*
Σελίδες: 1 ... 134135136137138 ... 149

Δια Βίου Μάθησης - Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνικής Γλώσσας

Δια Βίου Μάθησης - Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνικής Γλώσσας

Δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Aρη Σπηλιωτόπουλου στη συνάντηση του Υφυπουργού κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου με την Ο.Λ.Μ.Ε.

"Είμαι από αυτούς που ξέρουν ότι οι εκπαιδευτικοί είναι κακοπληρωμένοι αλλά, από την άλλη πλευρά, είμαι και από αυτούς που είναι ρεαλιστές και ξέρουν ότι στο περιθώριο το οποίο υπάρχει, το στενό περιθώριο που υπάρχει λόγω της πρωτοφανούς χρηματοπιστωτικής κρίσης, η πολιτεία προσπαθεί στοιχειωδώς να ανταποκριθεί στο καθήκον της και δεν υπάρχει η άνεση, αν θέλετε, για να μπορούμε να είμαστε δικαιότεροι όσον αφορά απολαβές που πράγματι χρειάζονται, που πράγματι απαιτούνται αλλά, δυστυχώς, οι πόροι δεν μπορούν να εξευρεθούν."

Δηλώσεις του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου μετά από την συνάντηση του με την Ο.Λ.Μ.Ε.

"«Η δυσμενής οικονομική συγκυρία λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης, η υποχρέωση της χώρας μας να τηρεί τις δεσμεύσεις της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί με το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης, δεν επιτρέπουν να ικανοποιηθούν προτάσεις, οι οποίες υπερβαίνουν τις δυνατότητες του προϋπολογισμού."

ΠΕΑΩΚ ΓΠ ΤΕΕ και ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ:Aναστολή των κινητοποιήσεων μέχρι 15 Μαρτίου 2009

"...σας ενημερώνουμε πως λόγω των συναντήσεων που προγραμματίστηκαν για μας με σημαντικούς συνεργάτες της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ μέχρι 15 Μαρτίου 2009, αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις μας "

Δηλώσεις του Υφυπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Α.Λυκουρέντζου μετά από συνάντηση με την ΔΟΕ

"Τα ζητήματα οικονομικής φύσεως επηρεάζονται στην ικανοποίησή τους από τη δυσμενή συγκυρία, η οποία δεν επιτρέπει γενναιόδωρη αντιμετώπιση."

Αφίσα της ΟΛΜΕ για την απεργία στις 25 Φλεβάρη

Αφίσα της ΟΛΜΕ για την απεργία στις 25 Φλεβάρη

ΠΕΑΕ: Ορθές απαντήσεις στις ερωτήσεις του κλάδου ΠΕ 04

"Θέμα: Ορθές απαντήσεις στις ερωτήσεις του κλάδου ΠΕ 04
 
Μετά την ανακοίνωση των απαντήσεων στις ερωτήσεις του διαγωνισμού των εκπαιδευτικών εκατοντάδες είναι οι διαμαρτυρίες που φτάνουν από συναδέλφους για λάθη στις απαντήσεις, για ύπαρξη περισσότερων των μία σωστών απαντήσεων σε κάποιες ερωτήσεις ή ακόμα και για προβλήματα που υπήρχαν στη διατύπωση των ερωτήσεων."

Καμία αύξηση στους μισθούς των εκπαιδευτικών

"ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι υπάρχουν αμοιβές αντίστοιχες με το πραγματικό έργο, δεν χωρά καμία αμφιβολία επ’ αυτού. Εκείνο το οποίο μπορούμε να ισχυριστούμε είναι ότι στο πλαίσιο της δυνατότητας που έχει η ελληνική οικονομία, πολύ περισσότερο τώρα, κάτω από τις συνθήκες κρίσης, δυστυχώς δεν μπορούν αυτά τα πράγματα να βελτιωθούν."

Δηλώσεις των κ.κ. Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ’ρη Σπηλιωτόπουλου και Προέδρου του ΔΣ της ΔΟΕ Δημήτρη Μπράτη

"Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο εκπαιδευτικός όχι απλώς λειτουργεί, αλλά θα έλεγα, λειτουργεί και αποτελεσματικά. Κι αυτό μπορεί κανείς εύκολα να το διαπιστώσει, βλέποντας πόσο σημαντική δουλειά γίνεται στα δημοτικά σχολειά όταν βλέπουμε παιδιά, τα οποία προκόβουν, προχωρούν μαθαίνουν γρήγορα γράμματα και στέκονται με υψηλό δείκτη ευφυΐας. Γι΄ αυτό και θα έλεγα ότι η παρουσία μας εδώ αποτυπώνει και τη βούληση μας να αγκαλιάσουμε το δάσκαλο και κυρίως να δώσουμε ξανά στο δάσκαλο την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, το κοινωνικό κύρος και να τον κάνουμε πάλι πρωταγωνιστή των εκπαιδευτικών εξελίξεων. "

Δελτίο τύπου για επιτυχόντες Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Δελτίο τύπου για επιτυχόντες Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Δηλώσεις των κ.κ. Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ’ρη Σπηλιωτόπουλου και Προέδρου της ΟΛΜΕ Κώστα Μανιάτη

Κ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ:"Το γεγονός ότι διατίθεται το 3,09 των κρατικών δαπανών για την Παιδεία, το μικρότερο στην Ευρώπη και το μικρότερο απ’ ότι σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν χρειάζεται κανένα Συμβούλιο να συζητηθεί. Το γεγονός ότι 100.000 παιδιά είναι έξω από τα σχολεία, δεν χρειάζεται κανένα Συμβούλιο να συζητηθεί. "

Δελτίο Τύπου για Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ’ρης Σπηλιωτόπουλος, κάλεσε τον Καθηγητή κ. Γιώργο Μπαμπινιώτη, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και του ζήτησε να αναλάβει την Προεδρία του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Π.Δ.Ε.)

Ομιλία του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. ’ρη Σπηλιωτόπουλου στο πλαίσιο της Προημερησίας Διατάξεως Συζήτησης στη Βουλή για την Παιδεία

"Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θεωρώ χρέος να δούμε δύο ζητήματα. Πρώτον, να δούμε τι Λύκειο θέλουμε επιτέλους. Να ανακτήσει το Λύκειο το κύρος που είχε παλαιότερα. Να έχουμε γενική ουσιαστική παιδεία στο Λύκειο και όχι απλώς μόρφωση, όχι απλώς εκπαίδευση, όχι απλώς εξειδικευμένη γνώση και βέβαια, ένα τέτοιο Λύκειο είναι ανοιχτό στην κριτική και κυρίως στη δημιουργική σκέψη."

ΟΛΜΕ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο στις 28/1 για την κρατική ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων

"Το τελευταίο διάστη΅α γινό΅αστε ΅άρτυρες ΅ιας, ακό΅α ΅εγαλύτερης επιδείνωσης της θέσης των εκπαιδευτικών αλλά και όλων των εργαζό΅ενων, ιδιαίτερα όσον αφορά την οικονο΅ική ΅ας κατάσταση, ΅ε την εντεινό΅ενη ακρίβεια, καθώς και την οριακή πλέον κατάσταση των ασφαλιστικών ΅ας τα΅είων και την υπονό΅ευση ακό΅α και της στοιχειώδους υγειονο΅ικής ΅ας περίθαλψης. "

ΟΛΜΕ: Πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας την Παρασκευή, 23/1/09

Το ∆.Σ. της ΟΛΜΕ προκηρύσσει πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας  την Παρασκευή, 23/1/09 (11π.µ.-2µ.µ. για τον πρωινό κύκλο λειτουργίας  των σχολείων  και 2µ.µ.-5µ.µ. για τον απογευµατινό κύκλο) προκειµένου να διευκολυνθεί η συµµετοχή των εκπαιδευτικών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο  που θα πραγµατοποιηθεί στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 12 το µεσηµέρι.
Σελίδες: 1 ... 134135136137138 ... 149

Υποστηρίξτε το pde.gr








Ρήσεις

Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο για γέμισμα, αλλά μια φωτιά για άναμμα. - Πλούταρχος

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32310
  • Τελευταία: Alex.pe83
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1160984
  • Σύνολο θεμάτων: 19226
  • Σε σύνδεση σήμερα: 872
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 22
Επισκέπτες: 629
Σύνολο: 651

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.204 δευτερόλεπτα. 21 ερωτήματα.