*
Σελίδες: 1 ... 539540541542543 ... 690

Πορεία Μυτιλήνη στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 23 Φεβρουαρίου 2011

Πορεία Μυτιλήνη στην πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ 23 Φεβρουαρίου 2011. Στο νοσοκομείο Βοστάνειο της Μυτιλήνης νοσηλεύεται ένας φοιτητής με κάταγμα στο κρανίο από χτυπήματα με γκλοπ.

Η ΔΟΕ προτείνει απεργιακή εβδομάδα μέσα στο Μάρτη

Προτείνει απεργιακή εβδομάδα μέσα στο Μάρτη που θα περιλαμβάνει απεργιακή κινητοποίηση, συλλαλητήρια, συνεντεύξεις τύπου, ενημερωτική καμπάνια καθώς και άλλες δράσεις για την ανάδειξη και προβολή των αιτημάτων του κλάδου.

Ομιλία της Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, στην παρουσίαση των Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Βοηθημάτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Οι μαθητές της Γ’ και της Β’ Λυκείου, είναι οι πιο σκληρά δοκιμαζόμενοι από όλους. Έχουν να οργανώσουν το χρόνο τους, να προγραμματίσουν, να μάθουν, να ψάξουν και την ίδια ώρα να μη χάνουν το στόχο.

Επιστολή της ΟΛΜΕ προς τους Δημάρχους και τα Δημ. Συμβούλια για τις καταργήσεις σχολείων

Με δεδομένες αυτές τις αρνητικές εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης, πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξει συστράτευση όλων των παραγόντων και των συλλογικοτήτων των τοπικών κοινωνιών (τοπικής αυτοδιοίκησης, γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών), προκειμένου να αγωνιστούμε για να ακυρώσουμε το πρόγραμμα συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων που έχει σχεδιάσει το Υπουργείο Παιδείας, όχι για παιδαγωγικούς λόγους αλλά με μοναδικό κριτήριο την «εξοικονόμηση πόρων».

Καταγγελία για την απρόκλητη επίθεση στην πορεία των εκπαιδευτικών

Ποιος έδωσε την εντολή να χτυπηθεί τόσο βάναυσα και μάλιστα απρόκλητα για μία ακόμη φορά (έγινε και στις 15 Δεκέμβρη) το μπλοκ των εκπαιδευτικών; Ποιους ενοχλεί η τόσο μεγάλη, δυναμική και αποφασιστική συμμετοχή του κόσμου της εκπαίδευσης στις διαδηλώσεις;

Συνελεύσεις Σ.Ε.Α.Ε.

Το Σ.Ε.Α.Ε. καλεί όλους τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς στις συνελεύσεις την Κυριακή 27 Φλεβάρη για τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων μας 1)Ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων
2) Για την καταβολή των δεδουλευμένων στα Δημόσια ΙΕΚ.

ΟΛΜΕ: Κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις Σχολείων

Με αφορμή τη συνάντηση της Υπουργού Παιδείας με τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 28-2-2011, για το θέμα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων και τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, καλούμε όλα τα ΔΣ των ΕΛΜΕ (εκτός Αττικής) να οργανώσουν την ίδια ημέρα στις 10 π.μ. παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Χαιρετισμός του Ειδικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Μιχάλη Κοντογιάννη, σε ημερίδα για την εκπαιδευτική ρομποτική

Στη χώρα μας η διδασκαλία της ρομποτικής και των εφαρμογών της γίνεται κυρίως σε μαθήματα τμημάτων Πανεπιστημίων, ενώ στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν προβλέπεται συγκεκριμένο μάθημα στο οποίο να εντάσσεται η διδασκαλία της. Ωστόσο, θα μπορούσε να ενταχθεί με παιγνιώδη τρόπο ως συμπληρωματική δραστηριότητα στο μάθημα της Πληροφορικής στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.

Προσλήψεις Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Από το Υπουργείο Παιδείας Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2010-11 προσλαμβάνονται 76 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές πλήρους και μειωμένου ωραρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.02, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ14.01,, ΠΕ14.04 ΠΕ17.02, ΠΕ17.03, ΠΕ18.01, ΠΕ18.04, ΠΕ18.10, ΠΕ18.12, ΠΕ18.33, ΠΕ19, ΠΕ20 και ΠΕ34 για τα σχολεία Γενικής Παιδείας και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Συνέντευξη Τύπου- Παρουσίαση των Ψηφιακών Εκπαιδευτικών Βοηθημάτων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Στο πλαίσιο του Ψηφιακού Σχολείου - http://digitalschool.minedu.gov.gr/ - το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων εγκαινιάζει μία νέα υπηρεσία, με στόχο να στηρίξει αποτελεσματικά την προσπάθεια όλων των μαθητών της Γ’ τάξης Λυκείου, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ομιλία της Υφυπουργού Παιδείας, με θέμα: «Ιδιωτική Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα: Προκλήσεις και Προοπτικές»

«Το Νέο Σχολείο που εφαρμόζουμε στη Δημόσια Εκπαίδευση, θέλουμε να ισχύσει και στην Ιδιωτική. Οι αλλαγές της Παιδείας που οραματιζόμαστε, προωθούν την ευγενή άμιλλα και το συναγωνισμό μεταξύ όλων των σχολείων, δημοσίων και ιδιωτικών»
«Η αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης συνδυάζεται παράλληλα με τη στήριξη της Ιδιωτικής»
«Θέλουμε λιγότερη ύλη περισσότερο υλικό. Να φύγουμε επιτέλους από το σχολείο της παπαγαλίας και πάμε σε ένα σχολείο ουσίας. Ένα σχολείο στο οποίο ο μαθητής αφομοιώνει και μαθαίνει με χαρά»

Πλήρωση θέσεων Σχολικών Συμβούλων δημοτικής εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής

Πλήρωση θέσεων Σχολικών Συμβούλων δημοτικής εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής

Πλήρωση θέσεων Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πλήρωση θέσεων Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Συμμετοχή των ωρομίσθιων στην απεργία 22 και 23 Φεβρουαρίου 2011

Όλοι και όλες στην πανεκπαιδευτική πορεία την Τρίτη, 22/2, 11π.μ. στα Προπύλαια και την Τετάρτη, 23/2, στην πανεργατική πορεία, 11π.μ., στο Μουσείο (Πατησίων)
Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών
Συντονιστικό Ωρομίσθιων Αναπληρωτών

2η Ανακοίνωση για τη διάθεση των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης

Με το υπ’ αρ. πρωτ. 6204/24-9-2010 έγγραφο Γενικού Γραμματέα του ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ.Β.Μ.Θ. προς τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης έχουν αποσταλεί οι Βεβαιώσεις Πιστοποίησης των εκπαιδευτικών, οι οποίοι συμμετείχαν με επιτυχία στις εξετάσεις πιστοποίησης στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Α/Θμιας & Β/Θμιας Εκπαίδευσης σε βασικές δεξιότητες των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών  (Τ.Π.Ε.) στην εκπαίδευση» (Ά επίπεδο - ΕΡΓΟ ΙΙ).
Σελίδες: 1 ... 539540541542543 ... 690

Υποστηρίξτε το pde.gr








Ρήσεις

Παιδεία τοις μεν νέοις σωφροσύνη, τοις δέ πένησι πλούτος, τοις δε πλουσίοις παρηγορία. - Διογένης

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32329
  • Τελευταία: kblala
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1162176
  • Σύνολο θεμάτων: 19242
  • Σε σύνδεση σήμερα: 810
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 16
Επισκέπτες: 798
Σύνολο: 814

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.241 δευτερόλεπτα. 25 ερωτήματα.