Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - elranna

Σελίδες: 1234 ... 135
15
Μιλάει για απόσπαση εντός πυσδε. Ισχύει.
https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/354126_neodioristoi-ekpaideytikoi-ikanopoioyntai-oi-aitiseis-apospasis-entos-periohis

Ισχύει, αλλά δεν θεμελιώνεται δικαίωμα μετάθεσης. Κάποια στιγμή πρέπει να υπηρετηθεί η οργανική, σωστά;

16
Δεν ισχύουν όλα για όλους. Κάποιος/α πχ. με γονείς σε ευαίσθητη κατάσταση δεν μπορεί να φύγει σε νησιά εύκολα και μια τοποθέτηση στις 3 ώρες απόσταση κάνει τεράστια διαφορά. Έχει να κάνει με το τι υποχρεώσεις έχει ο καθένας και τι προτεραιότητες θέτει.
Από την άλλη, μην θεωρείτε δεδομένο ότι οι 3 ώρες απόσταση είναι λίγα μόρια, γιατί μέσα σε κάθε περιοχή υπάρχει πληθώρα σχολείων με τεράστια ποικιλία στη μοριοδότηση. Μπορεί για κάποιον ένα 5άρι ή 6άρι σχολείο στις 3, 4 ακόμη και στις 6 ώρες στεριάς να είναι προτιμότερο από ένα δυσπρόσιτο σε νησί. Υπάρχουν πάρα πολλές παράμετροι, δεν είναι ακριβής ο διαχωρισμός δυσπρόσιτα vs μη δυσπρόσιτα. Φυσικά, υπάρχουν και δυσπρόσιτα στη στεριά, τυχερός/ή όποιος καταφέρει να τα πάρει. Η περιοχή μου πάντως δεν έχει κι ας είναι νησιωτική :P

ΥΓ. Δεν έχω κανένα συμφέρον, δεν θέλω δυσπρόσιτα, πιάνω σίγουρα την περιοχή μου. :)

17
Σ' ευχαριστώ. Έτσι είναι προφανώς αλλά δεν ξέρω γιατί κόλλησα πάλι.

Είναι φυσιολογικό το άγχος που έχουμε όλοι/ες μας αυτές τις μέρες. Εδώ κοιτάζω κάθε τρεις και λίγο την αίτησή μου -την οποία έχω εκτυπώσει και δώσει και στη μάνα μου και στον άντρα μου να ελέγξει- ότι είναι ενεργοποιημένη, λες και μπορεί να απενεργοποιηθεί από μόνη της. Είναι μεγάλη στιγμή ο διορισμός, ειδικά για όσους/ες είμαστε χρόνια στην αναπλήρωση.

18
Να ζητήσω μια διευκρίνιση και συγγνώμη αν είναι χιλιοειπωμένο. Από το νούμερο που έχουμε στους οριστικούς αφαιρούμε τον αριθμό 554 για την ειδική ή είναι λιγότεροι; Ρωτάω γιατί έχω μπερδευτεί με τη σειρά μου στους εκκαθαρισμένους που έχουν βγάλει οι συνάδελφοι.

Ανάλογα με τη θέση που βρίσκεσαι. Κάποιοι από τους 554 διορισμένους στην ειδική μπορεί να έχουν λιγότερα μόρια από εσένα, άρα δεν τους αφαιρείς γιατί είναι κάτω από σένα στη γενική.

19
Αν δηλαδή τοποθετηθεί προσωρινά την πρώτη χρονιά σε κάποιο νομό λόγω των κοινωνικών κτλ κριτηρίων, θα του δοθεί οργανική στον ίδιο νομό ή θα κάνει αίτηση κι αν δε φτάνουν τα μόρια τον πάνε αλλού?!

Νομός και περιοχή δεν ταυτίζονται πάντα. Ο νομός Δωδεκανήσου πχ. έχει 4 περιοχές. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει καμία μετακίνηση εκτός περιοχής τον 2ο χρόνο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη φτάσουν τα μόρια, οι θέσεις είναι μετρημένες. Και τη δεύτερη χρονιά μετράνε τα κοινωνικά κριτήρια, απλώς προστίθενται και τα μόρια συνθηκών διαβίωσης στα σχολεία που έχει υπηρετήσει ο εκπαιδευτικός.

20
Αν επιλέξει κάποιος δυσπρόσιτο την πρώτη χρονιά για τα μόρια, πώς ξέρει ότι θα το πιάσει και την δεύτερη, ώστε να διπλασιαστουν;

Δεν μπορεί να το ξέρει, εκτός και αν είναι σε περιοχή όπως η Δ' Δωδεκανήσου, στην οποία είναι όλα δυσπρόσιτα.

21
Μα δεν υποτίθεται ότι στο τέλος της πρώτης χρονιάς οι νεοδιόριστοι κατατάσσονται εκ νέου σε λίστα στην οποία συνυπολογίζονται και τα μόρια συνθηκών διαβίωσης (πέραν των κοινωνικών κριτηρίων που μετράνε για την τοποθέτηση την πρώτη χρονιά) ώστε να αποκτήσουν οργανική και άρα επιλέγουν εκ νέου περιοχή στον νομό που έχουν προσληφθεί στην οποία τοποθετούνται την δεύτερη χρονιά; Οπότε πώς δεν αλλάζουν περιοχή στον ίδιο νομό τη δεύτερη χρονιά όπως λες;!;!

Όταν λέει περιοχή, εννοεί περιοχή διορισμού. Πχ. Α' Δωδεκανήσου. Δεν μπορεί να γίνει μετακίνηση από την Α' στη Β' Δωδεκανήσου τα δύο πρώτα χρόνια, κι ας ανήκουν οι περιοχές στον ίδιο νομό. Όποια μετακίνηση γίνει, θα γίνει μέσα στην Α' Δωδεκανήσου. Δεν ταυτίζεται η περιοχή τοποθέτησης/μετάθεσης με το νομό.

22
Σας είναι εύκολο να μου παραθέσετε που αναρτήθηκε αυτή η συνθήκη;

Αυτή είναι η περσινή εγκύκλιος για τις τοποθετήσεις των νεοδιόριστων της ειδικής αγωγής: https://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/egkyklios_27.pdf. Παραθέτει και όλους τους νόμους στους οποίους στηρίζεται. Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τη γενική, εκτός και αν αλλάξει κάτι στο νόμο τελευταία στιγμή.

23
Έχετε λανθασμένη πληροφόρηση. Οι φετινοί διοριστέοι θα καλύψουν τα κενά των συνταξιούχων. Πάνω κάτω μάλλον θα κινηθούμε στα ίδια με την προηγούμενη χρονιά ίσως και λίγους παραπάνω αν τα μελετάω όλα σωστά.

Η προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιόριστων θα γίνει σε λειτουργικά και σε οργανικά κενά, οπότε θα τοποθετηθούν και σε κενά που θα μπορούσαν να πάρουν αναπληρωτές. Από τη 2η χρονιά υπηρεσίας, δηλαδή το 2022, θα τοποθετηθούν σε οργανικά κενά, ανάμεσα στα οποία είναι και τα κενά των συνταξιούχων. 

24
Έχει κάνει κάποιος εκτύπωση της αίτησης μόνιμου διορισμου μετά την καταχώρηση;Δεν είναι λίγο διαφορετική από αυτή για αναπληρωτές;Αναγράφονται λιγότερα προσωπικα στοιχεία. Ούτε ΑΔΤ εγώ δεν βλέπω.

Ναι, κι εμένα έτσι είναι.

25
Δεν ξέρουμε πόσους αναπληρωτές θα πάρει στην πρώτη φάση, γιατί οι 1346 διορισμοί θα καλύψουν κενά που πέρσι κάλυψε η α' και η β' φάση αναπληρωτών. Δεν μπορεί να συγκριθεί η α' φάση αναπληρωτών φέτος με την αντίστοιχη περσινή, θα έχουμε αρκετές ανακατατάξεις και πολλές εκπλήξεις, θεωρώ.

26
Παντως το ΟΠΣΥδ “τρέχει” καλύτερα με Mozilla.

Σε εμένα πήγε πολύ γρήγορα η διαδικασία πάντως. Δεν κόλλησε πουθενά, το αντίθετο θα έλεγα. Εντυπωσιάστηκα!

27
Καλημέρα. Να ρωτήσω κάτι σχετικά με όσα ειπώθηκαν με τις παρενεργειες του εμβολίου κυρίως σε νέες και υγιείς γυναίκες. Προσπάθησα να καταλάβω αυτό που έγραψες jarvis, αλλά μένω με μια απορια:βγάζουμε το συμπέρασμα ότι θρομβωση θα εμφάνιζαν έτσι κι αλλιώς σε περίπτωση που νόσουσαν; Πριν κάνουν το εμβόλιο δηλαδη; Διαφορετικά, πώς θα είμαστε ησυχοι ότι αν το κάνουμε, δεν θα συμβεί κ σε μας κάτι αντίστοιχο, ως αποτέλεσμα του συνδυασμου του ανοσοποιητικου και του ορμόνικου μας προφίλ;

100% ήσυχος δεν μπορείς να είσαι σε καμία ιατρική διαδικασία. Χειρουργείο έκανα πριν από λίγες μέρες και υπέγραψα ότι αποδέχομαι την πιθανότητα να μην ξυπνήσω από την αναισθησία. Σε κανένα φάρμακο δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δε θα εμφανίσεις κάποια αλλεργική αντίδραση, ακόμα και αν το έχεις ξαναπάρει. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι συχνές προληπτικές εξετάσεις, πχ. να ξέρεις αν έχεις θρομβοφιλία. Ρώτα έναν γιατρό που εμπιστεύεσαι ποιες εξετάσεις σου προτείνει, έτσι να είσαι όσο το δυνατόν περισσότερο εξασφαλισμένη. 100% δε θα είσαι ποτέ ούτε για ντεπόν.

28
Διαβασατε στην πρόσκληση ότι αναφέρει 10 μήνες θεωρουνται πλήρες διδακτικό έτος; Εκτός και αν είναι αλλο το ένα διδακτικό ετος και άλλο το ενα έτος προυπηρεσιας.

Ένα έτος προϋπηρεσίας είναι 12 μήνες. Μπορείς να ρωτήσεις όποιο μόνιμο ξέρεις, θα σου πει το ίδιο πράγμα. Πίστεψε με, θα με βόλευε και εμένα πάρα πολύ να ισχύει αυτό που λες, γιατί είμαι σχεδόν στους 120 μήνες, οπότε θα κατέβαινα στις 20 ώρες με το διορισμό. Αλλά θέλω ακόμα 2 χρονάκια :P

Σελίδες: 1234 ... 135

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 30520
  • Τελευταία: Istorokos
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1076992
  • Σύνολο θεμάτων: 18119
  • Σε σύνδεση σήμερα: 797
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 66
Επισκέπτες: 692
Σύνολο: 758

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.107 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.