακάρι τα Τμήματα ανά ειδικότητα να ήταν πιο πολλά , οι Διευθύνσεις πιο Ακριβοδίκαιες και … όλα αυτά τα επιθυμητά , ώστε και  «χαμηλών μορίων»  , αλλά Εξαιρετικοί Επιστήμονες και καλοί Δάσκαλοι να αποκτούν μπόλικα περισσότερες ώρες από τα ψίχουλα… 2-3 / βδομάδα που τους «πετάνε».

Τέλος!.. Πολύ σωστός ο Δημήτρης Π και στο ζήτημα που έχουμε ξανασυζητήσει:
ΣΕ ποια Δομή Εκπαίδευσης «τυπική» ή άτυπη «Τρώς στη Μάπα» .. Μόνον τον ίδιο και τον ίδιο Εκπαιδευτή;..
Μα και ο Πλέον ταλαντούχος δάσκαλος να’ ναι .. σε Όλα τα αντικείμενα της ειδικότητας… ΔΕΝ!...
Εδώ και ο , κατά τας γραφάς , άριστος Δάσκαλος – Maestro , Ιησούς  στην επί όρους «ομιλία» έκανε ένα σούπερ μαθηματάκι… όχι τίποτα ώρες – έτσι;;… και ύστερα το’ ληξε μοιράζοντας ψωμάκια και ψαράκια…. 

Εμείς που δεν είμαστε και τίποτα θαυματουργοί .. Τι να κάνουμε;…  Να απαιτούμε (οι χαίρω πολύ … πολύ καλών μορίων..) 20ωρο στο ίδιο τμήμα και μετά να βάζουμε τα παιδιά να τραβάνε καμιά κόκκα (μακριά κι αλάργα…) να σπιντάρουν για να μας αντέξουνε;;…

Ε;…
Δεν μπορεί να κάνει ένας εκπαιδευτής 20 ώρες σε ένα τμήμα , μόνο αν υπάρχουν πολλά και διαφορετικά τμήματα. Όποτε οι μαθητές δεν βλέπουν τον ίδιο εκπαιδευτή για 20 ώρες ...άντε να τον βλέπουν για 10 ώρες την εβδομάδα επί 2 τμήματα , 20 ώρες....

34
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Ανάθεση μαθημάτων - μοίρασμα ωρών σε ΙΕΚ
« στις: Ιούλιος 02, 2017, 03:46:44 μμ »
Μιας που αναφέρθηκες στον νόμο:
Δεν προκύπτει από καμία γενική ή ειδική διάταξη νόμου ότι το εκάστοτε ΔΙΕΚ υποχρεούται να αναθέτει στον εκάστοτε Εκπαιδευτή Ενηλίκων (πιστοποιημένο ή μη) μέχρι είκοσι (20) διδακτικές ώρες την εβδομάδα.

Η οικεία διάταξη, περί των είκοσι (20) διδακτικών ωρών ανά εβδομάδα, έχει ως αποκλειστικό στόχο να θέσει πλαφόν στην απασχόληση ενός Εκπαιδευτή Ενηλίκων σε όλες τις δημόσιες δομές Διά Βίου Μάθησης. Το πνεύμα του νομοθέτη προσπαθεί να απαγορεύσει φαινόμενα κατάχρησης του δικαιώματος της απασχόλησης σε όλους τους οικείους φορείς, νομοθετώντας το ταβάνι των είκοσι (20) ωρών.

Είναι άλλο αυτό και άλλο η νομική υποχρέωση αποκλειστικά μίας (1) και μόνο δομής Διά Βίου Μάθησης (εν προκειμένω ενός ΔΙΕΚ) να δίνει σε έναν Εκπαιδευτή Ενηλίκων μέχρι είκοσι (20) διδακτικές ώρες/εβδομάδα, κάτι που δεν προκύπτει από καμία ισχύουσα διάταξη.

Το ότι ο υποψήφιος Εκπαιδευτής που βρίσκεται ψηλότερα στον αξολογικό πίνακα θα πρέπει να παίρνει υποχρεωτικά περισσότερες ώρες (και/αν όχι ίσες, πόσω μάλλον λιγότερες) από εκείνον που έπεται, για να έχουν λόγο ύπαρξης και οι αξιολογικοί πίνακες, είναι επίσης άλλο ζήτημα, που επείγει να διασφαλισθεί/νομοθετηθεί με κάποιον τρόπο. Όπως και η κατάχρηση προς τα πάνω, με σκοπό να εφαρμόζεται η αρχή της αναλογικότητας. Σήμερα δεν υπάρχει σοβαρή θεσμική θωράκιση για τη διαδικασία κατανομής των ωρών/εκπαιδευτή.

Περαιτέρω, άλλο η νομική υποχρέωση των δομών Διά Βίου Μάθησης να τηρήσουν το πλαφόν για τη συνολική απασχόληση ενός υποψηφίου σε όλες τις δημόσιες δομές Διά Βίου Μάθησης και άλλο η παρελκυστική ερμηνεία της ως άνω διάταξης ότι δήθεν μία και μοναδική δομή Διά Βίου Μάθησης έχει από τον νόμο την υποχρέωση να καλύψει το πλαφόν των 20 ωρών συνολικής εργασίας που επιτρέπεται, χωρίς να είναι υποχρεωτικό/αναγκαστικό, να απασχοληθεί ένας υποψήφιος Εκπαιδευτής Ενηλίκων. Ούτε ο υποψήφιος έχει από τον νόμο το απόλυτο και προσωποπαγές δικαίωμα να πάρει 20 ώρες/εβδομάδα σε ένα ΔΙΕΚ, επικαλούμενος ισχύοντα νόμο, ακόμη και αν π.χ. ο Διευθυντής διαφωνεί, ούτε το ΔΙΕΚ υποχρεούται από τον νόμο να τού δώσει μέχρι 20 ώρες. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του ΔΙΕΚ (συνεκτιμώντας διάφορους άλλους παράγοντες) να τού δώσει μέχρι 20 ώρες. Έχει ουσιώδη διαφορά.
Όχι πάνω από 20 ώρες, μίλησε και και με τα κεντρικά του υπουργείου παιδείας και θα μάθεις και τον νόμο-κανονισμό. Έτσι δεν θα έχεις αμφιβολίες για την ερμηνεία του νόμου. Επίσης αν τελικά δεν δοθεί παράταση και φέτος οι μη πιστοποιημένοι δεν θα μπορούν να συμμετέχουν ως εκπαιδευτές ΙΕΚ όποτε μάλλον δεν έχεις καταλάβει κάτι ορθά σε αυτό που έχεις διαβάσει.

Υ.Γ. 1. Mακάρι να δοθεί παράταση και  να μην αποκλειστούνε οι μη πιστοποιημένοι.
Υ.Γ. 2.''Δεν προκύπτει από καμία γενική ή ειδική διάταξη νόμου ότι το εκάστοτε ΔΙΕΚ υποχρεούται να αναθέτει στον εκάστοτε Εκπαιδευτή Ενηλίκων (πιστοποιημένο ή μη) μέχρι είκοσι (20) διδακτικές ώρες την εβδομάδα.''
Και από ποια διάταξη ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ  ότι δεν μπορεί ο εκπαιδευτής να μην έχει έως 20 ώρες; Γιατί όπως λες και εσύ η διάταξη λεει ως 20 ώρες , πουθενά δεν λέει ότι δεν μπορεί να έχει 20 ώρες εκπαίδευσης  την εβδομάδα , ΕΩΣ 20 ΩΡΕΣ!!! ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!! ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΩΡΕΣ.

35
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Ανάθεση μαθημάτων - μοίρασμα ωρών σε ΙΕΚ
« στις: Ιούλιος 02, 2017, 03:38:58 μμ »
Συμφωνώ και επαυξάνω! Μην κοιτάμε την τσέπη μας μόνο ας δούμε και το ζήτημα καθαρά από παιδαγωγικής άποψης, Δεν γίνεται οι μαθητές και μάλιστα ενήλικοι να βλέπουν συνέχεια τον ίδιο εκπαιδευτή, θα βαρεθούνε μέσα σε μια εβδομάδα και διαλύσει το τμήμα! Είναι απείρως καλύτερο να παίρνουν πράγματα από διαφορετικούς ανθρώπους παρά από έναν...
Δεν βλέπουν τον ίδιο εκπαιδευτή σε διαφορετικά τμήματα κάνει μάθημα...

36
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Ανάθεση μαθημάτων - μοίρασμα ωρών σε ΙΕΚ
« στις: Ιούνιος 30, 2017, 02:05:03 μμ »
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πάρει κάποιος 20 ώρες σε ΙΕΚ, θα πρέπει είτε να υπάρχουν πολλά τμήματα ανά τομέα και η ειδικότητά σου να είναι Α ανάθεση για όλα τα μαθήματα. Η μόνη αδικία για μένα είναι να σου δώσει λιγότερες ώρες από κάποιο μη πιστοποιημένο ή με λιγότερα μόρια συνάδελφό σου. Επίσης δεν είναι δυνατόν σε ένα τμήμα να υπάρχει ο ίδιος εκπαιδευτής σε όλα τα μαθήματα ή έστω στα περισσότερα, είναι εντελώς αντιπαιδαγωγικό, και στο κάτω κάτω μην είμαστε παρτακηδες ας σκεφτούμε ότι και άλλοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από δουλειά, δεν είναι μόνο οι ΔΥ και οι συνταξιούχοι που μας παίρνουν ώρες, είναι και οι ομοιοπαθείς μας...επαγγελματίες με τζίρους ή μη και φυσικά ιδιωτικοί υπάλληλοι με 3 και 60 και άνεργοι!
Ο πρώτος πιστοποιημενος έχει δικαίωμα να πάρει όλες τις ώρες που δικαιούται  , ως τις 20 ώρες. Υπάρχουν πολλα ΙΕΚ που μπορείς να φτάσεις τις 20 ώρες. Σύμφωνα με τα λεγόμενα σου και οι αναπληρωτές, δάσκαλοι και καθηγητές ,στη α'βαθμια και β' βαθμια ,θα πρέπει να εναλλάσσονται για να για να δουλέψουν όλοι όσοι είναι στους πινάκες . Επίσης στα ΙΕΚ με πολλά τμήματα κάνεις σε διαφορετικά τμήματα(επομενως διαφορετικους μαθητες) τις 20 ώρες σου όποτε δεν είναι αντιπαιδαγωγικο.
Δεν μας ενδιαφέρει επίσης ποια είναι η άποψη τους καθενός για το θέμα παρά μόνο τι προβλέπει Ο ΝΟΜΟΣ  όποτε ...20 ωρες!!!!

37
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Ανάθεση μαθημάτων - μοίρασμα ωρών σε ΙΕΚ
« στις: Ιούνιος 29, 2017, 05:07:25 μμ »
Γεια σας. Είμαι η μόνη πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια στο ΙΕΚ που εργάζομαι. Ζήτησα από τον διευθυντή να μου δώσει παραπάνω ώρες στο εαρινό εξάμηνο (αντί να τις έχω μισές μισές με την επόμενη εκπαιδεύτρια) και μου τις αρνήθηκε. Ξέρετε αν τις δικαιούμαι και τι μπορώ να κάνω;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ως 20 ώρες είναι δικές σου ,μην ακούς κανέναν ....κρίμα αν τις έχασες τις ώρες .
Για το λόγο αυτό υπάρχουν τα μόρια και οι πιστοποιησεις , winner takes it all.
Κρίμα γιατί ίσως έτσι χάσεις το ταμείο ανεργίας...

38
Γεια χαρά!..
•   Χμμμ…  το ίδιο ζόρι κάθε καλοκαίρι… μα το ίδιο..
•   Από την άλλη , τα πράματα είν’ «απλά» , μα απαιτούν τρέξιμο.
Οι Κινήσεις σου:
1.   Εφόσον , σε ορισμένα , τουλάχιστο Δ.ι.ε.κ.  ξεκίνησαν να  παραδίδουν στους Συναδέλφους υπογεγραμμένες και από το Ινεδιβίμ τις συμβάσεις και «λογικά» ως το τέλος ετούτης της βδομάδας και του Μήνα μαζί , μάλλον θα έχουν παραληφθεί οι περισσότερες…
2.   … Φωτοτύπησε τη Δική σου Σύμβαση – εις  , πάρε τις μαζί σου και την 1η εργάσιμη Ιούλη (Δευτέρα 03 /07ου ) πήγαινε  και κατέθεσε  τα αντίγραφα στον Τοπικό σου ΟΑΕΔ.
3.   Εξασφαλίζεις το βασικό , ότι από εκείνη τη στιγμή κατατάσσεσαι στους Ανέργους – βγάζεις «κάρτα» , βεβαίωση δωρεάν μετακινήσεων στα Μ.Μ.Μ. και ό,τι σχετικό.
4.   Παράλληλα , καταθέτεις αίτηση για Λήψη επιδόματος ,  από το διάστημα 30 Ιουνίου της λήξης της σύμβασης και δώθε , με την τη ρητή ευθύνη του Ινεδιβιμ να εκδώσει την ατομική σου κατάσταση Ενσήμων , Κρατήσεων και όλα τα σχετικά.
Και τώρα Αρχίζουν τα δύσκολα!..  Για σειρά λόγων , το Ινεδιβίμ , πέραν του ότι καθυστερεί τις πληρωμές ενσήμων , επίσης καθυστερεί την έκδοση αυτών των Ατομικών καταστάσεων…  Μάλλον η 15η Ιούλη είν’  η νωρίτερη Ημερομηνία που μπορεί να συμβεί αυτό…  Μην σου πω και ντάλα Αύγουστο.
Οπότε:
5.    Εάν μένεις Αθήνα – ευρύτερη Αττική , παίρνεις τους Δρόμους , βγαίνεις Αχαρνών και Κοκκινάκη (ελάχιστα πιο κάτω από τον ηλεκτρικό «αγ. Ελευθέριος»)  , καταθέτεις αίτηση στο «οικονομικό – διοικητικό» για λήψη βεβαίωσης Ενσήμων.  Μιλώντας , ίσως βρεις μια άκρη , πότε θα είναι έτοιμη.  Τότε πας , την παραλαμβάνεις και βουρ ξανά για ΟΑΕΔ.

5.ΙΙ. Εάν είσαι μακρυά από Αθήνα , την αίτηση την στέλνεις μέηλ ή φαξ και ζητείς να σου στείλουν σκαναρισμένες τις βεβαιώσεις.
6.   Προσοχή: Στον ΟΑΕΔ , μπορεί να πέσεις σε άσχετους , να σου πουν ότι η βεβαίωση πρέπει να έχει θεώρηση από τον ΟΑΕΔ του Ινεδιβιμ.  Εξήγησέ τους ψυχρά ότι Νόμοι – εγκύκλιοι κλπ. απαλλάσσουν το συγκεκριμένο εργοδότη από την υποχρέωση και να ξεστραβωθούνε τηλεφωνώντας οι ίδιοι στον ΟΑΕΔ πλατ. Αττικής που «έχει» το ινεδιβίμ.
Αυτά τα μακρόσυρτα.

Καλούς Δρόμους- Δρομολόγια.. καλή Δύναμη κι επιτυχία.
Θ.

Ευχαριστούμε φίλε μου είσαι εξαιρετικός !!!

39
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Ανάθεση μαθημάτων - μοίρασμα ωρών σε ΙΕΚ
« στις: Ιούνιος 29, 2017, 03:20:02 μμ »
Του χρόνου που θα είναι και οι παλιότεροι πιστοπιημένοι και θα σε περνανε στον πίνακα, να δω τι θα λες στο διευθυντή!
Εγω ειμαι πιστοποημένη, αλλά αυτα συνάδελφοι, είναι μπούρδες.
Δεν γίνεται να τα παίρνει όλα ένας.
Ως 20 ωρες ειναι δικες σου ,μην ακους κανεναν ....κριμα αν τις εχασες τις ωρες .
Για το λογο αυτο υπαρχουν τα μορια και οι πιστοποιησεις , winner takes it all.

40
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
« στις: Φεβρουάριος 22, 2017, 04:26:37 μμ »
Γεια σας. Γνωρίζετε από πόσους εκπαιδευόμενους και πάνω δικαιολογείται δεύτερος εκπαιδευτής στα εργαστηριακά μαθήματα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
20

41
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
« στις: Φεβρουάριος 22, 2017, 04:25:04 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ Theta, σκέφτομαι πράγματι να κάνω εγγραφή καταγγελία. Που την στέλνω όμως στο ινεδιβιμ ή στη γενική γραμματεία δια βίου μάθησης;

Και στο υπουργείο παιδείας στείλε την ένσταση σου.

42
ΙΕΚ-ΚΕΚ / Απ: Δημόσια ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας (ΙΝΕΔΙΒΙΜ)
« στις: Φεβρουάριος 20, 2017, 12:07:00 μμ »
Γνωρίζει κανείς αν οι μόνιμοι κάποιου σχολείου προηγούνται όλων των άλλων αν στο σχολείο τους συστεγάζεται ΙΕΚ;

Κάνω την ερώτηση γιατί σε διαφορά ΔΙΕΚ μεγάλης Πόλης Προσλαμβάνουν πρώτα τους μόνιμους που εργάζονται στα σχολεία (ΕΠΑΛ κλπ) του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζεται το ΙΕΚ και μετά όλους τους άλλους ακόμη και αν αυτοί είναι στις πρώτες θέσεις του πίνακα
Ξεκαθαρίζω πως με τον όρο μόνιμος δεν εννοώ αυτούς που είναι σε διάθεση από τη Δευτεροβάθμια άλλα αυτούς που εργάζονται σε σχολεία του κτιριακού συγκροτήματος με μόνιμη θέση...

Περίεργα Πράγματα   
Η διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτών στα Δ.ΙΕΚ ολοκληρώνεται άμεσα από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και για την ανάθεση των διδακτικών ωρών η οποία θα
ολοκληρωθεί μετά τις αποφάσεις διάθεσης εκπαιδευτικού προσωπικού δευτεροβάθμιας
εκπαίδευσης, σάς γνωρίζουμε και εφιστούμε την προσοχή σας στα εξής:
1. Αξιοποιούνται οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι μετατάχθηκαν στα Δ.ΙΕΚ για εκπαιδευτικό έργο ανάλογα
με την ειδικότητά τους στο Δ.ΙΕΚ στο οποίο υπηρετούν και για όσες ώρες προβλέπει το υποχρεωτικό
τους ωράριο. Όταν δεν συμπληρώνουν το εκπαιδευτικό τους ωράριο καλύπτουν διοικητικές
ανάγκες στο Δ.ΙΕΚ.
2. Προηγούνται κατά προτεραιότητα και στο σύνολο των ωρών για τις οποίες διατίθενται οι
εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (θεωρητικά μαθήματα και εργαστηριακές ώρες)
σύμφωνα με την αριθμ. 141277/Ε2/2-09-2016 υπουργική απόφαση. Οι αποφάσεις για τις
διαθέσεις των εκπαιδευτικών αναμένονται άμεσα από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης
3. Προηγείται ο αξιολογικός πίνακας που συμπεριλαμβάνει τους πιστοποιημένους –
εγγεγραμμένους εκπαιδευτές ενηλίκων όπως σαφώς αναφέρεται στην υπ’ αριθμ. Κ1/122418/29-
08-2016 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, σύμφωνα με τα
μητρώα εκπαιδευτών του ΕΟΠΠΕΠ, με απόλυτη αξιολογική σειρά και σύμφωνα με το σύνολο της
κείμενης νομοθεσίας που διέπει τα ΔΙΕΚ.
4. Οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό που δεν καλύφθηκαν από τον παραπάνω πίνακα
καλύπτονται από ωρομίσθιους εκπαιδευτές, όπως αξιολογικά κατατάσσονται στον δεύτερο πίνακα
κατά Περιφέρεια, με απόλυτη αξιολογική σειρά, με βάση την ειδικότητά τους και σύμφωνα με το
σύνολο της κείμενης νομοθεσίας που διέπει τα ΔΙΕΚ. Ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ανά
εκπαιδευτή ενηλίκων, σε όλες τις δημόσιες δομές Διά Βίου Μάθησης, ορίζονται οι είκοσι (20)
διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως. Όταν ο εκπαιδευτής ενηλίκων έχει την δημοσιοϋπαλληλική
ιδιότητα ή έχει πλήρη απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, ανώτατο όριο διδακτικών ωρών ορίζονται
οι δέκα (10) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως όπως προβλέπεται στον κανονισμό Λειτουργίας ΙΕΚ
(ΦΕΚ 1807/02-07-2014).
5. Κατά τη χρήση Εργαστηριακών Κέντρων από Δ.ΙΕΚ και στις περιπτώσεις που δεν έχει διατεθεί
προσωπικό τους για συμπλήρωση ωραρίου στα Δ.ΙΕΚ σύμφωνα με τις σχετικές υπουργικές
αποφάσεις, εφαρμόζονται οι διατάξεις της υπουργικής απόφασης υπ’ αριθμ. 96004/Δ4/17-06-2015
(ΦΕΚ 1318/2015).
6. Στα εργαστηριακά μαθήματα και όπου επιβάλλεται ανάλογα με τη φύση του εργαστηρίου για
διδακτικούς λόγους ή λόγους ασφαλείας, δύναται η πρόσληψη 2ου εκπαιδευτή ανά 20
καταρτιζόμενους και η οποία θα εγκριθεί από τη ΓΓΔΒΜΝΓ με το σύνολο των εγκρίσεων τωναναθέσεων των διδακτικών ωρών.
Επισημαίνεται ότι οι διαδικασίες ανάθεσης διδακτικών ωρών θα γίνονται σύμφωνα με τα
παραπάνω, με πλήρη διαφάνεια και αυστηρή τήρηση των αξιολογικών πινάκων των υποψηφίων
εκπαιδευτών, όπως προβλέπονται στην αριθμ. Κ1/122418/29-08-2016 απόφαση του Γενικού
Γραμματέα Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας.

 

Σελίδες: 1234

Pde.gr, © 2005 - 2019

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 28720
  • Τελευταία: CHRISTINAT77
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 978713
  • Σύνολο θεμάτων: 16940
  • Σε σύνδεση σήμερα: 223
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 4
Επισκέπτες: 153
Σύνολο: 157

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.049 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.