0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το παιδί το δικό μου που θα πάω στο σχολείο για πρωινή ζώνη, τι θα γίνει;
Αν και δεν είμαι ακόμα γονιός καταλαβαίνω και τη διαφορετική οπτική γωνία με την οποία προσεγγίζουν το ζήτημα οι γονείς.Όμως πρέπει να καταστεί σαφές ότι ο ρόλος του νηπιαγωγείου δεν είναι να προσαρμόζεται στο ωράριο των γονιών και να αντιμετωπίζει τις ανάγκες φύλαξης των παιδιών τους.Τότε θα έπρεπε να λειτουργεί σε 24ωρη βάση ;DΤο ίδιο δικαίωμα που έχει ο γονιός, ο οποίος δουλεύει από τις εφτά το πρωί, εχει κι αυτός που σχολάει στις πεντε το απόγευμα ή στις δύο τη νύχτα. Κι εμένα δεν με βολεύει που η εφορία ανοίγει στις οκτώ ,γιατί αυτή την ώρα πρέπει να βρίσκομαι στο σχολείο. Τι να κάνω όμως ;;Να ζητήσω ...πρωινή ζώνη στις εφορίες Θέλω να πω ότι όλοι από την πλευρά μας έχουμε δίκιο.Συμφωνώ πως πρέπει να υπάρχει επικοινωνία και συνεργασία ανάμεσα σε γονείς και εκπαιδευτικούς και ότι εμείς οι νηπιαγωγοί με τη δουλειά μας πρέπει να αποδείξουμε ότι το νηπιαγωγείο τελικά ΔΕΝ είναι πάρκιγκ νηπίων.
someone (και όχι μόνο εσύ φυσικά. δεν είναι προσωπικό) να σε ρωτήσω και κα΄τι άλλο;Εσύ προφανώς κάπου δουλέυεις. Δουλεύειες για 8 ώρες και πληρώνεσαι για 8. Αν δούλευες για 8 και πληρωνώσουν για 7 ή για 6 πώς θα σου φαινόταν; Εμένα μου φαίνεται άδικο...
Αλλα θεωρώ και αυτονόητο οτι το ΥΠΕΠΘ θα έπρεπε ήδη να έχει λυσει τα "πρακτικα" θεματα (πληρωμη των εκπαιδευτικών και ό,τι άλλο κρινετε εσεις που είστε "μεσα" και σαφως γνωρίζετε καλύτερα) που εμποδιζουν την εφαρμογή του.
ας ερθουν μια φορα μαζι μας οι γονεις στις πορειες..ας πιεσουμε ολοι μαζι το κρατος..γιατι ποτε δεν γινεται; γιατι δεν νομιζω οτι πιστευουν τους εκπειδευτικους οτι νοιαζονται κ για αλλα εκτος απο τον μισθο τους
Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα δημόσια σχολεία και με τους οποίους έχω έρθει σε επαφή νοιάζονται πρώτον και κύριον για το μισθό τους και μετά για όλα τα άλλα. Αλλά αυτό έχει να κάνει με τη νοοτροπία που έχουν για την εκπαίδευση των παιδιών. Τώρα, για το θέμα μας πιστεύω ότι από τη μια οι γονείς έχουν δίκιο, τα παιδιά είναι μικρά και δεν μπορούν να πάνε μόνα τους στο σχολείο. Γι' αυτό και αυτό το μέτρο εφαρμόζεται στο δημοτικό. Όμως στα δημοτικά, λόγω του ότι υπάρχουν σε κάθε σχολείο τουλάχιστον 12 δάσκαλοι, δεν είναι πρόβλημα η πρωινή ζώνη. Ο κάθε δάσκαλος μπορεί να κάνει μία φορά στις δυο βδομάδες το 7:00'-8:00', οπότε μιλάμε για 2 ώρες απλήρωτες το μήνα. Δηλαδή, 24 ευρώ απλήρωτα. Στα νηπιαγωγεία δε συμβαίνει όμως αυτό. Οι δύο νηπιαγωγοί στο ολοήμερο μοιράζονται το 7:00'-8:00'. Οπότε μιλάμε για 10 ώρες απλήρωτες το μήνα. Αν, δε, το τμήμα είναι κλασικό (και όχι ολοήμερο) οι απλήρωτες ώρες για κάθε νηπιαγωγό ανεβαίνουν στις 20 το μήνα. Δηλαδή, αυτό μεταφράζεται σε 240 ευρώ. Γιατί κάποιος να κάνει δουλειά αξίας 240 ευρώ και να μην την πληρώνεται; Ποιος θα ήθελε να το κάνει αυτό; Γιατί να το κάνει; Για την ψυχή της μάνας του; Γι' αυτό και οι νηπιαγωγοί αντιδρούν. Χωρίς αυτό να δικιολογεί φυσικά το ότι οι νηπιαγωγοί δεν ενημερώνουν τους γονείς για τα δικαιώματά τους. Κατά τη γνώμη μου το δίκαιο θα ηταν να βρεθεί μια μέση λύση. Να λειτουργεί, δηλαδή, το 7:00'-8:00' και να πληρώνονται οι νηπιαγωγοί τις παραπάνω ώρες.