Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - elranna

Σελίδες: 1 ... 164165166
2311
Αν ο συντονιστής του προγράμματος θέλει να βοηθήσει (εμένα μου έτυχε και στα δύο σχολεία που είμαι ΠΔΣ), όταν δεν γίνονται μαθήματα και έχει τη δυνατότητα να τα καταχωρήσει, καταχωρούνται κανονικά και το μάθημα αναπληρώνεται άλλη μέρα. Αυτό θέλει καλή συνεννόηση, κυρίως με τον υπεύθυνο, και για την περίπτωση της ΠΔΣ και με τα παιδιά. Εμένα πχ μου έγραψαν ένα 2ωρο τη μέρα που καταρτίστηκε το πρόγραμμα, και δεν είχαν ειδοποιηθεί ακόμα τα παιδιά, και το αναπλήρωσα μια άλλη μέρα, κατόπιν συνεννοήσεως με τα παιδιά. Το ίδιο μου έχουν πει ότι ισχύει αν τυχόν μια μέρα δεν μπορέσω να πάω για οποιοδήποτε λόγο. Ειδοποιώ το σχολείο, οι ώρες γράφονται κανονικά και η ΠΔΣ γίνεται κάποια άλλη στιγμή.
Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει με το πρωινό πρόγραμμα, γιατί ακόμα δεν έχω τέτοια εμπειρία. Ελπίζω να μάθω σύντομα ωστόσο  ;D

Το ζήτημα είναι τι γίνεται με αργίες και λοιπά... Και αν το σχολείο που είσαι έχει τέτοια πολιτική. Πάντως, δεν χάνεις τίποτα να το συζητήσεις. Στη χειρότερη περίπτωση, να μάθουμε όλοι ακριβώς τι ισχύει!  :)

2312
Εγώ που διαβάζω τύπου Τόλκιν έχετε κανένα βιβλίο τέτοιου τύπου υπ' όψιν;

 ;D Ναι, υπάρχουμε!

Nina, δυστυχώς υπάρχουν ελάχιστα βιβλία μεταφρασμένα στα ελληνικά. Θα πρότεινα Robert Jordan, από τη σειρά Ο Τροχός του Χρόνου. Έχουν μεταφραστεί τα πρώτα 4 από τα 11 συνολικά. Προσωπικά, είναι από τους αγαπημένους μου, αν και τον διάβασα στα Αγγλικά.

Επίσης, η επιστημονική φαντασία είναι από τους κοντινούς κλάδους. Εκεί τώρα, έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία. O Κόκκινος Πλανήτης, Kim Stanley Robinson, αν και τα υπόλοιπα δύο της τριλογίας δεν έχουν μεταφραστεί ακόμα. Επίσης, Ursula LeGuin, που έχουμε αρκετα μεταφρασμενα.

Και φυσικά, Terry Pratchett, έχουν μεταφραστεί μερικά δικά του, και είναι καταπληκτικά. Κωμική φαντασία... το αγαπημένο μου είδος!  ;D

Δυστυχώς, η μεταφρασμένη στα ελληνικά λογοτεχνία φαντασίας είναι ελάχιστη, είτε μεσαιωνική είτε επιστημονική. Εγώ πλέον διαβάζω κυρίως αγγλικά, πρώτον γιατί υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία, δεύτερον τα περισσότερα ελληνικά είναι πολύ κακά μεταφρασμένα και τρίτον, γιατί ακόμα και τα μεταφρασμένα βιβλία είναι τραγικά ακριβά σε σχέση με τα αγγλικά. Οπότε μια παραγγελία 10 βιβλίων από Ιντερνετ κοστίζει περίπου όσο 4-5 βιβλία ελληνικά. (Τα paperback είναι συνήθως στα 8-10 δολλάρια! Καμία σχέση με τα 25 euro που έχουν τα δικά μας!) Είναι ακριβό χόμπι το διάβασμα αν ζεις στην Ελλάδα! Αν θέλεις να σου προτείνω τίτλους αγγλικά, πες μου!

2313
Αναπληρωτές / Απ: Ωρομίθιος με 2 ειδικότητες
« στις: Νοέμβριος 28, 2007, 01:41:03 πμ »
Απ' όσω ξέρω, υπάρχει η δυνατότητα. Αλλά και πάλι, το σύνολο των ωρών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 11, και η προϋπηρεσία κάθε ειδικότητας μετράει μόνο για την ειδικότητα. (Αυτό νομίζω ισχύει από το 2003 και μετά. Κάπου το είχα βρει αυτό, γιατί το έψαχνα κι εγώ, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σου δώσω την παραπομπή... Sorry, ελπίζω να το θυμηθώ σύντομα...)

2314
Ξέρει κανείς τι παίζει για Κρήτη;

2315
Νομίζω η συζήτηση περί λογικής ή μη του ΑΣΕΠ δεν έχει νόημα, εφόσον μιλάμε για ένα διαγωνισμό που έχει ως στόχο τον αποκλεισμό. Κάπως, με κάποιο τρόπο, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να μας αποδείξουν ότι βασικά τόσα χρόνια στο πανεπιστήμιο δεν μάθαμε τίποτα και φταίμε εμείς που είμαστε άνεργοι. Η λογική των θεμάτων είναι τέτοια που να μην εξετάζει γνώσεις (και ας μην ανοίξουμε το ζήτημα κατά πόσο οι εξετάσεις είναι τρόπος ελέγχου της γνώσης ή ποιου είδους γνώσης), αλλά να "κόβει". Μη μου πείτε ότι τα θέματα του ΑΣΕΠ αποδεικνύουν κατά πόσο ένας φιλόλογος (δεν μπορώ να μιλήσω για άλλο κλάδο) έχει τις βασικές γνώσεις για να διδάξει ένα εύρος μαθημάτων από φιλοσοφία μέχρι λατινικά. Να μας κόβουν θέλουν και να λέμε και ευχαριστώ για τα μοριάκια που πέρνουμε πάνω από τη βάση.

Ο διαγωνισμός είναι παράλογος από τη μέρα που γεννήθηκε εξαιτίας ακριβώς αυτής της λογικής αποκλεισμού. Από εκεί και πέρα, παλεύουμε όπως μπορούμε να κρατήσουμε τα λογικά μας!

2316
Οσο πιο προσφατα εχεις τελειωσει το πανεπιστημιο, τοσο πιο ευκολο ειναι να γραψεις καλα στο Γνωστικο αντικειμενο στον ΑΣΕΠ, μιας και τα εχεις ολα φρεσκα.

Εγώ διαφωνώ σχετικά με αυτό, ειδικά για τους φιλολόγους. Εξαρτάται από το πτυχίο, την κατεύθυνση, κλπ. κλπ. Με τρία γνωστικά αντικείμενα, στην καλύτερη περίπτωση να έχεις ένα από τα τρία φρέσκα. Δεν ξέρω τι ισχύει για τους άλλους κλάδους, αλλά εγώ που τελείωσα ιστορικό, δεν είχα φρέσκα ούτε αρχαία ούτε νέα. Για να μην αναφέρω ότι έπρεπε να ξεχάσω την ιστορία που έμαθα στο πανεπιστήμιο και να ξαναμάθω την σχολική από την αρχή. Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει με τους απόφοιτους φιλολογίας και την ιστορία.

Όλα σχετικά είναι. Εξαρτάται από τις περιπτώσεις. Και συνεχίζω να επιμένω ότι ο παράγων τύχη είναι καθοριστικός! Συν Αθηνά και χείρα κίνει, φυσικά, παίζει ρόλο και το διάβασμα, αλλά ξέρω και περιπτώσεις αδιάβαστων που έγραψαν ανέλπιστα καλά.

2317
Νομίζω ότι η ερώτηση είναι κυρίως αν μπορεί κάποιος να γράψει τόσο καλά ώστε να μην χρειάζονται έξτρα μόρια από μεταπτυχιακά ή προϋπηρεσία για να διοριστεί.

Πάντως, η λογική του ΑΣΕΠ είναι ότι έχεις, καλό είναι. Και ξέρω αρκετό κόσμο που απλά πηγαίνει στις εξετάσεις για να είναι επιτυχών, να πάρει δηλαδή μερικά μόρια παραπάνω, έχοντας εγκαταλείψει την ιδέα του άμεσου διορισμού μέσω του διαγωνισμού. Γενικά, η πρώτη φορά είναι συνήθως δοκιμαστική και τραυματική!

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα άμεσου διορισμού, εάν γράψει κάποιος υπερβολικά καλά. Κάποιος όμως με σχετικά χαμηλότερο βαθμό και κάποια μόρια θα είναι υψηλοτερα στον πίνακα διοριστέων. Και έχεις δίκιο, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι είναι και θέμα τύχης, για να μη πω ότι είναι σχεδόν ΜΟΝΟ θέμα τύχης. Κάνε την προσπάθεια σου και ότι γίνει! Όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο, και ευτυχώς σε αυτό το φόρουμ δεν ανταγωνιζόμαστε, αλλά συναγωνιζόμαστε!  ;)

2318
Να 'σαι καλά! Κάπως ηρέμησα τώρα, αν και έχω την αίσθηση ότι φταίει ο πανικός μου περισσότερο!

Χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει αυτό το forum και λέμε όλοι μαζί τον πόνο μας!
Καλά να είμαστε όλοι να κάνουμε παρέα!

Ευχαριστώ και πάλι!

2319
Αχ, μακάρι να ήταν τόσο εύκολα! Η λογική της καθηγήτριας που έχουν είναι να κάνει ακριβώς αυτό: να υπογραμμίζει κάποια βασικά και να εξετάζει αυτά. Το ζήτημα είναι ότι δύο παιδιά το δήλωσαν ως επιλογής, και θεωρούν ότι η ΠΔΣ πρέπει να καλύψει τα κενά της κανονικής διδασκαλίας.
Ξέρει κανείς πως το διδάσκουν σε φροντιστήρια? Αυτό που με καίει είναι το θέμα του χρόνου κυρίως. Δεν βγαίνει με 1 1/2 ώρα την εβδομάδα όλη η ύλη μαζί με τις πηγές.

ΥΓ.  Κι ένιωθα τόσο τυχερή που πήρα 2 ώρες ΠΔΣ και κατάφερα να αποφύγω τα λατινικά!

2320
Καλημέρα σε όλους!

Διδάσκει κανείς Ιστορία Γενικής Γ' Λυκείου; Μου το έδωσαν σε ΠΔΣ και διδάσκω πρώτη φορά στη ζωή μου. Απ' όσο ξέρω, δεν υπάρχει κανένα βοήθημα, το βιβλίο του καθηγητή το μόνο που κάνει είναι καλές περιλήψεις του βιβλίου και δίνει επιπλέον πηγές. Η ύλη μου φαίνεται τεράστια (είναι όλο το βιβλίο) και έχω την εντύπωση ότι δεν θα μου φτάσει η χρονιά. Είναι αδιανότητα δύσκολο βιβλίο, υπερβολικά περιληπτικό, με τραγικές σε κάποια σημεία λεπτομέρειες, και ο χρόνος δεν φτάνει με τίποτα για να λυθούν οι απορίες και να δουλευτούν τα παραθέματα (δεν θα σχολιάσω τους συγγραφείς, οι οποίοι σε αρκετά σημεία παραθέτουν τον εαυτό τους ως "διαφορετική ανάγνωση" της ιστορίας!)

Έχει κανείς καμία συμβουλή/ιδέα; Καίγομαι!!!

Σελίδες: 1 ... 164165166

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32293
  • Τελευταία: HelenK
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1159817
  • Σύνολο θεμάτων: 19212
  • Σε σύνδεση σήμερα: 374
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 1
Επισκέπτες: 166
Σύνολο: 167

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.128 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.