0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Και δυστυχώς κι από εμάς του ίδιους που δουλεύουμε σε αυτά. Δεν είναι μόνο θέμα σίτισης και μεταφοράς. (ασφαλώς είναι ΚΑΙ αυτά!) Λυπάμαι που το λέω (και το λέω με προσωπικό κόστος-μιας και δουλεύω σε ένα), το επίπεδο μουσικής παιδείας που προσφέρουμε είναι μηδαμινό.
Καλό είναι να μην θυσιάζουμε την ποιότητα προς τέρψιν της ποσότητας.Στο Λύκειο συναντώ μαθητές που απορώ πως έφτασαν ως εκεί και μιλάω για τα Μουσικά μαθήματα.
Αν εξετάσουμε το παραγωγικό μας έργο με αυστηρά κριτήρια,πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων,θα γελάσει ο κάθε πικραμένος.
Όποιος θέλει να ασχοληθεί με την Μουσική υπάρχουν και τα Ωδεία,υπάρχουν και τα κοινωνικά Ωδεία χωρίς συνδρομή και τα εκκλησιαστικά Ωδεία με σχεδόν συμβολική συνδρομή.
Τα Μουσικά Σχολεία δεν έγιναν για αναψυχή,αλλά για ανάδειξη δεξιοτήτων και προώθηση αυτών.
Και εγώ δε θέλω να γράψω άλλα,όχι τοσο για το προσωπικό κόστος,αλλά μάλλον γιατί οι περισσότεροι δεν είναι έτοιμοι να κοιτάξουν τον καθρέφτη τους..
Παράθεση από: Aris81 στις Ιουλίου 23, 2012, 05:47:22 pmΤα Μουσικά Σχολεία δεν έγιναν για αναψυχή,αλλά για ανάδειξη δεξιοτήτων και προώθηση αυτών.Εντάξη, εδώ δεν συμφωνώ απόλυτα, δεν είναι επαγγελματικά σχολεία και γνώμη μου είναι ότι δεν πρέπει να ειδωθούν ως τέτοια. Είναι σχολεία που παράγουν πολιτισμό και μάλιστα "εφαρμοσμένο" πολιτισμό (αν και αδόκιμος ο όρος). Δεν θέλω μόνο μαθητές εξαιρετικών δεξιοτήτων. Θέλω βασικά μαθητές που να αγαπούν και να τους ενδιαφέρει η μουσική. Κι από κει και πέρα μακάρι να βγάλω και μουσικές διάνοιες με εξαιρετικές δεξιότητες. Όμως πιο πολύ αγαπώ να κάνω μάθημα με το μέσο μαθητή που απλά γουστάρει. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι τα μουσικά σχολεία πρέπει να προωθήσουν την... αναψυχή! (με την έννοια που εσύ έγραψες)
Αλλά στο Λύκειο ενώ υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί για την επίδοση των μαθητών υπάρχει μια κακώς εννοούμενη επιείκεια για λόγους που όσοι ασχολείστε γνωρίζετε..
οι καθηγητές μουσικής πιέζονται να υπερ-βαθμολογούν για να μην εγκαταλείψει το σχολείο ο μαθητής, χάσει μαθητές το σχολείο και απειληθεί με συρρίκνωση τμημάτων και τις γνωστές συνέπειες στα γνωστικά αντικείμενα.
@ΠΕ0404 Kαι εμείς που κάνουμε τα Μουσικά μαθήματα πολλες φορες ψάχνουμε τους μαθητές μας σε συναυλίες,μουσικά σύνολα,μαθήματα επιλογής που επί μήνες πέφτει η ώρα του ενός στο άλλο γιατί κανείς δεν θέλει να ξεβολευτεί και κανείς δεν προνόησε από την αρχή.Θα συμφωνήσω για την μεγάλη επιείκεια με την οποία αντιμετωπίζονται οι μαθητές όσο και για την στρεβλή εικόνα που τους έχει δημιουργηθεί για τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο σχολείο.
εδώ και χρόνια έχουν πάρει την κατηφόρα...