*
Σελίδες: 1 ... 132133134135136 ... 149

ΠΕΑΩΚ ΓΠ ΤΕΕ και ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ: Ανακοίνωση -Δελτίο Τύπου

" Θέμα: Εκτός « του Νυμφώνος Χριστού» οι Ωρομίσθιοι Καθηγητές Γενικής Παιδείας στα πρώην ΤΕΕ ΤΟΥ ΟΑΕΔ.

Ο «Γολγοθάς» συνεχίζεται για τους Ωρομίσθιους Καθηγητές Γενικής Παιδείας που εργαζόμασταν στα πρώην ΤΕΕ ΤΟΥ ΟΑΕΔ χρόνια τώρα. Υποσχέθηκαν, δεσμεύτηκαν  αλλά κανείς δεν έδωσε μέχρι τώρα και οριστική λύση."

Δηλώσεις του Υφ. Εθν. Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου μετά από συναντήσεις με ΔΟΕ και ΟΛΜΕ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος συναντήθηκε σήμερα αρχικά με το Διοικητικό Συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Δ.Ο.Ε.) και κατόπιν, με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ). Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των διμερών επαφών της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ με εκπροσώπους των δύο Ομοσπονδιών, με αντικείμενο κλαδικά ζητήματα των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Λυκουρέντζος προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

Eξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις του ΚΠγ περιόδου Μαΐου 2009.

Eξεταστικά κέντρα για τις εξετάσεις του ΚΠγ περιόδου Μαΐου 2009.

Χαιρετισμός του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ’ρη Σπηλιωτόπουλου στο διεθνές συμπόσιο για την διαχείριση κρίσεων στην σχολική κοινότητα

"Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην περίπτωση της διαχείρισης μιας κρίσης που εκδηλώνεται εντός του σχολικού περιβάλλοντος είναι εξαιρετικά σημαντικός. Ακόμα και καθοριστικός. Γι’ αυτό και η ικανότητα πρόληψης τέτοιων γεγονότων, αλλά και η επιτυχημένη επίλυσή τους αποτελούν κρίσιμες παραμέτρους για το σχολικό περιβάλλον."

Δηλώσεις της Γ.Γ. του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Γκοτσοπούλου για τον μαθητή Λευκίμμης Κερκύρας

"Το παιδί, όπως αποφασίσαμε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει την Γ’ τάξη Λυκείου και θα δώσει Πανελλήνιες Εξετάσεις. Υπάρχει μία δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, το οποίο είναι δικαστήριο Διοικητικό και έκρινε καθαρά το τυπικό σχετικά με την πράξη του Διευθυντή αν ήταν δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες οι απουσίες και στο σημείο δικαίωσε τον Διευθυντή."

ΠΕΑΕ: Γενική Συνέλευση παραρτήματος Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών


ΠΕΑΕ: Γενική Συνέλευση παραρτήματος Χανίων της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών

ΟΛΜΕ: Καταγγελία για τη νέα σκληρότερη Λιτότητα

 

"Οι ά΅εσες επιπτώσεις των ΅έτρων αυτών για τους εκπαιδευτικούς θα είναι οδυνηρές: α) όσοι έχουν Μισθολογικό Κλι΅άκιο από το 12ο έως το 1ο, δηλαδή όσοι έχουν πάνω από 12 χρόνια υπηρεσίας, καθώς και β) όσοι είναι σε ΅εγαλύτερα κλι΅άκια (Μ.Κ.18-13) και λα΅βάνουν διάφορα επιδό΅ατα, π.χ. ΅εταπτυχιακό, παρα΅εθορίου κ.λπ. πλην του οικογενειακού, και ξεπερνούν και αυτοί τα 1.700 € ΅ικτά, δηλ. η συντριπτική πλειονότητα του κλάδου ΅ας, δεν θα πάρουν ούτε αυτό το εφάπαξ «επίδο΅α ελεη΅οσύνης» των 300 € και, συνεπώς, θα έχουν ΅ηδενική αύξηση. Επίσης, το «επίδο΅α» των 500 € θα λάβουν ουσιαστικά ΅όνο όσοι βρίσκονται στο 1ο Μ.Κ (νεοδιόριστοι χωρίς προϋπηρεσία)."

ΟΛΜΕ: Ενημερωτική εγκύκλιος για τις εκλογές αντιπροσώπων στις ΕΛΜΕ για το 14ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ενημερωτική εγκύκλιος για τις εκλογές αντιπροσώπων στις ΕΛΜΕ για το 14ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

Σημεία ομιλίας και δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ’ρη Σπηλιωτόπουλου από τη συνάντηση με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

"ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Με τους Περιφερειακούς Διευθυντές η συνάντηση δεν μπορεί να είναι εθιμοτυπική, αλλά ουσιαστική, γιατί είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας. Και γιατί, συλλογικά και ομαδικά, θέλουμε να δουλέψουμε, όσο το δυνατόν, πιο συντονισμένα και αποτελεσματικά και για την εκπαίδευση, η οποία αποκεντρώνεται σε περιφερειακό επίπεδο, και για να αφουγκραστούμε τα προβλήματα και να δούμε, εκεί που υπάρχει δυνατότητα, ποιά λύση θα δώσουμε."

Συνάντηση Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης με Πρόεδρο Ε.ΚΕ.ΠΙΣ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στο γραφείο του Γ.Γ. Δια Βίου Μάθησης, έγινε ευρεία συζήτηση και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την αναβάθμιση της συνεργασίας, με σκοπό την ενίσχυση της Διά Βίου Μάθησης και της Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας, για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και τη διαμόρφωση πλαισίου για τη βελτίωση των δυνατοτήτων απασχόλησης στη χώρα μας.
 

Ομιλία Γ.Γ. ΥπΕΠΘ για το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση»

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 17 Μαρτίου 2009, η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση». Η επιτροπή αυτή, στην οποία προεδρεύει η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Γκοτσοπούλου, έχει ως αποστολή την οργάνωση, το σχεδιασμό, την παρακολούθηση, καθώς και τον έλεγχο της υλοποίησης του προγράμματος αυτού. Σ’ αυτή την επιτροπή συμμετέχουν Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς συναρμόδιων Υπουργείων καθώς και πλήθος φορέων που ενέχονται στον τομέα της εκπαίδευσης."

Δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ’ρη Σπηλιωτόπουλου για το ’συλο

"Υπουργός: Θα το επαναλάβω για μία ακόμη φορά. Στόχος δικός μας ήταν και θα παραμείνει να θωρακίσουμε το άσυλο ως άσυλο ιδεών, ελεύθερης διακίνησής τους, στοχασμού, διδασκαλίας και έρευνας. Από εκεί και έπειτα, είναι σαφές ότι ο νόμος ο οποίος θωρακίζει το άσυλο, υπάρχει. Πολλές φορές αυτός ο νόμος δεν εφαρμόζεται. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή είναι η ώρα για να αναζητήσουμε ευθύνες ως προς το ποιοι και γιατί δεν εφαρμόζουν τον νόμο."

ΟΛΜΕ: Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της 2/04/09

"Ο διάλογος είναι προσχηµατικός. Από τη µια, «κουβέντα» να γίνεται και το ΥΠΕΠΘ να νοµοθετεί, όπως π.χ. µε τον πρόσφατο νόµο για τα ΕΠΑΛ, όπου υπήρξε, για µια ακόµη φορά, πλήρης αγνόηση των σχετικών προτάσεων της ΟΛΜΕ. Και από την άλλη, τα προβλήµατα της δηµόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών να χρονίζουν και να επιδεινώνονται, και από την ασκούµενη κυβερνητική πολιτική τα τελευταία χρόνια, χωρίς η επίλυσή τους να περιλαµβάνεται στην ατζέντα."

ΟΛΜΕ: Ενημερωτικό για τα προβλήματα στην εκπαίδευση και τις τελευταίες εξελίξεις (σε 4πτυχο)

 Ενημερωτικό για τα προβλήματα στην εκπαίδευση και τις τελευταίες εξελίξεις (σε 4πτυχο)

Σημεία ομιλίας του κ. Θ. Βερέμη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σημεία ομιλίας του κ. Θ. Βερέμη στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Σελίδες: 1 ... 132133134135136 ... 149
718 επισκέπτες, 12 χρήστες, 730 συνολικά
vag_fys, dors, skarbel, no.hope, Mini1234, Lasid, thouvou000, iLLuSioN, mariadrd, miguel101, Dr_Michael, KoutiPandoras

Υποστηρίξτε το pde.gr








Ρήσεις

Η εκπαίδευση δημιούργησε ένα τεράστιο αριθμό ανθρώπων ικανών να διαβάζουν, αλλά ανίκανων να ξεχωρίζουν τι αξίζει να διαβαστεί. - Τζορτζ Μακόλεϊ-Τρεβέλιαν (ιστορικός)

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32329
  • Τελευταία: kblala
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1162176
  • Σύνολο θεμάτων: 19242
  • Σε σύνδεση σήμερα: 810
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 12
Επισκέπτες: 718
Σύνολο: 730

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.198 δευτερόλεπτα. 27 ερωτήματα.