Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - elranna

Σελίδες: 12345 ... 135
29
Στην πρόσκληση στο χωρίο που αναφέρεται στους ιδιωτικούς γραφει πως στη β/θμια οι 10 μήνες θεωρούνται πλήρες διδακτικό έτος. Μήπως η μείωση ωραρίου γίνεται στους 60 μήνες προυπηρεσίας όταν είσαι μόνιμος;

Όχι. Όταν γίνεσαι μόνιμος, το έτος είναι 12 μήνες, όσους πληρώνεσαι :P

30
Πες μας ποια είναι τα αξιόπιστα ΜΜΕ από τα οποία πρέπει να ενημερωνόμαστε. Μήπως αυτά που τα πήραν χοντρά από τη κυβέρνηση για να μας ενημερώνουν; Ναι αξιόπιστο, ασύγκριτα περισσότερο από ΣΚΑΙ, κτλ κτλ. Πχ λέει: Το Iσπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε την ακύρωση του νόμου περί υποχρεωτικού εμβολιασμού της Γαλικίας:”καταναγκαστική σωματική παρέμβαση και ασκείται παρά τη βούληση του πολίτη”. (https://dimpenews.com/2021/07/25/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%b7-ntokoymento-%cf%84%ce%bf-i%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b4/) Είναι ψέματα ή αλήθεια; Λέει αλλού (https://dimpenews.com/2021/07/25/%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%bb%ce%af%ce%b1-55-%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ad%cf%82-%cf%85%cf%88%ce%b7%ce%bb%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%bf%cf%83%ce%bf%cf%83%cf%84%cf%8c-%ce%b8%ce%b1/ και https://dimpenews.files.wordpress.com/2021/07/3x8s_6xlnck.jpg?w=1017): Οι ανεμβολίαστοι επιβιώνουν σε 99,86%!! Είναι ψέματα η αλήθεια; Υπάρχουν πάντως και οι παραπομπές για να βγάλει κανείς τα συμπεράσματα του. Αυτό που κάνει κυρίως η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι να παραθέτει ειδήσεις από ξένες ιστοσελίδες τις οποίες μεταφράζει στα ελληνικά.

Μια μικρή διόρθωση. Επειδή μπορώ να διαβάσω την αρχική απόφαση πάνω στην οποία βασίζεται υποτίθεται το άρθρο, η συγκεκριμένη απόφαση αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ΟΛΟΥ του πληθυσμού και μόνο τη Γαλικία. (Για όσους δεν ξέρουν η Ισπανία χωρίζεται σε autonomias με διακριτές αρμοδιότητες, είναι σχεδόν ομόσπονδο κράτος). Η συγκεκριμένη σελίδα κάνει μια επιλεκτική μετάφραση της απόφασης, κάτι το οποίο δεν με προδιαθέτει θετικά ως προς την αξιοπιστία της.

Κατά τα άλλα, στην Ισπανία δεν συζητάνε για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, γιατί έχουν εμβολιαστεί 100%. Μιλάνε για "cien por cien técnico", δηλαδή έχουν εμβολιαστεί όσοι υγειονομικοί μπορούσαν να εμβολιαστούν, με κάποιες εξαιρέσεις (Λόγοι υγείας, κάποιοι που μόλις προσλήφθηκαν και δεν έχουν προλάβει, αυτοί που είναι νέοι και δεν έχει ανοίξει γι'αυτόυς ακόμα η αντίστοιχη πλατφόρμα). Γι'αυτό και το "técnico". Μιλάμε για όλους τους υγειονομικούς, γιατρούς, νοσοκόμες, επικουρικό προσωπικό, κλπ. Τις πληροφορίες μου τις άντλησα από εδώ: https://gacetamedica.com/profesion/vacunacion-obligatoria-de-sanitarios-tan-posible-como-innecesario-en-espana/

31
Το Ηράκλειο είναι καλή επιλογή από άποψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Έχει δύο καλά νοσοκομεία και μεγάλη επιλογή γιατρών, κάποιοι και συμβεβλημένοι με ταμεία. Το πρόβλημα είναι ότι η περιοχή έχει 90+ σχολεία, εκ των οποίων μόνο δύο δίνουν 9 μόρια και είναι σε σεβαστή απόσταση από την πόλη. Η ποιότητα ζωής όμως είναι καλή.

32
Είναι πάντως όντως σπαζοκεφαλιά το πράγμα. Από την μία τα νησιά με τα πολλά μόρια από την άλλη το κριτήριο της προσβασιμότητας στην στεριά. Πραγματικά δύσκολη απόφαση.

Εγώ είμαι από τις τυχερές που φύτρωσα Κρήτη, οπότε θα είμαι σπίτι μου. Έχοντας όμως μεγαλώσει και ζώντας πλέον χρόνια στο νησί, θα πω ότι η προσβασιμότητα για μένα είναι κάτι που ακόμα με καίει. Απλό παράδειγμα, με κορονοϊό μπαίνεις μόνος σου ή με την οικογένεια στο αυτοκίνητο και μετακινείσαι με σχετική ασφάλεια. Από το νησί για να φύγεις, θέλεις πλοίο ή αεροπλάνο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Διαθεσιμότητα θέσεων, τιμή εισιτηρίων, καιρικές συνθήκες και το τελευταίο διάστημα και κορονοϊός. Από Κρήτη, δεν πας κάθε σαββατοκύριακο Βόρεια Ελλάδα. Από Πελοπόννησο ή Ιόνια όμως είναι πολύ πιο εύκολο.

33
Προτείνω το εξής βιβλίο: Jason Stanley, Πώς λειτουργεί ο φασισμός, Εκδ. Μεταίχμιο. Έχει ένα κεφάλαιο με τίτλο "Αντιδιανοουμενισμός", ένα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του φασισμού. Μια από τις πρακτικές των φασιστικών κινημάτων είναι η επίθεση στους ειδήμονες. Όλες οι ναζιστικές πρακτικές ήταν βασισμένες σε ψευδοεπιστημονικές θεωρίες, οι οποίες φορούσαν το μανδύα της επιστημονικότητας, ενώ ήταν εντελώς αβάσιμες. Ο Αινστάιν ήταν μαύρο πρόβατο ως Εβραίος και η πυρηνική φυσική απορρίφθηκε συλλήβδην ως "εβραϊκή" επιστήμη, δήθεν κατασκευασμένη από συνωμότες εναντίον της Γερμανίας και εξοβελίστηκε από τα γερμανικά πανεπιστήμια. Ο Τραμπ μπορεί να λέει ότι ο κορονοϊός αντιμετωπίζεται με ενέσεις χλωρίνης, τι παραπάνω ξέρουν οι γιατροί που δεν το ξέρει ο Τραμπ και ο κάθε Τραμπ; :P

Αν ψάχνουμε κοινά σημεία της σημερινής εποχής με το φασισμό, σίγουρα ένα είναι ο αντιδιανοουμενισμός.  Καλώς ή κακώς, η επιστήμη δεν ενδιαφέρεται για την άποψή μας. Η γη δεν είναι επίπεδη, όποια και να είναι η αποψάρα μας για το θέμα.

34
Πολύ πρόχειρα, μέχρι το 500 του εκκαθαρισμένου, μέτρησα περίπου 20 άτομα που υποθέτω ότι θα δηλώσουμε πρώτη επιλογή Κρήτη. Με επιφύλαξη πάντα. Υπάρχουν και 4-5 ακόμα, για τους οποίους δεν είμαι 100% σίγουρη. Ελπίζω να βοηθάει και αυτό κάπως.


35
Πρώτος λόγος: Πρέπει εμείς οι ανεμβολίαστοι να συμπαρασταθούμε ο ένας στον άλλο. Η κυβέρνηση παίρνει αναίτια μέτρα σε βάρος μας. Οι εμβολιασμένοι έχουν περισσότερες επιλογές από εμάς στο πως θα μετακινηθούν.
Δεύτερος λόγος. Ένας εμβολιασμένος λογικά δε θα θέλει να είναι μαζί με ανεμβολίαστους αφού μας θεωρεί φορείς του ιού. Εγώ γιατί να θέλω κάποιον που δε με θέλει;
Τρίτος λόγος οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν μια χαρά τον ιό. Η εμβολιασμένη δασκάλα πως κόλλησε τα παιδάκια στη κατασκήνωση με κορονοϊό; Βλέπε: https://www.ethnos.gr/ellada/165655_kataskinoseis-kataggelies-gia-protokollo-oristike-afotoy-anoixame-allazei-kathe

Κοίτα να δεις τώρα τι γίνεται.
Αν οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό όσο και οι ανεμβολίαστοι, είτε εμβολιασμένο βάλεις στο αυτοκίνητο σου είτε ανεμβολίαστο, κινδυνεύεις ακριβώς το ίδιο. Άρα μήπως αποκλείεις ανθρώπους για τις απόψεις τους και τις επιλογές τους και όχι επειδή κινδυνεύει η υγεία σου από αυτούς;

36
Όχι. Ο καθένας είναι ελεύθερος να κάνει τις επιλογές του. Εγώ δε παίρνω στο αυτοκίνητο μου εμβολιασμένους ανθρώπους όπως έχω το δικαίωμα να κάνω.

Καινούρια απορία. Εγώ κάνω αυτή την επιλογή θεωρώντας ότι οι εμβολιασμένοι έχουν μικρότερο ιικό φορτίο από τους ανεμβολίαστους, άρα μειώνω τον κίνδυνο να κολλήσω από ασυμπτωματικούς ανεμβολίαστους, που έχουν μεγάλο ιικό φορτίο.

Ποιο είναι το σκεπτικό του να μην πάρεις εμβολιασμένους ανθρώπους στο αυτοκίνητο ενώ παίρνεις ανεμβολίαστους; Να σε κολλήσουν εμβόλιο δεν γίνεται. Είναι ειλικρινής η απορία μου, προσπαθώ πραγματικά να καταλάβω.

37
Μου έχουν δημιουργηθεί πολλές απορίες. Εγώ πχ. είμαι εμβολιασμένη και έχω ξεκαθαρίσει στον εαυτό μου ότι ανεμβολίαστους στο αυτοκίνητο δεν βάζω. Όταν φτιαχτούν τα γκρουπάκια στο σχολείο και αρνηθώ να μεταφέρω συναδέλφους ανεμβολίαστους, είμαι ρατσίστρια και κάνω ψυχολογικό πόλεμο;


38
Έχουν προδεσμεύσει αυτοί αριθμό ΦΕΚ και τον ξέρουν  :P

Σαν το πρωτόκολλο, λοιπόν :P

39
Ενταξει όμως σε ποιον αρκεί πλέον η ατομική προστασία; Είναι πολύ κουραστική η κατάσταση. Θελουμε κάπως κ να ζήσουμε πιο κανονικά, να μπορούμε να ταξιδέψουμε, να κάνουν τα παιδθα μας δραστηριότητες, είναι πολύ ψυχοφθόρο όλο αυτό ακόμα κ χωρίς περιοριστικά μέτρα, τα σχολεία ήταν χάλια ακόμα κ ανοιχτά, με την κάκιστη χρήση μάσκας, τα χωριστά διαλείμματα, τη φασαρία από τα ανοιχτά παράθυρα, κ να χεις κ το άγχος τιυ κρούσματος, ποιος έχει υπομονή για άλλη μια τετοια χρονια; εγω δεν έχω. πάει σχολείο το παιδί μου κι είμαι στενοχωρημένη, θα προτιμούσα να εμενε σπίτι άλλη μια χρονιά αν είναι να πάει σ αυτό το χάλι. ειλικρινα εγω είχα πιστεψει ότι Σεπτέμβριο θα βγάζαμε κ τη μάσκα, απελπισία με πιάνει.

Να προσθέσουμε και την ομαλή λειτουργία των νοσοκομείων σε αυτό. Δεν μπορούμε να ξαναπάμε σε αναστολή χειρουργείων δεύτερη χρονιά, έχουμε ήδη καθυστερήσει πάρα πολλές εξετάσεις και επεμβάσεις και αυτό θα έχει άμεσες συνέπειες σύντομα.

40
Το ΦΕΚ της ειδικής αγωγής καλεί τους εγγεγραμμένους στους πίνακες κατάταξης που δημοσιεύτηκαν στο τάδε ΦΕΚ. Αν δεν υπάρχει ο αριθμός του ΦΕΚ με τους πίνακες κατάταξης δεν μπορεί να συνταχθεί το ΦΕΚ της πρόσκλησης. Δεν είναι σαν το πρακτικό ανάληψης που το αφήνουμε κενό και συμπληρώνουμε την πράξη μετά :P

41
Ακόμα και το να σου πει κάποιος ότι εσύ κόλλησες π.χ. ένα παιδί και όχι οι εμβολιασμένοι καθηγητές , θέλει μήνυση γιατί όλοι πια ξέρουμε ότι οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν τον ιό.

Ποιο αδίκημα είναι αυτό;

42
Μισό παιδιά, γιατί μπερδεύτηκα. Θα κάνετε μηνύσεις με ποιο σκεπτικό; Ποιο αδίκημα θεωρείτε ότι συντελείται αυτή τη στιγμή;

Σελίδες: 12345 ... 135

Pde.gr, © 2005 - 2021

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1076999
  • Σύνολο θεμάτων: 18119
  • Σε σύνδεση σήμερα: 797
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 60
Επισκέπτες: 729
Σύνολο: 789

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.116 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.